Välkommen hit.

 

Detta handlar om vårt husbilsliv, våra resor

samt mina tankar och funderingar.

Vi har lata dar och tar det lugnt.

 

 


Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 maj
Pudelvård i dag

Så blev det svalare väder igen och det var väl väntat. Det var endast 13 plus denna morgon och lite småblåsigt med hög risk för regn. Hade tu för vi klarade oss utan nederbörd på vår morgonrunda. Tyckte faktiskt att vädret blev kallare senare på dagen.

På eftermiddagen så var det dags för pudelvård. Badning och klippning stod på schemat i dag. Som vanligt så sprattlade han vilt när han skulle ner i badbaljan men när han väl stod där så accepterade han sitt hemska öde och stod så stilla och fint. Sen blev det först torkning med Plutoduken som verkligen tar bort mycket vatten ur pälsen. Förflyttning till klippborder för vidare torkning med hårblåsen och jag försöker borsta lite samtidigt. När han är torr så börjar klippning och rakning. Han står så stilla och fint under behandlingen. Avslutar med kloklippning och till slut Frontline i nacken. Det tog en och en halv timme så det gick rätt så fort.

Sedan var jag trött och hade fått ont i ryggen men det var ju väntat. Blev soffläge någon timme och en Alvedon och det blev lite bättre.

Till middag i kväll så blev det kokt falukorv med kokt potatis, pepparrotssås till Hasse och senapssås till mig så att vi blev nöjda bägge.

Glodde lite på tv i kväll men efter nån timme så tröttnade jag på det och övergick till datorn och radiolyssning och så klart Karlavagnen.0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 maj
Inte hittade jag några vindbrallor i dag

Det åskade och regnade en del i gårkväll då kändes det lite svalare när jag gick ut med Zacko en sväng på väg till husbilen strax efter elva.

Värmen fortsatte även idag men i morse så var det lite svalare bara 18 plus. Det var muletoch helt vindstilla. På vår ”vanliga runda” mötte vi en man i min ålder med en liten vit hund som hette Kasper och han var okopplad. När Kasper fick syn på Zacko så började han att gläfsa lite och började gå mot oss. Hans husse stod där och ropade efter honom men Kasper hade glömt att ta bort hörselskydden för han brydde sig inte ett dugg om husses rop. Kasper kom fram till oss och Zacko blev så glad över att få hälsa på en liten hundkompis. Dom kom så bra överens och började omedelbart pinka revir. Vi hade sedan sällskap en bit och det var trevligt att småprata lite om hundar och deras beteende. Mannen var på väg för att hämta sin lastbil som stod parkerade lite avsides och när han kom dit så ville Kasper följa med oss men då fångade ägaren in sin lilla vovve och bar bort honom till lastbilen. Zacko och jag fortsatte på vår runda.

Dagsför tvätt i dag och Hasse hade burit bort tvättpåsen till tvättkällaren och det var jag glad för, den var rätt så tung trots att det inte var så mycket tvätt. Men jag fyllde i alla fall tre maskiner i dag men det går ju på en gång och samma tid. När klocka var två så var det torrt och jag plockade ner det. Hasse stod utanför med Zacko och jag tog Zacko och Hasse tog tvätten och bar bort den till husbilen och det tackade jag för.

Nu hade klockan blivit strax efter två och vi tyckte att det var dags för ett besök i Borås och Knalleland. Det var väldigt varmt nu, plus 27, och vad vi uppskattade att ha AC i husbilen. Blev nästan lite kallt men det kändes skönt.

Nu tyckte jag att det var dags för ett par vindbyxor till mig, så där lagom svala för att använda till min morgonpromenad. Gick och letade efter detta på sportaffärer och lite andra klädaffärer men hittade inget som kom i närheten av vad jag ville ha! Det finns ju bara såna där tajta brallor och såna vill jag inte ha.

Hasse gick en sväng till Clas i Sjön och han hittade inget att köpa konstigt nog. Men så kan det vara ibland.

Sedan så körde vi tillbaka till Rydal. Hörde sedan på radion att det var regn på gångoch i Göteborg så var det nästan katastrof med mycket vattenmängder.Men det gällde inte här. Det kom en kort skur, några smällar och blixtar, det var allt

Gjorde något som jag inte har gjort på länge nämligen pressad potatis och serverade det till en panerad köttbit och la på en bit vitlökssmör. Smakade jättegott.

Sedan så hände absolut inget mer på kvällen.0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 maj
Nya Keen skor

Det var varmt i natt och i morse vid åttatiden så var det nitton (19) härliga plusgrader. Inte dumt alls. Var visserligen mulet och det fanns antydningar till en svag vind. Gick den vanliga Rydals promenaden på en timme och nu blommar syrenerna och mycket annat för fullt. Mötte inte en levande varelse förutom några daggmaskar och en hel del insekter.

I dag så skulle jag hämta ett paket hos Frendo (Statoil) i Kinna med mina nya sandaler som jag hade köpt ifrån http://www.outnorth.se/keen?gclid=CjwKEAjwmfKpBRC8tb3Mh5rs23ASJACWy1QPJ5ieWVsMScDGQPUhp73r-gra73PsoZ9xhDudPsk9NhoC2WDw_wcB

http://www.outnorth.se/keen/uneek-8mm-rock#BLACKLILACCHI  Och så här ser dom ut. Mycket bekväma och mina fötter gillade dom med en gång som vanligt. Är faktiskt dom enda skor som mina fötter gillar och dom bestämmer vad dom vil promenera i.

Men innan jag hämtade paketet hos Frendo så körde vi till Lidl i Skene för att fylla på med Saskia kolsyrat vatten och deras toalettpapper och båda dessa produkter tycker vi är mycket bra för att inte säga bäst.

Där utanför träffade vi ett par glada och trevliga husbilsvänner och det blev stora varma kramen. För tillfället så bor som på Seglora Camping som ligger rätt så nära där vi bor. Det var verkligen roligt att träffa dom igen, var ett tag sedan. Men jag följer dom på FB och det tycker jag är kul.

I dag så tog jag fram en kycklinggryta från frysen och det var lite snålt tilltaget för att räcka till en middag. Tog alltså fram en liten påse med grytbitar som inte heller hade räckt till en middag. Men när jag slog ihop dessa så blev det absolut lagom till en middag för två. Kycklinggrytan var med curry så det blev en gryta med currysmak och den serverades med kokt ris och det var jättegott.

Som vanligt lyssnade jag på radion i kväll och så klart Karlavagnen. Men när det är nyheter så går jag hem till husbilen med Zacko och fortsätter lyssna där när jag har lagt mig. Vilket härligt liv jag har!0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 maj
2016-05-20 till 2016-05-22

På fredag morgon så var det mulet väder igen. Hade kommit lite regn under natten men det var inget regn på morgonen. Det var 10 plus och ingen vind.

Togen sväng till hembygdsområdet där denna vackra gamla kyrka finns.

Här finns det många gamla väl bevarade byggnader.

Sen kom det lite spridda skurar under förmiddagen. Vi gick bort till ICA Indianen för lite kompletterande inköp. Där var det mycket folk för affären firar 50 år med massor av fina erbjudande och dom bjöd på kaffe och tårta. Vi köpte varsin macka till kvällens knytis på Värmlandsträffen.

Vid tretiden så körde vi mot Torsby på väg 239 och dit har vi nu varit på väg i nästan två veckor. På vägen dit så började det störtregna men det slutade efter en stund innan vi kom fram till Torsby. Trafiken var gles och vägen var ibland helt rak. Naturen var omväxlande med skog och vattendrag om vartannat.

Hittade fram till bygdegården utan problem. Det var redan en de husbilar på plats. Vi blev mottagna av två trevliga killar som visade oss var vi skulle parkera. Dom talade även om för oss att det var kaffe och mackor inne i bygdegården. Det fylldes sedan snabbt på med nyanlända husbilar som kom efter oss.

Gick först en sväng med Zacko och hittade denna vackra utsikt över sjön Fryken.

 

Här är den vackra ingången till bygdegården där vi skulle vara i helgen.

Utanför så ser det ut så här.

Vi gick sedan dit och då ösregnade det. När vi kom in så möttes vi av många glada och trevliga klubbkamrater och fick kaffe och ostmacka och det smakade bra.

Efter det så gick vi tillbaka till husbilen och möttes av en överlycklig Zacko som hade varit ensam i nästan en hel timme.

Sedan så var det samling klockan sju för en välkomstdrink med lite tilltugg som bestod av en mycket god korv. Två damer ifrån hembygdsföreningen stod för lite information och dom var faktiskt väldigt roliga och berättade en massa historier om Torsby med omnejd.

Sedan så gick vi hem en stund innan det var dags för knytis klocka åtta. Passade på att gå en sväng med Zacko.

Tog sedan våra smörgåsar, Hasse hade en köttbullemacka och jag en bit smörgåstårta,och gick till samlingslokalen. Vår medhavda mat smakade jättegott och ett glas rött till det var inte helt fel. Det var många olika maträtter som avnjöts här och vi hade mycket trevligt med våra bordsgrannar.

