Välkommen hit.

 

Detta handlar om vårt husbilsliv, våra resor

samt mina tankar och funderingar.

Vi har lata dar och tar det lugnt.

 

 


Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017februari
Trist väder

Vid 3-tiden i natt var det som om någon rev upp en stor reva i molntäcket så allt vatten som det innehöll forsade ner över oss på en gång. Strax efter så blixtrade och inte så långt efter så kom åskan. Stackars Zacko (som av någon anledning har blivit åskrädd) skakade i hela kroppen. Höll honom tätt intill mig men det hjälpte inte. Sen började han hyerventilera och flämta också. Jag led verkligen med honom. Ovädret höll på i flera timmar. Ibland så var det en bit bort och kom sedan tillbaka. Det höll på ända fram tills strax efter 7 på morgonen. En jobbig natt med alldeles för lite sömn. Gick upp vid halvnio och vara bara så himla trött.

Regnet öste ner och det blåste friska vindar. Var inte så där väldigt pigg på att promenera men vanans makt är stor. Blev i och för sig lite kortare promenad i dag. Zacko är inte så förtjust i detta väder, trots täcke så börjar han frysa efter ca en halvtimme. Jag gillar inte heller detta väder, vem gör det?

Hemma igen så tog vi och bestämde oss för att stanna kvar här. Verkar som att det är blåsigt och regnigt längs med hela spanska solkusten så varför då byta parkeringsplats.

 
Hit kommer det en hel del tradare och parkerar och på en av dom så stod det ”MC-transport”. Det visade sig vara en bil som kom från Norge och den transporterade norska privatägda motorcyklar hit ner. Nu hade den 29 stycken med sig. Det var norrmän som flög hit ner och bodde på hotell i Torremolinos och skulle stanna en vecka.  

Motorcyklarna lastades ut tradaren och parkerades utanför. Sedan så började det komma taxibilar med grabbar, och även några tjejer, som skulle hämta sina hojar och körde iväg. Vi hade underhållning i flera timmar innan alla motorcyklarna var borta och även tradaren hade kört bort. Så tråkigt bara att vädret var så dåligt men det ska bli bättre i morgon. Hoppas att dom får en härlig vecka med mycket trevliga turer på sina fina motorcyklar.

Regnet slutade på förmiddagen och blåsten ökade. Ett tag så var det rätt så starka vindar. Blev till att sitta inne och läsa och ibland kolla på ett mycket segt internet.

Spagetti med köttfärssås (från frysen) åt vi ikväll och det smakade som väntat rätt så gott.

I morgon kör vi i alla fall vidare österut om inget oförutsett inträffar. Hoppas verkligen på att få sova gott och ostört i natt. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017februari
Trist väder

Vid 3-tiden i natt var det som om någon rev upp en stor reva i molntäcket så allt vatten som det innehöll forsade ner över oss på en gång. Strax efter så blixtrade och inte så långt efter så kom åskan. Stackars Zacko (som av någon anledning har blivit åskrädd) skakade i hela kroppen. Höll honom tätt intill mig men det hjälpte inte. Sen började han hyerventilera och flämta också. Jag led verkligen med honom. Ovädret höll på i flera timmar. Ibland så var det en bit bort och kom sedan tillbaka. Det höll på ända fram tills strax efter 7 på morgonen. En jobbig natt med al0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017februari
Ikea besök

Bara 12 plus denna soliga morgon. Inte helt molnfritt men det var bara lite småmoln där uppe i det blå och bara en svag lite sval vind. Blev samma runda som i förrgår.

På morgonen så kom flygplanen in för landning från havet. Vi var precis vid landningsbanan när ett plan passerade lågt precis rakt över oss och Zacko kröp ihop och jag hukade mig. Ljudet var öronbedövande. Någon timme senare så ändrades landningen.

På förmiddagen så lämnade vi Zacko ensam för att gå bort till Ikea. Zacko hade lyckats att få till stånd en lång reva på ena påslakanet så vi tyckte då att det var dags för att köpa nya. Så mycket det fanns att välja mellan. Vi kom rätt så fort överens om två olika mönster men sen kunde vi inte bestämma oss för vilket av dom vi skulle köpa så vi köpte bägge. Dom har roliga namn på produkterna, det ena heter ”Knölsyska” och det andra ”Småstarr”.

Sedan så blev det också ett besök i matbutiken och det blev en påse frysta räkor, bra att ha om man blir sugen, och ytterliggare en kaviartub. Och Hasse köpte korv med bröd i kafeterian och det var första gången i dag. Blev en gång till på eftermiddagen. Undrar hur många korvar med bröd som han har satt i sig på dom dagar som vi har varit här.

Eftermiddagen förflöt lugnt och det var ett soligt och härligt väder dock med en svag vind. Det var otroligt mycket trafik här hela dagen och långt in på kvällen. Affärerna har ju öppet till 10 på kvällen.

Kalkonschnitzel med bratkartoffel  åt vi till middag i kväll och det smakade väldigt bra.

I morgon så har vi tänkt fortsätta österut en del mil. Får se var vi hamnar. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017februari
Tillbaka till lastbilsparkeringen

Vaknade vid 6-tiden till ljudet av brusandet från havet, trafiken och flyget. Somnade om igen och vaknade strax efter 8, lagom tid att gå upp då också solen gör det. Men dagen var mulen med lite blåst och vågorna skummande och rätt så höga.

02

Strandpromenaden var rätt så öde men efterhand som tiden gick blev det lite mer folk. Något som förvånade mig i dag var att det inte fanns något hundbajs någonstans vilket jag tycker är skönt.

03

Finns några palmoaser längs med strandpromenaden.

05

I väntan på varma och soliga dagar.

17

Det byggs nytt och renoveras på många håll.

71

Denna plantering har jag fotat varje år vi har varit här och den blir bara större och större.

En del husbilar hade kört när jag kom tillbaka och efter en stund så gjorde vi det också. Det blev inte så långt bara bort till Plaza Mayor och vi parkerade utanför Mercadona. Skulle köpa färska frallor. Lite mer hamnade också i kundvagnen så klart.

När det var avklarat körde vi bort till lastbilsparkeringen och parkerade på vårt ”vanliga” ställe. Hasse gick bort till Ikea för att äta en tidig lunch bestående av 2 korv med bröd.

Så var det det där med internet. Gick hur bra som helst dom första timmarna första dagen som vi hade det sedan så blev det oerhört långsamt. Tar otroligt lång tid att ladda en sida. Bara att vänta och vänta, så tråkigt. Hasse var borta vid köpcentret och frågade hos dom operatörerna som finns där men dom hade inget vettigt att erbjuda. Vill ju bara ha internetuppkoppling och inte en massa telefoni och sms och det verkar det inte att finnas.

Vädret övergick på eftermiddagen till att bli soligt och molnfritt med bara en svag vind och det var 18-19 grader varmt. Satt ute och läste en stund samt kollade på den livliga trafiken och flygplanen.

I kväll åt vi kycklinglår med kokt ris och Thaisås. Kycklingarna här är mycket goda och välsmakande.

Troligtvis stannar vi kvar i Torremolinos även i morgon, kan vara svårt med att få plats när det är lördag. Är ju mycket populära husbilsplaster längs med solkusten som ofta är fullbelagda. 

Inga bilder för det tar för lång tid, kommer senare. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017februari
Till stranden

Lätt mulen morgon med lite sol och i stort sett vindstilla.

Det är lättpromenerat här, inga backar och på trottoaren är det stenplattor som till största delen är rätt så släta (finns undantag).

Ljudet från flygplanen vid start och landningen är något som inte har ont av, tvärtom faktiskt. Dessutom så gillar vi att titta på flygplanen.

På förmiddagen så gick Hasse till Ikea för att äta frukost bestående av två korv med bröd. Han passade samtidigt på att köpa en påse med frysta räkor och en paket med mjukt fyrkantigt bröd, även det fryst. Ska bli räkmacka i kväll kanske?

Vid tolvtiden, efter vi hade fikat, så körde vi den korta biten ner till stranden. Här var det många husbilar minsann. Där vi har parkerat för om åren var det fullt. Fanns en och annan lucka men där var det lerigt eller vattenpöl. Eftersom det stod en del husbilar på grusplanen på andra sidan så parkerade vi där.

Här parkerade vi. Senare på eftermiddagen så ställde sig en husbil här emellan och det fanns det plats till. Anledningen till att vi ställde oss en bit bort var att det var några vattenpölar där.

Gick en sväng på stranden och fick sand i sandalerna. Det är mycket strand här på bägge håll. Det gick höga vågor som skummande och ljudligt slog in över stranden. Att promenera längs med havet och höra ljudet från vågorna är helt underbart. Började blåsa lite under eftermiddagen.

På eftermiddagen så var det omkring 30 husbilar här. Förr om åren när vi har varit här så har det varit 10 – 12 husbilar på denna plats. Upplever det som att sedan vi började övervintra 2010 så har antalet husbilar mångdubblats både på Algarve i Portugal och på Costa del Sol i Spanien. Dessutom så stod det många husbilar på tvärgatorna mellan hotellen också konstaterade Hasse efter en cykeltur.

