Välkommen hit.

 

Detta handlar om vårt husbilsliv, våra resor

samt mina tankar och funderingar.

Vi har lata dar och tar det lugnt.

 

 


Skrivet av: wse113273Kvällskvisten oktober 2016
Trevliga besök i dag

Mulen morgon, varmt 18 plus, svag vind. 

På andra sidan gatan så var det fullt med husbilar. Stod även en del parkerade på gatan. 

Vi gick bort till koloniområdet, gillar att promenera där, det är så rogivande.

Det är ett rätt så stor område med massor av små tomter. Finns många gångar att promenera på.

< /p>

Än så länge är det en hel del som blommar.

I en liten tomt så var det en kvinna som jobbade med sina växter. Precis när vi går förbi så reser hon sig upp med en aubergine i handen och frågar mig om jag vill ha den. Så klart ville jag ha den och jag tackade så väldigt mycket för den,och tacka på tyska kan jag.

Och så här ser den ut. Funderar på vad jag ska göra med den. Kanske pickla? Eller steka i skivor? Eller använda den i en gryta med köttfärs och potatis, eller utan potatis? Det ger sig!

Jag har haft ett problem dom senaste dagarna. Det är så att till min trådlösa mus så har den där lilla USB grejen försvunnit så musen funkar inte. Jag tycker att det är mycket enklare med en mus än den där styrplattan. Men i dag så kom Hasse hem med en ny sladdlös mus till mig. Snacka om att jag blev glad. Tack Hasse för att du tänker på mig.

På eftermiddagen så såg vi en välbekant figur utanför husbilen. Det var vår norske klubbmedlem som vi har träffat många gånger på olika platser i Europa. Vi pratade en stund och det var verkligen roligt att träffas igen. Hoppas verkligen att vi ses igen i vinter.

Sedan så tog det inte så lång stund förrän vi fick mycket fint besök i vår husbil.

Det var Kalle och Carla som hade kommit hit tillsammans med sina medresenärer.

Zacko hälsar vänligt på Kalle. Undrar om han har saknat dom? Nu är dom på väg tillbaka till Sverige igen. Det var verkligen roligt att träffa dom igen samt klubbmedlemmarna som dom åker med.

Även i dag så var det livligt på ställplats. Det var många som åkte och minst lika många som kom hit. Det blev fullt här även i dag och fullt även på parkeringen på andra sidan gatan. På gatan så var det också en del husbilar parkerade.

Nu hade jag helt ofrivilligt, av olika anledningar, varit utan internet i några dagar vilket jag har varit rätt så sur för. Ja alltså på datorn, plattan har funkat. Men i dag efter rätt så många timmars letande så hittade jag en sida på internet (plattan) som förklarade hur jag skulle göra för att datorn skulle ta emot signalen från Wifi här. Följde instruktionerna och så var problemet löst. Det var rätt så komplicerat att lösa det och jag är verkligen glad för att jag lyckades. Med envishet kommer man långt.

Ikväll så blev det pyttipanna, från frysen, med stek ägg och rödbetor. Var som vanligt gott.

I morgon så tänker vi fortsätta söderut och då väntar Frankrike i några dagar och då har jag ingen uppkoppling. Men när vi kommer till Spanien så hoppas jag att det ska funka igen. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 september
I dag kom vi till Freiburg

Ytterligare en solig dag till och det var 13 plus vid åtta i morse och ingen vind. Zacko och jag gick ut mellan fälten där det finns väg att gå på. Efter ca en kvart så hade både han och jag tröttnat på detta så vi gick tillbaka och mot byn. Travade iväg en bit och vände sedan tillbaka.

En morgonbild över ställplatsen.

Strax efter tio så var vi klara för att köra vidare västerut. Det var mycket trafik på vägarna här. Kom fram till Tuttlingen som vi körde igenom  på trånga och smala stadsgator och där var det mycket trafik. Men det gick bra.

Ute ur stan så hamnade vi bakom en konvoj med militärfordon. Dom höll en hastighet av 40 km/timmen så det gick långsamt fram. Där låg vi och hann nästan räkna alla gäststrån i diket.

Men så var det dags för fika och vi svängde av till en parkeringsficka. Satte oss ute vid rastplatsmöbeln och drack vårt kaffe och åt våra goda frallor.

Under tiden som vi satt där så kom det ytterliggare en militärkonvoj förbi och den hamnade vi bakom i några mil. Ingen risk för att få böter för fortkörning här. Men sedan så försvann den??

Eftersom vi hade varit högt uppe i bergen så gick det nu bara neråt. Det var bra väg men den var frukatansvärkt kurvig.  Det var hårnålskurva efter hårnålskurva på vägen ner från bergen och det gick rätt så långsamt ibland. Trafiken var livlig men flöt på bra.

När vi kom fram till Freiburg så var det en lång kö som stod helt stilla ibland. Det var en massa trafikljus och vägarbete så det tog väl en kvart innan vi kom ut på andra sidan. Sedan så var det inte långt till ställplatsen.

Körde in och parkerade på anvisad plats och så här ser det ut utanför dörren.

Men vi har en egen liten plats här med utsikt över infarten. Det var mulet men varmt och vi satte oss ute och kollade på trafiken med husbilar som körde in och ibland ut.

Men vi hade först varit här och betalt för två nätter. Kostar 10 €/dygn och el 1 €/1,5 kw, VA ingår. Wifi är gratis för medlemmar i HBK och fungerar bra här. Ja inte på min dator för den vägrar att ta emot signalen från sändaren av någon okänd anledning. Mycket irriterande.

Husbilarna vällde in här under eftermiddagen och kvällen och det började bli fullt.

Vi åt i kväll helstekt fläskytterfile (sista köttet från Sverige) med kokt potatis och rödvinssås. Blev mycket gott.

Ställplatsen blev fullsatt och husbilarna fick börja parkera på andra sidan gatan på parkeringsplatsen där och där kostar det också att parkera. Det är helgdag i Tyskland den 3 oktober, dagen för Tysklands återförening, och det kanske är en anledning till att det är så många husbilar som är ute och åker. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 september
Fortsatte till Neuhausen ob Eck

Det blev en skön promenad denna soliga morgon, 14 plus i skuggan.

Utsikten var fin och ingen vind blåste och underlaget var bra och jämt att promera på. Här går det tydlgien många hundar för Zacko hade nosen i marken hela tiden.

Växer en del fina blommor bredvid gångvägen.

Kom fram till ett litet kapell som var fint och där vände vi och gick tillbaka.

Halvtio så körde vi ner för den branta backen och kom rakt på Norma. Det var inte så långt dit men hemåt så var det ju en jättebacke. Det var därför som vi inte gick dit.

I dag så blev det inga motorvägar för såna fanns det inga dit vi skulle idag. Det var  blandade vägar en del större och en del mindre och till och med en riktigt liten och smal. Trafiken var livlig utom på den sista milen där vi knappast mötte en bil. Några gånger så hamnade vi bakom traktorer med släp som körde långsamt. Sådant får man räkna med när man är ute på landsbygden och kör.

Efter drygt en och en halv timme så kom vi fram till Neuhausen ob Eck och till ställplatsen där.

På vägen hit hade vi tittat efter bagerier för att köpa frallor men hitta inga som det gick att parkera utanför. Så när vi parkerade här så var blodsockret nere vid fotsulorna. Om vi hade hittat frallor så hade vi hade vi stannat tidgare för att fika. Jag fixade snabbt till varsin varm macka med skinka och ost. Hade färdigkokta ägg att börja med. Efter en stund så hade blodsockret uppnått det normala.

När vi hade ätit så tog vi en promenad för att titta lite på byn. Det var soligt och varmt men det kom ibland en svalkande vind.

Det är mest en lång gata genom byn med några tvärgator. Till höger i bilden så finns det ett apotek.

Vi fortsatte genom byn och så kom vi fram till denna affär.

Så här ser det ut på en del av gatan genom byn.

Undrar hur gammalt detta hus är?

Detta är bageriet som Hasse kommer att köpa frallor i nästa morgon. Det finns även en bank och en köttaffär som har Partyservice här. Pizzeria så klart och något mer som vi har missat.

Ställplatsen här är trevlig men det lutar en en del. Trots att vi la klossar under framhjulen så har vi lite framåtlut. Har varit med om värre.

När vi kom hem efter promenaden så satte vi oss på gräsmattan bakom husbilen i skuggan en stund och läste. Efter ett par timmar så flyttade vi oss och satte oss framför husbilen i solen.

Vi åt makaroner med riven parmesanost och ketschup och köttbullar (från frysen) i kväll och det smakade jättegott.

Himlen var så vacker här i kväll när solen färgade molnen rosaröda.

I morgon så kommer vi att köra vidare västerut. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 september
Först Ulm sedan Ehingen

Lätt mulen morgon, 13 plus och vindstilla. Molnen försvann efter en stund och det blev bara höga skyar var och värmen steg.

Morgonbild över en liten del av parkeringsplatsen.

Strax innan halvtio så körde vi ut på gatorna i den starka trafiken. Efter ca en kvart så kom vi ut ur stan och till den första motorvägen. Skiftade motorvägar några gånger tills vi kom ut på A 7 söderut. Började med mjuka kullar och mindre dalar. Kullarna blev allt högre och dalarna djupare. Emellanåt så bredde det ut sig stora åkrar med räta linjer emellan dom olika grödorna. Är väldigt vacker att åka här. Högst upp var det solig och i dalarna dimmigt.

Vid halvelva så tog vi en paus vid en mack med servering. Det var stort här. Smakade gott med kaffe och fralla.

A7 är verkligen en dålig väg att köra på. Underlaget är ojämnt och vägen är så skumpig. Men på broarna (som är många) är underlaget jämt och fint. Det fanns några vägarbete på vägen där det var sänkt hastighet men det var aldrig några stopp.

Vi kom fram till Ulm och hittade utan problem till ställplatsen för husbilar som även är en P&R plats. Denna stad ville jag så gärna besöka igen, vi var här för en del år sedan och jag tyckte den var så trevlig.

