Välkommen hit.

 

Detta handlar om vårt husbilsliv, våra resor

samt mina tankar och funderingar.

Vi har lata dar och tar det lugnt.

 

 


Skrivet av: wse113273Kvällskvisten oktober 2016
En dag till i Estarreja

Det blev inte så mycket svalare i natt utan var minst 25 plus inne och 20 plus ute vid femtiden när jag var uppe och kollade. Sov skitdåligt trots öppna fönster. Vill helst har det rätt så svalt när jag sover.

Morgonen var mulen men det var inga regnmoln. Vi tog en sväng till centrum.

Men vi började med en tur i parken till detta vattendrag.

Sedan så gick vi upp till torget där det var rätt så folktomt ännu.

På uteserveringarna var det inte så många ännu.

Kom sedan fram till rondellen där dessa båtar är placerade.

Här finns det inga problem med att ha gasoltuber mitt i stan. Kolla dom vackert slitna gatstenarna.

Ett fint och välbevarat hus. Även här är det fint slitna gatstenar. Vilket jobb med att lägga alla dessa stenar på plats!

Men det mesta är så nergånget och ruffigt men jag tycker ändå att det har en viss charm.

Värmen fortsatte i dag också. Egentligen är väl 23 plusgrader utan sol inte så varmt men det är tryckande på något sätt. Och inte ett löv rör sig för det var helt vindstilla. När solen några gånger under dagen bröt igenom molnen så steg temperaturen med några grader. Portugiserna tycker nog att det är rätt så kallt för dom har i mitt tycke väldigt mycket kläder på sig. Men så klart att när man ska klara av 40 plus på sommaren så måste 23 plus upplevas som något svalt.

Satt ute i skuggan på eftermiddagen och läste efter jag hade klippt Hasse. Han blev väldigt kort snaggad i dag, lite kortare än vad jag brukar klippa honom. Satte på fel kam. Skyller på värmen. Men det blev ju svalt för honom och det växer ju hela tiden på sina ställen. Nu så kom det ibland en lätt vind och så härligt det kändes.

I kväll så gjorde jag små köttfärsbiffar på blandfärs och fixade till en gräddsås och kokte potatis. Serverades med rårörd lingonsylt och det hela smakade kanongott och det blev över till en middag till.

Blev lite svalare på kvällen, 20 plus, och det var en svag vind, kändes skönt.

I morgon tänker vi köra ut mot kusten. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten oktober 2016
En dag i Estarreja

I morse vid halv sex-tiden så brakade det loss. Det var marknadsfolket som kom hit och började slamra med att sätta upp sina ställningar. Hörs mycket när dom släpper stålstängerna på marken. Dessutom så pratar dom högt hela tiden.

Jag somnade om igen ett par timmar.

När vi gick ut strax innan åtta så såg vi att marknaden var ovanför ställplatsen. Det var mulet och varmt, 18 plus och kvavt och fullständigt vindstilla.

Den andra marknadsplatsen är nu en byggarbetsplats.

Denna maskin river upp asfalt från vägbanan och sprutar ut den på lastbilen som står framför. Eftersom asfaltrivaren hela tiden flyttar sig framåt så måste bilen framför också göra det. Det kommer en signal bakifrån och då kör lastbilen framåt tills det kommer en ny tut då den stannar tills nästa tut. Och så fortsätter det tills lastbilen är full och en ny kommer och intar platsen.

Även ute i parken på gräsmatten så är det något jobb på gång.

Så här på morgonen är det inga folk på parkkaféet det är dessutom inte öppet än. Det är färgglatt och ser trevligt ut på uteserveringen.

Gick en sväng i närområdet och där finns dessa hus. Många hus ser ut så här i omgivningarna. Pittoreskt, förfallet, fult, charmigt? Välj själv!

En stund efter vi hade kommit tillbaka så tog vi en promenad till marknaden. Här fanns det vanliga utbudet. Det var inte så mycket folk här ännu.

Men dessa kläder till lilla prinsessan och prinsen är ju bara så söta. Men barnen måste ju se ut som små vuxenminiatyrer i dom. Kanske gör dom sig bäst på galgar!

Hasse passade på att köpa lagom tunna strumpor. 12 par för 5 € är billigt. Visserligen håller dom inte så länge, kanske bara två till tre tvättar men vad gör till det priset.

När vi kom hem igen så kom han på att han nog behövde nya jeans så han gick dit igen. En stund senare kom tillbaka med två par rätt så snygga och lite tunnare jeans som hade kostat 20 € för bägge.

Vi lämnade sedan Zacko hemma och gick till saluhallen. Här var det mycket frukt och grönt, fisk och kött samt lite annat. Undrar vad det är för fiskar dom har här? Köpte bananer (0,99€/kg) och gul lök till bra pris.

När vi kom tillbaka så kom grannen hit och sa bekymrat (på engelska) att vi nog skulle titta bak i garaget för därifrån så kom det konstiga ljud. Lät som en innestängd katt. Jag visste med en gång vad det var frågan om så jag lyfte upp Zacko och när han såg personerna utanför så gav han ifrån sig sitt vanliga ljud. Dom tittade förvånat på honom och började skratta. Det var precis det ljudet som dom hade hört. Jag förklarade att han låter så när han är ensam. Vi kallar honom ibland för katten eftersom han låter som en sådan.

Det är fint att promenera här när man bara ska gå kortare turer vilket man ska några gånger om dagen.

Hade en portion fryst pyttipanna kvar och gjorde egen pytt av överblivna potatisar från i går och lite annat kött ifrån frysen. Skivade ner det i små tärningar och blandade ihop det. Blev jättegott och serverades med stekt ägg och inlagda rödbetor och så HP sås till mig.

Dagen har varit väldigt varm trots att det inte har varit sol. Nu i kväll så är det vid halvtio 20 plus ute och inne är det 25 plus trots att allt som går att öppna är öppet. Hoppas att det blir lite svalare i natt. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten oktober 2016
Tillbaka igen

Morgonen var mulen med skurar ibland och vi hade tur för när vi var ute så kom det inte en droppe regn. Det var 17 plus och ingen vind fast hög luftfuktighet. Blev en sväng till stan och där var det livligt med folk och biltrafik. Det mesta var sig likt efter vad jag kommer ihåg.

Meo butiken öppnade halvtio och då gick Hasse dit för att köpa uppkoppling. Det kostade 15 €. Gick inte att fylla på det gamla för det gällde bara i 6 månader så det blev ett nytt SIM-kort. Satte det i dongen som jag satte i routern och så konfigurerade jag den eftersom det var en ny pinkod. Fungerade i ca 10 minuter sedan så gick det så sakta att inte en sida kom upp. Hasse gick dit igen. Tjejen där pratar ingen engelska men jag hade skrivit upp lite på en lapp som Hasse tog med sig. Hon hade sålt ett telefonkort till oss men nu så bytte hon det till ett internetkort. Det kostade samma pris och nu har vi 30 GB och det varar i 15 dagar. Ångrar att jag inte köpte Telenor Frihet innan vi åkte, det verkar ju funka hur bra som helst sa någon som träffade.

En stor del av dagen så blev det internet. Mycket att ta igen. Bara att lägga upp bloggen tog några timmar. Men eftersom vädret i dag är fullt av regnskurar och vi har el så kändes rätt så bra att sitta inne.

Hade även fått en del trevliga mejl och PM och lite annat på sociala medier som jag svarade på. Ja, ett mejl var ju inte så trevligt. Goda vänner till oss har fått en hel del olika problem och dessutom varit ute för mycket obehaglig trafikolycka. Vi tänker på er och hoppas att resten av året kommer att bli bättre.

En sak har jag problem med och det är att inte min dator kan koppla upp sig till routern utan jag får sätta modemet direkt i datorn och då funkar det. Men plattan och Hasses dator och platta fungerar precis som dom ska.

Stekt färskt Portugal fläsk med löksås och kokt potatis åt vi till middag i kväll och det smakade jättegott.

Blev inga bilder i dag för jag tyckte allting bara var grått.

Många tack till mina läsare som har hört av sig till mig på olika sätt och undrat om det har hänt något. Men det hade det inte gjort utan det var bara avsaknaden av internet som ställde till det. Hoppas att det nu ska fortsätta fungera. 4 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten oktober 2016
2016-10-05 - 2016-10-10

2016-10-05

Lätt mulen denna morgon och 18 plus och absolut ingen vind.

Trevlig promenadväg längs med ett vattendrag som på eftermiddagen var tomt på vatten.

Efter en stund kom jag fram till denna stora sandstrand. Det är ett stort naturskyddsområde där och man får inte ta med sig hund dit.

Problem är ju något som man inte vill ha men får ibland. I dag så fick vi problem med vår Sun Mover. Den ville inte gå upp. Men den laddar ändå fast den ligger ned. Gjorde väl egentligen inte så mycket för det var ju ingen sol men man vill ju att det ska fungera ändå. Efter några timmars försök med än det ena och än det andra så gjorde jag ett sista desperat försök. Jag tryckte samtidigt på 4 av 5 knappar och då hände det. Den gick upp. Och på kvällen så gick den ner. Vad glada vi blev. Får se hur det blir i morgon!

Träffade nyblivna husbilsägare här i dag. Det var deras första resa söderut. Vi gav dom en del tips om platser som vi har besökt och gillar längs med Atlantkusten här. Blev även lite annat husbilssnack. Dom var nyblivna medlemmar i husbilsklubben för att kunna använda sig av Folksams reseförsäkring på 185 dagar. Den som gäller när man har husbilen och hemförsäkringen hos dom. Det var trevligt att träffas och hoppas vi ses igen på någon trevlig ställplats.

På eftermiddagen så började det ett lätt duggregn. Det övergick till hög luftfuktighet vid halvfemtiden. Då gick vi till stan.

Där ute så finns ställplatsen.

Nu öppnade affärerna igen efter siestan. Finns många affärer med frukt och grönt. Ser väldigt fräscht ut.

Den gamla stadsdelen är charmig med sina blankslitna gatstenar och märkliga byggnader.

En liten det av ett större torg.

Vattendraget så har mycket stor skillnad på ebb och flod. Flera meter.

Här lär man sig att paddla kajak.

Inte så lätt efter vad jag kan förstå. Här blev det ett ofrivillig bad.

Här är vi på väg hem över bron.

På hemvägen så ökade luftfuktigheten och övergick till ett lätt duggregn men vi blev knappast våta. Bara en viss fuktighet på våra kläder och på Zackos päls. Inget att bry sig om.

I kväll så åt vi hamburgare på en stekt brödskiva med smältost, rå lök, råstekt potatis i små tärningar med lök, och stekt ägg. Lite hamburgerdressing hälldes på. Vad det smakade gott.

Är så fint att titta över vattnet in emot stan.

Antingen så stannar vi kvar eller så kör vi vidare i morgon.

 

 

2016-10-06

Mulen morgon efter en regnig natt men det var uppehåll på morgonen.

Vi gick över bron och sedan under den och då promenerade vi här.

Den här mannen ror sin båt med kraftfulla årtag. Vattnet är mycket grönt här precis som bilden visar.

Så här såg det ut på den andra ställplatsen i morse. Man får bara parkera här i tolv timmar men det verkar inte som någon bryr sig.

Dagen förflöt sedan lugnt och skönt. Det var varmt ute 18 – 25 plus och vinden var svag till obefintlig. Det var en del moln men solen tittade fram emellanåt. Fram på eftermiddagen så försvann molnen och det blev en härligt klarblå himmel.

Vår solcell bråkade lite i morse men efter en del tryckande så fungerade den precis som den ska.

Annat var det med internet. Du så krånglar min blog. Kan inte logga in på den! Så sur jag blir. Kontaktade mitt webhotell och förklarade problemet. Fick svar efter några timmar att dom vill ha några upplysningar till. Och när jag skulle svara så blev jag nedkopplad ifrån det gratis Wifi som har funkat så bra hittills. Försökte med Yoigo men det var så trögt att inte det heller funkade. Nu blev jag ännu surare. Men varför ska allt fungera utan problem, det skulle ju vara för enkelt.

Men mat skulle vi ju så ikväll så blev det kycklinglår som var väldigt goda. Till det så åt vi kokt ris med Thaisås. Det var jättegott.

Det blev så att vi stannade kvar här i dag också men i morgon så tänker vi fortsätta västerut en del mil.

 

2016-10-07

Lite svalare i dag, 14 plus, trots sol och blå himmel. Det blev en promenad bort till den nyare stadsdelen i dag.

Men först en vy över staden som vaknar i morgonsolen.

När jag kom dit så mötte jag Hasse som hade cyklat dit för att köpa morgonbröd. Ingen av dom två större affärerna hade öppnat men vi råkade ha stannat till utanför ett kafé. Jag lämnade över Zacko till Hasse och gick in och köpte ett nybakat bröd som fortfarande var lite ljummet. Ingen påse utan en bit papper virades runt brödet och fästes med en tejpbit. Det visade sig vara ett mycket gott bröd. Sen cyklade Hasse hem och Zacko och jag fortsatte att promenera runt en stund till.