Efterhand som tiden gick så ökade ljudvolymen och det blev alldeles för högt för mig och jag hörde inte ett dugg av vad någon sa. Dags att gå till hem. Zacko blev ju som vanligt glad och vi gick ut en sväng. Vi träffade då flera hundägare som också var ute en sväng med sina fyrbenta älsklingar.

Sedan så gick jag hem och lyssnade på radio och läste.

 

2016-05-21

Lättmulen lördagsmorgon, 11 plus och ingen vind. Det blev en promenad i villaområdet. Många fina hus med välvårdade trädgårdar.

10.00 så var det dags för tipspromenad och här hämtade vi våra tipslappar.


Promenaden slingrade sig fram i närområdet och där fanns det även en mycket vacker utsiktspunkt. Frågorna var jättesvåra och det fanns inte en som vi kunde säga att vi kunde. Men det verkade som att ingen kunde dom utan det blev gissningar på dom flesta.

Sedan så började solen att jobba på att få bort molnen och det lyckades den med. Här togs det snabb  ut stolar och bord och alla satte sig ute för att njuta i värmen och mingla. Det blev en mycket trevlig eftermiddag.

Här är lilla Mimmi på väg in i Hasses ficka efter godis som hon vet finns där.

Grillarna tändes och ett tag så var det mycket folk där. Jag lade mina två folieknyte på grillen och dom behövde ingen passning, klara efter ca 15 minuter. Dom innehöll en stor köttfärsbiff med en tomathalva på samt en hel del tunt strimlad gullök. Hade hällt över ketschup och japansk soja samt kryddat med salt och svartpeppar när jag brynte dom. Blir en väldig god sky som man suger upp med en bit gott bröd. Det var väldigt gott.

Det var en trubadur som underhöll oss här i kväll och han var väldigt bra tyckte vi. Han varvade bra lokala historier med trevlig musik och han ackompanjerade sig själv med spel på ukulele.

Här ser det ju inte ut som att publiken är vaken men det dröjde inte så länge förrän dom stampade och klappade takten och sjöng med.

Men som vanligt valde jag att i halvtid gå hem till Zacko och hämta honom för att gå en sväng. Hasse hade också kommit på samma tanke så vi satte oss ute på en bänk och tittade ut över Fryken och delade på en liten flaska Vichyvatten. Sedan så gick vi hem. Jag satt och läste en stund och lyssnade på radion innan jag gick och väntade på John Blund som tog god tid på sig innan han kom.

 

2016-05-22

 

Denna söndag var det en helgrå morgon och det kom en liten skur på oss strax innan vikom hem. Gick samma väg som igår. Det var nästan ingen vind och 12 plus.

Nu var det samling klockan tio för kaffe och god kaka och prisutdelning i tipspromenaden. Det var ingen som hade alla rätt och ingen som hade inga rätt. Dom första tre fick välja pris och sedan så lottades det och alla fick något med sig härifrån. Mycket trevligt. Om nu denna trevliga värmlandsträff ska fortsätta så blir den några nya som får ta över. Hoppas och håller tummarna för att det finns några som vill ta över detta för detta är verkligen en mycket trevligt träff som inte vi vill missa.

Sedan var det dags för oss att dra vidare. Vi körde ut till E 45 och körde söderut.Nu var det lite småregnigt och disigt. Vägen var spikrak i många mil. Efter ca en timme så var det dags för ett stopp för att fika. Klocka hade nu blivit nästan tolv.

Vädret var sedan omväxlande med ibland störtregn och ibland uppehåll. När vi tänkte stanna på en rastplats så spöregnande det och då stanna för att ta ut Zacko kändes inte bra. Vi fortsatt några mil till och stannade vid en rastplats när det inte regnade. Solen lyste och det var väldigt varmt ute och det blev en kort tur med Zacko.

Vi fortsatte på E 45 och när vi närmade oss Göteborg så blev det väldigt tät trafik. Vi tog oss igenom stan och kom ut på andra sidan där vi körde mot Borås. Vi svängde sedan av till väg 156 mot Skene och sedan så var vi efter en kort stund i Rydal.

Detta var inte vad jag hade tänkt mig idag. Hade velat köra till Trollhättan och sitta där några timmar och titta ut över kanalen och båtarna. Men när jag föreslog detta så blev det ett mycket bestämt NEJ ifrån Hasse. ”Vad ska vi göra där när klockan bara är tre” fick jag till svar. Bäst att hålla tyst när det låter så!

Jag var bara så skitsur när vi kom till Rydal. Tog med mig Zacko på en promenad och för att rensa ut mitt dåliga humör. Var jättevarmt här, 25 plus.

Gick sen in till lägenheten och det var inget som jag blev glad för. Mörk och trist men i alla fall skönt sval när det nu var så varmt ute.

Mat hade jag absolut ingen lust att syssla med. Det blev stekt falukorv och makaroner med massor av ketschup och riven parmesanost.

Sitter nu och lyssnar på Karlavagnen och det är ju som vanligt trevligt.0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 maj
Kommer mer snart
Jag har nu varit super social i två dagar och har bara blivit så trött. Mer  om helgen kommer imorgon med en hel del bilder.


0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 maj
Dags för pizza

Lätt mulen morgon, plus 10 grader och ingen vind. Gick uppför den höga backen till idrottsplatsen där vi för en del år sedan var på en värmlandsträff.

 

Här finns de en del skidspår, snöskoterleder och backar för utförsåkning.

 

Även en del trevliga promenadvägar.

Hasse hade köpt wienerbröd till oss i dag. Dom smakade jättegott och nu tar det nog någon månad till nästa gång det blir något liknande.

Lästa klart ”Ensamma hjärtan och hemlösa hundar” på eftermiddagen och den var trevlig och underhållande. En charmig berättelse som tilltalade mig så nu blir det en till bok av Lucy Dillon som heter ”Hundar, hus och hjärtats längtan”. Trevligt med hundar och romantik mellan alla morden i kriminalarna.

Det fortsatte vara mulet och det var inte skönt att sitta ute så det blev att slita på soffan i husbilen. Men det var hel ok att vara ute och promenera lite och titta i skyltfönsterna i dom affärer som finns här och det är några stycken men inte så många.

När vi är i Ekshärad så ska vi äta pizza och det gör vi alltid när vi är här. Nu var det nya ägare till Pizza House så vi var nyfikna på om dom skulle vara lika goda som förra året. Hasse gick dit strax efter sex och kom tillbaka en halvtimme senare med varsin pizza. Det hade varit kö på pizzerian, verkade som alla skulle äta mat vid samma tid. Pizzorna var jättegoda och Ekshärad Pizza House ligger etta på min lista över dom godaste pizzorna i Sverige av dom vi har ätit på olika ställen norr till söder. Nu är ju detta min högst personliga uppfattning.

Som vanligt avslutas kvällen med att lyssna på radio och läsa.0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 maj
Några mil norrut i dag

När jag vaknade i morse så hörde jag ljudet av gräsklippare här utanför och somnade omedelbart om. Sov så gott fram till nästan halvnio. Doften av nyklippts gräs slog emot mig när jag öppnade dörren och vad gott det luktade.  

Hade bestämt mig för att gå runt Forstjärn i dag och så här såg det ut i början. Järnvägen går här till vänster och jag var glad för att det inte kom något tåg.

En bild över sjön ifrån andra sidan. Stigen här var lite knepig att gå på och jag fick titta ner för att kolla var jag satte fötterna för att inte snubbla på dom stora vildvuxna rötterna som stack upp överallt. Annars så var det fint.

På vägen tillbaka så gick jag förbi denna skylt som sitter vid infarten till ställplatsen. Visst är den bra?

Vädret var lite mulet med svag vind och 10 plus. Ibland tittade solen fram genom molnen och det blev genast varmare.

Vi tog det lugnt i dag som alla andra dagar. Vid tvåtiden så tyckte vi det var dags att lämna trevliga Deje för denna gång. Körde bort till väg 62 och fortsatte norrut. Vägen går längs med Klarälven som slingrar sig genom det fagra värmländska landskapet. Ibland är älven till vänster och ibland till höger och vi körde över den ett par gånger.

Det var asfaltarbete på gång och vi fick följa en lots förbi arbetsplatsen. Det var ingen kö för denna väg har ju inte så mycket trafik.

Sedan så kom vi fram till Ekshärad och parkerade mitt emot kyrkan bredvid hembygdsgårdarna där vi har parkerat några gånger förr.

Så här ser det ut utanför bodelsdörren i dag.

På andra sidan finns denna fantastiska utsikt ner mot Klarälven. Det var växlande molnighet när vi kom hit och temperaturen växlade också efterhand som det var mulet eller soligt.

Pannbiff med lök, sås och kokt potatis smakade jättegott i kväll och det var irländsk oxfärs som jag använde. Tycker att den är mycket god och smakrik och priset är också bra.

