Välkommen hit.

 

Detta handlar om vårt husbilsliv, våra resor

samt mina tankar och funderingar.

Vi har lata dar och tar det lugnt.

 

 


Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 maj
En dag i Gullspång

Härligt väder denna morgon, 12 plus och bara så underbart soligt. Inte så varmt än och nästan vindstilla.

Gick bort till gång/cykelvägen som är ett nedlagt järnvägsspår. Här kan man promenera ”hur långt som helst” på bra asfaltunderlag. Jag gillar släta underlag där det är lättpromenerat.

Efter en stund så känns det att man är ute på landet. Väldigt idylliskt här.

Hittade några liljekonvaljer som håller på att slå ut i full blom.

Här har även smultronen börjat blomma. Om några veckor så kanske bären har mognad.

Det var marknad på torget och parkeringsplatsen utanför ICA i dag. Är nog den minsta marknad jag har besökt. Här fanns det en som sålde bröd och kakor, en som sålde ost och ägg och en som sålde charkuterier, Ubbes grillvagn och några andra knallar med diverse varor. Lite småmysigt.

Vi valde faktiskt att stanna kvar här i dag också.

Under dagen så bara drällde det in husbilar här och väldigt många hade husbilsklubbens märke synligt på sina husbilar. Många som vi kände och en del gamla vänner. Dom flesta är på väg till husbilsklubbens årsmöte och fritidsmässan i Kristinehamn. Var även några utländska husbilar som kom hit.

På eftermiddagen så pratade jag med en del vänner och bekanta och det var som vanligt roligt.

Stekte 2 stora skivor karréskivor till middag i kväll. Hällde över en del grädde och lite annat som dom fick puttra i en bra stund. Blir så god sås liksom alldeles av sig själv. Kokt potatis och rödvinbärsgelé serverades till och det var jättegott.

På kvällen så var det nog minst 30 husbilar här som hade parkerat lite hit och dit.

I morgon så kommer vi att köra till Kristinehamn och det kommer även en del andra att göra. Ska ju vara funktionär där. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 maj
Åter en lugn dag

Småmulen morgon, 12 plus och nästan ingen vind.

Fint att gå längs med Gullspångsälven men tyvärr är det lite kort.

Men då går man istället upp mot ”stan” där det finns bra promenad/cykelväg.

Här står det dressiner och vänta på sommarens utflykter.

Här är en bild över infarten till Gullspång. Här finns det turistinformation, pizzeria Glada Laxen och Systembolag. För övrigt så finns det egentligen inte så mycket här. Det finns en fin ICA Supermarket och en del andra affärer. Vad som förvånar mig mest är att jag har hitta tre frisersalonger.

I dag så tog vi det väldigt lugnt, vilket vi egentligen gör dom flesta dagar. I och för sig så gjorde Hasse vitlökssmör i dag och det gör han så bra. Det brukar verkligen bli jättegott. Det stank vitlök i husbilen ett tag men det luftades snabbt ut för dörren var öppen. Det var den för övrigt i stort sett hela dagen för vädret var rätt så milt men inte så varmt. Lite sol ibland men mest småmolnigt.

I dag så tillbringade jag det mesta av tiden med att läsa och det är ju en av mina favoritsysselsättningar.

Men mat skulle vi ju ha även i dag. Blev kokt falukorv och potatis och Hasse frossade i pepparrotssås vilket han verkligen gillar. Senapssås till mig.

I morgon har vi tänkt att fortsätta en liten bit längre norrut. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 maj
Lite längre norrut till Gullspång

Lite små vita moln på en vackert klarblå himmel var det denna morgon. Det var 15 plus och en svag lite sval vind och soligt. En härlig morgon att gå på en promenad i ett allt mer grönare Alingsås.

Gick först över ån.

För att sedan komma till blommande vita  rododendron. Dom andra färgerna var fortfarande i knopp.

Så här ser det ut i Alingsås. Charmigt eller hur?

Även så här ser det ut.

Vi tog det mycket lugnt på förmiddagen. Pratade lite med en granne som undrade lite om hur det var att resa med hund till Tyskland. Eftersom vi inte har haft några problem med detta så talade jag om det. Dom skulle ge sig iväg på sin först utlandsresa med hund och husbil. Är ju så enkelt nu för tiden, inget att bekymra sig för.

Så blev det dags för oss att lämna denna trevliga plats och fortsätta norrut. Tog oss ut till E4 norrut genom ett mycket trafikerat Alingsås. Det är rätt så rörigt här med trafikljus i en rondell!

Ute på motorvägen var det inte så mycket trafik. Men på vägen mellan Alingsås och Vårgårda så såg vi många omkörningar som var rätt så trafikfarliga. Det var till och med några som körde över heldragen linje för att köra om och det var vid kurva/backkrön. Inte konstigt att det händer trafikolyckor när inte ens dom enklaste reglerna följs.

När vi kom fram till Skara så körde vi av för att kolla på en parkeringsplats där vi har parkerat några gånger. Nu var det så att det hade börjat blåsa lite mer och precis när vi kom dit så kom det en virvelvind med sand/grus emot oss. Inte ville jag att vi skulle parkera där så vi tog oss därifrån och fortsatte norrut.

Körde en del mil till och funderade på att köra till Mariestad. Men det gjorde vi inte utan vi fortsatte till Gullspång. När vi kom dit så körde vi till holmen och parkerade.

Fanns bara tre husbilar här men det kom sedan två till. Trodde faktiskt att det skulle var några fler här. Men det kan kanske bero på att dom nu vill att man ska lägga ett frivilligt bidrag på 100:- för att området ska städas och hållas rent. Men inte är det vi med husbil som skräpar ner utan det är ju faktiskt invånarna här som gör det. Såg faktiskt några ungdomar som slängde skräp här på gräsmattan ikväll. Nej, vi sa inte åt dom. Ville inte ha något bråk!  Men det finns dusch/toalett och latrintömning.Toa/dusch är öppet för allmänheten och kan alltså användas av vem som helst.

Här har vi parkerat och vi tycker att vi står så bra här. Har lä utanför dörren för det blåser ifrån andra hållet.

På vägen hit så mötte vi många husbilar som vi vinkade till och dom flesta vinkade tillbaka. Detta är något som vi gillar. Gemenskap mellan oss med husbil.

Hamburgare (från frysen)med stekt potatis (från burk) och stekt ägg åt vi i kväll och det smakade jättegott.

Vi blir troligtvis kvar här i morgon.

 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 maj
Morgonpromenad och lite annat

Blev lite svalare på natten så vi sov gott. På morgonen blev det snabbt varmare och vi fick öppna fönstren vid femtiden. Vid halvnio när jag och Zacko gick ut så var det molnfritt, svag vind och 18 plusgrader. Vi gick en sväng till stan som var nästan folktom. Här kommer lite bilder ifrån mysiga Alingsås.

 

Det var så varmt i dag att jag knappast orkade göra någonting. Satt mest så stilla som möjligt och läste. Gladdes faktiskt lite när det började bli lite molnigare.

Lästa äntligen klart ”Fällan” och det var en trög och lite småtråkig bok. Jag tyckte inte den var speciellt bra och kan inte förstå att den ligger på topp på utlåningen på BIBLIOTEK I VÄSTRA GÖTALAND. Nu blir det en bok som heter ”Snövit ska dö” skriven av Nele Neuhaus. Den började bra.

På eftermiddagen så gick Zacko och jag en långsam promenad runt den stora gräsmattan. Nu var det lite blåsigare och hade blivit lite svalare. Vi mötte dvärgpudeln Pelle som hade en trevlig matte med sig. Under tiden som våra pudlar bekantade sig gjorde vi det också. Blev stående en stund och pratade och det var trevligt. Lille Pelle hade ingen svans utan bara en liten kort stump. Så klart frågade jag varför och det var så att han var född utan svans. Det händer ibland.  Efter att ha pratat en stund så kom vi fram till att det var väldigt många hundar som blir rastade här.

På eftermiddagen så sjönk temperaturen med minst 10 grader och det blev kallt och blåsigt. Igen. Är sommaren redan slut? Nu blev det dags för jacka och långa byxor. Igen!

Jag hade haft på min dator tidigare i dag och satt i ett nyladdat batteri för det som satt i hade laddat ur sig för jag hade glömt att stänga av datorn. Men nu så stängde jag av den när jag gjort det som skulle göras och när jag på kvällen satte på den igen så hade även detta batteri blivit urladdat. Nu åkte originalbatteriet dit för att starta om datorn. Och det fungerade som tur var. Så nu har jag två urladdade batterier och ett som är jättedåligt. Tur att det är soligt så jag kan köra på tolvvolten på husbilens batteri. Ska ladda dom urladdade batterierna sedan när det är soligt och det laddas.

