Välkommen hit.

 

Detta handlar om vårt husbilsliv, våra resor

samt mina tankar och funderingar.

Vi har lata dar och tar det lugnt.

 

 


Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 november
Välkomna till nya husbilsliv.
http://www.husbilsliv.se/

Nu finns min blogg här. Välkomna hit. 


1 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 november
Soligt men blåsigt


 

Hasse var uppe när solen gick upp i dag och passade på att låna kameran.

Sedan så gick han och somnade om. Blev sovmorgon och vi vaknade inte förrän strax innan nio. Då var det i alla fall ljust och solen strålade ner över oss från en klarblå himmel och det var nästan vindstilla.

Det var inte mycket vatten kvar.

Det var marknad här i dag och en del var klara medan andra höll på att packa upp.

Det var det vanliga med kläder, skor, en del mat och lite annat.

Nötter fanns det gott om.

Jag gick vidare med Zacko som ivrigt nosade iväg.

Dessa tre gubbar har inte flyttat på sig och dom kommer nog att vara kvar länge till.

Kom sedan ner till stranden och ljudet från havets vågor var högt.

Det trycker på mot land för nu var det på väg att bli högvatten.

Här är det fint att strosa runt och njuta av utsikten.

Gick tillbaka på dom smala gatorna och kollade lite i skyltfönstren.

Denna lilla rara bil var jag bara tvungen att fota.

När jag kom hem igen så stod Hasse och pratade med en trevlig svensk man som hade sin husbil parkerad en liten bit bort. Dom hade kommit hit rätt så sent i gårkväll, berättade han, och dom var väg hem till Sverige efter några veckor utomlands.

Hasse gick till marknaden och handlade lite. Dom hade apelsiner till bra pris så i dag så pressade jag några sådana. Så himla gott med färskpressad juice.

Solen fortsatte lysa över oss men tyvärr så började det blåsa en hel del så det var inte skönt att sitta ute. Men det var skönt att kunna ha dörren öppen.

Det var så skönt att stå stilla i dag så vi gör nog det i morgon också. Kanske hinner själen i kapp då.0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 november
Kom till en favoritplats

Det märks nu att vi är längre västerut för det är mörkare på morgonen och ljusare på kvällen vid samma tid som det var längre österut. I morse en kvart innan åtta så var det knappt gryningsljus men det var ändå dags att lämna sängen tyckte jag och Zacko. Molnen hängde mörka och lite hotfulla på himlen men det blev inget regn. Det var rätt så milt, 15 plus och i stort sett vindstilla.

Gick huvudgatan fram och tillbaka och jag tycker det är rätt så charmigt här. Här är några bilder från Colunga.(Undrar hur det uttalas).

Lite landsbygd.

En vacker byggnad.

Huvudgata.

Kyrkan mitt i byn.

 En del av stan.

Berg och kossor som betar och det finns det gott om här. Både berg och kossor.

Det var inte så mycket öppet vid denna tidiga timme men när jag var på väg tillbaka så började byn att vakna till liv och många dörrar började öppnas. Så klart hade caféerna och någon brödbutik öppet. Inte så många men ändå.

Vi var klara för att lämna Colunga för denna gång och fortsatte köra västerut. Som vanligt så valde vi att kör motorväg som här är gratis. Vi gillar breda och bekväma vägar utan en massa rondeller och trånga byar/städer att långsamt ta sig genom. Visst man får se mer när man kör mindre vägar men jag tycker i ärlighetens namn att dom flesta små samhälle och byar är rätt så lika. Har man sett tre så har man sett alla. Men det är vår uppfattning. Och man får även se mycket när man kör på motorvägar.

I dag så körde vi genom många tunnlar och över broar och landskapet bredde ut sig på bägge sidor. (Inte genom tunnlarna förstås).  Berg på ena hållet och havsutsikt på andra hållet. Ibland så bedövande vackert.

Nu var det rätt så länge sedan som vi handlade och vi hade en rätt så lång inköpslista. Hasse hade lagt in ett Lidl som inte låg så långt borta från vår färdväg. Svängde av dit och där blev det väldigt mycket trafik. På affärens parkeringsplats så var det rätt så trångt men det fanns även plats för oss.

Hade en rätt så lång lista med oss in och det tog drygt en halvtimme att plocka ihop det som vi skulle ha. Ägg hittade jag inte utan fick fråga en personal om det och jag kom ihåg var ägg hette på spanska. Hon visade mig dit och äggen fanns en liten framför där Hasse stod och väntade på mig med kundvagnen. Så snopet! Men hur kan man missa att köpa grädde som stod på listan? Sånt händer eller hur? Uret hade hunnit bli över elva och det var egentligen hög tid för kaffe men det kändes inte bra att stå kvar på parkeringen utanför Lidl. Vi körde vidare.

Nu så tog det nästan en timme till vi kom till en plats där vi kunde stanna för att fika. Men då smakade det desto bättre och uret visade på strax innan tolv.

När vi sedan fortsatte hade vi ca en timmes körning fram till dagens mål. Fortfarande motorvägar några mil. Vi lyssnade klart på ”Geniet” och det var verkligen en bra och spännande bok. Gillade inte den på många sidor långdragna berättelsen om tortyren på King. Det var så grymt och jag har svårt att tro att någon människa klarar av det. Men slutet var bra och dom onda dog och dom goda fortsatte att leva.

Men tillbaka till vägen så svängde vi av mot en mindre väg och efter några km så kom vi fram till en av våra favoritplatser.

Parkerade med utsikt mot vattnet. Men efter några timmar så fanns det inget vatten här. Då var det ebb.

Visst är det fint här? Det var gott om plats och solen lyste mellan molnen men det blåste lite. Jag föredrog att sitta inne med dörren öppen. Det var ett tag sedan vi har kunnat det.

Nu har vi parkerat på en av våra favoritplatser och det är Foz.  

Här så står vi kvar i morgon också.


1 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 november
Stannade för dagen när vi kände vi var trötta

Här vaknade vi i morse och våra svenska grannar hade kört tidigt. Dom stod till höger om oss.

Mild molnig morgon i trevliga Zumaia. Det var 15 plus och bara en mycket svag vind. Det blev en härlig morgonpromenad med Zacko idag.

Så trevligt att promenera här.

Och här.

Och även här.

Vet inte vad detta är men det ser trevligt ut i alla fall.

Vid tiotiden så var det dag för oss att köra vidare västerut. Det var betalväg i några mil och vi betalde vid vägtullen. Sedan så blev gratisvägar.

Vi kom förbi en olycksplats och olyckan hade hänt bara en kort stund innan vi kom dit. Det var mycket obehagligt att köra förbi där och jag titta intensivt på ett annat håll. Det berör mig så väldigt illa och jag vill absolut inte titta på hur hemskt det kan vara.

Sedan så kom vi till Bilbao och där vidgade vi våra vyer. Vi valde fel väg för våra navigatorer var lite oense. Nu blev det en rätt så lång tur i staden innan vi kom tillbaka till motorvägen. Det var smala gator mellan husen.

Sedan så kom vi fram till ett märkligt ställe där vi stanna för att fika.

Inte så trevligt så vi körde härifrån efter vi hade fikat. Det var inte så lätt att köra härifrån. Fick köra genom en liten by där det först gick neråt där det var mycket kurvor och så smala gator. Det var inte alls roligt. Efter några km så kom vi ut på motorvägen igen.

Motorvägen går delvis på/genom bergen med en del stup under vägen. Inget som jag gillar. Men så plötsligt dyker det havet upp med stränder långt där nere. Lite vita gäss när havet slår in över stränderna. Så vacker med klippor, hav och strand.

Milen och timmarna gick fort och när vi såg Colunga på en skylt så kände vi att det var dags för att svänga av för att stanna för dagen.

Vi körde först ner mot havet för att kolls om där fanns en parkeringsplats. Hittade ingen och det var en mycket smal väg för att komma därifrån. Den var i alla falla enkelriktad.

Vi körde sedan till Repsolmacken och parkerade där. Kostar 4.50 € för att parkera där i 24 timmar.

Ingen trängsel här.

I morgon så fortsätter vi troligtvis några mil västerut. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 november
Inbrottsförsök

Mulet och milt, 14 plus var det denna morgon på rastplatsen i Frankrike.

Jag och Zacko gick runt dom stora grönområden som fanns här.

Här övernattade vi och det var mycket oväsen från en kylbil hela natten. Det var knappt så vi hörde radion som vi jämt har på.