Det var mycket trångt här och inte mycket utrymme mellan bilarna. Men så är det ju också en parkeringplats där även husbilar får parkera gratis.

Körde in här men backade ut efter en stund. Det här var inget för oss. Så gick det med det stadsbesöket!!

Hittade en ny plats att köra till. Nu körde vi ut på landsbyggden där det var milsvidd utsikt över fälten. Vi kom efter fter några mil fram till Ehlingen. Körde genom stan som verkade trevlig men vi fortsatte upp för branta backar som ledde oss till ställplatsen vid stadion.

Här parkerade vi och på platsen så finns det gratis tömmning och vatten kostar 1 € för 80 liter vatten. Parkeringen är gratis.

Utsikten här är det inget fel på. Verkar att vara en del promenad/cykelvägar här. Det ska jag utforska i morgon.

Vädret var härligt och Hasse tog ut stolar och efter en promenad med Zacko så satte vi oss ute och njöt. Zacko krafsade runt i gräset och sedan så la han sig där och somnade. Vilken underbar avslutning efter alla mil.

Fläskkarré i gräddsås med kokt potatis var gott till middag i kväll.

I morgon så fortsätter vi åt sydväst.  0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 september
Lugn dag

Det var en mulen morgon i dag igen, 15 plus, ingen vind.

Här finns det mycket gott om trevliga gång/cykelvägar och många av dom följer större grönområde. Hitta också ett vattendrag/sjö men det såg så sunkigt ut att jag inte ville fota det.

Gångvägen gick förbi här med en del fina hus och någon typ av liten kanal med mycket lite vatten i.

Vi, Zacko och jag, träffade en trevlig schnauzertik och med medföljande herre. Hundarna språkade tillsammans en stund (nosade fram och bak) och gillade uppenbarligen varandra. Herrn och jag försökte att konversera på en blandning av tyska och engelska och det gick väl så där. Men vi önskade varandra en trevlig dag på någon märklig språkblandning innan vi gick på skilda håll. Inte så viktigt vad man säger bara man förstår varandra.

Hade tänkt köra vidare i dag men vi ändrade oss och stannade kvar. Har ju ingen tid att passa.

Lite senare så blev det soligt och mycket varmare. 20 plus i skuggan utanför husbilen och där var det skönt att sitta. Alltså satte jag mig där och läste några sköna timmar.

Sedan så passade jag på att frisera Zacko. Hans nos hade skägg och pälsen var för lång. Det passade bra här för vi har en egen liten hörna med en häck dit det avklippta/bortrakade pudelhåret kunde förpassas och stanna kvar. Som vanligt så stod han så stilla under tiden som jag jobbade med honom. Han är verkligen otroligt duktig och det har han alltid varit.

I kväll så åt vi ”Rösti” köpt i Tyskland. Det var vacumpackat precis som stekpotatatisen som vi också köper här. Det var inte som vi hade tänkt oss för det var mer strimmlad potatis och vi hade tänkt oss riven potatis. Men smaken var det inge fel på. Till det så åt vi svensk bacon från Scan och rårrörd lingonsylt från Felix. Gott var det och mätta blev vi.

I morgon så tänker vi fortsätta söderut en hel del mil. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 september
Lite från Fulda

Mulen morgon, 13 plus och helt utan vind.

Finns en del promenadvägar här och denna valde jag i dag. Här finns det en skylt om att man får sin hund lös och det var det några som hade och dom kom så klart fram till Zacko för att hälsa. Att deras ägare kallade på dom var inget som dom brydde sig om.

Efter omkring en halvtimme så kom jag fram till ett område med ett par bagerier och lite andra affärer. Trafiken här var livlig. Jag vände där och tog samma trevliga väg tillbaka.

Det blev ingen sol idag men det var varmt omkring 22 plus. Vi tog en promenad till centrum på eftermiddagen. Efter ca 15 minuter så var vi där.

På vägen dit så såg vi detta hus som såg lite bortglömt ut.

En av ”portarna” in mot centrum.

Kyrkan har en stor och central plats här. Framför den så är det en mycket stor öppen plats.

Många uteserveringar finns det här.

Många fina planteringar med massor av blommor.


Rymliga torg och gågator. En det stora varuhus som Karstadt och även några gallerior. Många vackra gamla byggnader. Många affärer och även H & M finns här. Trevligt och stort.

Hemma igen efter nästan 2 timmars promenad så var vi törstiga och lite hungriga alla tre. Hasse och jag drack en del vatten och det gjorde Zacko också. Sedan åt vi varisn inlagd strömming med massor av lök och Zacko knaprade i sig sitt torrfoder. Sedan så satte vi oss ute och vilade.

Jag läste som vanligt och läste klart ”Störst av allt”. Det var en bra och annorlunda bok som handlade mycket om att sitta häktad och genomgå en lång rättegång för en ung flicka. Hon hade liksom bara halkat fel på något sätt. Började sedan på ”Tre minuter” av Roslund & Hellström. Spännande från första sidan.

I kväll så åt vi spättafilé i holandiesås med dillkryddad potatismos och det smakade jättegott. Såsen var en sådan där färdigsås från Knorr och den var god. Jag rullade ihop fileerna i mitten på järnet och hällde såsen runtomkring ovh värmde det. Mycket lättlagat och enkelt.

Och så kunde jag inte köpa till mer internet från Vodafone i kväll. Dom kunde inte hantera mitt Matercard.0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 september
På väg söderut till dagens mål Fulda

Fortfarande ett fantastiskt bra väder. I morse var det soligt och varmt och ingen vind, 15 – 25 plus.

11

Gick bort mot den större bron över Weser och här är jag under bron.

13

Ett av valven ger en fin inramning till vad som finns på andra sidan.

Vi kom iväg vid tiotiden och då hade Hasse varit och köpt frallor i stan. Vi körde ut från Minden och kom strax ut på motorvägen söderut. Som vanligt väljer vi att köra på motorvägarna här.

Trafiken var livlig och det rullade på bra. Vid elva så körde vi av till en rastplats för att fika.

14

Här stod det en svensk buss parkerade. Vet inte vart dom var på väg?

15

Det var skönt och soligt och det var härligt att sitta ute och fika. Bordet är dukat. Efter ca trekvart så fortsatte vi. När det gäller elvakaffe med kokt ägg och mackor så vill jag ta det lugnt.

Trots att det var en hel del vägarbete så var det inga köer eller stopp. Dom jobbade ju inte i dag och så var det inga tradare heller på motorvägarna. På ett ställe som vi stannad på för att sträcka på benen lite så var det 28 grader varmt. Skönt med AC i bildelen när man kör.

Vid halvtre så kom vi fram till dagens mål som var Fulda. Här har vi inte varit tidigare. Hitta utan problem fram till ställplatsen för husbilar.

16

Det är en större parkering där det får plats upp till 30 husbilar. Vi hittade en i vårt tycke bra plats och där parkerade vi. Fick klossa lite på höger sida för att komma i våg. Fick därmed ett lite högre insteg. Det kostar 5 €/dygn för att parkera här. El kostar 1 €/6 timmar. Fylla/tömma kostar 1 €. Vi tycker detta pris på ställplats är helt ok.

17

Vi ställde oss så vi fick skugga utanför dörren och det var skönt för det ar mycket varmt nu. Tvärs över gatan så har vi en livsmedelsaffär, Norma. Det är 10 minuters promenad till centrum vilket vi tänker besöka i morgon.

Zacko blev lite krasslig när vi hade stannat här. När jag gick ut med honom så spydde han. Hemma igen så drack han vatten och det kom upp igen efter en kort stund. Gick en stund och sedan ville han gå ut. Efter en liten promenad så visade det sig att han hade diarré också. Hem igen och nu så var vi verkligen oroliga för honom. Men efter någon timme så började han dricka och äta och det verkade som problemet var över. Vi blev så lättade.

I kväll så åt vi blandade rester ifrån frys och kyl. Kokte ris till och det var ju också bra bra för Zackos mage så det fick han till kvällsmat plus lite blötfoder. Passade bra till resterna som visade sig var lite kinamat, svensk köttgryta och lite schnitzel och det hela smakade supergott, mest kina mat.

Lite småroligt med en tysk husbil här som tog upp sin parabol och inte hittade vad han letade efter. Han körde runt på parkeringen och letade och letade. Efter ca en timme stå stannade han och parabolen stannade också. Om han fick in dom kanaler som han ville få in vet jag inte. Skönt att slippa det där med tv. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 september
Mycket folk och bilar

Det fina vädret fortsätter. Solen lyste och himlen var blå denna härliga septembermorgon. 15 plus i skuggan och obefintlig vind.

Gick mellan ett par stora fält och där fanns dessa fåglar.

Husbilarna står prydligt uppradade. Det var några som åkte på förmiddagen men det kom nog dubbelt så många senare.

Satte mig ute för att fika och då blev det lite spridda moln men det var fortfarande varmt över 20 plusgrader. Det var mycket livligt här och det kom hit många personbilar och parkerade. Över bron så var det en strid ström av folk till centrum och ifrån centrum.

Här finns ju en automat här där man ska betala sin avgift och den är till bekymmer för många tyskar som kommer hit. Några försöket att stoppa in sedlar i myntfacket och det går ju inte. Då står dom där och ser lätt förvirrade ut. Andra stoppar in mynt som man ska men innan dom har kommit så långt så har dom virrat på huvudet en del gånger. Kunde tro att texten på automaten var på kinesiska och inte på tyska. Men dom flesta har inga problem. Ibland när det tar för lång tid så kommer det någon och hjälper dom. Man skulle ju tro att information på tyska ska förstås av tyskar. Men jag vet att i Sverige så skrivs det info som är nästan obegriplig för svenskar när det gäller betalautomater.

