Välkommen hit.

 

Detta handlar om vårt husbilsliv, våra resor

samt mina tankar och funderingar.

Vi har lata dar och tar det lugnt.

 

 


Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 december
Vinter med 'sommarväder'

Nu har det blivit ”sommarväder” igen här och det är underbart. Solen strålade från en molnfri klarblå himmel och det fanns inte ett moln och det var helt vindstilla. Det var 14 – 20 plus på morgonen.

Stranden var bred med lite lätt skummande vågtoppar som med ett svagt brus rullade upp över sanden. En härlig morgon.

Men det tyckte nog inte ägarna till denna bil som fick motorstopp och med viss möda tog sig upp på trottoaren. Men dom löste det nog för dom var inte kvar senare på dagen.

Det svenska par som var kvar kom hit på förmiddagen för att säga hej då. Nu var det dags för dom att fortsätta söderut och ett besök i Lissabon hade dom tänkt sig. Kul att träffa er och hoppas ni får en trevlig dag i den stora staden. Vi ses nog igen under vintern.

Vid tolvtiden så satte jag mig utanför husbilen i solen och där var det varmt. Blev byte till shorts och tunnare tröja. Var så skönt att kunna sitta ute i solen igen och läsa. Zacko ville sitta i mitt knä och det fick han ju så klart så jag lyfte upp honom. Men där satt han inte länge för det blev snabbt alldeles för varmt för honom så han vill ner igen. Jag lyfte ner honom och då försvann han snabbt in under husbilen i svalkan där. Han hoppar inte själv upp eller ner i mitt knä.

Tror jag har en liten förkylning på gång för jag har börjat hosta en del. Hasse har varit förkyld ett tag nu så jag har nog blivit smittad. Hoppas det bara blir en lätt förkylning som snabbt går över.

I kväll så åt vi stekt färskt fläsk med kokt potatis och löksås och det smakade jättegott.

Under eftermiddagen så kom det hit en del husbilar men ingen svensk så nu är vi ensamma svenskar här.

I kväll lyssnar vi på Karlavagnen och det är trevligt som vanligt.

Enligt väderprognosen så ska det bli varmt och soligt i morgon också.0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 december
Bättre väder i dag

Mulen morgon och enligt prognosen skulle det inte bli något regn i dag. Gick strax innan nio, lite sen i dag. Temperaturen var runt 14 plus och det var rätt så blåsigt.

Nere på gatorna i stan finns det juldekorationer upphängda. Det märks att det var söndag i dag för det var nästan ingen trafik utan bilarna stod parkerade i långa rader.

Gick ner till stranden en sväng och såg att långt borta på andra sidan bukten så var det några som var ute och surfade på vågorna.

Vädret fortsatte vara molnig men det var mest sol. Vädret var helt ok men inget för mig att sitta ute i men satt med dörren öppen hela dagen. Är skönt det också tycker jag. Blev en del promenader med Zacko under dagen i det fina vädret.

Sedan så läste jag klart ”Bambi” och den var mycket spännande med en rätt så obehaglig historia. Slutet var lite märkligt och nu är det bara att vänta på nästa bok med Zack. ”Äkta amerikanska jeans” är den Vl delen av Jan Guillous serie om ”Det stora århundradet”. Har läst dom alla dom tidigare och har gillat dom.

Till middag i kväll blev det dillkryddat potatismos med panerad stekt fisk och det smaka bra.

I kväll så lyssnade jag på svensktoppen som sändes i kväll i stället för i förmiddags. Det var för att det var så mycket sport som det flyttades. Sedan så blev det Stina Wollter med gäst Jenny Hasselmark. Mycket intressant att lyssna på.

Sen var det dags att ta ut Zacko en sväng. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 december
En regnig dag

Regnade i natt och det fortsatte på morgonen och det bara öste ner. Det blåste rätt så mycket också och var 14 plus, riktigt busväder. Regnkläder på men av någon anledning tog jag sandaler i stället för mina kängor. I dag så regnade det hela tiden vi var ute och Zacko frös så när vi kom hem trots att han hade regntäcket på sig. Hasse tog och virade in honom i en stor handduk och satt men honom en stund till han slutade skaka. Sen så for han som vanligt runt och busade i våra sängar en stund.

Eftersom jag hade fel skor så var jag absolut genomblöt och frös lite om fötterna. Tog på torra sockar och utanpå så tog jag på dom vackra stickade strumporna som jag fick förra året i Silves av en vän. Första gången jag använder dom och dom var verkligen varma och sköna.

Regnet fortsatte och det var bara att sitta inne i värmen och mysa. Men vid strax efter två så var det dags för en kissetur med Zacko. På med regnplagg och nu blev det kängorna för sandalerna var fortfarande våta. Men eftersom det var regnigt så var ju så klart kängorna rätt. Zacko kissade fort på gräsmattan på andra sidan gatan och sedan så vill han hem igen och det ville jag också.

Vi brukar ju inte käka så mycket på dagen men i dag så passade det bra att dela på en burk köttsoppa med grönsaker. Borde heta tvärtom för så mycket kött finns det inte. Men hur som helst så smakade det bra med en tallrik varm soppa i dag.

Sedan så fortsatte jag med att läsa i min spännande bok. Slumrade till en stund och vaknade när klockan var halvsex. Nu hade det slutat regna så jag tog Zacko och passade på att gå en lite längre runda. Skönt att röra på benen en halvtimme tyckte både jag och Zacko.

Sedan så var det dags för att fixa lite middag. Hasse var fortfarande mätt efter soppan men det var inte jag. Råstekte några potatisklyftor och två kotletter om han skulle ångra sig. Gjorde en enkel skysås till och det smakade bra. Hasse ångrade sig inte så ena kotletten hamnade i frysen. Kan ju bli till pyttipanna med andra rester vid tillfälle nån gång.

Fortsatte vara uppehåll och hoppas att det fortsätter med det när jag ska gå ut sista turen med Zacko. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 december
Stannade kvar

Soligt, lite moln och rätt så blåsigt, 14 plus. Zacko valde väg i dag och det blev då på andra hållet.

När vi gick mellan husbilarna på parkeringen så stod denna hund bunden utanför en portugisisk husbil och skällde när vi gick förbi. Hörde ett rasslande ljud och så hade hunden slitit sig och rusade fram till Zacko. Hans ägare kom strax efter tuggande på något. Han blev nog avbruten i frukosten för att ta rätt på sin hund. Det blev dagen hund i dag.

Kom sedan ner till havet och gick en bit på den hårt packade sanden längs med vattenbrynet.

Sanden är så hårt packad att en bil kan köra här.

Så här blev det när det var klart utanför kyrkan vid korsningen.

Läste sedan klart ”Livet är som en sten i skon” och det var inte en humorbok utan mer en typ av självbiografi. Men den var skriven med humor och en allvarlig underton och jag tyckte den var underhållande och bra. Mons Kallentoft och Markus Lutterman har skrivit ”Bambi” som jag började på sedan. En mycket obehaglig inledning men spännande.

På eftermiddagen gick vi en sväng i det rätt så soliga vädret. Denna bild finns på ett hus här i närheten.

På andra sidan gatan så finns detta hus.

Tiden rullade på som vanligt och eftermiddagen försvann snabbt och kvällen närmade sig. Kände inte för att laga mat i kväll. Strax efter 6 så gick Hasse till receptionen och beställde och betalade pizza till oss. Efter ca en halvtimme så kom budet med vår mat. Lika goda denna gång också.

Vi blev alltså kvar och vi får väl se hur länge till vi blir här. Har blivit väldigt bekväma med el och internet, vatten och tömning. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 december
Inget speciellt

Regnig natt och morgon, 14 plus och nästan ingen vind. Regnkläder på och så gick vi uti blötan. Hade tur för det varade bara en kvar och sedan så blev det uppehåll resten av vägen så vi hann torka till vi kom hem.