Var klara för att köra vidare vid nio och det gjorde vi. Inte så mycket trafik till att börja med. Den ökade när vi närmade oss Bordeaux. Vi körde genom denna stad utan några problem.

Vid halvelva så var det dags för en paus med kaffe, Gevalia, och smörgås. Smakade bra. Gick en sväng med Zacko och när jag kom tillbaka så var Hasse ute och jag trodde bodelsdörren var låst. Men det var den inte.  

Jag kollade på låset för jag tänkte sätta nyckeln där.

Detta lilla enkla, billiga sätt hindrade inbrottstjuvarna för att komma in i vår husbil. Det var vi bara så glade för.

Vi fortsatte sedan söderut på betalvägar. Och det var många betalstationer på vägen mot Spanien.

Men vi kom till Spanien och då möttes vi av en betalstation. Bara att betala och köra vidare.

Sen kom vi till Zumaia och där hade vi ställt in oss på ställplatsen där vi hade stått förr om åren. Var stängt. Bom 2.20. Då körde vi till gamla ställplatsen och parkerade. Även här var det skyltar borttagna och vatten och tömning var borta. Men det stod några husbilar här så vi parkerade här. Kom även en svensk husbil hit och parkerade breevid oss och det var ett par klubbkamrater. Kul att träffas igen tyckte vi.

I morgon så fortsätter vi västerut. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 november
Över bergen med snö

2017-11-10

 

På kvällen i går så var det fullt här med tradare och en del körde under natten/morgonen för det var inte så många kvar här när jag gick ut med Zacko.

Morgonen var mulen och det var lite kallt, bara 8 plus. Blev bara en kort tur med Zacko, fanns ju inte så mycket att promenera på. Vi lämnade platsen vid niotiden. Det var inte mycket trafik på denna väg som faktiskt inte var en betalväg. Började lyssna på en ny ljudbok som heter ”Geniet” och är skriven av David Baldacci. Efter några timmars lyssnande så tycker vi den är rätt så bra.

Vi kör nu snett över Frankrike väster/söderut för att komma till Atlantkusten och Bordeaux.

Vid halvelva så körde vi in på en mack för det var dags för att tanka diesel. Det är dyrt här, 1,446 €. Passade även på att köra till rastplatsen för det var ju även dags för kaffe och smörgås.

Det blev många mil uppe i bergen och vi var nog uppe på 1000 meter över havet. Där låg det snö på fälten och bergssluttningarna. Temperaturen låg på 2-3 plus. Det var dessutom mycket dimmig eller om det var låga moln som vi körde igenom. Hur som helst var det jättejobbigt med mycket dåligt sikt. Körde över många broar med djupa dalar under oss och det gillar jag inte. Men hellre det än att köra upp och ner på kurviga bergsvägar. Någon gång så var det dimmigt under oss och dimman dolde djupet, det enda som var lite positivt tyckte jag. Körde i dimma rätt så många timmar, tröttsamt.

Sedan så blev det så klart betalvägar också. Jag har fortfarande inte riktigt kommit underfund med hur det går till i Frankrike. Ibland ska man ta en biljett och betala vid betalstation när man lämnar vägsträckan och det är ju solklart. Ibland ska man bara betala och är det för sträckan vi har kört eller ska köra?? Men det är i alla fall fina vägar med bra underlag och lite trafik så det är skönt att köra där. Tyst och lugnt.

Vid fyra tyckte vi det var dags för att stanna för dagen. Körde in på en mack där det också fanns väl tilltagna parkeringsområde. Speciella platser för husvagn/bil och en sådan parkerade vi på. Vi är nu några mil norr om Bordeaux. Nu har vi inte så långt till Spanien och dit räknar vi med att komma till i morgon.

Läste klart ”Lägg ut” och jag tyckte den var bra och intressant. Den belyste dom enorma skillnader som finns mellan journalisters jobb förr och nu. Vilken enorm utveckling som har skett under Bo Holmströms tid som journalist. Så mycket han har varit med om och bara en liten del fanns med i boken.

Började i kväll på ”Den eviga elden” av Ken Follett, en favoritförfattare. Nu ser jag framemot många härliga timmars läsning. 1 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 november
Körde in i Frankrike i dag

2017-11-09

 

Här har vi stått i natt. Det var nästan mörkt när vi kom fram i gårkväll och det är ju bara en äta/sova plats. Hösten är här sedan ett tag tillbaka.Vi har stått en hel del gånger på parkering i närheten av motorväg men aldrig har vi parkerat vid en sådan starkt trafikerad väg som denna förr. Vaknade någon gång under natten och kunde bara konstatera att trafikljudet var högt och konstant. Somnade om mycket snabbt.

Morgonen var mulen och det var ca 8 plus. Gick runt några varv med Zacko så han fick uträtta sina behov. Sedan så körde vi och klockan var strax innan nio så även i dag så kom vi iväg i bra tid.

Vid halv elva så körde vi av till en rastplats. Jag tog en sväng med Zacko och sedan så smakade det mycket gott med Gevalia kaffe, smörgås och ett kokt ägg.

Nu var det inte så långt till den franska gränsen som vi korsade lite senare. Där var det en del farthinder som man fick kryssa mellan. Men ingen personal som ville kolla något. Bara att köra in i Frankrike.

Första milen i Tyskland på morgonen rullade på bra trots att det var mycket, ja till och med otrolig mycket trafik. Ibland så hade vi tradare framför och bakom oss, till höger som vi körde om och till vänster som körde om oss. Då kände vi oss som pygméer, alltså väldigt små. Men det flöt på bra. Sedan så vek vi av till en annan motorväg och då blev det lite trafik. Kändes bara så bra.  I Frankrike så var det lugn trafik. Kom till första betalstation och där betalade vi vägen vi hade kört på eller den som vi skulle köra på. Kommer nog aldrig att komma underfund med deras system. Kvittar ändå för vi har ju själv valt att köra betalvägar och då är de ju bara att betala när det krävs. Enkelt!!

Naturen i Frankrike här är fin. Det är höga trädbevuxna kullar, åkrar och öppna fält med betande boskap och härliga höstfärger.

Gjorde ett par pauser för att rasta oss och Zacko. Vid femtiden så valde vi att stanna för natten. Det hade börjat skymma och mörkret föll snabbt. Vi gillar inte att köra när det är mörkt.

Här har vi stannat för natten. Det är otroligt tyst här och det är faktiskt lite jobbigt. Min tinnitus tjuter och det är faktiskt skitjobbigt. Har på radion och har hittat en reklamkanal som spelar bra musik och det lindrar något.

Lyssnade klart på ljudboken ”Illdåd” av Thomas Erikson och den var verkligen bra. Rätt så obehaglig ibland. Handlade om en rättegång om en gruppvåldtäkt och det var otroligt ingående ibland. Hoppas verkligen inte att det kan gå till så i en rättegång med en med ett offer som blir behandlad som om det är hennes eget fel att hon har blivit våldtagen. Boken är utgiven 2012 och jag tror tyvärr inte att så mycket har ändrads sedan dess i dom svenska domstolarna.

I morgon så blir det en dag till över mot franska västkusten och mot norra Spanien. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 november
Rätt så många mil i dag

Denna morgon så gick jag några varv med Zacko runt på området där det fanns gräs. Tre varv tog ungefär 20 minuter och då hade han gjort vad han skulle. (Nosat, kissat och bajsat).

Kom iväg strax innan nio. Vädret var helmulet och svalt, bara 6 plus. Vi körde ut på motorvägen, vad annars. Trafiken var tät och ibland lite mindre tät. Fram till Hanover var det supermycket trafik sedan så glesnade det något men inte så länge.

Gick lite sakta ett tag när vi körde förbi där dom höll på att röja efter en trafikolycka. Tog ca en kvart för dom var nästan klara.

Paus vid halvelva då det var dags för att koka ägg och käka en macka och dricka kaffe. Och så klart äta ett kokt ägg också. Sedan så gav vi oss ut igen på den starkt trafikerade motorvägen igen.

Sedan så blev dags för dom jobbiga backarna runt omkring Kassel. Här går det upp och ner och vägen slingrar sig fram i långa mjuka kurvor. Det är mycket vackert att åka här. Så fin natur med dom höga kullarna och ibland öppna fälten och djupa dalarna. Och all betande boskap. Tyskland är ett vackert land tycker vi.