I kväll så åt vi vakuumpackad kött som vi hade köpt i Calpe. Det hade lång hållbarhet. Värmde det i stora halvrunda järnet under lock. Det var jättegott och mört med en god rökt smak. Fanns ben i det som lossnade utan problem. Tror det var någon typ av grisbog. Serverades med kokt ris och med Thaisås.

Det var kallt ute i kväll och det var ingen som satt ute. Folk som gick förbi hade fått på sig långa byxor och varma jackor. 

Lyssnade på hockey i kväll, det var match mellan Sverige och Finland och Sverige vann och är nu i final. Grattis.

I morgon så fortsätter vi norrut några mil. 1 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 maj
Första gången i Alingsås

Natten var varm och vi hade fönsterna öppna vid sängarna för att gå det lite svalare. 16 plusgrader var det på morgonen, ingen sol och ingen vind. På vår morgonrunda så fick Zacko hälsa på två trevliga pudelpojkar. Dom stod bundna i sin trädgård när vi gick förbi. Ägaren kom ut och släppte lös den ena lilla pudeln om genast sprang och hälsade på Zacko. Dom har träffats för. Sedan så gick pudelägaren och hämtade även den andra pudeln som också fick hälsa på Zacko. Jag fick en trevlig pratstund med pudlarnas ägare samt en paus i uppförsbacken.

Tiden gick och vid två så var det dags för oss att lämna Rydal för denna gång. Vi körde gamla vägen till Borås och där var det i stort sett ingen trafik alls. Blev lite mer genom Borås. Sedan så tog vi väg 180 mot Alingsås som var dagen mål. Det var många år sedan som vi körde denna väg. Kom inte ihåg att den var så kuperad och slingrig och väldigt vacker på vissa ställen.

När vi kom fram till Alingsås så var det mycket trafik. Efter en stund så hade vi hittat fram till ställplatsen.

Vi parkerade på lämplig plats och hade då en sån här underbar utsikt utanför vår dörr. Inte så ofta att man har en så fin och stor gräsmatta utanför dörren. Nu var de verkligen varmt med lite moln och ca 32 grader inne och 25 ute.

Stod några husbilar och husvagnar här när vi kom hit.

Hade tänkt gå en promenad till stan men vi tyckte det kändes för varmt för det. Vi gick istället en promenad bort till hundrastgården som finns i närheten.

Där fick Zacko ströva runt fritt och han undersökte nog varje cm innan han var nöjd. Vi satt väl där minst en halvtimme och njöt i skuggan under träden.

Vi gick sedan i sakta mak tillbaka till husbilen.

Nu var det 26 plus ute och 32 inne, Plockade fram lilla fläkten och satte på den. Den gav så ljuvlig svalka. Tack för den mina vänner. Började bli svalare mot kvällen men fortfarande varmt.

I kväll så åt vi panerad fiskfilé med dillkryddat potatismos. Gjorde mos på ett nytt sätt ikväll. Pressade potatisen först och rörd sedan ner smör, mjölk,, dill och kryddor och det blev jättegott. Inte så fluffigt så när man vispar moset med elvisp utan det blev lite mer ”stabbigt”. Men det var gott och mättande. Och fisken smakade jättegott.

Sen kom kvällens trevliga överraskning. Utanför dörren så stod en kille som jag har känt sedan han var ca 15 bast. Han och hans sambo var här med sin husbil tillsammans med goda vänner som jag också kände sedan gammalt. Spelade en gång i tiden bowling med deras föräldrar.

< /p>

Senare på kvällen var vi ute och var lite sociala och umgicks med våra grannar. Zacko och en vacker storpudeltjej kom så bra överens. Dom strosade runt och höll sig hela tiden i närheten. Zacko trivdes så bra att han knappast ville följa med mig hem.

I morgon ska det tydligen bli lika varmt, härligt. Vi stannar nog kvar i morgon. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 maj
Sommaröverfall

Tänk att det var sommar i morse när jag vaknade. Den hade kommit hit under natten och det verkligen varmt. Både inne, 21 plus, och ute, 18 plus när klockan var åtta. Det blev shorts i dag och det var ett tag sedan sist. Lite svag vin kändes och det var skönt.

Vi skulle vara på Besikta 13.55 och vi kom dit 20 minuter tidigare. Zacko och jag gick ut i värmen strosade runt. Det hade börjat blåsa lite mer nu och vinden kändes ökenvarm, nästan. Hasse körde sedan in i hallen och kom ut 5 minuter senare. Då hade dom kollat att vi hade bytt spindelled och så var husbilen godkänd. Skönt.

Då så var det dags för oss att köra till MiM för att komplettera lite. Visst är det ett evigt handlande när man bor i husbilen med sina begränsade förvaringsmöjligheter. I synnerhet i kyl och frys.

Tog en tur till Djurmagasinet där jag handlade lite gottigott till Zacko. Där har dom fettfria produkter som Zacko ska ha. Inte billigt men det kommer att räcka länge.

Vi körde sedan tillbaka till Rydal.

 

När vi kom dit så stod det en personbil parkerade lite märkligt. Har aldrig hänt förut när vi har kommit hit. Den flyttade på sig senare och Hasse flyttade husbilen dit som vi brukar parkera.

Nu var det verkligen varmt. 31 plus inne i husbilen och 25 ute. Faktiskt skönt att det blåste lite. Öppnade alla takluckor för att få lite rotation på luften.

Dom här knopparna har jag följt några dagar. För övrigt så har ju grönskan exploderat i dag. Det växer så man nästan hör det och ser det under dagens lopp.

Vi stannade kvar i Rydal i dag bara för en sak. Hade annars tänkt köra iväg efter vi hade besiktat husbilen. Anledningen var den att vi längtade så mycket efter bakad potatis. Vi har ingen ugn i husbilen men det har vi i lägenheten.

Vi köpte alltså två stora bakpotatisar i dag. Satte in dom i ugnen vid femtiden och tog ut dom två timmar senare. Dom var helt perfekta då. Blandade i vitlökssmör och det var bara så fantastiskt gott. Blev några skivor fläskfilé till. Nu tog jag det sista av Hasses goda vitlökssmör så nu är det dags för honom att göra nytt.

I morgon så tar vi och lämnar Rydal för ett tag. Kommer att köra norrut och vart vi är i morgon få ni läsa här.

För övrig så hoppas vi att värmen fortsätter ett tag till.0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 maj
Borås i dag

Det plaskade på taket i morse, det regnade alltså. Det var inte vad jag hade tänkt mig. Men nu var det som det var. Men jag låg kvar en stund och lyssnade på  plasket. Hörde hur det minskade och då beslöt jag mig för att det var dags att gå upp.

Såg att häggen slog ut på något ställe och att även syrenen började blomma. Våren är på väg.

Vi körde in till Borås och parkerade vid ICA City. Där var det rätt så fullt men det fanns plats även för oss.

Jag fikade där innan jag gick till centrum där min tandläkare har sin praktik. Jag tycker att Borås har blivit en så vacker stad. Det tyckte jag inte att den var när jag flyttade hit 1972. Jag grät när jag flyttade hit. Allt var så fult. Jag kom ifrån Malmö som var en mycket vacker stad då. Men man fick ju flytta dit jobben och bostäderna fanns. Det var bara att acceptera.

Innan jag kom till min tandläkare så fanns det tid att strosa runt lite. Här är lite bilder från det vackra Borås.

Jag och min tandläkare hade ett sedan ett trevligt samtal. Vi gjorde upp en plan för hur vi skulle gå vidare med min ena framtand som hade börjat bete sig på ett sätt som nu behövde åtgärdas. Nu har jag och min tandläkare en plan för hur detta ska åtgärdas. Kostar dyrt.

När jag kom tillbaka så gick jag in dit till ICA för att köpa mjölk. Hittade inte mjölken utan fick fråga var den fanns. Vilken stor och rörig affär.

Vi körde sedan tillbaka till Rydal längs med den gamla vägen och parkerade där vi brukar stå. Mellan Rydboholm och Viskafors så är det en väldigt vacker väg som går längs med Viskan. Där finns nu också en gång/cykelväg.

Hittade på insidan på äggkartongen ett recept på en omelett och det gjorde jag till middag i kväll. Det smakade verkligen jättegott.

I morgon så är det dags för ombesiktning av husbilen.  0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 maj
Rydal igen

Vinden var svag, egentligen i stort sett vindstilla, denna morgon vid åttatiden. Det var 12 plus och molnigt och ingen sol. Gick idag bort till stugområdet och där var det inte det minsta vårlikt. Verkar som om våren har tagit en paus i det småkalla vädret.

När vi satt i husbilen på förmiddagen så kom det en del folk hit med japanskt utseende. Dom började går runt vår husbil och den som stod bredvid oss. Sedan så ställde dom sig framför och bredvid husbilarna och började fotografera varandra. Utanför vår husbil stod det en stol och den satte dom sig i för att bli fotograferade. När dom såg att jag satt därinne så log och vinkade dom vänligt och jag gjorde detsamma.

