Välkommen hit.

 

Detta handlar om vårt husbilsliv, våra resor

samt mina tankar och funderingar.

Vi har lata dar och tar det lugnt.

 

 


Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 oktober
Nya däck i dag

Hade satt telefonen på väckning till halvåtta i morse.Detta för att jag ville hinna gå min vanliga timmes promenad med Zacko innanHasse skulle köra iväg med husbilen till Codat klocka nio. Vi hade bokat en tidtill halvtio.

Det var lite småblåsigt, mulet och endast 12plusgrader.

När jag kom hem igen så kokte jag ägg och gjorde mackoratt med in till lägenheten. Och när Hasse körde iväg vid nio så gick jag ochZacko bort till lägenheten.

Hos Codat skulle vi få fixat till en del som hade gåttsönder. Om Hasse inte hade haft problem med sin höft hade han nog kunnat fixadet mesta själv. Och jag är helt värdelöst med allt som har med skruvar och såntdär att göra. Efter tre timmar så var han tillbaka i Rydal igen.

Efter att han hade druckit några koppar kaffe och käkatett par smörgåsar så var det dags att köra till Borås och Vianor. Dit följdejag och Zacko med. Vi kom dit ca 20 minuter innan vår bokade tid som varklockan 2. Men vi var väntade och husbilen kördes in i hallen med en gång.

Vi satte oss i kundsoffan och tittade i någratidningar. Här har dom fri Wifi så jag passade på att koppla upp mig med minlur. Den gamla alltså och vad den är tråkig. Efter drygt en timme så var våradäck bytta.

Våra däck är 225/75-16 Michelin Agilis camping 1160. Medallt så blev slutpriset 2628:- per däck monterat och klart. Visst är det dyrtmen egentligen en rätt så billig livförsäkring.

På hemvägen så blev det en liten omväg till MiM. Förvisst var det så att vi behövde fylla på lite igen.

I morgon så har vi tänkt köra till Seglora Camping.Beror ju lite på solen. Är ju så bra med en elstolpe. Vi har ju inte tillgångtill en sådan när vi är i Rydal vilket hade varit så himla bra.

Det blir vad det blir i morgon.0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 oktober
Synundersökning och lite annar

Mulen, grå och mörk morgon och det var 15 plus och rätt så blåsigt. Kanske skulle det bli regn så jag tog på oss regnplagg. Blev långa rundan med uppförsbackar i dag igen. Det känns i benen när jag har försökt att gå i raskt takt uppför.

Efter elva kaffet som blev klockan tolv så körde vi mot Borås vid ettiden och till Knalleland. Trafik rätt så gles. Parkerade på parkeringsplatsen som ligger mot järnvägen. Där brukar det var bäst med plats.

Jag tog först en kort sväng med Zacko så han fick nosa runt lite och sen släppte jag in honom till Hasse. Dom fick mysa tillsammans i husbilen medan jag gick till optikern.

Sen gick jag till Knallerian och var där i lagom tid. Satt ner en stund och sedan så var det min tur. Började med att mäta trycket i ögonen. Jag tycker det är lite obehagligt när den där luftpuffen träffar ögat. Gör inte ett dugg ont men jag rycker till när den kommer. Inget fel på trycket, skönt.

Sen var det dags för synundersökningen vilket tog tid. Så mycket att kolla och sedan ta ställning till. Vilket är bäst 1 eller 2? Vågrätt eller lodrätt? Och en massa annat. Ibland ligger det som frågas efter så nära att det är svårt att bestämma sig för vilket som är bäst.

Det var inte så stor förändring på min syn sedan för 5 år sedan men helt klart så skulle det bli förbättring med nya glas. Nu så blev det då dags att välja nya bågar vilket inte är lätt. Jag skulle ha några som var lite större än dom som jag hade innan för att få bättre syn i långseende och i läsläget. Hittade långt om länge ett par som jag gillade. Tre veckors leveranstid och då är vi ju inte kvar i Sverige. Om dom inte hinner hit innan vi lämnar Sverige så skickar dom glasögonen till den adress som jag mejlar till dom. Helt ok.

Men jag hade ju mina gamla brillor som bara hade en skalm och inte så där bekväma att använda. Efter en del letande så hitta optikern ett par bågar som glasen skulle passa i från dom gamla glasögonen. Dom kostade bara 475 kronor så dom satte i dom gamla glasen i den nya bågen. Var visst lite justering som behövdes men det gjorde dom bra och det kostade inget i arbetskostnad. Är ju alltid bra med ett par andvändbara glasögon i reserv.

När jag sedan gick genom Knallerian så såg jag en väldigt snygg ung tjej som stannade och titta på mig. ”Men är det inte” började hon och jag fyllde i ”din farmor”. Hon var ju huvudet längre än mig och det berodde inte enbart på att hon hade höga klackar. Bredvid sig så hade hon en snygg ung man och jag som alltid är rakt på sak frågade om det var hennes pojkvän eller om dom bara var ute och promenerade tillsammans? Vill man få ett ärligt svar så ska man inte linda in det utan bara fråga rakt ut. Så gör jag. ”Jo”, svarade tösen, det var en pojkvän. Dom såg så rara ut tillsammans. Vi träffas på söndag hemma hos äldsta grabben som fyller 50 den 23 oktober. Han fyller på måndag men vi träffas på söndagen innan måndagen.

På vägen hem så körde vi till Frendo på Circle K för att hämta ut två paket. Det ena var ju almanackan för 2018 som vi hade beställt från Bokus och det andra var telefonen som jag hade köpt till mig från Netonnet.

Hemma igen så packade jag upp min nya telefon en K6 Silver Lenova och det fanns även ett fodral till som jag hade beställt.

Nu så tog jag bort sim kortet från min gamla telefon och det var ju gammalt från 2011. Var ju bara i en storlek vilket var den största. Min nya telefon vill ha ett nano och det hade jag alltså inte. Men jag hade ett lagringskort som passade och var 2 GB och det räcker ju inte så länge. Har i kväll beställ ett nytt sim kort med nano och det kommer väl inom en vecka cirka. Ska även beställa ett ny minneskort med mera GB och det köper jag väl ifrån Netonnet. Tror jag?

Varför ska det vara enkelt när man kan göra det komplicerat utan info?

I morgon ska vi till Codathttp://codat.se/ på morgonen för att fixa till en del i bodelen och på eftermiddagens ska vi till Vianor, https://vianor.se/verkstader/ för att montera dit 6 nya Michelin däck.

Däremellan ska det bli tid för frukost och kaffe.

Så i morgon vet vi vad vi ska göra. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 oktober
Bra med hyresrätt

I natt var det lite varmare igen, 15 plus och det var det på morgonen också och sedan så blev det upp emot 19 plusgrader. Ingen vind och ingen sol, möjligen väldigt lite.

Efter att inte handlar på flera dagar så var det dags i dag. Körde till Skene och MiM och dit är det inte långt och dessutom så har dom en stor parkering så det är enkelt att parkera med husbilen där.

När vi kom tillbaka till lägenheten så hade vi en mycket trött hund. Han bara slängde sig på golvet och somnade med en gång.

När jag gick in på den lilla toalett som vi har så upptäckte jag att det fanns en massa konstigar ”bomullstussar” som fanns lite överallt. När jag tittade upp mot ventilen så såg jag varifrån dom kom. Där satt det tjock av dom. Är nog något med bygget i huset.

Sedan så tänkte jag inte så mycket mer på det (sköt upp det) utan började göra rent fläkten ovanför spisen i köket. (Var skulle spisen annars vara). Insåg att något måste var galet någon stans för så här full med äckligt fett skulle den inte vara. Kolla i ett överskåp där det går ett tjockt ventilationsrör men det satt inte som det skulle. Det hade liksom trillat ner och vilade sig på den översta hyllan. Inte konstigt att det inte hade fungerat.

Då ringde jag till en av fastighetsskötarna och han var i närheten så han var här inom en kvart. Då fixade han till ventilationen på toan samt fläktröret och det tog inte mer än 20 minuter. Dessutom så fick jag ett nytt kolfilter till fläkten för det som satt i ramlade i småbitar. Att få fixat till diverse mindre och större fel utan kostnad är en av fördelarna med att bo i hyresrätt.

