Välkommen hit.

 

Detta handlar om vårt husbilsliv, våra resor

samt mina tankar och funderingar.

Vi har lata dar och tar det lugnt.

 

 


Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 juni
Nu har det vänt

En solig morgon, 17 plus i skuggan och bara en svag lite sval vind. I solen så blev det snabbt en bra bit över 20 grader. Gick på andra hållet i dag och försökte hålla mig i skuggan på dagen promenad och det gick rätt så bra.

Så här har det sett ut i alla år som vi har varit här.


Idag så blev det gula blommor, vet inte vad dom heter.

När jag kom tillbaka, efter att ha stannat och pratat lite med ett svensk trevlig par som jag kommer förbi, så började det att dra in lite dimma över vattnet och dimmoln över trädtopparna. Det blev med en gång en hel del svalare. Men det varade inte så länge utan det försvann och solen börjad värma igen. Fanns lite moln men det var övervägande soligt.

Satte mig ute i solen och fikade. Satt där ett tag tills det blev för varmt och då flyttade jag mig till skuggan av det lilla trädet som vi har strax utanför.

På eftermiddagen så kom dimman och molnen tillbaka. Det var ett svart moln som valde att släppa ner sitt vatten över oss och vi flytta raskt in. Varade inte så länge och så flyttade vi ut igen. Lite växlande väder men det var varmt.

Sedan så stannade det till en husbil utanför oss. Det var våra Portugal vänner som nu skulle köra vidare mot nya äventyr och vart visste dom inte riktigt. Hoppas att vi snart ses igen på någon annan trevlig plats.

Det blev dags för mat även i dag och det blev fläskkarré med beasås och bratkartoffel. Smakade bra med en köttbit efter all fisk och korv dom senaste dagarna.


Mot kvällen så kom det väldigt många husbilar hit och det började nästan bli lite trångt vilket helt klart är en överdrift. Platsen är mycket stor. Det har blivit en stor ökning av husbilar här om jag jämför när vi var här för första gången 2012. Men så är ju utvecklingen eftersom antalet husbilar ökar väldigt mycket.

Längs med kajen så stod det en hel del personbilar och det var många som fiskade vid kajen. Men det verkade inte som att någon fick någon strömming. Dom har helt klart lyst med sin frånvaro här.

Sedan så kom det ett trevligt HBK par med högt medlemsnummer hit och för ett kort besök. Kul att träffas och jag är säker på att vi träffas igen. Om inte annat så på FB.

Sommarkvällenvar ljuvlig och jag satt inte ute men i alla fall med öppen dörr och det är detockså skönt att kunna göra så här på kvällen.

Nu är det snart dags att ta en tur med Zacko och titta på folklivet längs med kajen. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 juni
Som en vanlig dag

I går kväll så läste jag klart ”Finns inte på kartan” och den var rolig och underhållande. Satt väldigt ofta med ett stort smile. Nu blir det ”Mr Tourette och jag” av Pelle Sandstrak.

Morgon var mulen och lätt dimmig och 15 plus samt helt vindstilla. Det var väldigt tyst, hördes bara enstaka fågelkvitter och knastrandet från gruset under mina skor när jag gick.

Det är en trevlig promenadväg här.

En hel del blommor och massor med blåklint.

När jag kom tillbaka så var det fortfarande dimma ut över vattnet.

En stund senare så lätta dimman och solen lyste ifrån en klarblå himmel och det blev riktigt varmt och skönt. Flyttade ut och fikade. Kom förbi lite folk som stannade och pratade. Sedan gick jag runt och snackade lite med folk som satt utanför sina husbilar och njöt i solen och värmen. Mycket trevliga människor här.Det är väldigt fint här.

På eftermiddagen så kom det en massa husbilar och parkerade på grusplanen. Dom kom ifrån Finland och stannade nog för att titta lite häromkring och kanske fikade som också. Efter en timme så körde dom vidare.

Vid halvtretiden så kom det in dimmoln över vattnet och et stort mörkt moln var på väg hit. Det börja blåsa lite och vinden var sval och temperaturen sjönk med flera grader. Trodde det skulle bli regn men det blev det inte.

Här finns det inget midsommarfirande och det tycker vi är skönt, inget som vi saknar.

På eftermiddagen så fylldes det på med husbilar och även en del engelska husvagnar. Börjar bli lite för många av dom nu.

I kväll så åt vi matjessill med gräddfil och gräslök, sommarsill, dillkokt potatis, kokt ägg, räkor och gravad lax. Smakade jättegott.

Efter maten så gick Hasse och fiskade en stund. Fanns ingen strömming i vattnet så han slutade efter en kort stund. Verkade som att ingen fick någon fisk under hela dagen.

Jag tycker det är så skönt med dom här ljusa sommarnätterna. Blir aldrig mörkt. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 juni
Nu är vi vid Svartvikskajen

Värmen fortsätter, 17 plus, och det är mycket skönt trots att inte solen är framme utan gömmer sig lite bakom några moln ibland. Det var ingen vind så lite mygg fanns det som attackerade när man stod stilla en stund.

Gick över vägen ner mot Ljusnan och här blommade det mängder av gullregn.

Fortsatte till kraftstationen och här var det lugnt, inget forsande vatten.

När jag kom hem igen så strålade solen ifrån en klarblå himmel och temperaturen steg med en gång med många grader.

Strax innan jag skulle fika så kom min rara svägerska för att säga hej då. Hon skulle åka och jobba och eftersom vi inte är kvar när hon kommer hem igen så ville hon säga hej då till oss. Blev stora varma kramen och tack för dom här trevliga dagarna.