Tolv så körde vi ner till macken för att tanka diesel och under tiden som Hasse gjorde det gick jag in och lämnade tillbaka nyckeln till elskåpet och fick tillbaka hundralappen som jag hade lämnat i disposition.

När det var avklarat så körde vi mot Ulricehamn (gles trafik)och när vi kom dit så fortsatte vi till ställplatsen. Det fanns 4 husbilar där. Tog en liten promenad med Zacko.

 

Här finns det ett fint utegym och just nu var det ingen som använde det.

 

Det är fint att promenera här längs med vackra Åsunden.

Efter en stund så fortsatte vi mot Borås och vi valde i dag att köra den gamla vägen. Här var det lugnt och knappast någon trafik alls. Var vägarbete på ett ställe, det lades ny asfalt och det behövs. Underlaget är på vissa ställen urdåligt. För övrigt är det en vacker väg att åka på.

När vi närmade oss Borås så kom vi upp till motorvägen. Vi fortsatte till Rydal och kom fram dit utan problem. Parkerade där vi brukar parkera. Bar dator och lite annat in till lägenheten. Det var mulet nu och det verkar vara det vanliga vädret för närvarande. Konstant molnigt, vad jag är trött på det.

Oxpytt med stekt ägg och rödbetor (HP sås till mig) serverade till middag i kväll. Smakade gott som vanligt.

I morgon har jag en tid hos min tandläkare och nu hoppas jag verkligen att få komma dit. Men det är ju egentligen inget som jag så förtjust i men det är ett nödvändigt ont. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 maj
Vadå väder idag

Temperaturen stiger lite för varje dag och även på nätterna blir det varmare. I morse så var det vid åttatiden 12 plus, molnigt och ingen vind. Zacko och jag gick en lång skön promenad i skogen och delvis längs med Lovsjön.

 

Finns en del vägar och stigar att välja mellan. Är så fint här när våren är på väg.

Senare på dagen så luckrades molntäcket upp och det blev några härliga timmar med sol. Blev till och med över 20 plus och det var så härligt. Zacko och jag strosade runt lite och njöt i värmen.

Sedan så tätnade molnen igen och gömde solen. Kom några regnstänk som övergick till mer regn. Som sedan upphörde. Som sedan kom tillbaka. Omväxlande väder kan man väl säga.

Tråkigt att husbilsklubbens hemsida har legat nere ett tag på grund av den blivit hackad. Så bra att den kom igång igen.

www.husbilsklubben.se

Till mat ikväll så blev det makaroner med Mamma Scans köttbullar. Smakade bra som vanligt med riven parmesan och ketschup.

För övrigt så har vi nu fått in några husflugor som vi irriterar oss på.

Kommer troligen att förflytta oss  på något håll i morgon. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 maj
Rastar husbilen en del mil

Vaknade i morse och mådde rätt så bra men var väldigt trött trots att jag hade sovit bra. Vädret var mulet och det regnade lite men det upphörde efter en stund. Temperaturen var 10 plus och det kändes rätt så skönt att gå ut på morgonrundan.

Innan jag gick iväg så hade vi bestämt oss för att det var dags för att rasta husbilen lite. Under tiden som jag var borta så hade Hasse förflyttat det som skulle ut till husbilen. Har bra hjälp av ”dramaten” då får man med sig mycket utan att bära.

När jag var klar så rullade vi iväg och det blev först till Skene och Mat i Mark. Som vanligt var det en hel del som hade tagit slut. Det gick fort att handla i dag för det var inte mycket folk denna söndagsmorgon.

Eftersom klockan hade hunnit bli halv elva så var det dags för att fika. Hasse flyttade husbilen till en ytterkant så vi inte skulle vara i vägen för någon. Gjorde i ordning våra frallor som vi hade köpt. Det var såna där goda med smält ost på. Vi fikade i lugn och ro innan vi körde vidare.

Då gick färden mot Borås där vi svängde av mot Ulricehamn som vi körde förbi och kom sedan till rastplats Kullen vid Strängsered där vi tog en paus för att tömma det som skulle tömmas. Regnade lite på vägen men det upphörde efter ett tag. Fortsatte sedan till Jönköping och när vi kom dit så valde vi E4 söderut. När vi kom fram till Lovsjön så körde vi till Circle K vid Hyltena och parkerade på ställplatsen där. Tror att några redan har förstått att det var dit var på väg.

Jag gick till macken för att betala och hämta nyckel till elskåpet. Sedan så blev det en promenad med Zacko. Vädret hade nu börjat visa sig från en lite bättre sida och det var lite sol och rätt så varmt.

Zacko och jag tog sedan flera promenader i det allt mer soliga och varma vädret.

Blir mer och mer grönt.

Här på kullen, med en massa rastplatsmöbler, gillar Zacko att gå runt och nosa. Är många hundar som rastas här. Nu var det rätt så soligt och 15-16 plusgrader. Så skönt.

Jag hade tagit fram en burk med mat ifrån frysen idag och den innehöll inte det jag hade väntat mig. Är inte första gången som det har hänt. Trodde det var en rätt med curry men det var det inte men det blev det! Bara att krydda med lite curry, svårare var det inte. Kokte ris till och det smakade bara så jättegott. Undrar var den burken med kyckling i curry gömmer sig?? Får jag väl reda på en annan dag!

Hoppas att det blir en del sol i morgon, det längtar vi efter. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 maj
Magsjuk

Mulen morgon, 7 plus och det kändes inte så kall berodde kanske på att det inte var någon vind. Mådde alldeles utmärkt när jag och Zacko gick på vår promenad. Hemma igen så åt jag som vanligt lite nyponsoppa med yoghurt med kvarg. Tycker det är gott. Gick sedan bort till lägenheten och nu började jag känna ett lätt illamående. En stund senare brakade det loss och jag blev helt däckad av en rejäl magsjuka. Höll på i flera timmar och jag blev helt utmattad.

Fick ringa återbud till sonen och det kändes mycket tråkigt tyckte vi. Hade sett fram emot att träffa dom men jag klarade inte av det. Dessutom så ska man absolut inte besöka någon när man har magsjuka. Brukar vara så smittsamt.

Undrar var solen tog vägen som var lovad till helgen. Här lyste den i alla fall med sin frånvaro. Istället har det varit gråtrist och småregnigt. Gjorde egentligen ingenting för det blev ändå bara kortare promenader med Zacko. Ville inte ha för långt till ”tronen”.

Blev en bedrövlig dag. Låg i soffan och slötittade på tv och slumrade till ibland. Men så typiskt att så fort jag blundade så var jag tvungen att rusa till toa. Men magen lugnade sig mot kvällen och jag började må lite bättre men ack så trött. Mat var ju inget som jag tänkte ställa mig och laga även om det bara skulle vara mat att värma.

Men Hasse var ju hungrig och ville ha något att äta. Det blev pizza som jag beställde på https://onlinepizza.se. När maten kom så doftade det så gott att jag smakade på en liten bit och det blev inga magproblem.

I morgon så hoppas jag att jag mår bra igen och att Hasse inte har blivit smittad. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 maj
Väder och lite annat

Det var något varmare denna morgon med en del moln och svag vind. Blev den långa rundan i dag där det finns en lång backe att kämpa sig uppför.

Sedan så var det dags för tvätt i dag. Tycker det är så tråkigt men ack så nödvändigt. Rätt så trist att gå fram och tillbaka även om det bara är 3 gånger.

Dagen rullade på som vanligt med än det ena och än de andra. Vädret var rätt så skönt och på eftermiddagen kändes det lite varmare.

Eftersom det var lakanstvätt i dag så var det också dags att bädda rent. Att det ska vara så svårt ibland att få täcket på plats inuti påslakanet! Undrar om det finns något knep som jag inte har kommit på? Och så jobbigt i husbilen att få underlakanen på plats. Ska nog köpa drapålakan istället. Men att sätta örngotten på kuddarna är det aldrig något problem med.

I kväll åt vi kokt kassler med stuvad vitkål och kokt potatis. Smakade väldigt gott.

Kolla sedan lite på tv i kväll och det var faktiskt rätt så trevligt. Finalen i Lets Dance var väldigt tjusig, första gången på länge som jag har tittat på det.

I morgon ska vi köra till Borås och handla lite för att sedan fortsätta till äldste sonen och träffa familjen. Det ska bli roligt. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 maj
Var kallt och dyrt idag

I dag så gick vi upp vid sextiden (Hasse gick upp halvsex) och det var omkring nollan och det snöade.Kallt och blött. Bara att dra på sig regnplagg med varm tröja under jackan och varma skor på fötterna. Även Zacko fick sin blåa fina regnrock på sig.. Hasse körde iväg med husbilen när vi gav oss iväg och i dag så blev det en något kortare promenad för att vi frös en hel del. Det var skönt att komma in i värmen efter ca tre kvarts promenad.

Jag var så trött när jag kom till lägenheten att jag la mig på soffan och slappade och Zacko kurade ihop sig bredvid mig. Slumrade till ibland och det var så skönt.