Många till mil blev det idag 2 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 november
Körde en hel del mil i Tyskland idag

Här sov vi gott i natt till ljudet av trafiken på motorvägen.

Helt ok när man bara ska äta och sova. Är ju inget väder att sitta ute i precis.

Här var det inga bra promenadvägar så jag gick fram och tillbaka några gånger.

Lite frostig dansk landsbygd som håller på att tina i solen. Det var omkring nollan på morgonen men det hade varit minus under natten. Ingen blåst.

Vackra höstfärger.

Vi kom iväg strax efter nio och var framme i Rödby efter ca en timme. Det var inte mycket trafik så det rullade på utan problem. Visade biljetten och körde till anvisad fålla och parkerade. 10.45 avgick färjan och där var vi med. Det var inte många fordon med på denna överfart.

När vi kom till Tyskland så körde vi först till Bordershop för lite inköp. Det var otroligt jobbigt att ta sig fram där med en mycket bångstyrig kundvagn. Skönt att det var väldigt lite folk så det tog inte så lång stund ändå. Fast det inte var så mycket som jag skulle handla fick jag åka upp till översta våningen för där har dom plasttallrikarna som jag skulle köpa.

Sen så körde vi till Heiligenhafen och Lidl. Där gick det fort, bara lite som vi behövde komplettera.

Nu tyckte vi det var för att lyssna på en ljudbok. Började lyssna på en som heter ”Illdåd” skriven av Thomas Eriksson. Den verkar spännande och lite otäck. Så bra att lyssna när man lägger mil efter mil bakom sig. Tiden går fort då.

Fortsatte sedan söderut mot Lübeck. Här var det en del vägarbete så det gick lite långsamt ibland men det blev aldrig några långa stopp. En del trafik förstås. Tog sedan motorvägen mot Hamburg och här var det mycket tät trafik. Inga sinkande vägarbete utan det flöt på mycket bra. Kom förbi den stora staden utan problem och fortsatte söderut. Blev några stopp för lite mat och hundrastning.

Dagen började soligt och det var nästan lite varmt i solen. Under dagens körning kunde vi på ett ställe se att vi närmade oss ett stort molntäcke. Vi kom dit och det stora molnet la sig som ett stort grått täcke över oss. Det blev genast en del kallare.

Några mil norr om Hanover så stannade vi på en rastplats. Nu var det nog kört för idag och klockan hade nästan blivit halvfem.

Detta blev vår parkering för natten. Kom många fler tradare och här blev i stort sett fullt.

Det här matstället med liten affär finns på platsen. Jag gick dit och köpte Currywurst med pommes till oss. Smakade alldeles utmärkt. Skönt att slippa laga mat ibland.

Zacko höll noga koll på vart jag gick. Det är ju en av hans huvuduppgifter, att hålla koll på matte alltså.

I kväll är vi väldigt så trötta så det blir skönt att gå och lägga sig rätt så tidigt. Vill ju komma iväg i hyfsad tid i morgon också. Längtar till värmen.2 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 november
Är äntligen på väg

Frost på marken och kallt. Det var minusgrader i morse och det låg en tunn hinna av is på vattenpölarna. Men det var inte halt och det var ju skönt. Annars så varnade dom för halka på olika ställe och det var radio Sjuhärad som gjorde det. Hade visst varit någon avåkning tidig på morgonen.

Hade inte tagit med min kamera, vilken jag sällan går utan, så jag tog ett par bilder med telefonens kamera. Dom visade det sköna i dimman över dom öppna fälten och solens uppgång bakom skogen. Samt en fin bild över Viskan som ser så trolsk ut. Lyckades tyvärr inte få in dom på dropbox vilket det egentligen inte skulle vara något problem med. Men det funkade inte. Där skulle jag alltså kunna hämta dom för att visa dom här.

Vi körde strax innan nio från Seglora till Rydal. Skulle sätta in en påse med grejor i lägenheten som vi inte ville dra runt på. Passade samtidigt på att hämta lite som vi hade glömt att ta med oss. Under tiden som jag fixade detta så fyllde Hasse på vatten.

Nästa stopp blev utanför MiM. Var lite glömt som behövde fyllas på och det var rätt så snabbt avklarat.

Framåt elva så var det dags för nästa stopp och då hade vi kommit till Himle. Nu var det hög tid för kaffe och fralla. Smakade bara så gott. Gick en sväng med Zacko också.

Ca en timme senare var vi i Halmstad för att fylla våra två spanska tuber. Det kostade 510:- med HBK rabatt. Bra pris för att vara i Sverige tycker vi. Nu så kommer vi att använda våra spanska flaskor på resan söderut. Så brukar vi göra och det gör vi för att det är så busenkelt att byta spanska gasolflaskor i Spanien. Bara att sätta ut dom utanför husbilen så kommer gasolbilen och tutar och så vips har man fått en fylld tub levererad utanför husbilen. Kan det bli enklare? Och billigt är det!

Men nu så var det dags för oss att fortsätta söderut och köra över Hallandsåsen. På andra sidan så ligger ju mitt älskade Skåne och jag njuter i fulla drag varje gång som vi kör över dit. Skåne är ju landskapet i mitt hjärta och det är ju där som Malmö ligger. (Den stad som jag har växt upp i tills jag var 25 år)

Fotsatte till Helsingborg där vi körde till färjeterminalen och köpte biljett en enkel till Puttgarden. Körde ombord med en gång och efter 20 minuter så var vi i i Danmark, Helsingör.

Det första vi gjorde var att kör till Ingo för att tanka diesel. Hör kostar det 8.59 DKK per liter och det är 11.25 SEK. Bara så mycket billigare. Vi fick i 104,6 liter i tanken.

Utanför Köpenhamn så var det som vanligt väldigt mycket trafik. Gick lite långsamt ibland men det rörde sig i alla fall framåt. Ja, ok det stod stilla ibland.

Det var soligt när vi körde genom Danmark och det var lite jobbigt ibland. När solen började dala så lyste den rakt i ögonen på oss. Det var emellanåt mycket svårt att  se vägbanan men det gick. Fick ju vara så jätte skärpt.

Strax eter 4 så tyckte vi det var dags att stanna för dagen.  Då hade vi kommit till Piberhus där vi har övernattat flera gånger tidigare. I dag så var det väldigt lite tradare när vi stannade där.

I morgon så fortsätter vi söderut och hoppas hinna en del mi söderut i Tyskland.

På kvällen när vi åt vår middag, makaroner med köttbullar, så kom känslan som jag har längtat efter. Den där underbara känslan som genomströmar kroppen som talar om att nu är vi äntligen på väg. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 november
Nu längtar vi söderut

Något omväxlande väder är det inte för tillfället utan det är samma gråa trista väder hela tiden. Denna morgon var inget undantag. Ett stort mörkt molntäcke på himlen gjorde att det knappast blev ljust. Kändes som gryning eller skymning mest hela dagen. Det var 10 plus och så fuktigt i luften att det nästan kändes som duggregn.

På vår morgon runda var det så lugnt och vi såg varken en bil eller en människa på en timmes promenad. Trots att det finns både kyrka, sopsorteringsstation och några hus så kändes det som om vi var ute i ingenstans på något sätt. Så ödsligt fast bebott.

Under förmiddagen så körde det iväg några husbilar och på eftermiddagen så körde dom andra iväg. Kvar blev vi och en Kabe som tydligen står här hela vintern samt några husvagnar.

I morgon så kommer vi att börja köra söderut för att komma till varmare breddgrader så snabbt som möjligt. Nu längtar vi. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 november

Det är några husbilar som från och till träffas här för att umgås och ha en trevlig helg tillsammans. Gemensam matlagning på kvällen ingår samt lite andra aktiviteter under dagen.

                 

        Här har dom parkerat. Det är till en del gamla husbilsbekanta till oss.

En bild som visar att det är en del vatten även utanför Viskan.

Mulet och grått med hög luftfuktighet, på gränsen till duggregn var det denna morgon. Inte så kallt, 8 plus. Blev den vanliga rundan som jag går när vi är i Seglora. Mötte ett par på väg hemåt som jag känner sedan rätt många år tillbaka. Dom står på campingen. Stannade och pratade en stund och det var trevligt.

Dagen fortsatte vara grå och det föll lite regn från och till under dagen.