På kvällen, strax innan solen gick ner, var ju ute vid husbilen. Nu står vår Sun Mover rakt upp för att fånga upp som sista svaga strålarna från den nedgående solen.

Färggranna höstblad på marken är bara så underbart vackra.

Här ligger http://www.spinnaren.se/ som är väl värt ett besök. God mat i vacker miljö och det finns gott om parkering för husbilar.

I morgon så kör vi till Borås för jag ska på synundersökning hos https://www.synoptik.se/boraas/skaraborgsvagen-62---64/ på eftermiddagen. Och vi ska passa på att handla lite annat som behövs när vi är där. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 oktober
Funderingar

Lite svalar väder i natt och på morgonen, helmulet och bara en svag vind. Men med tanke på att det är mitten av oktober så är 12 – 16 plus rätt så hyfsat.

I Rydal så är det väldigt lugnt och det är inte så ofta som jag möter någon. Oftast när jag möter någon så hälsar vi vänligt och fortsätter gå. Men idag så pratade jag med en äldre man som just var ute och hämtade tidningen i sin brevlåda. Det var så att det var många vildkatter utanför hans hus och jag frågade honom om dom. Jo, sa han, det var katter som flyttade till honom när mannen som innan hade matat dom dog. Han hade då börjat ge dom mat för han tyckte så synd om dom och sedan så hade han fortsatt med det. Nu var det tydligen dags för frukost för dom hade samlats i hans trädgård och bara väntade. Det är så skönt att det finns mäniskor som bryr sig om dom djur som inte har något hem.

Ibland funderar jag på om vad som är utveckling eller avveckling. Jag menar så här att det byggs ju många stora köpcenter en bit utanför stadskärnan så dom mindre butikerna där får slå igen. Det innebär att man blir tvungen att ta bilen när man ska köra och handla. Det har ju förstås folk i glesbygdsområde fått göra länge för där var det ett bra tag sedan butiksdöden började.

Vi ska också sortera våra sopor och det tycker jag är självklart. Men det börjar bli lite jobbigt när sorteringsställena som tidigare låg nära har flyttats några km bort. Då får man ta bilen med sina sopor och köra dit. Hur klarar man det om man inte har bil? Här i Rydal finns det en sopsorteringsstation och hit kommer det folk med bil för att slänga sina sopor. Det är ju bra att dom gör det istället för att slänga skiten i skogen som man tyvärr ser allt för ofta. Lösningen är ju att det borde finnas fler sorteringsställe dit folk kan gå med sina sopor för att lägga dom på rätt plats.

Sedan så ska vi ju minska bilkörningen vilket regeringen styr med mer skatter på drivmedel. Jag får inte dessa ekvationer att gå ihop. Det är ju bra när farliga avgaser minskar men med denna utveckling/avveckling lär dom ju knappast göra det. Man har ju gjort så att man har blivit mer beroende av bilen i stället.

Lokaltrafiken då. Man får väl ta bussen till köpcentret och släppa hem 4 tygpåsar med mat och annat på bussen som absolut inte stannar utanför ens dörr. Det bli en bra bit att promenera med tunga kassar.

Finns många fler konstigheter som många kallar utveckling men jag kallar en del av det för avveckling. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 oktober
Händelselöst

Det var varmt i husbilen i morse fast vi har värmen satt på 11 plus (då brukar det vara omkring 16 plus vilket är lagom när man sover). Det var 19 inne och det berodde på att det var 15 plus ute. Molnen var regntunga så jag tog på regnplagg. Det blev varmt med den jackan. Något regn kom det inte.

På eftermiddagen så tog jag och Zacko en liten promenad ner till ån.

Mycket löv på marken.

En höstbild från den lilla småbåtshamnen.

Vackra träd mellan husen.

Gjorde absolut inget i dag utom det mest nödvändiga och det var inte mycket.

Efter allt vilande i dag så var jag så trött på kvällen att det inte blev någon mat lagad. Beställde istället pizza på https://onlinepizza.se/ och från Pizzeria Scorpion i Kinna. Pizzorna kom efter drygt en halvtimme och var tyvärr inte varma men ändå goda.

Sedan så blev vi jättemätta och satt och slötittade på tv. Kan vara rätt så skönt ibland när man är trött.

Nu börjar det snart bli dags att köra en sväng tycker jag.0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 oktober
Bra väder idag

Solig morgon men lite svalt, bara 7 plus och det blåste inte. Tog på vantar men dom fick jag ta av efter en stund. Solen värmde skönt på morgonpromenaden.

 

Dom håller på att göra två lägenheter på vinden så vi har byggställningar runt hela huset. Dessutom så bankas och borras det hela dagen. Lite jobbigt att lyssna på. Skönt med helg så man slipper oväsendet. Men för övrigt så är vi ju inte här så ofta.

I dag så dog en stor och välkänd tv profil nämligen Bo Holmström. En person som man kommer ihåg efter alla hans reportage på tv. Många gånger först på plats och längst fram. Glömmer ju inte när han i direktsändning ropar ”lägg ut, lägg ut”.  Nu har jag lånat hans bok som heter just ”Lägg ut: episoder ur ett journalistliv”. Ska bli intressant läsning.

När vi är i Rydal så blir det mycket tid i soffan och det är för all del rätt så behagligt. Men jag saknar att vara ute med husbilen. Kvittar nästan var vi är för jag tycker mycket bättre om att vara där en i lägenheten. Känner mig instängd. Dessutom så är det betydligt bekvämare i husbilen. Känns som att jag har varit här i en evighet men vi kom ju hit i onsdags så det är ju inte så länge.

På min nya www.husbilsliv.se med blogg har jag fått några märkliga kommentarer. Eftersom jag har valt att godkänna dom innan publicering har jag tagit bort dom. Några var på ryska och vem förstår det. En var på engelska och erbjöd mig att köpa falska pass och andra identitetshandlingar till alla länder i världen. Det är ju helt sjukt. Men det kanske var falskt det också. Bort åkte det i alla fall.

Vid sextiden gick jag en sväng med Zacko. Solen håller på att gå ner nu och syns som ett ljust skimmer på andra sidan Viskan. 

 

Zacko hade bäddat in sig soffhörnet på kvällen efter sin kvällsmat och bökat till filten så det skulle bli riktigt skönt. Han ser ut att ha det gott.

Blir väl kvar en dag till verkar det som.0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 oktober
Blandat höstväder

Oj vad det regnade i natt. Plaskande på taket var så högt och var i det närmaste helt öronbedövande. Strax efter åtta började det minska och efter ytterligare en stund så upphörde det. Temperaturen låg på 11 plus och det blåste inget.

Tog på regnplagg ändå men det kom inget mer regn när vi var ute på vår promenad.

I den lilla hamnen så ligger det fortfarande båtar i vattnet. 

Här i ett skyddat hörn blommar det så fint.

När jag hade gått över bron så bredde det vackra höstlandskapet med Viskan ut sig framför mig.

Solen tittade fram en stund på eftermiddagen och det kändes så positivt. Men det varade inte så länge. Det började blåsa en del och då kom molnen och skymde solen.

Det blev en del soffhäng på eftermiddagen och jag tittade faktiskt lite på tv. Hittade en gammal film som hette ”Mord och inga visor” från 1994 och den var riktigt mysig. Inte en massa blodiga mord utan mer som en pusseldeckare. Mobiltelefonerna var enorma och med långa antenner. Tydligen visas dessa filmer på eftermiddagarna på TV 4. Passade på att läsa lite när det var reklamavbrott.

Helt plötsligt var eftermiddagen slut och det var kväll.

Jag har börjat skriva en lista på vad vi behöver handla innan vi lämnar Sverige i slutet av oktober. Det är sånt som vi har svårt att klara oss utan och som vi inte hittar söderut eller som vi har svårt hitta. T ex rårörd lingonsylt, ansjovis, gammeldags makaroner, kaviar och Gevalia kaffe Intensivo och en hel del annat. En del finns i specialaffärer men då är det väldigt dyrt.

Vi blir nog kvar här i morgon också. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 oktober
Till Rydal

Faktiskt så var det lite sol denna morgon, vindstilla och plus 8 grader. Det blev en skön skogspromenad i dag igen. Solen försvann sedan rätt så snart och det blev helmulet.