Här är det så att man får parkera i 3 timmar gratis och en sådan biljett kan man trycka ut i automaten. En man här har satt detta i system så han går var tredje timme och trycker ut en gratisbiljett. Undrar om han ställt in något alarm för att inte missa det?

I kväll så är det någon typ av festival här och det verkar vara en ”oktoberfest” redan i september vilket inte är helt ovanligt. Redan vid sextiden så började det att komma hit många personbilar som parkerade här.

Det var även ballonguppsläpp eller vad man ska kalla det. Tror det är reklam på dom.

Så var det dags för middag och dag så blev det en god och mör köttbit med beasås och kokt potatis. Smakade jättegott.

Bilar/taxi och minibussar strömmade till hela kvällen. Många killar hade ”lederhosen” och tjejerna hade fina klänningar med fastsydda förkläden och puffärmar och en urringning som var djup. Mycket färger på klänningarna och dom var så fina. Både killar och tjejer.

Festen satte sedan igång och inte var den ljudlös. Musiken var hög och glad och det var trevligt att lyssna på den. Kan tänka mig att stämmnigen i tältet var hög.

Undrar hur det blir i natt när alla ska köra härifrån? Men ju mer ljud det är desto bättre sover jag.

I morgon tänker vi fortsätta söderut en del mil. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 september
Trevligt här tycker vi

En aning soldisigt på morgonen men det var 15 plus i skuggan och ingen vind. Här finns det många promenadvägar att välja emellan så jag liksom bara gick åt ett håll och det blev bra.

Gick ner mot floden och här finns det en liten fin badstrand.

Blev sedan lite mulet så vi satt inne och fikade. På eftermiddagen så blev det soligare och det kom en svag vind. Vi två så tog vi en promenad över bron mot centrum.

På bron så ser man över till parkeringsplatsen där bland annat husbilarna är parkerade.

Även på denna bro så finns det många hänglås fastlåsta med initialer ingraverade.

När man har gått över bron så är det inte långt till gågatorna.

Efter en stund så kommer man till detta torg. Sedan så strosade vi runt och tittade oss omkring.

En av gågatorna slutade abrupt med en byggarbetsplats. Vände och gick tillbaka.

Och då så vi kom så småningom hit där det finns många uteserveringar.

Här var det en gågata till som vi gick på.

Vid slutet av den så ligger det en kyrka men också en del uteserveringar. Vi vände där och gick samma väg tillbaka.

Och då blev det en bild ifrån andra sidan av torget.

Hemma igen efter en och en halv timme på stan så var det skönt att sätta sig utanför husbilen och vila. Började mulna till så det blev tröja på. Jag fortsatte läsa och jag tror jag slumrade till en stund.

Vid sextiden så gick jag en sväng med Zacko och då räknade jag till lite över 30 husbilar här. Och det finns gott om plats kvar.

När vi har varit här för några år sedan så var det en närliggande byggnad som var helt tom. Men i år så har där kommit dit ett nytt indiskt matställe som även har annan mat än indiskt så klart. Hasse hade i går hämtat en matsedel därifrån och vi hade bestämt oss för att hämta varsin jägarschnitzel med champinjonsås och med pommes till oss i kväll. Vi ville inte ha något indiskt.

Hasse gick dit vid halvsju och det skulle ta 15 minuter så han kom då hem en stund. Det tar bara en minut att gå dit. Efter en stund så gick han och hämtade vår mat. Den smakade jättegott. Pommesen var spröda och goda, schnitzeln var stor och mycket god och champinjonsåsen var gott kryddad. Dessutom så fick vi med en superfräsch sallad. Kunde inte bli så mycket bättre.

Får passa på att hämta god mat när det ligger så nära.

Troligen så blir vi kvar här i morgon. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 september
En timme söderut så är vi i Minden

Lite dimmig morgon men solen var på gång kändes det som. Det var ingen vind och det var 15 plusgrader.

Blev en tur ut på landsbygden. Efter en stund så började dimman tätna och det kändes nästan lite kusligt när jag inte såg så långt på något håll. Då vände vi och gick tillbaka.

I dag så började det en stadsfestival här som pågår till söndag med det var inget som vi var intresserade av.

Strax innan tio så körde vi härifrån. Vi fortsatte söderut på mindre vägar ute på landet. Mycket stora fält och små byar passerade vi. Är mycket idylliskt här. Det var nästan ingen trafik men det var några jordbruksfordon som ibland gjorde att det gick lite långsamt. Men vem har bråttom.

Efter ca en timme så kom vi fram till Minden. Hittade utan problem fram till den stora ställplatsen för husbilar och pakering även för personbilar. Förra gången vi var här så var det grattis men nu så kostade det 5 € att stå här med husbil. Om man vill ha el så kostar det 0.50 €/KW.       

Så här ser vår utsikt ut ifrån bodelsdörren.

Det var gott om plats här när vi kom hit. Men det kom en del husbilar till hit under eftermiddagen och kvällen men här är det supergott om plats. Är nog plats för flera hundra husbilar.

Ett stort plus är att det här finns gratis wifi som verkligen fungerar mycket bra. Är verkligen snabbt.

För att komma in till centrum härifrån så får man gå över denna bro. Här hade det just parkerat en busslast med folk och dom promenerade över bron till centrum.

Det håller på att sättas upp enormt stora tält här. Det kommer att vara ett stort evenemang här i helgen.

http://www.minden.de/stadt_minden/

I Tyskland så är det nästan oavbrutet en massa evenemang vart man än kommer vid denna årstid.

Den här otroligt fina lilla buss stod parkerad här en stund på eftermiddagen.

I kväll så blev det till middag panerad stekt strömming med dillkryddad potatismos och vad det smakade gott. Som vanligt blev det några strömmingar över som blev inlagda i ättikslag.

Vi kommer att stå kvar här i morgon. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 augusti
Ett par timmar på stan

Vaknade till en solig morgon och det var 15 plus i skuggan utanför husbilen och ingen vind.

Vid halv nio så var det mycket lugnt på ställplatsen. Mycket träd som skuggar när solen står lågt på himlen. Zacko och jag tog en trevlig promenad i närområdet.

Vid strandkanten så satt det en man i godan ro och fiskade.

När vi ettiden tog en promenad till centrum så var det riktigt varm och det var shorts som gällde. Vi gick över bron där det finns en massa hänglås med ingraverade initialer av förnamn. Undrar om kärleken håller längre när man har låst fast den? Men det är romantiskt!

När man är på bron över floden Weser kan man se bort till platsen där husbilarna är parkerade.

När vi kom in till gågatan så såg vi att det hade varit marknad här i dag för dom sista höll på att plocka ihop sina stånd. Så bra att vi inte kom tidigare för hundar får inte vara på marknadsgatan.

Vi strosade runt i makligt tempo och tittade oss omkring. Gjorde ett par inköp av sånt som vi tyckte vi behövde. Trots att det finns flertal vattenskålar utsatta utanför butikerna så ville Zacko bara dricka av det vatten vi hade med oss till honom.

På hemväg över bron så kom det en båt på floden. Kommer en hel under dagen av olika typer och storlekar.

Hemma igen så var det skönt att sitta ute och lägga upp benen på pallen. Läste klart ”Små svarta lögner”. Tyckte att den var lite trög i inledningen men efter ytterligar några sidor så var jag fast. Det är en spännande roman som utspelar sig på Falklandsöarna och det bjuds på natur och djur och intressanta och spännande människor. Börjar sedan på ”Störst av allt” av Malin Persson Giolito.

Vid femtiden tog vi en promenad bort till en liten Imbiss som ligger vid Familia. Där köpte vi currywurst och pommes med majonnäs. Här är det vanligt med majonnäs på pommesen. Dessa var för övrigt mycket goda, precis så spröda och krispiga som vi vill ha dom. Vi blev lagom mätta. Skönt att slippa matlagning i kväll.

Fick sedan besök av en klubbmedlem en stund. Satt och snackade en stund och det är ju alltid trevligt.

I morgon fortsätter vi några mil söderut.

Hoppas på att få bättre internet då så att jag kan visa lite bilder där det nu bara står nummer. 2 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 september
Efter en del mil kom vi fram till Nienburg

Det var lite småmulet i morse, ingen vind och 15 plus. Solen tittade fram lite ibland mellan molnen.

I dag så gick jag på andra hållet längs med sjön. Här var det mer naturstig och mycket träd.

Gick förbi ett Gasthaus och kom fram till en liten småbåtshamn.

En del av min bra och trevliga promenadväg i dag. Mötte några hundar som Zacko hälsade på.

Ute på sjön så var det några båtar. Någon rodde och andra paddlade.

En kvart efter jag hade kommit tillbaka så rullade vi i väg och klockan var bara en kvar i tio. Körde bort till motorvägen och fortsatte söderut. Här var det inte så mycket trafiks dom första milen. Men när vi hade tagit ut på A 1 så var det stark trafik. Ju närmre vi kom Hamburg desto mer trafik blev det. Här kom också för första och ända kön i dag. Det var 3 filer som skulle bli 2 för det var vägarbete och då gick det långsamt ett tag.  Men det stod aldrig stilla utan vi rörde oss framåt hela tiden.

Klockan närmade sig elva och vi körde in på första ställe som vi hittade för nu var det hög tid för kaffe, ägg och mackor. Var väl inte det trevligaste ställe som vi har stannat på men vi skulle ju bara fika så det fick duga.

När det var avklarat så drog vi vidare. En lång vägsträcka på A 7 är så djävla skumpig och gungig så jag tror nästan vispgrädde i kylen tjocknar. (Men det gjorde den inte.) Trafiken var nu rätt så gles och när vägbanan blev bättre så flöt det på bra.

Körde sedan av vid avfart 50 och kom ut på mindre vägar på landsbygden. Körde genom några mindre byar som var pittoreska och fina. Vi kom så småningom fram till Nienburg och hittade utan problem fram till ställplatsen. Här fanns det en del platser att välja mellan.