Det är ofta trångt både på gratisplatserna och ställplatserna som ligger någorlunda centralt. Platserna som ligger ”mitt ute i ingenstans” finns det gott om plats på har jag kommit fram till.

Det kom hit ett flertal husbilar till och några av dom var svenskar.

Vi fick sedan trevligt besök av en klubbkamrat som vi brukar träffa på lite olika ställen. Verkligen roligt att träffas igen och snacka en stund.


Alltså blev det en supergod räkmacka till middag i kväll. Vår lilla musmaskot övervakade att räkorna blev rättvist fördelade på våra mackor.  Och det var bar så supergott.

Vad gör vi i morgon, ja det har vi ingen aning om i kväll. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017februari
Körde till Torremolinos

Morgonen var mulen och rätt så blåsig med 15 plus. Hade hoppats på sol i dag.

En del av promenadstråket med Gibraltarklippan i bakgrunden.

När man kom en bit bort så var det lugnare men inte lugnt eftersom det är mycket trafik hela tiden. Här är det fint att promenera längs med stranden trots att det var grått och blåsigt.

 

Det var en massa gatuarbete längs med promenadstråket. Och här är det ingen som använder hörselkåpor, skrämmande.

Ligger en hel del fartyg där ute på redden och väntar.

Många, många fina och stora båtar i småbåtshamnen.

Vi hade bestämt oss för att köra vidare österut i dag och det gjorde vi. I dag valde vi bort betalvägen och tog A 7, Här var det rätt så mycket trafik hela tiden och underlaget är rätt så hyfsat.  En mycket vacker och omväxlande väg att åka på. En hel del havsutsikt och fina stränder kör man förbi. En hel del samhälle som ligger med sina restauranger/barer och shopping på båda sidor om vägen. Mycket att titta på för mig som sitter som passagerare. Man kommer också förbi en del av dom städer som är mycket populära bland husbilsåkare att stanna i. Har hört att det i vinter är rätt så trångt överallt.

Vi fortsatte till Torremolinos och vädret blev bara bättre och bättre. När vi kom fram till Plaza Mayor och parkerade på den stora parkeringen där så var det strålande sol och bara en svag vind. Vi gick till Mercadona för att fylla på en hel del. Så skönt när man kan ta kundvagnen och bara köra ut med den till husbilen.

Eftersom jag nu hade fått ordning på vårt internet så hade vi lite abstinens. Det innebar att vi körde bort till lastbilparkeringen bakom Ikea. Där kan vi köra elverket om det behövs utan att någon blir störd.

Bergen finns alltid i bakgrunden. Det här är rondellen vid Ikea.

Inte så vacker plats att stå på men vi tycker det är helt ok. Är ju långt ifrån lugnt med ljudet från trafiken, tåget och alla flygplanen.

”Hitta vilse” var en mysig, smårolig och lite spännande roman. Svårt för Frida Fors att hitta den stora kärleken. Eva Dolan har jag inte läst något av innan och ”Döda talar inte” heter boken som jag började på idag. Intressant inledning.

I kväll blev det en burk ifrån frysen som innehöll kyckling stroganoff. Sprödstekte lite bacon och strödde ovanpå och det blev verkligen gott.

Flyttar nog till stranden i morgon, hoppas det finns plats där. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017februari
Marinan i La Linéa

Soligt med en del moln höga på avstånd och rätt så svalt, 12 plusgrader och nästan ingen vind. Promenad i dag fick bli vad det blev.

Gick en bit på en grusväg men det var väldig mycket utför och då blir uppför sedan så jag vände rätt så fort.

Gick runt området och gick bort och hälsade på hunden som står där bakom galler. Pinkades revir, Zacko utanför och hunden innanför.

Sedan så lämnade vi platsen och fortsatte söderut på A-381. Lagom med trafik och vägbanan var ibland urusel och ibland väldigt bra men oftast mittemellan. Naturen med sina höga gröna berg och djupa daler är storslagen. Dem spanska tjurens siluetten ser man ofta.

Stannade och fikade på en mack som var trång och stökigt, så blir det ibland. Tog inte så lång tid innan vi var ute på vägen igen. Fortsatte några mil på samma autovia innan vi svängde av till en annan. Efter ytterliggare några mil tog vi av mot La Linéa. Vi började med att köra bort till grusplanen för att se hur där såg ut. Var rätt gott om plats och kan det beror på att halva planen var fylld med vatten. Regnet hade fallit kraftigt här också dom senaste dagarna.  Vi körde bort till marinan istället.

 

Fick en biljett vid infarten och körde och parkerade på plats nummer 1. Skönt att inte ha så långt att gå för att komma utanför området.

Det är många husbilar och dom står parkerade på en lång rad längs med hamnen och även på andra ställen inom området.

Gick en sväng med Zacko och hitta två svenska par som satt utanför sina husbilar och pratade. En liten hund kom framrusande och ville absolut hälsa på Zacko vilket inte Zacko hade något emot. Efter en stund så kom Hasse också dit och vi hade en trevligt pratstund med dessa trevliga människor. Kul att träffa en bloggläsare dessutom.

Vädret var soligt med bara få höga skyar. På avstånd syntes det en del moln men dom höll sig borta. Skönt att kunna sitta ute och njuta under eftermiddagen.

Moln över Gibraltar klippan.

Hasse cyklade till stan för att leta en Yoigo butik för att köpa uppkoppling. Han hittade en butik och köpt påfyllning det kort vi har. Men det fungerade inte, kom ingen signal. På kvällen efter deras siesta så blev det en ny cykeltur för Hasse och då tog han med dongen med SIM-kortet i. Det visade sig vara för gammalt. Damen där ringde några samtal och trixade lite och nu så skulle det fungera efter midnatt. Hoppas på att det gör det också.

På hemvägen så köpte han med sig hamburgare till oss från McDonalds. Det smakade verkligen jättegott, det var längesedan sist.

Fortsätter nog några mil österut i morgon.  0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017februari
Ikea i Jeres till Repsolmack vid A-381 med pyspunka

Morgonen var mörk när klockan var åtta så jag väntade in ljuset liggande i sängen en halvtimme till. Det var lätt molnighet med en del sol. Gick så klar ner till strandpromenaden.

Båtarna guppar lätt där ute i solen.

Här har det förr om åren varit i alla fall en vinteröppen restaurang med det var det inte i år.

Var nästan hel folktomt i alla fall när jag tog denna bild.

Vackra blommor, gillar verklige den färgen.

När jag kom hem igen så lämnade vi denna trottoarkant efter en stund. Körde genom den starkt trafikerade staden och kom så småningom ut på motorvägen. Efter några mil så var vi framme vid Ikea i Jerez de la Frontera. Körde in på deras parkering och parkerade på lämplig plats. Lämnade en skrikande Zacko ensam i husbilen och gick för att handla. Hasse passade på att köpa ett par korvar med bröd och han såg bara så lycklig ut.

Sedan så shoppade vi lite mat där. Det blev köttbullar, kycklingpytt, varmkorv och korvbröd, Kalles kaviar och lite annat smått och gått. Frysen blev det trångt i.

Stannade och fikade efter några mil och också här hade vi stannad förra vintern. Nu smakade det väldigt gott med nybakt fralla och kaviar till ägget.

Vi fortsatte sedan till Cadiz. Körde genom den vackra staden till en parkering som vi absolut inte gillade så vi vände och körde därifrån. Nu blev det några andra gator genom denna stora stad. Det var bilar parkerade längs med alla gator och dom stod tätt. Massor av folk och affärer. När jag tittade ner på tvärgatorna så såg jag att det var en lååång strandpromenad. Denna stad är alldeles för stor tyckte vi.

Fortsatte sedan söderut. När vi efter ett par timmar kom fram till en Repsolmack, väg A-381, där vi också har varit tidigare, så var det dags för en bensträckare samt lite frukt och nu var klockan omkring halvtvå.

Har denna utsikt utanför dörren.

Det är gott om plats här.  

Jag gick en sväng med Zacko och när jag kom tillbaka så säger Hasse till mig ”att här blir vi nog kvar några timmar, vi ha pyspunka på ett bakdäck”. ”Du skojar väl” säger jag. Men det gjorde han inte.

Nu var det ju bara att ringa efter hjälpt. Ringde SOS i Köpenhamn som kopplade mig till Folksams utlandsjuor. Fick lämna uppgift om var vi befann oss och vad som hade hänt samt lite annat. Sedan så kontaktade dom en spansk bärgare. Sen så var det bara att vänta. Med en bra bok så går tiden fort. Tur att Hasse upptäckte punkan här annars hade vi kanske blivit ståenden på motorvägen och det hade varit betydligt sämre.

Däcket blir långsamt plattare.

Vid halvfem så kom räddaren i nöden. Han hade lite svårt att lyfta husbilen men det gick efter en stunds jobb. Sedan så försvann han med däcket och Hasse. Efter en timme så kom han tillbaka med Hasse och däcket sattes på igen. Fick betala 15 € för lagningen vilket inte försäkringen täcker för däck räknas som förbrukningsvara vilket är helt OK.

Det var denna skruv som satt i däcket och som orsakade pyspunkan och den är 2 cm lång.

Nu var klockan nästan 6 så vi bestämde oss för att stanna kvar här. Har parkerat på sämre platser. En stund senare så ringde Folksam för att höra hur det hade gått och det fick dom då reda på. Gillar verkligen detta med att dom följer upp ärendet, man känner sig verkligen omhändertagen.