På Circle K har dom här i Hyltena börjat sälja frallor av olika slag. Jag gick dit och köpte tre stycken för att ha till kaffet vid elva. Vi fikade och körde sedan strax innan tolv efter jag hade varit och lämnat tillbaka nyckeln till elskåpet.

Det blev ett stopp i Strängsered vid rastplats Kullen. Dags för latrintömning något som är ständigt återkommande.

Inte så mycket trafik i dag men det var en del bilar som hade blivit stående på olika ställe med haveri. När vi kom till Borås så svängde vi in till Vianor för att beställa 6 nya däck till husbilen. Det är ingen billig historia men däck måste ju bytas ibland.

Fortsatte till Skene och MiM. Hade inte handlat på flera dagar så nu var det rätt så tomt i kylen och en del som behövde inhandlats.

När vi kom till Kinna så var det dags för att tanka diesel och vad det har blivit dyrt. Här kostade det 13.40/l.

När vi parkerade i Rydal så hade klockan hunnit bli halv fyra. Vad tiden springer i väg. Bar in det som skulle in och så var vi då här igen.

Blir här nog i några dagar. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 oktober
Mycket lugn dag

Bara 7 plus i morse men eftersom det inte blåste så kändes det inte alls så kallt. Blev en skogpromenad i dag också.

 

På eftermiddagen i går så kom det hit 2 husbilar. Här är gott om plats så jag har svårt att förstå varför dom ska parkera precis bredvid oss så vi hamnade i mitten. Verkar som att folk gillar att stå nära varandra.

 

Lovsjön låg stilla och spegelblank. Vädret var rätt så skönt under dagen trots det inte var någon sol.

Dagen har varit mycket lugn och det har blivit en del läsning. Läste klart ”Tivoli” och det var inte den typ av bok som jag gillar. Den handlar om framtidens äldreboende och är visserligen skriven med en viss humor och är väldigt rörig. Olika personer berättar i jagform om vad dom är med om och man får gissa sig till vem som är vem. Nu väntar ”Höstdåd” av Anders de la Motte.

I kväll så gick jag till Hyltena Stoppet och köpte schnitzel med pommes och sallad. Smakade jättegott och vi blev proppmätta.

Senare på kvällen så började det regna, hoppas det inte gör det i imorgon bitti. 

I morgon kör vi troligen till Rydal.0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 oktober
Trist väder

Fortsatt kallt och blåsigt, mulet med lite regn ibland och bara futtiga 8 – 12 plus.

 

Det blev skogspromenad i dag. Jag tycker det är lite deprimerande på hösten när träden avlövas och löven samlas i högar på marken.

 

Visserligen är det fina färger och det är det nog för att vi höstnegativa behöver piggas upp lite. Nej höst och vinter är inget som jag gillar.

Dagen tillbringades mestadels inomhus med läsning och en del tid vid datorn. Blev några svängar ut med Zacko. Han har förresten mått lite dåligt i dag. Han har spytt två gånger och har haft lite diarré. Men han var hur pigg som helst när vi kommer ut och mot kvällen verkar han att vara helt ok igen. Han åt med god aptit i alla fall.

Jag tycker att detta väder är så trist och hoppas på lite sol i morgon. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 oktober
En del mil söderut

Zacko stod och pep vid dörren redan halvsju i morse och ville ut. Bara att ta på sig och ta ut honom. Han började med att äta gräs och sedan så spydde han två gånger och kissade lika många gånger. Sedan så ville han in igen och hoppade upp i sängen och fortsatte sova. Jag hoppade inte upp i sängen men jag gick också och la mig igen och somnade om, dock inte lika fort som Zacko. Vi sov sedan till strax efter åtta och då ville han ut igen. Dags för lite mer gräsätning.

Nu tycker jag att det börjar bli alldeles för kallt. Det var bara 5 plus i morse och det blåste iskalla vindar. Det blåste mer ner vid sjön så i dag så blev det en promenad på stan.

En bit ifrån ställplatsen så finns denna trevliga allé där vi gick en bit. Sedan så blev det lite gator där jag kollade i skyltfönstren. Fönstershoppa är billigt och trevligt.

Kom efter en stund fram till en park där det var mycket löv på marken.

En fontän fanns det också här. Det syns knappast men det var smådjävlar som satt längst ner och sprutade vatten ur fångade fiskars munnar.

Kom sedan fram till torget och där var det lika folktomt som på dom andra gatorna. Och kyrktornet sticker upp över hustaken.

På väg tillbaka till ställplatsen så blev det en bild över Vänern och småbåtshamnen.

När vi sedan hade fikat och körde iväg vid tolvtiden så var det i stort sett tomt på ställplatsen.

Vi skulle köra söderut i dag och det blev väg 26 mot Jönköping. Det var inte så mycket trafik men dom som körde på samma håll som oss hade väldigt bråttom. Vi blev omkörda till och med där det var heldragen linje.

När vi kom till Jönköping så blev det E 4 söderut en bit. Vi kom efter en stund fram till Hyltena och där körde vi till ställplatsen och parkerade där vi brukar parkera på plats nummer 3.

Jag tog ut Zacko på en promenad medan Hasse fixade lite i husbilen. Fy så kallt det var. Sedan så gick jag ner och betalade för 3 dygn och det kostade egentligen inget för det drogs från mina bonuspengar som fanns på mitt Circle K kort. Annars så kostar det 125:- per dygn och med HBK rabatt – 25 % så blir det 94.50. Med el alltså.

Sen så gick Hasse ner till macken och köpte sin favoritmat, korv med bröd och han såg så lycklig ut när han kom hem igen. Tänk att det ibland är så lätt att göra en man lycklig.

Blev lite lätt regn här i ett par timmar men då satt vi kvar inne i husbilen och hade det gott. Sedan så slutade det och då var det dags för en promenad med Zacko.

Vi har det varmt och skönt i husbilen men fy vad kallt det är ute. Hoppas att det blir lite sol här i morgon. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 oktober
Mest möte i dag

Morgonen var sval, bara 12 plus och lite småblåsigt och vinden var kall. Jag var uppe redan innan halvåtta för att hinna gå morgonpromenaden innan jag skulle på mötet.

 

Det var rätt så många husbilar här.

 

Morgonen var vacker med lite sol. Senare så blev det mulet för att på kvällen åter blir lite sol.

Sedan så var det möte hela dagen och det var tröttsamt.

Så har Hasse också blivit förkyld och han blir ju jättedålig. Jag kände mig lite bättre i dag och i synnerhet efter några Alvedon. Det är ingen förkylning med en massa snuva och hosta utan den sitter liksom mest i kroppen. Bryter liksom inte ut. Fast lite snuva och hosta är det.

På kvällen så var det gemensam middag i lokalen som mötet hade varit i. Så vid sextiden lämnade vi en ledsen Zacko ensam i husbilen och gick iväg. Tog lite tid för oss att gå dit för Hasse går rätt så sakta. Men han tar sig fram i alla fall.

Det bjöds på fläskytterfilé med potatisgratäng och sallad. Smakade väldigt gott och potatisgratängen var verkligen supergod. Egen dricka fick vi ta med oss hit och det är gott med lite vin till maten.

Vi hade mycket trevliga bordsgrannar och det var en trevlig kväll. Hasse blev rätt så fort mycket trött och hade tur som fick skjuts med bil hem till husbilen av en mycket snäll person. Lite senare så var det ett par som skulle gå hem och då passade jag på att ta sällskap med dom. Skönt att slippa gå ensam för det är rätt så mörkt här.

Satte mig vid datorn en stund och så blev det ett blogginlägg även i kväll.

I morgon så kommer vi att köra söderut. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 oktober
Nytt mål i dag,Mariestad

Det var minusgrader i natt och när jag gick ut till husbilen rätt så sent i gårkväll så var det verkligen kallt. Jag tror att temperaturen sedan sjönk ytterliggare. Morgonen var kylig och det blev lager på lager med kläder samt vantar. Strax efter åtta så visade vår termometer på + 5 men det är en glädjemätare. Det var nätt och jämt plusgrader. I skuggan så var det frost. Men solen gladde oss även denna morgon med sina värmande strålar och det fanns nästan inga moln på himlen och vinden var svag.