Sedans å började vi plocka ihop. Vi gick sen till Hasse bror, som var kvar hemma och sattpå trappan till altanen, och tackade för oss. Zacko kröp upp i Hasses brors knäoch där ville han stanna kvar. Jag tror att inte Zacko riktigt förstår att om han stannar kvar där så finns inte matte kvar där. Och Zacko vill inte vara utan sin matte. Vi älskar verkligen varandra.

Fortsatte norrut på E 4. Var till att börja med inte så mycket trafik men efter hand som tiden gick så ökade trafiken. Men det var inga köer utan det flöt på bra.

Vi kom fram till Svartvikskajen vid tretiden.

< /span>

Vi parkerade på ”vår plats” som var ledig. Här trivs vi verkligen.

På vägen norrut så hade det varit lite molnigt och det var det även när vi kom fram hit. Men efter att vi hade varit här en timme så var det nästan molnfritt och solen flödade ner över oss. Sedan så kom det några moln och det blev svalare. Alltså växlande molnighet!

Men Hasse tog fram våra stolar och vi satte oss utanför husbilen och njöt i det fina vädret.  

När vi satt där och softade så kom det en trevlig kvinna med en liten hund fram och pratade med oss. Dom hade vi träffat i Porto Covo i Portugal. Det var verkligen roligt att träffas igen.

Så här såg det ut på kajen i kväll.

Finns några engelska husvagnar här som verkligen har skitat ner här. Det är väldigt tråkigt. Vi fick höra att dom tömmer sin latrin ute vid udden samt och dom sätter sig i skogen och lägger sina ”högar”. Snart så blir väl denna underbara plats också stängd för husbilar.

Ikväll så åt vi ”parisare” och det var väldigt gott. Parisare här norrut innebär skivor av korv i stora skivor som liknar falukorv. Vi åt dom med stekt potatis och en del tillbehör det smakade jättegott.1 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 juni
En härlig dag

Lätta skyar och mest sol var det denna behagliga morgon. Temperaturen låg på 16 plus och det var ingen vind.

Efter att ha promenarat en stund på gatorna i Askers så vill jag gå en sväng på denna gångväg i skogen. Det ville inte Zacko. Jag fick stanna ofta och övertala honom för att fortsätta här. Han gillar inte att gå i skogen. Det var dessutom en hel del mygg där och det gillar inte jag.

Kanske finns det några hälsingetroll bakom dom stora stenarna som jag inte ser? Kanske Zacko luktar dom?

När jag vände om för att gå samma väg tillbaka så hade han hur bråttom som helst och jag hade svårt för att hänga med. Morgonens tur avslutades med att gå runt i Askers på gatorna mellan husen. Här har det tydligen promenerat många vovvar för Zacko går med nosen i marken och rusar iväg från höger till vänster och tvärtom. Jag går mitt i gatan, här kommer ju inga bilar.

Passade på att låna tvättmaskinen här i dag. Har ju ingen aning om när vi får tillgång till en sådan nästa gång. Var inte så mycket smutstvätt men det känns bra att det mesta nu är rentvättat.

Hasse tog en cykeltur ner tlll Ljusnan och tog dessa bilder över älven. Visst är det vackert här?

I dag så tillbringade både Hasse och jag en del tid med ”Word in a pic”. Vi tycker det är så jätteroligt. Får passa på när vi står på el för sedan så blir det inte så mycket av spel som drar mycket batteri när vi inte har tillgång till el.

Vid fyratiden så var det dags för grillad korv och potatissallad med lite goda tillbehör på altanen. Var ju egentligen alldeles för tidigt för oss att äta men det smakade i alla fall jättegott. Min mage blev sedan mycket bullrig. Och om jag nu ska vara ärlig så var det mycket luft som ville ut ur den bakre ventilen. Men som jag hörde en gång från en läkare som förpestade alla korridorer med sina fisar, det är dålig luft och den ska ut. Ja, mina fisar släppte jag i alla fall utomhus och där försvinner dom som en fis i tvärdrag. Visst är det skönt att släppa väder alldeles så där ohämmat?

Eftersom jag inte behövde laga någon middag ikväll så gick Zacko och jag på en lite längre promenad i den härliga sommarkvällen. Det är så otroligt lugnt här. Jo, jag pruttade lite, magen ville det! Men eftersom jag inte mötte någon så var det ingen som kunde ta illa upp?

Sedan så lyssnade vi på fotboll och gladdes åt att Island vann och gick vidare. Nu så ska jag gå in till brorsan (Hasse är där redan) och kolla på matchen mellan Sverige och Belgien.

Zacko är också där inne och han verkar verkligen att vilja stanna kvar där. Här trivs han.0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 juni
Förflyttade oss en liten bit

Mulen morgon, 15 plus och bara en svag vind. Lite lätt duggregn ibland.

En del av min promenadväg i dag.

På förmiddagen så stod jag en timme och gjorde 89 strömmingar ryggradslösa. Parade sedan ihop dom tillsamman med en i samma storlek. Blev 3 paket till frysen och 1 ska vi ätas i kväll.

Strax efter ett så tyckte vi att det var dags att köra. Nu hade vi en lång inköpslista så vi började med att köra till E-center och gick och handlade på ICA. Där var det mycket folk som var och handlade. Fanns också mycket personal som höll på att packa upp varor. Det är ju midsommar och då är det mycket som ska handlas. När vi var klara och allt var satt in på sina plaster så körde vi mot Ljusne.