Några bilder ifrån vår promenad. Det är en trevlig stad med både en gammal stadsdel och en nyare. I den nyare finns det också många affärer, kaféer och lite annat. 

Sedan så gick vi bort till den gamla ställplatsen för Hasse hade kört dit med husbilen. Där var det lugnt och verkstäderna var stängda. Är det kanske någon helgdag i dag? Det var hur som helst dags för latrintömning och dom hade i går forslat bort den stora behållaren från piren där man fick tömma skiten. Skulle kanske rengöras innan den kom på plats igen. Det var vad några spanjorer Hasse talade med trodde.

Vid tio så körde vi bort till motorvägen och det blev några mil på betalväg. Sedan så var det gratisväg. Efter ca en timme så var det dags för fika och vi stannade på samma ställe som förra året och året innan. Var gott med kaffe nu.

När vi kom fram till Bilbao så började det. Trafikstockningar. Kö i flera mil. Tjockt med personbilar som envisades med att skifta körbana stup i minuten i hopp om att komma lite snabbare fram. Det gick inte kunde vi konstatera för efter några km så körde vi förbi dom. Ingen tung trafik ute och körde i dag.

Ibland så lättade trafiken och vi kom upp i hela 70 km/tim i några km och sedan så var det stopp igen. Detta var på E 8. Köade i lite mer än två timmar och vi kom fram ca 3 mil på den tiden. Dessutom så fanns det ingen stans att enkelt köra av utan man var tvungen att köra ner till en by om man vill ta en paus. Vi fortsatte.

Men alla köer har ett slut och så även denna. Vi kom fram till en stor och fin rastplats strax efter två och där stannade vi en stund. Det var vid denna tidpunkt som vi skulle ha varit framme vid dagens mål. Promenerade runt en stund och nu var det verkligen varmt. Fortsatte sedan ut på motorvägen.

Nu flöt trafiken på bra och vi tog bara en rast till. Vid fyratiden så var vi framme i Colunga som var vårt mål i dag. Det är en ställplats vid en mack i utkanten av samhället.

Denna utsikt hade jag utanför min dörr tills det kom några husbilar och parkerade där.

Rakt framför oss så ligger Repsolmacken. Dit gick vi för att betal avgiften som är 4.50 € för en natt. Här finns även VA service, toalett och dusch mot betalning. Tog sedan en promenad för det var skönt att röra på sig efter alla stillasittande timmar i husbilen.

Vi var helt ensamma några timmar och sedan så kom det några fransmän hit och parkerade.

Icas köttbullar från frysen med hemlagat potatismos och brunsås blev det till middag i kväll. Var helt ok ja, till och med riktigt gott.

I morgon så fortsätter vi västerut och hoppas att slippa trafikstockningar.

 

2016-10-08

Blå himmel med några små moln och 15 plus. Solen går inte upp förrän en stund efter åtta och det gjorde jag också i dag.

På väg på mot centrum i byn så var solen på väg upp och lyser över husen. 

Blev en promenad genom stan till andra sidan. Tyckte det var mysigt här. Det finns några affärer, hotell och barer, den vanliga blandningen i små spanska byar.

Fin utsikt över fälten upp emot bergen.

Tyckte det var charmigt med taken uppifrån.

Uteserveringen är placerad längt ut mot gatan så det var bara att promenera igenom och hoppas att ingen personal springer ner en vilket det inte var.

När det var dags för fika så satte jag mig ute i solen. Det var varmt, minst 25 plus. På eftermiddagen så började det att komma in moln från bergen och vi packade då ihop. Några minuter senare var vi på väg upp till E 70 och fortsatte västerut.

Det var mycket gles trafik och för det mesta bra underlag utom på en bit i några mil. Det ylade från vägbanan så man knappt hörde vad man tänkte. Att prata var stört omöjligt då fick man skrika.

Här kan man säga att man kör genom berg och över djupa dalar. Vet inte hur många tunnlar och broar vi passerade i dag på ca 15 mil. På navigatorn så såg vi väg N 634 som ringlade sig som en orm. Där går det mycket upp och ner och det blir betydligt fler mil att köra. Och så jobbigt.

Så småningom så körde vi av till den just nämnda vägen och den slingrade sig ner till Navia. Där var det bra skyltat till ställplatsen som vi var på väg till. Det stod några husbilar där och vi parkerade bakom en av dom.

Ställplatsen ligger bakom Familia, en stormarknad, och där finns även tillgång till VA. Här kostar det inget att parkera. Ligger nära stan dessutom som vi körde igenom för att komma hit.

Utsikt från dörren är över en skolgård. Ligger några skolor här,

När Hasse gick en promenad så hittade han en pizzeria och ett kebabställe inte så långt härifrån. Vi gick på kvällen och tänkte köpa med oss en pizza. Men dom öppnade inte förrän klockan åtta. Fortsatte till kebaben som var öppen. Hasse gick in och beställde varsin Dönerkebab till oss. Under tiden som det skulle bli klart gick jag och Zacko hemåt. Men Zacko ville inte lämna husse så jag fick nästan släpa honom med mig. Vi hade precis kommit tillbaka när Hasse kom hem med vår mat. Det var jättegott. Skönt att slippa stå vid spisen ibland.

Plan för i morgon lyser med sin frånvaro.

 

2016-10-09

Det är otroligt lugnt och tyst här och i morse hördes inte ett ljud utanför. Solen var på väg upp när vi gick ut. Det var 18 plus och nästan helt molnfritt och svag vind.

Gick bort till fågeldammen och tittade på de välmående fåglarna. Det var rätt så många fåglar men bara modell större. Dom verkade helt orädda och stod lugnt och tittade på mig med sina svarta knappnålsögon. Men en del verkade tro att det var mat på gång för dom kom marscherande i rask takt mot mig.

Fortsatte mot centrum och kom fram till småbåtshamnen. Solen belyser vackert husen på andra sidan.

Gick runt och tog lite bilder på olika ställen.

Vi bestämde oss för att ta det lugnt i dag, ja, extra lugnt då. Tänkte handlat på Familia i dag men där var stängt så det får bli i morgon i stället.

Vi har otroligt mycket flugor här inne så jag ägnade lite tid för att minska antalet. Så jag slog i sönder flugsmällaren. Vi har en sådan där med batteri också men den är inte så bra som en gammaldags smällare.

På eftermiddagen så gick vi en sväng och Hasse visade mig huset där dom har gasolflaskorna utanför fönstren. Ser lite märkligt ut. Som vanligt hänger det också tvätt utanför fönstren.

Vi fortsatte mot centrum och kom förbi en söndagsöppen ”kines” (basar med massor av prylar). Inne i centrum var det mycket folk på barernas och kaféernas uteserveringar och många strosade runt och tittade i skyltfönstren till som söndagsstängda affärerna. Något som det finns många av här är banker, det dräller av dom.

Hemma igen så kom vi på att någon ny smällare hade vi inte fått köpt. Hasse gick iväg igen bort till ”kinesen”. Efter en stund kom han tillbaka tomhänt, dom hade precist stängt. Får väl använda lite silvertejp på den.

Tillbringade sedan några timmar med att spela spel på våra plattor. Det är riktigt kul och kräver ingen uppkoppling.

Tiden går som bekant fort när man har roligt och helt plötsligt så närmade sig klockan sex. Dags för hundpromenad.

I kväll så blev det matlagning. Vi åt jättegoda kotletter som Hasse hade köpt hos en slaktare i Colunga. Dom fick puttra i grädde tills dom var klara och köttet bara lossnade från benet. Kokt potatis som mosades lite lätt i den supergoda såsen. Riktigt god söndagsmiddag.

Sedan så var det dags igen för att se till att flugorna återigen minskade i antal. Blev rätt så flugfritt efter en stunds smällande.

I morgon så fortsätter vi västerut efter vi har handlat och fikat. Är inte så långt till nästa plats som vi har tänkt köra till.

 

2016-10-10

Denna måndagsmorgon så var det långt ifrån lugnt och tyst här. Det kom bilar och bussar i en strid ström.

Parkeringsplatsen fylldes på. Det är ju några skolor häromkring och yngre elever bussas hit och äldre elever och lärare kommer med bil.

På vägen ner mot vattnet så ligger denna lilla båt.

I dag så hittade jag denna helt underbara promenadväg. Jag var inte ensam om att gå här. Det var härligt att höra ljudet ifrån vågorna som slog in emot land.

Efter en stund så kom jag fram till denna bro och här tyckte Zacko att det var dags för att vända och gå hemåt så vi gjorde det. Här kan man fortsätta längs med kusten i 19 km läste jag på en informationstavla.

En stund efter jag hade kommit hem så gick vi bort till Familia för att handla en del. Vi hörde hur Zacko ropade efter oss när vi gick. Som vanligt så försökte vi skynda oss för att så snabbt som möjligt komma hem till honom. Det var en trevlig affär med ett bra utbud. Så klart en fin manuell köttdisk. Fiskdisken var inte öppen idag.

Efter vi hade packat in allt på plats var det dags för fika. Hade köpt goda frallor i dag.

Strax innan tolv så var vi klara för att köra vidare. Vi tog oss genom stan och ut till E 70. Här var det mycket lite trafik. Några mil var det nedsatt hastighet på grund av vägarbete och vi hade mötande trafik på motorvägen. Men det flöt på bra.

Efter 4 mil så var det dags att lämna motorvägen och så blev det väg 634 som slingrade sig ner mot kusten. Efter 5 km så var vi framme i Foz, ett av våra favoritställen. Det fanns 15 husbilar här när vi kom och det fanns gott o plats.

Vi parkerade mellan några husbilar och fick denna utsikt ifrån dörren.

Framför oss så ser det ut så här. Det håller på att bli ebb så vattnet var på väg ut och botten börjar bli synlig. Det är stor skillnad på ebb och flod här.

Bakom oss så ser det ut så här. Det är gott om plats.

Solen gassade från en i stort sett klarblå himmel. Vi satte oss ute i solen för att läsa och bättra på solbrännan lite. Det var hett. Efter en stund så flyttade vi stolarna framför husbilen där det fläktade lite. Var en härlig eftermiddag.

Mjölkstuvade makaroner med stekt falukorv smakade bara så jättegott till middag i kväll.

Sedan så var vattnet på väg in igen och täckte botten.

Här blir vi kvar i morgon. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten oktober 2016
2016-10-05 - 2016-10-11


2016-10-11

Gråmulen morgon, 14 plus och helt utan vind. På den stora parkeringen hade dom börjat med att sätta upp marknadstält, ska tydligen vara marknad i dag.

Vi fortsatte förbi och gick iväg mot stranden.

Vattnet är på väg in efter att det har varit lågvatten.

Sandstranden är inte så lång men mycket bred. Det går en fin promenadväg ovanför stranden som vi gick på i dag. Hur härligt som helst.

När vi kom tillbaka så höll några fortfarande på att packa upp sin grejor på marknaden.

Efter vi hade fikat så gick vi bort till marknaden.

Det var en del folk här men inte trångt. Fanns den vanliga blandningen av produkter som var till salu men det var ovanligt många som sålde charkuterier.

Just dom stånden var Zacko extra intresserad av. Just här så hänger det en stor bit rökt kött som enligt Zacko doftade helt ljuvligt.

Även här säljs det rökta köttprodukter. Fick ett smakprov på en bit och det smakade jättegott. Ville köpa några skivor men deras skärmaskin fungerade inte så det blev ingen skinka.

Sen så gick vi och köpte churros och satte oss på en bänk och njöt av dom.

Här jobbas det i fiskehamnen.

Sen skulle vi köpa grillad kyckling som grillades här. Men vi fick inte köpa någon kyckling fast det var omkring 20 stycken som fanns i grillen och var härligt gyllenbruna! Fattade inte varför och lär väl aldrig får reda på det heller.

På eftermiddagen så var det högt vatten här. Efter vad jag har kommit fram till så skiftar det 4 gånger per dygn. Två ebb och två flod.

Hasse hade köpt apelsiner tidigare i dag på marknaden och nu så var det dags för att göra apelsinjuice på eftermiddagen. Färskpressad juice är ju bara så himla gott, smakar otroligt fräscht.

Läste äntligen klart ”Eremiten” och den var rätt så tråkig. Men jag blev ju nyfiken på hur den skulle sluta så därför fortsatte jag läsa klart den. Var en rätt så trist och rörig historia. Nu blir det en bok av Lucy Dillon som heter ”Hundra omistliga ting” och den ser jag fram emot att läsa.

Vädret i dag har varit mulet men rätt så varmt. Satt ute en stund på eftermiddagen tills det började smådugga. Dags att flytta in. Sedan så fortsatte det dugga i ett par timmar.