Strax innan åtta så kom Hasse tillbaka och nu hade han en liten ljusblå lånebil. Fortsatte slappa i soffan och kollade lite ibland på internet som är så förbannat segt och långsamt.

Dags för kaffe och mackor och gick sedan en sväng med Zacko. Precis när jag kom ut så började det snöa igen. Blev en kort tur. Soffhäng igen en stund. Vid 12.30 så kom det ett sms till mig att husbilen var klar för att hämtas. Vi gick ut till lånebilen och körde till Borås. Nu så blev det först en tur till Teliabutiken. Det var mycket svårt att hitta en parkeringsplats nära Teliabutiken så det fick bli en biti från. Efter att ha kört två varv så var det inte så mycket att välja på.

Efter att ha löst parkeringsbiljett så promenerade jag dit i det lite ruskiga vädret. Gick in och tog min kö biljett. Inte så många före mig men det tog lite tid ändå. Personalen här är väldigt noga med att varje kund får ta den tid som den behöver och det uppskattar man när man själv står där hos kundtjänsten. När det blev min tur så förklarade jag för den trevliga killen vad som var mitt problem. Han lyssnade och förstod. Det var väl nästan det som jag själv hade misstänkt att det var. Min Alcatel sticka var helt enkelt för gammal, var 9 år sedan vi köpte den och den hade alltså inte 4 G. Knappt 2 G. Och även routern, Tiny, var för gammal trots att den var inköptes för två år sedan. Utvecklingen är så snabb. Nu köpte jag en ny router en HuaweiE 5577C och där så sätter man in sim kortet direkt i routern. Detta gjorde killen på Telia och sedan så var det bara för oss att koppla upp oss. Fick så klar logga in på routern och sedan så var det bara att surfa på. Funkar bara hur bra som helst.

Men innan dess så var vi och hämtade vår husbil. Dom hade servat den med allt möjligt som hör till och dessutom bytt spindelled på vänster fram. Det var inte billigt men det kostar att leva. Vi har alltid prioriterat service på våra husbilar. Den vi har nu har gått mer än 18000 mil och fungerar än så länge perfekt. Var som kundservice sa till oss när vi hämtade husbilen i dag på Fiatverkstaden, att detta är ju i grunden transportbil och dom klarar väldigt många mil, och så är det.

Ikväll så blev det fläskpannkaka till middag. Det är en favoriträtt. Det är bara så gott och vi åt så vi blev jättemätta. Satt sedan och slappade i soffan och kollade en stund på”Lyxfällan” och lite annat på tv.

Gick sen till husbilen för att hitta till sköna kudden och sova. I morgon är det dags för en tur till tvättkällaren igen. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 maj
Blev lite mycket i dag

Det är alldeles för kallt nu tycker jag. Det var bara 5 plus i morse, ingen sol och en isig vind. Inget skönt väder att promenera i men det är ju det väder vi har just nu.

Halvett var vi klara för att lämna Seglora. Körde till Codat i Fritsla för att få hjälp med panelen där man kan avläsa strömförsörjningen, vattennivå och sånt där. Den fungerar inte riktigt som den ska trots att vi har stått nästan 2 dygn med ström. Vid kom dit vid ett och en stund senare så var Tommi igång med att mäta olika grejor. Hittade inte vad felet kunde vara. Men panelen hade blivit nollställd så fick börja med att programmera den. Och helt plötsligt så fungerade den som den skulle. Ingen aning om hur det gick till.

Vi körde till Lidl för lite inköp. Upptäckte då att det inte fanns någon ström till spolningen till toan. Jaha vad hade hänt där, en säkring kanske? Vi körde till Häggåns rastplats för att tömma latrin. När det var klart skulle jag tvätta händerna och då kom det inget vatten ur någon kran. Säkring? Hasse kollade säkringarna under förarstolen men hittade ingen som det var fel på.

Då körde vi till Codat igen. Tommi kom ut och mätte på andra ställen. Hittade inget fel, kanske kunde det vara ett relä? Bilen blev inkörd i verkstan och vi gick till kundavdelningen för att vänta. Träffade ett par husbilsvänner där och vi hade en trevlig pratstund.

Gick en stund så kom Tommi med nycklarna och problemet var löst. Det var så att när jag startade om panelen så hade jag missat att sätta på vattenpumpen och det hade killarna på verkstan upptäckt efter en stund. Jag får ursäkta mig själv med att jag knappast någon gång har stängt av eller satt på den. Skönt att det bara var det! Med det var så himla bussigt av Tommi och killarna på verkstan att dom tog sig tid med att hjälpa oss. Det är bra kundvård.

Sen så kom vi äntligen till Rydal och parkerade. I dag så satte vi på det ”stora” kylskåpet för att vi får ta in lite mat i kväll. I morgon ska vi lämna husbilen till Borås Bilhall vid 7 på morgonen och vi vet inte hur lång tid kommer att ta. Dels så är det service och så ska en spindelled bytas så det kan ta hela dagen. Så i morgon så ska vi upp vid 6 tiden.

I kväll gjorde jag falukorv i ugnen. Skivade den, la på lite lök, ketschup, senap och smältost och ovanpå potatismos. In i ugnen en stund. Det blev jättegott och vi var hungriga. Sedan blev vi trötta, det var mycket i dag.

Ska gå till husbilen och sängen rätt så tidigt i kväll så jag kommer upp i morgonbitti. Hoppas det inte är lika kallt i morgon som det har varit i dag. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 maj
Var har våren tagit vägen?

Vårvädret fortsätter vara kallt, 5 plus på morgonen, och småblåsigt, mest molnigt men ibland tittar solen fram. Som varmast i dag så blev det 12 plus men det kändes kallare.

 

När jag är här i Seglora så går jag förbi den fina kyrkan på min morgonpromenad med Zacko. I dag så var det inga grävmaskiner och annat ute på gräsmattorna så det blev en bild.

Dagen blev som väntat mycket lugn. Satt och läste en del. Avslutade ”Mannen som lekte med dockor”. Den var mycket bra med högt tempo från början som ökade mot slutet som var något oväntat. ”Fällan” av Mealnie Raabe är boken som jag sedan började på. Mycket märklig början men den väckte min nyfikenhet på fortsättningen.

Timmarna gick fort som vanligt. Gick bort till receptionen på eftermiddagen och betalade för två dygn. Pratade en stund med campingvärdinnan och sen med värden som tyst kom susande på sin elflakmoppe. Mycket trevligt värdpar som gör att man trivs här och känner sig välkommen.

Rimmar stekt fläsk med löksås och kokt potatis smakade bara så jättegott till middag i kväll. Är helt klart en favoriträtt. Vi blev jättemätta och efter Hasse hade varit och diskat så vilade vi en stund. Hasse i sängen och jag med att läsa en stund.

Sedan så lyssnade jag på Eurovision song contest festival och tittade även på SVT play. Var rätt så tråkigt och musiken var väl inte sån som jag gillar. Men det är ändå lite småroligt att titta och lyssna på det. Och Sverige med Robin Bengtsson gick vidare.

I morgon så kör vi till Rydal. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 maj
Kalla nätter och kyliga dagar

Natten var kall och det var morgonen också. Hasse hade satt på gasolvärmaren när han gick upp i morse men det var bara så att gasolen hade tagit slut en stund senare. Alltså var det rätt så friskt att lämna sängen denna morgon. Det var 3 plus ute och 11 inne. Jag fick snabb på mig kläderna som var kalla, och gav mig ut i kylan och blåsten. Var ute redan halvåtta och det var i alla fall sol fast kallt. Gick bort till lägenheten och talade om för Hasse att det var gasolslut. Som vanligt hade han inte sin lur med sig vilket jag upptäckte när jag ringde till honom.

När jag kom tillbaka till husbilen så ringde min telefon. Det var ett samtal från min tandläkare. Tandsköterskan som var i anda änden talade om för mig att tandläkaren var sjuk i en hemsk förkylning och inte jobbade i dag. Jag svor tyst för mig själv. Vi som hade kört hem bara för mitt tandläkarbesök. Hade jag vetat detta så hade vi ju stannat kvar här och fått monterat ”manicken”. Men nu var det som det var och jag bokade en ny tid hos tandläkaren en vecka framåt.

Vi hade ju planerat lite annat också när vi nu skulle köra till Borås. Det innebar att vi körde dit på eftermiddagen. Alltså till Knalleland. Hasse gick till Clas Ohlsson för att göra vad han hade tänkt göra där. När han kom tillbaka så gick jag till Storknallen för lite av vad jag skulle göra. Det innebar att lösa in några skraplotter med vinst samt att köpa några fler. När vi hade skrapat dom på kvällen så var det bara så att vi hade gått med förlust. Hade inte väntat något annat! För övrigt så var det bara så kallt här och det var snö i luften.