Som vanligt så blev det en liten rundtur innan vi kom till Askers där Hasses bror bor.

Där parkerade vi på samma ställe som vi alltid gör när vi är här. Här står vi mycket bra.

När jag öppnade dörren och tog ut Zacko så blev han jätteglad. Jag släppte honom och han sprang så fort han kunde runt staketet, rusade över gräsmattan och bort till altanen där Hasse bror satt. Zacko formligen kastade sig över honom.

Gick och titta mig omkring och kunde inte låta bli att ta en bild av dessa vackra pioner.

Jag stekte strömmingarna på stekhällen. Så enkelt och bra när alla får plats så man slipper hålla på med två stekjärn. Smakade verkligen gott med dillkokt potatis till. Den fisk som blev över dränkte jag i ättikslag och massor av gul lök. Är så gott att äta när man blir lite sugen på något.

Min svägerska höll på att plantera blommor i rabatterna och i några krukor. Denna ville hon så gärna ge till oss. Hon tyckte det skulle se så trevligt ut att sätta den utanför husbilen när vi parkerade. Vi tackade så mycket men det blev ett nej ändå. Vi kommer ändå att glömma sätta ut den och växterna skulle rätt snabbt krympa ihop och dö. Dessutom skulle den ta för mycket plats.

Vi gick sedan till huset och tänkte sitta på altanen men det alldeles för mycket knott och mygg så vi flyttade in. Satt och snackade några timmar och kolla lite på tv. Sedan så gick vi hem till oss för att sova.2 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 juni
Blev lite strömming idag

Det var 25 grader varmt i husbilen när jag vaknade vid femtiden. Alldeles för varmt och jag har  svårt att sova då. Jag öppnade fönstret vid sängen och det blev lite svalare och jag somnade om igen en stund. När klockan var halvåtta så varjag trött på att vända och vrida på mig i sängen så jag gick upp i stället.

Nu var det 16 plus ute och solen lyste på oss ifrån en nästan molnfri himmel.Började lite senare att blåsa en svag lite kylig vind. Blev samma promenad idag. Jag gillar att gå här förutom att jag ofta får stenar i mina sandaler.

 

Här är det fint och lugnt där fåglarna ligger och flyter i det stilla vattnet.

En båt ligger för ankar en bit ut, ser rofyllt ut.

När jag kom tillbaka så hade vinden ökat och dom som fiskade hade tagit på sig vinterkläder. Blir rätt så kallt att stå eller sitta stilla nere vid kajkanten även om solen lyser. Hasse satt några timmar på förmiddagen och fiska och jag tror att han var den ende som inte fick en enda strömming.  

Dagen fortsatte i ett lugnt tempo, egentligen inget tempo alls. Vi bestämde oss för att stanna en natt till.

På eftermiddagen så vände det. Hasse gick ner till kajen och började fiska igen. Då hände det. Det börja nappa och han drog upp strömming efter strömming och han började se riktigt glad ut.

Det började fyllas på i hinken.

Här sitter Hasse och tittar ut över vattnet och vickar på sitt metspö. Finns många till här som fiskar och alla verkade få upp rätt så mycket fisk. Hasse drog upp 6,5 kilo strömming och det räcker absolut till några middagar som jag ser framemot.

Men innan dess så är det en del jobb. Fisken ska rensas och det gör Hasse. Sedan så ska ryggbenet tas bort och dom ska sorteras efter storlek och paras ihop och det gör jag. Sedan så blir det en del till middag i morgon och en del till frysen. Men det bästa var att Hasse var så nöjd och glad.

Men nu måste Zacko få lite plats också. Här sitter han i min säng med sin favoritleksak. Det är en rosa liten gris som grymtar så helskönt när man trycker eller biter på den. Alltså jag trycker och Zacko både biter ochtrycker.

Mjölkstuvade gammeldags makaroner med stekt falukorv blev det till middag i kväll. Det är ju en favoriträtt och det smakade som vanligt mycket bra.

Eftermaten så gick Hasse ut och fiskade en stund till. Blev inte så mycket mer för strömmingen hade kanske intagit nattvila. Det blev nu också helt tomt längs med kajen.

Jag läste klart ”De underkända” i dag. Den var ruskig och spännande. Det var inte bara massor av mord utan även många bra personporträtt. Slutet var obehagligt. Nu så ska jag fortsätta på en pocket som jag började på när jag inte hade min läsplatta. Den heter ”Finns inte på kartan”.

Imorgon så har vi tänk att köra vidare men inte så långt.0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 juni
En dag i Stugsund

I morse så var det sol igen med lite små moln på himlen. Det var 16 plus och en svag vind.

Gick förbi den lilla småbåtshamnen och där låg några fina båtar.

Här finns det väldigt fin promenadväg med vatten på ena sidan och stora öppna gräsytor på den andra sidan. Det finns rastplatsmöbler utställda på en del ställen. Många hundar rastas här dagligen och Zacko hade fullt upp med att nosa överallt.

Här kan man ta en paus och njuta av utsikten.

Satt sedan ute och fikade i solen. Men det börja hopa sig lite moln på himlen som ibland la sig framför solen. Var ändå rätt så varm så jag satt ute och läste ända tills det kom några överraskande regndroppa liksom från ingenstans.

Det var en del båtar i olika storlekar som gled förbi här under dagen.