Har varit sugen på pannkakor i några dagar så i kväll så blev det sådana till middag. Stekte även bacon som är jättegott till pannkakor. Serverades med rårörd lingonsylt. Blev lite över som är gott att äta kallt när man är sugen på något.

I morgon kanske fortsätter vi till en annan favoritplats.

 

2016-10-12

Mulen morgon, 15 plus och ingen vind, precis som igår. Blev i stort sett samma promenad idag. Trodde det skulle bli regn med det kom inget och inte blev jag ledsen för det.

Senare på dagen så lättade molntäcket och solen gladde oss med sin närvaro. Satte oss ute och njöt i solen.

På eftermiddagen så kom det en svensk husbil och parkerade bredvid oss. Det var vänner till oss som är med i husbilsklubben. Jätte kul att träffa dom igen.

Satt ute resten av eftermiddagen och pratade med dom. Blev så klart massor med snack om ställplatser, resor och husbilar och folk som vi känner, var dom är och vart dom är på väg. Vi har ju inte haft internet på en hel del dagar så det var roligt att få lite info.

Dom hade köpt Telenor Frihet och var jättenöjda med det. Vår Yoigo funkar inte här och jag ångrar att jag inte köpte Telenor innan vi lämnade Sverige.

Mot kvällen så sjönk temperaturen och molnen kom tillbaka. Efter att ha suttit i shorts i solen var det dags att gå in för att byta om till lite varmare kläder. Våra vänner gick en sväng till stan och jag och Zacko tog en sväng och Hasse plockade in våra stolar.

Jag hade tagit fram en burk ifrån frysen men okänt innehåll. Det visade sig vara en köttfärsrätt med bacon och potatis. Såg ut att vara i minsta laget för en middag för två. Tog en rejäl skopa med torkade kantareller och lade ner och hällde över en del grädde och det fick puttra tillhopa en stund. Kokte ett par små potatisar till. Det blev jättegott och inget blev kvar.

I morgon så kommer vi troligen att fortsätta åt sydväst.

 

2016-10-13

I gårkväll så blev vi inbjudna till våra grannar. Det blev en mycket trevlig kväll med mycket snack och många skratt.

Började regna i natt och det fortsatte när Zacko och jag gick ut. Fick ta på vattentätta kängor för det var många stora vattenpölar som man fick gå igenom. Det var rätt varmt, 15 plus och ingen vind.  Zacko gillade inte att gå ut i dag. Så fort han hade gjort vad han skulle ville han gå hem igen. Jag drog med honom en halvtimme och sen gick vi hem.

Regnet fortsatte ösa ner och det var verkligen trist och gråmulet. Vi hade tänkt köra iväg i dag men vi hade svårt att bestämma oss. Jag satt vid datorn en stund och tittade på bilder ifrån förra hösten bland annat ifrån Boiro dit vi hade tänkt oss i dag. Då tog vi ett snabbt beslut att nu kör vi. Gick över till grannen för att säga hej då. Fem minuter senare var vi på väg ut till motorvägen E 70 (som vi som vanligt valde).

Vi kom högre och högre upp i bergen och det började bli dimmigt. Sedan så kändes det som om vi körde genom ett moln. Såg bara någon meter framför husbilen. På vägbanans vita streck på höger sida fanns det orange belysning och det fanns det också på vägräckena på båda sidor. Kändes bra att ha dom att följa. Här och fick man för tillfället bara köra i 50 och det kändes absolut tillräckligt fort. Ljusen försvann sedan när det började gå utför igen och dimman lättade.

I dag så var det dags för att tanka diesel. Körde av till en liten by vars namn jag har glömt och letade oss fram till en Repsol. Passade även på att byta gasoltub och här var det billigt, endast 10.30 €. Sedan så krånglade vi oss tillbaka till motorvägen. Sedan så blev det vägbyte några gånger och betalväg i några mil.

Svängde av mot Boiro och nu gick det utför på vanlig väg en stund. Kom fram till stan och körde på några smala gator ner mot havet där ställplatsen ligger.

Parkerade med utsikt över havet på andra sidan vägen. Här var det lite molnig men med en hel del sol så det verkar som vi har lämnat regnet bakom oss.

Utsikt från dörren är över en del av ställplatsen. Det kostar 3 € att parkera här när det är lågsäsong vilket det är nu. Här finns gratis vatten och tömning, både gråvatten och latrin.

Bruna bönor med rimmat stekt fläsk blev det till middag i kväll och så himla gott det var.

Vi blir troligtvis kvar här i några dagar.

 

2016-10-14

Sval morgon och soligt, 13 plusgrader. Himlen var blå med bara ett fåtal små molntussar. I solen blev det fort varmare.

Morgonbild från ställplatsen.

Och en ifrån andra hållet.

Det var lågvatten och klipporna låg synliga och stranden var bred.

En bild åt andra hållet.

Husen belyses av den uppåtgående solen.

Det är fint att promenera här längs med stranden. När det är lågvatten och ingen vind så hörs det inget ljud alls ifrån vattnet.

Det var rätt så mycket folk ute och gick och en del hundar också. En del i koppel och en del slösa. Zacko fick hälsa på några och det gillade han.

På eftermiddagen så kom det in ett stort molntäcke och parkerade sig här så solen försvann och det var ju lite trist. Senare på kvällen så började det falla ett milt duggregn.

I dag har vi gjort så lite som möjligt precis som det är för det mesta. Har läst en del och promenerat längs med stranden samt haft ihjäl envisa flugor.

Nu har vi varit utan internet ett bra tag. Dom första dagarna var värst men sen vänjer man sig. Nu saknar jag det nästan inte alls. Det vi saknar mest är nog nyheter ifrån Sverige och jag saknar att kunna lägga upp min blog. Man känner sig väldigt ovetande om vad som händer i omvärlden men det är samtidigt avkopplande.

Dom här maskinerna kom hit på eftermiddagen och vi undrar förstås vad som kommer att hända här.

Hasse hade köpt något oxkött i dag som liknade lövbiff men det var lite tjockare skivor. Men det gick bra att göra rullader av dom med skinka och ost. Dom fick ligga och gosa en bra stund i grädde och den såsen blev supergod. Rulladerna var också goda med smaken av rökt skinka och en välsmakande ost.

I kväll blir som det är för det mesta en lugn kväll med lite spel på plattan och läsning.

 

2016-10-15

Solen lyste när vi gick upp strax innan nio. Men det varade inte länge förrän det kom en intensiv regnskur. Tog inte så lång stund förrän regnmolnet hade placerat sig framför solen.

Zacko och jag gick ut, det var rätt så varmt 15 plus och lite småblåsigt. Efter en stund så upphörde regnet och det kom någon kort liten skur till. Blåsten ökade och när vi kom hem så hade vi blåst torra.

Hade tänkt ta en promenad till centrum i dag men på grund av det ostadiga vädret så gjorde vi inte det. Blev istället kortare promenader med Zacko i närområdet. Så även i dag blev det en hemmasittardag med läsning och lite annat.

Under eftermiddagen så läste jag klart ”Hundra omistliga ting” och den var verkligen bra och mycket känslosam. Mycket tankar om livet och om vad som ska göra det värt att leva. Nu blir det ”Björnstad” av Fredrik Backman som brukar skriva trevliga böcker.

Värmde lasagne till middag i kväll. Hasse köpte det i dag när han var och handlade. Den var fryst och fick ligga och tina under dagen så att den gick fortare att värma på spisen i det halvrunda järnet med lock över. Lade på en del extra riven ost. Smakade helt ok men så klart inte som hemmagjord.

I morgon tänker vi fortsätta söderut till Portugal

 

2016-10-16

Inte mycket folk ute denna lätt mulna söndagsmorgon som var helt vindstilla och det var 16 plus. Syntes på marken att det hade blåst en del i går för det en massa kvistar och löv under träden. Vid halvtiotiden så började det fyllas på med folk, hundar och motionärer.

Strax efter tio så körde vi och kom utan problem ut till motorvägen. Var betalväg några mil och nästan ingen trafik. Efter en stund så tog vi av till en mindre väg som vi körde upp och ner och många svängar över bergen tills vi kom fram till E 1. Efter en stund så stannade vi för det var dags för fika. Här kändes det svalare i luften.

Fortsatte sedan och efter en stund så körde vi in i Portugal. Dags att ställa tillbaka klockorna en timme. Telefon och dator gör ju det automatsikt (om det fungerar som det ska). Även här var trafiken gles på betalvägen. Vid första betalstationen så fungerade inte vårt betalkort utan Hasse fick betala med pengar. Även nästa var det likadant. Vid den tredje som vi kom till efter ett par timmar fungerade det och det kändes bra.

När vi körde förbi Porto så var det jättemycket trafik och så många avfarter och påfarter. Trafiken avtog sedan när vi hade kört förbi stan. Efter ytterligare en del mil så blev det dags för oss att lämna motorvägen och ta en avfart mot Estarreja. Nu blev det smala vägar och en del går mellan husen och det är rätt så trångt. Vi kom i alla fall fram till ställplatsen och där fanns det två lediga platser. Parkerade utanför en av dom och så gick Hasse upp för att betala 2 € för 48 timmar och då ingår el. Man får en nyckel till bommen som måste öppnas och fällas ner innan man kan parkera.

Platserna är inte så stora och utrymmet mellan husbilarna är inte så stort. Inga 4 meter här inte. Vi får backa in med överhänget över gräsmattan bakom.

I dag så har vi denna utsikt framför vår husbil. Omväxling förnöjer?

När vi hade parkerat så gick jag en sväng med Zacko och Hasse kopplade in el. När jag kom tillbaka så började det spöregna. Så skönt att ha el när vädret är regnigt och trist.

Till middag i kväll så blev det någon färdigmat från frysen som visade sig vara två skivor skinka med ost emellan som var panerat. Var väl inte det bästa vi har ätit. Gjorde råstekt potatis i smala bitar och det smakade bra.

På kvällen så blev det fullt här på husbilsplatserna men ingen parkerade på parkeringsplatsen vilket många gjorde förra året. 1 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten oktober 2016
I dag kom vi till Zumaia

Lätt mulen morgon och 18 plus, vindstilla. Gick runt på den stora parkeringen och avslutade turen på det område som är gjort för husbilar/vagnar men avstängt. Zacko hitta en kotte (bland många) som han ville leka med. Tog av honom kopplet och kastade iväg kotten som han sprang efter. Men han kommer inte tillbaka med utan jag fick ta en annan kotte och kasta iväg. Då rusar han iväg med sin kotte i munnen för att hämta nästa. När jag kommer dit så har han då en kotte i munnen och lägger bägge tassarna på den andra. När jag då ta ytterligare en kotte och kastar iväg så har han problem. Men han väljer att behålla den i munnen och rusa iväg efter den nykastade. Efter en stund så tröttnade både han jag på detta.

Vid nio så var det dags igen att köra vidare. Dags att tanka diesel, går en del. Efter flera mil till var det fikadags. Här finns det gott om rastplatser med mycket plats.

Nu var det inte långt till spanska gränsen. När vi kom dit så blev vi stoppade av en spansk polis. Vad ville han, undrade vi? Jo, han var bara nyfiken på vår registreringsskylt. Vi förklarade på engelska att sådana kan vi köpa i Sverige. Han i sin tur förklarade att det kunde man inte i Spanien. Sedan vinkade han i väg oss.

Här var det som vanligt mycket trafik. Vi körde några mil och i år valde vi bort San Sebastian och fortsatte till Zumaia. Körde till ställplatsen som ligger vid en småbåtshamn och ett skeppsvarv. Upptäckte att det fanns gratis Wifi här och det var ju bra.

Men Hasse cyklade i alla fall i väg för att hitta någon ställe där vi kunde köpa uppkoppling till Yoigo och det hittade han. Anledningen till detta är att vi vet inte om vi kan köpa detta på nästa ställe så därför är det bra att ha köpt det här.

Parkerade på där vi tyckte att vi ville stå. Ifrån dörren så ser det ut så här.

Framför oss har vi denna utsikt.

Och på andra sidan ser det ut så här. Det är den utsikt jag har från fönstret ifrån min goa soffhörna.

Detta är ingen plats som man ska välja om man vill ha det lugnt. Oväsen lite överallt ifrån under dagen. Det är ju ett skeppsvarv bredvid där det jobbas under dagen. Även en del ljud ifrån stan hörs hit. Men på kvällen så blir det tystare när arbetet har avlutats och staden har gått till vila.

Zacko och jag gick en sväng i närområdet.

En vy över en liten del av småbåtshamnen med bakgrund.

Det var inte så många husbilar här i kväll.

Gjorde en gryta med köttfärs, lök, auberginer, potatis och en del kryddor. La riven ost på toppen. Denna rätt ska ju egentligen tillagas i en ugn men vi har ju ingen med oss. Men det blev jättegott i min halvrunda stekpanna. Resten åkte in i frysen för det blev över till en middag till.