Kvällen blir likadan fast på ett annat ställe med ny utsikt. Det är en del av charmen med att ha husbil.0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 maj
Fint väder, stannade kvar

I gårkväll så glödde himlen vackert av solens stråla när den gick ner bakom träden.

Vaknade i morse till en härlig solig morgon. Det var lite svalt i skuggan, endast 10 plus men riktigt varmt i solen. Hade bestämt oss för att stanna kvar om vädret var soligt.

Fint att promenera på Klarälvsbanan och den forsätter till dom närmsta städerna åt bägge håll.

Vände efter ett tag och gick tillbaka mot stan. Här mot en husvägg så har snart tulpanerna blommat över.

På huvudgatan så finns det en ICA nära, ett par klädaffärer, en pizzeria, en blomsteraffär och lite annat.

På det lilla torget så finns det en indisk restaurang, frisör och lite till.

Fortsatte sedan en bit och svängde av ner mot Forstjärn och här är det verkligen fint. Efter ca en timme var jag hemma igen.

Eftersom det var varmt och härligt så flyttade jag ut vid elvatiden när det var dag för fika. Zacko la sig i solen på gräset och han verkade verkligen njuta nu.

På eftermiddagen så gick vi bort till den ena klädbutiken för jag hade sett att dom hade Capribyxor till hyfsat pris. Tyvärr så hade dom inget som jag gillade förutom ett par som märkligt nog var minst en storlek för stora och nådde nästan ner till anklarna. Vi gick sedan till kiosken vid busshållplatsen och köpte varsin glass och det smakade gott i värmen.

Hemma igen så satte vi oss ute i solen och läste. Hasse tyckte det var så roligt att det fanns en ICA så han cyklade och handlade några gånger. Han hade också hittat en affär som sålde djurprylar. Han köpte godis och en leksak till Zacko. Leksaken är en liten rosa gris med solglasögon som när man trycker på den låter som en gris. Zacko älskade den med en gång och bar den med sig ut och in.

Vädret var ju helt underbart och om jag skulle gnälla lite så var det på att det blåste lite svalt ibland. Satt ute hela eftermiddagen och läste. Hasse hade köpt några skraplotter som vi roade oss med en stund. Ingen större vinst så klart.

Det var en skolklass här på eftermiddagen och hade idrott. Oj vilken energi dom hade, nästan så man blev trött av att titta på dom. När dom försvann så kom det två småkillar och for runt med en boll. Dom höll på i nästan tre timmar utan uppehåll och när dom sedan stack iväg på sina cyklar så verkade dom inte ett dugg trötta.

Gjorde en fläskpannkaka till middag ikväll och den blev väldigt lyckad trots att jag inte har någon ugn. Använde som vanligt min halvhöga stekpanna som man faktiskt kan göra det mesta i.

Kvällen blir en repris av föregående kväll.

I morgon fortsätter vi några mil norrut.0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 maj
Så körde vi en bit till

Avslutade ”Den nionde graven” i natt, den var så spännande att jag inte kunde sluta läsa. Slutet var mycket obehagligt. Nu är det bara att vänta på tredje boken som är på väg. Nästa  bok jag ska läsa är något helt annorlunda och den heter ”Ensamma hjärtan och hemlösa hundar” skriven av Lucy Dillon och det är inte någon thriller eller deckare. Lite omväxling är inte fel.

Vädret var fortsatt mulet på morgonen, svag vind och rätt så kallt, bara 11 plus. Gick på en landsväg en halvtimme och vände sedan tillbaka. Kom två bilar på en timme.

På eftermiddagen så lämnade vi Liljedal och körde samma väg tillbaka ut till E 18. Körde österut förbi Grums och efter ett tag så svängde vi av till väg 62 norrut. Fortsatte några mil genom den försommarfagra värmländska naturen. Träden lyser i många olika gröna nyanser och olika vattendrag eller sjöar tittade fram mellan träden emellanåt. Vädret var mulet och det kom några korta skurar ibland.


Vid tvåtiden så kom vi fram till Deje och körde genom stan till ställplatsen som jag hade hittat på HBK-s klubbsida. Det såg trevligt ut där och vi bestämde oss för att parkera och stanna kvar. Vi blir nog ensamma här också.  Här finns det, vad jag kunde se när vi körde igenom, en ICA, gatukök och lite andra affärer på gångavstånd.

Tog en promenad med Zacko och kollade lit. Här verkar det att finnas hur många gång/cykelvägar som helst och man kan även gå runt Forstjärn. Här finns även ett utegym.

Undrar vad detta är?

Hasse gick en sväng till ICA för nu var det en del som behövde fyllas på. Som vanligt så blev det lite trevliga överraskningar med sånt som inte stod på listan.

Det är lite bättre internet här så jag har lagt in bilder där det fattades i tidigare inlägg.  

Gjorde en potatisgratäng ikväll och serverade med en fin benfri kotlett som Hasse köpte i dag. Det smakade väldigt bra.

Kvällen blir troligtvis lugn som vanlig med radiolyssning och läsning.0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 maj
Busiga Zacko

Efter lite regn på under natten och tidigt på morgonen så var det uppehåll när det var dags för morgonpromenad. Blev lite sent i dag, trött efter i gårkväll eftersom jag ville lyssna klart på omröstningen. Gick ju bra för Frans, en femte plats är ju inte så illa.

Vädret var inte så illa, 11 plus, svag vind och hel mulet utan regn.

Här finns inte så mycket promenadvägar att välja på men jag hittade en trevlig grusväg med lite skog på ena sidan och rätt så öppet på andra sidan där man skymtade vattnet mellan träden. Jag stannade emellanåt när Zacko ville stanna och nosa lite extra och passade på att ta en bild. När jag sedan vänder mig om så står Zacko där med en mus i munnen och den hänger ut rätt så mycket på varje sida. Han har aldrig i hela sitt drygt nioåriga liv haft ett dött djur i sin mun. Sa till honom att släppa det men det hade han ingen tanke på att göra vilket han normalt brukar göra. Hade inget godis att erbjuda i utbyte så det fick bli den lite hårdare vägen. Tog en plastpåse om handen och tog tag i musen samtidigt som jag lirkade upp munnen på honom med andra handen. Fick ut den lite men han tog tag i den igen. Det blev många arga fy under tiden. Men efter en kort stund så släppte han det och jag slängde den i diket. Jag tror att han trodde att det var en leksak. Är övertygad om att han aldrig mer kommer att ta upp något från marken igen utan tillstånd.

I dag så kom det en traktor med en fin båt på släp som skulle sjösättas i dag. Enligt ägaren så var det första båten i sjön för i år. Var ju en i går men den var tysk så den räknades inte upplyste ägaren Hasse om.

Det ljusnade upp under eftermiddagen men det blev inte riktigt någon sol men den tittade fram mycket korta stunder ibland.

Jag gick bort till servicehuset och Zacko var ju tvungen att kolla vart jag tog vägen och på bordet ansåg han var den bästa platsen för detta. Där stod han tills han såg att jag kom tillbaka och då släppte Hasse ut honom och han kom som ett skott till mig.

I kväll så bjöd jag på falukorv ”suprise”. Skivade falukorv i lagom tjocka skivor och la i botten på min halvhöga stekpanna. Tunna tomatskivor och lök i tunna skivor la jag ovanpå. Gjorde en sås med turkisk yoghurt, grädde, ketschup, senap, salt och peppar som jag klickade ut över det hela. Gjorde ett gott potatismos som jag la ovanpå och toppade med lite riven ost. På med locket och när osten börja smälta, efter ca 20 minuter så var det klart. Det blev verkligen jättegott.

Resten av kvällen blir väl lugn som vanligt och radion står på som vanligt och det är ishockey för tillfället. Sedan blir det Karlavagnen med fina Stina Wolter.

I morgon så tänker vi köra vidare till något annat ställe.0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 maj
Fortsatte en bit i dag

Småregnigt, blåsigt och svinkallt trots termometern visade på 11 plus. Det kändes som max 5 plus. Men det blev en promenad som vanligt och ångrade att jag inte tog på en kofta och vantar. Var inte så skönt precis men jag mår ju bra av min morgonpromenad.

Strax innan tolv så var det för oss att lämna Karlstad och Sandbäckstjärn för denna gången. Körde bort till E 18 och körde västerut några mil. Körde förbi Grums och efter en stund så svängde vi av mot Liljedals gästhamn. Det var en smal väg av modell lapptäcke och var lite skumpig. Körde över en bro och svängde sedan åt vänster och efter en kort stund så kom vi fram till Gästhamnen. Har aldrig vetat att det fanns något som hette Liljedal, hittade platsen på HBK-s ställplatslista.

Backade in på platsen som är avsedd för husbilar/husvagnar. Det kostar 100:- att parkera här och då ingår det el, toa, dusch, VA och ett litet diskrum. Ligger visserligen ”mitt ute iingenstans” men vi ville ha el nu.

Vi står ju bra här med fin utsikt över vattnet. Omgivningarna är det inget fel på men det är kallt och blåsigt.

Dom här båtarna ligger en liten bit bort.

