Välkommen hit.

 

Detta handlar om vårt husbilsliv, våra resor

samt mina tankar och funderingar.

Vi har lata dar och tar det lugnt.

 

 


Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2012 juni
En mycket trevlig midsommarafton

Lite moln och en del sol,17 plus var det på morgonen denna midsommarafton. Blev den vanliga rundan i Rydal och det var helt folktomt.

Sen så gjorde v i i stort sett ingenting förrän det var dags för oss att köra till Svensgärde för att fira midsommar tillsammans med en del av familjen.

Nu fick vi äntligen träffa det underbara lilla barnbarnsbarnet igen. Förra gången vi träffade henne var hon bara några veckor gammal och nu är hon drygt 2 år. Vilken härlig liten tjej det är och det var fullt ös hela tiden. Hon gillade Zacko men han var lite avvaktande till hennes envisa uppvaktning och valde att gå undan. När det blev för jobbigt kom han till mig och reste sig upp mot mina ben och då var det bara för mig att ta upp honom. Men efter några timmar så gick det riktigt bra och dom liksom umgicks med varandra. En rolig grej var när hon visade Zacko sin platta. Hon hade blivit lite lugnare i sin uppvaktning. Jag tyckte att Zacko skötte sig jättebra, han är ju inte alls van vid småbarn. Jag har många goa bilder på dom men jag har valt att inte lägga ut bilder på mina nära och kära på bloggen. För övrigt är det mormors lilla gullunge, ja även morfars. Dom är så glada för att ha blivit mormor och morfar och jag för att ha blivit gammelfarmor fast det låter urgammalt. 

För övrigt så var det en mycket trevlig midsommarafton med mycket mat. Först så blev det flera sorters sill med kokt nypotatis, rödlök, gräslök och gräddfil, ost och lufttorkad skinka.Smakade midsommar. Efter någon timme så var det dags att grilla och just då började det regna. Klassisk midsommar. Men grillningen klarades av med bravur av sonen och deras trevliga svärson.

Nu blev det en mycket trevlig grillbuffé som serverades. Det fanns grillad kycklingfilé, fläskkarré, tomater, zuzzino (tror jag det var) paprika, pommes och en del goda såser att välja mellan. Det var så gott och vi åt oss mer än proppmätta.

Men det var ju inte slut med detta utan nu så blev det jordgubbar med glass/grädde och kaffe. Oj vad jag blev mätt! Så här mycket har jag inte ätit på år och dar.

Vid åtta så kände vi att det var dags för oss att bryta upp och köra till Rydal. Vi tackade för oss fören mycket trevlig midsommarafton.

Men nu så måste jag ju berätta att jag fick en lite försenad födelsedagspresent.

Det var så att min underbara svärdotter och mitt barnbarn dök upp och sjöng för mig. Dom överräckte denna vackra blomma till mig och där fanns det ett kuvert. Och där fanns det ett presentkort på en väldigt stor summa pengar som jag kan köpa skor för. Tack så jättemycket, verkligen något som jag uppskattar. 

Jag promenerar ju en hel del och att få köpa skor för en tusing är ju bara så bra. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 juni
Glad midsommar

Önskar er alla en riktigt glad midsommar.0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 juni
Mycket i dag

Lätt mulen morgon med 15 plus och ingen vind. Efter den kortare morgonpromenaden var det dags att kör till Borås. Klockan hade hunnit bli strax efter tio när vi parkerade utanför ICA Maxi. Eftersom det är en bit att gå till Stora Torget, där min tandläkare har sin praktik, så var det dags för mig att börja promenera dit, skulle var där till klockan elva. Men jag hann först gå en sväng med Zacko.

Jag vill vara i god tid och det var jag. Satte mig i väntrummet och hittade en Borås Tidning som jag med storförtjusning började läsa. Efter att ha hunnit med en del av tidning så blev jag inkallade 10 minuter tidigare än jag skulle vara där.

Sen så var det inte en så behaglig tid i tandläkarstolen men helt uthärdlig. Visste ju vad som väntade mig. Ett besök till om sex dagar är det dags och sedan så är det hela klart.

När jag kom tillbaka så körde vi till Kinna och MiM för att handla. Parkeringsplatsen var fullknökad av bilar och vi insåg att vi nog inte skulle hinna handla på den begränsade tid som vi nu hade till vårt förfogande. Hasse skulle ju vara på Rehab i Skene klocka tre och hur lång tid det skulle ta och handla var ju svårt att förutse. Eftersom ingen av oss tål stress så körde vi och parkerade i närheten av Skene Lasarett där Rehab finns.

Eftersom det tar rätt så lång tid för Hasse att gå så gick han iväg i god tid. Vi båda tycker om att vara i god tid. Bättre det än att stressa. Jag satt och läste och pysslade med lite annat i husbilen under tiden.

När Hasse kom tillbaka så körde vi återigen till MiM och nu var det ännu fler bilar här. Alltså, jag orkade inte gå i dit och trängas i stressmiljö. Jag blir så påverkad av alla stressade människor och det mår jag så dåligt av. Vi körde till Rydal och parkerade.

Men vi behövde verkligen handla i dag så vi körde iväg vid femtiden igen till MiM. Det var inte så fullt nu på parkeringsplatsen men de kvittade för nu skulle vi handla. Inne i affären så var det inte så trångt som vi hade trott att det skulle vara. Gick faktiskt rätt så fort att plocka ihop det vi skulle ha plus lita annat.  Och vi skulle inte handla jordgubbar för utanför affären så var det lång kö för att köpa jordgubbar. Undrar hur mång kilo dom sålde i dag?

Eftersom det nu hade blivit rätt så sent på kvällen så bestämde jag mig för att jag inte ville stå vid spisen och fixa till mat i kväll. Jag köpte två räkmackor i fiskdisken och dom smakade verkligen gott i kväll. Jag gillar verkligen att vara lat.

I morgon så ska vi fira midsommar med vår underbara familj. Ska bli så trevligt.0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 juni
Morgonpromenad i Rydal

Denna härligt soliga och varma morgon blev det den långa promenaden. Det var 17 plus i skuggan och vinden var svag.

Nu är det gott om lupiner på sina ställen.

I den lilla småbåtshamnen ligger båtarna lugnt i det spegelblanka vattnet.

I Rydal är de minsann inte platt. Denna backe är rätt så seg att ta sig uppför. Bra med motstånd sägs det!

Lite skogsväg blir det också en bit.

Och här kom jag inte fram för det stod en grävmaskin i vägen. Ska tydligen bli en bredare gångstig här. Jag fick ta en liten annan väg för att komma runt.

Här i Rydal så finns det hagar med får och idag så var dom i hagen som ligger utmed vägen. Tycker dom är mysiga.

På eftermiddagen så körde vi till Närhälsan i Kinna för att hämta ett par kryckor till Hasse. Han går ju med sin rollator men kan ju vara bra med kryckor också. Sista tiden så har det tyvärr inte gått framåt utan tvärtom bakåt och det är ju inte bra. Han har troligen velat för mycket och överansträngt sig lite.

Utanför vårt hus finns det nu byggnadsställning. Det ska bli två vindslägenheter här och det jobbet håller på för fullt. Även trappan upp och duschen på vinden ska renoveras. Eftersom vi inte har dusch i lägenheten så har vi nu fått en vagn utanför med duschar. Faktiskt mycket bekvämare för vår del för nu slipper vi trappan upp.

I morgon ska jag till tandläkaren i Borås för ett besök på förmiddagen. På eftermiddagen ska Hasse till Rehab kliniken i Skene för att få hjälp med ett träningsprogram så han förhoppningsvis snart ska kunna gå utan hjälpmedel.

Det blir mycket i morgon!0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 juni
Tillbaka till Rydal

Det var dags denna morgon för den sista promenaden för denna gången i Grossenbrode. Gick ner till havet och ställde mig och tittade ut över det. Det var 17 plus och mulet och lite blåsigt.

 

Ett litet tack och adjö och på återseende.

Sedan så körde vi till Edeka för att fylla på lite bland annat morgonbröd. När vi betalade så frågade kassörskan om vi var svenskar och det nekade vi inte till. När vi sedan hade betalt så tittar hon på oss med ett stort leende och säger stolt ”Hej då”. Vi tittar glatt på henne och säger så klar ”Hej då”.

Vi fortsatte sedan till Puttgarden för att ta färjan över till Danmark. Nästa färja gick 10.45 och den kom vi med. För första gången så fick vi köra upp på övre däck och det kändes lite märklig eftersom vi aldrig har gjort det förr. Gick så klart bra det också.

I Danmark så stod det poliser vid gränsen och dom stoppade några bilar men inte oss. Vi stannade sedan på den första rastplatsen för nu var det hög tid för kaffe. Jag hade fixat våra frallor under överfarten så det var bara att ta fram dom. Det var även blåsigt här men rätt så varmt.

Fortsatte sedan norrut. Det var inte så mycket trafik här. Nästa stopp blev i Tappernöje. Skönt att stanna rätt så ofta och det tycker Zacko också. Skönt både för oss och honom att komma ut och röra på benen lite.