Kunde konstatera att det finns en löptik här i närheten. Märks på Zacko och i detta har han aldrig fel. Nu så stod han kvar en bra stund på samma ställe med nosen i marken. Sedan så skulle han gå iväg. Det var bara för mig att följa efter och det gör jag för jag tycker det är rätt så roligt att kolla på honom. Vad jag förstod så följde han stegen efter tiken där hon hade gått. Tillbaka på campingen så drog han iväg till en husbil och där ville han gärna gå in. Jag drog iväg med honom hem till vår husbil. Ja, verkligen drog. Framkom senare, att tiken som höglöper, bor i den husbil som Zacko ville gå in i.

Zacko fick en ”tuggis” på eftermiddagen och han har ju en så härlig stil när han attackerar denna läckerhet för hund. Syns inte så bra på bilden men rumpan står rätt upp.  

Läste äntligen klart ”Återstoden av dagen” av årets nobelpristagare. Jag är ju en person som för närvarande (sedan länge) gillar att läsa deckare/kriminalare med högt tempo. Denna bok är skriven i jag form och med ett långsamt berättande. Händer inte så mycket. Det är en engelsk butler som ser tillbaka på sitt rätt så händelselösa liv. Händer i och för sig en del runtomkring och då är det en del politik inblandat mellan världskrigen. Boken är vackert skriven och jag hade en viss behållning av texten. Det är ingen bok som man kan skumläsa utan jag fick läsa den långsamt och med eftertanke. Texten mannar till eftertanke. Kanske kommer jag att läsa en bok till av Kazuo Ishiguros.

https://sv.wikipedia.org/wiki/%C3%85terstoden_av_dagen_(film) Har blivit en film som jag inte har sett och troligen aldrig kommer att se.

Nu blir det ”Lägg ut” av Bo Holmström.

Vi står kvar här i morgon också.

 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 mars
Gasol, mat och matta

Minusgrader i natt och bara enstaka plusgrader på morgonen. Brr så kallt, alldeles för kallt tycker jag. Men det kändes något bättre efter en stunds rask promenad med Zacko då jag hade fått upp värmen.

Vi upptäckte sedan att det nog var dags för att byta gasoltub. Den manick som vi har inne på en vägg visade rött och det betyder då att det är nära gasolslut. Så på eftermiddagen körde vi till http://www.svetskompaniet.se/ i Kinna för att byta en tom tub mot en full tub. Det kostade 275:- och det tyckte vi var ett hyfsat pris.

Sen blev det ett besök hos MiM. När vi kom dit så var det bara så mycket bilar på parkeringsplatsen. Vi hade ingen aning om att det var fredag, är ju lite dagvilla för det mesta. Det var så mycket folk inne i butiken och det var rätt så trångt. Försöker ju i regel handla på såna tider när det är lugnare. Blev lite fel i dag.

Jag hade med mig en liten kort inköpslista och när jag tittade i kundvagnen kunde jag inte förstå att allt detta hade fått plats på min korta lilla lista. Konstiga saker händer i affären vilket händer rätt så ofta.

Jag väntade på ett paket med en ny matta ifrån CO och det kom idag till Frendo i Kinna. Körde dit och jag gick in i butiken och hämtade mitt paket. Gamla mattan får ligga kvar några dagar till.

Vi hade innan vi körde från Rydal bestämt oss för att köra till Seglora Camping. När vi kom dit så parkerade vi på den plats som vi brukar stå på. Ska inte bli så mycket regn hade vi sett på väderprognosen så då blir det väl inte så mycket vatten utanför dörren.

Nu när det är kalla nätter och kyliga dagar så är det skönt med tillgång till el. Vi stannar nog kvar här tills måndags morgon.

Och nu i kväll så invigde vi vår ”nya” soffgrupp och vi är bara så nöjda.

Köpte grillade revben i delikatessdisken när vi handlade på MiM. Blev bara så jättesugen på det. Blev även en plastburk med ICAs potatissallad. Det smakade bara så jättegott till middag ikväll. Köpte lite extra revben och det var ju bra för det blev inte något kvar.

Nu blir vi kvar här i några dagar innan vi kör söderut på måndag. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 november
Bara så fint med husbilens nya kläder

På morgonen var det mulet, 11 plus och ingen vind. Hade inte på någon värme i natt och det var 16 plus inne och då sover vi som bäst. Gillar att ha det svalt när vi sover. Har ju goa täcker som värmer. Kan vara lite friskt när man går upp men man har ju vant sig vid.

Eftersedvanlig motionsrunda så var vi klara för avfärd klockan 9. Då hade jag kok ägg och gjort mackor som jag hade burit in till lägenheten som vi ska har när det blir dags för elvakaffe i lägenheten.

Alltså körde vi iväg till Sörlings i Skene. Där lämnade vi husbilen halv tio och ficklåna en Fiat transport av dom för att kunna vara i Rydal och vänta på att allt skulle bli klart. Dom skulle ringa.

Vi väntade, fikade och väntade. Samtalet kom kvart i två och då körde vi omedelbart iväg till Skene. Vi var väldigt nyfikna på hur det skulle se ut!

Parkerade lånebilen och nästan smög fram till husbilen. Började med att öppna en framdörr för att titta på framstolarna. Drog efter andan och bara glodde. Så djäkla snyggt det var. Toppenbetyg.

Fortsatte sedan mot bodelsdörren, öppnade och gick in och tittade på sofforna. Drog en gång till efter luft och kunde bara konstatera att det var mycket snyggt. Till och med bättre än vad vi hade trott i våra vildaste fantasier. Säkerhetsbälten kommer vi att gömma bakom ryggstöden som vi har gjort innan.  

Verkligen jätte snyggt. Vi är så otroligt nöjda. Faktiskt lite nybilskänsla tycker vi med doften av läder. Alltså då i den främre delen av husbilen.

Dessutom så blev det bättre komfort på grund av att dom lade lite mjuk vadd under skinnen där dom hade bytt ytor.

Pris,23.663:- och det är ett riktigt bra pris för ett förstklassigt utfört hantverk och det är det som dom har gjort. Det är förstklassiga hudar som dom har använt. Vi är mycket nöjda med vår omklädsel av husbilen.

Vi tyckte att det nästan var nybilskänsla i den främre delen av husbilen. Bara doften av skinn är så ljuvlig.

Kan verkligen rekommendera Sörling Tapetserarverkstad i Skene dom gör verkligen ett bra jobb. http://sorlings.se/

Sen så parkerade vi husbilen utanför vår ingång till lägenheten. Jag bar ut alla påsarna till husbilen och Hasse placerade varorna där vi hade kommit överens om att dom skulle stå. Så klart hade vi då parkerat husbilen på den plats där vi brukar parkera.

Kollade lite på tv innan vi gick till husbilen för att sova. 

 
2 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 november
En hel del i dag

Hög luftfuktighet och faktiskt lite duggregn ibland. Ingen vind direkt och 10 plus var det denna första morgon i november. Lite för fuktigt men annars rätt så skönt. Jag frös i alla fall inte.

Mitt på dagen körde vi till Borås och Knalleland. Jag satt mycket obekvämt i soffan utan dyna och ryggstöd men med lagstadgat bilbälte på mig. Tur att jag har lite gott sittfläsk själv för det var rätt så hårt att sitta där även om det inte var så långt. Hade i och för sig en hopvikt filt och en liten tunn stolsdyna.

Jag gick bort till Knallerian och Synoptik för att hämta mina glasögon. Kom knappast ihåg hur dom såg ut men jag blev nöjd när jag såg dom. Provade dom och såg verkligen bra (ut) med dom. Efter lite justeringar så satt dom perfekt. Jag är mycket nöjd med dessa progressiva glasögon. Bild på mig, nej aldrig!

Det blev lite mer inköp bland annat en liten matta som ska ligga vid soffgruppen. Den trasmatta som vi har haft i några husbilar sedan 2001 har nu börjat återgå till trasor. Dom andra har håller än men just den här har det varit mer slitage på.

Äntligen så fick jag och dammsugaren en stund tillsammans. Inget som jag njöt av precis. Om dammsugaren gjorde det vet jag inget om! Fick dammsugit i förvaringsutrymmen under sofforna och det var jobbigt. Även golven och lite annat. Våt torkade där jag kom åt samt på golven. Inte perfekt men det fick duga. Min kropp är inte riktigt med på allt som jag vill att den ska utföra. Bara att acceptera. Fick ändå så djäkla ont i ryggen och på några andra ställen. Men tack Alvedon för hjälpen att bli smärtfri rätt så fort.