Ikeas köttbullar med hemlagat potatismos och Ikeas pulvergräddsås åt vi till middag i kväll. Så klart med lingonsylt. Och det smakade bara så himla gott.

I kväll är vi rätt så trötta efter dagens händelser så vi hittar till kudden rätt så tidigt.

Nu längtar jag efter internet och det hoppas jag vi hittar i morgon. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017februari
Kort besök i Sanlucar da Barrameda

Det blev lite varmare under natten och i morse så var det 13 plus. Det var helgrått med överhängande risk för regn. Blev inte så lång promenad i dag så vi klarade oss hem utan att bli våta.

Sen var det dag för oss att, utan saknad, lämna denna plats, skulle var efter elstolpen då. Körde samma väg tillbaka som vi kom hit på ner mot spanska gränsen. Naturen är karg och vild på något sätt med bergen runtomkring. Dom minska rätt så fort i höjd när vi närmade oss kusten.

Kom fram till bron och körde över den och så var vi i Spanien och tiden tog ett skutt framåt på en timme. Vädret var helmulet med spridda skurar. Trafiken var gles och underlaget på vägen stundtals bedrövligt dåligt fast det är på motorvägen.

Efter några mil så var vi kaffesugna och körde in på en mack och parkerade en bit bort och konstaterade att här har vi stanna förr, till och med flertal gånger. Det var gott med kaffe och mackor och sedan så fortsatte vi.

När vi närmade oss Sevilla så tätnade bebyggelsen och det gjorde trafiken också. Kom för den stora staden utan problem. När vi kom på andra sidan så glesnade bebyggelsen och trafiken. Vägunderlaget började bli bättre och nu hade vi kommit på en betalväg. Skönt att slippa skumpandet.

Kom ihåg att vid Jerez de la Frontera så skulle det finnas ett Ikea. Hasse ställde i navigatorn på att kör dit. Det visade sig vara ett stor köpcenter med massor av affärer. Ikea var stängt och där fanns bommar vid infarterna till deras parkering. En hel del hade öppet men det lämpade sig inte för att övernatta. Nu blir det Ikea i morgon.

Vi körde till Sanlucar da Barrameda, inte så långt bort. Där har vi varit många gånger men nu har dom stängt den stora planen som tidigare välkomnade husbilarna.

Men man får parkera på parkeringsplatserna längs med gatorna. Vi parkerade här. Det är ju helt ok för det går ju i alla fall inte att sitta ute och dessutom så är det bara en äta/sova plats.

Strandpromenaden var helt öde denna regniga eftermiddag.

Här står en husbilar parkerade och dom står tätt.

I kväll så åt vi pyttipanna på rester med stekt ägg och rödbetor. Smakade bra som vanligt.

Hoppas på bättre väder i morgon för här finns det en härlig strandpromenad som jag verkligen gillar.  0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017februari
Bakat bröd i stekpanna

Ställplatsen här har ett namn och det är Almada D´Ouro. 

Fy så trist väder i dag. Det regnar och blåser och det var bara 8 plus på morgonen men det kändes som strax över nollan. Varma kläder på. Trista promenadvägar här. Hittade en vandringsled men där var så knaggligt att gå så jag föredrog att gå längs med vägen. Först så gick det utför med medvind och sedan när jag gick samma väg tillbaka så var det alltså uppför och motvind. Men vi klarade oss i alla fall utan regn.

Eftersom det är ett regnområde över södra Iberiska halvön så beslöt vi oss för att stanna en natt till. Den största anledningen till detta är en elstolpe. Så himla skönt med el när det är regn och blåst.

Här finns ju ingen affär eller bageri i närheten och inte kommer det någon brödbil hit så man kan få nybakta frallor. Då googlade jag på ”baka bröd utan ugn” och fick upp många olika recept på att baka bröd på stekpanna. Testade ett av dom och det blev riktigt gott. Så nu har jag blivit en erfarenhet rikare. Aldrig för gammal för att lära något nytt!

Regnet öste ner i flera timmar och husbilen gungade lätt ibland när vinden tog i. Utanför området så blev grusvägarna leriga och riktigt äckligt geggiga. När jag gick ut med Zacko vid tvåtiden höll vi oss inne på området och det regnade. Zacko frös trots täcket. 

”Mördarkommandot” utspelar sig 1984 och det är mycket politik i den boken. Men det blir aldrig tråkigt utan tvärtom mycket spännande och intressant läsning. Carin Hjulström skriver trevliga böcker och nu blir det ”Hitta vilse” med journalisten Frida Fors. Bra inledning som väcker min nyfikenhet på fortsättningen.

Gick ut med Zacko vid halvsex tiden och då var det uppehåll. Blev en liten sväng på drygt 20 minuter. Hann lagom hem innan ett intensivt skyfall med regn och åska tog sin början. Det höll på i flera timmar. Zacko var väldigt orolig när det blixtrade och mullrade jättemycket. Detta är något som han inte har brytt sig om tidigare.

I kväll så åt vi kalkonmedaljonger med en supergod, något stark, pepparsås och kokt potatis. Eftersom kalkonköttet inte har så mycket smak så passar det bra med en kryddig sås tycker jag.

Lyssnade på Mello i kväll och tittade även lite på SVT play. David Lindgren var ju bara så jättebra. Men del av musiken är nog lite för modern för min smak men jag gillade dom som gick vidare och även dom som gick till andra chansen.

Men i morgon så ska vi köra österut. 1 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017februari
Inte hade vi tänkt oss att komma till Odeleite

Kyligt på morgonen bara 8 plus. Jag brukar gå i shorts på morgonrundan med i dag så blev det långa byxor för jag ville inte frysa. Det var lite molnigt men även en del sol emellanåt.


Ett vackert hus

Här är det en svensk flagg

En gata här

En vy över en annan gata

Blev en promenad genomstan. Det är mysigt att går runt här tycker jag. Zacko är överförtjust för tydligen har det gått många hundar här, han har så bråttom så jag knappt hinner med. Har ju insett att jag nu betecknas som äldre kvinna och gillar när det går långsamt. Men inser ju också att jag mår bra av att promenera i lätt ökad takt. Jag jobbar på.

Zacko har börjat sätta sig på bordet och här han ju verkligen koll på vad som händer.

Vi fikade och började sedan göra oss klara för avfärd.  I dag så valde vi att köra på N 125. Efter några mil på en skumpig väg, bara så urusel, många rondeller, genom många små rätt så trista samhällen så vet vi varför vi föredrar motorvägar. Där flyter det på bra och skumpar inte.

Vi kom i alla fall så småningom fram till VRS Antonio. Där var det fullsatt! Vi hade räknat med att det skulle vara många husbilar här och trångt men inte fullsatt! Vart ska vi nu köra? Kolla i Aires och hittade en ställplats någon mil härifrån som hette Odeleite. Slog in koordinaterna dit. När vi körde förbi Castro Marim så såg vi att där stod det mängder av husbilar i stort sett överallt.

Nu blev det inåt landet och uppåt i bergen. Vägen hade bra underlag och omgivningen var kuperad. Mycket upp och ner. Vi kom fram till ställplatsen och det såg väldigt fullt ut men vi hittade en ledig plats med ett ledigt eluttag.

På vägen här så kom vi körande och såg då ställplatsen en bit uppåt. Kom en del regn på vägen hit och det fortsatte en stund efter när vi hade parkerat. Men sedan blev det uppehåll.

Här har vi underbar utsikt över omgivningarna.

Så här ser det ut på ställplatsen. Väldigt fin och välordnat.

Tog en promenad med Zacko och konstaterade att nu är vi på landet och i morgon så väcks vi nog av tuppar som gal.

På eftermiddagen så kom det hit en bil med hel del varor, lite av varje så att säga. Hasse passade på att köpa bananer som vi äter dagligen. Är bra för magen och kroppen.

Det kostar 4.50 € att stå här och för el kostar det 3.00 €. VA ingår och det finns Wifi utanför kontoret här.

Nu så när vi har el och fortfarande internet så passar vi på att lyssna på svensk radio och kolla på SVT play.

Gjorde en liten köttfärslimpa till middag i kväll. Trots att färsen är finmald så har den en helt annan konsistens än den svenska köttfärsen.  Inte bättre eller sämre, bara annorlunda. Lagade en gräddsås till och kokte potatis, serverades med rårörd lingonsylt och det hela smakade jättegott.

Detta är ju egentligen en plats som vi gillar (läget alltså), ligger ju mitt ute i ingenstans. En natt här räcker och troligtvis så kommer vi inte att återvända hit.

Vi har aldrig tidigare sett så många husbilar i Algarve som denna vinter och det är otroligt många fransmän här. 

I morgon så fortsätter vi österut och kommer troligtvis att köra in i Spanien.0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017februari
Lat dag i dag

Kall natt och något kylig morgon men solig. Det var bara 9 plus och en svag vind. Gick till stan och sedan så tittade jag mig omkring lite.

Värmande inneskor finns det många som säljer. Dom ser sköna och varma ut. Det är huset på andra sidan gatan som speglas i fönstret.

Undrar vad denne man hittar här?