En hel del mil innan Köpenhamn så ökade trafiken mycket och det var mycket trafik hela vägen till Helsingör. Kom till färjeläget och körde ombord efter ca 5 minuters väntan. Sen var vi i Sverige efter 20 minuter.

Nu så hade Hasse och jag delade meningar. Hasse ville kör direkt till Rydal men det ville inte jag. Gillar inte att komma fram efter klockan 7 på kvällen vilket vi skulle göra. Men nu blev det i alla fall som Hasse ville men på ett villkor. Vi skulle stanna till i Skene utanför restaurang Casablanca och köpa Kina mat med oss hem.

Så det gjorde vi. Blev varsin vårrulle och tre smårätter. Höll sig varmt tills vi hade kommit till lägenheten och satte oss för att äta. Vårrullen var ju inte så spröd men smakade ändå gott. Det andra smakade också jättegott. Sedan så drabbades vi av paltkoma.

Men vi var väldigt trötta efter dagens långa körning och tröttast var Zacko. Han ligger ju på helspänn hela tiden när husbilen rullar.

Blir nog en lugn dag i Rydal i morgon. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 juni
Skuggan gällde i dag

Ännu varmare i dag och på morgonen vid 8 så var det redan 20 plus i skuggan. Vinden var obefintlig och i solen var det tokvarmt. Försökte hålla oss i skuggan men det var inte så enkelt när vi gick på strandpromenaden.

Havet låg lugnt och smälter liksom ihop med himlen.

Här sticker hustaken upp på andra sidan fältet. Här gick vi i lite skugga.

Ett fåtal av alla ferielägenheter/hotell som finns här. Skugga var det också mellan huskropparna.

Hemma igen så satte jag ut stolen på samma ställe som igår. Skönt i skuggan. Alldeles för varmt för mig att sitta i solen idag. Det fanns några här som låg/satt i solen och såg ut att njuta av värmen.

Det blev läst en del i dag. Läste klart ”Mordbrännaren” och det var en riktig bladvändare. En del politik men inte överdrivet mycket. Den var spännande i alla fall och mycket händer på varje sida. Finns en tredje bok om Singö och den heter ”Sändebudet” och den får vänta ett tag. Nu blir det istället en bok av Anders De la Motte som heter ”Slutet på sommaren”. Intressant inledning som gjorde mig nyfiken på fortsättningen.

På eftermiddagen så var temperaturen uppe i 30 grader i solen och det kändes skönt när det började fläkta lite.

Hasse tog en promenad på eftermiddagen bort till Nahkauf. Han kände en god doft och följde den och kom fram till en portabel vagn med kycklinggrill. Kyckling som grillas luktar så gott. Han kom tillbaka och frågade vad jag tyckte, skulle han köpa en kyckling till middag i dag. Hade jag absolut inget emot. När han kom tillbaka med den så hade han funderat på hemvägen om han möjligen skulle köpt pommes också. Klart sa jag och då var det min tur att gå och köpa pommes. Jag köpte även en liten burk med hemlagad potatissallad. Det smakade väldigt gott och jag tyckte det var så skönt att slippa fixa mat och röja upp efteråt. Blev kyckling och potatissallad över.

I kväll så finns det flertal lediga platser på ställplatsen, är ju måndag i dag.

I morgon är det dags för oss att köra tillbaka till hemlandet. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 juni
Dags för en glass

 

I går kväll så var det så härligt väder, lite svalare och ingen blåst så jag tog en promenad ner till stranden. Det var rätt så lugnt vid halvtio men det satt en del folk på strandserveringen.

Morgonen var mulen och det var 17 plus och bara en svag vind.

Denna buske har fina blommor och finns precis utanför ställplatsen.

Kom förbi en av dom andra ställplatserna och den verkade också vara välbesökt.

Kom sedan ner till strandpromenaden och i dag så var det inte så mycket folk ute.

Efter att köpt frallor i bageriet så var jag nästan hemma. Runt hörnet så växer dessa vackra rosor.

Detta grönområde finns utanför ställplatsen och leder ner mot strandpromenaden.

Sedan så försvann molnen och det blev väldigt varmt. Kände att det var alldeles för varmt att sitta i solen så jag flytta stolen i bort i skuggan. Där satt jag och läste och njöt av det ibland kom en svalkande vind. Det var minst 28 i solen och några grader svalar i skuggan.

Hade lite gammalt bröd så Hasse tog fram sin cykel och körde bort till en liten sjö i närheten för att mata änderna. Dom är ju alltid hungriga.

På eftermiddagen så tyckte vi att det skulle smaka gott med en glass.

Precis bredvid oss så finns detta glasscafé så vi gick dit. Tog en stund att bestämma oss för vilken glass vi skulle ha.

Jag ville sitta i strandkorgen så jag satte mig där. Mysigt.

Efter en kort stund så kom våra glassar.(Färgen på den till vänster stämmer inte alls men den andra är nästan ok). Dom smakade i alla fall mycket gott i värmen.

På ställplatsen var det rätt så tomt ett tag men det fylldes på senare. Men i kväll så blev det inte full. Kom även några svenska hit, några kände vi sedan tidigare.

Läste klart ”Singöspionen”. Absolut bra bok med många olika parallella händelser som vävs in i varandra. Var liksom inget slut utan fortsättning följer i nästa bok. Den heter ”Mordbrännaren” och den började jag på sedan.

Enligt väderprognosen så ska detta varma väder fortsätta även i morgon.0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 juni
En varm dag

Sol även i dag och blåsigt fast inte lika mycket som i går. Gick till strandpromenaden och idag på andra hållet

Här ligger några restauranger och lite annat.

En bit bort så är det nybygge på gång av nya semesterlägenheter.

Trevligt att promenera här.

Rätt mycket folk ute på den långa bryggan.

Här spelas det strandfotboll.

Dagen fortsatte med sol och sommarvärme, minst 22 plus. Det var skönt att det inte blåste så mycket i dag. Fick ibland uppsöka skugga eller gå in husbilen i korsdrag för att få lite svalka.

Eftermiddagen tillbringades alltså utanför husbilen i solen med en bra bok. Bara så skönt. På kvällen så slutade det nästan helt att blåsa och i och med solen gick ner så blev det en del svalare.

På ställplatsen så blev det fullt mot kvällen och några som kom hit fick köra vidare. Finns fler ställplatser här och där kanske dom fick plats.

Vädret ska visst bli fint i morgon också och det hoppas vi att det blir. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 juni
Så blåsigt i dag

Blåsigt, soligt, molnigt och 17 plus.

Kom förbi småbåtshamnen och här var det tätt med master.

Gick ner till strandpromenaden och när jag kom dit och runt huset så var det nästan helt vindstilla. Här satt det folk ute och fikade i solen.

Havet låg lugnt och inga vågor slog in över sandstranden. Det var frånlandsvind i dag. Här var det väldigt varmt.

Ett av många ställen som leder ner till stranden.

På strandtorget så fanns det en del vagnar uppställda.

En hoppborg höll på att blåsas upp.

Det var lugnt på gågatan här på morgonen. Lång kö var det i och för sig tillbageriet.

Växlande molnighet var det ett ta tag på dagen. Kom några mycket korta skurar som gick över under tiden som jag hann flytta in.

Tog på eftermiddagen en sväng ner till strandtorget. Dom små bodarna hade öppnat och det såldes glass, godis, kaffe, korv, pizzabitar och en del annat.

Men mot kvällen så blev det en molnfri himmel men tyvärr så fortsatte det att vara mycket blåsigt. Var ju inte mitt favoritväder att sitta ute i men satt ändå ut en stund på eftermiddagen, mer kväll faktiskt, då himlen var molnfri och man kunde sitta ute i solen. Zacko gillar inte när det blåser, han är då mycket orolig.

Blev en promenad med Zacko och då gällde det att se till att kepan satt kvar där den skulle sitta kvar. Blåste rätt så mycket.

Kom en del husbilar hit under dagen och det fanns fortfarande platser kvar vid sextiden.

Senare på kvällen så slutade blåsten och det var ju bara så skönt. Och nu var det inte så många lediga platser kvar0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 juni
Är på en favoritplats

Strax innan jag gick så kom det en brödbil hit och Hasse gick dit och köpte morgonbröd. Den kommer 8.15 varje morgon.

Varm och solig morgon och det blev så klart en promenad längs med havet. Det var 18 plus och i solen riktigt varmt och det var nästan helt vindstilla.

Här står strandkorgarna i på sandstranden så långt man kan se. Havet ligger stilla och på himlen finns det bara höga slöjmoln.

Dom flesta av byggnaderna har balkonger med havsutsikt.

Här är det träbro över sandstranden.

Uthyrarna av strandkorgar börjar öppna. Där ska man också visa sin betalda strandbiljett när man går ner på stranden. Om man är på stranden utan att ha betalt och det blir kontroll så är det dryga böter.

Ännu så länge är det rätt så tomt på dom många uteserveringar som finns här.

Här har en av strandkorgsuthyrarna gjort det mysigt.