På vägen tillbaka så kom vi överens om att en el stolpe skulle vara bara bra. Ska ju bli minusgrader nu några nätter framöver. När vi kom till Rydal stanna vi till där för att hämta lite grejor och fortsatte sedan till Seglora familjecamping. Vi parkerade på samma plats som förra gången. Det var inte så många husbilar här i dag.

Men en gammal vän stod här och han kom och hälsade på och satt och pratade en stund. Det var trevligt att träffas för det var ett tag sedan.

Till middag i kväll så stekte jag två stora karréskivor som jag hade lagt i marinad tidigare på dagen. Dom fick tillbringa en stund kokande i grädde tills dom blev riktigt möra. Till det så blev det pressad potatis som är jättegott.

Vi stannar trolig kvar här i morgon också för det skulle bli rätt så kallt och då är det skönt med el. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 maj
Tillbaka till Rydal

Så var det mulet igen, 8 plus och nästan ingen vind. Valde ett annat håll i dag men hamnade ändå efter en stund på samma stråk som jag gick en del på i går. Det var en behaglig promenad med en del fina hus att titta på.

Vid halvtio gick vi och tackade det trevliga värdparet och personalen för en informativ och rolig helg. Hoppas vi träffas snart igen.

Vi körde först till Circle K som ligger vi rondellen en liten bit bort. Tankade diesel som i här och idag kostade 13.35 kr. Hyfsat bra pris. Men hittade billigare på ST1 där kostade det 12.89. Men där har jag ingen rabatt så det blir ungefär det samma.

Sedan så blev det en väg västerut mot Malmö. Vad det är vackert i Skåne. Absolut inte platt utan med mjuka kullar. Vissa fält lyste klart gula och det var rapsfälten. Andra var svagt gröna och andra var nyplöjda. När vi närmade oss till Malmö så körde vi in på motorvägen E6 norrut. Det var rätt så mycket trafik där. Nu började vi bli lite hungriga och kaffesugna och började leta efter en rastplats att stanna på. Men dom lyste totalt med sin frånvaro. Inte förrän vi kom till vid Landskrona (tror jag att det var) så fanns där en mack med rastplats enligt skyltarna. Där var så fullt att man knappast kunde parkera en moped där. Vi var glada för att vi kom ut därifrån.

Men nu började blodsockerhalten sjunka ner till anklarna. Vi körde av vid en kontrollplats och hittade en lucka att parkera på. Där var nästan fullt där också. Nu smakade det verkligen gott med ägg, mackor och kaffe. Det tog inte så lång tid förrän vi var klara och fortsatte ut på motorvägen.

När vi kom fram till Susedalen så var det dags för en paus för att rasta Zacko lite. Här är det bra att promenera runt lite.

 

Vitsipporna blommar och björkarna har börjat slå ut. Mycket grönt häromkring.

                

Och det blommar i träden, vad det nu är för något men vackert är det!

Ut på motorvägen igen och nu var det lite glesare trafik. Efter en stund hörde vi en tutning och det var en Chartago som körde förbi oss med en glatt vinkande geting. Ja dom bor i Getinge. Hoppas vi ses snart, det var ett tag sedan sist.

När vi kom fram till Varberg nord så svängde vi av mot Kinna. Nu var det ännu mindre trafik. I Björketorp så blev det ett stopp för Hasse hade siktat in sig på att köpa en korv med bröd här. Jag passade på att ta ut Zacko en stund igen samt äta en lingongrova men kaviar.

Sedan så var vi alla nöjda och fortsatte hemåt. Nästa stopp blev i MiM för så klart var det en del som hade tagit slut i helgen och som behövdes fyllas på.

Efter det så blev det sista stoppet i Rydal. Bar in våra datorer och lite annat. Eftersom det alltid är något som blir kvar i husbilen så blir det några turer fram och tillbaka.

I kväll så åt vi hamburgare med stekt potatis och ägg. Det smakade bra efter gårdagen kulinariska utsvävningar.

I morgon så ska jag till tandläkaren och det är inte något som jag inte ser fram emot. Men det är ett nödvändigt ont. Vill ju gärna kunna tugga och bita av en knäckemacka och käka en majskolv eller en hamburgare. Vet ju att det är billigare i söderut men jag vill kunna prata med min tandläkare och det är något som jag prioriterar. Får gärna kosta lite mer och det är mitt val. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 maj
Trevlig dag med härligt sommarväder

Underbart blå molnfri himmel, 8 plus och bara en svag vind.

Hittade en del gång/cykelvägar i närheten av där vi står.

Denna fina fontän hittade jag.

Samt denna fina byggnad. Undrar om det finns bostäder här?

På hemvägen så träffade jag på ett par goa skånska kvinnor som ville prata med Zacko. Men han hade inte tid med dom!. Det var så, upplyste damerna mig om, att nu var vi på hundarnas eget ”Ströget”. Var alltså många hundar som rastades här plus att det var, enligt damerna, en 4 – 5 löptikar som gick här. Det märktes minsann på Zacko som gick med nosen i backen hela tiden.

I dag så var det några timmars information på Awimex. Det tog Hasse och gick på och jag sysslade lite med andra saker. Han tyckte det var lärorikt och intressant. Var mycket nytt att lära sig och han informerade mig efter hand när det var ”rast”.

Jag gick en sväng med Zacko och här blommar det i förgrunden till den skånska landsbygden.

Den inglasade verandan med uteplats som är för dom anställda på Awimex. Verkar vara en mycket bra arbetsplats.

På eftermiddagen så bjöds det på kaffe och tårta med grön marsipan. Tårtan var jättegod och nu kommer jag inte att äta tårta på ungefär ett år framåt.

Jag satt ute i solen och läste på eftermiddagen. Flyttade stolen många gånger efter solen för att sitta i värmen. Zacko låg och sov i skuggan. Vi hade det så lugnt och skönt och njöt av det vi hade för stunden.  

När dagens lektioner var slut så gick jag för att betala för våra batterier. Jag köpte även detta, ett övervakningsinstrument till husbilen. Manicken övervakar systemet på olika sätt. Nu hade dom tyvärr inte möjlighet att installera det till oss nu och vi har ingen möjlighet att stanna kvar några dagar. Jag har ju en tandläkaretid på måndag. Och den vill jag inte missa.

Men att ta en liten extra tur till underbara Österlen är ju inget vi beklagar oss över.

På kvällen så var det gemensam middag och då så skulle vi lämna Zacko ensam. Detta hade han klart för sig många timmar tidigare så han började pipa så ömkligt. Nu så skulle vi och alla veta hur synd det var om honom.

Maten i kväll var bara så supergod. Det var helt perfekt.

Här var det långbord. Vi fick mycket trevligt sällskap till maten. Dom var just och hämtade mat när jag fotade.

Så här såg min talrik ut och den var full med en massa läckerheter.

Vid halvtio så hämtade Hasse Zacko som hade så bråttom när han fick syn på mig att han höll på att springa genom glasrutan till verandan. Stod sedan och snackade en stund innan vi gick hem.

Det har varit en mycket trevlig dag i dag. I morgon så kör vi hemåt. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 maj
Husbilsträff hos Awimex i Simrishamn

Mulet på morgonen och rätt så svalt, 5 plus och blåsigt. Gick och letade efter lite vår och den är på väg med stormsteg.

Det blommar och är grönt.

Undrar om detta är blåsippor? Fina är dom i alla fall.Denna husvagn är en gammalklenod.

Den här texten sitter på husvagnen.

Vid tolvtiden så körde vi iväg mot sydost. Trafiken var rätt så gles men det var en hel del lastbilar och även jordbruksfordon. Kom fram till Åhus och gasolföretaget där vi skulle fylla gasol i våra tuber. Hasse fick hjälp med att bära tuberna både fram och tillbaka och det var uppskattat. Fyllde 2 tuber och det kostade 420:-, bra pris tycker vi.

Sedan så fortsatte vi söderut några mil. Nu var det ännu mer grönt och utslaget. Björkarnas kronor lyste skirt ljust gröna. Denna väg ringlar sig genom ett vackert landskap med mjukt böljande backar. Körde genom Brösarp och förbi Kivik och en del andra småorter på Österlen.

Kom sedan fram till Simrishamn och Awimex där husbilsträffen är i helgen. Vi fick parkera utanför huset så Hasse inte har så långt att gå.

Bakom huset på gräsmattan står dom andra husbilarna.

Vårvärmen hade försvunnit och nu var det kallt och blåsigt. Skönt att kunna sitta inne på en inglasad veranda och umgås. Vi gick dit och hälsade på dom som redan hade kommit. Efterhand så fylldes det på med folk. Det bjöds på kaffe och småkakor också.

Sedan så skulle våra bodelsbatterier kollas och vi fick hjälp med att flytta framstolen så att batterierna blev åtkomliga. Där var det tjockt med damm som jag passade på att torka bort.