Vi parkerade på en ytterplats och ett tag så såg det ut så här utanför vår bodelsdörr. Efter några timmar så var det fullt här. Det kostar 5 € att parkera här och för el så kostar det 1 € för 8 timmar

Framför oss så rinner floden Weser där det emellanåt kommer någon pråm och annan båt.

Det är inte så långt till Familia och några andra affärer härifrån. När vi hade kommit i ordning så gick vi en sväng bort dit för att titta lite. Finns även en 1 € butik där man kan hitta lite av varje som man inte behöver men köper ändå. Kan ju komma till användning kanske?

Hasse tog fram en stol till mig och nu var det skönt att sitta ute i solen och läsa en stund. Hade inte suttit där så länge förrän det kom ett svenskt par fram till oss för att prata en stund. Vi har inte träffats förr och det var kul att snacka en stund. Dom var så klart med i HBK.

Så var det dags för middag igen. I dag så blev det mjölkstuvade makaroner med stekt falukorv och det smakade precis som väntat jättegott.

Sedan så var det där med internet. Köpte Vodafone uppkoppling och det funkade med dongen i datorn. Men i routern så funkade den bara på våra android plattor och inte på datorn. Men om jag sätter stickan direkt i datorn så har jag en väldigt seg uppkoppling. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 september
Trevlig i dag

Det är lite svalare på nätterna nu och i morse körde Hasse lite värme. Blev skönare att gå upp då.

När jag gick ut vid halvnio så var det 15 plus, lit moln men mest sol och nästan helt vindstilla. Gick ner till Grosse Bad Segersee och där var det fina promenadvägar.


Här är det en roddstuga

Utsikt över sjön

Fina promenadvägar

Här är det ett fint kafé

Var till att börja med i stort sett folktomt men efter en halvtimme så började det fyllas på med folk. Det är många som går med stavar här.

En stor rotvälta men trädet fortsätter ändå att växa.

Uppkopplingen fungerar bra här men när det kommer en husbil/buss och parkerar vid inkörseln till ställplatsen så får jag ingen signal och alltså blir jag nedkopplad tills fordonet har flyttat på sig. Egentligen inget större problem.

På förmiddagen så körde dom flesta husbilar iväg härifrån och det blev nästan tomt.

Hasse, jag och Zacko gick en promenad till centrum på eftermiddagen. Dit tog det bara ca 10 minuter.

På vägen dit så gick vi förbi en blomsteraffär och där fanns dessa läckra blomlådor som man kan sätt på balkongräcket. Hade vi haft en balkong så hade jag köpt några.

Efter ca tio minuter så var vi i centrum.

På vägen dit så gick vi förbi dessa ”kanaler”. Såg verkligen trevligt ut.

Här närmade vi oss centrum.

Och vi kom strax fram till det tevliga torget där det finns en fin fontän.

En titt på en sidogågata.

Vid slutet av gågatan så finns denna staty. Där vände vi och gick tillbaka.

Det finns många affärer här och uteserveringar. Några är kaféer o andra är matställen. Här kan man, som på så många andra ställen, få mat ifrån många olika länder här i världen. Här är det mångkulturellt.

På en sidogata så hittade vi en tjusig ingång till en galleria.

Vi tog en annan väg hem och där finns detta tjusiga hus. Räta linjer finns det inte mycket av!

Här körde vi i går när vi kom hit och vi svängde till vänster där Hasse står vi skylten.

Kunde inte låta bli att fota dessa vackra blommor vad det nu är för några.  

Hemma igen så var det skönt att sitta ner en stund och lägga upp benen på pallen och läsa lite en stund. Efter en stunds vila så satte jag igång med att göra kantarellstuvning på vår torkade svamp som vi hade köpt i Ludvika på en loppis. Den lägger jag på mjukt tunnbröd som jag rullar ihop. Lägger även på lite finhackad rödlök. Rullar in dom i folie och dom ska vi ha att äta i morgon när vi ska köra en del mil. Gott att ta fram ifrån kylen när man behöver lite lätt och gott att äta.

Var sedan dags för att laga till kvällens middag. Det blev pannbiff med lök och kokt potatis och det var som vanligt gott. Blev två stycken över som jag la i frysen.

Under eftermiddagen och kvällen så kom det bara hit en enda husbil vilket vi tyckte var förvånande. Är det så att tyskarnas semester är slut nu?

I morgon så har vi tänkt köra vidare några mil söderut. 1 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 september
Tysk landsbygd till Bad Segerberg

Morgonen var lite småblåsig med lite sol och mestadels mulet. Inte kallt för det var 17 plus.

Jag och Zacko gick som vanligt till strandpromenaden och i dag så var det loppis där. Skiljer sig inte ifrån en svensk loppis. Det är kläder, prylar, böcker och en hel del annat.

Det var en ensam vindsurfare ute här.

Vid tiotiden så var vi klara för att köra vidare och det tog ca 30 minuter att komma till Lensahn. Parkerade utanför www.osteseecampingpartner.de . Kan rekommendera ett besök där. Upptäckte att dom inte öppnade tillbehörsbutiken förrän elva så vi gick runt och kollade lite på husbilar. När sedan tillbehörsaffären öppnade så gick vi dit. Det hade kommit hit många personbilar och parkerat och hade vi inte varit i god tid så hade vi inte hittat någonstans att parkera. Det verkade att var någon slags jippo här i dag.

När vi kom in dit så hittade vi en personal som vi frågade om var vi kunde hitta den mörkläggningsmodul som vi skulle köpa. En ung kille tog hand om oss och visade oss den som jag trodde att det skulle vara. Den var det inte. Grabben följde med oss ut till husbilen och kollade. Tillbaka i affären så tog det honom inte lång stund att leta fram rätt grej. Det var den sista dom hade på lager. Vi köpte den och den var rätt så mycket billigare än i Sverige.

Vi körde sedan till en varuhusparkering för det var nu hög tid för fika. Hasse tog bort den värdelösa modulen och satte dit den nya. Perfekt. Skönt att nu ha en fungerande mörkläggnings/myggardin vid tackluckan igen. Det smakade nu jättegott med kaffe och frallor skinka och ost.

Vi fortsatte sedan till Eutin där vi hade tänkt parkera på en ställplats på torget. När vi närmade oss stan så visade det sig att det var någon marknad och/eller något annat på gång. Det var trångt överallt och fullt av parkerade bilar längs med vägen och svårt att komma fram. För att komma fram till torget så fick vi köra genom stan på stenbelagda skumpiga gator och när vi kom till torget så var det avstängt. Sånt händer!!

Fortsatte då förbi Plön och körde till något som heter Lehmskuhlen. Där finns det en krog med plats för 3 husbilar/vagnar. När vi kom dit så fanns det inte plats för en liten Smart ensingång. Hade tänkt käka middag där ikväll med det sket sig.

Vi vände och körde tillbaka till Plön och en ställplats där.

Det var väl inte så helt fel där. Låg fint vid en sjö. Det var tydligen en motorcykelträff där på eftermiddagen. Men vi tyckte inte att det kändes så där bra att stanna kvar där.

Dags för nya tag. Konsulterade vår bordatlas och kom fram till att Bad Segerberg nog skulle bli bra. Slog in koordinaterna och körde dit. Det var mycket bra skyltat till ställplatsen.

Här kommer vi fram till infarten och det såg ju trevligt ut.

Parkerade på en ledig plats och tyckte det kändes trivsamt här.

Här hittade vi all information som vi behövde. Det finns vatten och tömning för gråvatten/latrin här. Kostar 8 € för en natt och 2 € för ström i 12 timmar. Mycket trevlig plats men kanske lite för lugn. Något som förvånade mig var att vår uppkoppling som vi köpte i Grossenbrode också fungerar hör. Lan1 heter det och finns tydligen lite överallt i Tyskland.

När vi kom hit så fanns det en del platser kvar men på kvällen så var det fullt här.

Eftersom jag hade hoppats på att vi skulle äta ute i kväll hade jag inte tagit fram något från frysen. Det blev pyttipanna (som man ska tillaga fryst) med stekt ägg och rödbetor och det gillar vi. Så klart ska jag ha HP sås till.

Har ingen plan för i morgon. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 september
Drakflyg

Mycket blåsig morgon med lite sol, rätt så varmt och 18 plus.

Det var högt vatten stånd och det var lite vågor på vattnet. Molnen blåste bort och det blev mer sol senare på dagen. Gick inte att sitta ute och fika för då riskerade man att pålägget flög av brödet.

Vid ett så tog vi en promenad till stranden för att titta på drakflygarna.

Nu var det varmt och soligt och det fanns många roliga figurer som flög runt i luften. En del stod och hoppade fastbundna på stranden. Dom ryckte och slet i sina linor för dom ville nog också upp i luften.

Ser lite märkligt ut!

Det var rätt så mycket folk ute och njöt i solen. Mycket hundar fanns det också här och Zacko fick hälsa på några trevliga jyckar.

Några satt nere på stranden och tittade. Kanske gick dom i och badade också?

På torget så var det också mycket folk som satt bekvämt i möblerna där.

Här på muren längs med stranden är det många som tar en paus för att äta glass eller dricka något.

Mycket roligt flög runt i luften här.

Hasse blev sugen på en mjukglass och i ett stånd så sålde dom det så han köpte en sådan. Jag är inte så förtjust i mjukglass så jag ville inte ha någon. Vi gick bort till en bänk i solen och satte oss. Där var det lä och blev snabbt mycket varmt. Sedan så promenerade vi hem i långsam takt.

Hemma igen så picklade jag rödlök och tomater och det blev jättegott. Vi gick och smååt av detta sedan.

På kvällen så tog Hasse fram vår stekhäll för den skulle jag använda i kväll. Skulle steka rimmat fläsk och raggmunk till middag. Ville bli av med hinken med potatissmet innan den blev för gammal och så behövde jag platsen i kylen för skålen med picklat. Fläsket hade ovanligt mycket fett och det skvätte och sprätte när jag stekte det. Hade behövt en mycket lång pincett när jag skulle vända skivorna. Behövdes inget extra fett i alla fall för att steka raggmunkarna. Det var jättegott tillsammans med lingonsylt.