Det var så varmt att jag gick bort till parken som finns här för att få en stunds svalka i skuggan.

Tog det sedan lugnt på förmiddagen och fikade innan vi började fundera på att köra till nästa ställe. Kom en del husbilar hit under förmiddagen och det fylldes på men fanns fortfarande rätt så många lediga platser. Vid halvtvå så hade vi funderat klart och körde härifrån. Vi tog oss ut och körde bort till motorvägen och nu blev det norrut. Inte så mycket trafik i dag men ibland var det väldigt dålig underlag och riktigt skumpigt.

När vi närmade oss Heiligenhafen så körde vi dit och det var dags för ett besök hos Lidl. När vi hade köpt det vi skulle, det gick fort, så fortsatte vi till en av våra favoritställplatser.

Nu tror jag att en del vet var vi är.

Här har vi parkerat.

Och så här ser det ut utanför vår dörr. Vi är i Grossenbrode ett ställe som vi verkligen trivs på. Vi parkerade nära utgången för att Hasse ska slippa gå så långt på stenarna här med sin rollator.

Nu var vädret rätt så soligt och väldigt varmt och det var skönt när det ibland kom en svag svalkande vind.

Klockan 16.00 kom damen som har hand om incheckning och öppnade. Jag gick dit för att checka in och betala. Hon frågade efter registreringsnumret på husbilen och när jag sa ”latadar” så sken hon upp som en sol. Kul att bli igenkänd ibland. Nu är det högsäsong här och det kostar 14 €/dygn och då ingår el. Gratis internet om man är medlem i HBK. Tog det så nu kan vi lyssna på svensk radio så mycket vi vill. Är lite osäker på hur länge mina 20 GB utomlands räcker nämligen.

Vi betalade för 5 nätter så nu så ska vi ha det gott och bekvämt här. Till helgen så tror vi att det kan bli svårt att få plats på ställplatserna här runtomkring och då är det skönt att redan ha sin plats. Kan vara rätt så jobbigt att köra runt och leta efter plats när det är fullt vart man än kommer. Är ju inte helt gratis att köra runt och leta heller och faktiskt väldigt tråkigt ju längre tiden går.

Såg sedan att den svenska flaggan fanns utanför receptionen. Här brukar finnas flaggor ifrån dom nationer som är på ställplatsen.

Under dagen så läste jag klart ”Absolut makt”. Det var en spännande bok med bra handling och en egentligen helt otrolig historia. Började sedan på ”Singöspionen” av Gustafsson och Kant. Trevlig läsning och i lite lugnare tempo men den lockar till vidare läsning.

Mot kvällen så kom det lite små korta skurar med regn med det försvann fort. Hoppas att det blir bra väder i morgon. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 juni
Lite körande hit och dit

Lite moln och sol, 17 plus var det denna morgon. Bra väder för en morgonpromenad på stan. Man blir överväldigad av alla gamla byggnader som finns här.

På min väg mot en gågata.

Helt klart en stad med mycket cyklister.

En annan del av stan. Var på väg till en av många gågator för att hitta ett bageri för att köpa morgonbröd. Hittade ett bra ställe där jag kunde sätta Zacko utanför och ha honom under uppsikt. Tog inte 5 minuter att köpa mina 3 ”normale”. Sedan så fortsatte vi.

Uteserveringar finns det gott om.

                  

Och vem sitter här och kollar?

En bild till av dom gamla husen i denna trevliga stad.

Gick över denna bro och det var mycket folk samlat på andra sidan.

Så många kyrktorn på samma ställe. Och det finns många fler!

En bild till från Lübeck. Jag hittade inte den plats som jag ville komma till. Låg nog lite för långt bort, skulle ju dessutom hitta tillbaka hem igen. Det gjorde jag.

Mitt på dagen så körde vi norrut och då på motorvägen. Vi skulle till Lensahn där det finns ett stort husbils/vagns företag med en stor tillbehörsavdelning. Det var helt omöjligt att få en parkeringsplats där utan vi fick parkera en bit ifrån vid ett litet köpcenter.

Blev sedan en kort promenad dit. Dom där grejorna som håller fönstren uppe hade gått sönder där bak vid sängen och vi behövde köpa nya. Vi hittade dom här. Hasse monterade det sedan under eftermiddagen.

Här finns det så otroligt mycket prylar. Det mesta är sånt som inte jag behöver men det är roligt att kolla lite.

Här står det några fina plåtisar som väntar på sina nya ägare.

Vi hittade en husbilsskylt här och den följde vi och kom fram till denna trevliga ställplats. Men det var inget ställe som vi ville stanna på.

Nu var det riktigt varm så vi bytte till shorts innan vi fortsatte. Nu blev det på en mindre väg mot Eutin. Det var mycket skog och ibland lite fält. Några små trevliga samhällen körde vi också igenom. Framme i staden körde vi till slottsparkeringen där det ska finnas platser för husbilar. Fanns en skylt som visade att man bara fick parkera 2 timmar så vi fortsatte till en annan plats vid järnvägsstationen. Där var det alldeles för trångt. Fick ändå en liten långsam rundtur på stan med husbilen för en del gator var belagda med gatsten. Verkade vara en trevlig stad.

Då bestämde vi oss för att köra ut till kusten och Scharbeutz. När vi kom dit blev vi överraskade. Hela platsen har nu blivit ställplats för husbilar och det finns många elstolpar.

Här parkerade vi på den nya delen. Klockan hade hunnit bli 4 så vi tyckte det var dags att stanna för dagen.

Den här skylten finns vid infarten.

Ett servicehus är under uppförande och även VA service är på gång.

Här är den gamla delen av ställplatsen.

Det finns en husvagn på platsen där man går bort och betalar. Kostar 10.40 € om man är 2 personer i bilen. Sedan så tillkommer strandavgift och det kostar 2.80 € per person och det betalar man antingen man ska vara på stranden eller inte alls tänker gå ner dit. Många av städerna längs med havet tar ut en sådan avgift. El betalar man i stolpen med mynt efter förbrukning.

Tiden gick fort och vi konstaterade att det hade varit en bra dag.

Avslutar med dessa roliga kaffebönor.0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 juni
Vi kom till Lübeck i dag

Mulen morgon och inte fullt så blåsigt som i går, 15 plus. Efter att ha gått längs med vattnet en stund så sökte jag mig upp emot stan.

Och då hamnade jag här.

För att efter en stund komma fram till en liten marknad vid gågatan.

Andra sidan ifrån gågatan.

Jag letade efter det bageri som vi hade fått rabattkupong till. Man fick två frallor gratis.

Undrade vilket håll jag skulle gå på men valde detta.Folktomt för det mesta var stängt för klockan var inte nio ännu.

Och se där låg bageriet. Band Zacko utanför, jag hade uppsikt över honom så klart, och gick in. När det blev min tur så lämnade jag över kupongen och fick mina gratisfrallor. Handlade lite till när jag ändå var där.

Många husbilar hade kört när jag kom tillbaka men det fylldes på snabbt. Vid tolv, efter vi hade fikat, så backade vi ut från vår plats. Hann knappast ut förrän det stod en husbil redo att köra in. Här gäller det att var på hugget för att få en plats.

Först körde vi till Lidl för att fylla på lite. Hade börjat att se glest ut på hyllorna i kyl och frys. När det var klart så fortsatte vi ut ifrån stan och tog motorvägen söderut. Här var det mycket trafik. Är ju vägen mot Hamburg. Vi svängde sedan av mot Lübeck och här glesnade trafiken. Men när vi kom fram till stan och körde till ställplatsen så var det jättemycket trafik och lite rörigt. Hittade till parkeringen för husbilar men det var rätt så svårt att hitta rätt väg för att komma dit. Blev ett varv extra.

                  

Hittade en ledig plats (fanns några) och parkerade med utsikt över kanalen (tror det är en kanal). Här får man parkera i 24 timmar och det kostar 10€ och det finns ingen service.

Så här ser det ut.

Vi gick sedan på en promenad mot stan. När vi gick överbron så hörde vi något märkligt ljud under oss. Det var en turistbåt som kom farande just då.

Fanns flera stycken här.

Och även en dubbeldäckad öppen turistbuss.

Vi promenerade längs med Muséekajen och här låg det en del fina gamla båtar.

Några som är ute och roar sig med att paddla.

En gata i Lübeck

En smal gränd

Muséekajen ifrån andra sidan.

En annan vy där husbilarna har parkerat.

Gick inte så långt förrän vi vände tillbaka. Hemma igen så var det skönt att sitta ner en stund och lägga upp benen på soffan.

På kvällen så var det vid åtta 18 plus ute och härligt solsken. Inne hade vi 25 plus trots att dörr, fönster och takluckor var öppna.

I morgon fortsätter vi åt något håll. Har en liten plan! 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 juni
Så blåsigt

Väldigt blåsigt på morgonen men inte så vidare kallt ändå. Det var 15 plus och mestadels mulet.

Båtarna guppade friskt i blåsten.

Fin promenadväg är det här längs med vattnet.