Strax efter 10 var vi klara för att köra. Började med att köra till Lidl i Skene för nu var det rätt så tomt i kylen. När jag hade handlat klart och satt in allt på plats så körde vi till Borås och Knalleland. Hasse gick bort till Clas Ohlson för det var något som han skulle köpa där. När han kom tillbaka så gick jag till apoteket för att fylla på med Alvedon, det går ju en del när jag är förkyld. Förresten så kändes det bättre i dag men jag blir fort trött. Köpte även ögondroppar för jag har fått lite besvär med torra ögon på sistone. Vi fikade och sedan så fortsatte vi.

Det blev den vanliga vägen mot Vårgårda och den är ju bara så trist. Sedan så blev det E 20 norrut och den är ju inte så rolig heller. Har ju kör denna väg så otroligt många gånger. Vi tog några pauser och passade på att njuta av det härligt soliga vädret i dag. Men det hade tyvärr börjat blåsa lite och vinden var lite kall.

Vi kom sedan fram till dagen mål som var Mariestad. Körde till hamnen och parkerade på samma plats som vi har stått på tidigare. Gillar att stå här för vi har en utgång precis framför husbilen så det är enkelt att komma ut med Zacko och till gräset och promenadstråket som då finns nära.

Det var inte så många husbilar här när vi kom hit och dom flesta var från Husbilsklubben som ska ha styrelsemöte här i morgon. Så roligt att träffa er alla igen. Det är därför jag är här som medlem av valberedningen.

Eftermiddagen var solig och det var rätt så varmt i solen. Men när solen gick ner så blev det snabbt rätt så kallt.

Imorgon så kommer jag att vara upptagen hela dagen med mitt uppdrag som medlem i valberedningen. Ska bli mycket intressant?

Så klart är vi kvar här i morgon! 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 oktober
Fin höstdag

Kylig men solig morgon, 12 plus och helt vindstilla och nästan inga moln alls. Känner mig väldigt förkyld och jättetrött. Men promenad blev det ändå även om det kändes trögt.

Här forsar Viskan fram och det är ett högt brusande ljud här.

Desto lugnare är ån här där jag går över bron

Och även på andra sidan bron är det spegelblankt.

När jag kom hem igen så gjorde jag som fåren, vilade mig, men det var inte på gräset utan i soffan. Tog 2 Alvedon och det kändes betydligt bättre sedan.

På eftermiddagen så släpade jag mig och tvätten bort till tvättkällaren Det var jobbigare än annars, man blir så fort trött när man är förkyld. Dessutom så är jag så sällan förkyld så jag känner mig verkligen kass. 2 Alvedon till och så blev det lite bättre igen.

Vädret har varit soligt och vackert hela dagen och i solen kändes det varmt. En fin höstdag.

I morgon så kör vi norrut. 2 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 oktober
Rydal igen

Fy vad kallt och regnigt det var denna morgon. Bara 10 plus och dessutom blåsigt. Det blev varma kläder och till och med vantar i dag. Regnade gjorde det när vi gick vår promenad men det var inte så mycket så vi blev inte så väldigt våta.

Strax innan 10 så var vi klara och för att köra iväg. Efter ett tag på mindre väg så kom vi ut till E 6 och körde så klart norrut. Vid 11 tiden så var vi vid rastplats Snapparp och där körde vi av. Det var dag för kaffe och mackor. Jag gick inte ut men det gjorde Hasse och han sa att det var väldigt kallt. Fortsatte sedan och det regnade nästan hela tiden. Vid Varberg Nord så svängde vi av för att ta vägen mot Borås. Vid Kinna så svängde vi av mot Rydal.  När vi kom dit så parkerade vi på ”vår” plats. Packade ihop datorer och lite annat och bar in det till lägenheten.

Var inte mycket post men vår ”All the Aires Spain and Portugal” låg där. Det är den femte upplagan och med många nya platser. Det är den bästa ställplatsguide i just dessa länder tycker vi. Har haft mycket nytta och glädje av den sedan första upplagan. Och den blir bara bättre för varje upplaga tycker vi. Har tipsat många husbilsvänner om denna bok och vet att en del har köpt den. 

Gick och kollade om det möjligen fanns en tvättid i morgon och det fanns det. Har en hel del smutstvätt som behöver åtgärdas, alltså tvättas.

Resten av dagen så hände det inget, blev mest dator och en del soffhäng.

I boken ”Heroine” var det mycket våld, blod och spänning, allt i ett rasande tempo. Jag gillade denna bok och slutet var bara så bra och spännande. Ser fram emot nästa bok om polisen Zack och hans kollegor. P C Jersild var det mycket längs sedan som jag läste en bok av. Nu så blir det en och den heter ”Tivoli”. Början var lite smårolig och jag ser fram emot fortsättningen.

På kvällen tittade jag på ”Uppdrag granskning” där dom kollade varifrån allt hår kommer ifrån som kvinnor i västvärlden använder som hårförlängning. Detta handlade programmet om, Marknaden för hårförlängningar växer stadigt. Men varifrån kommer håret? Uppdrag granskning har gått bakom kulisserna och hittat religiösa offer, oskäliga löner och en påhittad Fairtrade-märkning. Titta på programmet, det var faktiskt rätt så obehagligt. Det är ju äckligt att sätta in hårförlängning när man har sett hur det går till och varifrån håret kommer. Ibland ifrån soptippen och hårborstar. Och hur underbetalda kvinnorna är som jobbar med detta i Indien och kanske på många andra ställen här i världen. 

Varför kan man inte var nöjd med det hår som man har? Men nu så kom jag att tänka på alla cancerpatienter som tappar sitt sitt hår på grund cellgiftsbehandling (jag tappade bara en del hår) och då behöver en väl inprovad peruk. Jag vet inget om varifrån håret kommer till dessa fina peruker men jag tror att det är syntetiskt hår. Dom jag har sett har i alla fall varit mycket fina. 

För närvarande så har jag mitt trista råttfärgade hår samlat i en liten bedrövlig svans i nacken. Funderar verkligen på att göra något åt det!

I morgon så blir vi kvar här. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 oktober
På väg hemåt

Nu är vädret ostadigt varje dag och det är regn, uppehåll, blåsigt och lite sol ibland. I morse var det 13 plus och lite småblåsigt. Hade varit uppehåll ett tag men precis när Zacko och jag skulle gå ut så började det regna, vilken otur. Kläd och skobyte. Men det varade som tur var inte så länge.

Gick ner till stranden och tittade ut över det grå havet en stund. Strandkorgarna står nog kvar ett tag till på stranden.

Sen gick jag bort till den lilla gågatan för att köpa frallor. Det finns två bagerier här i samma byggnad på var sin gavel.

Det ena hade kö från disken ut på gatan.

Medan det andra var helt tomt. Jag undrar varför. Jag gillar inte köa alltså köpte jag mina frallor där jag inte behövde köa.

Kom inte iväg så tidigt som vi hade tänkt oss men klockan 10 så körde vi mot Puttgarden. Tog inte så lång tid att komma dit, bara ca en kvart. Nästa båt skulle avgå 10.40 så vi fick vänta en liten stund. Körde ombord på färjan och sedan så lämnade vi Tyskland. Kom fram till ett soligt Danmark 45 minuter senare och körde av färjan. När vi körde genom tullen så stod det många poliser där och kollade på bilarna. Jag såg ingen som blev stoppad.

Sedan var det motorväg genom Danmark med ett par pauser. Som vanligt var det inte så mycket trafik förrän vi närmade oss Köpenhamn. Men även här så flöt det på utan ett stopp. När vi kom fram till Helsingör så körde vi till färjeterminalen och sedan så kunde vi köra direkt ombord på färjan. Efter 20 minuter så var vi tillbaka i Sverige. Här fick vi visa våra pass när vi körde genom tullen vilket alla fick göra.

Om vi skulle köra till Rydal så hade vi kommit dit så sent på eftermiddagen så vi valde att köra till Örkelljunga i stället. Blev först en sväng till ICA för att handla en limpa och lite annat.

Såg att de hade kommit upp 6 skyltar med husbil på. Här får man alltså parkera med husbil i 48 timmar, centrumnära. Ingen service med det finns ju vid Skåneporten och hos BiÖ. Vi körde sedan just till BiÖ där vi tänker stå tills i morgon. När vi kom hit så var det 4 husbilar här och några timmar senare på kvällen så var det nog omkring 10 husbilar och 1 husvagn.