I morgon så är det dags för oss att lämna detta trevliga ställe. Det blir först en tur till en husbilsfirma för att kolla om dom har en mörkläggningsgardin till takluckan som har gått i sönder. Sen får vi se vart vi kör. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2012 september
Lite från i dag

Något blåsigare och lite svalare i dag. Det var också lite mer moln även om det var mest lite höga skyar som till att börja med inte skymde solen så mycket.

Det gick lite vågor ute på havet idag och detta är bara en liten del av den  långa stranden här.

Zacko hälsar här på en liten trevlig Bichon Frise som han brukar möta på vår morgonpromenad. Denna lilla vita hund springer lös och är så superlydig. Matten till hunden kör en Permobil och den hoppar upp framför fötterna på sin matte när den känner för det.

 I dag så satt dom och fikade här när vi kom förbi.

En bild av en liten del av stranden och dessa farkoster används i ”Wasserschule”.

I dag så var det lite gatuarbete på gatan precis utanför där vi står. Det luktade asfalt och det var inte så konstigt fördom reparerade gatan och la ny asfalt där.

Men det var trots lukten skönt att sitta ute och fika. Molnen hopade sig sedan och det blev lite svalare. Dom där asfaltarbeterna försvann rätt så snabbt och luften blev bra igen.

På eftermiddagen så jag tog fram kartor och bordatlas och började planera lite för vår fortsatte resa söderut genom Tyskland.Finns så otroligt många platser att köra till och utforska i detta stora fantastiska land. Det är kul att planera men det brukar ju ändå inte bli så som jag har planerat.

Mot kvällen till så kom det en bil som tutade så glatt när den körde in på ställplatsen. Hasse rusade ut med en gång för detta verka de ju kul tyckte han. Dom sålde frukt och grönt samt lite annat. Hasse kom hem med läckra tomater, söta gröna vindruvor, och stora ägg och allt till ett bra pris. Vilken bra service!

Sedan så blev det lite svalare och jag fick klä på mig lite mer. Blev långa byxor och sockar och det kändes inte bekvämt men nödvändigt. Fick till och med ta på en jacka när jag gick ut med Zacko. Kändes inte bra!

Hamburgertallrik a la husbil blev det i kväll.Det innebar en brödskiva, en hamburgare, stekt potatis med lök, en skiva smältost, stekt ägg, dressing och några tomatskivor samt sallad. Detta smakade jättegott.

Jag har i dag fått ett mycket tråkigt besked och jag känner mig mycket ledsen. 

I morgon ska vi titta på drakflygningen på stranden och det ska bli kul.

Ja, så är det, livet går upp och ner och man få försöka glädjas åt det som finns att vara glad åt även om det kan vara lite svårt ibland. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 september
Varmt och härligt

Värmen fortsätter och det tycker vi är härligt. Det var lite småblåsigt, men inte så det störde på något vis, och 19 plus och klarblå himmel i morse.

När jag drog ifrån mörkläggningsgardinen från takluckan där bak över sängarna i morse så gav den upp. Dom där snörena var totalt utslitna. Går att dra för om man lirkar en del och tar det mycket försiktigt. På söndag så kör vi till en husbilsfirma för att köpa en ny modul.

På vägen ner till stranden så såg jag denna vackra fjäril sitta på en sten. Jag har kommit fram till att den heter Red Admiral (Vanessa atalanta).

Det var en del folk ute och gick på morgonen och många hundar var det också. Zacko fick hälsa på några av dom och det tyckte han var roligt. Han viftade i alla fall på svansen och det är ju ett tecken på att han är glad. En hund ljuger aldrig, eller hur?

Undrar vad detta är för fåglar som sitter här. Det är inga måsar!

När jag kom hem igen så var det många husbilar som hade kört. Ja, någon hade kört redan innan jag gick på morgonen. Nu var vi inte så många svenskar kvar. Men som vanligt så kom det nya husbilar hit under dagen och då även nya svenskar. Det visade sig att det var klubbkamrater som vi hade träffat tidigare på olika ställen i Portugal och Spanien. Var väldigt roligt att träffas igen.

Mot kvällen så ökade vinden och det blev snabbt lite svalare. Det var dags att flytta in och det var hur som helst dags att börja fixa till kvällens middag. Blev köttgryta med massor av gul lök i gräddsås. Åt kokt potatis till och lingonsylt och det smakade bra.

Läste sedan klart ”Bro bro breja” och det var en spännande kriminalroman med samma aktörer som i ”Ole dole”. I dom här böckerna så är det kvinnliga seriemördare och det är ovanligt. Dom flesta poliser är också kvinnor. Trots mycket blodiga och hemska mord så gillar jag dessa böcker.  Nästa bok som jag börjar på i kväll heter ”Små svarta lögner” och är skriven av Sharon Bolton. Läste 30 sidor och den verkade rätt så trist och långsam. Men jag fortsätter 50 sidor till och sen får jag se?

Vädret i morgon ska tydligen bli lite svalare och inte så mycket sol men det låter som helt ok. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 september
Vi är kvar i Grossenbrode

Det var varmt ute i natt och ännu varmare inne så fönstret vid min säng var öppet. Sov trots det dåligt.

Vid halv åtta så tyckte jag det var dags att lämna sängen och det var ett härligt väder ute. Solen lyste, 16 plus och det blåste en svag vind.

Gick först bort till ställplatsen som ligger mer havsnära och där var det ingen brist på husbilar.

Fortsatte ner till småbåtshamnen och där var det många höga master på en lång rad.

Fortsatte sedan längs med stranden. Eftersom det blåste lite så fanns det små vågor på vattnet.

Det finns ännu många strandkorgar kvar på stranden. Badsäsongen är inte över än denna ljuvligt varma september.

Flaggorna som finns på den långa bryggan ut i havet stod rakt ut i blåsten. Just där blåste det lite mer.

Så här på morgonen är det mycket lugnt på denna del av strandpromenaden. Annars så var det en del folk ute och gick.

Här finns det lite affärer och bagerier och utanför ett av dom var det en rätt så lång kö. I Tyskland vill man gärna köpa nybakta ”normale” och även annat till sin frukost. ”Normale” är det som dom kallar den vanligaste frallan här och den är god.

Jag kände mig ovanligt trött i dag när jag kom hem så jag gjorde något som jag inte har gjort sedan i mars 2008. Jag gick och la mig i sängen igen för att sova en stund till och så skönt det var. Har faktiskt sovit väldigt dåligt några nätter på rad så det var välbehövligt.

När jag gick upp för andra gången var det strax dags för fika och det var skönt att sätta sig ute i lite halvskugga och där var det 22 plus. I solen var det alldeles för varmt.

Grannen som kom hit i går kväll och parkerade bredvid oss kom hit och pratade en stund innan dom skulle köra vidare.  Hasse hade snackat med dom en stund i går kväll. Det var roligt att träffa er och jag hoppas vi ses igen.

På förmiddagen så var det många husbilar som körde härifrån och ett kort stund så var det rätt så tomt. Sedan så började det komma hit nya husbilar som parkerade här på dom lediga platserna. Det var en del svenskar också och nästan alla hade HBK märke på husbilen.

Så roligt att det var ett par vänner till oss också som det var jättekul att träffa igen. Vi pratade en del under eftermiddagen och utbytte lite erfarenheter. Alltid roligt att kunna dela med sig och att själv att få en del information. Hoppas att ni snart tar beslut om att börja tillbringa vintern söderut.

Dom andra trevliga svenskarna pratade vi också en del med under eftermiddagen. Alltid roligt att träffa nya trevliga klubbkamrater som man kan hoppas på att möta igen någon annanstans i Europa.

Eftermiddagen gick som vanligt alldeles för fort och det blev också några promenader med Zacko. Här i parken utanför ställplatsen är det många hundar som rastas och Zacko älskar verkligen att gå dit.  

Mat skulle vi ha i dag också och det blev småländska isterband med dillstuvad potatis och rödbetor. Smakade busgott. Nu tar det lång tid innan vi kommer att äta denna maträtt igen. Men vi har ju lite andra goda maträtter att se fram emot. Lite tyska specialiteter bland annat som vi tänker hinna med innan vi lämna Tyskland. oppasHH

 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 september

I morse så gick jag till centrum för att köpa färska frallor i bageriet, dom är så goda. Vädret var varmt, 16 plus, soligt och i stort sett vindstilla. Zacko satt utanför och där har så många hundar suttit och han hade fullt upp med att nosa runt så han märkte inte att jag var borta några minuter.

Vi var tillbaka strax innan nio och efter ca tio minuter så lämnade vi ställplatsen och körde bort till E 6 och söderut. Körde över Hallandsåsen och Skåne bredde sedan ut sig framför oss. Här fanns det gott om nyplöjda åkrar.

Vid Helsingborg så svängde vi av och fortsatte till färjan. Köpte en enkel biljett till Puttgarden och körde fram i anvisat fält och körde ombord. Det gick undan. Efter en lagom kort färjetur på 20 minuter så körde vi iland i Helsingör. Dags för att tanka och det gjorde vi på en Ingo. Kostade 8.38 DKR för en liter diesel, bra pris tycker vi.

Kaffetid vid elva och vi körde in på en liten rastplats och parkerade. Hade gjort i ordning frallorna på överfarten och dom smakade gott och det gjorde kaffet också. Efter en halvtimme så var vi klara för att köra vidare.

Trafiken var gles men efterhand som vi närmade oss Köpenhamn så ökade trafiken. Vägen har fyra filer och det flöt på bra, inga köer eller att det gick långsamt. När vi sedan tog på väg 47 söderut så glesnade trafiken igen.