En liten fin badstrand med 'solstolar'.

Det är ett stort parkområde.

Tog mig bort ifrån vattnet och gick inåt stan. Jag skulle hitta ett bageri för att köpa morgonbröd. Det var inte så svårt det bara fanns där helt plötsligt. Satte Zacko utanför och gick in köpte några frallor. Finns mycket att välja på. Det gick fort, Zacko han aldrig märka att jag lämnade honom för det fanns så mycket att nosa på där han stod.

En staty som jag fick syn på när jag gick hem.

På ställplatsen så var det en hel del tomma platser på förmiddagen men dom fylldes snabbt på med nya husbilar. Vid tvåtiden så var det fullt igen och efter ytterligare några timmar så var det husbilar parkerade även där det inte fanns någon uppmärkt ruta. Snacka om att detta är en mycket populär plats. Det finns några husbilar som verkar ha stått här rätt så länge. Precis som i går så var det många som körde in och sedan ut eftersom här var fullt.

Blåsten fortsatte hela dagen så det blev ingen promenad till gågatan som vi hade tänkt. Gillar inte att var ute mer än nödvändigt när det blåser så kraftigt. Ibland när det är mycket varmt och soligt så kan det vara rätt så skönt med en svalkande vind som inte är för stark. Mot kvällen till så började det regna också. Små korta skurar som tömde ut mycket vatten på en gång.

Passade på att ta ut Zacko när det var uppehåll och det var det hela halvtimmen som vi var ute.

Kom förbi dessa vackra blommor i en liten park.

Detta låg bredvid och det ser så trevligt ut.

Blåsten fortsatte och molnen for snabbt fram på himlen. Oavsett vad det blir för väder i morgon tänker vi fortsätta åt något håll. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 juni
En trevlig dag

När jag gick ut vid åtta så strålade solen från en i stort sett molnfri himmel och det var 18 härliga plusgrader. En kvart senare så började molnen dra in på himlen och en stund senare så försvann solen.

I dag så gick jag bort till utomhusbadet och där var det som väntat folktomt. Vem badar här i juni halvnio på morgonen. Men det ser trevligt ut.

                 

Gick tillbaka genom Kråk kolonierna och där kraxades det.

En rätt så typisk småstadsgata i norra Tyskland.

Hasse hade gått och hämtat nybakta frallor och sedan så var det dag för oss att fortsätta resan. Det blev en del mindre vägar som gick genom små mysiga samhällen. Efter ca en timme så kom vi fram till Flensburg och körde ut till en ställplats en bit utanför stan.

                 

Det var fin utsikt här.

Ställplatsen fanns längs med kanterna här.

Många segelbåtar fanns det ute på vattnet.

Vi fikade här och tyckte att det var lite för lugnt så vi fortsatte mot nästa mål. Nu blev det söderut några mil på E 7. Vi svängde av mot Schleswig och körde till ställplatsen vid småbåtshamnen inte så långt ifrån centrum. Hade tur och det fanns några få lediga platser kvar och vi tog en av dom. Missade en plats med utsikt över vattnet för vi var lite för långsamma.Men vi är nöjda med den plats som vi har parkerat på. Lite lugnare här när  vi sitter ute med Zacko för det går inte så mycket folk med hundar förbi här.

Inte så där tjusig utsikt men vi har nära till toalett och dusch och dom är bara så fina här. Egna bås med toa och dusch och det ingår i priset. Men jag använder helst min egen toa och dusch ändå.

                     

Så här ser det ut på en liten del av ställplatsen. Mycket fint med väl avgränsade platser. Några är lite större och andra är lite mindre.Vår är lite mindre men räcker gott och väl till oss att sitta ute på.Vädret var nu lite molnigt men det var övervägande sol och 25 plus ute och i solen så var de kanonvarmt. Att det blåste lite var bara skönt. 

Hasse frågade mig hör du trummorna. Nej sa jag. Men så tittade jag ut och vad såg jag då. Mycket folk med trummor och blås instrument och lite annat. Vad det här var vet jag inte men alla verkade ha roligt.

Hade tänkt köpa glass idag men det var så lång kö att vi avstod. Är kanske ingen kö i morgon och då blir det en glass.

Hamnkontoret öppnade klocka tre och då jag gick jag ditför att betala. Var liten kö där då. Det kostar 16 euro att parkera här och det ingår el, VA. För att få tillgång till toa, dusch och vatten så fick man lämna20 euro i depositionsavgift. Men även det ingår i priset.

 

Så stora och fina båtar som ligger här.

Här ligger husbilarna och har koll ut över havet.

Men det är mycket fina duschar och toa som finns här.Egna utrymmen med  toa, dusch och att stänga till sig i ett eget utrymme. Bara så bra.

På eftermiddagen så var det fullt här och det var många husbilar som kom hit och fick vända och fick köra härifrån. 

Vi tänker att stå kvar här i morgon även om det kommer att bli lite regn.  0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 juni
Äntligen en solig dag

Härligt att vakna till en solig morgon. Det var 16 plus och bara en svag vind och lite små moln som svävade runt högt uppe i det blå.   

Tvärs över gatan så finns det en vacker park och där det förbjudet att gå med hund. Men jag kunde ju stå utanför och fota.

                  

Gick runt lite på gatorna och kollade lite på husen här.

                   

Jag hamnade sedan på gågatan och så här mysigt kan man sitta och fika. Hittade fem bagerier, två köttaffärer och två frukt och grönt plus en massa andra butiker. Sedan så finns ju Aldi, Lidl och många andra butikskedjor lite utanför centrum.

                 

Kom sedan till torget och där var det marknad. Blev så glad när såg den svenska flaggan bland dom andra flaggorna här.

Från en annan vinkel. Tycker det är supermysigt här, en plats att gärna återvända till.

Undrar varför alla slipsar hänger här?? Är det kanske en ”installation”?

På hemvägen var det en del ojämnheter på trottoaren som är belagd med gatstenar. Där snubblade jag och fick inte tillbaka balansen utan jag ramlade helt enkelt. Tog emot mig med höger hand där jag höll Zackos koppel med väska, och ramlade sedan tungt på höger knä. Jag svor så det osade!! Satte mig upp och kände efter! Jaha det kändes rätt så bra fast jag var rätt så omskakad. Bara små knappast synliga skador, lite öm på knät. Reste mig upp och det kändes faktiskt lite ostadigt en stund men egentligen helt ok.

Så här såg det ut på ställplatsen på förmiddagen och det gjorde det på eftermiddagen också men då var det andra husbilar här.

Eftersom vädret nu var bra så tog vi en promenad till gågatan. Nu var här mer folk och alla affärer hade öppet.

Här satt man ute i solen och njöt av sitt kaffe eller vad det nu var som dom hade framför sig på borden.

En bild från gågatan.

På hemvägen gick jag till ett bageri och köpte tre normale, frallor alltså. När vi kom hem så var det dags för kaffe och frallor. Det var så skönt att sitta ner en stund efter alla promenerande i dag.

Funderade sedan en stund på om vi skulle köra eller inte. Det blev inte. Vädret var ju härligt idag. Hasse tog ut våra stolar och så satt vi ute och njöt i solen och värmen på eftermiddagen. Satt och läste och jag slumrade nog till lite ibland. Så skönt att göra det, eller hur?

I morgon så är det nog dags för oss att köra vidare och vart har jag ingen aning om i kväll. Det får vi se i morgon. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 juni
Regn och regn

Regnet fortsatte under natten och en bit in på morgonen. Men jag hade tur när jag gick iväg på min morgonpromenad med Zacko för då kom det inte en droppe.

Promenerade bort till en park som ligger två kvarter bort. Zacko trivdes här, mycket att nosa på.

                                          

När man kommer ut ifrån parken så finns det en damm där.Detta vackra svanpar var på väg på en simtur med sina små ungar.

Uppe på toppen på dessa kullar finns det bänkar där man kan sätta sig och njuta av utsikten.

Så här heter området som jag promenerade i.

Det finns mycket träd i långa alléer här och i dom så finns det kråkkolonier och det är ingen skönsång som hörs. Man kan väl säga att jag inte hörde det fina i kråksången!!

Vi bestämde oss för att stanna kvar här en natt till.

Och sedan så började det regna igen. Ett tag på eftermiddagen så var det lika mörkt som på kvällen. Var lite åska också en stund men det varade inte så länge.

Vi hade tänkt ta en promenad på gågatan idag men vi hann inte få på oss ytterkläderna förrän det började regna igen. Alltså regn och återigen regn. Blev ingen gågatepromenad.

På eftermiddagen så satt jag och kollade i Bordatlas och kartboken för att planera vår fortsatte resa. Kollade så klart även på husbilsklubbens ställplatslista. Och nu har jag en plan!!

Hade ju fått med en högtalare från Telia och den provade jag i dag. Den ska fungera med blå tand men det finns så klart sladdar med för laddning och ljud. Fick det inte att fungera med blå tand från datorn men med Asus Android platta så funkade det som tänkt. Det var bra ljud i denna XQS20 som den heter!