Här är det nästan spegelblankt. Vackert belägen restaurang.

Några bilder ifrån olika gränder. Så mysigt att kunna sitta ute i solen på morgonen med en kopp java.

Här ligger en katt på motorhuven och njuter i solen.

En fiskeskuta på väg att lägga till efter morgonens arbete.

När Hasse cyklade till Continente så stannade han på bron och tog ett par bilder in över stan.

Vädret var lite småmolnigt i dag men det var ändå en del sol emellanåt och då var det varmt.

I dag så tog vi igen oss efter den ”jobbiga” tvättdagen i går. Man måste ju återhämta sig, eller hur? Satt mest inne och läste och promenerade med Zacko. Hasse promenerade en del utan Zacko.

Eftermiddagen rusade iväg i sedvanligt högt tempo och det var helt plötsligt dags för att fixa till dagens middag. I kväll så blev det stekt färsk fläsk med löksås och kokt potatis, smakade bra.

I morgon har vi funderingar på att köra vidare österut några mil. Men vi trivs väldigt bra här på grusplanen bakom saluhallen. 1 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017februari
En fin dag samt tvätt i Tavira

Morgonen var solig utan ett moln och det var 12 plusgrader i skuggan utanför husbilen och betydligt varmare i solen. Det var inte en vindpust men det började blåsa lite senare på dagen för att sedan avta på eftermiddagen.

Gick under denna bro till stan.

Trevligt att gå längs med vattnet.

Så här ser det ut på andra hållet.

Byggnad i vägen så vi fick gå en bit på denna smala gata.

Finns några broar över vattnet till andra sidan.

Och här är en annan bro.

Sedan så kom jag fram till denna plats.

Jag gillar ju fontäner och här var det en.

Det finns många smala gränder med massor av restauranger med uteserveringar med skiftande matinriktning. Många affärer också.

En trevlig park finns det också här.

Snacka om att husen står tätt här.

”Hjärtat får inga rynkor” läste jag klart i dag. Den var trevlig och lite småroligt precis som väntat. Sedan så började jag på ”Mördarkommandot” av Anders Jallai, den sjunde boken om Anton Modin. Spännande inledning som vanligt i dom böckerna.

Vid tvåtiden gick vi bort till tvätterian. Hasse cyklade och hade tvätt påsen och tvättmedlet med sig. Skönt att slippa bära. Det var samma Miele tvättmaskin som i Peniche och jag behövde inte läsa instruktionen för jag visste ju hur denna fungerar. Men att få mynten i betalautomaten var en svår historia. Mina euro ramlade bara rakt ner och ut. Fick hjälp av två goa gubbar som var där. Efter många försökt så fick vi till slut igång min tvättmaskin.

Vi gick hem och tillbaka igen efter ca 45 minuter. Nu var det dags för torktumling. Hasse var där först för han cyklade, och flyttade över till tumlaren, valde den stora tumlaren som tar 14 kilo och kostar 2 € för 15 minuter. Sedan så skulle vi ju stoppa in mynt. Och dom bara ramlade rakt igenom automaten. Men så tog Hasse och stoppade in myntet och så skulle jag trycka på start. Tryckte på fel knapp och det var nödstopp. Jaha, bara tt börja om igen. Nu så tog Hasse en 5 € sedel i stället och sedan så tryckte jag på rätt knapp. Är bara så tydligt uppsatt på maskinen, fattar inte att jag missade detta! Men nu så gick tumlaren igång. Vi gick och satte oss i solen och njöt i värmen. Det gick 15 minuter men tumlaren stannade inte utan den fortsatte i 15 minuter till. Jaha, vi fick tydligen valuta för dom pengar vi hade stoppat in. Tvätten var torr och så slät och mjuk Fanns inte ett veck på jeansen, handdukarna, dukarna eller det andra som hade blivit tumlat. Alldeles perfekt.

Hasse hade köpt fläskfilé idag till extrapris, 5.99 € / kg. Bra pris och filén var verkligen fin. I kväll så blev det en bit rödvinsbräserad helstekt fläskfilé som serverades med typ potatisgratäng. Det var jättegott. Frös in filé till två middagar till.

När det blev mörkt så blev det snabbat svalare. Men lite kalla nätter brukar innebära att det blir varma och soliga dagar och det har vi inget emot. 2 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017februari
Kom fram till Tavira i dag med liten omväg

Morgonen var till att börja med solig med det kom sen i lite moln. Det var 12 plus och det ökade snabbt till 18 – 20 härligt varma grader.

Sven-Gösta (gatuhunden) blev utkörd från ställplatsen i dag. Han tog sällskap med oss en bit men härifrån så valde han en annan väg.

Fina hus här.

Här blev utskällde.

Stora flytten började son vanligt vid halvåtta men vi satt lugnt kvar. Vid tolvtiden när vi hade fikat så lämnade vi ställplatsen och Fonte Santa för denna gång. Vi valde som vanligt att köra motorväg och nu gick det österut. Efter några mil på den glest trafikerade vägen så svängde vi av mot Tavira. Hade fått koordinaterna av en klubbkamrat till en ställplats i Tavira vid saluhallen.

Med stadig och säker röst så ledde Agda oss fram och genom stan. Mycket smala, trånga och slingriga gator genom den äldre delen av stan kom vi på. Men det var charmigt att titta på för mig som inte körde. Chauffören hade fullt upp med att manövrera husbilen.

Kom sedan ut ifrån stan och nu kände jag att något var fel. Efter en stund så kom vi fram till Santa Luzia och hamnade åter på en smal och trång men pittoreskt gata. Efter en stund så kom vi fram till en vackert belägen ställplats som låg med havsutsikt. Vi hade fått fel koordinater! Sånt händer ju! Där var det trångt och i stort sett fullt.

Vi körde tillbaka till Tavira och nu körde vi längs med kusten och hade havet på ena sidan och en massa barer/kaféer på andra sidan. Hur trevligt som helst. Men nu ville vi till ställplatsen bredvid saluhallen i Tavira.

Jag kom ihåg att jag hade sett en skylt med texten ”Mercado Municpasel” och nu så fick jag leka GPS en stund. När vi kom tillbaka till Tavira och körde över bron så såg vi ställplatsen. Efter lite funderingar på hur vi skulle komma dit så löste det sig.

Det är en rätt så stor plats med grus och packad sand som underlag. Finns även lite gräs. Ingen service överhuvudtaget.

Till vänster så finns det en stor saluhall med en massa barer och affärer.

Så här ser det ut utanför vår dörr.

Vädret var varmt på eftermiddagen trots att det inte var någon sol.

På eftermiddagen så pratade jag med fler svenskar än vad jag har gjort på länge. Först så kom det en personbil med två trevliga gubbar och knackade på. Dom frågade efter någon svensk som jag inte hade en aning om vem det kunde vara. Men det var kul att snacka en stund. Lite senare så kom det en trevlig killen med en liten papillon förbi och Zacko rusade ut för att hälsa på hunden. Han står parkerade en liten bit ifrån oss med en plåtis. Kul att träffas och snacka en stund. Sen så kom det en jordgubbförsäljare och sen så kom det en portugisisk dam så var ägare till en campingplats här i närheten och lämnade ett blad med info. Ligger mitt ute i ingenstans så det är nog inget för oss.

I kväll blev det äggstanning med bacon och rödlök/gul lök. Smakade bra.

Ja, nu sitter vi i friheten och saknar lite bekvämligheten. Bara att vänja sig, egentligen inget problem med det. Men det är ju det med motorfelet på vår Sun Mover. Laddar ju fast den ligger ner men effekten blir ju inte den samma som när den går upp och följer solen när det är soligt. Är det molnigt så är ju alla solceller utan någon funktion.

I morgon så har vi tänkt tvätta lite, finns en självtvätt i närheten. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017februari
Härlig sommardag mitt i vintern

Nu är det sjunkande temperatur på nätterna när det är molnfritt och stjärnklart. Det brukar innebära varmare dagar med blå himmel utan moln. Så denna morgon så var det sol och 11 plus med snabbt stigande temperatur i solen och helt utan vind. Det blev en skön promenad.

Ett hus som låg längs min väg på min morgonrunda idag.

Här finns det inte så gott om mandelträd men detta finns och står i full blom.

Utskälld blir man lite överallt här. Denna hund vill nog gärna ta sig ut men som tur är klarar han inte av det. Dom flesta hundar som står och skäller bakom staket viftar glatt på sina svansar. Tror nog att dom flesta är rätt så snälla.

I dag så var det skönt att sitta ute i solen utanför husbilen i värmen. Blev väldigt varmt och det var skönt när det ibland kom en mycket svag svalkande vind.

Det är ju dags att flytta över till grusplanen i morgon och det var mycket aktivitet på ställplatsen under dagen. Kö till tömning/fyllning i stort sett hela dagen. Även om denna flytt bara är i morgon, en natt och sedan tillbaka nästa dag så verkar det som att det är ett måste att ha fullt/tomt. Dom flesta kör tillbaka hit på onsdagen efter marknaden.

”Djävulsdoften” var en bok med ett högt tempo. En bra story men attan vad det dricks alkohol i denna bok. Någon törstigare än Malin Fors får man leta länge efter. Nu blir det något lättsamt nämligen ”Hjärtat får inga rynkor” av Mark Levengood. Det är så härliga kåserier med en ömsint humor.