Tog ett stopp vid Tappernöje rastplats för att rasta oss alla. Skönt med en bensträckare tyckte vi. Anlände sedan till Rödby strax innan tre. Visade biljetten och körde och parkerade på anvisad lina. Efter ca tio minuter så körde vi ombord på färjan. Där var det så outhärdligt varmt och kvavt på bildäck att Zacko och jag gick upp på däck. Hasse hade redan gjort det. Hittade Hasse och ett ställe att sitta där det svalkade lite. Var väldigt lite folk på båten.

Efter trekvart så var vi i land och så var vi i Tyskland. Körde bort till Bordershop och parkerade på en bussplats. Inga bussar här i dag. Det var varmt och vi öppnad takluckorna eftersom Zacko fick vara kvar, och rusade bort till shopen. Det var mycket lite folk här idag så det gick fort för oss att handla det vi skulle. Men det tar ju ändå en del tid för man får ju åka ända upp för att hitta det man vill handla på varje våning innan man kan åka ner igen där ölen finns och där man ska betala. Dom vet hur dom ska få folk att handla mer. Men vi var tillbaka efter en halvtimme och det kändes svalt i husbilen.

Tog en sväng till Heiligenhafen och Lidl där Hasse gick in och handlade några flaskor whiskey som heter Margot. Den är helt ok tycker vi.

Vi fortsatte sedan till dagen mål och dit kom vi vid femtiden.

Det var rätt så full men vi hittade en bra plats som var ledig. På ett par platser så stod det att dom var bokade ifrån fredag och där ville vi inte parkera. Hasse gick ut och hittade ett par lediga platser och vi valde en av dom.

Denna utsikt fick vi men vi har ju en egen liten tomt.

Och den ser ut så här. Vi är verkligen nöjda med denna plats. Det var 28 plus inne och 23 plus ute i skuggan utanför husbilen. Inne satt vi med allt öppet.

Vi har alltså parkerat på en av våra favoritplatser i norra Tyskland, vi är i Grossenbrode. Jag hade precis lagt upp en schnitzel med bratkartoffel och sallad på min tallrik så är den ursnygga och trevliga kvinnan här som kom för att ta betalt. Jag svepte aluminiumfolie runt min tallrik och så gick vi för att betala. Hasses mat låg kvar på dom fortfarande varma stekjärnen. Vi tänker stå kvar här till söndag och så köpte vi internet för en vecka. Har en gratis för att vi är med i husbilsklubben men betalade en till för 7 dagar och det kostar 2 €. Nu så kan vi ha alla våra datorer uppkopplade när vi vill. Jag har två och det har Hasse också.

I kväll så åt vi Schnitzel från frysen och tyska bratkartoffel. Det smakade bra och Hasses goda vitlökssmör höjde det hela ett snäpp.

Det känns så bra att vi har bestämt oss för att stå kvar här till söndag. Detta är verkligen en helt underbar plast och jag tror att detta är en plats som vi svenskar verkligen gillar.

Jag ser fram emot en härlig strandpromenad i imorgon bitti. Är ju inte den första här men den är ju bara så härlig. 2 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 september
Är på väg och nattar i Laholm

Kall natt och på morgonen var det bara 8 plus. Himlen var blå och solen värmde skönt och det blev fort varmare.

Ån låg spegelblank och båtarna vilar lugnt i den lilla hamnen.

Det blommar fortfarande på sina ställen och dom bruna löven fyller på vid kanten.

En ensam båt på väg någonstans.

Innan jag gick så plockade jag maten ur frysen och la in det i kylskåpet. Stängde av det och lät luckan till frysen vara öppen. Hemma igen efter ca 1 timme så hade det börjat tina lite. Kokte upp vatten och satte in kastrullen i frysen och stängde dörren. Efter en kvart så lossnade isen lätt ifrån väggen där bak. Var på vissa ställen mer än en centimeter tjock. Tog bort isen och torkade sedan torrt och flyttade tillbaka maten igen. Klart och var nöjd med att äntligen ha fått gjort det.

Vi hade bestämt oss för att köra i dag och det gjorde vi också när vi hade fikat. Kom iväg vid halv ett.

Körde inte så långt innan det var dags för stopp 1 och det vid MiM. Fanns en del till som vi ville ha med oss. Det var nyponsoppa, kräm, brunabönor i glasburk och lite annat som vi har svårt för att hitta söderut. Till stopp 2 var det mycket kort väg för det var till Lidl för ytterligare ett par inköp.

Sedan så körde vi mot Varberg och när vi kom dit så blev det E 6 söderut. Efter en del mil så närmade vi oss Heberg och körde av till Laxbutiken och parkerade och det var stopp 3. Jag gick in och handlade varsin stor laxtallrik och Hasse rastade Zacko. Fortsatte söderut igen.

Svängde av mot Halmstad och där blev det stopp 4 vid Flygstadens gasol. Där fyllde vi våra spanska och svenska tuber så nu klarar vi oss ett tag. För att komma dit får man köra genom centrum i stan och det blev samma väg tillbaka. Nu var det mycket trafik för klockan var en stund efter 4 och så kallad rusningstrafik så det gick rätt så sakta.

Fortsatte på E 6 några mil söderut och då blev det stopp 5 vid rastplats Snapparp för att tömma latrin vilket Hasse sköter om. Ute igen på motorvägen några mil och när vi kom fram till avfarten mot Laholm så svängde vi av där. Vi kom fram till Laholm och körde till den vackert belägna ställplatsen och parkerade. Det blev stopp 6 och det sista för i dag. Klockan hade hunnit bli halv fem och det var skönt att parkera för dagen.

Ställde husbilen på andra hållet denna gång för vi tänkte inte ta ut några stolar i kväll. När vi gick ut så slog värmen emot oss som en våtvarm vägg och solen lyste och Lagan låg spegelblank nedanför oss.

När det var dags för att äta så satte vi oss vid rastplatsmöblerna och nu var det lite skugga där och mycket behagligt. Laxen smakade jättegott som vanlig och hade inte väntat mig något annat.

Tänker komma iväg rätt så tidigt i morgon för att fortsätta till Helsingborg och ta färjan över till Danmark. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 september
Trevlig eftermiddag

Helmulen morgon, svag vindoch 15 plus. Det var skönt morgonväder att promenera i. Som vanligt så var detlugnt.

Men i dag så blev jagvittne till den sämsta backning med släpp som jag någonsin har sett. Gott omplats, ingen trafik och det tog lång tid för chauffören att backa in på denrymliga uppfarten. Dom som dirigerade gjorde det verkligen dåligt. Jag stodkvar för jag ville inte störa den superstressade chauffören med att gå förbi. Mentill slut så kom släpet på plats och vi passerade tryggt.

Jag lämnade in Zacko tillHasse när jag kom till lägenheten och fortsatte själv till husbilen. Hade liteatt göra där. Det började nu regna lite men det varade inte så länge. Sedan sågjorde vi inte så mycket mer än att fika men det är ju viktigt.

Vid tvåtiden så körde vimot Borås och när vi kom dit så svängde av mot Ulricehamn. Men dit skulle viinte i dag. När vi kom fram till Svensgärdes så svängde av där och körde hem tillsonens mycket vackra och smakfulla villa.

När vi parkerade där sådrabbades Zacko av glädjefnatt. Han pep och tjöt. När Hasse tog ut honom sårusade han mot entrén och ville bara in så fort som det bara gick. Här fannsdet goa människor som han ville hälsa på så fort som möjligt. Han rusade runt ihuset och var bara så överlyckligt. Hoppade och pussade på dom som han hittade.Blir nästan lite för mycket men det är svårt att bli arg på en superglad ochlycklig hund. Men han lugnade ner sig rätt så fort och efter ca 10 hektiskaminuter så sjönk han ner på golvet. Men efter en kort stund så ville han havatten vilket han fick i en vacker skål. Och vad han drack.

Vi blev bjudna på ensupergod blåbärspaj. Den var helt perfekt med knapriga kanter och krämigtinnehåll. Åt nog lite för mycket av denna läckerhet. Så klart serverades detkaffe också och det var gott. Det är skillnad på kaffe och kaffe om ni nu intevet det!

Det blev så klart mycketprat om lilla barnbarnsbarnet som tydligen är en liten solstråle som förgyllerviss tid av vardagen för mormor och morfar. Så roligt att få titta på bilder avhennes underbara framfart. Vilken härlig liten tjej. Skulle så gärna velatträffa henne men man kan ju inte få allt som man vill.

Sedan så blev det så klarten del snack om Borås och vad som händer där! Och där händer det en del. Mångaaffärer som försvinner och en del nya som tillkommer. Många krogar somförsvinner och inte så många nya som tillkommer. Finns helt klart enöveretablering i Borås på krogar.

Efter några trevligatimmar så var det dags för oss att köra tillbaka till Rydal.

När det var dags för migatt fixa till dagen middag så blev det inte alls vad jag hade tänkt mig. Varsäker på att jag hade fryst oxpytt i frysen och det hade jag. Men det var baraen halv portion. Jaha vad gör jag nu? Nu så skivade jag två potatisar i små bitar,hackade lök och fräste det tillsammans. Blandade det sedan med överblivna bitarfrån gårdagens fläskfilé och det fick koka ihop en stund. Blandade ihop det medbacon och det det hela blev jättgott.

I morgon så kör vi någramil söderut men är kvar i Sverige. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 september
Klart med städning

Dimmig morgon, 12 plus och ingen vind. Varför verkar det så mycket tystare när det är dimma. Det känns som om allt ljud liksom är inbäddat. När jag kom tillbaka efter ca 1 timme så började solen bryta fram genom dimman och det blev varmare.

Tog det lugnt på förmiddagen och på eftermiddagen så blev det en mjukstart på städning genom att dammsuga ”hela” lägenheten. Sedan så bar Hasse ut åbäket till husbilen där han började städa hytten och lite till. När jag kom dit så började jag med att ta en Alvedon och sedan med att torka damm som det alltid finns mycket av hur ofta man än torkar. Sen blev det dammsugarens tur att jobba. Fy så trångt och bökigt det är. Passade på att dammsuga i luftspalterna som finns vid fönstren. Rena rama dammsamlareplatser. Värst är det vid sängarna.