Mitt på dagen hade dom mörka molnen försvunnit och det var endast ett fåtal vita moln kvar så solen strålade ner över oss. Tog en skön promenad med Zacko i värmen och det blev en utökad tur i närområdet. När vi kom tillbaka så satt Hasse ute i solen och jag ställde mig där också. Strax kom den kvarvarande svensken med hunden Findus hit och pratade en stund och det var trevligt.Släppte faktiskt hundarna lösa en stund och dom sprang runt lite och busade.Fanns inga andra i närheten så ingen kunde bli störd.

Strax innan tre så gick jag in för jag var lite törstig och det var Zacko också. Blev kvar inne men dörren var öppen.

Ikväll så blev det stekt potatis med lök, stekt bacon och stekt ägg och det smakade bra.

Imorgon hade vi tänkt köra vidare men när vi hade kollat på väderprognosen, som är rätt så taskig några dagar framåt, så väljer vi nog att stanna kvar ett tag till. 

Kvällen blir väl som vanligt och det trivs vi med. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten november 2016
Väldigt blåsigt

Mycket blåsigt i dag, 15 plus och helmulet. När man kom utanför muren på ställplatsen så friskade vinden i ordentligt så jag fick ta upp kapuschongen för att hålla kvar kepan så den inte skulle blåsa iväg. I dag gick vi inte ner till stranden för där blåste det med all säkerhet ännu mer.

När vi kom tillbaka så var det samling utanför den ene svenskens husbil så jag gick dit. En bit ifrån så släppte jag Zacko och han rusade snabbt iväg för att fara runt och under glada tjut och hopp hälsa på alla. Och alla hälsade med stor förtjusning på den lilla glada krabaten. Svårt att tro att han snart ska bli 10 år gammal.

Det var dags för den ena svenska paret att köra vidare i dag. Tråkigt tyckte vi för det har varit så kul att träffas men vi ses säkert igen.

Blåsten fortsatte under dagen och det kom en och annan skur ibland. Blev alltså att sitta inne idag. Läste klart ”Räfhonan” och den var spännande och rätt så tragisk. Men det var en turbulent tid i Sveriges historia och människovärdet var inte så högt. Humor är aldrig fel så nu blir det en bok av komikern Anna Westin som heter ”Livet är som en sten i skon - det skaver om man inte gör något åt det”.

Hade tagit fram en köttbit från frysen på morgonen. Att det inte var oxfilé, ryggbiff eller entrecote var jag klar över men vad det var hade jag ingen aning om mer än att det var oxkött. Biten får väl koka tänkte jag och tryckte ner den i en kastrull och hällde vatten över, lagerbärsblad, vitpeppar- och kryddpepparkorn, salt och en buljongtärning. Så fick det koka i över en timme. Hivade upp det ur spadet och delade det i mindre bitar. Det var mört. Gjorde en god sås av spadet och lade ner köttet i det och där fick det koka ytterligare en stund. Serverade med kokt potatis och morötter. Blev över till en middag till så det hälldes i en burk och placerades i frysen.

På kvällen så mojnade vinden och det kändes skönt, lite jobbig när det blåser tycker jag.

Dator, läsning och radiolyssning blev det ikväll också.

Så var november slut och vad tiden har gått fort. Mestadels av denna månad har vi verkligen haft härligt och soligt väder men det verkar som att vi nu har mer regn och blåst att vänta oss. Men vi har ingen frost, snö eller halka. 2 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten november 2016
Spegelblankt

Det var lite småblåsigt, sol och moln, 12 plus och det kändes det också som.

På caféet nere vid havet så satt tomten på en stol. Undrar om han väntar på sitt morgonkaffe. Stranden var bred och vågorna lugna.

Här hämtar Hasse sushi till oss.

På parkeringen på stan så stod dessa husbilar i morse. Den närmast kameran har en söt liten skärm över fönstret.

Här är vattnet verkligen spegelblankt.

Ser lite skumt ut.

Så här såg det ut på ställplatsen när jag kom hem igen. Var fortfarande bara vi 4 svenska husbilar här. Men det kom fler husbilar under dagen med andra nationaliteter.

En svensk husbil körde härifrån i dag. Dom hade haft inbrott i sin villa i Sverige och tänkte nu köra och parkera husbilen i närheten av flygplatsen för att flyga hem och ordna upp det som behöver göras. Väldigt tråkigt när sådant händer.

Våra svenska grannar beställde pizza till lunch i dag. Dom frågade om vi också ville ha men vi äter oftast inte varm mat mitt på dagen utan mer lite lätt som frukt och en macka.  

Här är budet på moped och levererar pizzorna till dom. Man går till receptionen och beställer och så fixar dom det. Bra service tycker vi. 

Jag var social en stund i dag och gick över till dom och snackade en stund och det var riktigt trevligt. Sedan så var det dags att ta ut en stol och sätta sig och njuta och läsa ett par timmar. Vid halvfem så var det dags att gå in för det blev snabbt svalare.

Makaroner med stekt korv bestod vår middag av i kväll. Ingenting märkvärdigt men gott.

Sen på kvällen blev det som vanligt med dator och läsning och så klart är radion i gång hela tiden. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten november 2016
Solig dag

Strålande sol från en underbar klarblå helt molnfri himmel. Det var 13 – 20 plus och absolut ingen vind. En underbar morgon.

Ett trevligt område att bo i set det ut som.

Här det inte fullt så trevligt ut. Något man ofta ser här är alla kablar och sladdar som hänger mellan hustaken.

I dag så var vi bara 4 husbilar här och alla var svenskar och med i HBK.

Dagen tillbringade jag i solen utanför husbilen och satt och läste. Kom lite moln ett tag men det hände knappt att något la sig framför solen.

Kycklinglår med kokt ris och skysås. Hittade inte thaisåsen som jag vet ska finnas någonstans men det smakade gott ändå.

Temperaturen sjunker rätt så snabbt på kvällen och det är skönt att kunna sätta på lilla fläkten så det blir varmt och skönt inne. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten november 2016
Datorstrul

Solig morgon med mycket lite moln, 13 plus och ingen vind. Det blev en härlig promenad. Havet var lika som i går med mycket bred strand och nästan inga vågor.

När jag gick över parkeringen där husbilar parkerar så kom dagen hund glatt springande efter oss. Den låg vid en fransk husbil och var lös. Den var vänlig i alla fall. Deras ägare märkte inte att den var borta. När jag sa till den att gå hem så gjorde den det. Han förstod tydligen svenska!!

Här var det pyntat inför advent och jul. I skyltfönsterna är det lite julpyntat men inte tillnärmelsevis så mycket som i Sverige.  

En väggprydnad på ett hus i stan.

När jag kom hem igen så var Hasse rät så förtvivlad. Hans dator hade levt ett eget liv och massor som han hade där hade bara försvunnit. Hade tydligen blivit någon typ av systemfel. Startsidan var borta och massor av appar också. Satte mig med den och fram till att det bara var att uppdatera Windows 10. Det tog en bra stund. Fick rätt på den och nästan allt kom tillbaka på plats och Hasse blev nöjd och glad igen.

Var sugna på sushi igen så Hasse cyklade dit på eftermiddagen och hämtade det. Han gick bort till några av svenskarna och visade kartongerna. Det inte så lång tid förrän damerna gick iväg för att hämta sushi. Dom åt det med en gång när dom kom tillbaka. Vi sparade vårt till middagen i kväll.

Jag gick sedan över till dom och frågade hur det hade smakat. Dom tyckte det hade smakat jättegott, så roligt tyckte jag.

Det ena paret har en liten fin vovve, som heter Findus, och han och Zacko busade med varandra en stund. Dom verkade komma bra överens och ”kramades” stående på bakbenen. Dom var jättegulliga.