Båtsäsongen har tydligen inte börjat är, finns inte en båt här än. Husbilssäsongen är betydligt längre som tur är.

På kvällen så slutade det blåsa och det blev mycket behagligare att gå ut en sväng med Zacko.

Hade tidigare tagit fram en köttgryta ifrån frysen med massor av rotsaker i och den värmde jag i kväll. Pingstafton?? Jaha köttgryta passar väl bra när som helst tycker jag.

I kväll så ska vi lyssna på ”Mello” och undrar hur det ska gå för Frans.

Nu har vi el men internet fungera mycket dåligt. Inga bilder!0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 maj
Kall majdag

Satt uppe sent i gårkvälloch läste klart ”Mannen utan ansikte”. Den var mycket spännande men det var otroligt många mord en del av dom mycket otäcka. Blir en bok till av Stefan Ahnhem som heter ”Den nionde graven”. Började i ett högt tempo och fortsätter så. Spännande från början.

Natten var kall och det var morgonen också. Det var 12 plus och det blåste en kall vind så det kändes som7 plus. Det var ingen sol heller utan helgrått.

Tog denna väg och sedan bort till gång/cykelvägen som går längs med vägen.

Här är det bra väg att gå. Gick förbi Friskis och Svettis stora anläggning.

Vek lite senare in på en skogsväg där vi gick en bit. Tänkte sedan gå i skogen på vägen tillbaka men skogen tätnade och stigen omgärdades av höga träd som liksom trängde sig på och kändes ogästvänlig. Gick tillbaka samma väg tillbaka som kändes mycket luftigare.

Bara att sitta inne i dag för det var kallt och blåsigt ute. Men det går ju bra det också. Tog ut Zacko vid tvåtiden och då fick han springa lös för vi var fullständigt ensamma här.Oj vad han sprang. När vi kom hem efter en halvtimme så började det regna men det slutade efter en kort stund.

Hasse hade cyklat till stan och där hade han köpt några skraplotter som vi roade oss med på eftermiddagen. Vann lite och han tog en ny tur för att byta till fler lotter.Nu blev det bara lite vinst och som vanligt blev det förlust i det stora hela.Men vi hade trevligt under tiden (men en stor vinst hade ju inte varit fel).

Dagen gick som vanligt fort och det blev dag för kvällen middag. I dag hade jag tagit fram baconomlindande köttfärsbiffar som jag värmde och serverade med råstekt potatis i tärningar medgul lök i rätt stora bitar och hällde på lite beasås. Det blev jättegott.

Kvällen forsätter somvanligt med radiolyssning och läsning tills John Blund behagar att komma hit.0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 maj
E 18 västerut

Soligt med höga skyar som ibland la sig lite lätt framför solen. Det var 13 plus och helt vindstilla.

Morgonbild över sjön.

Som på sina ställen var helt stilla och spegelblank.

Promenerade  längs med sjön och här blommade häggen. Var lite folk ute och promenerade denna morgon.

Lite senare så började det blåsa och vinden var lite sval. Men det gick bra att sitta ute i solen och fika i alla fall. När det var avklarat så var det dags att packa ihop för att dra vidare. Började med att köra till serviceplatsen, som ligger lättåtkomligt, där Hasse tömde och fyllde.

Sedan så körde vi bort till E 18 och västerut. Efter en stund så var det dags för att tanka och då dök det lägligt upp en Statoilmack så vi svängde av dit. Efter en stund så fortsatte vi. Det var inte så mycket trafik men när vi närmade oss Karlstad så ökade den något.

Vi körde till Sandbäckstjärn och parkerade på gräsmattan. Här är inte så fin utsikt som i Karlskoga men det finns stora gräsmattor, skog och en liten sjö. Gillar också att höra bruset från trafiken från vägen en bit bort.

Tog ut våra stolar och satte oss i solen utanför dörren. Blåste lite mer här och kändes lite svalare. Efterhand som solen flyttade sig så blev det skuggigt och flyttade stolarna längre och längre bort. Till slut så flyttade vi in i stället.

I kväll så fick jag laga mat själv och det blev stekta kycklinglår med kokt ris och Thaisås och det smakade som vanligt gott.

Lugn kväll med radiolyssning och eftersom det var ”Mello” så lyssnade vi på det. Men det var hemskt vilka skrikiga låtar det var, den ena skrek högre än den andra. Var någon som var rätt så hyfsad tyckte jag. Carolina Norén, programledaren i radion, var som vanligt bra.

Lite senare så blir det Karlavagnen och det ska jag lyssna på.0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 maj
Flyttade husbilen en bit

Lite svalare i dag men soligt och det var en lite sval vind och 12 plus på morgonen.

I dag var det dags att klippa gräset här.

Tog en sväng till och gick på denna trevliga gång/cykelväg.

Passade på att fota några blommande träd och växter.

Tycker detta lilla ”hus” ser trevligt ut.

På detta torg så är blomsterförsäljningen i gång.

När jag kom tillbaka så hade Hasse flyttat husbilen en ”våning” upp för där har vi sol längre på kvällen. Att vi inte flyttade innan beror på arbetet med lyktor elstolpar.

Trots att det var lite svalare så var det varmt att sitta ute i solen och det gjorde jag i stort sett hela dagen. Så fint att titta ut över det solglittrande vattnet när jag någon gång höjer blicken från läsplattan.

Vi var jättesugna på pizza i dag så jag beställde det på internet med utkörning. Fungerade alldeles utmärkt fast vi inte hade angett någon adress. Hade skrivit ”husbilsplatsen vid Räddningstjänsten” så dom ringde upp och fick reda på var det var. Sedan så tog det inte lång tid förrän dom var här. Hade betalade med kort vid beställningen så vi behövde inte krångla med pengar. Pizzorna smakade bra och vi blev jättemätta.

Satt sedan ute till strax efter åtta då solen började försvinna och det blev rätt så svalt. Tog en tur med Zacko innan jag gick in.

I morgon så kör vi troligtvis vidare till någonstans i Värmland.0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2015 maj
Varför flytta ifrån denna underbara plats?

Lite höga moln på en för övrigt klarblå himlen och solen sände sina härligt varma strålar ner över oss. Det var 15 plus i skuggan och i solen så steg värmen och det blev över 25 plus.

Gick ut på udden där kanotklubben håller till. Där finns detta fina välbevarade hus.

Strosade runt på gräsmattorna där och hittade även detta.

< /span>

Några bilder ifrån min underbara morgonpromenad. Träffade på en kvinna där ute på udden med en rätt så stor kamera som också fotade här där det är så vackert. Vi pratade en stund och ondgjorde oss båda över den nedskräpningen som nu har exploderat i Sverige. Vi funderade lite vad det kan bero på och kom fram till varför och vad vi kom fram till tänker jag inte utveckla här. En stund senare så träffade jag på en kvinna som arbetade med att städa upp efter dom som inte lyckades hitta en soptunna med plats i och bara slängde sitt skräp där dom stod. Hon var också väldigt trött på denna mentalitet att bara slänga sitt skräp där man står. Är det här det nya Sverige månntro? Ska vi verkligen ha det så här i vår offentliga miljö? Nej det vill vi inte! Jag kan ju inte ens slänga ett litet godispapper på marken. Hittar jag ingen papperskorg så tar jag pappret med hem och slänger det där. Det sitter i den uppfostran som jag fick som barn och den glöms aldrig.

Här syns husbilarna på ställplatsen och visst är det en fin plats.

Ytterligar ett par bilder över den vackra sjön Möckeln. Här är badbryggor utlagda!

När jag kom hem så informerade mig Hasse om att det var stopp i vår vaccumtoa. Jaha nu väntade skitjobb. Ska inte gå in i detalj på hur jag gjorde för att lösa det men så mycket kan jag säga att det var superäckligt. Men jag fixade stoppet i alla fall. Men vi får inte upp något vacuum tryck i toan så vi löser det på annat sätt. Inga detaljer här heller!

Hasse cyklade iväg för att handla och det tog inte så lång stund förrän han kom tillbaka med en kartong jordgubbar. Dom smakade supergott som mellanmål på eftermiddagen.

På eftermiddagen så började det blåsa lite och på sjön så började det gå små vågor. Dom kluckade så skönt när dom möte land. Härligt att lyssna på.

Det var ett otäckt slut på ”Sjuka själar” så jag fick en känsla av att ondskan bara fortsätter. Finns det verkligen så sjuka själar? Nu blir det en bok av Stefan Ahnhem och den heter ”Offer utan ansikte”. Det var högt tempo från början.

I kväll så åt vi helstekt fläskfilé med kokt potatis och beasås i plastflaska från Blå Band (den är jättegod) och lite andra tillbehör. Smakade jättegott.