Till middag i kväll så blev det en köttgryta från frysen. Värmde den och kokte potatis. Smakade bra och lite gelé till var inte så dumt.

I kväll så ville inte webbradion fungerar, varför vet jag inte? Men jag kunde inte heller ladda ner böcker från bibblan till datorn i kväll! Märkligt. Men som jag brukar konstatera att både husbilen och datorn har ibland sina egna liv och idéer.

I morgon så har vi tänkt fortsätta österut några mil. Har en plan nämligen!0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017februari
Billigt vin på Continente

Efter lite regn i natt så vaknade vi till en solig morgon med en nästan helt molnfria himmel. Det var 15 plus och rätt så varmt i solen.

Denna hund hade vi sällskap av en bra stund på vår morgonpromenad. Den var lite närgången ibland men efter jag hade stampad en gång med foten i marken så höll han sig på rätt avstånd.

På Continente har dom i dagarna haft en del dyrare viner till starkt reducerade priser så Hasse passade på att köpa hem några flaskor till mig. När ett vin som kostar 9.99 € är nedsatt till 2.99 € så är det helt klart köpläge.

Dagen förflöt sedan lugnt och det hände i stort sett ingenting och det tycker jag är skönt.

Detta charmiga ekipage har stått här i några dagar.

Och dom har en liten veranda i aktern där dom har cykelförvaring under resans gång. I dom röda dunkarna så fylldes det vatten.

I dag så hade Hasse köpt ett stycke vakuumpackad kött som såg väldigt fint ut. Det kostade 4.99 €/kilo och det var ju inte dyrt. Visste inte med säkerhet vad det var men det visade sig var kalkonbröst. Det var 1,3 kilo i paketet och det delade jag upp till fyra middagar. Blev lite olika bitar. Men i kväll så åt vi kalkonbröst i skivor kryddat med salt, vitpeppar och aromat. Brynte dom på bägge sidor och hällde sedan över lite grädde och i det fick dom puttra en stund. Serverades med små stekta potatisar. Var verkligen jättegott. Detta fina möra kött kan man göra väldig mycket god mat med.

Jag lyssnade sedan som vanligt på radion på kvällen. Och det var min favorit Stina Wollter. Alltid så intressant att lyssna på.0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017februari
Lyssnade på frågesport och Mello i kväll

Det milda och molniga vädret fortsätter. Det var 16 plus och lite småblåsigt på morgonen och det var faktiskt ett skönt promenadväder.

Så här har en husbil parkerat på ställplatsen med personalens tillstånd. Fast det är gott om plats här så får han vara parkerad på det som vanligtvis används som körbana. Är några av grannarna där runtomkring som har protesterat men han har ju fått tillstånd att stå där. Varför vet jag inte.

När jag och Zacko var på hemväg så kom Sven Gösta springande med snabba lätta steg efter det joggande paret. När joggarna valde att korsa gatan vid övergångsstället så fortsatte hunden rakt fram. Han var helt klart på väg till ställplatsen för att se om det fanns lite mat där. Och det visste jag att det fanns för Hasse väntade på honom med lite rester från igår.

Blev sol några timmar på eftermiddagen för molnen drog vidare. Passade på att sitta ute i värmen och läsa och njuta. Men det varade inte så länge för nya moln drog in och la sig framför solen. Kort men härligt.

”Tomma luften” var en kuslig och spännande historia med en oväntad upplösning. Mycket dimma på Shetlandsöarna som kommer lika plötsligt som den försvinner och då så kan folk se sånt som kanske inte finns. Nu blir det en bok av Mons Kallentoft, ”Djävulsdoften” heter den. Spännande inledning och jag blev väldigt nyfiken på fortsättningen.

På ställplatsen så var det lite dramatik på eftermiddagen. Det hörs ofta ljud ifrån blåljusfordon här runtomkring men det har man ju vant sig vid. Men idag så stannade ljudet här utanför och personal sprang mot utgången för att möta ambulansen som körde in hit. Den körde förbi oss och stannade en bra bit bakom oss vid en fransk husbil. Vad som hade hänt där har vi ingen aning om. Men det var en del fransmän som samlades och kollade läget. Ambulansen körde härifrån väldigt lugnt och utan blåljus och siren. Kanske löste dom problemet på plats!

Hade tagit fram köttfärs ifrån frysen och funderade under dagen på vad jag skulle göra med den. Gjorde det enkelt för mig. Brynte färsen och smulade den och hällde över en burk med Barilla Tomatsås och det fick puttra ihop en stund. Kokte spagetti och serverade det med riven parmesanost. Blev jättegott och spagettisås till en middag till.

På kvällen så kollade vi lite på SVT play och vem som vet mest. Kul och lärorikt som vanligt. Sedan så blev det lite Mello. Det var roligt att se så många nya artister som jag inte känner till och lyssna på dom. Jag gillade verkligen dom låtar som gick vidare till finalen och även dom som gick vidare till andra chansen.

Men det känns som att jag inte riktigt hänger med i musikutveckligen längre. Kan det bero på att jag håller på att bli gammal? Men egentligen så måste det bero på att man helst vill lyssna på den musik som man gillar och det är ju den som man gillade när man var ung/yngre. Och kanske lite annat också. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017februari
Mulet i dag också

Vädret var milt och mulet med svag vind denna morgon. Temperaturen var 15 plus på natten och även på morgonen men det steg rätt så snabbt till mellan 18 – 20 plus.

Denna vy tittade jag ut över på min morgonrunda.

Denna buske är översållad av små vita blommor och jag vet som vanligt inte vad det är för något.

Har inte varit så många svenskar här den sista vecka men idag så kom det hit några. Den första som vi träffade var en tjej i mogen ålder som kom hit för att snacka en stund. Det är nog minst ett år sedan som vi sågs senast. Kul att träffas igen tyckte vi. På eftermiddagen så kom det hit några fler landsmän, några som vi kände och några som vi inte kände.

Jag skrev för en tid sedan om gatuhunden som vi kallade för Sven Gösta. Han gick runt här bland husbilarna och vi vande oss vid honom och gillade honom. Hasse gav honom mat och det var det flera andra som också gjorde. Vattenskålar stod också ute lite här och där.  Vi saknade honom efter att inte sett till honom på tre dagar. Så klart så funderade vi på vad han kunde ha råkat ut för. Men så tittade vi ut genom fönstret på eftermiddagen och där var han igen. Vi blev faktiskt rätt så glada att se att han var här igen och välbehållen. Hasse hade köpt en liten burk med hundmat till honom och den gick han nu ut med. Och det tog inte många sekunder innan den var slut och renslickad.

Ur frysen i dag så hade jag tagit fram två Gordon Bleu för att tina innan det var dags för att tillaga dom i kväll. Går ju fortare då. Dom ska ju egentligen friteras eller värmas i ugn men det går faktiskt bra i ett halvrunt järn under lock. Paneringen blir ju inte så spröd med det smakar bra ändå. Hasse gick över gatan och hämtade nyfriterade pommes till maten och det blev verkligen jättegott. Har ni provar majonnäs till pommes, det är supergott?

Sedan så tittade vi på SVT play och ”Vem som vet mest” och det var som vanligt trevligt. Kvällen avslutades med Karlavagnen som i kväll handlade om bonusfamiljer. Mycket intressant att lyssna på. Så många olika familjekonstellationer det finns. Och bara man trivs så är väl alla ok eller hur.0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017februari
Gråmulen dag

Började regna under natten och det fortsatte även på morgonen. Hade ingen tur med vädret i dag så vi blev rejält blöta. Det var 16 plus och lite småblåsigt. Först så var det förhöjd luftfuktighet som övergick till ett milt duggregns och sedan ökade till en något kraftig regnskur.  Det tog några timmar innan Zackos långa hårbeklädda öron hade torkat.

Det fortsatte vara mulet hela dagen men varmt, 19 plus och lite småblåsigt. Solen försökte bryta genom molnen men det lyckades den inte så bra med.

Vi satt inne med öppen dörr och fönster och det kom in massor av frisk luft i korsdraget. Dessutom så var det bra väder för att vara ute och gå lite.

Jag har några vänner som har drabbats av svår cancer. Dom har genomgått flera operationer och olika behandlingar och även cystatika som kommer att fortsätta flera månader framåt. Tänker nästan dagligen på er och önskar innerligt att ni ska bli friska och pigga igen. Det blev inte min kära svärdotters mamma för hon dog den 11 januari efter ca 4 månaders sjukdom. Mycket tragiskt. Hon var i min ålder och absolut alldeles för ung för att dö. Kom alldeles för sent till vård för att kunna räddas. Cancern hade spriddit sig till lungor och även till andra organ. Men så är ju den förbannade cancern ibland, den ger sig inte till känna och när den gör det så kan det vara alldeles för sent. Djävla cancer, genom forskning skall den dödas!! Skänk pengar till forskningen!

Hasse hade köpt strimlad kycklingfilé och skivade champinjoner idag. Det passade så bra till att laga till kyckling stroganoff. Höftade till det lite med kryddor och det blev verkligen jättegott. Lagade till lite mycket så nu blev det över till två middagar till. Så gott att bara ha att värma vid något annat tillfälle.