Så ringde Sörling. Dom närmar sig slutet och ville har dit husbilen i morgon förmiddag för att sätta tillbaka passagerarstolen samt ta bort och klä om förarstolen. Sedan så blir det dags för att placera alla dynor och ryggstöd på plats. Blir nog klart i morgon och det är något som vi verkligen ser fram emot.

Sedan så väntade vi på att leveransen från COOP skulle komma. Skulle komma mellan 17 och 21. Kvart över 5 så stannade bilen utanför oss och nio papperspåsar bars in. Bara så himla jättebra och superbekvämt. Vi bar inte! Det som var kylvaror var i en påse och frysvaror i en annan och det andra i andra påsar. Kyl och frysvaror gick jag ut med till husbilen med en gång. Nu är kylskåp och frys välfyllda. Men mjölk och bröd och lite annat behöver vi ju ändå fylla på efter hand.

I morgon så kör vi på förmiddagen till Sörlings och hoppas att alla bitar faller på plats. Är faktiskt rätt så spännande att se resultatet. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 oktober
Bara väntan

I natt var det minusgrader och på morgonen var det frost på personbilarna som fick skrapa rutorna. Skönt att slippa sånt. Det var mulet och kallt, omkring nollan, men det blåste inget. Jag tyckte att det var alldeles för kallt.

Under dagen så blev det något varma, uppemot 8 plus, och en del värmande sol.

Tvätta gjorde jag idag och det var en hel del. Lite städade jag men tonvikt på lite. Finns ju en dag i morgon också. Till dammsugaren har jag ett något anstängt förhållande så dem fick vara ifred i dag.

Fick ett sms om att mina nya glasögon har kommit. Det blir en tur till Borås i morgon för att hämta dom.

För övrigt så händer det inte så mycket på dagarna här och nu väntar vi bara på att allt ska bli klart så vi kan börja köra söderut. Väntar på några paket med varor som jag har beställt på nätet. Ibland så går det fort men ibland så tar det betydligt längre tid, vilket det verkar göra nu. Men än är det ingen ko på isen. 

För ett år sedan så gick vi på stranden och njöt i värmen och ljudet av vågornas brus.0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 oktober
Lämnat dynor och passargerarstol

2017-10-30

 

Soligt men kallt och blåsigt var det denna morgon. 3 plus men det kändes som ett par minus. Kändes som det blåste rakt igenom alla kläder plus mig själv.

Efter Zackos och min morgonpromenad så var det dags att köra till Skene och Sörlings.

Där plockades våra dynor ut från husbilen och det tog inte lång stund. Även passagerarstolen plockade ut. Förarstolen kommer att få nya kläder när det andra är färdigt och vi är där för att hämta det. Kommer då att ta någon timme.

Nu var det tomt här. Jag fick sitta i soffan bakom bordet med säkerhetsbältet på så klart. Var inte så där bekvämt men vi hade inte så lång väg hem.

 Nu hoppas vi att det inte tar allt för lång tid innan det är klart.

Vi börjar nu i lugn och ro att göra klar husbilen för avfärd söderut. Finns lite (en hel del) att fixa till.

I kväll så beställde jag en hel del varor från COOP av sånt som vi har svårt att hitta söderut (alltså i Portugal/Spanien). Lite lingonsylt, rödbetor, sill, kaffe och en hel del annat. Får det dessutom hemkört utan kostnad. Inte dumt alls tycker vi.

I morgon så är det dags för tvätt och städning, inget som jag gillar med ibland så är det faktiskt nödvändigt. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 oktober
En blåsig dag

Efter en timmes längre natt vaknade vi till en kall, plus 3, och mycket blåsig morgon men den var solig. Gick bort till skogen i dag också och där blåste det inte men solen nådde inte hit upp över träden så det kändes rätt så kallt. Skönt med vantar tyckte jag.

När jag kom tillbaka hem så blev det lite förmiddagsgöromål som vanligt. Sen gick jag ner till Circle K och köpte frallor. Vid elva var det dags för kaffe och frallor. Smakade jättebra.

När det var avklarat så var det dags för oss att köra hemåt. Jag gick ner till Circle  K och lämnade tillbaks nyckeln och fick tillbaka min hundralapp som jag hade lämnar i deposition.

Nu började vi köra mot Rydal. Det blev först ett stopp vid rastplats Kullen. Dags för latrintömning och passade på att gå en sväng med Zacko.

På vägen mot Jönköping och sedan mot Ulricehamn så var det mycket trafik och det var kraftig blåst som ryckte tag i husbilen i vindbyarna. Men det flöt på bra utan några stopp. När vi kom fram och förbi Ulricehamn så blev det mycket gles trafik.

Nu så var det dags för lite inköp igen och vi körde till vår favoritaffär som är MiM. Där är det bra med parkeringsutrymme och affären har vi nu efter några år lärt oss att hitta i. Då går det snabbare att handla. Och idag så gick det rätt så fort för det var inte så mycket som vi behövde.

Sen så kom vi till Rydal och parkerade nästan där vi brukar parkera. Det stod en personbil parkerad där vi brukar stå så vi parkerade bredvid. Helt Ok för oss. I lägenheten så var det sig likt, precis som vi hade lämnat den. Hade inte väntat oss något annat.

I morgon så ska vi (om inget oförutsett inträffar) lämna dynorna i sittgruppen plus passagererstolen till omklädsel hos Sörlings i Skene. Förarstolen kommer att bli omkläd senare. Så nu blir vi kvar i Rydal tills våra dynor och stolar är färdiga. Hoppas att det inte tar allt för lång tid.

Vi längtar efter att få köra söderut till värmen. Hoppas få komma iväg snart. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 oktober
Så skönt med lite sol idag

Under natten började det blåsa en hel del och det fortsatte med under hela dagen. Morgonen var grå och mulen och det var 10 plus, inte så kallt som igår. När vi kom bort till skogen så var det nästan ingen vind alls där. Rätt så skönt väder just då och där.

Under förmiddagen blåste dom stora grå molnen bort och det kom bara lite vita molntussar på den nu blå himlen. Solen lyste ner över oss och värmde så härligt. Synd att det blåste så mycket. Men det var så skönt med en ljusare dag.

Camping Mar Menor i Los Alcazares i Spanien har gjort konkurs läste jag på FB. Väldigt tråkigt tycker vi och många med oss som har varit där på vintern några gånger. Dom har alltså stängt och det verkar osäkert om dom kommer att öppna igen. Om vi nu kommer dit i vinter så får vi väl ta in på ställplatsen i stället. Den ligger ju i och för sig närmre stan men är inte så trevlig som den strandnära campingen.

Ett par bilder från i vintras.

Här stod vi i vintras i början på mars.

En bild från en del av stranden.

Eftermiddagen försvann lika fort som en fis i tvärdrag. Hann inte få fram dammsugaren denna eftermiddag heller. Men nu är det ju så att jag faktiskt sopar flera gånger om dagen men i vissa hörn är det svårt att komma åt. Det är dom ställen jag behöver dammsugaren till samt på lite andra märkliga svåråtkomliga ställe som finns i en husbil. Men som man brukar säga ”bättre med lite skit i hörnen än ett rent helvete”!!

På kvällen gick jag till Hyltena Stoppet för att köpa mat till oss i kväll. Det blev det vanliga när vi är här, schnitzel med pommes och sallad. Smakade som vanligt jättegott och vi blev så jättemätta.

I morgon kommer vi att köra till Rydal.

Nu i natt så övergår vi till vintertid och tiden sätts tillbaka en timme. Jag hoppas att vi snart kommer att sluta med detta. Visst är det bättre med samma ”tid” hela året? 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 oktober
Lite kallt i dag

I dag så blev det kyligare igen, det var bara plus 5 på morgonen. Blev en skogspromenad i dag.

Nu är träden avlövade och sikten fri ner till sjön. Ekan ser lite övergiven ut. Det var mulet men inget regn och i stort sett helt vindstilla.

Så bra tycker jag att Circle K här i Hyltena har nybakta frallor. Kostar 12:- för 3, är kanske lite dyrt men jag betalar gärna det för jag är så förtjust i nybakta frallor. Så himla gott till kaffet på förmiddagen.

På eftermiddagen så blev det en tur till kullen vid parkeringsplatsen.

Här gillar Zacko att gå runt och nosa och han tar god tid på sig. Det var bara 7 plus och jag tycker det är alldeles för kallt.

En liten bit längre har vi kommit nu. Kan ta upp emot en halvtimme att gå runt här. Men han måste ju också få sitt lilla roliga tycker jag.