Vi har inte köpt nya batterier till denna husbilen så dom är 9 år gamla. Vid mätningen så konstaterades det att dom var i hyfsad kondition för sin ålder men att troligtvis snart skulle gå snabbt utför. Vi bestämde oss för att köpa nya nu när vi var här. Vi får 15% rabatt i helgen så det var inget att skjuta upp.

           

Våra nya batterier har anlänt och skall sättas på plats.

Under tiden så var jag och Zacko på verandan och pratade med folk som var där. Tiden gick fort som den gör när man har trevligt och det blev dags för att gå till husbilen för att fixa till kvällens mat. Nu var det också klart förutom stolen som skulle tillbaka. Det kom samma trevliga kille som tog bort den och satte tillbaka den. Det känns bra tycker vi med att ha nya fräscha batterier.

Jag hade på eftermiddagen pillat 1 kilo räkor så jag gjorde i ordning varsin räkmacka och det var räkor i ”trängsel”. Vi valde att sitta i husbilen och äta, såg så trångt ut på verandan.

Hasse gick sen dit och satt och pratade några timmar men jag satt kvar i husbilen. Tyckte att jag hade varit så social under eftermiddagen att det fick räcka för i dag.

Gick en sväng med Zacko vid halvelva och då var det tyst och lugnt här.

I morgon blir det en del information om solceller och lite andra tekniska grejor. 1 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273
På väg söderut

Har kommit in i ett härligt stim av soliga dagar och det tycker vi ät toppen även om det är rätt så kallt i vinden. I morse var det bara 4 plus ute men då var ju klockan bara strax innan sju. Var ju uppe tidigt i dag för att mata tvättmaskinerna med smutstvätt.

När det var klart så gick jag och Zacko iväg på en tidigt morgonrunda. Himlen var blå med endast lite höga slöjmoln. Finns lite knoppar på trädet och kanske lite mer på andra träd.

Förmiddagen rullade på och vid elva så var allt på plats i husbilen. Dags för fika med nybryggt kaffe. Vi har förresten gått över till Löfbergs Lila efter många år med Gevalia. Inget vi ångrar för här har vi hittat ett så gott kaffe som lämpar sig så bra med mjölk vilket vi vill ha i vårt kaffe. Vi dricker inte så mycket kaffe (bara en gång om dagen) men det vi dricker ska smaka gott.

Efter ca en timme så var det dags för oss att lämna Rydal för denna gång. Vi körde mot Varberg på väg 41 och här var det inte så mycket trafik. Ju närmre Varberg vi kom desto grönare blev det. Där valde vi att köra söderut på E20. Det var rätt så mycket trafik här men det flöt på bra utan problem.

När vi kom till Mellbystrand så körde vi av till Ica för lite inköp. Hua vad det blåste här.Jag gick iväg till köpcentrat. Där ”snubblade” jag över ett par brallor med jacka som passar så bra till mina morgonpromenader. Brallorna var ju lite långa men om jag drar upp dom till under bysten så passar dom utmärkt. Annars så får jag vika ner byxlinningen. Jackan var bra, behöver bara vika upp ärmarna något. Får ta på västen utanpå när det är kallt på morgonen. 

Ju längre söder ut som vi kom idag desto grönare blev det. På flera fält så spirade grönskan och andra fält var nyplöjda.  Och det blev varmare.

Vi fortsatte och svängde av mot Laholm som vi körde förbi. Vi fortsatte och kom sedan fram till BiÖ. Körde in på deras ställplats och parkerade.

                 

Det fanns några husbilar här när vi kom och det fylldes på med flera under eftermiddagen och kvällen.

Det blåste rätt så kraftigt här och det syns på flaggorna.

Stekt falukorv, stekt potatis från glasburk och stekt ägg passade bra till middag i kväll. Det var verkligen jättegott. Man får inte vara rädd för att krydda!

I morgon fortsätter vi söderut och vi har tänkt oss att först köra till Åhus Gasol för att fylla några tuber. Sen så fortsätter vi söderut längs den skånska kusten. Är på väg till en husbilsträff! 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 maj
Så lugnt

Solig morgon även i dag. Det var 8 plus och ingen vind. Var en behaglig morgonrunda och jag mötte två personer som jag hälsade på. Här är det verkligen lugnt.

I dag så blev det lita jobb vi datorn. Scannade in en massa papper och kvitto som ska till Folksam och det är om Hasses olycksfall. Det tar en hel del tid för det är mycket.

Senare på dagen så var det höga slöjmoln och mest sol. Det var hyfsat varmt, omkring 17 plus men ännu varmare i solen. Var ute och promenerade med Zacko en del för att undvika sitta stilla för länge.

Sent på eftermiddagen intog jag ryggläge i soffan för jag var så trött. Läste och slumrade om vartannat i nästan 1 timme. Sen var jag hur pigg som helst.

Värmde lasagne i kväll och det var nästan godare i dag. Skönt med värmemat.

Tittade på ”Sveriges yngsta mästerkock” och vi blir så imponerade av dessa otroligt duktiga barn. Och så är dom så charmiga också.

I morgon har jag tvättid halvsju på morgonen så det gäller att skutta upp tidigt. När tvätten är avklarad så ger vi oss iväg söderut. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 maj
Nöjd med inköpen

Även denna morgon var solig och utan moln, 6 plusgrader och svag vind. Riktigt skönt att gå ut på morgonpromenad i dag.

Vid halvtio var vi klara och körde till Mat i Mark för att handla. Efter att ha varit i Seglora några dagar så var det en del som fattades. På hyllorna i affären så var det rätt så tomt efter helgen. Det var gott om personal som febrilt höll på med att packa upp varor och ställa på plats. Det vi skulle ha fanns det ingen brist på.

Vi körde sedan till Häggåns rastplats för att fika. Rastplatsmöblerna låg i skuggan av träden så vi satt inne. Om man inte sitter i solen så var det rätt så svalt.

När vi klara så fortsatte vi mot Rydal men stannade vid Circle K och Frendo där jag gick in och hämtade mitt paket från Outnorth. Sedan så kom vi till Rydal där allt var sig likt.

Efter att ha plockat ihop det som skulle in till lägenheten så öppnade jag mitt paket. Allt var som jag hade väntat mig. Keen sandalerna passade vilket jag visste att dom skulle göra. Har köpt samma modell och storlek nu i några år, skiftar bara färg. Mina fötter formligen älskar dessa fotbeklädnader. Jag hade även köpt ett par snygga shorts och dom passade perfekt och jag blev väldigt nöjd med dom. Blir snart shortsväder igen hoppas jag!

Jag hade köpt ingredienser till lasagne och det lagade jag till middag i kväll. Passar på när jag har tillgång till ugn. Gjorde det i en stor form och det blev tre middagar till oss. Åt oss proppmätta i kväll och la resten i två folieformar. Gillar att ha lite färdigmat i frysen att ta fram när man är ute och far runt.

I morgon ska Hasse till VC i Kinna på förmiddagen för provtagning. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 maj
Första vackra dan i maj

Vaknade till en strålande solig morgon med blå himmel utan moln, dock lite blåsigt och kallt i vinden och 5 plusgrader.Kossorna tittade nyfiket på mig när jag gick förbi idag. Jag gillar kor, tycker dom ser så snälla ut med sina vänliga ögon.

Senare på dagen så blev det varmare och i solen till och med riktigt varmt om man satt i lä för vinden var fortfarande lite kylig.

Dom flesta husbilar körde iväg i dag och det kom hit någon enstaka till. I den husbil som parkerade bredvid oss så fanns det med ett 13 veckor gammalt charmknippe. Det var en gul labradorvalp som omedelbart stal en del av mitt hjärta. Kunde inte se mig mätt på denna ljuvliga valp som lystrar till namnet Bamse.

                                

Dessa stora tassar på den lilla runda, mjuka valpkroppen får mitt hjärta att smälta. Jag har ju själv haft labradorer för många år sedan och gillar verkligen denna underbara ras.

Zacko ville så klart hälsa på valpen och det gick så bra ända tills Bamse blev lite för busig och närgången. Då så morrade Zacko och visade tänderna. Första gången tyckte Bamse nog att det bara var kul men andra gången fattade han att Zacko menade allvar och gick sin väg. Det gjorde Zacko också och övergick till viktigare saker som att nosa runt i gräset där vi stod.

Vädret var verkligen härligt hela dagen och vi tillbringade en del timmar ute i solen. När vi satt inne så var det skönt att kunna ha dörren öppen trots att det blåste en del.

Var och betalade på eftermiddagen för dom dagar som vi har varit här samt för en dag till. Det blev 5 nätter för 500:- inkl. el och Wifi, det tycker vi verkligen är prisvärt. Vatten och tömning ingår så klart också. Så läser man om platser där dom ska ha 100:- för att parkera och där finns absolut ingenting mer än shopping. Tänker nu på Köpstaden, Färjestaden där man nu får betala 100:- bara för att parkera över natten. Vad får personbilarna betala? Det är något som retar mig, varför ska husbilar betala när personbilar parkerar gratis!!