Efter maten så satt vi ute i solen och njöt av solnedgången. Sedan så gick vi in och lyssnade på radio och ikväll så var det den där sångfestivalen. Men vilka härliga programledare det var och radions programledare är ju bara helt bäst, tycker jag. Musiken är väl så där men jag har hört en låt i kväll som jag gillade jättemycket men det är ju så mycket kvar att lyssna på. Är ju egentligen inte så intresserad men jag rycks liksom med och det är inget som jag är speciellt ledsen över, är ju faktiskte rätt så kul att lyssna på.0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 maj
Är kvar i härliga ställplatsen i Karlskoga

Molnfritt och vindstilla,14 plus i skuggan och det var en helt underbar morgon.
Här finns det ypperligt fina promenadvägar längs med sjön Möckeln. Några badplatser är det här men badbryggorna är inte ilagda än. Sommaren kom ju snabbt denna helg. Det var rätt så nedskräpat vid basplatserna och runt en del soptunnor så var det fullt av skräp runtomkring. Tänk om folk kunde ta och gå några meter till för att komma fram till en tom eller halvtom soptunna istället för att bara vara så bekväma och släppa det på marken bredvid en full soptunna. För att inte tala om tomma kaffemuggar som  släpps ner på marken när kaffet är slut. Och Macdonalds avfall som folk slänger när dom ar ätit upp i sina bilar precis utanför bilen. Vilken djävla slöhet det är.

På ställplatsen så kom det hit en grävskopa på morgonen. Lite senare så satte den igång med att gräva upp framtill på den övre delen av platsen. Här ska det bli elstolpar och belysning. Kommunen har stora planer för detta område fick Hasse reda på när han pratade med en kommungubbe i dag.  

Värmen fortsatte och det blev inte mycket gjort idag och hade i och för sig inget speciellet att göra.Satt ute och läst men vände stolen med ryggen mot solen. Det var väldigt varmt.

Några ”klubbisar” kom hit för att säga ”hej då” för det var dags för dom att dra vidare. Träffas säkertigen någonstans för det brukar vi göra. Även några andra par drog vidare idagoch ett av paren skulle hem och klippa gräset. Så skönt att man inte har detatt tänka på.

Toaletter och duschar har varit stängda här på grund av något problem. I dag så öppnade dom och det varju trevligt. Men man kan inte låsa dörren inifrån när man använder faciliteterna. Man får ha en vakt utanför dörren när man duschar eller använder toan och det finns det en upplysning om detta uppsatt på dörrarna. Det är väldigt fräscht, det ärju nytt.

Eftersom jag hade kokt rätt så mycket potatis i går så var det en del över till idag. Jag skalade dom kalla kokta potatisen och delade dom i mindre bitar. Kryddade med salt och svartpeppar och stekte dom i rikligt med smör lite olja. Under tiden så stekte jag falukorv i lagom tjocka skivor och två ägg. Smakade jättegott med ketschup och Jonnys senap. Mat som vi gillar.

Kvällen var helt underbaroch jag satt sedan ute och läste tills solen försvann ner bakom träden. Flyttade in och när klockan är halv elva så sitter jag med öppen dörr. Nu så ska jag ta en sista promenad med Zacko och så får ni se i morgon var vi är då. Kanske här eller kanske där.0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 maj
Så var årmötesträffen slut

Varm solig morgon utan ett moln på den blå himlen, vindstilla och 15 plus.

Maskrosorna har poppat upp ur marken med en enorm hastighet dom sista dagarna. Lyser gult och fint lite överallt i gräset runtomkring här.

Gick längsmed och runtom dom stora fotbollsplanerna här. Fortsatte sedan runt dom parkerade husbilarna och träffade en trevlig dam med en tax som var otrolig imponera av alla husbilarna. Hon hade aldrig sett så många husbilar på samma ställe nångång. Det har nog inte jag heller gjort.

Det var över 20 plus i solen vi niotiden och man passade på att sitta och njuta av frukosten i solskenet.

Det började glesna efterhand som husbilarna lämnade platsen.

Vi tog det lugnt och körde efter vi hade fikat vid halvtolvtiden. Vi vinkade till dom som var kvar så det blev mycket vinkande. Kändes lite tråkigt att skiljas ifrån alla vännerna efter denna trevliga helg.

Tog oss utan problem ut ifrån härliga Kristinehamn och körde på E 18 en stund. Sedan så tog vi av mot Karlskoga och det tog inte så lång stund förrän vi kom dit. Körde till den nya ställplatsen och där hade vi stått 2010 då det inte var en ställplats utan bara grus och ogräs. Var trevligt även då för platsen är vacker.

Nu finns här fina asfalterade platser med en liten gräsmatta att sätta ut möbler på.

Platserna är rymliga och utsikten underbar utöver sjön.

Finns även platser ”en våning” över.

När vi kom hit så stod det några husbillar här och det var klubbkamrater. Dom hade stannat för att fika och fortsatte sedan vidare. Men det kom strax flera klubbisar hit och närmast sjön så blev det fullsatt. Tyvärr är toaletterna och latrintömningen avstängda på grund av något problem men har vi tur så funkar dom igen i morgon.

Jag satt ute i solen (det var mycket varmt) och läste klart ”Leona-tärningen är kastad”. Den var smårolig och mycket annorlunda. Inte ofta det är en polis som är kriminell. Nu blir det en bok av Kristina Ohlsson som heter ”Sjuka själar”. Var en intressant inledningen.

I kväll så vi suring med kokt nypotatis, rödlök och hårt tunnbröd. Smakade så gott. Kom ett par goda vänner förbi som är gillar suring och dom fick sig en liten smakbit.

Kom också ett trevlig par förbi som var ute på en kvällspromenad och tyckte det var kul att gå bort till ställplatsen för att kolla lite. Dom bor inte så långt härifrån och det är också klubbisar och det var trevligt att snacka en stund.

Satt ute och njöt i den nedgående solens allt svagare sken och fick skugga av träden. Blev lite svalare så det blev dags att flytta in.

I dag så känns det som att det har varit sommar och detta härliga väder ska tydligen fortsätta några dagar till.0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 maj
Tredje dagen på årsmötes träffen


BoldItalicUnderlineAlign leftCenterAlign rightIndentOutdentInsert imageInsert speechbubblesGalleryCreate link

Sommarvärmen fortsatte även i dag och det tackar vi för. Det var härlig väder med 12 plus i skuggan och ingen vind. I solen så blev det mycket snabbt varmare.

Gick bort till parken och här det ljuvligt nyutslagen grönska.

Här ligger ÖlmeDiversehandel https://www.olmediversehandel.se/och det är mycket trevligt att besöka denna unika affär. Finns även en del annat som kan vara av intresse.

Hemma igen så var det efter lite vardagsgöromål (fast det är lördag) innan det var dags för fika.Valde att sitta inne för när jag sitter ute så kommer det alltid förbi en massa folk och hundar och då så Zacko så klart hälsa på alla. Lugnare att sitta ihusbilen fast det är lite kallt där.

Sedan så var det dags för Husbilsklubbens tionde årsmöte och det var snabbt avklarat. Läs mer här http://www.husbilsklubben.se/forums/t95815/.

När mötet var avklarat så var det skönt att komma ut i solen igen.

Vem vill inte ha en liten hund som nackvärmare. Visst ser det mysigt ut?


På eftermiddagen så samlades folk mellan husbilarna för att sitta och ha det trevligt tillsammans.Grillarna kom fram och det spred sig goda dofter ifrån en del av dom. Vissa bara rykte och det luktade bara rök, inte så trevlig men det var snabbt övergående. Många glade skratt hördes mellan husbilarna här undereftermiddagen

I dag så kom ”LillaMoselboka” till oss. Denna lilla behändiga bok är proppfull med bra tips omunderbara Moseldalen. Fina bilder och många bra råd med koordinater till mängerav trevliga prisvärda ställplatser. Denna lilla bok är helt klart prisvärd. Nisom är i Kristinehamn på årsmötesträffen sök upp Jappe och köp boken direktifrån honom. Den är helt klart värd 135 : - tycker vi.

Några bilder ifrånkvällen. Det är rätt så lugnt i kväll för det är ju kördag i morgon och vi som är med i husbilklubben vill ju köra nyktra, det är viktigt, eller hur?

Vi åt spagetti med köttfärsås Bolognese i kväll och det smakade som vanligt jättegott.

 

Gick en sväng och  ikväll så var de mycket aktivitet på dansgolvet.

Nu är det fullt ös på dansgolvet i kväll även  om än lite lugnare i kväll. Är ju kördag i kväll och kördag i morgon för många av oss.0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 maj
Andra dagen på årsmötesträffen

Blev sovmorgon i morse ända tills kvart i nio. Var länge sedan jag sov så länge på morgonen. Det var liv och rörelse mellan husbilarna vid denna tidpunkt när jag vaknade. Det var 12 plus, massor av sol och ingen vind. Vilken härlig morgon.

Hittade en liten trevlig stig i en liten skog här i närheten.

Några bilder med parkerade husbilar här. Det var mycket mingel mellan husbilarna sedan under dagen.

Det går en gratis buss till Husbilslandet härifrån och den åkte Hasse i dag. Inte för att titta på husbilar utan för att äta gratis korv med bröd vilket är nästan det bästa han vet. Det var väldigt många som ville åka dit så dom fick sätta in extra bilar för att köra alla som ville dit.