På kvällen så ljusnade det och det blev slut på regnandet. Så skönt att slippa höra plasket på taket.

Trots att jag har en plan så blir vi kanske kvar här. Det är ju lördag i morgon och då kan det vara trångt på många ställplatser som inte har så många platser. Hit kom det under eftermiddagen/kvällen ca 15 husbilar och här är nästan fullt.

Ja, i morgon är en annan dag så vi får väl se vad som händer då!!0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 juni
Nu har jag uppkoppling och är Niebüll

Sov så gott i natt med allt ljud utanför ifrån motorvägen och fordon som kom och körde iväg på parkeringsplatsen.

Fanns några fler husbilar som övernattade här.

Morgonen var solig med lite moln och 13 plusgrader och det var rätt så blåsigt. Hittade en liten grusväg att gå på och så var jag strax ute på den danska landsbyggden.

Efter en stund så kom jag ut på en liten väg och på andra sidan så fanns denna skogsväg. Vi gick där en liten bit och sedan så tittade vi på varandra och var helt överens om att detta inte var något för oss så vi vände om och tog samma väg tillbaka. Fanns inte så mycket att välja på!

Efter att ha funderat lite så kom jag ihåg att det vid Kammerslusen fanns gratis Wifi vid båtklubben. Alltså körde vi dit. Ligger i närheten av den vackra gamla staden Ribe som tyvärr inte fick besök av oss i dag för det regnade.

Det tog drygt en timme så var vi framme och parkerade.

Det är mycket fint här även om det var mulet.

Nu så hittade jag båtklubbens fria Wifi och kopplade upp mig. Loggade in på Mitt Telia och tog bort blockeringen på roaming. Nu så skulle det vara fritt fram att surfa med mitt mobila bredband. Men det var det inte. På routern så var jag efter en liten stund uppkopplad på danska Telia men kom inte ut på internet. På routerns sida så stod det att jag var frånkopplad. Nu fattade jag ingenting. Höll på en timme med att prova olika inställningar men inget funkade. Då ringde jag till Telia support och kom fram efter bara 3 minuters väntetid. Jag förklarade mitt problem för den mycket trevliga och tålmodiga tjejen som skulle hjälpa mig. Hon fick i sin tur ta hjälp av sin support. Det blev mycket testande hit och dit och inget hjälpte. Men vi gav inte upp. Till slut så blev det så att jag skulle återställa fabriksinställningarna på routern. Tog en stund. När det var klart så gick jag in på routern och godkände roaming (vilket jag så klart hade godkänt innan) och sedan så fungerade det. Det hela hade tagit 54 minuter och både jag och Telias supportertjej var jätteglada och vi båda var överens om att vi hade lyckats bra med vårt samarbete. Stort tack till Telias support och tjejen som hjälpte mig att lösa mitt problem.

Vi hade inte tänk stanna kvar här så vi körde vidare när problemet med internet var löst. Körde sedan mot Tyskland och stannade vid en av alla gränshandelsaffär som finns här. Gick in i en av dom och handlade lite. Sedan så fortsatte sedan en bit till och kom till Niebüll och där hade vi varit i september 2014. Kul att komma hit igen.

Här har vi parkerat med en rätt så ointressant utsikt från vår dörr. Det kostar 5 € att parkera här i 24 timmar. Om vi vill ha el så betalar man för det som man förbrukar, vet inte riktigt vad det kostar.

Det hade fortsatt regna mer eller mindre hela eftermiddagen och det var väl inte så trevligt väder men det var som det var.

Wifi fungerar perfekt här när vi har kommit till Tyskland. Nu är jag verkligen nöjd och glad.

En bild ifrån en gata i denna trevliga lilla stad.

Nu tycker vi det är skönt med el när vädret är mulet och regnigt.

Vi har ingen plan för morgondagen, kanske blir kvar eller så kör vi till någonannstans. 2 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 juni
Över till Danmark och Fyn

Började regna i gårkväll och det fortsatte hela natten. Ibland lite regn och ibland så mycket att det var öronbedövande. Sov dåligt i natt vilket jag alltid gör när jag har någon tid att passa nästa morgon.

Regnet fortsatte på morgonen och jag hade tänkt promenera längs med vägen men när jag såg hur mycket som bilarna skvätte vatten ifrån vägbanan mot vägrenen så valde jag att åka med Hasse i husbilen bort till Awimex och promenera därifrån på gång/cykelvägar. Zacko var inte så förtjust i att gå ut i dag utan ville tillbaka till husbilen rätt så snart. Det hjälpte inte att jag drog med honom bort till en plats där många hundar rastas. Han gillade inte vädret helt enkelt, det gjorde inte jag heller. När vi sedan vände och gick tillbaka så hade mycket god fart och hann hittade vägen tillbaka själv, jag hade bara att följa efter. Till och med rätt dörr på Awimex gick han fram till.

När jag kom in i husbilen så var passagerarstolen utlyft och två killar låg på golvet och höll på med att koppla in massor med ”trådar” i batterierna. Såg obekvämt ut. När dom var klara med att installera vår ”BMW 200” så började dom med att plocka bort vår led list under markisen som för andra gången hade blivit vattenskadad och inte fungerade längre. Denna list som nu monterades ska klara av att ligga i ett akvarium och ändå lysa. Har två års garanti på den (minst).

När allt var klart och betalt så körde vi tillbaka till Simris. Hasse la tillbaka i skåpen det som han hade plockat ur och under tiden så gjorde jag mackor till oss. Vi fikade i lugn och ro här innan vi fortsatte. Nu var vädret soligt och rätt så blåsigt.

Vi körde till Malmö för att köra över Öresundsbron till Danmark. Blåste en del. När vi kom till Köpenhamn så ökade trafiken enormt och det var verkligen tät trafik här. Nu så började det mulna på och regnet forsade ner över oss och vinden ökade.

Vi kom sedan fram till Stora Bältbron och när vi stannade vid kassan så undrade damen där om vi verkligen ville köra över nu eftersom det blåste mycket kraftigt. Eftersom alla andra fordon valde att köra över så gjorde vi det också. Men fy vad det blåste. Trodde nästan att bodelen skulle slitas bort ifrån förarhytten. Fort gick det inte, max 50 km/tim. Men vi kom över till Fyn i alla fall. Hasse blev trött i armarna efter att hela tiden parera dom kraftiga vindstötarna.

Vi fortsatte några mil på Fyn. Regnet öste ner och det kändes inte så där vidare motiverat att stanna. Men vid halv fem så var det dags, tyckte vi, att stanna för kvällen för att äta och sova. Svängde av vid en mack med husvagns/husbilsplatser och där parkerade vi. Är väl inte den bästa platsen vi har varit på men inte heller den sämsta.

Det var nu uppehåll i regnandet så jag passade på att ta ut Zacko på en tur. Blev en hel halvtimme innan det började regna igen då vi återvände till husbilen.

Internet då. Inte tusan fungerade det!!. Ringde till Telia support och efter en kvart i telefonkö kom jag fram till en trevlig kille. Efter lite informationsutbyte så talade han om för mig att jag på Mitt Telia så hade jag blockerat roaming och därför fungerade inte internet utomlands. Den blockeringen har ju lagat där sedan tiderna begynnelse och inte tänkte jag på att ta bort den. Funderar nu på hur jag ska göra få att få bort den. Får försöka lösa det i morgon. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 juni
På väg till Simrishamn

I dag är det Sveriges nationaldag och flaggan är hissad på många ställen.

Vädret var hyfsat varmt och soligt på morgonen, 17 plus och svag vind. Gick in mot centrum.

Här finns det många mycket stora rododendronbuskar.

Gullregnet blommar för fullt.

Lupiner tycker jag mycket om.

Finns pampiga villor här med stora trädgårdar.

När jag kom fram till utkanten av stan efter en halvtimme ca så vände jag och så tog vi andra trottoaren på väg tillbaka.

Molnen började sedan dra in och det började bli rätt så blåsigt. Inget väder tyckte vi att sätta sig ute i. Vid ettiden så lämnade vi denna fina plats och körde söderut. Vi körde till Kristianstad och en parkering utanför en ishall där husbilar får parkera. Det var inget för oss så efter att ha ätit lite så körde vi därifrån.

Sen så kom vi lite fel på något sätt och hamnade på lite smalare vägar ute på landsbygden. Vi körde genom ett underbart sommarvackert Skåne. Ibland var det öppna landskap där man kunde se ”hur långt som helst”. För att sedan komma in i blandskog som övergick i vacker bokskog. Kom genom en del små samhällen med vackra hus och mycket blommor. Många fina gårdar och fält med betande kossor.

Efter några mil så var vi tillbaka ute på större väg igen. När vi kom till Brösarps backar var det dags för en liten paus igen.

Det är så fint här.

Några som satt ute vid ett av borden och fikade.

Det var några husbilar här. Några, hade som vi, stannat för att ta en liten promenad, någon passade på att tömma latrin och någon hade tagit ut stolar och satt ute och njöt i solen.