Här är det glada kossor som glatt skumpade ner till Viskan på eftermiddagen. Dom ser för härliga ut när dom springer.

Gjorde potatismos till köttbullarna (mamma Scans) och gräddsås (Ikeas pulver) till middag i kväll och det smakade jättegott. Så klart var det lingonsylt till.

I morgon tänker vi köra härifrån. Dags för lite inköp igen. Ska också hämta ett paket hos Frendo som finns hos Circle K i Kinna. Det är mina nya Keen sandaler som jag köpte häromdagen. Ska bli så skönt med nya skor för dom jag har är mycket slitna. Finns knappt ett mönster kvar undertill.

I dag har det varit den första vackra dagen i maj. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 april
Sista dagen i april

I gårkväll så var det problem med strömmen här på campingen. Vid elva så försvann den och kom tillbaka efter nån minut. Detta hände flera gånger men halvett så var den helt klart borta. (Fick senare höra att säkringarna hade tagit slut). Jag satt på gasolvärmen för det var kallt ute. Ville ju ha lite varmare än tolv plus på natten och gärna lite varmare på morgonen när det är dags att lämna sängen.

På morgonen så sken solen från en nästan molnfri himmel, 5 plus och nästan vindstilla. Under min morgonpromenad så började det komma fler moln.Viskan låg spegelblank.

Kossorna är ute på bete och ligger och vilar en stund.

Det börjar bli grönare lite överallt.

Strömmen kom sedan tillbaka till campingen när det kom hit en elektriker som fixade till det hela.  Detta var när jag hade kommit hem efter morgonrundan och stod ute och pratade med några vänner. 

Växlande molnighet med rätt mycket sol var inte så illa. Lite kallt i vinden var det men om man hittade en läplats så var det härligt varmt. Jag var ute och gick med Zacko en del undereftermiddagen och njöt av det härliga vårvädret.

Mot kvällen så kunde vi glädjas åt en klarblå molnfri himmel och det hade slutat blåsa. Utanför husbilarna/vagnarna så togs det fram stolar och bord och folk satte sig där ute och njöt i solen. Gick runt och pratade lite och det var trevligt.

Strax efter sex så gick jag in för att laga till kvällens middag som blev bruna bönor med stekt rimmat fläsk. Det smakade bara så gott. Är ju så med mat man inte kan köpa när man är söderut i vinterhalvåret. Men det finns ju en del affärer med svensk mat men vi tycker att dom ligger lite bortanför där vi tar oss fram.

I bygdegården så hade dom servering, lottförsäljning, tipspromenad och lite annat under kvällen och det började dom med vid halvåtta Hasse gick dit och köpte lite lotter och kom hem med en del mycket fina priser. Det var bland annat några fina dukar från Ekelunds vävkammare och dom blev jag väldigt glad för.

Vi gick sedan över gatan och tittade på valborgsmässoelden. Det brann så fint och vackert. Men jag kan ju inte riktigt förstå varför man ska tända denna brasa och sjunga in våren. Det blir ju vår ändå eller hur?

Sedan så gick vi hem och satte oss och lyssnade på radion och så var denna valborg över och även aprilmånad. Nu ser jag fram emot maj som förhoppningsvis blir solig och varm. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 april
En del sol i dag

Vädret var hyfsat denna lördagsmorgon, 5 plus och bara en svag vind. Lite molnigt men solen tittade fram emellanåt. Gick en trevlig runda i dag som även Zacko gillade.

Kom fram till kyrkogården vid Seglora kyrka.

                 

På andra sidan vägen så ligger det en hembygdsgård och där i trädgården ser det ut så här. Fint bevarade gamla byggnader.

När vi kom tillbaka till campingen så värmde solen gott men det hade börjat blåsa lite och vinden var kall. Hasse var ute och stod och pratade med ett par som står här med husbil och jag anslöt mig till dom. Stod och pratade en stund men sedan var det dags att gå in och koka ägg.

Vid ett så stod Zacko och pep vid dörren och ville ut. Bara att ta ut honom när han säger till. Han var lite dålig i magen och behövde nästan omedelbart lägga en lös hög. Men sen var han som vanligt igen. Vi gick sedan bort till gänget som satt utanför husbilarna, väl påbyltade, och pratade en stund. Zacko blev jätteglad när där fanns så många att hälsa på. Han for runt till alla och hoppade, sprang runt så jag blev yr och under tiden så pep han förtjust. Det var en mycket glad pudel. Efter ett tag så började jag frysa lite smått och då var det dags att gå hem. Men det var väldigt roligt att prata en stund med dom trevliga husbilsvänner som satt där. 

På eftermiddagen så var det dags för SM final i ishockey mellan HV71 och Brynäs. Hasse gick bort till TV rummet för att titta på matchen och jag satt kvar i husbilen. Jag valde att sitta och läsa och lyssna på matchen på radion. Jag läste klart ”Kall, kall jord” och jag tyckte den var bra men stundtals lite långsam. Eftersom handlingen utspelar sig på Nordirland och i Belfast så handlade det mycket om IRA och Sinn Féin och inbördeskriget där i slutet av 80-talet. Nu blir det en bok av Magnus Jonsson som heter ”Mannen som lekte med dockor”. En smått bisarr inledning.

Det blev förlängning i hockeymatchen. Jag och Zacko gick en sväng och sen så hamnade vi i TV rummet där Hasse satt. Kollat på matchen tills den var slut och det var den när Jönköpingslaget fick in pucken i bakom Brynäs målvakt och därmed blev svenska mästare 2017. Vilket jubel det blev i ishallen!! Stort grattis HV71 till segern.

Valde lättlagat till middag ikväll. Det blev oxpyttipanna (Felix från frysen) med stekt ägg och rödbetor. Smakade gott som vanligt och det var ett tag sedan som vi åt detta.

Ska, efter vad jag har hört, bli soligt och något varmare i morgon och det ser vi fram emot. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 april
Regn mest hela dagen

Regnig morgon, 5 plus och ingen vind men det kändes betydligt kallare. Zacko gillade inte att gå ut i dag utan ville vända om efter en kort stund. Fick bli så, att promenera med en motsträvig Zacko är rätt så jobbigt. Men jag ”lurade” med honom en bit in på en annan väg och där gick vi ett tag. Efter en stund började han frysa och skakade så då vände vi och gick hem.

Hasse tog hand om honom när vi kom hem och torkade honom och lindade in honom i en filt och satte sig med honom så han blev varm igen. Sedan var det Zacko bus som for runt och ville leka.

Det fortsatte droppa vatten från himlen i stort sett hela dagen. Ibland mer och ibland mindre vilket innebar att vi satt inne mest hela dagen.

I går så kom det en husbil hit och det var gamla vänner till oss som det var ett tag sedan vi träffade och jag träffade dom inte i går heller (och inte i dag). Dom hjälper till här på campingen när dom är här.

I dag så kom det hit en husbil till på eftermiddagen och det var också gamla vänner som vi inte har träffat på evigheter. Blir så ibland att man inte träffas på länge. Jag träffade inte dom heller i dag men i morgon ska vädret bli bättre och då hoppas jag verkligen att vi träffas.

Men senare på eftermiddagen så kom det hit fler husbilar. En parkerade på ställplatsen strax bredvid oss. Några andra ställde sig på campingen i närheten av dom som hade kommit tidigare. Är kanske några som brukar träffas här?

Vid halvsex så var det uppehåll så jag tog Zacko och gick ut en sväng. Kände att jag led brist på friskt luft så jag strosade runt ett tag till jag började känna mig lite kall och frysa. Nu lyste regnet med sin frånvaro och det gjorde det resten av kvällen också. Skönt.

Var sedan dags för att börja tillreda kvällens middag. Det blev fina karréskivor som jag kryddade och stekte och till det så blev det potatisgratäng. La gott vitlökssmör på köttet och det hela smakade jättegott.

Gick ut med Zacko strax efter 10 och vad mörkt det är här. Lyssnade sedan på Karlavagnen och det var som vanligt trevligt. 

Hoppas att det inte regnar eller blåser i morgon så man kan vara ute lite mer. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 april
Bra och dåligt

Kall natt med minusgrader och frost på backen där det var skugga. Frosten försvann snabbt efter hand som solen steg högre på himlen. Finns några vägar att välja mellan och jag valde en av vägarna för min morgonpromenad och här är några bilder från den.

               

Morgonens väder var det bästa på länge fast det var kallt men temperaturen var stigande. Det är fortfarande brunt på marken men det ska väl snart bli grönt.

Detta är en av tre broar som finns i närområdet.

                 

En bild från bron över Viskan. Jag gick samma väg tillbaka till campingen för det var det som Zacko ville.