Jag läste klart ”Dansa min docka” och den var bra med ett spännande och rafflande slut. Nu så blir det ”Räfhonan” av Anna Laestadius Larsson. Det är den tredje fristående delen i en triologi.

Vi åt alltså sushi till middag i kväll och det smakade som vanligt jättegott.  Sedan så gjorde vi som vanligt ingenting i stort sett. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten november 2016
Något ostadigt väder

Det är rätt så ostadigt väder nu med moln, regn och sol om vartannat. Men i dag så har det varit mestadels regnfritt och bara en svag vind, 13 plus.

I dag så var det lågvatten igen och stranden bred och knappast några vågor.

Dagen hund var lite blyg och höll sig lite på avstånd. Men det var jättesöt.

Lite svalt hela dagen och det är inget väder att sitta ute i men det är bra promenadväder. Alltid trevligt att gå ut med Zacko några rundor. Finns så många trevliga gräsmattor i närområdet att nosa runt på tycker han. Det finns många hundar här och det syns på bajshögarna på gräsmattorna, gatorna och trottoarerna. Det gäller att titta ner när man är ute och går.

Hasse plockade upp våra julsaker på eftermiddagen och vår lilla adventsljusstake kom på plats i fönstret. Precis lagom stor.

Även våra glada tomtar kom fram och satte sig på ryggstödet på soffan där dom brukar sitta. Har även en för året ny ljusslinga som vi hängde upp. Satte upp den lite provisoriskt men senare på kvällen när det blev mörk och jag hade släkt ner övrig belysning så såg det väldigt mysigt ut.

Till middag ikväll så brynte jag på några köttbitar från någonstans på en gris. Gjorde en god rödvinssås som dom fick ligga och puttra i en stund. Smakade gott med kokt potatis till och så gott att mosa i den goda såsen.

Ja, som vanligt så lyssnar vi på radio i kväll och det är trevligt. Gillar Da Capo med musik ifrån förr. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten november 2016
Något blåsigt i dag

Morgonen var blåsig och molnig med sol ibland och regn ibland, och 15 plus men det kändes lite kallare. Så klart blev det regnplagg på i dag men det kom inte en droppe på vår promenad.

Fina färgglada blommor.

Det var i denna affär som Hasse köpte vår lilla värmefläkt som vi är så nöjda med.

Här håller dom på med att sätta upp julbelysning och det gör dom även på många andra ställen i stan.

Även här utanför kyrkan är det något på gång. Gick förbi senare på kvällen och då var det något som liknade en liten scen. Får väl se vad som det kommer att bli här?

Under dagen så kom det hit några fler husbilar och bland dom så var det två svenska husbilar. En av dom hade hittat ställplatsen på HBK-s sida och dom var alltså medlemmar i klubben. Hasse var som vanligt ute och pratade med dom nyanlända.

Vi gjorde som vanligt inget i dag utan lät bara tiden gå. Ja, så klart så läste jag en del och kollade på klubbsidan och Facebook samt lite annat. Nyheter brukar jag följa på olika sidor. Och tiden går ju bara så fort.

Provade ett nytt recept med köttfärs i kväll. Blandade i persilja och senap (Johnny-s) i köttfärssmeten. Formade smeten i lagom små biffar och brynte på dom. Sedan så hällde jag över grädde och lät dom ligga där och gosa en stund till dom var genomstekta. Gjorde potatismos till och det smakade verkligen jättegott.

Kvällen blir en repris av föregående kväll. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten november 2016
Överraskande skyfall

Lite vita moln på himlen och sol, svag vind och 13 plus. Hade inte en tanke på att det kunde bli regn.

Dagens hund mötte vi rätt så snabbat. Det var en labrador som vänligt hälsade på Zacko som var överförtjust som vanligt när han får hälsa på en hund.

Nere vid stranden så var det höga vågor även i dag. Och himlen var blå med bara ett fåtal vita moln.

Men det ändrade sig snabbt. När vi kom fram till en stor parkeringsplats, där det var marknad i dag, så började det duggregna. Vi gick in på marknaden under tälttaken som var uppspända över marknadsstånden.

Och nu så blev det ett skyfall. Det var som att molnet ovanför oss drog bort spärren och släppte ner allt vatten över oss på en gång. Tältdukarna bågnade av vatten och personalen tog långa stänger och petade på dom så vattnet skvalpar ner. Jag blev stående där i ca 20 minuter innan det börja lätta och vi kunde gå vidare.

Det tog nu inte så lång stund förrän det blev sol igen men med lite vita moln i bland.

När jag kom hem så talade jag om för Hasse att det var marknad och var den var någonstans. Han gick direkt bort till svenskarna och talade om det för dom. Det tog sedan inte så lång tid förrän Hasse och dom cyklade iväg till marknaden. Våra svenska vänner tyckte det var rolig med marknaden och dessutom så fick dom smaka på churros för första gången. Och vad jag förstod så gillade dom det.

Det har nu börjat bli lite kallare på kvällarna och nätterna. Eftersom inte elen räcker till här för värme så har vi kört gasol på kvällarna för att få behaglig värme i husbilen. Men i dag så cyklade Hasse i väg för att köpa en värmefläkt.Nu så kan vi ju inte ha en med 1000 kW utan vi får ha en som inte drar så mycket ström.

Hasse hittade denna lilla fina värmefläkt som man kan ställa in på 750 watt till 1500 watt och som då fungerar på elsystemet här när man kör det på det lägsta. Och vilken skön värme det blir. Men när vi kör på gasolvärmen så får vi så härlig golvvärme (vilken är så tyst) också men jag är så varm och nöjd i kväll när vi kör fläkten.

Lasagne från frysen värmde jag till middag i kväll och det smakade bra. Dock inte inte så gott som hemlagad lasagne.

Kvällen blir väl som vanlig med dator, läsning och att lyssna på radio, Karlavagnen och så vidare3 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten november 2016
Lite blåsigt men med en del sol

Mest sol med ett fåtal vita moln och lite småblåsig var det denna morgon. Det var  13 plus och värmen ökade snabbt i solen.

Det var höga vågor i dag också och med vitt skum på topparna.

Satt inne och fikade med flyttade sedan ut i solen. Blåste lite även innanför muren men det var mestadels varmt och skönt. Läste klart ”Smultron, bröllop och döden”. Den var bra med mord, deckargåta, spänning och romantik. Lättläst och roande.Nästa bok visade sig var en novell på 23 sidor som hette ”Ett testamente från helvetet” av Kristina Ohlsson. Gick fort att läsa och var inte speciellt bra.Nästa bok heter ”Dansa min docka” av M.J. Arlidge och den har i alla fall 356 sidor.

På eftermiddagen så började det blåsa lite mer. Tog med kameran och gick en sväng med Zacko.

Detta är nog det finaste huset i närområdet. Så vackert med bougainvillean som så härligt växer ner över balkongen.

Bra torkväder i dag när det både var sol och blåst.

Hä ri närheten så finns dessa minibåtar innanför staketet och utanför huset. Så fina tycker jag.

Idag så fick Hasse denna flaska med Portugisisk Brandy av ägaren av ställplatsen. Han har haft en fabrik som har tillverkat denna dryck, sa han. Men ska vi öppna den och smaka eller ska vi spara den som kuriosa?

Till middag i kväll så blev det en burk ifrån frysen som innehöll en köttgryta.Kokte bara lite potatis och morötter till. Smakade bra.

Sedan så tittade vi lite på ”Vem som vet mest” på SVT Play och det var trevligt. Och nu så lyssnar vi på Karlavagnen som handlar om att sluta röka och lite om och kring det. Jag har rökt en gång i tiden men det var länge sedan (minst 25 år sedan). Hade inga problem med att sluta och det var jag glad för. Och det luktar pyton med röken ifrån folk som röker. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten november 2016
Lite bilder från stan

Lätt mulet med sol och ingen vind var denna morgon. Men vid femtiden (på morgonen) så kom det ett skyfall och det lät som om ett moln öppnades och tappade ut allt sitt vatten över oss på en gång. Man hörde inte vad man tänkte och man nu tänkte något vid denna tid på morgonen. Zacko låg och darrade bakom min rygg, han gillade detta oväsen.