Efter en lagom lång stund så fortsatte vi. Tog en sväng ner till hamnparkeringen i Kivik och där stod det bara tre husbilar vilket var förvånande tyckte vi. Fortsatte sedan till Simrishamn och körde till rastplats Simris där vi parkerade.

Här har vi fin utsikt utanför dörren och havet syns som ett lite mörkare blått streck långt borta. Men vi har ju havsutsikt. Det var lite svalare här och ännu blåsigare.

På kvällen avslutade jag ”Gränslösa”. Det var en bra och lite annorlunda bok med en ekonomijournalist i huvudrollen. Spännande var den och avslöjande om utlåningsverksamhet och dess enorma vinster. Nu blir det en bok av David Baldacci som heter ”Absolut makt” Han böcker brukar vara bra.

I morgon så ska vi till Awimex för att installera vår lilla manick som vi köpte när vi var här för en månad sedan. Ska vara där rätt så tidigt i morgon bitti men vi ha inte så långt att köra, tar bara någon minut dit.1 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 juni
Så trevlig ställplats i Osby

Gick bort till parken i dag.

Den ligger en bit bort och jag tycker det är fint att gå där.

Här är det morgonvila vid ankdammen.

Hasse hade fyllt vatten under tiden jag var borta och när jag var färdig så körde vi bort till ICA för lite inköp. Var egentligen inte så mycket som vi behövde men det blev även en del annat som på något sätt hamnade i kundvagnen. Händer rätt så ofta. Bland annat så blev det en hink med smet till raggmunk och då blev det även en bit färdigskivat rimmat fläsk. Gissa vad vi åt till middag i kväll! Med rårörd lingonsylt.

Sedan så körde vi väg 27 och när vi kom till Värnamo blev det E 4 söderut. Här var det inte mycket trafik. Kom fram till Ljungby och körde till parkeringsplatsen där det finns 3 husbilsplatser. Det var inget som respekterades här för där stod det personbilar. Var inte svårt att hitta en parkering längs med en trottoar.

Jag gick iväg för att hitta Teliabutiken och det var inte så svårt. Frågade i och för sig på tursitbyrån och passade på att tala om för dom att jag tyckte det var dåligt att det stod personbilar på husbilsparkeringen. Dom verkade inte alls intresserade, tyvärr.

I Telias butik fick jag hjälp av en duktig säljare. Jag förklarade att jag ville binda mitt mobila bredband innan den 8 juni och det skulle inte vara något problem tyckte han. Men det var faktiskt inte så enkelt. Han höll på en bra stund och försökte men till slut fick han ringa till supporten. Det var så att den nya sidan inte än var tillgänglig på deras hemsida. Men nu så har jag ett bundet abonnemang med 24 GB med surf i EU/EES i 24 månader. Det kostar 249:-/månad och jag kan använda 20 GB per månad utomlands. Då kan jag spara det som jag inte använder i en pott men jag kan som mest spara 100 GB där. Min sparade pott fick jag med. Så skickade han med mig en mobilladdare samt en ljudförstärkare. Har inte kollat närmre på dessa grejor än men ska göra det senare.

Insert image

En del av Ljungby.

När jag var på väg tillbaka så var det två husbilsplatser lediga. Då så dags!

Sedan så skulle jag hitta tillbaka till husbilen och då hade jag ingen att fråga om vägen. Men jag hittade tillbaka utan något problem alls.

Vi körde sedan mot Älmhult och kom fram till Ikea. När vi var där kände vi inte alls för att går in dit så vi körde därifrån. Vi fortsatte till Osby där vi parkerade på en plats som heter Spegeldammarna. Vilken fin plats, här trivdes vi med en gång.

Så här fint är det utanför vår dörr.

Det var några husbilar här och det kom fler senare på eftermiddagen.

Visst är det vackert här?

I morgon så har vi tänkt fortsätta söderut några mil. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 juni
En bra dag i Gislaved

Småmulet med lite sol, 14 plus och ingen vind i stort sett.

 

Valde att gå på gång/cykelstigen bort till affärscentrat. Växer friskt i vid sidan om. Nu har Jysk öppnat en affär här. Det fylls på med olika butiker, någon mer för varje år.Det blommar och växer.

Fick igen info från Telia support idag att om jag gör om mitt mobila bredband till bundet i 24 månader innan den 8 juni så kan jag surfa fritt i EU/EES fritt under bindningstiden. Så i morgon så kör vi troligtvis till Ljungby för där finns det en centralt belägen parkering för husbilar och där i närheten så finns det en Teliabutik. Hoppas att nu Teliabutiken här är uppdaterad om detta. Telia i Borås var det i alla fall inte.

Har suttit på eftermiddagen med lite kartor för att grovplanera vår lilla tripp genom Danmark och Nordtyskland. Har ju så klart även kollat på klubbens ställplatser. Finns ju så många trevliga platser att besöka. Tänker besöka några gamla favoriter och kanske hitta några nya trevliga platser.  

På eftermiddagen så kom det hit 5 husbilar och parkerade, 1 tysk och 4 svenskar.

I dag så blev det söndagsstek. Nä så klart inte. Vi åt stekt falukorv med stuvade makaroner och det är ju en av våra favoriträtter. Smakade bara så jättegott.

Jag kommer nu att börja göra lite förändringar på bloggen vilket ni knappast kommer att märka, tror jag. För visst är ni trötta på att varje dag läsa om vad vi äter. Nu kommer jag bara att lägga ut när jag har lagat något lite extra gott. Och då blir det ett recept också.

Hoppas att ni fortsätter att kolla här var vi är. 3 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 maj
På väg igen

Hade kommit ett lätt regn tidigt på morgonen men det hade upphört vid åttatiden. Det var 15 plus, mulet och helt vindstilla och stilla var det också i Rydal. Endast fåren i en hage var vakna och dom tittade nyfiket på oss när vi gick förbi.

Tog det lugnt på förmiddagen och kom iväg först vid tolv. Började med att köra till Borås där vi svängde av till väg 27. Kom förbi Kroksjön och där var det ca 10 fritidsfordon parkerade på Fiskecampen.

När vi sedan kom fram till Gislaved så körde vi till ICA, dags att handla lite igen. Där var det många bilar på parkeringen så vi fick parkera husbilen utanför en affär som hade stängt för dagen. Inne i affären var det trångt och mycket folk. Det var ovanligt mycket med provsmakningar också. Det var något jippo som dom kallade för ”Matresaneventdagar”. Fanns underhållning för barnen i form av några ”clowner” som for runt och stojade och ropade. Barnen ha i alla fall kul.

Sen så körde vi till ställplatsen där det inte fanns någon husbil parkerad.

Fri sikt utanför dörren.

 

Vi parkerade ute på planen för att undvika skugga från träden på vår solpanel.

Satte mig sedan och läste och avslutade ”Förbjuden frihet” Skrämmande läsning om hur unga muslimska flickor/barn blir behandlade av sina familjer. Är detta sant (vilket jag tror det är) så har jag inga ord för min avsky. Går bara inte att förstå det. Föräldrar/bröder som mördar sina barn/systrar. Började sedan på ”Gränslösa” av Carolina Neurath som handlar om ekonomisk brottslighet.

Hade tidigare på dagen sett bilder på FB på läckra räkmackor och blev så sugen. Jag köpte 1 kilo frysta räkor på ICA. För att dom skulle hinna tina till kvällen bredde jag ut dom på tidningar. Kokte ägg som skulle bli hårdkokta men trots att jag kokte dom länge så var gulan lite rinnig. Men det gick bra ändå. Blev alltså en jättegod macka med räkor i trängsel.

Har ingen plan för morgondagen, blir vad det blir!!0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 juni
En rätt så vanlig dag

Ingen sommarvärme direkt denna morgon men inte kallt heller. Lite mulet mest hela dagen och på morgonen var det 12 plus men det blev varmare under dagen. Blev långa turen idag med jobbiga uppförsbacken.

Gjorde så lite som möjligt i väntan på att det skulle bli dags för mig att gå till tvättkällaren klockan 3. Det hade jag inga problem med.

Det är helt ok med att dela tvättmaskiner med andra hyresgäster men visst hade det varit skönt med en egen tvättmaskin som jag hade när jag bodde i villan för 10 år sedan. Herregud var det så länge sedan. Var har alla dom åren tagit vägen? Men o andra sidan så får jag lite mer motion genom att gå fram och tillbaka till tvättkällaren några gånger.

När jag gick iväg på sista turen till tvättkällaren vid sextiden så satte sig Zacko vid dörren och tittade efter mig. Han satt där en bra stund sa Hasse.

Sedan så hoppade han upp i soffan och började kolla i fönstret efter mig så han skulle veta när jag var på väg tillbaka. När jag gjorde det så hoppade han ner och stod innanför dörren när jag kom tillbaka och välkomnade mig. Underbart med en hund.

I kväll tyckte jag det var läge att beställa pizza till oss och det gjorde jag. Tyckte blev för mycket med tvätt och samtidigt fixa middag. Kunde ju bli lite stressigt och stress är inget som jag gillar.