Läste slut på ”Skuggor från det förflutna” av Nora Roberts. Den innehöll spänning, romantik och högt tempo samt humor och som vanligt i hennes böcker självständiga och ambitiösa yrkeskvinnor som har skapat sig ett bra liv. Att dom sedan blir mycket förälskade och gifter sig är ju en annan sak. Man vet ju från början hur det ska sluta men vägen dit är ju det som är så bra.

Nu blir det en bok av årets Nobelpristagare Kazuo Ishiguro och den jag har valt heter ”Återstoden av dagen”. Ska bli intressant läsning.

På kvällen så gick Hasse till macken och köpte varsin trisslott. Blev en vinst på 60:- så han gick dit igen för att köpa nya lotter. Fick alltså betala för en till. Sen hände det inte så mycket, ingen vinst alltså. Inte något ”plötsligt händer det” här inte. Kanske nästa gång! Hoppet är ju det sista som lämnar en sägs det.

Tror vi stannar här i morgon också. Kanske så kommer jag att dammsuga då för det blev inte av i dag. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 oktober
Hyltena igen


Sovit så gott i natt till ljudet av motorfordon ute på vägen. När jag vaknade till någon gång så somnade jag snabbt om när jag hörde brummandet.

Mulen morgon men rätt så milt, 9 plus och ingen vind och inget regn heller. Det finns inga bra promenadvägar här utan vi gick längs med vägen. Nästan ingen trafik alls och det kom bara tre bilar på drygt 45 minuter.

Hittade en liten stig i skogen som gick ner till sjön.

Och så här såg det ut. Hur lugnt som helst. På sommaren kanske båten ligger i sjön och någon ror ut med den för att fiska. Vad vet jag!

Vid tolvtiden, efter vi hade slängt sopor och tömt latrin, så gav vi oss iväg. Körde mot och förbi Jönköping och sedan så blev E 4 söderut. Vi körde av motorvägen vid Hyltena och fortsatte till ställplasten där vi parkerade på plats nummer 3 (vår plats). Det var ingen överraskning, eller hur?

Efter att ha gått en sväng med Zacko så gick jag ner och betalde avgiften för två dygn som vi har tänkt vara kvar här.

Vädret var rätt så omväxlande men skurarna var mycket korta och det var övervägande moln med en del sol.

På eftermiddagen så gick Hasse (som vanligt när vi är här) ner till Circle K och köpte en korv med bröd, hans absoluta favoritmat. Nu är det ju inte så ofta som han har tillgång till detta och desto bättre smakar det när det finns (tror jag).

Jag gick några svängar med Zacko borta vid rastplatsen och kullen. Han gillar verkligen att gå runt där med nosen i marken. Många som stannar här för att använda toan samt att rasta sina hundar.

Här händer det hela tiden något om man nu räknar med att tradarna avlöser varandra på parkeringsplatsen här utanför. Några kör in på http://www.secpark.com/ där dom kan parkera tryggt med bevakning.

Som sagt så står vi kvar här i morgon. Har tänkt dammsuga husbilen men eftersom jag lyder under minsta motståndets lag så kan det bli lite hur som helst med det. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 oktober
På väg mot gamla mål

Lite varmare i dag hela 11 plus. Det var uppehåll när jag började gå men när det var 5 minuter kvar innan jag var hemma så kom det en intensiv skur. Vi hann inte bli genomblöta men dock lite våta. Sen så fortsatte det ösa ner hela förmiddagen och det var så grått, mörkt och trist.

Nu har jag haft min nya telefon i några dagar men ännu inte pratat med någon i den. Jag gillar inte att prata i telefon så det passar ju mig utmärkt. Men fonen är så bra på så mycket annat. I dag så svischade jag avgiften för våra dagar här till Seglora Camping. Så enkelt och bekvämt när jag äntligen hade kommit på hur jag skulle göra.  Så mycket roliga och användbara appar jag hittar till den och det är så roligt att lära något nytt.

Regnet bara öster ner och vi hade fått mycket vatten utanför bodelsdörren, det var några cm högt. Hasse fick flytta husbilen innan han kunde gå ut för att plocka in elsladden.

Vid ettiden så lämnade vi campingen och tutade lite till hej då till våra vänner. Hoppas dom hörde det men det tror jag dom gjorde för här är ju så tyst för övrigt.

Vi började med att stanna till i Rydal för att kolla om det hade kommit någon post. Det hade det inte. Sedan så blev det ett stopp hos Statoil i Kinna för att tanka lite diesel. Jag gick in till Frendo för att hämta paket. Ja, det var ett paket från Apoteket och ett brev från Netonnet. Det från Netonnet var ett brev lite större än ett A5 kuvert och det innehöll ett minneskort. Fattar inte att dom inte kunde lägga i brevlådan. Värdet på det var 189:- så jag anser inte att det skulle vara något problem. Vi har ju ett låst postfack i trappingången. Fortsatte sedan till Skene och det blev ett besök på Lidl för att handla Saskia deras goda kolsyrade vatten och deras goda salami, som vi är så förtjusta i, och lite annat.

Sedan så fortsatte vi till MiM och det var dags för att lämna in Zacko till Trimmis där han skulle på Spa hos Annika med klipp och lite annat. Han blev lämnad trots sina protester. Men jag vet ju att dom går över efter en stund ungefär som när man lämnar barn på dagis.

Vi gick nu i lugn och ro och handlade på ICA. Så skönt att kunna strosa runt utan att tänka på att Zacko sitter och längtar efter oss i husbilen. Vi hann ju handla och packa in innan det var dags (efter två timmar) för att hämta vår lilla vovve. Han var färdig kvart i fem och satt på bordet och väntade på mig. Herregud så söt och fin han var. Och så glad han var när jag kom för att hämta honom och jag var minst lika glad för att hämta honom. Pratade en stund med Annika och Zacko hade uppfört sig exemplariskt precis som han brukar. Vad stolt jag är över honom.

Sedan så körde vi mot Borås och när vi kom fram till Annelundsmotet så var det lång kö vilket det nästan jämt är där. Vi svängde av mot Ulricehamn och sedan så blev det gles trafik. Körde förbi Ulricehamn och fortsatte mot Jönköping men så långt körde vi inte. Stannade vid Kullens rastplats där vi parkerade på den stora lastbilsparkeringen. Här finns det gott om plats och vi stannade här för natten. Känns så härligt att höra lite ljud ifrån vägen och ljud ifrån tradare som kommer och kör iväg.

I morgon så fortsätter vi troligen mot en favoritplats med lite ljud. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 oktober
Fint besök

Hade fint besök på förmiddagen. När vi gick ut vid halvtio så gick det två hästar här som verkade trivas hur bra som helst.

Dom var i bortre änden av campingen och lät sig väl smakas av gräset.

Dom förflyttase sig efterhand en liten bit mot servicehusen.

Här stannade dom till en stund och kollade vänligt på oss. Nu så kom det en kille ifrån husbilen som syns på bilden dit och vi funderade på vart hästarna kom ifrån. Troligtvis hade dom rymt från en hage bakom campingen. Killen gick fram till den stora hästen och hälsade på honom och tog sedan tag i grimman och ledde iväg honom mot hagen. Ponnyn följde snällt efter.

Vädret var kallt, bara 6 plus, lite småblåsigt och med regntunga moln. Men det kom inget regn på förmiddagen.

Denna fina Volvo PV stod parkerad utanför kyrkogården. Jag gillar gamla bilar från den tiden då man kunde se att det var en Volvo, Mercedes, Opel, Chrysler och så vidare, bara genom att titta på dom. Nu får man ju kolla fram och bak för att se vad det är för något. Jag tycker att alla nya bilar ser nästan likadana ut och dom har vad jag anser ingen personlighet. Nä, tacka vet jag bilar från 50-60 talet. Tjusiga, vräkiga, flotta och eleganta. Även riktigt gamla bilar är fina att titta på.

Jag hade tänkt ta ut mattorna och dammsuga husbilen i dag men vädret på eftermiddagen var så blåsigt och regnigt så jag kände inte alls för detta så jag lät bli. Det var inget svårt beslut alls att fatta! Ja det var verkligen uselt så det blev bara korta turer med Zacko. Han gillar inte detta väder heller.