Gick en liten sväng på stan idag. Morgonbild över en rondell.

En av ingångarna till stadens saluhall.

 

Några av stadens smala gränder. Det finns många av dom.

Denna till utseendet lite annorlunda husbil stod parkerad på parkeringen vid ”Bombeiros”.

Dagens hund var en liten portugisisk korsning som var i sällskap med en annan liten hund som inte ville hälsa på Zacko utan den höll sig för sig själv.

Vädret fortsatte vara soligt men det blev en lite sval vind senare på dagen. Men innanför murarna så kunde man hitta sköna ställen i lä där det var jättevarmt i solen. Det gjorde våra klubbkamrater och dom satt verkligen och njöt i solen.

På eftermiddagen så kom det hit några fler husbilar och bland dom ytterligare en svensk som också var med i husbilsklubben. Hasse gick bort och pratade med dom en stund och det var deras första vinter utomlands fick han reda på.

Förr många år sedan, kanske 57, läste jag en bok av Jascha Golowanjuk som heter ”Paraplymakarens barn” och jag tyckte då att den var mycket bra. (Jag läste vuxenböcker när jag var 10 åt gammal). Har letat på olika ställe på nätet men inte lyckats hitta den för att köpa den. Men på biblioteket i Kinna finns den att låna och många andra böcker av samma författare. Får väl ge mig dit och låna den när vi kommer tillbaka till Rydal. Vill så gärna läsa den igen för den gjorde så starkt intryck på mig den gången som jag läste den.

I kväll så åt vi tunna portugisiska kotletter med champinjonsås, kokt potatis och morötter och det smakade jättegott.

Sedan så lyssnade jag på Karlavagnen och det var som vanligt trevligt när Christian Olsson är programledare.

Inget regn i kväll och det var ju skönt när jag skulle gå ut med Zacko på sista kisseturen. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten november 2016
Växlande väder

I går kväll blev jag inte trött som jag brukar vid elvatiden utan var bara så klarvaken. Satt uppe till halvett och sedan så kunde jag inte somna. Det blev en lång natt med många vändningar av kudden, den var knölig tyckte jag.

Var alltså rätt så trött i morse när jag gick upp strax efter åtta. Det var rätt så blåsigt, molnigt och 15 plus. När jag tittade på ena hållet så var det låga mörka moln och på andra sidan så var det ljusare. Eftersom jag inte visste om molnen var på hit eller på andra hållet så blev det regnkläder på.

Att parkera här är enkelt Det är bara att ställa bilen där man tycker det passar bara man inte står allt för mycket i vägen.  

Nere vid havet blåste det rätt så mycket och vågorna rullade långt upp på stranden.

Det skummade på topparna och när vågorna mötte stenarna vid strandkanten. Nu började himlen ljusna och solen började titta fram.

Här är vattenpölar stora som små insjöar.

Dagens hund var en fransman som inte lyssnade på sin husse, han skulle bara fram till Zacko.

Nu var det sol några timmar och sen så blev det regn igen. Uppehåll ibland och då fick jag passa på att gå en sväng med lilla busfröet. Hade slutat blåsa på eftermiddagen.

I kväll så åt vi något som vi verkligen gillar, bruna bönor med rimmat stekt fläsk (svenskt). Nu har vi en burk kvar med bruna bönor men inget fläsk, får väl hitta något annat att äta till.

I kväll ska jag försöka komma i säng tidigare, är rätt så trött. Men först ska jag ta ut Zacko på sista kisseturen. 2 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten november 2016
Mycket regn i dag

Hade tur i gårkväll med regnet, kom inget när vi gick ut men det började precis efter när vi hade kommit in.

Sedan så regnade det hela natten och på morgonen. Låg kvar lite extra länge i sängen för att se om det skulle försvinna vilket det inte gjorde. Regnplagg på och så gick vi iväg och just då slutade regnet. Det var 15 plus och svag vind utom vid havet där det blåste mer. Vågorna gick höga och långt upp över stranden. Kom bara en kort skur på vår promenad och det var ju bra.

Började sedan regna rejält och det höll på ända fram till tvåtiden då det tog en paus. Blev inte mer regn under eftermiddagen och kvällen.

Skönt att stå på ”bekvämligheten” när det är dåligt väder.

Blev en hel del tid vid datorn i dag vilket det inte blir så mycket av när man kan sitta ute. 

Lite mattrött i kväll, blev bara stekt potatis med bacon och ägg och det är ju gott.

Senare på kvällen började det regna igen. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273
Mestadels soligt

Mullen morgon, 15 plus och vindstilla. I dag ville Zacko gå på andra hållet och jagbara följde efter honom.

 
Några bilder ifrån ställplatsen denna morgon och det var 47 husbilar här.

När vi hade gått genom tunneln och kom ut på andra sidan där parkeringen är utanför ”Bombeiros” så stod där en svensk husbil. Jag undrade för mig själv om det möjligen var någon som jag kände. Och det var det. Hade inte gått många meter förbi förrän jag hörde en glad röst som ropade mitt namn. Vände mg om och där stod en kvinna som jag mycket väl kände igen. Sist vi träffades var vid Svartvikskajen när det var midsommar. Vi pratade en stund innan Zacko och jag fortsatte morgonens promenad. Var kul att snacka en stund.

Den här pizzerian är det som vi beställer ifrån.

Senare på dagen så blev det en del sol och jag passade på att sätta mig ute och läsa några timmar och njuta i solen.

Vi fick besök av Zack, som är en hund, som kom hit med sin matte och husse. Det var matten som jag träffade i morse. Zacko blev jätteglad för att träffa sin hundkompis igen. Dom gillar varandra.

Jag läste sedan klart ”Pottungen” och det var en mitt tycke bra bok med målande beskrivningar om hur livet var på sent 1700-tal för låg och hög. Nu blir det ”Smultron, bröllop och döden” av Kristina Appelqvist. Hon skriver lättsamma kriminalromaner med trevliga miljöskildringar och bra personporträtt.

Ikväll så lyssnade vi på ”Jukeboxen” och programledare var Lill-Babs och hennes gäster var Ann-Louise Hansson och Siw Malmkvist var hennes gäster. Det var buskul att lyssna på dessa fräscha tjejer (70 plus) som delade med dig av sina många erfarenheter och upplevelser. Och så mycket bra musik det spelades. Nu så skulle dom ut på turné i februari nästa år. Dom är alltså still going strong,härligt.

På kvällen så började det regna och jag hoppas att det blir lite uppehåll så jag kan smita ut med Zacko på en sista kissetur utan att vi blir sjöblöta.2 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten november 2016
Trevlig eftermiddag

I går kväll hände det som inte ska hända. Jag gick som vanligt ut med Zacko vid tiotiden på kvällen på den sista kisseturen. Då är det stängt och skjutdörren där husbilarna kör in och ut är fördragen och dörren kan bara öppnas från insidan (stänger åtta på kvällen). Från utsida ska man slå in en kod och det har inte varit några problem hittills.

När vi hade gått en sväng och kom tillbaka så slog jag in koden. Inget hände, inget ljud ifrån dörren som talade om att den gick att öppna. Försökte flera gånger med samma nedslående resultat. Jag kom alltså inte in till ställplatsen. Hasse låg och sov och jag hade inte min telefon med mig. Jaha, vad skulle jag göra nu? Funderade lite hit och dit. Skulle jag stanna en bil och be dom ringa till min telefon. Men det kom ingen bil!