Torkade golven och la sedan på dom nytvättade mattorna och nu doftade det fräscht och gott. En gammaltandborste användes också på en del ställe men i dag så fick jag även använda tops för att komma åt på vissa platser. Men jag glömde att frosta av frysen men det finns ju en dag i morgon.

Resten av eftermiddagen tillbringades i soffan och det var skönt. Tittade lite på tv men vår bild har blivit konstig. Ett fält i mitten är ok men allt runtomkring är lila. Tror att den håller på att ge upp. Det är en gammal tjocktv som nog är minst 10 år gammal. Får köpa en ny apparat när vi kommer tillbaka efter vintern.

Spagetti med kantarell/fläskfilesås smakade mycket gott i kväll.

I morgon så blir det en tur till stan för att hälsa på äldste sonen med familj, ska bli trevligt.  0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 september
Egentligen inte gjort så mycket idag.

Uppe tidigt i morse och gick bort till tvättstugan och Zacko följde med. Hasse hade redan burit bort mattorna och det andra dit. Det var bara för mig att lägga in det i respektive maskin och hälla i flytande tvättmedel (vilket jag föredrar) i rätt fack. Sköljmedel använder jag inte.

Gick sedan en tidig promenad med Zacko. Luften kändes frisk och lite sval, 13 plus, vid sjutiden. Ingen vind och solen försökte tränga genom det inte alltför tjocka molntäcket men det gick inget vidare.   

När jag kom tillbaka så lämnade jag in Zacko till Hasse i lägenheten och så gick jag för att tömma maskinerna och hänga upp en del och lägga resten i torktumlaren. Sedan så var det dags för lite annat i väntan på att allt skulle bli torrt. Och det måste det bli till halv elva då min tid är ute, tvättiden alltså.

Så blev det en promenad till dit och det var så torrt som det kunde bli. Förflyttade det till husbilen. Nu var det hög tid för kaffe och mackor och det smakade jättegott. 

Sedan så hade jag tänkt dammsuga och städa i husbilen men jag hade absolut ingen lust med det. Får bli i morgon i stället. Antingen jag har lust eller inte så ska det bli gjort.

På eftermiddagen så blev det härligt soffhäng i stället. Vi låg där alla tre och njöt. Hasse och Zacko snarkade lite lätt och jag läste. Blev klar med ”Ole dole” och den var så spännande att jag inte kunde somna. Ville bara läsa klart. Slutet var mycket spännande och upplösningen inte alls väntad. Boken var rätt så obehaglig ibland på grund av det mycket otäcka sätt som mördaren tog livet av folk. Nu blir det en bok till av samma förförfattare M.J Arlidge och den heter ”Bro bro breja”. Mycket spännande inledningen och jag vill bara fortsätta läsa.

Det blev inte så mycket sol i dag men lite i alla fall. Temperaturen steg ( 25 plus) och det blev varmt och kvavt, lite klibbig värme.

 

Här finns det en hotdogs på golvet

Vad ska jag göra med den husse?

Kanske är det en leksak?

Eller ska jag äta upp den? Men jag vill ha den i mindre bitar!

Lite senare mot kvällen så fick Zacko en hotdogs av Hasse och han visste inte riktigt hur han skulle bära sig åt med den. Var det en leksak eller gick den att äta? Efter en stund så tog Hasse  tillbaka den och delade halva korven i mindre bitar och då var det mat och försvann snabbt in i munnen och ner i hundmagen.

Mat till oss i kväll blev faktiskt ingen höjdare. Hade tagit fram en burk med något okänt innehåll från frysen. Det visade sig var köttfärsgryta med potatis. Hällde i en liten burk med champinjoner och kokte lite potatis till. Men det hela hade behövts kryddas upp lite men jag har ju i stort sett inga kryddor alls i lägenheten. Enklare i husbilen där jag har hur mycket som helst att välja mellan. Gitter inte bära allt fram och tillbaka. Men vi blev hyfsat mätta i alla fall.

I morgon så blir det storstädning i husbilen och avfrostning av frysen.
0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 september
Tandläkare och lite annat

På morgonen så var det hög luftfuktighet utan att regna. Var varmt, hela 19 plus och ingen vind. Var som att gå runt i ett våtvarmt omslag. Gick en sväng bort till Borås Camping, Saltemad och där var det ödsligt. Var bara ca 6 fritidsfordon på den stora campingplatsen. Några stugor fanns det folk i. Hoppas verkligen att dom har haft fullbelagt under sommaren annars så är det nog illa.

Vid tio så var det dags för Hasse att börja promenera till sin tandläkare. Jag tog det lugnt och fikade vid vanlig tid. När klockan var halvtolv så var det dags för mig att promenera till centrum. Just då ringde Hasse och sa att han var klar och hade börjat gå hemåt. Vi möttes sedan efter en stund och då tog Hasse med Zacko hem. Lilla vovven hade protesterat en liten stund för han ville inte skiljas från matte men sedan så hade det gått bra.

Jag har ju inte varit i Borås på ett tag och blev lite förvånad över hur många restauranger med uteserveringar som det finns här. Hötorget var en enda stor uteservering under ett sol/regntak. Tyckte att Österlånggatan fram till Stora torget var en enda lång kroggata. Eftersom jag har läst i Borås Tidning att det är en del krogar som har kursat så förvånar det mig inte. Finns nog en begränsning för hur många krogar som det kan finnas i en stad av Borås storlek. Men som det sägs att ”lyckas man i Borås så ligger världen öppen framför dig”.

Både mitt och Hasses tandläkarbesök utföll bra, ingen av oss behöver något återbesök. Lite tandsten avlägsnades och sedan så kändes munnen helt nyrenoverad. Kan fortfarande inte förstå att munnen och tänderna inte tillhör kroppen!! Om du inte kan tugga ordentligt så får du problem med matsmältningen och en massa andra kroppsproblem. Måste bli dyrare i förlängningen.

På hemvägen så blev det ett besök på apoteket där jag hämtade ut min förbrukning av läkemedel för ett halvår framåt. Köpte även Frontline till Zacko så vi slipper att jaga detta på vinterhalvåret.

Blev sedan en tur till Codat i Fritsla. Där skulle vi köpa en fönsterstoppare till et fönster där bak vid sängen. Så klart hade dom inte just denna på sitt reservdelslager.

Fortsatte sedan till Skene Järn där Hasse skulle köpa ett litet verktyg för att kunna fixa till den gasolbrännare som inte fungerar som den ska. Han hittade ingen som passade. Så är det ibland.

Vi körde sedan till Rydal och där var det som vanlig mycket lugnt. Det var fortfarande mycket varm och kvalmigt ute

I kväll så blev det kokt lax i musselsås med kokt potatis och de smakade verkligen bra.

I morgon så ska jag gå upp tidigt för att mata stora tvättmaskinen med våra mattor. Och även mata dom mindre med lite annat. Sedan så är det dags för storstädning av husbilen. Blir trött bara jag tänker på det. Men det är ju ett nödvändigt ont? Och visst känns det bra när man är klar och nöjd med jobbet. Fast kroppen värker. Undrar då om jag inte hellre hade betalt någon för att göra jobbet.

Nu börjar det att närma sig då vi ska dra söderut och det känns bara så bra. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 september
En kväll i Borås

Var varmt i natt och i morse vid åttatiden så var det 18 plus, kvavt och ingen vind. Hade regnat en del under natten men nu var det uppehåll. Var svettigt att gå rundan i dag.

Tiden gick fort och vid halvfyra tyckte vi det var dags att köra till Borås. Det var mycket trafik när vi kom till stan för vi lyckades att komma precis när det var rusningstrafik och det tog tid att komma igenom stan. Många rödljus att stanna vid.

Det blev ett stopp vid Storknallen där jag gick till kondiset där för att köpa något att bjuda på när yngste sonen och hans förtjusande dotter skulle komma och besöka oss en stund. Dom har så mycket aktiviteter att man får vara glad att dom hinner med att komma till husbilen en stund.

Vi körde sedan och parkerade vid Ryahallen där vi brukar parkera när vi är i Borås. Efter en kort stund så kom dom och det var så roligt att träffa dom, det var länge sedan. Barnbarnet har nu växt ikapp mig och är en bra bit längre än vad jag är och hon är så otroligt söt och gullig. Sonen är sig lik men han ser allt lite äldre ut och vem gör inte det?

Dom hade inte tid att stanna så länge för dottern skulle på danskurs som hon så klart inte ville missa.

En liten stund senare så gick Hasse bort till Knallens pizzeria för att hämta en pizza till oss. Vi delade på en kebabpizza för här är den verkligen stor och vi blev lagom mätta. Sedan så satt vi och lyssnade på radion och kollade lite på internet.

I morgon så är det dags för tandläkarbesök för oss båda och då är det skönt att vara i Borås. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273

Efter en något kylig natt så lyste solen på morgonen från en nästan klarblå och molnfri himmel. Fanns några höga skyar högt uppe i det blå. Det var endast tolv plus men det blev fort varmare i solen.

 

En morgonbild ifrån ställplatsen. Vi tycker det att fint här och det finns plats för många husbilar.

När solen var utanför husbilen så gick jag ut för att sätta mig och fika. Hinner precis sätta mig i stolen men hinner inte hälla upp kaffet så kommer det en stor husbil inkörande. Den husbilen visste vart den skulle och det var att parkera bredvid oss.

Det var våra goa boråsvänner som var på väg till Öland och dom stannade till här för att snacka en stund. Deras busiga hund Hubbe ville så fort som möjligt hälsa på Zacko och det var ömsesidigt. Zacko gick på bakbenen och ville så fort som möjligt hälsa på Hubbe. Dom är ju gamla kompisar och dom gillar ju att träffas igen.

Även vi människor var glada för att träffas igen. Jag glömde bort att fika för det var så trevligt att snacka en stund. Men kaffet i termosen fanns ju kvar och även om osten hade ”svettats” så smakade frallan gott.