I morgon så ska Zacko till Trimmis i Skene så vi lämna Seglora Camping då. När Zacko är klar så kör vi troligtvis någonannanstans. Vart har vi inte riktigt bestämt. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 oktober
Börjar bli kallare

Temperaturen är sjunkande och i dag så var det bara 6 plus på förmiddagen. Ja just förmiddagen för vi hade sovmorgon ända tills nästan halvtio. Riktigt skönt faktiskt. Så det blev en något sen morgonrunda. Glömde vantar men det gjorde egentligen ingenting för jag blev rätt så fort varm när jag gick i rast takt. Det var molnigt och regnet hängde liksom i luften men det bara ytterst lite väta.

 

En liten ö ute i Viskan. Nån mer bild blev det inte i dag.

Lite senare på förmiddagen så knackade det på dörren som jag då öppnade. Utanför stod det en husbilsgranne som hade med sig en påse med torkade kantareller till mig. Jag blev jätteglad och så underbart med snälla grannar. Vi pratade en stund innan hon gick tillbaka hem till sin husbil.

På eftermiddagen ljusnade det upp något och vid något litet tillfälle trodde jag att solen skulle titta fram Det gjorde den tyvärr inte. Men det kom inget regn idag och det var skönt att slippa det.

Jag gick till köket senare under dagen med en påse mikropopcorn som jag poppade i mikron där. Hasse tycker det är lite besvärligt att ta sig dit, det är enklare för mig. Han är mycket förtjust i popcorn vilket jag inte är. Tycker dom luktar så äckligt. Jag tog Zacko och gick ut en sväng och det blev ju inte Zacko ledsen för. Det börjar bli för kallt nu tycker jag men det får man väl räkna med nu när det är höst.

Det var i dag som vi skulle ha lämnat husbilen till Sörlings i Skene men det blev tyvärr uppskjutet en vecka. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 oktober
Trevlig familjeträff

Plask på taket hela natten och det fortsatte på morgonen och det var bara lite uppehåll ibland. Hade lite tur på morgonpromenaden för det regnade bara halva tiden alltså en halvtimme.

Här är det hembygdsgård till och den ligger nära kyrkan.

Finns några broar här över Viskan och här är en av dom.

Det var så grått och trist ute men vi har ju det mysigt i vårt lilla hem på hjul.

Vid ettiden så lämnade vi Seglora och körde till Borås. Har ju inte handlat något på några dagar så det var ju dags för det igen. Stannade vi ICA Maxi för att göra våra inköp där. Där var det mycket folk som tydligen ansåg att denna dag var en bra dag för att handla. Vi behövde som tur var inte så mycket och jag skyndade mig genom affären så fort det gick. Jag gillar inte när det är för mycket folk och lite trångt.

Sedan så fortsatte vi till sonen. Utanför deras hus var det vägarbete så vi kunde inte parkera där. Fick parkera husbilen utanför deras grannas hus. Vi frågade dom om det var ok och det var det.

Det blev en trevlig eftermiddag tillsammans med familjen. Det bjöds på en fantastiskt god smörgåstårta som jag åt lite för mycket av. Det gjorde nog alla. Sedan så blev det kaffe och tårta. 3 olika slags tårtor bjöds det på och dom hade barnbarnet bakat och dom var otroligt fina och goda. Blev bara en mycket liten bit av varje.

Vi fick en överraskning i form av en tidig julklapp. Det var tre fina tavlor med charmiga foton av lilla barnbarnsbarnet. Dom blev vi jätteglade för. Kan tyvärr inte sätta upp dom i husbilen men när vi kommer till Rydal så ska dom sättas upp.

Efter några timmar så kände vi att det var dags att tacka för oss och köra till Seglora. När vi kom dit och hade parkerat så gick jag en sväng med Zacko i regnet. Det är så blött utanför husbilen att det nästan behövs sjöstövlar och sådana har jag inte. Jag gillar inte gummistövlar över huvudtaget men jag har vattenavstötande kängor och det fungerar bra.

I morgon så fyller äldste grabben 50 år och jag måste ju säga att inte ser han så gammal ut. Det är 20 år sedan jag fyllde 50 och han 30 och yngste sonen 20 och då hade vi 100 års kalas tillsamman med många av våra vänner. Det känns som det var i går. Tiden springer iväg på snabba fötter, eller hur?0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 oktober
Älgko med kalv

Det grå höstvädret fortsatte i dag också. 12 – 15 plus är i och för sig rätt så milt och regn kom det inget så det var j egentligen rätt så bra väder. Blåste lite och löven virvlade ner och fortsatte att täcka marken och vår husbil. Står man under träd så är det något man får räkna med.

Här en grind in till kyrkogården och man ser spiran på kyrkan i mitten.

Lite längre fram efter kyrkogården innan kyrkan så är det stora fält.

Där stod det två älgar, en ko med en kalv, och tittade på mig. Jag försökte få upp kameran men var inte tillräckligt snabb för dom började springa innan jag tog första bilden. Glömde att jag har videofunktion på kameran så det blev bara stillbilder.

Här har kon graciöst hoppat över staketet och är på väg över vägen för att hoppa över nästa staket. Lilla kalven kom lite på efterkälken men hoppade strax efter över inte fullt så graciöst.

På nästa staket så kom inte kalven helt över utan fastnade med bakbenen. Den sprattlade till och så kom den loss och fortsatte snabbt efter sin mamma som snabbt kom fram till nästa staket och där hoppade över ut på vägen och sen kom kalven och dom försvann sedan ut i skogen. Tur det inte kom någon bil när dom var ute på vägen. Men det är inte så mycket trafik där men ibland kan ju oturen vara framme.

Jag tyckte det blev svalare under dagen så det blev inte så långa promenader med Zacko. Blev desto mer läst. Avslutade ”Höst dåd” och den var väldigt bra och spännande och det händer mycket hela tiden. Nu blir det en bok av Nora Roberts som heter ”Skuggor ur det förflutna”. Hennes böcker brukar vara bra.

I morgon så ska vi köra till Borås för en familjeträff hos äldste sonen. Han fyller år på måndag med vi firar honom i morgon.

Sedan återvänder vi hit igen. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 oktober
Mycket lugnt här

Något varmare i dag, 12 plus, och mulet med överhängande risk för regn. Tog på regnplagg men det kom inget regn på vår morgonpromenad.

Här har vi parkerat och snacka om att vi drar in löv i husbilen. Inget att göra åt bara att plocka upp dom innan dom har hunnit sprida sig överallt där inne.

Det är gott om plats här på hösten.

Nu har vi kommit ner till första bron som går över Viskan. Ingen vind och ån flyter lugnt.

När vi är här har vi gått över en bro till och promenarar en bit längs med Viskan. Zacko är fullt upptagen med att nosa på det mesta vid vägkanten. Vi klarade oss utan regn.

När Hasse höll på med att baxa in säckarna med hundmat i förrådet så kom det en katt och hälsade på. Den kanske kände lukten av mat. Hasse gav honom lite torrfoder och det knaprade han glatt i sig.

Här händer det inte så mycket och det finns ingenting att titta på. Kommer ibland en bil, kanske 10 gånger om dagen. Jo förresten, utanför byggdegården framför oss på deras gräsmatta så finns det något att titta på. Det är en robotgräsklippare som jobbar oavbrutet förutom när den går in för laddning. Men jag tittar hellre på datorn eller läsplatan.

Mot kvällen så kom ett par vänner till oss hit med sin husbil. Dom är här väldigt ofta, nästan hemmaplats för dom i denna delen av Sverige. Kul att träffas igen. Men så himla tråkigt med knät.  Inte roligt att behöva gå med kryckor ett tag. Det vet Hasse en del om som nu är inne på åttonde månaden med kryckor.

Vi trivs här och uppskattar att ha tillgång till el och VA och internet (fast använder vårt eget för det är snabbare). 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 oktober
Minusgrader

Minusgrader i natt och det var det i morse också. Inte så många men i alla fall ner till – 2.

Det var frost på marken och strålande sol från en klarblå himmel. Andedräkten stod som ett moln ur munnen när jag andades. Lite för kallt för att jag ska gilla det.

Så fint när vattnet ligger spegelblankt.

Lite dimma över ån.

Man kan hitta fina vyer här även om det känns som att jag har fotat det mesta i närområdet här.

Nu är det snart måndag och den dag som vi ska lämna husbilen hos Sörlings Tapetserarverksta AB i Skene http://sorlings.se/. Jag ringde dit för att höra vid vilken tid vi skulle komma för att lämna dynorna för omklädsel. Fick då beskedet att den ena medarbetaren skulle ligga på sjukhus just den veckan vilket inte var planerat. Vi fick skjuta upp detta en vecka, så kan det bli ibland. Det innebär att vi kommer iväg söderut en vecka senare än vad vi hade tänkt oss.