Började bulta på dörren men det hördes inte så mycket. Gav mig då på skjutdörren, som är av plåt, och sparkade och bultade på den. Det hördes mycket men det gav ingen reaktion. Skulle jag tillbringa natten på parkbänken som finns på andra sidan gatan? Var ju inget som tilltalade mig. Gav skjutdörren ytterligare en rejäl omgång. Någon skulle jag väl lyckas väcka.

Det gick en stund och sedan så öppnades dörren och en något yrvaken Hasse tittade ut. Jag hade lyckats väcka honom och när han såg att varken jag eller Zacko var i husbilen så fattade han att något var fel. Blev så glad när jag såg honom och att vi kom in. Dom hade skiftat kod i dag och glömt att lämna den nya koden till oss fick vi sedan reda på på morgonen.

Sov gott i natt och vaknade upp till en mulen morgon. Det var 17 plus och ingen vind. Blev det vanliga rundan. Kom inget regn på vår morgonrunda men under dagen blev det lite droppande med betoning på lite.

Gick ner till havet och det var lite grått i dag. En ensam man tog av sig sina sandaler och började en vandring i vattenbrynet. Jag stod en stund och lyssnade på vågorna.

Så var det dags för dagens hund. Denna stod och skällde på oss men höll sig på väl behörigt avstånd.

Tycker denna lilla bil är supercharmig.

Detta är ett mycket vanligt sätt att torka sin tvätt på.

På eftermiddagen så blev vi bjudna på ost, kex och vin av våra trevliga landsmän. Tog våra stolar och gick över till deras husbil och satte oss. Efter en stund så började det droppa lite så det blev att veva ut markisen och när det var klart så slutade det droppa. Goda ostar och kex och vin och vi hade det trevligt. Tänk vad vi husbilister alltid har mycket att prata om.

På eftermiddagen och kvällen så drällde det in portugisiska husbilar hit och även en svensk smög sig in. Tjejen kom efter en stund över till oss och snackade en stund. Kul att träffas. Det är ju också något som är roligt när man är ute med husbil i Europa, man träffar så många trevliga människor.

Anledningen till att det är många portugisiska husbilar här är att dom har en klubbträff här i helgen med en klubb ifrån Lissabon vad vi kunde förstå. Skulle komma omkring 45 husbilar hit i helgen. Så nu är det liv och rörelse här och det är roligt tycker vi.

I kväll så åt vi råstekta potatisklyftor med Gordon Bleu och det smakade som vanligt bra.

Resten av kvällen en repris av föregående kväll.

Nu har jag den nya koden och hoppas verkligen på att komma in i kväll men nu tar jag med mig min telefon.

Och Hasses knä har blivit något bättre men inte bra. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten november 2016
I kväll blev det pizza

Sol i dag också, 15 – 20 plus och ingen vind. Blev den vanliga rundan idag, vi trivs bra med den.

 

Dagens hund träffade vi på parkering vid vallgraven. Den dök plötsligt upp när vi gick förbi en fransk husbil. Svansarna viftade glatt på dom båda.

När jag hade kommit tillbaka så cyklade Hasse iväg med det svenska paret, som kom i går, till Continente. Han skulle hjälpa dom att får ett Continente kort. Med det så får man en del bra rabatter samt en typ av återbäring vid köp av vissa varor. Pengarna sätts då in på kortet och man kan välja att samla dom ett tag för att sedan betala med dom. Men det blev inget kort för dom för dom hade ingen adress i Portugal. För några år sedan, när Hasse och flera andra svenska fick detta kort i Silves, så skrev dom bara dit en adress i stan så var det klart. Är väl olika på olika ställen.

Svenskarna var sedan iväg på en lång cykeltur berättade dom för oss när dom kom tillbaka. Hade cyklat runt lite överallt på halvön. Varit ”utanför” kartan men hade hittat tillbaka igen. Trevligt att träffas.

Sent på eftermiddagen så kom det hit lite moln som ibland la sig framför solen. Men det gjorde inget för det var ändå rätt så varmt. Ja, det var faktiskt rätt så skönt när det blev några grader svalare. När det lite senare började skymma så var det helmulet.

Pizzerian som ligger i närheten har haft semesterstängt i två veckor och öppnade i dag igen. Och vi kände att det absolut var dags för en pizza till middag i kväll. Hasse gick till receptionen och beställde våra 2 pizzor där och betalade. Efter en halvtimme så fick vi dom levererade till husbilsdörren. Verkligen bekvämt. Dom var, precis som förra gången, skurna i bitar så det var bara att ta bitarna i handen och käka. Smakade verkligen bra. Skönt att slippa stå vid spisen och så blir det ingen disk heller.

Kvällen tillbringades med spel på plattan, läsning, kolla på nätet och radiolyssning. 3 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273
En liten annan runda i dag

Moln frihimmel i dag igen. Det var 15 plus i skuggan utanför husbilen och ingen vind.

 I solen på andra sidan gatan så var det mycket varmare och några katter passade på att njuta i värmen.

Idag så blev det en annan tur och den gick genom stan ner till småbåtshamnen.

Här var det en husbil parkerad och hur han hade kommit dit funderade jag på en stund. Möjligen har han en båt här och har nyckel till kedjan med hänglås som finns mellan inkörselhindren.

Finns en stege här där man kan klättra upp och promenera högt där uppe. Inget för mig men det är nog en fin utsikt däruppe ut över havet.

På hemvägen över parkeringen med husbilar så kom denna lilla hund glatt svansviftande för att hälsa på Zacko. Hundens matte försökte kalla på den men den brydde sig inte. Men dom gillade varandra.

Under dagen så var det varmt att sitta ute i solen, nästan lite för varmt ibland. Fick uppsöka skugga emellanåt. Jag läste klart ”Midnattsflickor” och den var bra och spännande tyckte jag. Bra person- och miljöskildringar. Nu blir det sent 1700-tal med ”Pottungen” skriven av Anna Laestadius Larsson. En härligt mustig skildring av hur hög och låg hade det på den tiden.

På eftermiddagen så kom denna stege hit till ställplatsen, vid tvättplatsen för husbilar, för att underlätta tvätt av husbilstaken. Här är det bra servicemåste vi säga.

Ikväll så åt vi kycklingben med kokt ris och Thaisås och det smakade jättegott som vanligt.

Satt sedan och tänkte tillbaka lite ikväll.

Nu blev det 2013 och vi fortsatte till Spanien efter några månader i Portugal. Dagen för min flygresa till Sverige närmade sig närma stormsteg. Jag hade lagt ut en fråga på klubbsidan om var man kunde parkera nära Malagas flygplats för att enkelt ta sig dit. Jag fick svar mycket snabbt från en klubbmedlem. Om vi kom till Rincón de la Victoria så skulle det fixa sig. Det var så att hans dotter var på besök och hon skulle flyga tillbaka till Sverige med samma flyg som ja ghade bokat. Vilken tur. Så vi körde dit.

Mycket tidigt på morgonen, vid femtiden, så kom en kille och hämtade oss och körde oss till flygplatsen. Jag var jätteglad för att jag hade en tjej med mig som hittade vart vi skulle för här var det stort. Sov hela vägen till Landvetter.

Tog sedan flygbussen till Korsvägen där jag tog spårvagnen till Sahlgrenska. Några timmars väntan. Undersökningen visade inga förändringar. Kram till min underbara läkare. Spårvagn, flygbuss tillbaka till Landvetter. Flera timmars väntan till planet skulle gå. Nu så kom några av mina allra goaste vänner hitför att tillbringa några timmar med mig. Vi fikade och snackade. Detta uppskattade jag verkligen och bevarar det i mitt minne.

På planet tillbaka så fanns det ett svensk par som skulle till vår vän i Rincón för att vara där en vecka. Vi irrade tillsammans runt en stund på Malagas flygplats innan vi hittade vår chaufför. Var sedan tillbaka till husbilen efter ca 20 timmar. Då var jag verkligen trött och tröttheten hängde i några dagar.  