Fisket gick inget vidare för Hasse under dagen, det blev bara en strömming och den gav han till en mås som svalde den hel med huvudet först. Det var i och för dig ingen som fick några större mängder strömming. Det var en till två stycken åt gången. Inte alls som när strömmingen ”går till” som man säger här. Då så sitter det 6-8 silverglittrande strömmingar på krokarna. Och när man sedan kastar ut igen så tar det inte så lång tid förrän man kan dra upp ett gäng till. Men så var det alltså inte i dag.

Under dagen så var det rätt så många här som fiskade. Några stannade i flera timmar medan andra bara stannade en kort stund. Det var stor omsättning på folk här under dagen.

Hasse gick sedan till Pizzeria Napoli och köpte pizza till oss. Det tar bara fem minuter att gå dit över den nerlagda järnvägen och gatan. Det var jättegoda pizzor och som vanligt när man äter pizza så blir man jättemätt.

Senare på kvällen så kom det ytterliggare några regndroppar. Sen så försvann molnen och kvällen blev härligt solig.

I morgon så får se om vi stannar kvar eller inte.0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 juni
Några mil norrut

Mulen morgon men inget regn, tack för det. Det var 14 plusgrader och bara en mycket svag vind. Jag och Zacko gick bort till skogen och här gillar inte Zacko att gå. Han hittar inget som inte är intressant att nosa på. Han är ingen skogshund utan mer en stadshund. Fick nästan släpa honom. När vi vände och gick tillbaka var det däremot mycket fart på honom och jag fick försöka hitta ett snabbare tempo vilket var svårt.

Sjön låg stilla och det syntes inte en krusning på vattnet.

På förmiddagen, efter vi hade fikat, så körde vi vidare norrut på E 4. Det var inte mycket trafik. När vi kom fram till Söderhamn så körde vi till Lidl. Det var nästan slut på mitt kolsyrade vatten Saskia som jag dricker väldigt mycket av. Lite mer hamnade så klar i kundvagnen.

Vi fortsatte sedan till Stugsund och ställplatsen som var vårt mål i dag.

Här var det gott om plats.

Vi parkerade med utsikt över vattnet. Det är fint här trots att det är regnväder.

Det var inte så många som fiskade här på eftermiddagen. Hasse gick ut en stund men så fort han gick ut så började det regna. Inte alls trevligt! Det var mest regn hela eftermiddagen och uppehållen var väldigt korta. Och det blev tyvärr inte en strömming i dag.

< /span>

Det finns nu en latrintömning och en lättillgänglig plats för att tömma fasta tankar. Måste säga att detta verkligen är en bra ställplats. Men för att komma till latrintömningen så ska man ha en nyckel som man får när man har betalt avgiften för att parkera här.

Stekt kött åt vi i kväll och det var bitar av skinkschnizel som jag lät koka i grädde med lite kryddor. Smakade jättegott med kokt potatis och gelé.

Hoppas på att det nu blir mycket strömming i morgon här. Och om det inte blir det så är det en mycket trevlig plats att stå på.0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 juni
Efter en del måste

Denna morgon så växlade det mellan hög luftfuktighet och ett milt duggregn. Skillnaden var mycket liten. Det var 13 plus och nästan ingen vind.

< /span>

Promenerade runt i närområdet och tittade lite. Här finns en del äldre bebyggelse med charmiga gamla trähus. Gick sedan ner mot vattnet och här låg det en fin segelbåt.

Var tillbaka till husbilen redan vid nio eftersom jag hade börjat min promenad redan klockan åtta.

På förmiddagen så knackade det på dörren och Hasse öppnade. Utanför så stod det en yngre man och undrade (på engelska) om vi skulle köra vidare under dagen. Han och hans fru åkte i en liten charmig folkabuss och behövde ström. Hasse talade om att vi skulle lämna platsen på eftermiddagen vid tvåtiden. När vi var på väg att lämna parkeringen så var han redo att köra in på platsen.

Vi började med att köra till Gasolfyllarna på Utmarksvägen 21 för att fylla två P 11. Det var lite trångt där men det var egentligen inget problem. Det kostade 518:-  för att fylla två tuber, ett bra pris tyckte vi.

Sedan så körde vi till Ryds Bilglas där för att fixa till vårt stenskott. Där var det trångt. Fick köra in en bit i lokalen så att fronten kom in under tak. När grabben som skulle fixa till vår ruta öppnade dörren till passagerarsätet så kom glada goa Zacko rusande och skrämde honom. Han var ju helt oförberedd på att det skulle finnas en hund här. Jag tog upp Zacko och satte honom i soffan en bit ifrån så killen kunde göra det han skulle.

Nu håller vårt stenskott på att fixas. Kostade inget.

När det var klart så tog vi oss genom Gävle och kom ut till E 4 norrut. Det var inte så mycket trafik här och det flöt på bra. När vi kom fram till Tönnebro så svängde vi av dit.

Vi parkerade på vår vanliga plats och här var vi helt ensamma. Under kvällen så kom det hit några husbilar till och en del var med i HBK.

Jag tog ut Zacko på en tur och här går det långsamt. Varenda centimeter ska det nosas på och det tar sin lilla tid.

En bild ifrån en del av stranden här.

Kanadagässen har många ungar här och dom vaktas väl.

Jag läste klart ”Prio ett” och jag tyckte den var mycket bra. Jag tycker böckerna av Emilie Schepp är läsvärda och bra och jag ser fram emot nästa bok. Dom är lite annorlunda med en åklagare i huvudrollen som egentligen inte skulle var det hon är. Sedan så blev det en novell av Kaj Karlsson som heter ”Sabotörerna”. Nitton sidor med snabb action. Verkligen bra. Nu blir det ”De underkända” av Hjort och Rosenfeldt. Har ju inte blivet besviken på någon av deras böcker.