I morgon så fortsätter vi till Rydal. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 oktober
Blåsigt och lite regn

Regnet öste ner under natten och det fortsatte det med en bit in på förmiddagen. Det blåste rätt så mycket och det var endast 12 plus. Regnplagg på och extra tröja.

 

Nere på stranden blåste det ännu mer. När man gick i motvind så kändes det i ansiktet som att det var småspik i regnet. Vi var rejält våta när vi kom hem.

Sen blev det uppehållsväder och en liten stund så tittade solen fram. Zacko och jag passade på att gå en liten sväng.

 

Bilen med kycklinggrillen var på plats och spred ljuvliga dofter.

 

Glasskaféet som ligger här bredvid har nu stängt för säsongen. Ser ödsligt ut.

På eftermiddagen så kom det hit en svensk husbil och det var bekanta till oss som vi hade träffat i vintras i Santa Fonta även kallat Quarteria. Kul att träffas och prata lite.

I dag så var det rätt så tomt här. Hade trott att det skulle vara nästan fullt eftersom det i morgon firas Tysklands återförening och det är helgdag.

På eftermiddagen så kom det en kort skur på ca en halvtimme och det var det enda regnet under dagen (sedan morgonen). Men det blåste en del. Gick ut med Zacko vid sextiden och det var många andra som också var ute då och rastade sina hundar.

”Gangsterbruden” var en bra bok och den är baserad på en verklig händelse. Den var rätt så obehaglig ibland och det är en rå och grym verklighet som beskrivs. Jag gillade slutet. Blev sedan en bok av Mons Kallentoft och Markus Lutteman som heter ”Heroine”. En mycket otäck början som gav mig kalla kårar. Fortsättningen är otroligt spännande och tar en till en förortsvärld med väldigt mycket våld.

I kväll tänker vi komma i säng i hyfsad tid för att komma iväg rätt så tidigt i morgon. Nu bär det av hemåt. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 oktober
I dag så fortsatte vi norrut

Regnade i natt och även en stund på morgonen. Låg kvar i sängen och hoppades och väntade på att det skulle sluta. Det gjorde det nästan, var bara ett svagt dugg när vi gick ut strax innan nio. Efter en stund så slutade det helt. I dag så skulle jag gå till bageriet för att köpa bullar, det enda som var öppet i dag söndag. När jag kom dit var det lång kö en bit utanför. Jag fortsatte och tog en extra runda runt kvarterat.

När jag kom dit igen så var det bara kö inne i butiken. Satte Zacko utanför och gick och ställde mig i kön. Efter drygt 5 minuter så blev det min tur. Under tiden som jag stod där och väntade så kom det in ett sällskap som tydligen skulle äta frukost där. En av killarna ropade ett glatt ”Morgen” när han kom in i butiken. Jag trodde att nu så säger alla här ett morgen tillbaka. Men icke. Antingen tittade folk på ett annat håll, studerade spetsen på sina skor eller såg allmänt besvärade ut. Och mannen var inte berusad. Jaha, folk är likadana här som i Sverige.

När jag hade fått mina bullar så gick jag ut till Zacko som stod så fint och väntade på mig. Jag hade så klart haft koll på honom när jag väntade på min tur i butiken.

Vi kom sedan iväg vid halvett tiden. Körde mot Rostock och till motorvägen som gick mot Lübeck. Det var rätt så mycket trafik men det flöt på bra. Nu var det bara ett fåtal moln och soligt. Efter en timme så blev det en paus och det var riktigt varmt ute. Det var väldigt full på rastplatsen och bilar körde runt lite hur som helst och även mot trafiken ibland. Det gällde att se upp när man skulle korsa en körbana.

Fortsatte efter en stund och efter några mil så blev det stopp. Agda tog oss en annan väg genom något samhälle där det gick långsamt fram. Efter en stund kom vi ut på motorvägen igen och där var det fortfarande trafikstockning. Och det fortsatte det med i nästan 45 minuter. Det berodde på vägarbete och 3 filer så trängas ihop till 2 filer. Sedan så var liksom alla bilar försvunna och det flöt på bra igen.

Vi körde till Lidl i Heiligenhafen, som har söndagsöppet, för lite inköp. Sedan så fortsatte vi till Grossenbrode och det kändes nästan som att komma hem.

Den plats som vi brukar stå på var upptagen så vi tog en annan plats. Gick bra det också.

Jag och Zacko tog en promenad ner till stranden. Här var det en del folk som hade köpt glass och satt och njöt i solen.

Lite aktiviteter på stranden.

Strandkorgarna har börjat plockas ihop. Fanns några kvar nere på stranden.

Dom höll på att stänga nu efter att ha haft öppet under dagen.

Efter den härliga promenaden var det skönt att komma hem igen. Sen så kom storvovven Kalle med husse och matte förbi och pratade en stund. Kul att träffas igen, det var ett tag sedan sist.

Vi kommer att stanna kvar här i morgon bestämde vi oss för. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten september 2017
Blev bara ett platsbyte

I dag var det lite småblåsigt på morgonen, 13 plus och rätt så lite moln och då så klart en del sol.

Gick ut till gatan och över den, finns bara trottoar på ena sidan. Här är slingrarar sig trottoaren runt träden.

Rostock skymtar i den lätta dimman.

En del av promenadvägen som jag gick på för att komma bort till den andra ställplatsen som finns här.

Kom fram till ställplatsen och på bommen så var det en skylt med en överkorsad hund. Jaha, dit var man inte välkommen. Det är en stenlagd plats bakom en industribyggnad och det såg väl inte så där vidare trevligt ut.

På vägen hem så mötte vi Hasse som var på väg till affären för att köpa morgon bröd. Han hade en bit kvar att gå så jag föreslog att han tog Zacko och vände och gick hemåt och jag fick pengar och vände och gick och köpte frallor. Så blev det. Jag kom ikapp dom efter en stund och Zacko hade nästan gått baklänges för att titta efter mig.

Här är infarten  från vägen till ställplatsen.

Eftersom jag hade legat lite för länge kvar i sängen och lyssnat på ”Ring så spelar vi” så blev förmiddagen liksom förskjuten fram ca en timme. Därför blev det rätt så sent elvakaffe inte förrän tolv. Så kan det bli ibland.

Tiden gick som vanligt fort och helt plötsligt var klockan två. Nu kände vi att det kändes lite sent att köra iväg till någon annan ställplats en del mil bort. Och det hade kommit en husbil som hade parkerat bredvid oss och skymde utsikten mot infarten. Inte för det är så mycket att titta på men lite trist att sitta och glo på en annan husbil.

Vi bestämde oss för att byta plats och det gjorde vi. Nu kunde vi titta bort mot infarten igen och det kändes bättre. Alltså så stannade vi kvar vilket vi aldrig trodde vi skulle göra när vi kom hit i går.

På eftermiddagen var vädret rätt så soligt och varmt  så  Zacko och jag  gick en sväng ut från ställplatsen på baksidan. Där gick det en massa får och betade i godan ro.

                 

Efter att ha passerat en grind så kom vi ut till ett villaområde på ena hållet och en lång väg genom öppna fält på andra hållet, som troligvis går ner mot vattnet. Det blommar fortfarande vackert i rabatterna här.

Sedan så föll mörkret och här är verkligen mörkt ute, helt svart. I gårkväll så räckte knappast ljuset från ficklampan så jag såg knappt var jag satte fötterna. I kväll blir det nog bättre när jag ska gå u med Zacko på sista kisseturen för nu är det nya batterier i ficklampan.

I morgon ska vi med all säkerhet köra vidare norrut.0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten september 2017
Elmenhorst, lite för lungt

Solig morgon med bara lite moln, 14 plus och som vanligt knappt någon vind. I dag blev det en promenad ner till andra sidan sjön.

Kommer då förbi en damm som finns bakom buskarna.

Här ligger det några husbåtar vid bryggan.

Det är fina promenadvägar här och några broar över små bäckar.

Utsikt över sjön som är rätt så stor.