Och sen så gjorde vi som vi har gjort hela dagen nämligen att lyssna på svensk radio. Så kvällens avslutades med Karlavagnen som ikväll handlade om vården i Sverige. Och hur står det egentligen till med den?

Personligen så kan jag ju bara relatera till den behandling jag gick fick vid Sahlgrenska Jubileumsklinken när jag hade drabbats av livmoderhalscancer. Den vara bara så perfekt och bra. Jag blev ju friskförklarad i år.

Men jag förstår att det på många håll i vårt avlånga land är mycket stora problem med att få den vård som man behöver när man behöver den. Att man ska behöva föda sitt barn i bilen på väg till förlossningen för att den närmsta kliniken har stängt är ju absolut inte acceptabelt.

Ibland så verkar utveckling i mina ögon vara avveckling och inte är det bra?0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017februari
Första dagen i årets kortaste månad

Första dagen denna nya månad (årets kortaste) började med sol och en helt molnfri himmel. Det var 12 plus och det blev snabbt varmare.

På min väg till stranden så såg det ut så här. Jag har just gått över dessa övergångställen och tittar tillbaka.

Vi gick på andra hållet i dag och där går gatan mellan hotellen med sina serveringar och strandpromenaden. Och Zacko ville gå på alla håll samtidigt. Finns så många dofter av alla hundar som promenerar här med sina ägare och även gatuhundar.

Ett vackert konstverk med utsikt över havet.

Efter en stund så kom vi fram till dessa saluhallar. Här finns det mycket grönsaker, fisk och annat att handla.

En del av det Quarteria som jag kom till.

Några bilder ifrån dagens strandpromenad. Var en del folk ute och gick i det härliga februarivädret.

Underbara blommor i en härlig färg.

Vi valde att stå kvar här tills på eftermiddagen och jag passade på att frisera Zacko. Hasse satte ut bordet på ”gräsmattan” här utanför och eftersom det inte var helt stabilt så fick han sitta där och vara ett stöd för bordet. Jag började jobba med Zacko vid tvåtiden och var klar vid halvfyra och då hade jag halverat honom. Låg en halv pudel rund om på marken med det andra skräpet här.

Fick kör elverket när jag skulle raka honom men jag ville inte klippa/raka honom på ställplatsen där vi står rätt så tätt mellan husbilarna. Det kan bli rätt så otrevligt om det skulle komma en vindpust och blåsa iväg pudelhår till någon granne och det vill jag inte riskera.

Sedan så plockade vi ihop och så körde vi till Fonte Santa. Mer kö än vanligt men vi ställde oss bakom den sista husbilen längs med vägen. Den fransman som brukar stå först i kön gjorde det i dag också. Han satt i sin stol framför sin husbil och kollade på allt som hände.

Hasse tog en promenad bort till ”kontoret” och betalade för några dagar till med el. Sedan så var det bara att vänta. Dom hade inte börjat med att städa än så det var bara att ställa in sig på ett par timmars väntan. Men med en bra bok och internet så gick tiden fort.

Tio minuter över fem så var det dags för husbilarna att kör in på ställplatsen igen. Nu är det rusning men ändå med ett kontrollerat kaos. Alla kör in målmedvetet till den plats som dom har lämnat i går eller till den plats som dom vill ha i dag. Vi fick i dag platsen bakom som vi lämnade och vi är helt nöjda.

Nu så började den stora rusningen för att få koppla in sig på en elkontakt men det finns det gott om här. Gubbar och käringar rusade iväg med sina sladdar mot närmsta elstation men det fanns plats för alla.

Det tog omkring 20 minuter för alla husbilarna, ca 60, att komma på plats. Vi tyckte det var skönt och komma på plats igen. Kändes lite som att komma hem igen.

Gjorde en omelett i kväll med bacon och lök och den blev jättegod. Det har blivit många omeletter dom sista veckorna här men det är bra och lättlagad mat och den kan varierias hur mycket som helst.

Och i kväll så lyssnar vi på Karlavagnen och det är så trevligt. Handlar om små lögner i vardagen. Kallas det för vita lögner kanske. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 januari
Tisdag och massflytt

Mulen morgon, vindstilla och 12 plus.

Halvåtta började några husbilar röra på sig och körde till utfarten för att köa där tills dom öppnade klockan åtta. Det är samma husbilar som står först varje vecka och dom ställer sig sedan först på grusplanen också. Allt för att komma först in i morgon på eftermiddagen efter marknaden.

Zacko och jag gick som vanligt iväg på vår gemensamma morgonpromenad. I dag så valde Zacko att gå ner mellan villorna och det hade jag inget emot. Vid en korsning var vi inte riktigt överens men jag övertalade honom om att min väg var bäst. OK sa han och följde med efter lite protester typ fyra bromsande tassar i marken.

När vi kom tillbaka så var ställplatsen till hälften tömd på husbilar. Kö till VA var det som vanligt. Vi satt lugnt kvar och fikade och kollade på internet. Ville ju ha ström så länge som möjligt. Vi var nästan sist när vi lämnade platsen vid halvtvå.

Körde till stan och parkerade på samma ställe som förra veckan. Hasse la lite extra kloss under vänster sida så nu lutar vi inte riktigt så mycket som förra veckan. Skönt med stenläggning utan för dörren så man inte drar in så mycket smågrus.

Nu var det väldigt hög luftfuktighet, varmt och kvavt, och jag och Zacko gick ut på en runda i närområdet. Det ska finnas en djuraffär här i närheten som heter Canitos & Co där dom badar och klipper hundar. Hittade den inte i dag men jag hittade några tvätterier på gångavstånd. Snart dags att tvätta igen.

En stund efter vi hade kommit hem så blev det ett lätt duggregn som övergick till ett mer strilande regn. Så det var bara att sitta inne under eftermiddagen med trevlig läsning och lite internet.

Jag har varit lite ledsen idag för min kära svärdotters mamma har blivit begravd idag och jag har varit med dom i mina tankar. Det är en svår dag för henne och familjen. Att ta farväl av en älskad mamma och hustru är så fruktansvärt jobbigt.

Vid sextiden så blev det uppehåll och då var det dags igen för en kissetur med pälsklingen. Blev inte så långt hemifrån ifall det skulle börja regna igen men det gjorde det inte. Kom hit en annan vovve som Zacko kissade i kapp med. Undrar hur många gånger en hanhund kan pinka revir?

Värmde fryst lasagne från Lidl till middag i kväll och det är ju mat det också fast det smakar inte så gott som hemlagat så klart.

I kväll så lyssnar vi på portugisisk radio med bra musik och en massa reklam men vi fattar inte ett ord av vad dom säger. Men det är faktiskt mest ljudet vi är ute efter förr vi har så svårt med när det är tyst.

I morgon eftermiddag så kör vi tillbaka till Fonte Santa hade vi tänk. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 januari
Dags för att fylla vatten

Även denna morgon var solig, 9 plus och nästan helt vindstilla. Tog på rätt ytterplagg i dag och det var bra för det blev väldigt snabbt varmt när man gick i solen. Zacko valde väg i dag också.

 

Suisse går jag förbi varje morgonen och i går kväll så var det trubadurer här och dom andra svenskarna hade varit där och tyckte det var jättetrevligt. Dom kom förresten förbi här på eftermiddagen och stannade till för en trevlig liten pratstund.

På förmiddagen så cyklade Hasse till MEO för att köpa uppkoppling. Nu blev det en ny period på 15 dagar, 15 € och 30 GB. Innebär att vi nog blir kvar i Portugal ett tag till.

Sedan så var det dags för oss att fylla vatten i tanken och i plastdunkar. Flyttade husbilen dit och det var bara en bil före oss. Det var förresten kö dit hela förmiddagen och eftermiddagen. Tog en liten stund för trycket är inte så där bra. Jag fick uppdraget att trycka på knappen (annars så bryter vattnet rätt så snabbt) samt att skruva på locken på plastdunkarna. Det kostar 2 € för 100 liter vatten. 

Blev mycket läst när vi inte hade uppkoppling. Under eftermiddagen läste jag klart ”Det andra ansiktet” och den var mycket spännande och bra precis som dom andra böckerna om Knutas, Karin och dom andra poliserna på Gotland. Nu blir det ”Tomma luften” av Ann Cleeves och en tur till en annan del av världen, Shetlandsöarna.

I kväll så var det dags för lite hämtmat igen. Så klart blev det en kyckling med pommes ifrån stället tvärs över vägen. Hasse gick dit för att köpa det. Skönt att slippa fixa med käk i kväll. Smakade jättegott som vanligt.

Nu lyssnar vi på svensk radio igen och det gillar vi. Just nu är det Karlavagnen.

I morgon så är det flyttdags igen och jag bara undrar vart har denna vecka tagit vägen. Tiden går ju alldeles för fort. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 januari
Det soliga vädret fortsätter

 På morgonen var det klarblå himmel och inte ett moln i sikte. Det var 10 plus men kändes mycket varmare och i solen var det riktigt varmt och det kom inte en vindpust. Hade tagit fel jacka så det ångade om mig.

Nu blommar dessa för full och jag kommer inte ihåg vad växten heter.