När våra vänner körde vidare så drack jag mitt kaffe och åt mina frallor och det gjorde även Hasse. Smakade jättebra.

När vi sedan hade fikat så körde vi bort till ICA kvantum för att göra lite inköp.

Nu så blev det en del matvaror en del i dag. Vi köpte bland annat en plasthink med potatisblandning typ rösti om vi tycker är så jättegott. Det åt vi i kväll med stekt rimmat fläsk och lingonsylt och det smakade så så gott.

I morgon så blir det nog en tur till Borås. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 september
Ännu en ljuvligt varm dag

Solig morgon med lite spridda moln. Vinden var svag och det var 12 plus i skuggan och i solen mycket varmare.

Zacko och jag gick iväg på ett annat håll i dag. Den här rönnen mellan björkarna har väldigt mycket bär. Syns tyvärr inte så bra på bilden. 

Kom in i parken där ån rinner igenom och vattnet låg helt spegelblankt.

Det är mycket trevligt att promenera här och det tycker Zacko också. Har gått mycket hundar här.

I dag så var det skönt att sitta ute i solen och fika. Det blev nästan lite för varmt i solen.

När vi precis hade stoppat sista biten macka i munnen så kom det en personbil hit och stannade bredvid oss. Ut kom det en trevlig kille som ville snacka en stund. Han undrade lite om hur det nu var med betalningen till toa/dusch och vi förklarade. I dag så kom vi dessutom på att koden bara gäller en dag sedan så får man köpa en ny. Men 20:- är ju inte dyrt och det kan det ju vara värt om man nu tvunget vill utnyttja faciliteten. Men att fylla vatten kostar inget.

Men det var väldigt trevligt med ett besök av en klubbkamrat som bor här i närheten. Vi utbytte erfarenheter av olika ställplatser som finns i vårt avlånga land. Vi ses nog igen på någon annan trevlig ställplats i Sverige.

Eftermiddagen tillbringades sedan i stolen ute i solen utanför husbilen. Inte ett moln fanns det på den klarblå himmeln och det var mycket varmt.

En bok avslutades och det var ”Välkommen hem” och den var bra. Trevligt att läsa om orter som vi har besökt och som man känner igen till viss del. Handlingen i boken var bra och som vanligt lite annorlunda. Men varför måste alltid journalisten råka illa ur på slutet och så klart räddas. Är lite förutsägbart. Nästa bok som jag läser är skriven av M.J. Arlidge och heter ”Ole Dole”. Den har en väldigt stark och lite obehaglig inledningen som gör att man bara måste fortsätta att läsa.

På eftermiddagen så kom det hit två husbilar och parkerade på bra avstånd från oss. Här är det ju så gott om plats att man inte behöver trängas.

I kväll så blev det enkel matlagning. Kokte makaroner och värmde på färdigstekta köttbullar. Med riven parmesan och en del ketchup så smakade det bra. Dessutom så har min ena gasolbrännare nästan helt lagt av. Det är den stora som jag brukar använda till att steka på. Tänker ta itu med den i morgon, har fixat till det tidigare på en annan brännare.

Troligtvis så återvänder vi till Rydal i morgon, skulle bli mer moln på eftermiddagen. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 september
Underbar septemberdag

Natten var lite kallare och det var bara omkring 8 plus. Dimmigt på morgonen och temperaturen hade stigit till 13 plus. Gick en sväng till stan och det var mycket lugnt och tyst denna söndagsmorgon.

Gick en sväng i parken där dimman gjorde att man inte såg så långt.

Från en annan del av parken.

Det blommar fortfarande i rabatterna.

Blomkrukorna på gågatan är fortfarande vackra.

Vakthunden ser bister ut men det var säkert en trevlig hund.

Vid tiotiden så lättade dimman och solen tittade fram lite. Efter hand som dagen gick så blev det mer sol och minder moln. På eftermiddagen så var det mest sol och det var härligt att sitta ute och läsa. Det var riktigt varmt i solen, minst 25 plus. Vi bestämde oss för att stanna kvar.

Zacko låg i mitt knä och sov och jag slumrade också till en stund och det var skönt.

Jag brukar alltid tycka att tiden går alldeles för fort. När jag tittar på klockan och tror att den ska vara fyra så är den fem och det känns som att någon har snott en timme ifrån mig. Men i dag så var det tvärtom. Klockan var bara tre när jag trodde den var fyra. Riktigt skönt att få en extra timme denna underbara septembereftermiddag. Undrar vem jag fick den av??

I kväll så åt vi kycklinggryta i en gräddig currysås och kokt ris. Smakade gott.

Det är en ny dag i morgon och om vi står kvar eller inte får vi väl fundera på under natten.0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 september
Lata dar är härligt

Det fortsätter med moln och sol om vartannat. Svag vind och rätt milt, 15 plus. I natt så regnade det en del men på morgonen så var det uppehåll.

 

Det blev en skön promenad med lite fallande löv på stigen och i skogen men inget regn på den timmen som morgonrundan varade.

Men under dagen så kom det några skurar men del var också en del sol emellanåt. Passade på att gå ut med Zacko när det var uppehåll.

Men det blev mycket läst i dag och boken jag håller på med är verkligen bra. Den heter ”Välkommen hem” och är väldigt spännande. Har faktiskt svårt att lägga den ifrån mig.

Under dagen så kom det några husbilar och parkerade men dom körde iväg efter en stund. Det var väldigt lugnt här under dagen och det var skönt.

Jag tycker fortfarande att det är skön när det inte händer så mycket. Men egentligen så händer det alltid en massa och det beror helt och hållet på hur man själv ser det. När jag tittat ut och upp mot himlen så är molnen i ständig rörelse och flyttar på sig och bildar nya vackra formationer. Flaggorna utanför Preem vajar i vinden. En fågel letar mask på gräsmattan och hittar någon ibland som den drar upp med stor energi. Det kommer bilar till macken för att tanka. Folk promenerar förbi här utanför. Finns nästan jämt en del att titta på utanför fönstret.

Hur mycket händer det när man sitter i lägenheten/villan? Så klart har man kanske en del att göra men jag vill inte ha en del att göra. Jag är så förtjust i att vara hur lat som helst.

Men mat ska man ju ha. I kväll så blev det panerad ostschnitzel från frysen med tysk bratkartoffel och det smakade bra. En bit gott vitlökssmör på schnitzeln och lite gelé till var inte fel.

Var vi är i morgon vet jag inte i kväll!!0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 september
Efter en del

Vädret är sig rätt så likt nu dag efter dag. Absolut inget dåligt väder, det är ju lite sol mellan molnen. I dag var det mycket lite blåst och 15 plusgrader och det var skönt att promenera den vanliga rundan.

Halv tio körde vi mot Borås. Valde att köra gamla vägen genom Viskafors. Sedan så går vägen längs med Viskan genom Rydboholm och till Borås. Det är en vacker vägsträcka att åka.

Vi körde bort till Blå Stjärnan, djursjukhuset, och parkerade utanför kyrkogården där det finns en stor och bra parkeringsplats. Nu var det dags för kaffe och smörgås och nykokta ägg och det smakade gott.

Vid halvelva så tog jag Zacko och gick upp för backen till kliniken, det är en hög backe. När vi kom dit så började med att väga honom. Oj, han vägde hela 6 kilo, så mycket har han aldrig vägt. Anmälde oss och så satt vi ner och väntade en liten stund. Vi kom sedan in till ett undersökningsrum och där fick vänta ytterligare lite tills veterinären kom. Zacko blev undersökt och han befanns vara frisk. Men han får inte gå upp mer i vikt.

Han skulle få tre vaccinationer i dag och två av dom kunde ge  i samma spruta men inte den tredje. Det blev två stick och han var så duktig. Han ryckte inte till ensingång när han fick sina sprutor. En stor Frolic fick han som belöning. Sen så var det bara att betala.

När vi närmade oss husbilen så såg jag att det kom en liten figur gående emot oss över gräsmattan. Jag tyckte att det var något bekant över gestalten. Det var ena hälften av våra goda Boråsvänner. Hon hade lyckats med att pricka in oss när vi var här. Det var så jätteroligt att träffa henne och det blev en go varm kram och så roligt att snacka en stund. Måste ju bara träffa er lite oftare!

Vi körde sedan och parkerade utanför ICA Maxi och Hasse gick till centrum för att uträtta lite ärende.  När han sedan kom tillbaka så fortsatte vi vår resa. Nu blev det väg 27 mot Gislaved. När vi kom till Kroksjön så stannade vi för att tömma latrin. På fiskecampen så var det i stort sett helt tomt med husbilar/vagnar.

På väg 27 så samlas det tydligen en massa bilister som gillar att köra om på mycket olämpliga ställe. Jag hatar att möta en omkörande bilist på min väghalva när det känns som att vi nästan kommer att frontalkrocka. Fy så hemskt det är.

Men vi kom fram till Gislaved och ställplatsen för husbilar utan problem. Men där var det faktiskt lite problem. Det var så att på platserna närmast servicehuset så hade det parkerat en del bilar, inte husbilar alltså. Det var ca 5 personbilar med omkring 20 personer som stod där. Toa och dusch är inte längre gratis utan man får betala 20:- för att få koden. Finns så klart info om detta på platsen. Dom som stod här betalade en kod för ca 40 personer. Och vad det var snuskigt där inne! Tyvärr så bara brukar dom utrymmet men inte städar dom efter sig. Väldigt tråkigit tycker vi.

Men här står vi i kväll.

Men för att återgå till oss så åt vi pyttipanna med stek ägg, rödbetor till middag ikväll. Smakade bra som vanligt. Sen så har jag frossat i kväll då jag käkade onyttigheter som chipps. Men gott är det ibland.

Troligtvis så blir vi kvar här i morgon.2 Kommentarer
Skriv ny kommentar
TalkActive Blog - Copyright 2008 - Talkactive ApS - all rights reserved.