Vattenpölen liknar ett hjärta.
0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 juni
Regn i dag

Nu verkar det som att sommarvärmen har tagit slut. Hoppas att det bara är tillfälligt. Det var blåsigt och rätt så kallt bara 14 plusgrader och det blev inte varmare under dagen. På morgonen var det lite mulet men solen tittade fram ibland. Det blev en varmare jacka i dag.

Här är det ett vackert boende med utsikt över ån.

Här finns det en rastgård för hundar och där släppte jag lös Zacko en stund. Han sprang inte så mycket men nosade desto mer.

En liten bit av vår promenadväg idag.

På andra sidan ligger resecenter.

Här finns det många ljussignaler.

I dag så är det inga som sitter på uteserveringen.

Vädret var ju lite trist i dag och vinden ökade och regnet hängde i molnen, luftfuktigheten var hög. Vi hade tänkt ta en promenad till centrum på eftermiddagen men det blev inte så. Det började regna och då var det trevligare att sitta kvar i husbilen och läsa och kolla på nätet. Det regnade från och till under hela eftermiddagen. Men regnet behövs för det är så torrt överallt.

I kväll så blev det falukorvsgryta från frysen och jag kokte lite ris till det. Smakade verkligen gott.

Vi lyssnade på radio och på sporten. Susanna Kallur gjorde en fantastisk comeback på 100 meter häck efter många år frånvaro. Vi höll alla tummar och klor och det gick bra för henne. Hon sprang in på kvalgränsen till att få en OS plats och hoppas nu att hon får den. Det är hon verkligen värd.

Sedan så blev resten av kvällen lugn och vi fortsatte med att läsa och kolla på internet.3 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 juni
Ofrivilligt inlåst

Även denna morgon var solig men det kändes aningen svalare.

Det är många hundar som promenerar här det märks på Zacko.

Gick huvudgatan fram och det finns inte mycket att titta på här.

Stationshusetär ju fint med nostalgicaféet 56:an. Där inne är det väldigt mycket nostalgi.

På andra sidan så växer det vallmo i planteringen.


En vy från den gamla bron över Dalälven.

Jag hittade ner gången till Älvpromenaden men valde att inte går ner för den branta backen med grus.

På hemvägen så mötte jag Hasse som hade varit och lämnat tillbaka nycklarna efter att ha parkerat husbilen utanför inhägnaden. När vi kom fram till konditoriet så gick jag in köpte frallor till mig. Var sugen på det idag. Husbilen var klar för avfärd så efter en stund blev det dags att fortsätta norrut. Det blev först några mil på väg 68 och sedan så körde vi ut på E 16. Där fick vi efter en korts tund ett stenskott på framrutan. Fattar inte var stenen kom ifrån.

Körde till Valbo köpcenter och parkerade utanför XXL. Hasse skulle dit för att köpa fiskegrejor till strömmingsfisket. Passade på att fika när vi i alla fall stod där. Fortsatte sedan till Gävle och ställplatsen vid Södra Skeppsbron. Därfinns två platser för husbilar med el, gratis, och den ena var ledig och där parkerade vi.

En stund senare så körde husbilen iväg och då hade jag i fem minuter denna utsiktfrån min dörr. Sedan så kom det en fransman och parkerade där.

Hasse tog ut våra stolar och satte dom utanför husbilen där det inte är en parkeringsplats men en del parkerar ändå husbilen där.


Fin utsikt framför bilen

Trevlig parkering

På andra sidan

Här säljs det kaffe, glass och lite annat
< /span>

Jag och Zacko gick en sväng i närområdet. Hasse tog en promenad bort till Ryds bilglas och fick med sig ett ”glasplåster” att klistra på stenskottet. Vi ska dit på fredag eftermiddag och få fixat det.

Satt sedan ute och läste när vi hörde en glad röst som hälsade oss välkomna till Gävle. Det var en klubbkamrat som bor en liten bit härifrån. Han och hans fru tyckte att vi skulle komma hem till dom på kvällen och det tackade vi ja till.

Men först så skulle vi äta middag och det blev köttbullar med makaroner och det smakade som vanligt.

Under eftermiddagen så kom det hit en hel del utländska husbilar. Några parkerade på den vanliga parkeringen och där blev lite trångt. När fler kom och inte fick plats så talade Hasse om att det fanns en parkering med husbilsplatser en liten bit härifrån vid Lillåvägen och han lämnade även koordinaterna dit.

Strax innan åtta på kvällen så gick vi en kort promenad hem till våra vänner. Dom bor verkligen fint. Deras söta lilla vita hund ville inte leka med Zacko utan bara ligga i soffan mellan matte och husse.

Sedan så lånade jag deras toalett och kunde inte komma ut därifrån. Bankade förtvivlat på dörren och efter en stund så kom hjälpen. Det tog en lång stund innan dörren öppnades och jag släppes ut. Läs här hur det gick till. http://www.husbilsklubben.se/forums/t96721/

En stund senare så var det dags att tacka för oss och gå hem. Det var ändå en mycket trevlig kväll.0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 juni
Krylbo, dagen mål

Det härligt vackra och varma vädret bara fortsätter.

< /span>

Här var det fint att promenera längs med ån i den svalkakande skuggan ifrån träden.

Gick även en bit på Storgatan där det finns ett stoppljus som verkar att lysa grönt mest hela tiden.