Livet på ställplatsen pågick som vanligt när jag kom tillbaka. Det var folk som sysslade med det som man gör när man bor i husbilen. Några husbilar körde iväg och nya kom hit och i dag så kom det hit en svensk husbil med klubbdekal.

Detta unika fordon är det en kille som kör runt med. Man får köra det när man har fyllt 16 år och det slutade tillverkas för 20 år sedan. Vilket land det kommer ifrån vet jag inte men charmigt är det.

Det var alltså soligt och varmt och jag satt ute i shorts och läste en stor del av dagen. Strax efter tre så började molnen hopa sig och la sig ibland framför solen då det genast blev svalare. Dags för klädbyte. Vid halvfem så var det dags att flytta in efter en varm och härlig dag.

Blev inget internet i dag för Meo butiken var stängd för det är ju söndag. Man kan ju gå ner till infarten med plattan och där finns det gratis Wifi och koden får man på kontoret där. Hasse gick dit en stund på eftermiddagen och på kvällen men jag bestämde mig för att det fanns nog inget så viktigt på nätet utan att det kunde vänta tills i morgon. Lite synd att dom inte har fungerande Wifi över hela området.

Hasse köpte detta lilla gulliga stekjärn för att steka hjärtformade ägg i. Kanske kan man också göra en liten miniomlett i det.

Färdigformade köttfärsbiffar på en skiva formfranska och med stekt ägg på och några små stekta potatisar och lite rå lök smakade bra i kväll till middag.

Nu hoppas jag på att vi har internet i morgon igen. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 januari
Slut på Wifi

Natten var kylig och det var morgonen också, bara 8 plus. På himlen var det höga skyar som knappast skymde solen. Mötte inte en människa på morgonpromenad utan bara på väg ut ifrån ställplatsen. Gick över vägen och ner bland dom inhägnade stora villorna.

När vi kom tillbaka till ställplatsen så var full förmiddagsaktivitet här. Det bars latrin, gråvatten och fylldes på med färskvatten. Märklig att alla ska göra detta i stort sett samtidigt men så är det nästan överallt.

Det var inte så många som körde iväg i dag men det var en hel del som kom hit. Tror det är mer än 70 husbilar här nu men det får plats med fler. Dom flesta är fransmän men det finns även husbilar från andra nationer i Europa. Hittade ingen svensk husbil här i dag men i en tysk husbil så fanns det en svensk som Hasse pratade med en stund i dag.

På platsen, där många rastar sina hundar, fanns det en fasttjudrad häst som betade i godan ro. Den såg lite mager ut så han behövde nog det gräs som han betade i sig här. Gick där vid tvåtiden.

Det blev sedan varmt i solen och jag bytte om till shorts och satte mig ute i solen och värmen. Men det tog inte så lång stund förrän det drog in några moln som elakt lade sig framför solen. Blev rätt så mycket svalare. Alltså dags att gå in och byta om. Tog på en kofta också och sen jag gick jag ut och satte mig och fortsatte läsa igen.

Nu var det så här att vårt internet helt plötsligt inte fungerade. Det bara dog!! Signal går fram till routern och till dator/platta men sedan så händer det inget. Bara helt dött. Så djävla irriterande. Hasse cyklade till stan och Meo på eftermiddagen men där var det bara så stängt. Inte roligt alls. Kan ju inte vara slut redan efter som vi fyllde på med 30 GB för två dagar sedan? Fattar Nada! Har försökt med att ändra några inställningar på router men det hjälper inte. Satte stickan i datorn med där fick den ingen signal. Bara att vänta och se vad som händer!

Läste klart ”Entry Island”, en mycket intressant och spännande historia. Människoöden ifrån 1800-talet vävs ihop med nutid. Fantastisk berättelse ifrån Yttre Hybriderna om vad som hände där när folk i svältens spår tvingades därifrån. Sedan så var det nutid och hur någon av girighet mördar. Och mycket mer. Bara så bra. Och underbara naturskildringar av en karg natur med massor av vackra stränder. Nu blir det ”Det andra ansiktet” av Marie Jungstedt. Och vilken början det var. Nu förstår jag precis varför jag backade med mitt fallskärmshopp för några år sedan. Det var detta som jag var så fruktansvärt rädd för!

Blev helstekt fläskfilé i rödvinssås med potatisgratäng till middag i kväll. Det smakade verkligen jättegott och det blev absolut inget kvar.

Eftersom vi inte hade någon internetuppkoppling ikväll så lyssnade vi på portugisisk radio med bra musik men vi fattar inte ett ord.0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 januari
Frostat av frysen

Fy vad det regnade mycket i natt. Blev uppehåll på morgonen en stund men när jag och Zacko gick ut så började det regna igen. Nu var det så där att rätt som det regnar så kommer det en skur. Vi blev rätt så blöta på vår morgonpromenad som gick mellan villor och hus på trottoarer som inte har så mycket vattenpölar. Det var 12 plus och blåste en del. När vi närmade oss ställplatsen så upphörde regnet. Hade alltså ingen tur idag. Molnen lättade och solen började titta fram lite ibland.

Nu hade jag nästan tomt i frysen och det var dag för att frosta av den. Dessutom så var det gott om plats i kylskåpet så det frysta fick plats utan problem där. Kokte vatten och satte in i frysen och stängde dörren. Det tog sedan inte lång stund förrän isen där bak i frysen lätt kunde lossas och i nästan ett helt flak slängas utanför dörren. Torkade torrt och satte på kylskåpet igen. När frysen hade blivit lite kall så var det dags att flytta in frysvarorna igen. Tog inte så lång tid, kanske 45 minuter.

Växlande molnighet var det under eftermiddagen. Det var både sol och lite regn. Jag tycke det var lite för blåsigt att sitta ute men vi kunde ju ha dörren öppen. Och in genom den så kom det massor av frisk luft i synnerhet när vinden stod på just på det hållet.

Vid tvåtiden så var det dags för en hundpromenad och så här kan det se ut i närområdet ut över det portugisiska landskapet.

Det blommar en del också på några ställen.

Hasse hade köpt köttfärs idag, fläskfärs för sig och oxfärs för sig och den var finmald. Av någon anledning så får man inte färsen blandad här. Men det ju inga problem, jag kan ju blanda själv. Tog hälften ifrån varje färs och frös in den andra hälften. Gjorde en god köttbullesmet och formade köttbullar. Jag förstår inte varför mina köttbullar alltid blir lite platta och inte runda som dom färdiga som man köper. Men mina blir i alla fall jättegoda (det är dom färdigköpta också). Kokte potatis och fixade till en god gräddsås och så blev det rårörd lingonsylt till och det smakade jättegott. Som vanligt blev det några över och då kan man göra sig en god köttbullsmacka i morgon med inlagd gurka.

Och vad gjorde vi i kväll. Så klart lyssnade vi på svensk radio och Karlavagnen, https://www.facebook.com/KarlavagnenP4/?fref=ts. Och det här handlade om i kväll.  0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 januari
Regnig dag

Temperaturen steg under natten utomhus till 14 plus och inne hade vi då 22 plus för vi hade på värme. Alldeles för varmt att sova i. När Hasse var uppe vid fyratiden så stängde han av värmen och det blev något svalare.

Det blev sovmorgon i dag för vi satt uppe sent i gårkväll. Kom inte ut förrän strax innan nio. Vädret var helmulet och grått och det var 15 plus och det blåste lite också.

Gillar texten på denna bil. Står en bil där vid sidan med klubbdekal på.

Det är rätt så skräpigt på sina ställen.

Några har vackra skyltar med husnummer på.Här pryds huset av vacker kakelsättning.

Jag klarade promenaden utan regn men mitt på dagen började regnet som var väntat. Plaskade på rejält hela eftermiddagen. Blev rätt så våta när vi (Zacko och jag) gick ut vid tvåtiden. 

Vårt internet tog slut i dag så Hasse cyklade iväg på förmiddagen och köpte ytterligare 30 GB för 15 € i 15 dagar. Fungerar väldigt bra.

Fick sedan strömavbrott. En gubbe gick ut och kollade elskåpet men det är låst. Man får gå ner till infarten där personalen finns och så kommer dom och rättar till det. Men alla räknade visst med att någon annan skulle gå dit så ingen gick dit. Efter en halvtimme så var det en kille som tröttnade på att vara utan el så han gick dit i regnet och blåsten. Efter en kort stund så kom personalen i bil och efter en liten stund så var det klart. Men det varade inte så länge förrän strömmen gick igen. Nu dröjde det inte så länge förrän en annan kille gav sig iväg. Så kom bilen med personal igen och fixade till det. Hoppas nu att inte elen försvinner senare på kvällen eller under natten för personalen går hem klockan 17.00.

I kväll så gjorde jag spansk potatisomlett med lök och så åt vi bacon och rårörd lingonsylt till. Det var riktigt gott. Blev över lite och det smakar gott även kallt att äta när man blir lite sugen på något.

Som vanligt när vi har el och internet så lyssnade vi på P 4 under dagen och kvällen.  0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 januari
En underbar strandpromenad

Solen gick upp bakom dom höga husen och det fanns inte ett moln på den klarblå himlen. Det v ar 10 plus och någon vind fanns det knappast.