Kvart i 10 körde vi till Skene för att lämna Zacko till Annika på Trimmis. Hennes hundsalong finns hos Mat i Mark inne hos Djurmagazinet och där längst in hittar man henne. http://annikashundsalong.se/startsida. Jag gick in dit och Annika tog leende emot oss. Zacko vägrade att gå in dit men gjorde det efter lite övertalning. När jag skulle lyfta upp honom på bordet så la han sig som en liten boll på golvet och gjorde sig så tung som han bara kunde. Tror han önskade att golvet skulle öppna sig under honom så han kunde försvinna. Men det gjorde det inte och han kom hur som helst upp på bordet och jag överlämnade honom till Annikas ömma omvårdnad och gick iväg.

Sedan så gick Hasse och jag och handlade. Jag hade en lång inköpslista med mig och allt kom med och som vanligt en hel del som inte fanns med på min lista. Skönt att kunna gå runt i lugnt tempo utan att tänka på att Zacko var ensam i husbilen. Tog över en timme innan vi var klara. Sedan så tog det en bra stund att packa upp och lägga in allt på rätt plats. Kylen är nu så full och jag packar in på höjden. Jag har ett system så jag vet var det mesta finns. Ibland så får jag ta ut en del för att komma åt det som finns längst in.

Hann sedan precis fika innan det var dags för att hämta Zacko. Kvart över tolv så hämtade jag vår vackra nyfriserade pudel som blev så glad när jag kom. Jag var verkligen nöjd med resultatet och dessutom så doftade han så gott.

Vi körde sedan till Besikta i Kinna. Var i god tid, en halvtimme innan vi hade bokat tid. Men vi kom in tio minuter tidigare. Tyvärr så blev husbilen inte godkänd denna gång. Var fel på spindelleden på vänster fram och det måste så klart åtgärdas och sedan ny besiktning. Även gasoltest gjordes och den var utan anmärkning.

Ringde till Borås Bilhall och lade till detta på servicen som vi ska in på den 11 maj. Dom skulle beställa hem detta för att förhoppningsvis hinna åtgärda det samtidigt. Vi körde sedan tillbaka till Seglora Camping för vi hade bestämt oss för att stå här åtminstone en natt till.

                

Gick en sväng med Zacko på kvällen och tog en bild av min snygga nyfriserade pudel. Tycker han är så stilig! Jag gillar lejonklippning.

Panerad fiskfilé och dillkryddat potatismos var gott till middag i kväll. Hade köpt en Dill o fiskdressing, Felix, och den förhöjde smaken på fisken.

Gick ut med Zacko senare på kvällen och här behövs det ficklampa innan man kommer ut till vägen där det finns belysning. Då är det också bra med ficklampa om det skulle komma någon bil så syns det att man finns. Då är det också bra med reflexer!! 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 april
Vi valde att köra till Seglora camping

Fortfarande kallt på morgonen, 3 plus, men ingen blåst idag och faktiskt lite sol. Blev en rätt så skön promenad i skogen denna morgon.

Vi fikade vid elva och strax innan tolv så gick jag och lämnade tillbaka nyckeln på macken och fick tillbaka min hundralapp som jag hade lämnat i disposition. Sedan så lämnade vi Hyltena för denna gång. Vi körde till Jönköping där vi valde väg 40 mot Göteborg. Men när vi kom till Borås så blev det väg 41 mot Varberg. Men så långt körde vi inte utan när vi kom till Kinna så körde vi till Rydal. Det var gles trafik och vi kom till
Rydal efter drygt en timme.

Parkerade utanför lekplatsen där vi brukar stå. Hasse gick bort till lägenheten för att hämta posten och jag gick en sväng med Zacko. Det var inte mycket post.

Eftersom det är så kalla nätter och även svala dagar så ville vi ha tillgång till el. När vi har husbilen parkerad i närheten till lägenheten så har vi ingen el och vi får värma upp husbilen med gasol vilket blir rätt så dyrt med dom gasolpriser som vi har i Sverige.

Vi bestämde oss för att köra till Seglora camping som inte ligger så långt från Rydal. När vi kom dit så parkerade vi på en ställplats för husbilar.

Sedan så gick vi till receptionen för att checka in.  

Där möttes vi av en mycket trevlig dam som tog emot oss. Hon kände igen L ATADAR som hon hade sett parkerad i Rydal. Hon kände även igen Hasse som förra året hade cyklat hit och hälsat på Bengt-Uno och Lotta. Vi betalade 100:- för en natt och i det priset så ingår det el och wifi. Det är ett bra pris.

Så här fint är det utanför vår dörr

Så här ser det ut på denna lilla rara camping. Längst ner i bilden så syns våra vänner som står här med sin husvagn och personbil.

Gick en sväng med Zacko och denna fina gamla bro körde vi över för att komma hit.

När jag kom tillbaka så var våra vänner här vid vår husbil med sina två glada och livliga hundar. Zacko blev så glad för att träffa dom och alla tre hundarna for runt med glatt viftande svansar. Blev lite rörigt ibland! Vi tyckte at det var väldigt roligt att träffa våra vänner igen, var ett tag sedan.

Vädret var så skönt här på eftermiddagen och vi njöt av att vara ute i solen och värmen.

På kvällen gick jag iväg till campingköket för att värma våra vakuumpackade revben som vi hade köpt på Mercadona i Calpe. Det var lång hållbarhet på dom. Gjorde hål i plasten och värmde dom i mikron. Tog inte så lång stund innan dom blev varma. Svepte in dom i folie och bar hem dom till husbilen. Kokte lite ris och gjorde sallad som vi åt till. Såsen som finns i vacuumpåsen med revbenen är bara så otroligt god och köttet vid revbenen var rikligt och mycket mört och gott. Blev bara några revben kvar och vi var mycket mätta.

I morgon så ska Zacko på SPA (Hundbad och klippning) och husbilen ska på besiktning och vi hoppas att det ska gå bra. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 april
Prishöjning

Uppehållsväder på morgonen, 2 plus och blåsigt. Senare på förmiddagen blev det snö, regn, sol om vartannat och det var fortfarande blåsigt.

Priset för att parkera här med el har blivit höjt i dag till 125:-.  Har varit samma pris i rätt så många år så det var inte oväntat. Med HBK rabatt så blir det 94:-.

På eftermiddagen gick jag ner till Circle K för lite inköp. Alltid något som tar slut av sånt man inte kan ha med hur mycket som helst av. Mjölk och bröd var det som var nästintill slut och bananerna var slut. Sen jag började äta en banan om dagen så har min mage varit så mycket bättre så det vill jag inte vara utan. Det är ju lite dyrare att handla på macken men skulle vi kört iväg för att handla så hade det som helhet inte blivit billigare utan tvärtom dyrare.

Här är receptet på kålpuddingen som jag gjorde häromdagen. Mycket enkel att tillaga och det behövs ingen ugn. Vi tyckte att det var jättegott.

Kålpudding

4 portioner

Det behöver du:

1 gul lök

350 gram vitkål

3 matskedar smör

400 gram fläskfärs

1 lagerblad

1 matsked finhackad timjan

Salt och vitpeppar

1 matsked ljus sirap

2 matskedar kalvfond

2 deciliter vispgrädde

Fläskfärsen kan du byta ut mot nötfärs/blandfärs eller varför inte röra ner lite kokt ris om du har det över från gårdagen. Pröva dig fram helt enkelt.

Gör så här:

Skala lök och skär den i tunna skivor.

Strimla vitkål fint.

Fräs färsen i smör tills den är genomstekt och tillsätt sedan lök och vitkål. Stek tills kålen och löken har mjuknat och fått en gyllenbrun färg.

Lägg i lagerblad och smaksätt med timjan, salt, peppar och sirap.

Låt steka i någon minut och häll sedan över kalvfond och grädde. Låt puttra till du fått en lagom krämig konsistens.

Ät som den är eller servera med kokt potatis och rårörda lingon.

Till middag ikväll så stekte jag fläskfilé och gjorde klyftpotatis. Hade kvar beasås sedan häromdagen och det blev en mycket god middag.

I morgon är det dags för oss att köra härifrån och det blir till Rydal. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 april
Var är våren?

Något som liknar vår kan jag inte påstå att det var i dag. Morgonen var inte så blåsig men det småregnade vilket det fortsatte med hela förmiddagen. Det var dessutom kallt, bara 4 plus. På eftermiddagen så blev det lite sol mellan molnen och då började det blåsa igen. Saknar värmen och solen som vi lämnade och att sitta och vara ute det mesta av dagen.  

Vi gör inget speciellt, finns ju inte så mycket att göra. Sitter vid datorn en del och läser en del. Går ut med Zacko några gånger om dagen. Det är bra promenadvägar här både för lång tur i skogen på morgonen och kortare turer under dagen. Kan inte fatta att tiden går så fort men det tycker jag att den gör.

Enkel matlagning i kväll, makaroner med mamma Scans köttbullar, smakade som det brukar.

Vädret ska tydligen inte bli bättre i morgon. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentarTalkActive Blog - Copyright 2017 - Talkactive ApS - all rights reserved.