Vid 10 tiden så lämnade vi Vingåker och fortsatte norrut. Det blev en del mindre och smala vägar som mjukt slingrade sig ibland mellan skog och ibland mellan stora bördiga fält där det växer för fullt.  Sedan så vi kom fram till E 18. Där stannade vi vid en rastplats, dags för fika. Efter ca en halvtimme så fortsatte vi.

Kom sedan fram till Västerås och där var det lite bökigt att komma fram i två av rondellerna. Vid den ena så hade en fisktransport tappat hela lasten av 1 ton fisk. Syntes rester på marken när körde igenom, glittrade av fiskfjäll. I den andra rondellen var det lång kö för det stod något arbetsfordon och blockerade.

Vi fortsatte mot Sala och när vi kom dit så tog vi väg 70 mot Avesta. När vi närmade oss så svängde vi av till Krylbo som var dagens mål. Körde till ställplatsen och parkerade utan för och så gick vi till Stationshuset för att hämta nyckel till hänglåset som satt i bommen samt nyckel till elskåpet. Kostar 75:- med el. Köpte även 2 räkmackor till oss och kostar endast 45:- styck.

Valde att parkera lite i skugga för när vi har el så behövs ju inte solpanelen.

Så här ser det ut utanför min dörr. Det bor ingen i husbilen eller husvagnen. Hasse tog ut stolarna och vi satte oss ute i skuggan och njöt.

Om man tittar noga bakom ställplatsen så kan man se Dalälven flyta förbi. Synd att dom in kan röja upp så man hade kunnat titta ut över älven. Men hela platsen har förfallit och lupinerna håller på att ta makten här.

När det blev sol utanför husbilen så flyttade jag bort till skuggan utanför husvagnen. Blev alldeles för varmt i solen.

Det blev alltså räkmacka till middag och det smakade mycket bra i värmen.

Internet funkade inte här så det blev mycket läsning. Läste klart ”I sanningen namn” mycket spännande och bra. Det är två olika historier som inte alls verkar höra ihop men som ändå gör det. Mycket överraskande. ”Prio ett” heter nästa bok och är skriven av Emelie Schepp. Rafflande början och fortsatte i högt tempo.

Det blev lite svalare på kvällen och det kändes skönt.1 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Lite vid sidan om.
Lite längre norrut

Åter en solig morgon och det var 13 plus och inte ett moln vad jag kunde se. Idag så blev det en promenad bort till stugområdet. Där var det sig likt men en del gräsmattor var väldigt gula.

Satte mig en stund vid min dator och mitt tangentbord fungerade inte. Bokstäverna fungerade inte. Hände inget alls när jag tryckte på dom. Kunde alltså inte logga in! Men Hasse har med sig sin gamla dator och till den så har han ett löst tangentbord och det fungerade till min dator och det blev jag glad för.

Valde att fika innan vi körde vidare och det gjorde vi vid halvtolv ungefär. Eftersom vi skulle norrut så blev det E4. Det är en vacker väg längs med Vätterns solglittrande vatten. När vi kom till Ödeshög så körde vi dit till rastplatsen för att tömma latrin. Det var varmt och soligt när vi gick ut. Skönt med AC i bildelen.

Vi fortsatte sedan till Linköping och Bossings. Trodde vi skulle komma till deras nya anläggning men det gjorde vi inte. Kom till Hackefors och deras gamla anläggning. Där var det trångt och rörigt och det kändes inte speciellt inbjudande att stanna där. Blev alltså ingen koll på husbilar eller tillbehör. Men vi gjorde ju inte av med några pengar på sånt som vi inte behövde.

Nu så ställde vi in Agda på Norrköping och parkeringen utanför badhuset. Dit var det inte så långt och det tog inte så lång tid förrän vi kom dit. Men nu så var det helt annorlunda. Där husbilar tidigare fick parkera fanns det en parkeringsplats för dom som skulle lämna barn på det nya dagiset. Parkeringen utanför badhuset var till drygt hälften en byggarbetsaplast. Kändes mycket trångt att köra in med husbil där så det gjorde vi inte. 2

Fortsatte sedan och vid tretiden så tog vi en kort rast för lite matintag.

Satte mig sedan och tittade i FC Camping och ställplatser och kom fram till att Vingåker inte skulle vara så dumt.

Började köra mot Katrineholm och kom strax fram till en omkörsel. Det var en mycket lång sådan på smala vägar utan mittlinje. Men vi fick ju se mycket av den sörmländska landsbygden och skogarna. Fick några möten med större fordon men dom la sig väldigt långt ut på högerkanten så det var inga problem. Det gick mil efter mil på dessa lite trista vägar.

Vi kom sedan fram till Vingåker och hittade till parkeringsplatsen bakom badhuset.

Där parkerade vi och det kändes helt ok.

Gick en tur med Zacko 0ch hittade då Dallasgrillen som ligger mycket nära där vi har parkerat. Bara ca 150 meter bort.

Här bakom så finns Storgatan samt Dallasgrillen.

Jag gick ut med Zacko sedan och jag tyckte att det luktade så gott ifrån grillen. Jag talade om för Hasse att vi kanske skulle köpa varsin kebab i kväll. Han tyckte det var en mycket bra idé och så gjorde vi det. Jag köpte en kebabsallad och Hasse valde en köptetebladtallrik. Vi blev så mätta och nöjda med vår mat.0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 juni
Mjukstart norrut

 Härlig morgon med en skön skogspromenad.

Gick delvis längs med sjön som här skymtar fram mellan träden.

Kom fram till badstranden och här var det lite folk. Några fiskade från bryggan.