Molnen försvann mer och mer och det blev en härligt varm dag. Vi skulle ju fortsätta vidare i dag och vi kom iväg vid halvtolvtiden efter vi hade fikat. Så blev det småvägar igen. Typ samma landskap och samhälle på dessa vägar. Nu börjar vi tröttna på detta och på alla långa alléer, skönt att det i alla fall var mycket gles trafik. Ljusningen var nära. Vi kom så småningom fram till motorvägen norrut. Kändes befriande att kunna köra lite fortare nu. 90 -95 istället för 40 – 70.

Trafiken tätnade när vi närmade oss Rostock. Kom fram till en tunnel och där ville dom ha betalt. Kostade 5 € att köra genom den och den var inte lång. Sen så var det dags att köra genom Rostock och det var i stort sett bara rakt fram. Det var mycket trafik men det gick ändå rätt så fort.

Vi svängde sedan av mot Elmenhorst och kom dit efter några minuters körning på en smal och skumpig gata.

Sedan så svängde vi av mot ställplatsen och kom först hit och fortsatte sedan rakt fram.

Kom fram till en stor gräsmatta där vi parkerade. Det kostar 8 €/dygn att stå här och el 2 €/dygn. Egentligen ingen plats för oss för här är alldeles för lugnt.

Men vi har ju fin gräsmatta och utsikt utanför dörren. Zacko gillade verkligen att ligga ute under eftermiddagen. Ja, jag gillade också att sitta ute i solen och värmen och läsa. Det blåst en del uppe i trädtopparna men utanför husbilen var det lä.

Här blir vi nog bara en natt och i morgon så fortsätter vi. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten september 2017
Lite av varje i dag

Lätt mulen morgon med något lite sol ibland och ingen vind. Det var 14 plus och det kändes lite svalt mot mina bara ben ett litet tag.

Gick upp mot centrum och ute på trottoarerna så stod det säckvis med sopor och väntade på att sopbilen skulle komma och hämta dom. Det var papper, kartonger, plast och annat som skulle till återvinning.

Efter en stund så kom jag fram till det stora torget i centrum. Där är det rätt så svårt att ta sig över för det finns inga övergångsställen.

 Men jag tog oss över till andra siden där det finns ett café med uteservering.

Här är det en gårdsgata med breda trottoarer på båda sidor. Det finns en massa affärer och folk var redan ute och handlade trots att affärerna just hade öppnat.

Tog andra sidan på väg tillbaka.

 

Torget från andra sidan.

Tornet syns över hustaken.

På eftermiddagen var det rätt så soligt och varmt. Zacko och jag tog en promenad ner till hamnen. Det var inte så många båtar här nu men senare mot kvällen så var det rätt så var det flera stycken.Vi fortsatte att gå längs med sjön och kom fram till detta lilla ”lusthus”. För två år sedan så var det inget här men nu så var det ett café med en terrass ut mot sjön.

Liten småbåtshamn.

Hemma igen efter en rätt så lång promenad så var det dags för lite frukt och den dagliga bananen. Satte mig sen i min soffhörna och läste och läste ut ”Mannen som sökte sin skugga”. Den var spännande och bra. Men jag tyckte det var lite tjatigt med alla musiktermer ett tag som jag inte begrep mig på. Millennium böckerna som Stieg Larsson började med tyckte jag var bättre, han tog ut svängarna mer. ”Gangsterprinsessan” av Helen Stommel Olsson är nästa bok som jag sedan började på. Början var lite obehaglig med mobbning mellan barn som ingen vuxen brydde sig om.

Kom en svensk husbil hit på eftermiddagen och parkerade. Vi stod och pratade med dom en stund och det var trevligt. Blev inte så länge för det var dags att gå in och börja på kvällen middag som faktiskt blev rätt så sen. Men vad gör det är det är roligt att prata en stund.

I morgon så fortsätter vi troligtvis norrut. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten september 2017
Smala väger till Neustrelitz

Det lätt mulna vädret fortsatte i dag på morgonen. Det var 15 plus och ingen vind.

Det blev en promenad till stan idag. Här var det väldigt lugnt.

Efter en stunds promenerande så kom jag till denna gårdsgata och affärerna höll på att öppna. Man är väldigt noga med att det ska vara snyggt utanför butikerna och dom nerfallna löven sopas energiskt bort. Och inne i butikerna så dammsuger man för fullt.

Går man här ifrån parkeringsplatsen där ställplatsen finns så kommer man rakt upp till centrum och torget.

Sen så fick jag ett telefonsamtal ifrån Telias kundservice. Det var en mycket trevlig kille som informerade mig om att på mitt Mobila bredband så finns det ingen tidbegränsning på 4 månader. Detta för att jag låste det innan den 8 juni då nya regler började gälla. Detta gäller så länge abonnemanget är låst (mitt i två år) och sen så fungerar det bara i Sverige. Men det finns en begränsning på 20 GB per månad sedan så får man börja betala för surfen enligt gällande taxa. Det var värt alla timmarna i går som jag satt och mejlade och chattade med dom. Men det kommer att hända en hel del på två år bland annat med sjunkande roamingpriser.

Det var dags för oss att lämna trevliga Kyritz för denna gång. Började med att köra tvärs över parkeringsplatsen för att tömma gråvatten. När det var klart så körde vi bort till rondellen och tog vänster. I dag så blev det en del mindre vägar igen. Trafiken var gles och 2 gånger så hamnade vi bakom jordbruksfordon och då gick det sakta. Dessutom så var det omkörningsförbud så det var bara att vänta tills dom svängde av vägen.

Vägen gick genom öppna landskap med stora fält, ibland med betande boskap. Sedan så var det skog, långa alléer där träden ofta stod nära körbanan. Många små byar, lite större orter och även en och annan stad passerade vi igenom. Ibland så var vägen lite i smalaste laget utan mittlinje och det var skönt att det var långt mellan mötena. Det mesta såg fint och välbevarat ut men det fanns ju även en hel del förfall och ruiner. Ungefär som det kan se ut på landsbygden i Sverige.

Så småningom kom vi fram till Neustrelitz och fortsatte till ställplatsen. Där var det inte så många husbilar.

Vi körde ner i hörnet och parkerade och där stod vi också när vi var här 2015.

Då hade vi så klart denna utsikt utanför dörren eftersom vi står på samma plats. Här kostar det 8 €/24 timmar och el 1 € för 2 kwh. Man för gå till hamnkontoret och köpa värdemynt i automaten. Det finns också en Netto en liten bit bort.

Zacko och jag tog en promenad i det sommarliknande vädret. Solen lyste och det var över 20 plus.

Det finns en gästhamn här och det var inte så många båtar för tillfället.

En del restauranger finns i närheten och här ligger ett par av dom.

Här stod en konstnär och målade av den vackra miljön.

Många fint restaurerade hus.

Det finns en rätt så stor sjö och här kan man se ut över den vilket man också kan från flertal ställen.

Efter vår promenad så var vi törstiga och både jag och Zacko tyckte det var gott med vatten när vi kom hem.

Detta är en mycket trivsam plats så vi stanna nog här en dag till. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten september 2017
Avfrostning av frysen

Det mulna milda vädret forsätter, 15 plus i dag också. Lite svag vind var det idag och vädret är egentligen inte så illa tycker vi.

Under bron, som ligger i stort sett här bredvid, så forsar vattnet fram.

I dag så blev det en promenad längs med vägen. Gick till stan tog slut men hade säkert kunnat fortsätta till nästa samhälle. Här finns det i regel gång/cykelvägar bredvid vägarna. Men vi hade nu gått 30 minuter och det var dags att vända och gå tillbaka.

Jag har ett tag insett att det var hög tid att frosta av frysen så jag satte igång med det när jag kom hem. Hasse tittade förvånat på mig och sa ”Skulle inte vi köra på förmiddagen”? Hoppsan, det hade jag glömt. ”Äsch”, svarade jag, ”då stannar vi väl en natt till”. Och så blev det. Tror inte han blev ledsen för det. Frysen behövde verkligen frostas av och det kändes skönt att få det gjort. Lät en påse med räkor ligga kvar framme för jag tänkte att det skulle var gott till i kväll.

På eftermiddagen så hade dom flesta molnen försvunnit bort med vinden och det blev rätt så soligt och varmt. Riktigt skönt tyckte vi.

Zacko och jag tog en promenad bort till hönsen för att titta på dom. I dag så var Zacko inte ett dugg intresserad. Det verkade som han hade fått upp en doft av en löptik och då har han bara ett intresse.Så här ser några av dom ut.