Sen så lyssnade vi klart på ”Adrenalin” och den var verkligen spännande och med det slutet så är det bara att kolla efter nästa bok.

Nu så stannar vi kvar här i ett par dagar. 2 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten oktober 2016
Genom Frankrike dag 2

I går kväll så läste jag klart ”Tre minuter” av Roslund o Hellström. Så otroligt bra och spännande. Jag tycker egentligen att storyn är helt verklighetsfrämmande men blir ändå övertygad om att det tyvärr är en verklighet som finna i den delen av världen. Börjar sedan på ”Eremiten” av Thomas Rydahl.

Natten var kall och det var bara 8 plus på morgonen och mulet.

Blev en promenad bort till området som liknar en park. Gick tre vara så Zacko fick gjort vad han skulle.

På morgonen så var här väldigt tomt.

Strax efter nio så rullade vi ut på vägen och nu var det mycket trafik här. När vi efter en del mil skiftade till en annan motorväg så blev det mycket glest med trafik. Vägen var mycket fin och bilen rullade mycket tyst. Gick en hel det uppåt. Vid halvelva så svängde av mot en mack med bra platser för husbil/husvagn. Enda felet var att lutade en del. Trots att solen lyste så var det rätt så svalt i luften. Hasse gick bort till affären och köpte bröd och här blev det pain riche.

Fortsatte efter en stund och med ljudboken på så går tiden fort mil läggs till mil. Skiftade motorväg några gånger och pausade ett flertal gånger. Blev varmare för varje stopp som vi gjorde. När vi närmade oss Bordeaux så ökade trafiken och blev väldigt tät. Kom igenom och förbi staden utan problem och fortsatte söderut.

Efter en stund så kom vi fram till en stor parkering för alla slags fordon och här parkerade vi för att stanna över natten vilket vi har gjort några gånger tidigare. Nu är det 18 mil till spanska gränsen.

Utsikten får dörren kunde varit sämre.

Det var varmt och vi satte oss utanför husbilen och kopplade av. Var lite trötta efter dagens körning. Jag började först med att gå en promenad med Zacko.

I kväll värmde jag en köttgryta från frysen och kokte potatis. Lättlagat och gott.

Lyssnade sedan på ljudboken till det blev dags att hitta bak till sängen. Blev tidigt i kväll också, vill iväg i hyfsad tid i morgon. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten oktober 2016
På väg genom Frankrike dag 1

Det var regn under natten och på morgonen en stund. Vid åtta så hade det slutat och vi gick ut en stund senare.

Utanför på gatan så var det 20 husbilar som hade övernattat plus rätt så många på parkeringen på andra sidan gatan.

Eftersom Freiburg är en stad med väl utbyggt spårvägsnät så blir det en bild på ett sådant fordon.

På hemväg så mötte vi vovven Vera med matte och vi snackade en stund.

När vi klara så gick vi över och sa hej då till våra vänner som då skulle flytta bort till vår plats. Dom skulle stanna kvar några dagar till. Sen strax innan tio, så lämnade vi ställplatsen och Freiburg för denna gång.

Det var ingen tung trafik idag och efter en stund så körde vi över gränsen till Frankrike. Där var det en del poliser samt beväpnad militär. Dom var inte intresserade av oss så vi bara körde vidare.

Nu var det dags för att sätta på en ljudbok och det blev ”Adrenalin” av Jeff Abbott. Den började bra och verkar att bli väldigt spännande. Tiden går så fort när man har något att lyssna på.

När det var dags för fika så var det svårt att hitta någon plats. Blir så när tradarna inte kör för då så står dom ju stilla. Men till slut hittade vi en liten ficka att stanna på.

Vi fortsatte sedan och det blev blandande vägar, ibland betalvägar och ibland gratisvägar. Varje plats som vi körde in på för att pausa var i stort sett mer än överfull. Efter flera timmars körning på en väg i stort sett utan en rastplats kom vi till A 71, betalväg. Efter några mil kom vi fram till en rastplats när det var gott om plats. Vi har stannat här några gånger tidigare.

Klockan hade hunnit bli nästan 6 och vi var rätt så trötta med piggnade till efter att ha promenerat runt här lite. Det flöt på bra i dag och vädret har varit soligt och det är hyfsat varmt.

Dags för mat och det blev Schnitzel från frysen med en klick aromsmör samt råstekt potatis och det smakade som vanligt bra.

Tidig i säng i kväll för att komma iväg i hyfsad tid i morgon. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten oktober 2016
Trevliga besök i dag

Mulen morgon, varmt 18 plus, svag vind. 

På andra sidan gatan så var det fullt med husbilar. Stod även en del parkerade på gatan. 

Vi gick bort till koloniområdet, gillar att promenera där, det är så rogivande.

Det är ett rätt så stor område med massor av små tomter. Finns många gångar att promenera på.

< /p>

Än så länge är det en hel del som blommar.

I en liten tomt så var det en kvinna som jobbade med sina växter. Precis när vi går förbi så reser hon sig upp med en aubergine i handen och frågar mig om jag vill ha den. Så klart ville jag ha den och jag tackade så väldigt mycket för den,och tacka på tyska kan jag.

Och så här ser den ut. Funderar på vad jag ska göra med den. Kanske pickla? Eller steka i skivor? Eller använda den i en gryta med köttfärs och potatis, eller utan potatis? Det ger sig!

Jag har haft ett problem dom senaste dagarna. Det är så att till min trådlösa mus så har den där lilla USB grejen försvunnit så musen funkar inte. Jag tycker att det är mycket enklare med en mus än den där styrplattan. Men i dag så kom Hasse hem med en ny sladdlös mus till mig. Snacka om att jag blev glad. Tack Hasse för att du tänker på mig.

På eftermiddagen så såg vi en välbekant figur utanför husbilen. Det var vår norske klubbmedlem som vi har träffat många gånger på olika platser i Europa. Vi pratade en stund och det var verkligen roligt att träffas igen. Hoppas verkligen att vi ses igen i vinter.

Sedan så tog det inte så lång stund förrän vi fick mycket fint besök i vår husbil.

Det var Kalle och Carla som hade kommit hit tillsammans med sina medresenärer.

Zacko hälsar vänligt på Kalle. Undrar om han har saknat dom? Nu är dom på väg tillbaka till Sverige igen. Det var verkligen roligt att träffa dom igen samt klubbmedlemmarna som dom åker med.

Även i dag så var det livligt på ställplats. Det var många som åkte och minst lika många som kom hit. Det blev fullt här även i dag och fullt även på parkeringen på andra sidan gatan. På gatan så var det också en del husbilar parkerade.

Nu hade jag helt ofrivilligt, av olika anledningar, varit utan internet i några dagar vilket jag har varit rätt så sur för. Ja alltså på datorn, plattan har funkat. Men i dag efter rätt så många timmars letande så hittade jag en sida på internet (plattan) som förklarade hur jag skulle göra för att datorn skulle ta emot signalen från Wifi här. Följde instruktionerna och så var problemet löst. Det var rätt så komplicerat att lösa det och jag är verkligen glad för att jag lyckades. Med envishet kommer man långt.

Ikväll så blev det pyttipanna, från frysen, med stek ägg och rödbetor. Var som vanligt gott.

I morgon så tänker vi fortsätta söderut och då väntar Frankrike i några dagar och då har jag ingen uppkoppling. Men när vi kommer till Spanien så hoppas jag att det ska funka igen. 1 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 september
I dag kom vi till Freiburg

Ytterligare en solig dag till och det var 13 plus vid åtta i morse och ingen vind. Zacko och jag gick ut mellan fälten där det finns väg att gå på. Efter ca en kvart så hade både han och jag tröttnat på detta så vi gick tillbaka och mot byn. Travade iväg en bit och vände sedan tillbaka.

En morgonbild över ställplatsen.

Strax efter tio så var vi klara för att köra vidare västerut. Det var mycket trafik på vägarna här. Kom fram till Tuttlingen som vi körde igenom  på trånga och smala stadsgator och där var det mycket trafik. Men det gick bra.

Ute ur stan så hamnade vi bakom en konvoj med militärfordon. Dom höll en hastighet av 40 km/timmen så det gick långsamt fram. Där låg vi och hann nästan räkna alla gäststrån i diket.

Men så var det dags för fika och vi svängde av till en parkeringsficka. Satte oss ute vid rastplatsmöbeln och drack vårt kaffe och åt våra goda frallor.

Under tiden som vi satt där så kom det ytterliggare en militärkonvoj förbi och den hamnade vi bakom i några mil. Ingen risk för att få böter för fortkörning här. Men sedan så försvann den??

Eftersom vi hade varit högt uppe i bergen så gick det nu bara neråt. Det var bra väg men den var frukatansvärkt kurvig.  Det var hårnålskurva efter hårnålskurva på vägen ner från bergen och det gick rätt så långsamt ibland. Trafiken var livlig men flöt på bra.

När vi kom fram till Freiburg så var det en lång kö som stod helt stilla ibland. Det var en massa trafikljus och vägarbete så det tog väl en kvart innan vi kom ut på andra sidan. Sedan så var det inte långt till ställplatsen.

Körde in och parkerade på anvisad plats och så här ser det ut utanför dörren.

Men vi har en egen liten plats här med utsikt över infarten. Det var mulet men varmt och vi satte oss ute och kollade på trafiken med husbilar som körde in och ibland ut.

Men vi hade först varit här och betalt för två nätter. Kostar 10 €/dygn och el 1 €/1,5 kw, VA ingår. Wifi är gratis för medlemmar i HBK och fungerar bra här. Ja inte på min dator för den vägrar att ta emot signalen från sändaren av någon okänd anledning. Mycket irriterande.

Husbilarna vällde in här under eftermiddagen och kvällen och det började bli fullt.

Vi åt i kväll helstekt fläskytterfile (sista köttet från Sverige) med kokt potatis och rödvinssås. Blev mycket gott.

Ställplatsen blev fullsatt och husbilarna fick börja parkera på andra sidan gatan på parkeringsplatsen där och där kostar det också att parkera. Det är helgdag i Tyskland den 3 oktober, dagen för Tysklands återförening, och det kanske är en anledning till att det är så många husbilar som är ute och åker. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 september
Fortsatte till Neuhausen ob Eck

Det blev en skön promenad denna soliga morgon, 14 plus i skuggan.

Utsikten var fin och ingen vind blåste och underlaget var bra och jämt att promera på. Här går det tydlgien många hundar för Zacko hade nosen i marken hela tiden.

Växer en del fina blommor bredvid gångvägen.

Kom fram till ett litet kapell som var fint och där vände vi och gick tillbaka.

Halvtio så körde vi ner för den branta backen och kom rakt på Norma. Det var inte så långt dit men hemåt så var det ju en jättebacke. Det var därför som vi inte gick dit.

I dag så blev det inga motorvägar för såna fanns det inga dit vi skulle idag. Det var  blandade vägar en del större och en del mindre och till och med en riktigt liten och smal. Trafiken var livlig utom på den sista milen där vi knappast mötte en bil. Några gånger så hamnade vi bakom traktorer med släp som körde långsamt. Sådant får man räkna med när man är ute på landsbygden och kör.

Efter drygt en och en halv timme så kom vi fram till Neuhausen ob Eck och till ställplatsen där.

På vägen hit hade vi tittat efter bagerier för att köpa frallor men hitta inga som det gick att parkera utanför. Så när vi parkerade här så var blodsockret nere vid fotsulorna. Om vi hade hittat frallor så hade vi hade vi stannat tidgare för att fika. Jag fixade snabbt till varsin varm macka med skinka och ost. Hade färdigkokta ägg att börja med. Efter en stund så hade blodsockret uppnått det normala.

När vi hade ätit så tog vi en promenad för att titta lite på byn. Det var soligt och varmt men det kom ibland en svalkande vind.

Det är mest en lång gata genom byn med några tvärgator. Till höger i bilden så finns det ett apotek.

Vi fortsatte genom byn och så kom vi fram till denna affär.

Så här ser det ut på en del av gatan genom byn.

Undrar hur gammalt detta hus är?

Detta är bageriet som Hasse kommer att köpa frallor i nästa morgon. Det finns även en bank och en köttaffär som har Partyservice här. Pizzeria så klart och något mer som vi har missat.

Ställplatsen här är trevlig men det lutar en en del. Trots att vi la klossar under framhjulen så har vi lite framåtlut. Har varit med om värre.

När vi kom hem efter promenaden så satte vi oss på gräsmattan bakom husbilen i skuggan en stund och läste. Efter ett par timmar så flyttade vi oss och satte oss framför husbilen i solen.

Vi åt makaroner med riven parmesanost och ketschup och köttbullar (från frysen) i kväll och det smakade jättegott.

Himlen var så vacker här i kväll när solen färgade molnen rosaröda.

I morgon så kommer vi att köra vidare västerut. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 september
Först Ulm sedan Ehingen

Lätt mulen morgon, 13 plus och vindstilla. Molnen försvann efter en stund och det blev bara höga skyar var och värmen steg.