Pizzan blev levererad halv åtta. Jag hade valt ”Havets läckerheter” och Hasse hade valt en ”Kebabpizza”. Vi var båda så jättenöjda med våra val, smakade jättegott. Gillar verkligen https://onlinepizza.se/

Tittade sedan på tv en stund och det var ”Tomas sista revy” med Tomas von Brömssen. Den höll på en timme och det var en mycket kort timme. Så himla bra och vilken underbar skådespelare och artist han är.

I morgon har vi tänkt lämna Rydal och köra söderut någonstans. Har en plan och får se hur det går med den!0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 juni
Första dagen i juni

Morgonen började med sol och nästan en molnfri himmel,15 plus och inte var det någon vind heller. Egentligen en härlig morgon. I dag blev det inte så lång promenad för jag visste att jag skulle få promenera jättemycket senare på dagen. Men Zacko var nöjd ändå trots att det blev lite kortare. Kände mig lite stressad inför dagen tandläkarbesök.

Vi körde till Borås i god tid redan strax innan 10.Hasse hade tid hos tandhygienisten och han hade tid en timme tidigare än vad jag hade. Vi parkerade på ICA Maxis stora parkering för att sedan promenera intill centrum och det tar lite tid för oss som inte längre kan gå i rask takt. Men det går inte att hitta en parkeringsplats i centrala Borås med en stor husbil och knappast med en vanlig personbil.

Först så var det Hasses tur att gå iväg efter han hade fikat. Tre kvart senare var det dags för mig att gå efter jag hade fikat (fick inte ner så mycket eftersom jag var lite nervig) och då lämnade jag en ledsen Zacko kvar i husbilen. Men det skulle inte ta så lång tid förrän Hasse var tillbaka.

Eftersom jag kom fram till centrum tidigare än jag hade trott så hade jag tid att ta några bilder av ett sommarfagert Borås.

Viskan som ligger spegelblank.

I Borås finns det många vackra fasadmålningar med olika inriktningar.

En del av Viskan med uteservering på andra sidan och det nya Pallas huset. Det finns flera uteserveringar.

Här ser man den trevliga trappan man kan sitta på och njuta i solen när man äter sin lunch eller annat. Orangeriet syns i bakgrunden.Detta är bara en liten del av det nya vackra Borås.

Jag kom 10 minuter för tidigt till tandläkaren och det var skönt att sitta ner en stund och hitta andningen igen. Hann inte riktigt hitta den förrän jag blev inkallad av den unga duktiga sköterskan. Satte mig i tandläkarstolen och min tandläkare informerade mig om vad som skulle göras idag. Och det tänket jag inte tråka ut er med men jag satt en timme i tandläkarstolen men det var inget som gjorde ont och jag har inte någon värk nu på kvällen.

Vi körde sedan till Rydal men tog ett stopp i Kinna vid Jysk för jag behövde köpa nya underlakan. Vilken djungel det var men jag hittade vad jag behövde.

När vi sedan kom fram till Rydal så hade mer än halva dagen gått och det är inte så konstigt att man har ont om tid när man är pensionär. Tiden gå ju så förbannat fort.

Tillbaka i lägenheten efter en promenad så var Zacko så trött att han somnade omedelbart på golvet.  

Jag var också rätt så trött och därför blev det pyttipanna från frysen med stekt ägg, rödbetor och lite andra tillbehör. Smakade bra som vanligt.

Satt sedan i soffan och slötittade på tv en stund. Rätt så skönt när man är trött. Men jag tröttande rätt så fort och efter nio så tycke jag att det inte fanns något att titta på. Vi har väl inte så många kanaler att välja på! Roligare att kolla på datorn, finns mer att välja på. Men kanske är jag inte så uppdaterad!

I morgon så har jag en bokad tvättid som jag tänker använda mig av. Inte så lätt alla gånger att få en tvättid som passar. Vi blir kvar här även i morgon men sedan så bär det iväg söderut. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 maj
Sista dagen i maj

Vid femtiden i morse så regnade det så kraftigt att Zacko vaknade och kände sig orolig. Han stod spänt upp mellan oss darrade och verkade på något sätt ha intagit flyktberedskap. Försökte lugna honom men det gick inte. Först när regnet hade avtagit så la han sig ner igen och somnade omedelbart vilket inte jag gjorde tråkigt nog.

På morgonen fortsatte det droppa från molnen och det var mellan hög luftfuktighet och duggregn men våta blev vi. Det var 15 plus och bara svag vind. När det blev eftermiddag så kom det en del sol men det också lite blåsigare.

I dag så gick jag igenom alla papper och kvitto som ska skicka till Folksam angående Hasses olycksfall. Det var många kvitton som det tog en stund att räkna ihop. Det ska man göra själv enligt skadeanmälan. Får sedan se hur mycket vi får tillbaka av våra utlägg.

Värmde hemlagad lasagne i ugnen (bra med ugn i lägenheten) och det smakade mycket gott. Tittade sedan på Sveriges yngsta mästerkockar och kan ju bara inse att det finns matlagning och matlagning. Otrolig att 12-åringar kan laga mat på en sådan fantastiskt hög nivå. Och vilka trerätters menyer dom komponerade ihop!

Så var det dags för maj månad att ta slut. Vädret har varit blandat med stora variationer. För vår del har det varit en trevlig och omväxlande månad med en del resor och besök på båda nya och gamla platser. Vi har också träffat massor av klubbkamrater och det har varit roligt.

I morgon är det dags för tandläkarbesök i Borås vilket jag inte ser fram emot men det måste göras. 2 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 maj
Från Lidköping till Rydal

 Mulen och lite sval morgon, 15 plus med regnet hängande i molnen. Kom faktiskt några droppar när jag gick ut men det blev inte mer.

Blev en tur till centrum och vi gick längs med vattnet en stund.

Här är vi på väg över en av alla broar.

Vi kom sedan hit och här ligger tursitinformationen.

Torget är stort och ödsligt vid nio på morgonen.

Några bilder ifrån ett morgonlugnt Lidköping.

                      

Detta ser trevligt ut men jag vet inte vad det är.

              

Kom sedan fram till Resecentrum som ligger alldeles i närheten av där vi har parkerat.

När vi kom tillbaka så var husbilen klar för avfärd och en stund senare så körde vi iväg. Stannade vid Circle K för det var dags för att fylla diesel. Fortsatte sedan på väg 44 en bit för att sedan ta väg 187 bort till E 20. Nu hade det börjat regna rätt så kraftigt.

Vid elva så stannade vi vid OKQ8 utanför Vårgårda för att fika. Nu smakade det gott med kaffe och fralla. Regnet bara öste ner så vi tog inte ut Zacko vilket vi brukar göra när vi stannar.

Fortsatte sedan väg 42 mot Borås. Trafiken har varit rätt så gles i dag och det var den här också. Men det blev annorlunda när vi kom till Borås för där var det vältrafikerat. Men det var ju vid lunchtid och det förklarade en del. Men utanför stan var det nästan ingen trafik.

Nu var det så att vi ville ha bakad potatis till middag i kväll vilket vi kom på när vi var på väg till Rydal. Det blev då en extra sväng till Skenen och MiM där två sådana införskaffades. Köpte även en fläskfilé för lite kött ville vi ha till.

Sen så körde mot Rydal. Precis utanför Kinna hade det hänt en trafikolycka och vägen var avstängd. Fick information om att det skulle ta ca 10 minuter innan dom släppte på trafiken igen. Men man kunde ju vända och ta en annan väg och komma ut på andra sidan avspärrningen. Så Hasse vände husbilen på den smala vägen och det gick bra. När vi sedan kom ut på andra sidan olyckan så fick vi vänta på att komma ut på vägen. Tog nog lika lång tid som det hade gjort om vi skulle ha haft väntat.

Men sen kom vi till Rydal där allt var sig likt som väntat.

Blev alltså bakad potatis med massor av vitlökssmör i och med några skivor stekt fläskfilé. Bara så gott.

Blir kvar här i morgon som det verkar nu. 1 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 maj
Inte många mil till Lidköping

Nu på morgonen hade molntäcket placerat sig här över oss och utan minsta solchans. Det var 15 plus och ingen vind och rätt så skönt.

Började gå en bit längs med vattnet.

Fortsatte in mot centrum och torget.

Gick sedan här

För att åter komma ner till stranden.

Jag gick och letade efter ett bageri för att köpa nybakta frallor men jag hittade inget. Hasse tog sin cykel och trampade iväg till ICA och där köpte han thekakor som vi gillar.

Vi halvtvå började vi prata om vi skulle stanna kvar eller köra. Vi körde. Tog oss ut till E20 och fortsatte söder en bit. När vi kom förbi Götene svängde vi av mot Lidköping. Var några år sedan vi var där sist.

Började med ett besök på Lidl för diverse inköp. Körde sedan till andra sidan gatan där Husvagnssvensson huserar. Vi gick in dit och vad den affären hade krymp. Gick runt bland hyllorna och hittade lite att köpa. Jag köpte ett hopfällbart durkslag som jag har tänkt på länge. Nu kunde jag äntligen slänga det gamla. Mot uppvisande av giltigt medlemskort fick 10 % rabatt.