Vi stannade kvar på detta underbara ställe ett tag men nu är det tyvärr stängt sedan något år tillbaka.

Men vi hittade till andra trevliga platser. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten november 2016
Trevligt besök i dag

Nu har vädret verkligen varit stabilt några dagar. Det är soligt med blå himmel, 15 – 20 härliga plusgrader och bara en svag milt svalkande vind. Tänkte gå en annan sväng i dag men så blev det inte. Gick i mina egna tankar, som vanligt, och följde efter Zacko. Efter en bra stund så upptäckte jag att vi gick på den vanliga rundan.

Himlen var verkligen underbart oskyldig blå och inte ett moln.

Denna hund ville väldigt gärna ha kontakt med oss och var rätt så närgången ibland. Men när jag tog upp kameran så sprang han förskräckt tillbaka några meter.

När han hade följt efter oss i ca 20 minuter så brydde han sig inte längre om när jag tog upp kameran, han stod kvar. Hade väl upptäckt att den inte var farlig. Det verkar att vara en väldigt snäll vovve.

Till vänster bakom hunden så ligger Asia där Hasse har hämtat sushi ett par gånger och fler lär det väl bli innan vi kör härifrån.

När jag fikade, lite väl sent i dag, så fick vi besök. Det var ett trevligt svensk par som vi har träffat några gånger i Portugal och Spanien. Dom hade kommit till Peniche idag och parkerat på parkeringen där vi stod när vi kom hit och tog en promenad till ställplatsen. Dom visste att vi var här eftersom dom läser min blogg. Kul att träffas igen och snacka lite, var ett tag sedan sist. http://husbilslivet.se/nyheter/. Här en länk till deras trevliga blogg som jag följer.

Vi fortsatte sedan med att göra ingenting för vi blir visst aldrig riktigt klara med det. Alltså så satt vi ute i solen och läste och mådde bara så gott.

Men det ska ju alltid finnas lite smolk i glädjebägaren. En av mina husbilsvänner och vän sedan Viskafors har fått cancer. Jag lider med henne och hennes familj. Dom är inne i en svår tid och den kommer att vara det rätt så lång tid in i framtiden.

I dag så hade Hasse köpt lite olika köttpaket på Continente. Ett av paketen innehöll färdigrullade köttbullar och dom stekte jag till middag i kväll. Gjorde en god gräddsås till och köttbullarna smakade jättegott. Blev en del över och dom blir goda att äta kalla i morgon när man blir sugen på något gott. Eller lägga dom skivade på en bit knäckebröd med ättiksgurka på. Blir ju sugen på det redan nu men är ju mätt. 

Läser, kollar på internet och lyssnar på Karlavagnen i kväll precis som andra kvällar. Går så klart även ut med Zacko en sväng. 2 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten november 2016
Sommarväder

Det fina vädret fortsätter så även denna morgon var solig och varm, 15 – 20 plus med en svag vind.

 

Det var verkligen lågvatten idag och det var härligt att promenera på den hårt packade sanden längs med havet.

 

En bild från stan.

Dagen fortsatte och den var väldigt lik föregående dag. Solen lyste och jag njöt att sitta ute. Satt ju inte där hela tiden utan gick några promenader med Zacko. Men om jag inte hade haft honom hade jag nog suttit som klistrad i stolen och läst och det hade inte varit bra. Så härligt att ha en liten vovve som ser till att jag rör på mig flera gånger om dagen samt minst en timmes promenad på morgonen.

Tog fram en burk ifrån frysen med okänt innehåll till middag i kväll. Det var något med köttfärs och potatis och det smakade bra.

Men så klart har vi ju några problem också. Jag har som vanligt drabbats av en hel del insektsbett. Det är inte vilka som helst. Kliar som attan och först så bildades det en lite hård knuta som sedan utvecklas till en vattenfylld blåsa. Om jag kliar på den så spricker den och sedan efter några dagar så kommer det en sårskorpa som kan fortsätta klia och vara kvar i minst tre veckor.

Sedan så har Hasse fått problem med sitt vänstra knä igen. Vissa dagar är det så svullet och är i storlek som en handboll och han har jätteont. Men som väl är så har han sitt specialknäskydd som hjälper rätt så bra. Några värktabletter får han käka men det tycker han inte om. Men tar hårt på psyket när det värker och gör ont.

I kväll så tänker jag mig lite tillbaka några år.

Det var ju 2012 när jag var färdigbehandlad i februari och då så körde vi till Spanien. Tillbringande en trevlig tid där. Men jag skulle ju på kontroll var fjärde månad och nu så hade jag en tid till i början av maj. Kontrollen visade att det inte var några förändringar och det var så härligt att få reda på. Sedan körde vi norrut och tillbringade sommaren i Norrland. En härlig sommar.

Nästa kontroll var i oktober och även den var positiv. Sedan så körde vi söderut till Portugal. Efter att ha kuskat runt ett tag i friheten så tog vi in på ställplatsen i Albufeira och tillbringade några månader där. Sedan så fortsatte vi till Spanien.

Nästa kontroll skulle bli i tolfte februari och jag hade bokat flygbiljett från Malaga till Landvetter t o r så samma dag. Mer om det kanske i morgon. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten november 2016
Härligt solig dag

Mulet med lite sol och svag vind var det denna morgon. Temperaturen var 15 – 20 plus. Blev den vanliga rundan som både jag och Zacko gillar. I synnerhet vårt besök på stranden.

Här var det söndagslugnt.

Och det var det även här.

Molnen försvann sedan och det blev en underbart solig dag. Satt utanför husbilen och läste och njöt i värmen. Det kändes skönt när det kom en svag svalkande vind ibland.

På förmiddagen så kom det hit tre husbilar från Nederländerna som åkte tillsammans. Dom parkerade så klart bredvid varandra. Det tog inte så lång stund förrän möbler, torkställningar och cyklar hade plockats fram och ner. Dom bredde verkligen ut sig men inom sin ställplatsruta. Det är helt ok här för det är ju en ställplats och ingen parkeringsplats. Kö till tvättmaskinen var det men jag tror att alla hann med att tvätta det som skulle tvättas. Var ju bra torkväder idag.

Jag satt ute i solen och läste på eftermiddagen och kände att ögonlocken började bli trötta. Stängde läsplattan och lutade stolsryggen bakåt och slöt ögonen. Hundar skällde, fiskmåsar skrek och ljudet från radion i husbilen bildade en härlig kakofoni av ljud. Ögonlocken trillade ner och jag började slumra in så skönt. Tog inte så lång stund förrän jag vaknade med ett ryck av att någon snarkade högt. Detta upprepades tre gånger och då gav jag upp om att få ligga och skönt slumra en stund. Då gick det upp för mig att det var jag som var gång jag gick in i en skön slummer som drog en ljudlig timmerstock. Då gav jag upp och gick in i husbilen och gjorde mig en god stekt dubbelmacka med skinka, smältost, lök och lite senap. Smakade jättegott.

Tog en extra promenad med Zacko och det hade han inte något emot. Vädret var ju så härligt.

Portugisiska kotletter med svenska kantareller i en god sås samt inhemska potatis åt vi till middag i kväll och det smakade jättegott.

Lyssnar som vanligt på radio i kväll och det var trevligt samt kollar på internet och läser. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten november 2016
Hundbad

Ostadigt väder med en del moln och men även en del sol var det denna lördagsmorgon. Trafiken var gles och det var enklare att korsa dom annars starkt trafikerade gatorna. Är egentligen inte så svårt på vardagarna heller, gäller bara att bestämt visa att man tänker går över, sätta ut en fot i gatan så stannar bilarna.

Gick min vanliga runda och stod en stund och lyssnade på havet och tittade ut över vågorna. Alltid i förändring.

Den svenska husbilen körde vidare i dag och sedan så var vi ensamma svenskar kvar. Under dagen så kom det hit en hel del husbilar och på eftermiddagen så var det 15 stycken här.