Morgonbild över en liten del av parkeringsplatsen.

Strax innan halvtio så körde vi ut på gatorna i den starka trafiken. Efter ca en kvart så kom vi ut ur stan och till den första motorvägen. Skiftade motorvägar några gånger tills vi kom ut på A 7 söderut. Började med mjuka kullar och mindre dalar. Kullarna blev allt högre och dalarna djupare. Emellanåt så bredde det ut sig stora åkrar med räta linjer emellan dom olika grödorna. Är väldigt vacker att åka här. Högst upp var det solig och i dalarna dimmigt.

Vid halvelva så tog vi en paus vid en mack med servering. Det var stort här. Smakade gott med kaffe och fralla.

A7 är verkligen en dålig väg att köra på. Underlaget är ojämnt och vägen är så skumpig. Men på broarna (som är många) är underlaget jämt och fint. Det fanns några vägarbete på vägen där det var sänkt hastighet men det var aldrig några stopp.

Vi kom fram till Ulm och hittade utan problem till ställplatsen för husbilar som även är en P&R plats. Denna stad ville jag så gärna besöka igen, vi var här för en del år sedan och jag tyckte den var så trevlig.

Det var mycket trångt här och inte mycket utrymme mellan bilarna. Men så är det ju också en parkeringplats där även husbilar får parkera gratis.

Körde in här men backade ut efter en stund. Det här var inget för oss. Så gick det med det stadsbesöket!!

Hittade en ny plats att köra till. Nu körde vi ut på landsbyggden där det var milsvidd utsikt över fälten. Vi kom efter fter några mil fram till Ehlingen. Körde genom stan som verkade trevlig men vi fortsatte upp för branta backar som ledde oss till ställplatsen vid stadion.

Här parkerade vi och på platsen så finns det gratis tömmning och vatten kostar 1 € för 80 liter vatten. Parkeringen är gratis.

Utsikten här är det inget fel på. Verkar att vara en del promenad/cykelvägar här. Det ska jag utforska i morgon.

Vädret var härligt och Hasse tog ut stolar och efter en promenad med Zacko så satte vi oss ute och njöt. Zacko krafsade runt i gräset och sedan så la han sig där och somnade. Vilken underbar avslutning efter alla mil.

Fläskkarré i gräddsås med kokt potatis var gott till middag i kväll.

I morgon så fortsätter vi åt sydväst.  0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 september
Lugn dag

Det var en mulen morgon i dag igen, 15 plus, ingen vind.

Här finns det mycket gott om trevliga gång/cykelvägar och många av dom följer större grönområde. Hitta också ett vattendrag/sjö men det såg så sunkigt ut att jag inte ville fota det.

Gångvägen gick förbi här med en del fina hus och någon typ av liten kanal med mycket lite vatten i.

Vi, Zacko och jag, träffade en trevlig schnauzertik och med medföljande herre. Hundarna språkade tillsammans en stund (nosade fram och bak) och gillade uppenbarligen varandra. Herrn och jag försökte att konversera på en blandning av tyska och engelska och det gick väl så där. Men vi önskade varandra en trevlig dag på någon märklig språkblandning innan vi gick på skilda håll. Inte så viktigt vad man säger bara man förstår varandra.

Hade tänkt köra vidare i dag men vi ändrade oss och stannade kvar. Har ju ingen tid att passa.

Lite senare så blev det soligt och mycket varmare. 20 plus i skuggan utanför husbilen och där var det skönt att sitta. Alltså satte jag mig där och läste några sköna timmar.

Sedan så passade jag på att frisera Zacko. Hans nos hade skägg och pälsen var för lång. Det passade bra här för vi har en egen liten hörna med en häck dit det avklippta/bortrakade pudelhåret kunde förpassas och stanna kvar. Som vanligt så stod han så stilla under tiden som jag jobbade med honom. Han är verkligen otroligt duktig och det har han alltid varit.

I kväll så åt vi ”Rösti” köpt i Tyskland. Det var vacumpackat precis som stekpotatatisen som vi också köper här. Det var inte som vi hade tänkt oss för det var mer strimmlad potatis och vi hade tänkt oss riven potatis. Men smaken var det inge fel på. Till det så åt vi svensk bacon från Scan och rårrörd lingonsylt från Felix. Gott var det och mätta blev vi.

I morgon så tänker vi fortsätta söderut en hel del mil. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 september
Lite från Fulda

Mulen morgon, 13 plus och helt utan vind.

Finns en del promenadvägar här och denna valde jag i dag. Här finns det en skylt om att man får sin hund lös och det var det några som hade och dom kom så klart fram till Zacko för att hälsa. Att deras ägare kallade på dom var inget som dom brydde sig om.

Efter omkring en halvtimme så kom jag fram till ett område med ett par bagerier och lite andra affärer. Trafiken här var livlig. Jag vände där och tog samma trevliga väg tillbaka.

Det blev ingen sol idag men det var varmt omkring 22 plus. Vi tog en promenad till centrum på eftermiddagen. Efter ca 15 minuter så var vi där.

På vägen dit så såg vi detta hus som såg lite bortglömt ut.

En av ”portarna” in mot centrum.

Kyrkan har en stor och central plats här. Framför den så är det en mycket stor öppen plats.

Många uteserveringar finns det här.

Många fina planteringar med massor av blommor.


Rymliga torg och gågator. En det stora varuhus som Karstadt och även några gallerior. Många vackra gamla byggnader. Många affärer och även H & M finns här. Trevligt och stort.

Hemma igen efter nästan 2 timmars promenad så var vi törstiga och lite hungriga alla tre. Hasse och jag drack en del vatten och det gjorde Zacko också. Sedan åt vi varisn inlagd strömming med massor av lök och Zacko knaprade i sig sitt torrfoder. Sedan så satte vi oss ute och vilade.

Jag läste som vanligt och läste klart ”Störst av allt”. Det var en bra och annorlunda bok som handlade mycket om att sitta häktad och genomgå en lång rättegång för en ung flicka. Hon hade liksom bara halkat fel på något sätt. Började sedan på ”Tre minuter” av Roslund & Hellström. Spännande från första sidan.

I kväll så åt vi spättafilé i holandiesås med dillkryddad potatismos och det smakade jättegott. Såsen var en sådan där färdigsås från Knorr och den var god. Jag rullade ihop fileerna i mitten på järnet och hällde såsen runtomkring ovh värmde det. Mycket lättlagat och enkelt.

Och så kunde jag inte köpa till mer internet från Vodafone i kväll. Dom kunde inte hantera mitt Matercard.0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 september
På väg söderut till dagens mål Fulda

Fortfarande ett fantastiskt bra väder. I morse var det soligt och varmt och ingen vind, 15 – 25 plus.

11

Gick bort mot den större bron över Weser och här är jag under bron.

13

Ett av valven ger en fin inramning till vad som finns på andra sidan.

Vi kom iväg vid tiotiden och då hade Hasse varit och köpt frallor i stan. Vi körde ut från Minden och kom strax ut på motorvägen söderut. Som vanligt väljer vi att köra på motorvägarna här.

Trafiken var livlig och det rullade på bra. Vid elva så körde vi av till en rastplats för att fika.

14

Här stod det en svensk buss parkerade. Vet inte vart dom var på väg?

15

Det var skönt och soligt och det var härligt att sitta ute och fika. Bordet är dukat. Efter ca trekvart så fortsatte vi. När det gäller elvakaffe med kokt ägg och mackor så vill jag ta det lugnt.

Trots att det var en hel del vägarbete så var det inga köer eller stopp. Dom jobbade ju inte i dag och så var det inga tradare heller på motorvägarna. På ett ställe som vi stannad på för att sträcka på benen lite så var det 28 grader varmt. Skönt med AC i bildelen när man kör.

Vid halvtre så kom vi fram till dagens mål som var Fulda. Här har vi inte varit tidigare. Hitta utan problem fram till ställplatsen för husbilar.

16

Det är en större parkering där det får plats upp till 30 husbilar. Vi hittade en i vårt tycke bra plats och där parkerade vi. Fick klossa lite på höger sida för att komma i våg. Fick därmed ett lite högre insteg. Det kostar 5 €/dygn för att parkera här. El kostar 1 €/6 timmar. Fylla/tömma kostar 1 €. Vi tycker detta pris på ställplats är helt ok.

17

Vi ställde oss så vi fick skugga utanför dörren och det var skönt för det ar mycket varmt nu. Tvärs över gatan så har vi en livsmedelsaffär, Norma. Det är 10 minuters promenad till centrum vilket vi tänker besöka i morgon.

Zacko blev lite krasslig när vi hade stannat här. När jag gick ut med honom så spydde han. Hemma igen så drack han vatten och det kom upp igen efter en kort stund. Gick en stund och sedan ville han gå ut. Efter en liten promenad så visade det sig att han hade diarré också. Hem igen och nu så var vi verkligen oroliga för honom. Men efter någon timme så började han dricka och äta och det verkade som problemet var över. Vi blev så lättade.

I kväll så åt vi blandade rester ifrån frys och kyl. Kokte ris till och det var ju också bra bra för Zackos mage så det fick han till kvällsmat plus lite blötfoder. Passade bra till resterna som visade sig var lite kinamat, svensk köttgryta och lite schnitzel och det hela smakade supergott, mest kina mat.

Lite småroligt med en tysk husbil här som tog upp sin parabol och inte hittade vad han letade efter. Han körde runt på parkeringen och letade och letade. Efter ca en timme stå stannade han och parabolen stannade också. Om han fick in dom kanaler som han ville få in vet jag inte. Skönt att slippa det där med tv. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 september
Mycket folk och bilar

Det fina vädret fortsätter. Solen lyste och himlen var blå denna härliga septembermorgon. 15 plus i skuggan och obefintlig vind.

Gick mellan ett par stora fält och där fanns dessa fåglar.

Husbilarna står prydligt uppradade. Det var några som åkte på förmiddagen men det kom nog dubbelt så många senare.

Satte mig ute för att fika och då blev det lite spridda moln men det var fortfarande varmt över 20 plusgrader. Det var mycket livligt här och det kom hit många personbilar och parkerade. Över bron så var det en strid ström av folk till centrum och ifrån centrum.

Här finns ju en automat här där man ska betala sin avgift och den är till bekymmer för många tyskar som kommer hit. Några försöket att stoppa in sedlar i myntfacket och det går ju inte. Då står dom där och ser lätt förvirrade ut. Andra stoppar in mynt som man ska men innan dom har kommit så långt så har dom virrat på huvudet en del gånger. Kunde tro att texten på automaten var på kinesiska och inte på tyska. Men dom flesta har inga problem. Ibland när det tar för lång tid så kommer det någon och hjälper dom. Man skulle ju tro att information på tyska ska förstås av tyskar. Men jag vet att i Sverige så skrivs det info som är nästan obegriplig för svenskar när det gäller betalautomater.

Här är det så att man får parkera i 3 timmar gratis och en sådan biljett kan man trycka ut i automaten. En man här har satt detta i system så han går var tredje timme och trycker ut en gratisbiljett. Undrar om han ställt in något alarm för att inte missa det?

I kväll så är det någon typ av festival här och det verkar vara en ”oktoberfest” redan i september vilket inte är helt ovanligt. Redan vid sextiden så började det att komma hit många personbilar som parkerade här.

Det var även ballonguppsläpp eller vad man ska kalla det. Tror det är reklam på dom.

Så var det dags för middag och dag så blev det en god och mör köttbit med beasås och kokt potatis. Smakade jättegott.

Bilar/taxi och minibussar strömmade till hela kvällen. Många killar hade ”lederhosen” och tjejerna hade fina klänningar med fastsydda förkläden och puffärmar och en urringning som var djup. Mycket färger på klänningarna och dom var så fina. Både killar och tjejer.

Festen satte sedan igång och inte var den ljudlös. Musiken var hög och glad och det var trevligt att lyssna på den. Kan tänka mig att stämmnigen i tältet var hög.

Undrar hur det blir i natt när alla ska köra härifrån? Men ju mer ljud det är desto bättre sover jag.

I morgon tänker vi fortsätta söderut en del mil. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 september
Trevligt här tycker vi

En aning soldisigt på morgonen men det var 15 plus i skuggan och ingen vind. Här finns det många promenadvägar att välja emellan så jag liksom bara gick åt ett håll och det blev bra.

Gick ner mot floden och här finns det en liten fin badstrand.

Blev sedan lite mulet så vi satt inne och fikade. På eftermiddagen så blev det soligare och det kom en svag vind. Vi två så tog vi en promenad över bron mot centrum.

På bron så ser man över till parkeringsplatsen där bland annat husbilarna är parkerade.

Även på denna bro så finns det många hänglås fastlåsta med initialer ingraverade.

När man har gått över bron så är det inte långt till gågatorna.