Vi gick ner till strandpromenaden och den var nästan folktom vid halvnio på morgonen. Var mest folk med hund som var ute nu. Så härligt att höra ljudet från vågorna när dom närmade sig stranden och höjde sig och med skummande toppar forsade upp över land för att sedan långsamt dra sig tillbaka.

Några små båtar var ute och jag tror att dom fiskade.

< /p>


Några bilder ifrån strandpromenaden. Här finns det många restauranger/barer men en hel del är stängda nu när det är vinter.

En bild till ifrån strandpromenaden.

Vi gick till strandpromenaden tog slut och här ser vi husbilarna som står parkerade vid sandstranden.

Baraen till vacker bild över stranden och havet.

Idag så läste jag klart ”När livet börjar om”. Den var mycket bra och underhållande. En typiskt Lucy Dillon roman som innehåller spänning, romantik och lyckligt slut. Bara så bra. Dessutom så är det så roligt att andra karaktärer från dom tidigare böckerna tar plats här. Och dessutom hundarna. Nu blir det en bok av Peter May och den heter ”Entry Island”. Intressant och spännande inledning.

Efter som vi skulle köra tillbaka till ställplatsen på eftermiddagen efter marknaden så blev det några timmars väntan. Passade på att gå några promenader och ta en tur till ner till strandpromenaden. Nu var det betydligt mer folk här och många satt vid dom uteserveringar som var öppna.

Vid fyra tiden så körde vi bort till ställplatsen i Fonte Santa. Där var det kö som vanligt och det hade vi räknat med. Fransmännen stod som vanligt först och dom hade stått där sen några timmar sedan.

Vi hittade en plats i kön och när klockan blev strax innan 6 så öppnades det för inkörning. Nu skulle alla in p en gång och det blev trångt. Vi fick en bra plats som vi var nöjda med.

Ikväll så blev det en köttbit med vitlökssmör och Hasse gick bort till baren tvärs över gatan och köpte pommes. Det blev en god middag. 

Nu tycker vi att det är skönt att ha el och så lyssnar vi på svensk radio i kväll.0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 januari
Flytt och datorstrul

Kall morgon bara 6 plus strax efter 8.

På min morgonrunda i dag så såg jag faktiskt lite frost på växtligheten. Det har troligtvis varit minusgrader i natt på vissa ställen.Bilder från området som jag promenerade i. Det är väldigt fint just här.

Redan halvåtta började några fransmän köa för att komma ut först och för att komma in först på grusplanen bredvid och där ställa sig längst fram. Detta för att kunna köra ut först på eftermiddagen och börja köa för att få samma plats som dom hade lämnat.

När Zacko och jag gick så var det lång kö till fyllning/tömning och det var det fortfarande när vi kom tillbaka och i flera timmar framåt.

Vi satt lugnt kvar och fikade innan vi körde strax efter 12 och då körde vi mot Quarteria. Efter en kort stund kom vi till stan och fortsatte en bit tills vi kom fram till en parkeringsplats där vi har sett att det har stått husbilar tidigare.

Nu fick vi denna utsikt utanför dörren.

Här har vi parkerat och jag ska säga att det lutade både hit och dit. Och vad säger Hasse då?  ”Hydrauliska stödben” så klart. Ja, visst hade det varit bra här. Men vi ska ju bara stå här en natt så det får ju gå.

Gick lite promenader i närområdet och här finns kaféer/ barer i stort sett i varje gathörn. En hel del affärer också. Hittade en köttaffär som hade som lockpris 4 kg blandat griskött, 1 kg vardera av 4 olika styckningsdelar samt 1 kg korv och detta kostade bara 15 €.

Strandpromenaden ligger inte långt härifrån, bara denna gata rakt ner till det solglittrande havet. Där ska jag promenera i morgon. 

Satt och läste några timmar så det var som vanligt fast bara på en annan plats.

I kväll så åt vi makaroner med bratwurst. Inget fel på den maten och korven är kryddigt god. Jag häller ju dessutom curryketschup och lite curry över den, blir gott. Samt riven parmesanost över makaronerna. 

När jag sedan satte på datorn så började den med en massa uppdateringar och omstarter och det kan ju hålla på hur länge som helst vet jag av erfarenhet. Så typiskt att den skulle börja med det när vi inte har el!! Körde elverk en stund men det vill vi ju inte lyssna på hur länge som helst. Vid nio så stängde jag av eländet och fortsatte läsa i stället. Får ta itu med datorn i morgon. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 januari
Lite om vår vildhund

Molnfritt och soligt så var morgonen idag. Lite svalt i vinden och 9 plus. Höll mig på solsidan där det gick. Här är det väl inte dom trevligaste promenadvägar men egentligen så kvittar det för jag får ju i alla fall min en timmes morgonpromenad med Zacko. Kan ju promenera i mina egna tankar och jag väljer att tänka trevliga tankar. Varför skulle jag välja något annat?

Förmiddagen försvann i ett rasande tempo precis som vanligt. Några husbilar körde härifrån och andra skiftade plats när det blev något bättre ledigt.

Hasse hade hitta en påse med små fina potatis som skulle passa bra till suring, alltså surströmming. Eftersom han var så sugen på detta så blev det detta till middag idag. Men nu åt vi redan vid tretiden när solen fortfarande var värmande. Suring äts utomhus.

Potatisen var jättegoda och det var suringen också. Rödlök, tunnbröd och smör hör ju till. Vi blev jättemätta och nöjda och sedan så rapade vi suring i flera timmar. Och vi drack massor med kolsyrat vatten och även lite annat smaksatt vatten.

Sedan så satt jag ute ett tag och läste i solen som snabbat sänkte sig bakom träden.

Men jag slapp att laga mat i kväll för vi var ju så mätta.

Nu så blir det lite om hunden som stryker runt här.

Denna halvstora hund kommer till ställplatsen varje dag. I förra veckan när vi var har så försökte vi köra bort honom men det gick inte.

Så klart finns det några här som sätter ut mat till honom. Han är så tillbakadragen och stör ingen. Det går inte att komma nära honom. Han är kanske mest van vid hugg och slagg och ingen vänlighet.

Här lägger han sig till rätta på Zackos dyna.

Och ja, vi har också börjat ge honom mat. Mot bättre vetande. Har döpt honom till Sven Gösta.

Denna hund har smugit sig in i våra hjärtan och i kväll så ligger han här utanför på Zackos dyna som Hasse inte hade hjärta att ta in.

Så klart lyssnar jag på radion och Karlavagnen i kväll.

I morgon så är det den stora flyttardagen här. Då ska alla flytta bort till grusplanen en bit bort för på onsdag är det marknad här. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 januari
En lugn och skön söndag

Vädret kunde jag inte klaga på denna soliga, molnfria söndagsmorgon. Lite svalt möjligen, 9 plus men ingen vind.

Så här ser det ut ibland.

 Och några meter längre fram längs gatan så ser det ut så här.

Vad detta är vet jag inte men det växer massor av det lite överallt.

Livet på ställplatsen gick sedan sin gilla gång. Några husbilar körde iväg och andra kom hit. Folk gick ut på promenader och många kom tillbaka med plastpåsar i händerna. Hade troligtvis varit och handlat. Som vanligt var det en del som gick och tömde latrin och andra gick med hinkar med gråvatten. Andra körde iväg med husbilen för att tömma gråvattentanken och kanske passa på att fylla vatten samtidigt.

Några gick runt och pratade med sina landsmän. Vi är rätt så många olika nationaliteter här ifrån Europa och ibland så pratar man med varande fast man kanske inte kan språket. Men engelska funkar i regel annars så är kroppsspråket rätt så gångbart. Några ord och lite viftande och några upprepningar så förstår vi varandra (tror jag).

Många valde att ta en cykeltur, kanske till stan och strandpromenaden. Eller kanske för att göra lite inköp samtidigt. Bra med cykelkorg då man kan få med sig en del hem utan att behöva bära tunga vattenflaskor/dunkar.

Någon som har med sig personbil tog en tur och besökte några orter och ställplatser under dagen. Fick höra att det var rätt så fullt både i Silves och Lagos.

Eftermiddagen blev lite mulen och det var tröja på när det kom ett moln och täckte solen och tröja av när det försvann och solen kom fram. Men det var skönt att kunna vara ute och det var många som satt utanför sina husbilar och myste.

Det blev lite boulespel även i dag och Hasse (som inte hade ont i ryggen längre?) var med och spelade. Gick dit och tittade på en stund och det var som vanligt trevligt.

I kväll blev det som planerat hemlagad pyttipanna med diverse rester. Så klart med potatisen som jag kokte extra i går. Det blev jättegott och serverades med stekt ägg och rödbetor.

Det har i fina Ulricehamn varit WC tävlingar i helgen och dom har vi följ på radion. Har gått väldigt bra för Sverige och det är vi glada för. Men Norge har ju varit i topp och grattis, ni är ju bäst.

Men så roligt att Ulricehamn och WC har fått så mycket beröm för ett så väl genomfört arrangemang. Och nu ska dom göra om det om två år.

Lyssnade sedan som vanligt på radion på kvällen och det var underhållande och bra. Avslutade kvällen med att lyssna på en av mina favoriter, Stina Wollter som pratar med sina lyssnare. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentarTalkActive Blog - Copyright 2008 - Talkactive ApS - all rights reserved.