”Alibi AB” var en rolig och trevlig bok med humor och ett bra slut. Sedan så blev det ”Knackningar” av Johan Theorin och det visade sig var en novell på endast 22 sidor vilket jag hade missat när jag lånade den. Det var en spännande och intensiv novell som det inte tog lång tid att läsa. Så blev det en bok till och nu blev det en bok av Jonas Moström så heter ”Midnattsflickor”. Bra inledning och det är trevligt att möta gamla ”bekanta” i form av personerna i boken.

I dag så hade Zacko en inbokad tid för bad i djuraffären en liten bit härifrån. Vi skulle vara där klockan 5 och gick hemifrån i god. Det tog 5 minuter att gå dit så vi fick vänta en kvart innan det var vår tur. Tyvärr så hade jag inte fått med mig kameran!

Sedan så tog en proffsig kvinna hand om Zacko och vi fick vara kvar där och titta på. Zacko blev väldigt väl rengjord och han gillade det inte men det hade vi intet väntat oss heller. Han avskyr att bli badad. Efter badet blev han torkad med en stor handduk. Sedan så kom fönen fram och han blåstes torr under tiden som hans päls blev borstad. När han var torr så blev det dags för att ta bort lite hår ur hans öron och det var inte så mycket. Lite borstning till och så blev han sprayad med något som fick honom att dofta jättegott.

Det hela tog 40 minuter och kostade 15 € men vi var så nöjda att Hasse betalade 20 € och tjejen blev jätte glad för dom extra pengarna som hon fick i dricks.

I kväll så gjorde jag potatismos och stekte färdigpanerade frysa fiskfiléer till middag. Hasse ville inte ha fisk så han öppnade en burk med fiskbullar i stället. Hans val. Han gillar fiskbullar med det gör inte jag. Kan inte med konsistensen på dom.

Zacko var jättetrött i kväll efter den hemska upplevelsen med bad och tork så han bara sov hela kvällen. Ja han drack ju en del vatten när vi kom hem och sedan så åt han sin burkmat som han får efter vi har ätit. Sedan så sov han igen.

Eftersom det regnade på kvällen så passade jag på när det var uppehåll vid niotiden att gå en sväng med honom.

Jag satt sedan en stund vid datorn och ska fortsätta läsa lite i kväll. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten november 2016
Tillbakablick

Mulen morgon utan sol, 15 plus och ingen flagga rörde sig för det fanns ingen vind.

Precis när jag kom utanför området så mötte jag en fransman med en liten hund som har sin husbil här. Han pratade med mig på franska och jag svarade på svenska.Ingen av oss förstod någonting. Alltså övergick vi till att vifta och utstöta enstaka ord. Och tänk att nu kom jag fram till att han inte kom ihåg koden till dörren för att komma in igen. Klockan var bara halv åtta och den stora porten öppnas inte förrän åtta när personalen kommer hit. Jag vände och gick bort till dörren och slog in koden så han kom in och det blev han jätteglad för. Sedan så fortsatte vi vår promenad.

Det blev den vanliga rundan.

Om man vill gå över vattendraget för att komma till andra sidan så finns det här en gångbro.

Här går jag förbi på min ”vanliga” runda.

Undrar vad han gör uppe på taket? Lär väl aldrig få reda på det!

Vissa dagar är kyrkan öppen på morgonen och den verkar ha en del besökare.

Det blev ingen sol under dagen men däremot så kom det en liten regnskur. Den varade inte så länge och det var ju skönt.

Vi roade oss som vanligt med att läsa, dataspel, internet och tiden bara rusade iväg.

Ikväll så åt vi fläskfilé (mör och god) med potatisgratäng (gott gräddig med smak av vitlök och ost) och picklad rödlök och det smakade jättegott.  

Blir en liten tillbakablick i kväll också.

På hösten 2011 hade vi planerat att åka söderut igen. Tyvärr blev det inte så utan vi tog husbilen och flyttade till Kärralunds Camping i Göteborg. Jag hade fått livmoderhalscancer och skulle få behandling på Sahlgrenska i Göteborg. Blev några tuffa veckor med strålning från måndag till fredag och cellgiftsbehandling en dag i veckan. Sista veckan så var det strålning två gånger om dagen med 6 timmar emellan. Jag mådde väldigt bra hela tiden. Nu lärde jag mig åka spårvagn i Göteborg vilket är ett mycket bra transportmedel.

På plussidan var ett underbart besök på bokmässan som jag länge hade velat besöka.

När behandlingen närmade sig slutet så visade röntgen att tumören inte var borta.Det blev inbokat vinterliggare två cellgiftsbehandlingar med tre veckors mellanrum till nästa år.

Vi stack ner till Tyskland på en tur och det var trevligt.

I januari så passade vi på att besöka Mydog, hundmässan i Göteborg och det var väldigt roligt tyckte vi alla tre. Zacko fick så klart följa med dit.

När sedan dom två behandlingarna var avklarade och en undersökning bekräftade att nu var skiten borta så körde vi ner till Spanien i februari. Kändes så himla bra.  

Men fler utmaningar väntade. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten november 2016
Nyfriserad Zacko

Härligt solig morgon, 15 – 20 plus beroende på om man var i skuggan eller solen. Inte ett moln och i stort sett vindstilla.

Denna fina bild finns på en husvägg här.

Gick samma runda i dag med en liten avvikning till den trevliga parken.

Här finns tydligen ett center för surfare.

Värmen har återvänt och idag så var det varmt att sitta ute i solen. Fick flytta till skuggan ibland eller flytta in emellanåt.

”Flickan och skammen” är en bra bok som man skulle önska att den sattes i händerna på alla pojkar och män. Är egentligen inte förvånad över att det inte har hänt så mycket under drygt 50 år. Fortfarande så får man höra att en tjej får skylla sig själv för att hon har för kort kjol och så vidare. Om en kille våldför sig på en tjej så är det helt klart att det är han som bär skulden och ska skämmas inte flickan. Nu blir det något lättsamt och rolig. ”Alibi AB” av Christina Larsson började bra och med massor av humor.

I dag så blev det äntligen dags att frisera Zacko.

Alldeles för mycket päls och han har så lurvig nos.

Här är jag i full gång med sax och klippmaskin för att ta bort en massa pudelpäls. Hasse samlade upp den bortklippta/rakade pälsen hela tiden. Vill ju lämna det rent och snyggt när vi är klara.

Nu är Zacko färdigfriserad.

Och visst är han snygg. Men resultatet hade blivit bättre om han hade varit nybadad. Resultat blir bättre med en ren päls. Fick inte ont i ryggen i dag för bordet var i en bra höjd. Hasse städade efter oss och inte ett pudelhår fanns kvar här när han var klar. 

Under tiden som jag höll på med Zacko så kom det hit en svensk husbil och det var en klubbmedlem som vi har träffat tidigare. Kul att ses igen.

Efter en kort tur med Zacko så var det dags att pickla rödlök. Det är så gott till så mycket.

I kväll så åt vi makaroner med stekt korv som hette bockwurst. Jag var så sugen på currywurst alltså så dränkte jag min korv i curryketschup med extra curry på och det smakade kanongott.

Satt sedan och tänkte tillbaka några år och då på första gången som övervintrade söderut, det var vintern 2010 - 2011. Då åkte vi ner till spanska Medelhavskusten och söderut. Allt var då nytt och spännande. Det var mycket mindre antal husbilar här då.

Vi tänkte så stilla några månader på vintern mellan december till februari och hade blivit rekommenderade Camping Cabopino av husbilsvänner som hade rest här i många år. Vi tog in där och fick en bra plats. Vi trivdes bra. Det var inte långt ner till havet där jag och Zacko gick långa härliga promenader. Hasse hade ingen elcykel då utan han promenerade iväg med sin ryggsäck för att handla i affärer som inte låg så långt bort. Jag gillade inte att gå dit, smal väg bredvid motorvägen.