På eftermiddagen så var det information och vägledningen om GPS, Garmin, Tomtom och lite annat. Intresset var över all förväntan och det var många personer som samlades i Arenan för att lära sig lite mer. Hoppas att dom som var där blev nöjda med informationen. Dom som stod bakom detta blev mycket förvånade och glada över det enorma intresset för detta ämne.

Det finns även en hel del nya husbilar att titta på i Arenan och även då kolla invändigt. Hittade ingen som jag ville byta till. Men jag träffade en del gamla vänner där och det var roligt.

När klockan var sju så var det samling i Arenan för kvällens middag och underhållning. Folk började köa en halvtimme innan men vi som sitter nära satt kvar hemma och väntade på att dom skulle släppa in folk klockan sju vilket dom gjorde. Då gick vi dit och gick in för att hitta någonstans att sitta. Vi hittade bra platser där det satt båda gamla vänner och nya husbilsbekanta. Bra blandning tyckte vi och vi hade verkligen trevliga bordsgrannar.

Husbilsklubbens ordförande hälsade oss alla välkomna till kvällen och sedan så blev det lite information ifrån Åke, träffgeneralen.

Maten var jättegod och fläskfilén var lagom genomstekt och potatissalladen var jättegod och det var även salladen med god dressing.

När sedan orkestern började spela så blev det dags för mig att lämna lokalen. På grund av min tinnitus så har så svårt att uthärda dessa höga ljud ifrån orkestern någon längre tid. Zacko blev överlycklig när jag kom hem.  

Tog lite senar en promenad en promenad med Zacko och stod utanför entrén och pratade med folk. Sedan så lämnade Zacko till Hasse och gick in för att kolla lite.

Stämningen var på topp och ljudnivån mycket hög och att föra ett samtal var helt omöjligt.

Det var skönt att komma ut därifrån efter en stund men jag är säker på att dom var kvar där hade jätteroligt.0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 maj
Första dagen på årsmötesträffen

Härligt solig morgon, ingen vind, 12 plus och en mycket trevlig promenadväg.

Klockan var strax efter åtta och nu börjar husbilarna rulla in efter att ha parkerat på olika ställe i Kristinehamn.

Här fanns det husbilar och i gästhamnen var det mer än fullt.

Men det finn ju även båtar här och här är en på väg någonstans.

Här är det verkligen trevligt att promenera. Mötte en del hundar som Zacko fick hälsa på.

När jag kom tillbaka en timme senare så började den första gräsplanen bli full och den på andra sidan gång/cykelvägen började fyllas på. Tog inte så lång stund förrän nästa gräsplan började  fyllas på med husbilar.

Dom tunga stora husbilarna fick parkera på asfalten.

Sedan så kom Hasse hit med ett trevligt par ifrån Gävle som brukar läsa min blogg. Det var kul att träffas och Gävle gillar vi verkligen.

Efter ett tag så dök det upp ett par som jag känner ”ifrån förr” när jag bodde i Viskafors och höll på med bowling. Vi är vänner på FB och det var verkligen störtkul att träffas igen och det var många år sedan.

Det blev sedan en del promenerande mellan raderna av husbilar. Träffade många gamla vänner och bekanta och hitta många nya. Träffade även nu gamla vänner ifrån Viskafors och det var verkligen roligt. Deras äldsta dotter hade gått i samma klass som min äldste son i Viskaforsskolan. Kul att träffa dom här.

Ja, vi träffade många gamla vänner och fick många nya bekanta i dag och det var roligt.

Vädret var strålande hela dagen och man satt ute mellan husbilarna och njöt av livet i det varma och härliga vädret.

Många här gick runt och pratade med andra husbilister, några cyklade in till stan och några av dom  kollade cykellederna som finns här. Vi hade i vår välkomstpåse fått ett rabatthäfte med en del bra erbjudande och det var det nog några som utnyttjande.

Man kan även här byta gasoltub för en mycket rimlig kostnad av 250: - för en p 11. Ett bra pris tycker vi och det var det många som passade på att byta sin tomma tub till en ny.

Jag jobbade i infocentret i eftermiddag och det var roligt. Hade mycket trevligt sällskap så av en annan kvinna som jag verkligen gillar. Vi hade det väldigt trevligt tillsammans när vi registrerade nyankomna husbilister och gav dom välkomstpåsen.

Så här mysigt kan man ha det utanför sin husbil med illgröna möbler och en liten 'gräsmatta'.

När jag sedan kom hem så fixade jag till fryst pyttipanna till oss. Serverades med stekt ägg och inlagd rödbetor och de smakade bra.

Sedan så gick vi till arenan där det skulle vara info klockan sju. Där möttes vi av en nästan fullsatt matsalsdel, eller vad man ska kalla det! Vi hittade lediga platser i alla fall och satt bredvid trevliga vänner som vi gillade.  

Nu så blev det underhållning av ”Janne Karlsson” och det var verkligen roligt. Sedan så önskade Leif, ordföranden, oss välkomna hit. Även turistchefen i Kristinehamn önskade oss välkomna hit och kommunen var verkligen jätteglada för att husbilsklubben hade valt att läggs sitt tionde årsmöte här. Sedan så var dags för Åke ”träffgeneralen” att lämna en del information till os

Efter det så gick jag till husbilen för nu hade Zacko varit ensam i nästan en timme och längre tid vill jag inte att han ska vara ensam. Jag gick ut med honom en sväng och träffade en del trevliga människor som jag pratade med en stund. Hasse gick sedan in i Arenan för han vill lyssna mer på ”Janne Karlsson” och jag var inte så intresserad av det.

Lyssnade på Karlvagnen i kväll och där fick husbilklubbens bra reklam ifrån några klubbmedlemmar som var på väg hit och någon som redan var här.

Vad som hände i arenan sedan har jag ingen aning om eftersom jag inte gick dit men jag tror att alla hade en härlig kväll.1 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 maj
Underbart väder i dag

Lätt mulen morgon,vindstilla och 9 plus.

Ställplatsen skymtar på andra sidan.

Så underbart fint att promenera längs med Vänern i denna allé av nyutslagna björkar.

Detta nybyggda hus med enormt stora balkonger är fin beläget med utsikt över sjön.

Här kan man nog fortsätta på gång/cykelvägen ”hur långt som helst” verkar det som. Jag vände efter enstund.

Passade på att fota detta vackra blommande träd med sina ljust rosa blommor.

På förmiddagen så försvann molnen och solen lyste ner över oss ifrån en underbart klarblå himmel. Det blev snabbt varmare ute men det började blåsa lite. Hasse tog ut våra stolar och jag fikade ute. Satt sedan och njöt i solen och läste några timmar. Det var ett tag sedan jag gjorde det.

Strax innan ett så beslöt vi oss för att köra vidare till Kristinehamn. Tog ett kort stopp vid Husbilslandet, första gången vi har varit där. Hasse kollade priset på gasol och dom ville ha 375: - för att byta en P11. Vi tyckte det var för dyrt så det blev inget byte av gasoltub. Titta lite snabbt på husbilar när vi ändå var där men det var inget som vi tyckte var bättre än det vi har.

Fortsatte sedan till Kristinehamn och det tog inte så lång tid förrän vi var framme vid Sannabadet där husbilklubbens årsmötesträff ska vara.

Det var en del på plats redan och det var dom som skulle jobba i helgen.

Här var det också flera som hade parkerat och det var styrelsen, valberedningen, kommungruppen,ställplatsgruppen, webben och några fler Där parkerade vi. Är ju med i valberedningenoch ska jobba i infocentret i morgon och det ska bli kul.

Vädret var helt underbart under eftermiddagen och det var så skönt att vara ute. Zacko och jag promenerade runt flera timmar och pratade med folk och Zacko fick hälsa på massor av hundar.

Vi åt rimmat stekt fläskmed löksås och kokt potatis i kväll till middag och det smakade verkligen jättegott.

Sedan så gick jag och Zacko en sväng medan det fortfarande var ljust och pratade med folk som envisades med att sitta ute fast det började bli rätt så kallt.

Men nu är det ju så att ordförande och en annan styrelsemedlem kommer från Norrland och dom tyckte ju att det är sommar här och dom sitter ju ute länge på kvällen och det gör ju endel andra också. Jag föredrar att sitta inne i husbilen och skriva detta på minblogg.0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 maj
Härligt, på väg igen

Morgonen var hyfsat solig och ingen vind men bara 6 plus. Berodde nog på att jag gick upp en halvtimme tidigare än vanligt för temperaturen höjdes snabbt. Vanliga runda i dag också, vad jag är trött på den.

Vi kom iväg i god tid för det ä vägarbete på in till Borås och på radion har dom varnat för långa köer. Nu var det inte så farligt och vi kom rätt så fort till Borås och parkerade utanför ICA Maxi. Nu hann vi till och med handla innan det var dags för Hasse att gå iväg till sin tandläkare. Skulle köpt blomkål men efter att ha sett att det kostade 35: - kilot, och dom hade bara stora huvud, så blev det svamp i stället. Tänk att i Spanien kunde man köpa 3 sådana för endast 1 €, det kallar jag för stor prisskillnad. Men så är det med det mesta, mycket dyrare i Sverige.