På eftermiddagen så har jag tillbringat en del tid med att chatta med Telia samtidigt som jag har haft kontakt med deras kundservice. Jag tycker att dom har lovat runt och hållit tunt. Dessutom så får jag olika svar på samma fråga vilket jag tycker är dåligt. Ibland får jag inte svar alls på mina frågor utan bara något generellt svar som inte alls har med mitt mobila bredband att göra. Undrar om dom har någon mall med svar som dom går efter. Jag anser att det som dom har skrivit på sin hemsida angående mobilt bredband som bands innan 20170608 ska gälla. Har dom gjort/skrivit fel är det dom som ska stå för det inte kunderna.

Det blev räkor, musslor, ägg, tomat, bröd och lite annat till mat ikväll. Smakade jättegott med ett svalt glas vitt till.

Men i morgon ska vi fortsätta dit vi har tänkt oss. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten september 2017
Flytt på gång

Mild mulen morgon, 15 plus, utan sol regn eller vind.

I dag så gick vi över gatan bort till en idrottsplats som ligger lite bakom Netto. Det är först en liten park innan man kommer fram till fotbollsplan, löparbanor och lite annat. Bredvid ligger en skola och barnen hade rast när vi kom dit. Utifrån skolgården kom det plötsligt en massa barn hoppande, springande och skrikande barn rusade ut ifrån skolgården bort till idrottsplatsen. Vilken härlig och energi och glädje dom utstrålade.

Sedan så blev det en stadspromenad för oss vilket vi inte har något emot. Att hösten är på vägsyn tydligt på vissa träd i alléerna vars löv har lossnat från grenarna och ligger lite här och där på marken. Andra träd skiftar över till rött, orange och gult.

Det blommar fortfarande vackert på sina ställen.

Det fanns många gatukorsningar (inte hundar alltså) där vi gick i dag. Zacko och jag hade ofta olika meningar om vilket håll vi skulle välja så varannan gång valde jag och varannan valde Zacko. 

              

På ett ställe, där var en trevlig park med en stor äng,var det en skylt med en överkorsad hund på och texten ”Keine hundewiese”.Betydde med all säkerhet att inga hundar fick vistas där så vi fortsatte. Kom så småningom tillbaka hem till husbilen.

Här fanns det många vimplar över bron och det fanns flera i parken på andra sidan bron.

Hasse gick sedan till Netto för att köpa frallor och lite annat smått och gott som vi ansåg vi behövde. Blev bland annat 2 vakuumpackade haxe varav en åt vi till middag i kväll tillsamman med Sauerkraut. Jättegott.

Dagen fortsatte som vanligt och det var lugnt. Satt och läste en del och blev klar med ”Blodsalt vatten”. Den var lite märklig ibland och jag tyckte stundtals att jag inte riktigt hängde med i vad som hände. Men förklaringen kom några sidor framåt.Den var inte något av det bästa som jag har läst men bovarna åkte fast. Några av dom i alla fall. Började på ”Mannen som sökte sin skugga” av David Lagercrantz och den var spännande från början.

Har ju haft problem med bilder dom sista dagarna och dom har tyvärr inte lyckats att rätta till det idag.  Sedan så fick jag reda på att mitt webbhotell sedan många år tillbaka håller på att avvecklas och jag kommer att flytta över till en annan server. Vet inte när det blir men det kommer troligen att märkas. Hoppas att det blir bra.

I morgon fortsätter vi och nu blir det troligtvis lite norrut. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten september 2017
Helmulet hela dagen

Regnet började falla med tunga droppar i gårkväll när jag skulle ta ut Zacko på sista kisse runda. På med regnplagg och ut. Han skyndade sig att kissa för han ville snabbt in igen. Förståndig hund.

Den här stigen ligger ca 20 meter från där vi har parkerat och där började vi gå denna morgon.

Regnet fortsatte under natten och på morgonen så hade det slutat. Det var 15 plus och fortfarande vindstilla. Otroligt vad lite det har blåst den senaste tiden.

< /p>

Några bilder från stan.

Här ser man det höga kyrktornet nästan var man än befinner sig.

Det blev en tur på stan i dag för att se om jag kunde hitta ett bageri som hade söndagsöppet. Hittade inget. Men däremot så hade biblioteket på torget öppet. Undrade varför men det fick sin förklaring. Det stod på en stor skylt att det var vallokal. Är ju val i Tyskland i dag.

Även här var nästan allt stängt. Fanns en Imbiss som var öppen.

En del av en gata på väg mot centrum

Blev alltså inga frallor i dag men vi hade köpt annat bröd igår. Egentligen sånt bröd som vi brukar använda till varma mackor men det fick duga i dag.

Jag och Zacko gick på eftermiddagen bort till ett närbeläget område där vi hade hört en tupp som gol. Där borta i en stor trädgård så var den någon som hade massor av olika sorters hönsfåglar. En stor vit höna stod rätt så nära staketet och Zacko var väldigt nyfiken på den. Han gick nära staketet och nosade febrilt i luften och den yttersta delen på svanstippen viftade energiskt. Hönan tittade en stund på honom och vände sig sedan högdraget om och spatserade därifrån på ett sätt som bara en höna kan. Vi fortsatte på vårt håll.

Vädret har idag var hyfsat, det har i alla fall inte regnat eller blåst men däremot varit helmulet.

Stannar nog en dag till för vi gillar detta ställe.
0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten september 2017
Ny plats i dag, Kyritz

Det var svalare i natt och på morgonen var det endast 10 plus. Det var mulet med lite sol och ingen vind.

Tätt med husbilar på morgonen men dom flesta försvann under förmiddagen.< /p>

Det är inte allt som är välbevarat här utan vissa hus rasar samman bit efter bit. Men det är fint på dom flesta ställen.

Här rinner kanalen mellan husen. 

Rosorna blommar ännu i full prakt.

På hemvägen gick jag och köpte bullar hos Stadtbäckerei vid torget.

Vid halvtolv efter vi hade fikat så förflyttade Hasse husbilen till andra sidan gatan där det finns ett litet hus där man kan tömma och fylla. I dags var det dags för vatten påfyllning. Kostade 50 cent för 100 l vatten och det gick for för det var bra tryck på vattnet.

Körde sedan långsamt genom stan på dom skumpiga stenbelagda gatorna. Kom strax ut till en större väg som gick söderut. Den var rätt så smal och gick genom många småpittoreska byar och mindre städer. Skulle blivit motorväg en bit men den varav stängd för underhåll förmodar jag. Trafiken var mycket gles och hastigheterna skiftade ofta från 50 till 70 till 100 och sen på andra hållet. Många stora fält och även lite skog. Ofta genom lummiga alléer som fortfarande är gröna. Men en del blad singlande ner genom luften.

Strax efter ett så kom vi fram till Kyritz och parkerade på lämplig plats. Här var ingen trängsel precis, bara en husbil till. Här är det gratis att parkera och här finns även el som kostar 1 € för åtta timmar. Platsen är belägen på en storparkeringsplats med grönytor och ett vattendrag. På andra sidan parkeringen finns även vatten och tömning. Det är dessutom bara en liten bit till centrum.

Utsikten från min dörr är så här.

På andra sedan gatan finns ett Netto och dit gick Hasse och handlade när vi hade kommiti ordning.  Finns ju bekant alltid något som fattas.

Vädret var rätt så skönt, lite mulet dock men 18-20 plus så det var skönt att sitta ute en stund på eftermiddagen. 

Det finns även en kebab/pizza ställe på andra sidan parkering i samma byggnad som det finns toa och dusch mot avgift. Dit gick jag på kvällen för att köpa mat. Det blev kebab med pommes och sallad i en kartong. Det smakade jättegott och vi åt nog båda två lite för mycket och blev väldigt trötta.

Stannar nog häri morgon också.0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten september 2017
Blev kvar även i dag

Blå molnfri himmel och varmt i solen. Annars så var det 13 – 18 plus och ingen vind.

Gick över vägen och promenerade längs vattnet. Det gick några får och betade ut på ängen.

Vattnet låg spegelblankt.

Det finns massor av kolonilotter här omkring.

Utsikt in mot byn och kyrktornet sticker upp.

Hemma igen så började det komma in lite moln men det var mestadels sol. Bra väder och det var skönt att vara ute.