Det var någon som hade satt upp ett tält här.

Här är det en ”ankdamm”. Mamma anka har full koll på alla sina barn. Visst är dom bara så söta?

Lovsjön ligger spegelblank denna morgon och det finns bara ett litet vitt moln en på himlen.

Så var det där med min nya Asus. Sygic, navigatorn, fanns nu med som en app. När jag  klickade på den så kom jag till en sån där gratis app. Men jag ville ju till mitt Sygic som jag har betalt för. Hittade dit och la in min produktnyckel. Nu så kunde jag ladda ner mina kartor i Europa som jag hade innan. Men alla mina favoriter och platser som jag har besökt var borta. Blev faktiskt jättesur.

På eftermiddagen så satt jag ute i solen och läste. Det var så skönt.  Blev klar med ”Jag heter inte Miriam”. Den var mycket bra och tankeväckande. Det finns en del av vår nutidshistoria som aldrig ska glömmas bort. Men det fanns även tankar om lite av dagens fördomar mot romer.  Sedan så blev det en bok av Viveca Sten och den heter ”I sanningens namn”. Som vanlig i hennes böcker så började det i ett högt tempo och man dras in i handlingen med en gång. Det var trevligt att åter möta personerna från dom tidigare böckerna. Tempot var högt ifrån första sidan och jag bara fotsätter att läsa ca hundra sidor innan jag inser att det är dags för att ge John blund en chans.

Men vad åt vi ikväll? Jo jag gjorde en gryta på fläskfilé, bacon, champinjoner, gul lök och lite annat. Smakade jättegott.0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 juni
Nu är vi på väg igen

Soligt och 11 plus men lite blåsigt. Promenerade den vanliga Rydalsrundan och det kändes helt ok.

Förmiddagen försvann sedan i hög hastighet. Satt med vissa bråkiga datorer och försökte få dom att fatta vad jag ville att dom skulle göra. Lyckades delvis men inte riktigt fullt ut. En dator liksom en husbil lever sitt eget liv. Så är det om ni nu inte visste det innan.

Vid ettiden så tyckte vi att det var dag för att skifta miljö. Vi hade då gjort husbilen körklar och lämnade Rydal. Vi körde till Borås och stannade vid Ica Maxi. Gick in dit och fyllde på lite av varje. Fattas alltid något när man inte har så stora utrymme att förvara på. Gick rätt så fort fast det var mycket folk där.

Det blev sedan en tur till Knalleland och Clas för Hasse hade något han ville ha därifrån. Gubbdagis javisst, men så roligt att gubben min trivs.

När det var klart så körde vi mot Jönköping. Vi kom dit utan problem och svängde av mot Helsingborg. Men så långt körde vi inte. När vi kom fram till Hyltena så körde vi till ställplatsen och parkerade.

Jag gick ner till macken och betalde för två nätter. Eftersom vi kom hit så sent på eftermiddagen så tycker vi att det känns bra att stå kvar här i morgon också.

Men så här ser de ut utanför vår bodelsdörr.

Det fans några husbilar till här i kväll.

Jag gick en tur med Zacko innan det var dags för att börja tillreda kvällens middag. Det blev fläskkarré med beasås och nypotatis. Det var riktigt got.

Vädret på kvällen var fint och Hasse gick en sväng med Zacko och dom  njöt i det härligt soliga sommarvädret.

Fortsatte med dom nya datorerna en stund på kvällen. Det mesta funkar som jag vill men inte allt. Får fortsätta i morgon en stund.1 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 juni

Morgonen var solig när jag vaknade strax innan åtta. Kändes härligt att få sova färdigt i dag. Det var lite små moln på himlen och rätt så blåsigt och temperaturen var omkring 8 plus. Men eftersom solen lyste så blev det en behaglig värme ändå.

Blev några bilder i dag och det här är den lilla båtplatsen i Rydal.

I dag så forsade vattnet fram under bron.

Härligt blommande rododendron. En liten historia om dessa blommor. Det var två gubbar som stod och tittade på dessa vackra blommande buskar. Det är rododendron säger den första. Nej, det är rosor säger den andra. Du har fel, säger den förste det är rododendron. Kan du stava till det frågar gubbe två. Det är rosor håller då den första gubben med om.

En lite söt katt satt och njöt i solen. När vi kom förbi så tittade den nyfiket på oss.

Så här ser vår nya klädsel ut. Visst är den fin?

Sedan så blev det dator för hela slanten i dag också. Hasses nya Lenova är utrustad med Windows 10 och eftersom Hasse inte alls är bekant med detta så hjälpte jag honom med det. Fixade en del så att det blev lite mer lättöverskådligt. Blev en liten kort grundkurs och sedan så var han utan problem igång med sin nya Lenova. Jag tycker att det är jättebra och det tycker Hasse också. Är några appar som ska installeras med det dåligt eftersom vår uppkoppling här är så långsam.

Men jag hade i alla fall tid till att laga mat till oss på kvällen. Det blev kycklinggryta med gräddsås och kokt nypotatis. Smakade supergott.

Sedan blev det faktiskt lite tittande på TV. Kollade på Hjalmars Drömrevy och den var riktigt underhållande och rolig.

Garmin håller fortfarande på att uppdatera kartor. Om det nu inte är klart i morgon när vi ska köra vad händer då när jag kopplar ner internet??0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 juni
Ett nytt paket i dag

Gick upp halvsex i morse och det var så tröttsamt. Piggnade till mycket snabb när jag kom ut för det var bara 4 plus. Hade varit nere på nollan under natten. Men solen lyste och den värmde gott. Blev inte så lång runda som vanligt men det fick räcka. Satte mig sedan i soffan med min Asus Zen 10 och pysslade med den och gjorde om en del så som jag vill ha det.