På söndagar gick vi bort till en annan affär där jag gick och handlade. Dom andra affärerna hade stängt då. Lite dyrare var det men dom hade ett mycket bra utbud.

Det var några svenskar här och på onsdagar klockan 15.00 så träffades vi i den trevliga baren som fanns på campingplatsen för en stunds frivilligt umgänge. Här hade dom den absolut godaste toast med skinka och ost som vi har ätit. Inte hittat någon bättre än.

Här stod vi också granne ett tag med våra trevliga finska vänner som är namne med oss. Hoppas vi ses snart igen.

Så trevligt att minnas tillbaka lite. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten november 2016
Bara 2 nyheter i dag

Varmare nätter brukar innebära regniga och mulna dagar. I natt var det 17 plus och regnet plaskade glatt på husbilstaket. Regnplagg på när vi gick ut. Hade återigen tur på vår morgonrunda, kom inte en droppe och det var i stort sett vindstilla.

I dag verkar det bara vara två nyheter så svensk radio och internet. Den ena är det amerikanska valets vinnare och det andra är vädret i Sverige. Inget av det gillar jag och kan inte göra något åt något av det.

När det gäller Trump så är det väl bara att vänta och se vad som händer i framtiden. I politik så tar det mesta väldigt lång tid innan det händer något. Och det är i alla fall många som gillar honom eftersom han vann valet.

När det gäller vädret så är det ju många som gillar en snöig vinter och dom är ju glada nu. För vår del så kvittar det för vi har ju ingen snö här (det är för att slippa det som vi är här). Vädret här är för närvarande rätt så bra. Lite molnigt med en del sol ibland och inget regn i dag.

Köttfärsbiffar från frysen värmdes i en god sås tillsammans med potatis som blev över i går. Inget fel på denna middagsmat.

Har lyssnat mycket på nyheter på radion i dag och även läst mycket på internet om det amerikanska valet. Att Trump vann verkar vara en total överraskning för dom flesta proffstyckare i Sverige. Dom målar upp en fruktansvärd framtid för världen med honom som president för USA. Jag hade personligen hellre sett att Hillary Clinton hade vunnit.

Men nu är det som det är och den som lever får se.

Nu så lyssnar jag på Karlavagnen och här är det mycket olika uppfattningar om världen av i dag. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten november 2016
Härligt väder i dag

Morgonen började med ett härligt solsken och nästan inte ett moln på himlen, ingen vind.Blev en härlig morgonpromenad där jag gick en bit längs stranden och lyssnade på det härliga ljudet ifrån vågorna som slog in över stranden.

Vid tiotiden så kom det en del moln men dom försvann rätt så fort. Resten av dagen var det mestadels soligt men bara ett fåtal moln. En härligt solig dag som till största delen tillbringades i solen utanför husbilen.

Ett tag så har maten vid tillagning i mitt halvhöga stekjärn med teflon fastnat i botten. Dags för att köpa ett nytt och det gjorde Hasse i dag. Och vilken skillnad det var. Jag använder detta i stort sett varje dag och det brukarhålla ca ett år.

V igör som vanligt i stort sett ingenting och ändå så går tiden mycket fort.Egentligen är det väldigt skönt att det inte händer något. Det är ju så att när man tänker på att något ska hända så är det ofta negativa saker som man tänker på. Man vet ju att egentligen så kan vad som helst hända när som helst. Vi kan ju råka ut för någon olycka eller sjukdom, Zacko kan ju också råka ut för det och dessutom så kan det ju bli fel på husbilen. Då kan man kastas rakt ut i ovisshet och stor oro på nolltid.

Har läst på Facebook och på klubbsidan om några som har råkat ut för olika sjukdoms-och olycksfall. Det kan ju gå så fort. Då är det bra att ha en bra försäkring där man kan välja att vårdas på ett privat sjukhus. Är väl inte något fel på den offentliga vården här men om man nu har en försäkring så känns det nog bättre med att kunna välja ett privat sjukhus. Vi har ju Folksams försäkring genom HBK som gäller i 185 dagar. Men då så ska man ha husbilens försäkring samt sin hemförsäkring där. Verkligen en bra försäkring.

Mat skulle vi ju ha även i kväll. Det blev stekt färskt portugisiskt fläsk med löksås och kokt potatis. Smakade jättegott.

Nu när det är vinterväglag i Borås med omnejd så tänker jag lite extra på mina underbara söner och min fantastiska svärdotter som nu är jobbpendlare till Göteborg och Ulricehamn. Ta de lugnt på vägarna. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten november 2016
Ostadigt väder

Nu börjar det bli lite kallare på nätterna och i morse var det bara 13 plus och molnigt med en del sol och småblåsigt. Jag gick upp en timme tidigare än vad jag brukar för jag var så täppt i näsan att det inte gick att somna om. Hade dessutom varit uppe vid sextiden för jag hade våldsam kramp i vänster fot.

Nästäppan lättade efter ca 50 meter när jag kom ut. Hade regnplagg på men det var mestadels soligt. Kom inte en droppe.

 

Molnen härjade på himlen. Så här ser det ut på ett ställe där man ser muren som omgärdar innerstan.

 

Havet hade idag tagit tillbaka en del av stranden och det blåste rätt så bra här och vågorna rullade in med det vanliga ljud som vågor gör när vatten möte strand.

Sedan så var det mest soligt med lite moln och det var skönt att sitta ute i solen, minst 20 plus.

Men så helt plötsligt kom det en massa mörka moln och efter en kort stund så kom det ett kraftigt skyfall. Zacko blev så orolig men blev lugn igen när det hade dragit förbi.

Mot kvällen så kom det hit en husbil till (nu är vi 4 husbilar). Här finns över 50 lediga platser och den parkerade precis bredvid oss. Jaha, det var ju deras val. Dom kan ju inte ta ut en stol ensingång utanför husbilen.

Tog fram en lasagne Bolognese från frysen som jag värmde. La på en del extra ost på toppen. Smakade bra men dock inte som hemlagat.

Vad gjorde vi kväll då? Samma sak som alla andra kvällar. Vi trivs. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten november 2016
Lugnt här

Regnet öste ner när Zacko och jag skulle gå ut denna söndagsmorgon. Regnkläder på. När jag öppnade bodelsdörren så upphörde regnet precis. Efter ca en halvtimme så hade molnen luckrats upp och solen tittade fram och värmde så skönt. Det var i och för sig inte kallt, 15 plus men nu blev det varmare. Det blev en skön promenad. Men det gällde att se ner var man satte fötterna för det fanns en hel del stora vattensamlingar som man fick går runt samt att undvika att trampa i dom mindre. Dagen fortsatte med en del moln en och annan kort regnskur och en del sol, var dock lite småblåsigt.

Följer hur vädret är hemma i Sverige och känner bara att här är det bättre även om det regnar lite. Så skönt att slippa snön och kylan. Skynda hit ner i stället för att sitta insnöad i norr (ni som kan och har möjlighet).  

”Tiggaren” var en bra bok men med en otäck historia. Hoppas inte att det är något som kan hända i verkligheten. Visst måste man kunna lita på våra poliser. Katarina Wennstam har skrivit ”Flickan och skammen” och det är i allra högsta grad verklighet, tyvärr. Den boken började jag på i kväll.

Ställplatsen här har mycket dålig beläggning och i kväll är vi två husbilar här. Men när jag gick förbi parkeringen utan för centrum i morse så fanns där ca 30 husbilar och dom flesta var portugiser.

Pannbiff, stekt potatis med lök, stekt ägg och bacon och lite tillbehör smakade jättegott i kväll.

Sedan så blev det som vanligt, dator, läsning och att lyssna på radion. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar
TalkActive Blog - Copyright 2008 - Talkactive ApS - all rights reserved.