På eftermiddagen gick Hasse och köpte en glass.

Sedan så satte Hasse utanför husbilen med Zacko i knät och så ”delade” dom på glassen. Ja inte riktigt förstås, Zacko fick bara smaka lite grand.

Läste klart ”Red Road” och jag hade läst den tidigare. Men det gjorde ingenting för den var bra denna gången också. Började läsa en bok till av samma författare Denise Mina och den heter ”Blod salt vatten”. En bra början.

Det var omsättning på husbilarna här i dag. På förmiddagen var det bara 2 till och vi.På eftermiddagen/kvällen kom det hit en del så nu är det 10 husbilar och en husvagn.

I morgon kommer vi att köra vidare

Tyvärr inga bilder på grund av något fel. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten september 2017
En bra dag

Hur var morgonens väder? Jo, det var bra tyckte jag. Det var lätt mulet och 13 – 16 plus och inte blåste det heller.

Gick över den rätt så starkt trafikerade gatan till den andra sidan. Kan vara lite svårt att komma över men nere vid korsningen så finns det ljussignal och när det är rött där så blir det mindre trafik och lättare att komma över.

 Här vid kanalen kan man välja vilken sida man vill gå på.

En bild ner mot ställplatsen och småbåtshamnen.

Vi gick sedan bort mot Lidl.

På vägen dit så kände vi oss bevakade av denna söta hund. Den så lite hungrig ut och slickade sig om munnen när han tittade på Zacko.

Och sen så kom vi fram till Lidl efter ca en kvart.

Sedan så gick vi mot centrum på en annan väg.

Här var det inte mycket folk, helt folktomt faktiskt.

En bild ifrån kanalen som flyter genom stan.

Solen försökte bryta genom molntäcket en stund på eftermiddagen och det lyckades den med. Det blev mycket varmare på en gång.

Hasse tog gammalt bröd med sig och gick bort till kanalen för att mata ankorna. Zacko och jag kom efter. Dessa två ankor var inte så där vidare hungriga. Jag tror att jag aldrig tidigare har träffat på så mätta ankor.

Vi satte oss en stund på en bänk och tittade ur över kanalen och grönskan. Vi tycker det är så fint här.

 

Och här finns glassbaren och kyrkans torn sticker upp.

Tror vi stannar en dag/natt till. Förresten så är vi 8 husbilar här i natt. Det är vi och 7 tyskar. Vissa av dom har problem med sin parabol och kör lite fram och tillbaka och skiftar plats. Att kunna titta på TV är tydligen högprioriterat här.

Men vi kollarju nyheterna på datorn och det tycker vi är helt ok.

Imorgon är en ny dag och vi kanske stannar vi kvar här eller så kör vi vidare. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten september 2017
Inte så många mil till Grabow

Mulen morgon, 13 plus och ingen vind.

Tog mig över denna gata och där var trafikljus så det gick ju enkelt.

Här kom en spårvagn förbi på väg till Kliniken vilket jag tror är sjukhuset. Sedan så var jag strax nere vid sjön.

Många hänglås finns det på räcket på bron över vattnet.

Fint hus tycker jag.

På min väg runt sjön. Mycket trevlig promenadväg.

Fler fina hus.

En vy till över sjön.

Här fanns det ett bageri där jag köpte frallor.

Fler bilder.

Skepparen öppnar för dagens turer med båten över sjön.

Platsen här är absolut inte lugn. Trafiken från den starkt trafikerade närbelägna gatan hörs tydligt hit. Bakom staketet och grönskan så går järnvägen och det kommer så rätt så ofta. Sen så är det ofta tjutande sirener från ambulanser som är på väg till sjukhuset.

Boken ”1968” handlade just om det året. Mycket politik, FNL, KFLM, rödvinstjut och kamrater. Välskriven och mycket underhållande. Nästa bok som jag började på heter ”Red Road” skriven av Denise Mina. Kändes lite bekant när jag började på den. Tror jag har läst den tidigare men valde att läsa den en gång till. Eller så bara påminner den om en annan bok som jag har läst.

Vi körde från parkeringen och bort för att betala vid utfarten. In med kortet, betala 11 €, kortet ut igen. Kortet in i nästa automat och bommen öppnade sig. Vi körde ut och till vänster. Kom efter ett tag ut till en smal väg som gick söderut. Var rätt så mycket trafik.  Körde genom en del mindre byar som såg trevliga ut. Körde även genom Ludwigslust som är en lite större stad. Fortsatte till Grabow.

När vi kom dit så körde vi genom stan på skumpiga stenbelagda gator.

Vi kom fram till den fina ställplatsen här och parkerade. Det kostar 5 € i ställplatsavgift. 1 € för 2 KWh, 50 cent för toa och 50 cent för latrintömning och samma summa för vatten, 100 liter. Finns även dusch inne på toan och det kostar 1 €.

                 

Det var ingen trängsel precis. Men det kom två husbilar till på eftermiddagen.

Detta vattendrag finns här och det är så fint. Man kan ta sig med båt från Schwerin och rätt så långt söderut.

Nu så var det dags för en promenad i den trevliga gamla staden så vi gick iväg alla tre. Hasse kämpar på med att promenera och det går lite bättre dag för dag tycker vi.

Här är det många gamla fina hus som är väl bevarade.

Några bilder ifrån eftermiddagens promenad.

Vi blir nog kvar här ett par dagar. Finns många fina promenadvägar och ett bageri nära. Dessutom så finns också Lidl inte så långt bort, bara 900 m dit. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten september 2017
Schwerin för första gången

Lite svalar i dag, bara 12 plus men soligt med en del höga skyar och i stort sett vindstilla. I dag så gick Zacko och jag till den trevliga parken som ligger en bit bort.

Här är det så trevligt att promenera.

Här finns det många olika stigar att välja mellan. Här gäller det att se upp för cyklister.

På vägen hem igen så fotade jag detta.

Det är ett märkligt fenomen att många ska lämna ställplatsen ungefär vid samma tidpunkt. Då blir det kö vid tömning/fyllning. Det är ju så att töminingen för gråvatten är belägen mitt i utfarten och då kan det bli kö. Nu var det så att våra husbilsvänner stod först i kön för att tömma ut sitt gråvatten. Pratade med dom några minuter under tiden som dom tömde sitt gråvatten.  Sedan så önskade vi varandra en trevlig resa.

Vi fikade först och sedan så körde vi. Nu så var det ingen kö till gråvattentömningen så vi stannade till och tömde innan vi fortsatte. Kom efter en stund ut ur stan körde söderut. Nu hamnade vi på en mindre rätt så smal väg där det mestadels rådde omkörningsförbud. Det gick rätt så sakta fram för vi hade ett stort långsamkörande fordon framför oss. Vi blev ändå omkörda ett par gånger trots förbudet.

Vi kom så småningom fram till Schwerin och där var det mycket trafik och rörigt på grund av vägarbete. Vi hitta fram till parkeringsplatsen där det fanns fyra markerade platser för husbilar samt en  elstolpe med fyra uttag. En plats och ett uttag ledig så vi parkerade där. Hade tagit ett kort i automaten vid inkörningen och detta skulle användas för att man skulle få el. Fick hjälp av en trevlig tysk dam. Här kostar det 8 €/dygn samt 1€ för 2 Kvh. Finns också VA borta på bussparkeringen. 

Utsikten från dörren är väl inte den bästa men vi har haft sämre, t ex att bara titta på en annan husbil.

Det är en helt vanlig parkeringsplats.

Skylt vid inkörningen.

Zacko och jag tog en lång promenad när vi hade kommit i ordning vilket gick fort som vanligt.

Här kommer en turistbuss som kör sightseeingsturer.

Efter en stund kom vi fram till detta torg vid järnvägsstationen. Här var det lite marknad där man kunde köpa lite av varje och mest mat.

Många gamla hus finns det och spårväg också.

Och även ett litet turisttåg som tuffar runt.

När vi kom hem igen så var det skönt att sitta i soffhörnan och läsa ett tag.

Får se om vi hittar någon annan ställplats här eller om vi fortsätter lite mer söderut i morgon.0 Kommentarer
Skriv ny kommentarTalkActive Blog - Copyright 2017 - Talkactive ApS - all rights reserved.