Efter en stund så kommer man till detta torg. Sedan så strosade vi runt och tittade oss omkring.

En av gågatorna slutade abrupt med en byggarbetsplats. Vände och gick tillbaka.

Och då så vi kom så småningom hit där det finns många uteserveringar.

Här var det en gågata till som vi gick på.

Vid slutet av den så ligger det en kyrka men också en del uteserveringar. Vi vände där och gick samma väg tillbaka.

Och då blev det en bild ifrån andra sidan av torget.

Hemma igen efter en och en halv timme på stan så var det skönt att sätta sig utanför husbilen och vila. Började mulna till så det blev tröja på. Jag fortsatte läsa och jag tror jag slumrade till en stund.

Vid sextiden så gick jag en sväng med Zacko och då räknade jag till lite över 30 husbilar här. Och det finns gott om plats kvar.

När vi har varit här för några år sedan så var det en närliggande byggnad som var helt tom. Men i år så har där kommit dit ett nytt indiskt matställe som även har annan mat än indiskt så klart. Hasse hade i går hämtat en matsedel därifrån och vi hade bestämt oss för att hämta varsin jägarschnitzel med champinjonsås och med pommes till oss i kväll. Vi ville inte ha något indiskt.

Hasse gick dit vid halvsju och det skulle ta 15 minuter så han kom då hem en stund. Det tar bara en minut att gå dit. Efter en stund så gick han och hämtade vår mat. Den smakade jättegott. Pommesen var spröda och goda, schnitzeln var stor och mycket god och champinjonsåsen var gott kryddad. Dessutom så fick vi med en superfräsch sallad. Kunde inte bli så mycket bättre.

Får passa på att hämta god mat när det ligger så nära.

Troligen så blir vi kvar här i morgon. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 september
En timme söderut så är vi i Minden

Lite dimmig morgon men solen var på gång kändes det som. Det var ingen vind och det var 15 plusgrader.

Blev en tur ut på landsbygden. Efter en stund så började dimman tätna och det kändes nästan lite kusligt när jag inte såg så långt på något håll. Då vände vi och gick tillbaka.

I dag så började det en stadsfestival här som pågår till söndag med det var inget som vi var intresserade av.

Strax innan tio så körde vi härifrån. Vi fortsatte söderut på mindre vägar ute på landet. Mycket stora fält och små byar passerade vi. Är mycket idylliskt här. Det var nästan ingen trafik men det var några jordbruksfordon som ibland gjorde att det gick lite långsamt. Men vem har bråttom.

Efter ca en timme så kom vi fram till Minden. Hittade utan problem fram till den stora ställplatsen för husbilar och pakering även för personbilar. Förra gången vi var här så var det grattis men nu så kostade det 5 € att stå här med husbil. Om man vill ha el så kostar det 0.50 €/KW.       

Så här ser vår utsikt ut ifrån bodelsdörren.

Det var gott om plats här när vi kom hit. Men det kom en del husbilar till hit under eftermiddagen och kvällen men här är det supergott om plats. Är nog plats för flera hundra husbilar.

Ett stort plus är att det här finns gratis wifi som verkligen fungerar mycket bra. Är verkligen snabbt.

För att komma in till centrum härifrån så får man gå över denna bro. Här hade det just parkerat en busslast med folk och dom promenerade över bron till centrum.

Det håller på att sättas upp enormt stora tält här. Det kommer att vara ett stort evenemang här i helgen.

http://www.minden.de/stadt_minden/

I Tyskland så är det nästan oavbrutet en massa evenemang vart man än kommer vid denna årstid.

Den här otroligt fina lilla buss stod parkerad här en stund på eftermiddagen.

I kväll så blev det till middag panerad stekt strömming med dillkryddad potatismos och vad det smakade gott. Som vanligt blev det några strömmingar över som blev inlagda i ättikslag.

Vi kommer att stå kvar här i morgon. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 augusti
Ett par timmar på stan

Vaknade till en solig morgon och det var 15 plus i skuggan utanför husbilen och ingen vind.

Vid halv nio så var det mycket lugnt på ställplatsen. Mycket träd som skuggar när solen står lågt på himlen. Zacko och jag tog en trevlig promenad i närområdet.

Vid strandkanten så satt det en man i godan ro och fiskade.

När vi ettiden tog en promenad till centrum så var det riktigt varm och det var shorts som gällde. Vi gick över bron där det finns en massa hänglås med ingraverade initialer av förnamn. Undrar om kärleken håller längre när man har låst fast den? Men det är romantiskt!

När man är på bron över floden Weser kan man se bort till platsen där husbilarna är parkerade.

När vi kom in till gågatan så såg vi att det hade varit marknad här i dag för dom sista höll på att plocka ihop sina stånd. Så bra att vi inte kom tidigare för hundar får inte vara på marknadsgatan.

Vi strosade runt i makligt tempo och tittade oss omkring. Gjorde ett par inköp av sånt som vi tyckte vi behövde. Trots att det finns flertal vattenskålar utsatta utanför butikerna så ville Zacko bara dricka av det vatten vi hade med oss till honom.

På hemväg över bron så kom det en båt på floden. Kommer en hel under dagen av olika typer och storlekar.

Hemma igen så var det skönt att sitta ute och lägga upp benen på pallen. Läste klart ”Små svarta lögner”. Tyckte att den var lite trög i inledningen men efter ytterligar några sidor så var jag fast. Det är en spännande roman som utspelar sig på Falklandsöarna och det bjuds på natur och djur och intressanta och spännande människor. Börjar sedan på ”Störst av allt” av Malin Persson Giolito.

Vid femtiden tog vi en promenad bort till en liten Imbiss som ligger vid Familia. Där köpte vi currywurst och pommes med majonnäs. Här är det vanligt med majonnäs på pommesen. Dessa var för övrigt mycket goda, precis så spröda och krispiga som vi vill ha dom. Vi blev lagom mätta. Skönt att slippa matlagning i kväll.

Fick sedan besök av en klubbmedlem en stund. Satt och snackade en stund och det är ju alltid trevligt.

I morgon fortsätter vi några mil söderut.

Hoppas på att få bättre internet då så att jag kan visa lite bilder där det nu bara står nummer. 2 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 september
Efter en del mil kom vi fram till Nienburg

Det var lite småmulet i morse, ingen vind och 15 plus. Solen tittade fram lite ibland mellan molnen.

I dag så gick jag på andra hållet längs med sjön. Här var det mer naturstig och mycket träd.

Gick förbi ett Gasthaus och kom fram till en liten småbåtshamn.

En del av min bra och trevliga promenadväg i dag. Mötte några hundar som Zacko hälsade på.

Ute på sjön så var det några båtar. Någon rodde och andra paddlade.

En kvart efter jag hade kommit tillbaka så rullade vi i väg och klockan var bara en kvar i tio. Körde bort till motorvägen och fortsatte söderut. Här var det inte så mycket trafiks dom första milen. Men när vi hade tagit ut på A 1 så var det stark trafik. Ju närmre vi kom Hamburg desto mer trafik blev det. Här kom också för första och ända kön i dag. Det var 3 filer som skulle bli 2 för det var vägarbete och då gick det långsamt ett tag.  Men det stod aldrig stilla utan vi rörde oss framåt hela tiden.

Klockan närmade sig elva och vi körde in på första ställe som vi hittade för nu var det hög tid för kaffe, ägg och mackor. Var väl inte det trevligaste ställe som vi har stannat på men vi skulle ju bara fika så det fick duga.

När det var avklarat så drog vi vidare. En lång vägsträcka på A 7 är så djävla skumpig och gungig så jag tror nästan vispgrädde i kylen tjocknar. (Men det gjorde den inte.) Trafiken var nu rätt så gles och när vägbanan blev bättre så flöt det på bra.

Körde sedan av vid avfart 50 och kom ut på mindre vägar på landsbygden. Körde genom några mindre byar som var pittoreska och fina. Vi kom så småningom fram till Nienburg och hittade utan problem fram till ställplatsen. Här fanns det en del platser att välja mellan.

Vi parkerade på en ytterplats och ett tag så såg det ut så här utanför vår bodelsdörr. Efter några timmar så var det fullt här. Det kostar 5 € att parkera här och för el så kostar det 1 € för 8 timmar

Framför oss så rinner floden Weser där det emellanåt kommer någon pråm och annan båt.

Det är inte så långt till Familia och några andra affärer härifrån. När vi hade kommit i ordning så gick vi en sväng bort dit för att titta lite. Finns även en 1 € butik där man kan hitta lite av varje som man inte behöver men köper ändå. Kan ju komma till användning kanske?

Hasse tog fram en stol till mig och nu var det skönt att sitta ute i solen och läsa en stund. Hade inte suttit där så länge förrän det kom ett svenskt par fram till oss för att prata en stund. Vi har inte träffats förr och det var kul att snacka en stund. Dom var så klart med i HBK.

Så var det dags för middag igen. I dag så blev det mjölkstuvade makaroner med stekt falukorv och det smakade precis som väntat jättegott.

Sedan så var det där med internet. Köpte Vodafone uppkoppling och det funkade med dongen i datorn. Men i routern så funkade den bara på våra android plattor och inte på datorn. Men om jag sätter stickan direkt i datorn så har jag en väldigt seg uppkoppling. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 september
Trevlig i dag

Det är lite svalare på nätterna nu och i morse körde Hasse lite värme. Blev skönare att gå upp då.

När jag gick ut vid halvnio så var det 15 plus, lit moln men mest sol och nästan helt vindstilla. Gick ner till Grosse Bad Segersee och där var det fina promenadvägar.


Här är det en roddstuga

Utsikt över sjön

Fina promenadvägar

Här är det ett fint kafé

Var till att börja med i stort sett folktomt men efter en halvtimme så började det fyllas på med folk. Det är många som går med stavar här.

En stor rotvälta men trädet fortsätter ändå att växa.

Uppkopplingen fungerar bra här men när det kommer en husbil/buss och parkerar vid inkörseln till ställplatsen så får jag ingen signal och alltså blir jag nedkopplad tills fordonet har flyttat på sig. Egentligen inget större problem.

På förmiddagen så körde dom flesta husbilar iväg härifrån och det blev nästan tomt.

Hasse, jag och Zacko gick en promenad till centrum på eftermiddagen. Dit tog det bara ca 10 minuter.

På vägen dit så gick vi förbi en blomsteraffär och där fanns dessa läckra blomlådor som man kan sätt på balkongräcket. Hade vi haft en balkong så hade jag köpt några.

Efter ca tio minuter så var vi i centrum.

På vägen dit så gick vi förbi dessa ”kanaler”. Såg verkligen trevligt ut.

Här närmade vi oss centrum.

Och vi kom strax fram till det tevliga torget där det finns en fin fontän.

En titt på en sidogågata.

Vid slutet av gågatan så finns denna staty. Där vände vi och gick tillbaka.

Det finns många affärer här och uteserveringar. Några är kaféer o andra är matställen. Här kan man, som på så många andra ställen, få mat ifrån många olika länder här i världen. Här är det mångkulturellt.

På en sidogata så hittade vi en tjusig ingång till en galleria.

Vi tog en annan väg hem och där finns detta tjusiga hus. Räta linjer finns det inte mycket av!

Här körde vi i går när vi kom hit och vi svängde till vänster där Hasse står vi skylten.

Kunde inte låta bli att fota dessa vackra blommor vad det nu är för några.  

Hemma igen så var det skönt att sitta ner en stund och lägga upp benen på pallen och läsa lite en stund. Efter en stunds vila så satte jag igång med att göra kantarellstuvning på vår torkade svamp som vi hade köpt i Ludvika på en loppis. Den lägger jag på mjukt tunnbröd som jag rullar ihop. Lägger även på lite finhackad rödlök. Rullar in dom i folie och dom ska vi ha att äta i morgon när vi ska köra en del mil. Gott att ta fram ifrån kylen när man behöver lite lätt och gott att äta.

Var sedan dags för att laga till kvällens middag. Det blev pannbiff med lök och kokt potatis och det var som vanligt gott. Blev två stycken över som jag la i frysen.

Under eftermiddagen och kvällen så kom det bara hit en enda husbil vilket vi tyckte var förvånande. Är det så att tyskarnas semester är slut nu?

I morgon så har vi tänkt köra vidare några mil söderut. 1 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 september
Tysk landsbygd till Bad Segerberg

Morgonen var lite småblåsig med lite sol och mestadels mulet. Inte kallt för det var 17 plus.

Jag och Zacko gick som vanligt till strandpromenaden och i dag så var det loppis där. Skiljer sig inte ifrån en svensk loppis. Det är kläder, prylar, böcker och en hel del annat.

Det var en ensam vindsurfare ute här.