Sedan så körde vi bort till ställplatsen i Östra Hamnen och parkerade.

Med utsikt över vattnet. Platserna är bra uppmärkta och det finns bra information om vad som gäller. Det är nära till centrum också.

Molnen hade luckrats upp och nu hade vi solsken ifrån en nästan molnfri himmel. Det blev varmt.

Tog en promenad med Zacko i närområdet.

Stekte två frysta panerade schnitzlar och stekte potatis till och la en klick gott vitlökssmör på köttet. Lättlagat och gott.

”Sov du lilla videung” var en mycket otrevlig historia men också väldigt spännande. Det värsta är väl att det händer även i verkligheten. Nu blir det en bok av Ramona Fransson som heter ”Förbjuden frihet”. Jag brukar gilla hennes böcker.

I morgon så fortsätter vi förmodligen några mil längre söderut. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 mars
Nu är vi i trevliga Mariestad

Ökande vind och molnighet men fortfarande hyfsat varmt. Det var 17 plus i morse. Gick en tur runt husbilarnas parkeringsplatser och dom flesta var kvar ännu. Klockan var ju bara nio än så länge.

Ja, det synd ju på klockan som sitter på denna husbil. Den sitter fast med sugproppar fick jag reda på av ägaren och  den plocka bort vid färd. Det här tyckte jag verkligen var en kulgrej.

Efter att vi hade sagt hejdå till många av våra vänner var det också dags för oss att dra vidare och då var klockan strax efter tolv. Vi började med att köra bort till grusplanen och där köra två cirkelrunda varv mycket sakta. Dessförinnan hade Hasse tryckt på panelen till solcellen. Den behövde nämligen om kalibreras för att åter vända sig rätt efter var solen är. När vi sedan kollade så hade denna åtgärd gett önskat resultat för nu funkade den igen. Skönt tyckte vi!

Vi körde sedan söderut. På vägen så mötte vi otroligt många husbilar, det blev mycket vinkande. Det har,efter vad jag har hört, varit många husbilsträffar runt omkring på olika platser i Sverige.

Vi svängde av mot Mariestad för att kolla hur det var på ställplatsen där. Fanns två husbilar när vi kom dit. Vi bestämde oss för att stanna kvar här. Det var rätt så mulet nu med risk för regn vilket det också blev. Jag tog Zacko och gick en sväng och passade då på att betala ställplatsavgiften med som är 165:- med el. Och nu började det regna.

Det är en fin plats att parkera på och nu tyckte vi det var skönt med asfalt utanför dörren efter alla dagar med gräs med mossa. Zacko har ju varit mossrivare och dragit in massor av detta.

                

Vi tyckte även att det var skönt med lite rymd utanför husbilen efter att ha stått rätt så tätt i några dagar.

                 

Regnet slutade sedan och jag och Zacko passade på att ta en promenad i närområdet. Gick bort till Hamnbodarna och några var öppna. Ser verkligen trevligt ut här!

                       

Visst är denna restaurang  fin, eller hur? Satt en del folk på uteserveringen för nu var det rätt så bra väder.

På hemväg så gick jag förbi dessa nybyggda hus. Måste nog säga att detta är ett väldigt fint boende.Bara så charmigt.

Men mot kvällen så blev det lite mulet igen och det kom  en regnskur.

Senare så var det dags för mig att ställs mig bakom spisen igen för att laga mat. Det blev köttbullar med hemlagat potatismos och rårörda lingonsylt och det smakade jättegott.

I kväll så sitter vi bara och myser i husbilen. Rätt så skönt efter helgen med så mycket med så intensivt umgänge. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 maj
Årsmötesträffen dag 3

Strålande väder i dag igen. Det var varmt 17 plus på morgonen. Gick en lång runda i dag. Här finns det en hel del olika gång/cykelvägar att välja mellan. Gäller ju bara at hitta tillbaka. Men det finns bra skyltat till Sannabadet och då kommer man rätt.

På förmiddagen så kom det en tjej och undrade om hon fick bjuda på en bullpåse. Klart hon fick. I påsen så fanns det tre kanelbullar plus lite reklam. Så trevligt. Åt kanelbullen på eftermiddagen, den var god, så nu äter jag ingen kanelbulle på ett halvår minst.

Sedan så gjorde jag inget speciellt utan väntade på att årsmötet skulle börja. 12.00 till 12.30 var det insläpp och det gick så smidigt att det aldrig blev någon kö.  Jag gick in några minuter innan 12.30 och satte mig bland några vänner. Hasse var kvar i husbilen med Zacko.

Först så var det utnämning av Sveriges bästa husbilskommun 2017 och det blev Kalmar. Det var ett bra val tycker jag. Det var tre representanter från Kalmar som var här och tog emot priset och det var dom jätteglade för. Och till Kalmar är alla husbilar mycket varmt välkomna enligt turistbyrån.

Innan årsmötet började så hölls det en tyst minut för dom som har avlidet under året. Det är något som jag tycker är så fint.

Sedan så öppnades årsmötet och allt flöt på hur bra som helst. Det var 238 röstberättiga medlemmar närvarande. Efter ca 40 minuter så var det slut och det sista var att två avgående medlemmar ifrån styrelsen/revisor blev avtackade och fick varsin fin blomsterbukett. Sedan så blev det trängsel ut till det vackra sommarvädret. Skönt att komma ut i solen igen.

Under eftermiddagen så minskade antalet husbilar markant och det blev rätt så mycket glesare på fälten runtomkring.

Jag upptäckte att vi hade fått en liten början till ett getingbo här precis innanför bodelsdörren. Tog bort det när det inte var någon geting där och tvättade med ättika. Hoppas att den lukten håller dom borta. Det kom många getingar, eller om det var samma geting, och letade efter boet. Jag fick ”hjälpa” den/dom ut med hjälp av en keps. Tycker nog att det har varit mycket getingar här i går och i dag. Nu hoppas jag att vi blir av med dom.

Träffade även i dag en massa gamla vänner och bekanta och det är bara så jättekul. Några kom jag till och med ihåg namnet på!

I kväll hade vi inte beställ någon mat så vi ringde istället och beställde varsin pizza. Efter ca 30 minuter så fick vi den levererad fram till husbilsdörren. Det var ungefär samtidigt som den förbeställa maten anlände till tennishallen. Vi var jättenöjda med våra pizzor, dom smakade jättegott.

Sedan så var vi ute och pratade med folk och det var väldigt trevlig. Kom en tjej och snackade en stund och de var många år sedan vi träffdes. Så kul att träffa dig igen som också heter Eva.

Men jag träffade även en bok kompis som har tipsad mig om många bra böcker. Och nu har jag fått några bra boktips till. Kan bara säga tack till dig.

På kvällen så träffade vi även på flera på många trevliga husbilsåkare som det var mycket trevligt att träffa.

Men så blev det mörkt och vi gick in i husbilen och efter ett tag så blev det så tyst här utanför. Alltså dags att säga god natt för i kväll. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 maj
Årsmötesträffen dag 2

Tur med vädret även denna dag som var fredag, en så kallad klämdag för många som fortfarande lönearbetar. Så underbart att vara pensionär, ledig alltid.

I dag så var det 15 plus och sommarvärme i solen och ingen vind. Verkligen ett underbart försommarväder.

På kajen var det många båtar och på ställplatsen många husbilar. Undrar om dom får in ett minifordon på gästhamnens ställplats som ser ut att var fullsatt. Även på parkeringsplatsen bakom gästhamnen var det full med husbilar. Jag tror att det är över sjuhundra husbilar i Kristinehamn denna helg.

I detta underbara försommarväder så valde många att sitta utanför sin husbilar och njuta i solen. Många tog en promenad till centrum för att shoppa, äta och besöka http://www.fastingen.se/. Jag satt länge och funderade på att också gå till stan men boken är så bra och tiden galopperade iväg så jag tyckte då att det hade blivit för sent.

Mot kvällen var det en del som grillade mellan husbilarna och goda dofter spred sig runtomkring. Det är ju långt ifrån alla som hade beställt mat till i kväll.

I kväll är det samling 19.00 och folk började komma redan halvsju. Efter lite information till dom som hade kommit i dag så serverades maten.

Folk har bänkat sig och några hade dukar med sig.

Det var lite kö till maten men det gick fort. Vår sida av hallen fick ta mat först och vi slapp köa.

Det var tjälknöl i tunna skivor som var ihoprullade portionsvis. Till det var det potatisgratäng, gelé och portvinssås. Det var mycket gott.  

Det blev en del över och det var bara att ta för sig och ta med hem.

              

Sedan så började musiken spela och det var en del som dansade. Stämning var hög och alla trivdes.

Många samlades och utanför och minglade. Kvällen var ljummen och det var skönt att vara ute.

Kvällens gladaste skor som lockade fram många glada skratt.0 Kommentarer
Skriv ny kommentarTalkActive Blog - Copyright 2017 - Talkactive ApS - all rights reserved.