Under tiden så tog jag ut Zacko en sväng, kopplade upp och kolla några sidor på internet, fikade och satt och läste en stund. När Hasse kom tillbaka så så körde vi efter en stund.

Tog oss genom Borås på den alltid mycket trafikerade Kungsleden och fortsatte sedan ut ur stan. När vi kom till Fristad så fortsatte vi mot Vårgårda och där tog vi E20 norrut. Trafiken var gles och det flöt på bra. Paus vid rastplats Blombacka för hundrastning och latrintömning.

Märkligt nog så blev det grönare och grönare ju längre norrut vi kom. På Skaraslätten så lyste dom stora fälten i många olika nyanser av grönt och björkarna hade fått små ”musöron”. En del träd och buskar var rätt så gröna och dom japanska körbärsträdens blommor var underbart rosa.

Vi närmade oss Mariestad och här hade vi bestämt oss för att stanna så vi körde bort till Vänern och den vackert belägna ställplatsen i hamnen.

Fanns en del husbilar här men det var gått om plats och vi parkerade på lämpligt ställe.

Vi har utsikt mot den vackra kyrkan som spelar en melodi när klockorna slår.

Den här björken börjar så smått att bli grön.

På ställplatsen finns det en del med klubbmärke på sina husbilar och vi kunde se att det finns en hel del gamla vänner och bekanta. Fler husbilar kom hit och troligen är det en del klubbmedlemmar som är på väg till årsmötet i Kristinehamn.

Tog inte så lång tid förrän det stod en trevlig man utanför husbilen som vi har känt rätt så länge. Han berättade att dom hade fått ta bort sin hund för ett tag sedan och jag tycker att det var så tråkigt. Så det blev lite hundprat och lite annat också.

En stund senare så parkerade det en husbil bredvid oss och det var också gamla vänner som vi har träffat många gånger. Vi pratade en stund och sedan skulle dom rasta sin lilla hund och sen så körde dom efter att ha sagt hej då.

Vädret under eftermiddagen var riktigt skönt och en del satt utanför sina husbilar och njöt i solen. Vi satt inne med öppen dörr och tyckte det var riktigt skönt.

Till middag ikväll så blev det kokt kassler, potatis och champinjonsås, Jättegott.

Kvällen fortsatte att vara solig ett tag men det blev snabbt svalar efterhand som solen sjönk och lite moln drog in och det började även blåsa lite.

Men vad jag njuter av att vara ute igen med husbilen, det är så skönt.0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 maj
Soligt vårväder

Lätt mulet men ändå en hel del sol, ingen vind och det var 10 plus på morgonen. På den vanliga rundan så mötte vi den pudelägande mannen var ena hund morrar och småkäller på Zacko. Under tiden som vi pratade så bekantade dom sig med varandra och sen så gick det bra, den andra hunden håller sig lite på sin kant efter att försiktigt nosat lite på Zacko. 

En stund senare mötte jag matten med den gläfsande hunden och idag så stannade vi så vovvarna fick hälsa på varandra och det gick också bra. Vi passade på att snacka en stund innan vi fortsatte på varsitt håll. Riktigt trevligt att träffa lite folk i dag.

Efter att ha kokt ägg och gjort mackor i husbilen så gick vi till lägenheten. Lite datatid och sedan kaffe. Tog sedan en promenad med Zacko och nu var det varmt och solen lyste ner över oss från en nästan klarblå himmel.

Låg sen i soffan och läste klart ”Motvind” och denna bok går i samma stil som dom andra. Tempot är högt och det är mycket våld och sex. Helt plötsligt slutade den och lämnade en massa frågetecken efter sig! Fortsättning följer förmodligen i nästa bok. Nu blir det ”Leona – tärningen är kastad” skriven av Jenny Rogneby.

I kväll så blev det enkel matlagning. ICA-s delikatessköttbullar från frysen och makaroner med massor av ketschup och riven parmesanost. Helt ok och köttbullarna var goda.

I morgon tänker vi lämna Rydal och köra till Borås. Det är dags för ett tandläkarbesök. Ska även fylla på kyl och frys lite innan vi fortsätter norrut.0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 maj
Härlig första maj

Morgonen var solig med endast lite små vita moln högt uppe i det blå. Det var 10 plus men det kändes varmare i och med solen sände sina varma strålar ner över oss.

Gick min vanliga runda i dag och om det fanns några fler ute så var dom på andra ställen för jag mötte inte någon människa. Men jag såg en katt som satt och kollade lite på fåglarna som yrde runt. Men det var härligt att promenera i dag eftersom solen lyste.

Det soliga vädret fortsatte hela dagen och det blev en del promenader med Zacko för att njuta i solen. Humöret steg åtskilliga grader i dag i takt med att temperaturen ökade i solen.

Nu är jag rätt så trött på att vara i Rydal men det ska det snart bli ett slut på. Bara att tänka på det piggar upp. Kände mig faktiskt lite låg i går och negativ till det mesta. Men så är det ibland.

 

Här står vår husbil. Häcken här har bara blivit grönare

En vy över båtplatsen

Här kommer det strax att finnas fera båtar

Båthusen
< /span>

Tog en långsam promenad med Zacko på eftermiddagen och gick ner till ån där det ännu än så länge är tomt på båtar. Men om bara någon vecka så kommer det att var fullt här vid bryggorna. Visst är det fint här?

Korv stroganoff med kokt ris blev söndagens goda middag. Gott och lättlagat. Men jag hade otur med löken. Den lök som jag hämtade ifrån husbilen var hel genomrutten och den hade jag betalt för. Fick gå ut till husbilen igen för att hämta en ny lök som var fräsch. Men det är sånt som händer.

Kollade sedan på tv en stund och det var ”Mästarnas mästare” som vi tittade på. Det är ett program som jag gillar för det är underhållande och spännande. Men smaken är ju olika.

Sedan blev det radio som vanligt. När man lyssnar kan man göra annat också samtidigt och det gillar jag.0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 april
Vadå Valborgsmässoafton?

Det var en hel del varmare i dag på morgonen, det var hela 10 plus och svag vind och helmulet. Blev vanliga rundan och jag mötte endast en person med en hund som brukar morra och gläfsa när vi går förbi varandra.

 

Under dagen så förändrades inte vädret men det blev någon grad varmare och något lite mer vind. Satt mest i lägenheten och häckade framför datorn samt låg i soffan och läste. Gick ut med Zacko några gånger, behöver röra på mig regelbundet annars så blir det ont både här och där.

Vår kung fyllde ju 70 år i dag och det har varit massor av program på både tv och radio. Har jag kollat på detta, nej, är inte ett dugg intresserad.

 

Det är ju Valborgsmässoafton i kväll och här i Rydal så har dom lite firande. Bland annat så tänder dom en brasa i kväll vid grusplanen utanför muséet. Har faktiskt aldrig förstått mig på denna kväll. På en hel del ställe runt om i landet så samlas det en massa folk i vita studentmössor för att sjunga in våren!! Nu är det ju så att jag skiter fullständigt i alla traditioner och i synnerhet denna.

 

Potatisgratäng och en god köttbit med Blå Bands goda Bea sås i plastflaska åt vi i kväll och det smakade jättegott.

 

Tittade på postkodsmiljonären i kväll och det var det enda tvprogram som jag tittade på. Sedan så fanns det inget som jag var intresserad av.  

 

Lyssnade på radion och det var trevligt. Vid lagom tid så går jag ut till husbilen för att lägga mig i min sköna säng där.0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 april
Vårtecken??

Sov verkligen bra i natt och vaknade pigg i morse och kände mig utvilad. Ute var det kallt som vanligt bara 5 plus. Men jag promenerade iväg på pigga ben med Zacko på den vanliga rundan fast i dag så gick vi på andra hållet. Hade tur med vädret för molnen gav utrymme för solen och det var riktigt skönt.

 

Ser nästan ut som höst

Lite gult är ju ett vårtecken

Även här finns det lite knoppar

Hallonsbuskarna har små löv redan
< /span>

I dag så letade jag efter vårtecken och hittade några.

 

Förmiddagen försvann snabbt som vanligt. På eftermiddagen så körde vi till MiM i Skene för vi hade varken mjölk eller bröd vilket vi inte klarar oss utan. Blev även lite annat så klart t ex Gevalia kaffe för 20: - per paket men max 2 paket per hushåll.

 

När vi kom tillbaka så var det dags för mig att frisera Hasse. Han hade börjat likna Dagobert och det blev åtgärdat. Nu är han lik sig själv igen. Sedan så var det dags för Zacko att bli lite klippt och rakad. Går ju fortare när inte pälsen har växt så mycket men det är ju inte alltid man är på rätt plats för detta när man är ute och far runt som vi oftast är. Men nu så passade det bra när vi är i Rydal. Det blev rakning av nos, rumpa och tassar och lite frisering av pälsen här och där. Sedan så fick jag ont i ryggen och det var ju väntat.