Vid tiotiden så var vi klara för att köra vidare och det tog ca 30 minuter att komma till Lensahn. Parkerade utanför www.osteseecampingpartner.de . Kan rekommendera ett besök där. Upptäckte att dom inte öppnade tillbehörsbutiken förrän elva så vi gick runt och kollade lite på husbilar. När sedan tillbehörsaffären öppnade så gick vi dit. Det hade kommit hit många personbilar och parkerat och hade vi inte varit i god tid så hade vi inte hittat någonstans att parkera. Det verkade att var någon slags jippo här i dag.

När vi kom in dit så hittade vi en personal som vi frågade om var vi kunde hitta den mörkläggningsmodul som vi skulle köpa. En ung kille tog hand om oss och visade oss den som jag trodde att det skulle vara. Den var det inte. Grabben följde med oss ut till husbilen och kollade. Tillbaka i affären så tog det honom inte lång stund att leta fram rätt grej. Det var den sista dom hade på lager. Vi köpte den och den var rätt så mycket billigare än i Sverige.

Vi körde sedan till en varuhusparkering för det var nu hög tid för fika. Hasse tog bort den värdelösa modulen och satte dit den nya. Perfekt. Skönt att nu ha en fungerande mörkläggnings/myggardin vid tackluckan igen. Det smakade nu jättegott med kaffe och frallor skinka och ost.

Vi fortsatte sedan till Eutin där vi hade tänkt parkera på en ställplats på torget. När vi närmade oss stan så visade det sig att det var någon marknad och/eller något annat på gång. Det var trångt överallt och fullt av parkerade bilar längs med vägen och svårt att komma fram. För att komma fram till torget så fick vi köra genom stan på stenbelagda skumpiga gator och när vi kom till torget så var det avstängt. Sånt händer!!

Fortsatte då förbi Plön och körde till något som heter Lehmskuhlen. Där finns det en krog med plats för 3 husbilar/vagnar. När vi kom dit så fanns det inte plats för en liten Smart ensingång. Hade tänkt käka middag där ikväll med det sket sig.

Vi vände och körde tillbaka till Plön och en ställplats där.

Det var väl inte så helt fel där. Låg fint vid en sjö. Det var tydligen en motorcykelträff där på eftermiddagen. Men vi tyckte inte att det kändes så där bra att stanna kvar där.

Dags för nya tag. Konsulterade vår bordatlas och kom fram till att Bad Segerberg nog skulle bli bra. Slog in koordinaterna och körde dit. Det var mycket bra skyltat till ställplatsen.

Här kommer vi fram till infarten och det såg ju trevligt ut.

Parkerade på en ledig plats och tyckte det kändes trivsamt här.

Här hittade vi all information som vi behövde. Det finns vatten och tömning för gråvatten/latrin här. Kostar 8 € för en natt och 2 € för ström i 12 timmar. Mycket trevlig plats men kanske lite för lugn. Något som förvånade mig var att vår uppkoppling som vi köpte i Grossenbrode också fungerar hör. Lan1 heter det och finns tydligen lite överallt i Tyskland.

När vi kom hit så fanns det en del platser kvar men på kvällen så var det fullt här.

Eftersom jag hade hoppats på att vi skulle äta ute i kväll hade jag inte tagit fram något från frysen. Det blev pyttipanna (som man ska tillaga fryst) med stekt ägg och rödbetor och det gillar vi. Så klart ska jag ha HP sås till.

Har ingen plan för i morgon. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 september
Drakflyg

Mycket blåsig morgon med lite sol, rätt så varmt och 18 plus.

Det var högt vatten stånd och det var lite vågor på vattnet. Molnen blåste bort och det blev mer sol senare på dagen. Gick inte att sitta ute och fika för då riskerade man att pålägget flög av brödet.

Vid ett så tog vi en promenad till stranden för att titta på drakflygarna.

Nu var det varmt och soligt och det fanns många roliga figurer som flög runt i luften. En del stod och hoppade fastbundna på stranden. Dom ryckte och slet i sina linor för dom ville nog också upp i luften.

Ser lite märkligt ut!

Det var rätt så mycket folk ute och njöt i solen. Mycket hundar fanns det också här och Zacko fick hälsa på några trevliga jyckar.

Några satt nere på stranden och tittade. Kanske gick dom i och badade också?

På torget så var det också mycket folk som satt bekvämt i möblerna där.

Här på muren längs med stranden är det många som tar en paus för att äta glass eller dricka något.

Mycket roligt flög runt i luften här.

Hasse blev sugen på en mjukglass och i ett stånd så sålde dom det så han köpte en sådan. Jag är inte så förtjust i mjukglass så jag ville inte ha någon. Vi gick bort till en bänk i solen och satte oss. Där var det lä och blev snabbt mycket varmt. Sedan så promenerade vi hem i långsam takt.

Hemma igen så picklade jag rödlök och tomater och det blev jättegott. Vi gick och smååt av detta sedan.

På kvällen så tog Hasse fram vår stekhäll för den skulle jag använda i kväll. Skulle steka rimmat fläsk och raggmunk till middag. Ville bli av med hinken med potatissmet innan den blev för gammal och så behövde jag platsen i kylen för skålen med picklat. Fläsket hade ovanligt mycket fett och det skvätte och sprätte när jag stekte det. Hade behövt en mycket lång pincett när jag skulle vända skivorna. Behövdes inget extra fett i alla fall för att steka raggmunkarna. Det var jättegott tillsammans med lingonsylt.

I morgon så är det dags för oss att lämna detta trevliga ställe. Det blir först en tur till en husbilsfirma för att kolla om dom har en mörkläggningsgardin till takluckan som har gått i sönder. Sen får vi se vart vi kör. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2012 september
Lite från i dag

Något blåsigare och lite svalare i dag. Det var också lite mer moln även om det var mest lite höga skyar som till att börja med inte skymde solen så mycket.

Det gick lite vågor ute på havet idag och detta är bara en liten del av den  långa stranden här.

Zacko hälsar här på en liten trevlig Bichon Frise som han brukar möta på vår morgonpromenad. Denna lilla vita hund springer lös och är så superlydig. Matten till hunden kör en Permobil och den hoppar upp framför fötterna på sin matte när den känner för det.

 I dag så satt dom och fikade här när vi kom förbi.

En bild av en liten del av stranden och dessa farkoster används i ”Wasserschule”.

I dag så var det lite gatuarbete på gatan precis utanför där vi står. Det luktade asfalt och det var inte så konstigt fördom reparerade gatan och la ny asfalt där.

Men det var trots lukten skönt att sitta ute och fika. Molnen hopade sig sedan och det blev lite svalare. Dom där asfaltarbeterna försvann rätt så snabbt och luften blev bra igen.

På eftermiddagen så jag tog fram kartor och bordatlas och började planera lite för vår fortsatte resa söderut genom Tyskland.Finns så otroligt många platser att köra till och utforska i detta stora fantastiska land. Det är kul att planera men det brukar ju ändå inte bli så som jag har planerat.

Mot kvällen till så kom det en bil som tutade så glatt när den körde in på ställplatsen. Hasse rusade ut med en gång för detta verka de ju kul tyckte han. Dom sålde frukt och grönt samt lite annat. Hasse kom hem med läckra tomater, söta gröna vindruvor, och stora ägg och allt till ett bra pris. Vilken bra service!

Sedan så blev det lite svalare och jag fick klä på mig lite mer. Blev långa byxor och sockar och det kändes inte bekvämt men nödvändigt. Fick till och med ta på en jacka när jag gick ut med Zacko. Kändes inte bra!

Hamburgertallrik a la husbil blev det i kväll.Det innebar en brödskiva, en hamburgare, stekt potatis med lök, en skiva smältost, stekt ägg, dressing och några tomatskivor samt sallad. Detta smakade jättegott.

Jag har i dag fått ett mycket tråkigt besked och jag känner mig mycket ledsen. 

I morgon ska vi titta på drakflygningen på stranden och det ska bli kul.

Ja, så är det, livet går upp och ner och man få försöka glädjas åt det som finns att vara glad åt även om det kan vara lite svårt ibland. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 september
Varmt och härligt

Värmen fortsätter och det tycker vi är härligt. Det var lite småblåsigt, men inte så det störde på något vis, och 19 plus och klarblå himmel i morse.

När jag drog ifrån mörkläggningsgardinen från takluckan där bak över sängarna i morse så gav den upp. Dom där snörena var totalt utslitna. Går att dra för om man lirkar en del och tar det mycket försiktigt. På söndag så kör vi till en husbilsfirma för att köpa en ny modul.

På vägen ner till stranden så såg jag denna vackra fjäril sitta på en sten. Jag har kommit fram till att den heter Red Admiral (Vanessa atalanta).

Det var en del folk ute och gick på morgonen och många hundar var det också. Zacko fick hälsa på några av dom och det tyckte han var roligt. Han viftade i alla fall på svansen och det är ju ett tecken på att han är glad. En hund ljuger aldrig, eller hur?

Undrar vad detta är för fåglar som sitter här. Det är inga måsar!

När jag kom hem igen så var det många husbilar som hade kört. Ja, någon hade kört redan innan jag gick på morgonen. Nu var vi inte så många svenskar kvar. Men som vanligt så kom det nya husbilar hit under dagen och då även nya svenskar. Det visade sig att det var klubbkamrater som vi hade träffat tidigare på olika ställen i Portugal och Spanien. Var väldigt roligt att träffas igen.

Mot kvällen så ökade vinden och det blev snabbt lite svalare. Det var dags att flytta in och det var hur som helst dags att börja fixa till kvällens middag. Blev köttgryta med massor av gul lök i gräddsås. Åt kokt potatis till och lingonsylt och det smakade bra.

Läste sedan klart ”Bro bro breja” och det var en spännande kriminalroman med samma aktörer som i ”Ole dole”. I dom här böckerna så är det kvinnliga seriemördare och det är ovanligt. Dom flesta poliser är också kvinnor. Trots mycket blodiga och hemska mord så gillar jag dessa böcker.  Nästa bok som jag börjar på i kväll heter ”Små svarta lögner” och är skriven av Sharon Bolton. Läste 30 sidor och den verkade rätt så trist och långsam. Men jag fortsätter 50 sidor till och sen får jag se?

Vädret i morgon ska tydligen bli lite svalare och inte så mycket sol men det låter som helt ok. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 september
Vi är kvar i Grossenbrode

Det var varmt ute i natt och ännu varmare inne så fönstret vid min säng var öppet. Sov trots det dåligt.

Vid halv åtta så tyckte jag det var dags att lämna sängen och det var ett härligt väder ute. Solen lyste, 16 plus och det blåste en svag vind.

Gick först bort till ställplatsen som ligger mer havsnära och där var det ingen brist på husbilar.

Fortsatte ner till småbåtshamnen och där var det många höga master på en lång rad.

Fortsatte sedan längs med stranden. Eftersom det blåste lite så fanns det små vågor på vattnet.

Det finns ännu många strandkorgar kvar på stranden. Badsäsongen är inte över än denna ljuvligt varma september.

Flaggorna som finns på den långa bryggan ut i havet stod rakt ut i blåsten. Just där blåste det lite mer.

Så här på morgonen är det mycket lugnt på denna del av strandpromenaden. Annars så var det en del folk ute och gick.

Här finns det lite affärer och bagerier och utanför ett av dom var det en rätt så lång kö. I Tyskland vill man gärna köpa nybakta ”normale” och även annat till sin frukost. ”Normale” är det som dom kallar den vanligaste frallan här och den är god.

Jag kände mig ovanligt trött i dag när jag kom hem så jag gjorde något som jag inte har gjort sedan i mars 2008. Jag gick och la mig i sängen igen för att sova en stund till och så skönt det var. Har faktiskt sovit väldigt dåligt några nätter på rad så det var välbehövligt.

När jag gick upp för andra gången var det strax dags för fika och det var skönt att sätta sig ute i lite halvskugga och där var det 22 plus. I solen var det alldeles för varmt.

Grannen som kom hit i går kväll och parkerade bredvid oss kom hit och pratade en stund innan dom skulle köra vidare.  Hasse hade snackat med dom en stund i går kväll. Det var roligt att träffa er och jag hoppas vi ses igen.

På förmiddagen så var det många husbilar som körde härifrån och ett kort stund så var det rätt så tomt. Sedan så började det komma hit nya husbilar som parkerade här på dom lediga platserna. Det var en del svenskar också och nästan alla hade HBK märke på husbilen.

Så roligt att det var ett par vänner till oss också som det var jättekul att träffa igen. Vi pratade en del under eftermiddagen och utbytte lite erfarenheter. Alltid roligt att kunna dela med sig och att själv att få en del information. Hoppas att ni snart tar beslut om att börja tillbringa vintern söderut.

Dom andra trevliga svenskarna pratade vi också en del med under eftermiddagen. Alltid roligt att träffa nya trevliga klubbkamrater som man kan hoppas på att möta igen någon annanstans i Europa.

Eftermiddagen gick som vanligt alldeles för fort och det blev också några promenader med Zacko. Här i parken utanför ställplatsen är det många hundar som rastas och Zacko älskar verkligen att gå dit.  