Sedan så väntade vi på att det skulle komma paket ifrån https://vetzoo.se/ där vi köper Zackos mat, torrfoder och burkmat. Hade följt paketen på Postnord och dom skulle komma i dag. Lantbrevbäraren kom och hade inga paket med sig. Däremot så la hon avier i vår brevlåda. Jaha, där stod att vi skulle hämta paketen hos Postnord i Skene. Nu är det så att här är det hemleverans utan kvittens som gäller. Alltså behöver vi inte vara hemma när godset levereras. Det är ju det som är grejen att man inte behöver vara hemma och kvittera.

Postnord öppnade klockan 15.00 och då var vi där. Jag gick in och visade mina avier samt mitt leg. Påtalade för tjejen bakom luckan att på detta skulle det var hemleverans till dörren. Då ljuger hon för mig och säger att lantbrevbäraren hade varit där och vi inte var hemma. Då säger jag till henne att vi hade varit hemma och till och med sett när brevbäraren hade lagt avierna i vår brevlåda. Dessutom, vilket jag glömde att säga till henne, så var det ju leverans utan kvittens och dom skulle bara sätta det utanför dörren. Jag avskyr när folk ljuger för mig. Det var nog så att dom var för lata för att köra hem det till oss och bära in det till vår dörr. Jag har i kväll mejlat till https://vetzoo.se/ och berättat för dom om detta. Fick snabbt ett mejl tillbaka att dom hade vidarebefordrat mitt mej till Postnord. Hemkörningen har fungerat jättebra vid mina tidigare inköp.

Vi körde sedan till Seglora Familjecamping och parkerade på ställplatsen där vi har parkerat tidigare. Så skönt med en elstolpe tyckte vi nu när det har börjat bli kallare.

Blir troligen kvar här några dagar. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 oktober
Nya däck i dag

Hade satt telefonen på väckning till halvåtta i morse.Detta för att jag ville hinna gå min vanliga timmes promenad med Zacko innanHasse skulle köra iväg med husbilen till Codat klocka nio. Vi hade bokat en tidtill halvtio.

Det var lite småblåsigt, mulet och endast 12plusgrader.

När jag kom hem igen så kokte jag ägg och gjorde mackoratt med in till lägenheten. Och när Hasse körde iväg vid nio så gick jag ochZacko bort till lägenheten.

Hos Codat skulle vi få fixat till en del som hade gåttsönder. Om Hasse inte hade haft problem med sin höft hade han nog kunnat fixadet mesta själv. Och jag är helt värdelöst med allt som har med skruvar och såntdär att göra. Efter tre timmar så var han tillbaka i Rydal igen.

Efter att han hade druckit några koppar kaffe och käkatett par smörgåsar så var det dags att köra till Borås och Vianor. Dit följdejag och Zacko med. Vi kom dit ca 20 minuter innan vår bokade tid som varklockan 2. Men vi var väntade och husbilen kördes in i hallen med en gång.

Vi satte oss i kundsoffan och tittade i någratidningar. Här har dom fri Wifi så jag passade på att koppla upp mig med minlur. Den gamla alltså och vad den är tråkig. Efter drygt en timme så var våradäck bytta.

Våra däck är 225/75-16 Michelin Agilis camping 1160. Medallt så blev slutpriset 2628:- per däck monterat och klart. Visst är det dyrtmen egentligen en rätt så billig livförsäkring.

På hemvägen så blev det en liten omväg till MiM. Förvisst var det så att vi behövde fylla på lite igen.

I morgon så har vi tänkt köra till Seglora Camping.Beror ju lite på solen. Är ju så bra med en elstolpe. Vi har ju inte tillgångtill en sådan när vi är i Rydal vilket hade varit så himla bra.

Det blir vad det blir i morgon.2 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 oktober
Synundersökning och lite annar

Mulen, grå och mörk morgon och det var 15 plus och rätt så blåsigt. Kanske skulle det bli regn så jag tog på oss regnplagg. Blev långa rundan med uppförsbackar i dag igen. Det känns i benen när jag har försökt att gå i raskt takt uppför.

Efter elva kaffet som blev klockan tolv så körde vi mot Borås vid ettiden och till Knalleland. Trafik rätt så gles. Parkerade på parkeringsplatsen som ligger mot järnvägen. Där brukar det var bäst med plats.

Jag tog först en kort sväng med Zacko så han fick nosa runt lite och sen släppte jag in honom till Hasse. Dom fick mysa tillsammans i husbilen medan jag gick till optikern.

Sen gick jag till Knallerian och var där i lagom tid. Satt ner en stund och sedan så var det min tur. Började med att mäta trycket i ögonen. Jag tycker det är lite obehagligt när den där luftpuffen träffar ögat. Gör inte ett dugg ont men jag rycker till när den kommer. Inget fel på trycket, skönt.

Sen var det dags för synundersökningen vilket tog tid. Så mycket att kolla och sedan ta ställning till. Vilket är bäst 1 eller 2? Vågrätt eller lodrätt? Och en massa annat. Ibland ligger det som frågas efter så nära att det är svårt att bestämma sig för vilket som är bäst.

Det var inte så stor förändring på min syn sedan för 5 år sedan men helt klart så skulle det bli förbättring med nya glas. Nu så blev det då dags att välja nya bågar vilket inte är lätt. Jag skulle ha några som var lite större än dom som jag hade innan för att få bättre syn i långseende och i läsläget. Hittade långt om länge ett par som jag gillade. Tre veckors leveranstid och då är vi ju inte kvar i Sverige. Om dom inte hinner hit innan vi lämnar Sverige så skickar dom glasögonen till den adress som jag mejlar till dom. Helt ok.

Men jag hade ju mina gamla brillor som bara hade en skalm och inte så där bekväma att använda. Efter en del letande så hitta optikern ett par bågar som glasen skulle passa i från dom gamla glasögonen. Dom kostade bara 475 kronor så dom satte i dom gamla glasen i den nya bågen. Var visst lite justering som behövdes men det gjorde dom bra och det kostade inget i arbetskostnad. Är ju alltid bra med ett par andvändbara glasögon i reserv.

När jag sedan gick genom Knallerian så såg jag en väldigt snygg ung tjej som stannade och titta på mig. ”Men är det inte” började hon och jag fyllde i ”din farmor”. Hon var ju huvudet längre än mig och det berodde inte enbart på att hon hade höga klackar. Bredvid sig så hade hon en snygg ung man och jag som alltid är rakt på sak frågade om det var hennes pojkvän eller om dom bara var ute och promenerade tillsammans? Vill man få ett ärligt svar så ska man inte linda in det utan bara fråga rakt ut. Så gör jag. ”Jo”, svarade tösen, det var en pojkvän. Dom såg så rara ut tillsammans. Vi träffas på söndag hemma hos äldsta grabben som fyller 50 den 23 oktober. Han fyller på måndag men vi träffas på söndagen innan måndagen.

På vägen hem så körde vi till Frendo på Circle K för att hämta ut två paket. Det ena var ju almanackan för 2018 som vi hade beställt från Bokus och det andra var telefonen som jag hade köpt till mig från Netonnet.

Hemma igen så packade jag upp min nya telefon en K6 Silver Lenova och det fanns även ett fodral till som jag hade beställt.

Nu så tog jag bort sim kortet från min gamla telefon och det var ju gammalt från 2011. Var ju bara i en storlek vilket var den största. Min nya telefon vill ha ett nano och det hade jag alltså inte. Men jag hade ett lagringskort som passade och var 2 GB och det räcker ju inte så länge. Har i kväll beställ ett nytt sim kort med nano och det kommer väl inom en vecka cirka. Ska även beställa ett ny minneskort med mera GB och det köper jag väl ifrån Netonnet. Tror jag?

Varför ska det vara enkelt när man kan göra det komplicerat utan info?

I morgon ska vi till Codathttp://codat.se/ på morgonen för att fixa till en del i bodelen och på eftermiddagens ska vi till Vianor, https://vianor.se/verkstader/ för att montera dit 6 nya Michelin däck.

Däremellan ska det bli tid för frukost och kaffe.

Så i morgon vet vi vad vi ska göra. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentarTalkActive Blog - Copyright 2017 - Talkactive ApS - all rights reserved.