 

Gjorde fiskgratäng på torsk till middag ikväll. Blev jättegott med en gratängsås med smak av citron.

 

Resten av kvällen blir lugn och vi tittar på några program på tv och lyssnar sedan på Karlavagnen tills vi blir trötta och går hem till husbilen för att sova.0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 april
Besiktat idag

Missade inte en nyhetssändning i natt alltså sov jag nästan ingenting (tyckte jag). Var skittrött när jag släpade mig upp ur sängen en kvart över sju. Gick ut med Zacko i kylan, 5 plus, men det blåste bara lite. Det finns en massa gång/cykelvägar i området så det var rätt så trevligt att promenera här.

 

När jag var ute och gick, knappt en timme, så körde Hasse ner till Besikta och parkerade i lagom tid när jag kom dit. Jag gick in till anmälningen och knappade in reg nummer och fick till svar att det var 21 minuter kvar tills vi skulle vara där. Jag han lagom bli klar tills det blev vår tur 10 minuter tidigare än väntat. Inget vi klagade över.

 

Efter 20 minuter så var det klart och vi körde därifrån utan någon anmärkning. Självklart så kollades även gasolen och även där fanns inget att anmärka på. Känns alltid bra att köra därifrån med blankt papper.

Nu körde vi till Skene och Lidl, och tro det eller ej, vi behövde fylla på med lite mat och annat igen. Sen fortsatte vi till Rydal och parkerade på vår vanliga plats. Hade en bokat tvättid i dag, 10.30, och det mesta fanns på plats i tvättpåsen. Fick gå till lägenheten för att hämta lite därifrån som också skulle med idag. Släpade sedan ner påsen till tvättkällaren och matade maskinerna och tryckte igång dom.

 

Sedan så gick jag hem och fikade. Hade köpt frallor hos Lidl och det smakade så gott med gallerrökt skinka och Prästost. Satt och läste under tiden som jag fikade. Jag hade i gårkväll läst klart ”Helgon eller syndare” och gillade den fast den var lite rörig ibland med många personer inblandade. Nu läste jag ”Motvind” av Buthler & Öhrlund och som vanligt när Christopher Silfverbielke är på gång så händer det något ifrån första sidan antingen man gillar det eller inte. Om man inte gillar det, sluta läs!

 

Efter en timme så var det dags att gå till tvättkällaren igen och nu var det dags för hängning och torktumling. Sedan så var det dags för soffhäng i ett par timmar till tvätten var torr.

 

Men innan dess så var det dags för en hundpromenad med hunden i familjen. Hundpromenad är ett ord som Zacko kan och varje gång jag nämner det så går han till dörren och tittar upp på sitt halsband och koppel. Och det är oavsett om vi är i husbilen eller i lägenheten.

 

Efter det så gick jag till tvättkällaren och plockade ner min torra tvätt och tömde torktumlaren också och släpade hem allt till husbilen. Sorterade och la på plats och lade på nytvättate, väldoftande lakan i sängen. En liten del skulle till lägenheten och jag bar dit det.

 

Sedan så var jag trött och gjorde inte så mycket mer. Jo, förstås så fick jag ju fixa till käk i kväll. Det blev en gryta ifrån frysen som jag värmde och så kokte jag potatis till och det var ju inte speciellt betungande. Smakade gott och vi blev mätta.

 

Här ligger Zacko och softar i soffan och han ser ut att ha det så bra. Ser mest ut som en svart trasselsudd.

 

Hoppas verkligen att få sova en god sammanhängande nattsömn i natt det behöver jag nu.0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 april
Husbilen på service

Uppe strax efter sex efter en lång natt med dålig sömn. Gick ut en sväng på en halvtimme med Zacko och det var ruskigt kallt, 2 plus, och lite småblåsigt. Strax innan sju så gick vi in till kundservice och efter någon minut så var personalen på plats. Vi gick igenom vad dom skulle göra med husbilen och det tog inte så lång stund. Fick nycklarna till en lånebil och Hasse körde bort den husbilen och så lyfte vi över det vi behövde tills vi kunde hämta vårt rullande hem igen.

 

Körde iväg mot Rydal och den mötande trafiken var tät. Att åka personbil känns som att sitta på backen direkt. Jag satt och småslumrade, hade svårt att hålla ögonlocken öppna.

När vi kom fram så gick jag en liten sväng med Zacko, blev liten tur för jag frös alldeles för mycket. Sedan så la jag på soffan under ett par filtar och försökte ta igen lite förlorad sömn.

 

Sedan så var det bara att vänta på att dom skulle höra av sig ifrån Borås Bilhall. Vilket dom inte gjorde så när klockan var halvett så körde vi till Borås. Jag gick till Kjell & co och köpte en ny 12v kabel till Dovado Tiny. Sedan så körde vi till Borås Bilhall. Vår husbil fanns inte där när i kom dit för dom var just ute och provkörde den. En kort stund senare så kom den tillbaka och efter ännu en liten stund så var det dag för att betala. När det var gjort så körde vi till Knalleland och parkerade.

 

Hasse tog en tur till sin favoritaffär, Clas Ohlson, och köpte en del batterier som alltid går åt. Sedan gick jag till Knallerian för att köpa lite kläder. Det blev bara lite snygga underkläder, vilket alltid behövs men jag hittade tyvärr varken byxor eller tröjor som jag ville ha. Kan bero på att jag tycker det är så urtråkigt att handla kläder. Gick en sväng i Storknallen också och kollade lite. Köpte flytande tvättmedel på Eko, 3 för 100:-, bra pris tycker jag.

 

Sedan så hade vi shoppat tillräckligt för i dag och körde bort till Ramnaslätt. Det var mycket trafik på vägen dit och lite kö vi avfarten till City Gross. Vi körde upp till industriområdet och hittade en tom parkeringsplats utanför en tom byggnad och parkerade där. En plats som lämpar sig väl för vi ska bara äta och sova här. Vi ska vara hos Besikta för att besiktiga husbilen i morgonbitti och det är skönt att inte ha så långt att köra då och vi behöver inte gå upp så tidigt.

 

Började regna när jag höll på att fixa till kvällens middag vilket var oxpytt med stekt

ägg och rödbetor. Det smakade bra som vanligt och när vi hade ätit klart så slutade regnet.0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 april
Till Borås

Fanns något märkligt vitt på marken morse och det var inte vitsippor. Det var rester av blötsnö som täckte marken på en del ställen. Jag frös lite när jag gick på den vanliga rundan och det var bara ett par plusgrader, ingen sol och det blåste en isig vind som ökade under dagen. En svag sol tittade emellanåt fram under dagen mellan molnen men den värmde inte ett dugg.

 

Sent på eftermiddagen så körde vi till Borås för att köra till Borås Bilhall. Vi tog en omväg till Knalleland där vi parkerade utanför McDonalds. Jag gick dit och köpte två Jureskog New York med Potato Dippers och kolsyrat vatten. Vi satt som vanligt och åt i husbilen, vill inte lämna Zacko ensam. Det smakade verkligen gott och potatisen var supergoda. Vi blev proppmätta.

 

Sedan så körde vi tillbaka genom stan, mycket trafik, och kom fram till Borås Bilhall där vi parkerade utanför. Tog en promenad med Zacko för att ”skaka” ner maten lite. Det var buskallt och småblåsigt.

 

Husbilen ska på service och lämnas klockan sju i morgonbitti så vi väljer att sova här utanför. Ska upp kvart över sex för att ta ut Zacko på en tidig promenad. Ska försöka komma i säng i hyfsad tid i kväll.

 

Köpte en Book Seat i kväll. Ska bli roligt att kolla om den är så bra som det verkar.

http://www.bookseat.se/  Här finns mer info om vad det är för något.1 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 april
Aprilväder

Kylan håller i sig och det var bara 4 plus i mors och ingen sol.

 

Promenerade bort till Gisleparken där Nissan slingrar sig genom.

 

Vårtecken var det ont om. Trodde att jag skulle hitta några änder men där fanns bara skrikande måsar.

 

Riktigt aprilväder i dag igen. På eftermiddagen kände vi att med bara 1 gasoltub så var det lite osäkert att stanna kvar. När det är så kallt och man kör en del värme så kan en tub tömmas rätt så snabbt. Ville inte byta tub på någon av mackarna här, är ju svindyrt, så vi valde att köra härifrån. På hemvägen svängde vi av till Fritsla och bytte vår tomma tub mot en fylld hos Codat. Fortsatte sedan till Rydal. Parkerade där vi brukar stå och gick in till lägenheten som var rätt så kall som vanligt.

 

Gjorde ugngratinerad falukorv med lök, tomat, ketchup, senap och med smältost på toppen. Serverades med potatismos och det hela smakade supergott.

 

Kollade lite på tv i kväll med betoning på lite. Blev desto mer tid vid datorn.0 Kommentarer
Skriv ny kommentar
TalkActive Blog - Copyright 2008 - Talkactive ApS - all rights reserved.