Mat skulle vi ha i dag också och det blev småländska isterband med dillstuvad potatis och rödbetor. Smakade busgott. Nu tar det lång tid innan vi kommer att äta denna maträtt igen. Men vi har ju lite andra goda maträtter att se fram emot. Lite tyska specialiteter bland annat som vi tänker hinna med innan vi lämna Tyskland. oppasHH

 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 september

I morse så gick jag till centrum för att köpa färska frallor i bageriet, dom är så goda. Vädret var varmt, 16 plus, soligt och i stort sett vindstilla. Zacko satt utanför och där har så många hundar suttit och han hade fullt upp med att nosa runt så han märkte inte att jag var borta några minuter.

Vi var tillbaka strax innan nio och efter ca tio minuter så lämnade vi ställplatsen och körde bort till E 6 och söderut. Körde över Hallandsåsen och Skåne bredde sedan ut sig framför oss. Här fanns det gott om nyplöjda åkrar.

Vid Helsingborg så svängde vi av och fortsatte till färjan. Köpte en enkel biljett till Puttgarden och körde fram i anvisat fält och körde ombord. Det gick undan. Efter en lagom kort färjetur på 20 minuter så körde vi iland i Helsingör. Dags för att tanka och det gjorde vi på en Ingo. Kostade 8.38 DKR för en liter diesel, bra pris tycker vi.

Kaffetid vid elva och vi körde in på en liten rastplats och parkerade. Hade gjort i ordning frallorna på överfarten och dom smakade gott och det gjorde kaffet också. Efter en halvtimme så var vi klara för att köra vidare.

Trafiken var gles men efterhand som vi närmade oss Köpenhamn så ökade trafiken. Vägen har fyra filer och det flöt på bra, inga köer eller att det gick långsamt. När vi sedan tog på väg 47 söderut så glesnade trafiken igen.

Tog ett stopp vid Tappernöje rastplats för att rasta oss alla. Skönt med en bensträckare tyckte vi. Anlände sedan till Rödby strax innan tre. Visade biljetten och körde och parkerade på anvisad lina. Efter ca tio minuter så körde vi ombord på färjan. Där var det så outhärdligt varmt och kvavt på bildäck att Zacko och jag gick upp på däck. Hasse hade redan gjort det. Hittade Hasse och ett ställe att sitta där det svalkade lite. Var väldigt lite folk på båten.

Efter trekvart så var vi i land och så var vi i Tyskland. Körde bort till Bordershop och parkerade på en bussplats. Inga bussar här i dag. Det var varmt och vi öppnad takluckorna eftersom Zacko fick vara kvar, och rusade bort till shopen. Det var mycket lite folk här idag så det gick fort för oss att handla det vi skulle. Men det tar ju ändå en del tid för man får ju åka ända upp för att hitta det man vill handla på varje våning innan man kan åka ner igen där ölen finns och där man ska betala. Dom vet hur dom ska få folk att handla mer. Men vi var tillbaka efter en halvtimme och det kändes svalt i husbilen.

Tog en sväng till Heiligenhafen och Lidl där Hasse gick in och handlade några flaskor whiskey som heter Margot. Den är helt ok tycker vi.

Vi fortsatte sedan till dagen mål och dit kom vi vid femtiden.

Det var rätt så full men vi hittade en bra plats som var ledig. På ett par platser så stod det att dom var bokade ifrån fredag och där ville vi inte parkera. Hasse gick ut och hittade ett par lediga platser och vi valde en av dom.

Denna utsikt fick vi men vi har ju en egen liten tomt.

Och den ser ut så här. Vi är verkligen nöjda med denna plats. Det var 28 plus inne och 23 plus ute i skuggan utanför husbilen. Inne satt vi med allt öppet.

Vi har alltså parkerat på en av våra favoritplatser i norra Tyskland, vi är i Grossenbrode. Jag hade precis lagt upp en schnitzel med bratkartoffel och sallad på min tallrik så är den ursnygga och trevliga kvinnan här som kom för att ta betalt. Jag svepte aluminiumfolie runt min tallrik och så gick vi för att betala. Hasses mat låg kvar på dom fortfarande varma stekjärnen. Vi tänker stå kvar här till söndag och så köpte vi internet för en vecka. Har en gratis för att vi är med i husbilsklubben men betalade en till för 7 dagar och det kostar 2 €. Nu så kan vi ha alla våra datorer uppkopplade när vi vill. Jag har två och det har Hasse också.

I kväll så åt vi Schnitzel från frysen och tyska bratkartoffel. Det smakade bra och Hasses goda vitlökssmör höjde det hela ett snäpp.

Det känns så bra att vi har bestämt oss för att stå kvar här till söndag. Detta är verkligen en helt underbar plast och jag tror att detta är en plats som vi svenskar verkligen gillar.

Jag ser fram emot en härlig strandpromenad i imorgon bitti. Är ju inte den första här men den är ju bara så härlig. 2 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 september
Är på väg och nattar i Laholm

Kall natt och på morgonen var det bara 8 plus. Himlen var blå och solen värmde skönt och det blev fort varmare.

Ån låg spegelblank och båtarna vilar lugnt i den lilla hamnen.

Det blommar fortfarande på sina ställen och dom bruna löven fyller på vid kanten.

En ensam båt på väg någonstans.

Innan jag gick så plockade jag maten ur frysen och la in det i kylskåpet. Stängde av det och lät luckan till frysen vara öppen. Hemma igen efter ca 1 timme så hade det börjat tina lite. Kokte upp vatten och satte in kastrullen i frysen och stängde dörren. Efter en kvart så lossnade isen lätt ifrån väggen där bak. Var på vissa ställen mer än en centimeter tjock. Tog bort isen och torkade sedan torrt och flyttade tillbaka maten igen. Klart och var nöjd med att äntligen ha fått gjort det.

Vi hade bestämt oss för att köra i dag och det gjorde vi också när vi hade fikat. Kom iväg vid halv ett.

Körde inte så långt innan det var dags för stopp 1 och det vid MiM. Fanns en del till som vi ville ha med oss. Det var nyponsoppa, kräm, brunabönor i glasburk och lite annat som vi har svårt för att hitta söderut. Till stopp 2 var det mycket kort väg för det var till Lidl för ytterligare ett par inköp.

Sedan så körde vi mot Varberg och när vi kom dit så blev det E 6 söderut. Efter en del mil så närmade vi oss Heberg och körde av till Laxbutiken och parkerade och det var stopp 3. Jag gick in och handlade varsin stor laxtallrik och Hasse rastade Zacko. Fortsatte söderut igen.

Svängde av mot Halmstad och där blev det stopp 4 vid Flygstadens gasol. Där fyllde vi våra spanska och svenska tuber så nu klarar vi oss ett tag. För att komma dit får man köra genom centrum i stan och det blev samma väg tillbaka. Nu var det mycket trafik för klockan var en stund efter 4 och så kallad rusningstrafik så det gick rätt så sakta.

Fortsatte på E 6 några mil söderut och då blev det stopp 5 vid rastplats Snapparp för att tömma latrin vilket Hasse sköter om. Ute igen på motorvägen några mil och när vi kom fram till avfarten mot Laholm så svängde vi av där. Vi kom fram till Laholm och körde till den vackert belägna ställplatsen och parkerade. Det blev stopp 6 och det sista för i dag. Klockan hade hunnit bli halv fem och det var skönt att parkera för dagen.

Ställde husbilen på andra hållet denna gång för vi tänkte inte ta ut några stolar i kväll. När vi gick ut så slog värmen emot oss som en våtvarm vägg och solen lyste och Lagan låg spegelblank nedanför oss.

När det var dags för att äta så satte vi oss vid rastplatsmöblerna och nu var det lite skugga där och mycket behagligt. Laxen smakade jättegott som vanlig och hade inte väntat mig något annat.

Tänker komma iväg rätt så tidigt i morgon för att fortsätta till Helsingborg och ta färjan över till Danmark. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 september
Trevlig eftermiddag

Helmulen morgon, svag vindoch 15 plus. Det var skönt morgonväder att promenera i. Som vanligt så var detlugnt.

Men i dag så blev jagvittne till den sämsta backning med släpp som jag någonsin har sett. Gott omplats, ingen trafik och det tog lång tid för chauffören att backa in på denrymliga uppfarten. Dom som dirigerade gjorde det verkligen dåligt. Jag stodkvar för jag ville inte störa den superstressade chauffören med att gå förbi. Mentill slut så kom släpet på plats och vi passerade tryggt.

Jag lämnade in Zacko tillHasse när jag kom till lägenheten och fortsatte själv till husbilen. Hade liteatt göra där. Det började nu regna lite men det varade inte så länge. Sedan sågjorde vi inte så mycket mer än att fika men det är ju viktigt.

Vid tvåtiden så körde vimot Borås och när vi kom dit så svängde av mot Ulricehamn. Men dit skulle viinte i dag. När vi kom fram till Svensgärdes så svängde av där och körde hem tillsonens mycket vackra och smakfulla villa.

När vi parkerade där sådrabbades Zacko av glädjefnatt. Han pep och tjöt. När Hasse tog ut honom sårusade han mot entrén och ville bara in så fort som det bara gick. Här fannsdet goa människor som han ville hälsa på så fort som möjligt. Han rusade runt ihuset och var bara så överlyckligt. Hoppade och pussade på dom som han hittade.Blir nästan lite för mycket men det är svårt att bli arg på en superglad ochlycklig hund. Men han lugnade ner sig rätt så fort och efter ca 10 hektiskaminuter så sjönk han ner på golvet. Men efter en kort stund så ville han havatten vilket han fick i en vacker skål. Och vad han drack.

Vi blev bjudna på ensupergod blåbärspaj. Den var helt perfekt med knapriga kanter och krämigtinnehåll. Åt nog lite för mycket av denna läckerhet. Så klart serverades detkaffe också och det var gott. Det är skillnad på kaffe och kaffe om ni nu intevet det!

Det blev så klart mycketprat om lilla barnbarnsbarnet som tydligen är en liten solstråle som förgyllerviss tid av vardagen för mormor och morfar. Så roligt att få titta på bilder avhennes underbara framfart. Vilken härlig liten tjej. Skulle så gärna velatträffa henne men man kan ju inte få allt som man vill.

Sedan så blev det så klarten del snack om Borås och vad som händer där! Och där händer det en del. Mångaaffärer som försvinner och en del nya som tillkommer. Många krogar somförsvinner och inte så många nya som tillkommer. Finns helt klart enöveretablering i Borås på krogar.

Efter några trevligatimmar så var det dags för oss att köra tillbaka till Rydal.

När det var dags för migatt fixa till dagen middag så blev det inte alls vad jag hade tänkt mig. Varsäker på att jag hade fryst oxpytt i frysen och det hade jag. Men det var baraen halv portion. Jaha vad gör jag nu? Nu så skivade jag två potatisar i små bitar,hackade lök och fräste det tillsammans. Blandade det sedan med överblivna bitarfrån gårdagens fläskfilé och det fick koka ihop en stund. Blandade ihop det medbacon och det det hela blev jättgott.

I morgon så kör vi någramil söderut men är kvar i Sverige. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 september
Klart med städning

Dimmig morgon, 12 plus och ingen vind. Varför verkar det så mycket tystare när det är dimma. Det känns som om allt ljud liksom är inbäddat. När jag kom tillbaka efter ca 1 timme så började solen bryta fram genom dimman och det blev varmare.

Tog det lugnt på förmiddagen och på eftermiddagen så blev det en mjukstart på städning genom att dammsuga ”hela” lägenheten. Sedan så bar Hasse ut åbäket till husbilen där han började städa hytten och lite till. När jag kom dit så började jag med att ta en Alvedon och sedan med att torka damm som det alltid finns mycket av hur ofta man än torkar. Sen blev det dammsugarens tur att jobba. Fy så trångt och bökigt det är. Passade på att dammsuga i luftspalterna som finns vid fönstren. Rena rama dammsamlareplatser. Värst är det vid sängarna.

Torkade golven och la sedan på dom nytvättade mattorna och nu doftade det fräscht och gott. En gammaltandborste användes också på en del ställe men i dag så fick jag även använda tops för att komma åt på vissa platser. Men jag glömde att frosta av frysen men det finns ju en dag i morgon.

Resten av eftermiddagen tillbringades i soffan och det var skönt. Tittade lite på tv men vår bild har blivit konstig. Ett fält i mitten är ok men allt runtomkring är lila. Tror att den håller på att ge upp. Det är en gammal tjocktv som nog är minst 10 år gammal. Får köpa en ny apparat när vi kommer tillbaka efter vintern.

Spagetti med kantarell/fläskfilesås smakade mycket gott i kväll.

I morgon så blir det en tur till stan för att hälsa på äldste sonen med familj, ska bli trevligt.  0 Kommentarer
Skriv ny kommentar
TalkActive Blog - Copyright 2008 - Talkactive ApS - all rights reserved.