Hasse hade kört i väg vid sextiden till Ryds glas för att vara där när dom öppnade klockan 7. Var beredd på att det skulle ta minst halva dagen men han var hemma igen strax innan tio. Skönt att ha hemmet på plats igen.

Efter 12 så kom det sms som vi hade väntat på. Nu fanns det ytterligare ett paket att hämta hos Frendo och Hasse cyklade dit. Nu så fanns min kamera Nikon Coolpix S7000 och Hasses Lenova Miix 2-1 samt datorväska och minneskort till kameran. Satte kameran på laddning och Hasse satte också sin dator på laddning. Sedan så var eftermiddagen räddad. Kameran har lite nya funktioner upptäckte jag när jag läste instruktionsboken. Den är även lite tyngre och lite större än min förra Nikon.

Var ju tvungen att testa min kamera och det blev en bild av husbilen där den står parkerad.< /span>

Så här ser vår nya klädsel ut. Ska ta fler bilder när stolarna är vända.

Hasse satte igång med sin dator för att komma underfund med den. Tyvärr så har vi väldigt långsam uppkoppling för närvarande så det händer ju inte så mycket när man ska ladda ner sina appar och sajter som man vill ha snabbt och lätt åtkomst till på startskärmen.

På eftermiddagen så hade jag lite pudelvård också. Ska försöka att klippa och raka lite oftare för då blir det inte så jobbigt för mig och Zacko.

Vår navigator ”Agda” har stått på uppdatering sedan i går eftermiddag och blev inte klar i dag efter ca 30 timmar. Det kom upp ett nytt meddelande om att det skulle ta ytterliggare 24 timmar. Kan detta vara rätt? Men den får stå kvar tills i morgon på uppdatering. Men vi har ju väldigt långsam uppkoppling för närvarande så det kanske kan bero på det.

I kväll så åt vi småländska isterband med dillstuvad potatis och rödbetor. Mycket gott tycker vi.

Resten av kvällen så satt jag och kollade på mina nya ”leksaker”. Ja, så klart blev det ju en stund (lång) vid min kära gamla Sony dator.  0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 juni
Fick ett paket i dag

I morse var det en hel del svalare, bara 14 plus. Det var mulet och en svag vind ruskade om lite i löven på träden. Nu är vädret som en vanlig svensk sommar. Jag tycker det är rätt så skönt när det inte så varmt, är lite mer lagom nu.

Kom ett sms om att vi kunde hämta ett paket hos Frendo i Kinna som kom från Netonnet. Hasse cyklade dit med en gång och kom tillbaka med en väldigt lätt kartong. Blev lite besviken för det innehöll bara min Asus android platta. Har ju beställt en dator till Hasse och en kamera till mig men det kommer väl i morgon.

Sedan så var det dags att uppdatera Garmin med nya kartor. Började med att ladda ner Garmin Express som hade försvunnit från datorn när jag uppgraderade till Windows 10. Kopplade ihop ”Agda” med min dator och satte igång. Fick först ett besked att det skulle ta drygt 3 timmar. Det sköter sig ju i stort sett själv men jag gillar att ha lite koll. När steg 1 av 3 var klar så började steg 2 av 3, uppdatera kartor, och det kommer att ta 13 timmar!!! Får väl stå och jobba på under natten.

I kväll så åt vi Pulled pork med pressad potatis och det smakade som förväntat jättegott.

Titta en del på tv i kväll, först Sveriges yngsta mästerkockars final och det var en spännande och jämn tävling. Det är otroligt så duktiga dom är. Sedan så blev det Solsidan bara för att det är så roligt.

I morgon är det dags att gå upp innan 6. Husbilen ska till Borås för att få en ny ruta och den ska vara där vid 7 på morgonen. Jag och Zacko följer inte med så det gäller att förbereda i kväll vad jag behöver under dagen eftersom det tydligen kommer att ta en del timmar.0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 juni
Är i Rydal

Zacko och jag var ute och gick redan innan halvåtta i morse. Tog en härlig promenad längs med Viskan på ena sidan med Rya åsar på andra sidan gatan. Vädret var soligt och det var 17 plus och en aning blåsigt men det kändes bara skönt. Gick sedan över Viskan och fortsatte längs med Saltemads camping på hemvägen. Där var det nästa helt tomt på fritidsfordon.

Hemma igen så kokte jag ägg och under tiden så gjorde jag mig klar för att åka iväg till Borås Bilhall. Vi kom iväg och var där strax efter nio och körde in på området och parkerade. Fick vänta en stund men halvtio så var det dags och vi lämnade nycklarna till Christina som jobbar där.

Vi gick och satte oss i dom sköna kundstolarna för att vänta. Efter ca en halvtimme tjoade hon och sa att det var klart. Hade krävts en del gymnastiska övningar att få på klädseln, sa hon. Vi betalade och gick sedan ut till husbilen för att kolla. Det var jättesnyggt och dom passade perfekt så vi är verkligen helnöjda. Bild kommer när jag har fått min nya kamera.

Sen körde vi till ICA Maxi och parkerade. Hasse tog en promenad till banken för att hämta sin nya bankdosa. Tog lika lång tid i kö som det tog att promenera fram och tillbaka, sa han. Bra och snabb service är inget för dagens banker.

Jag gick till affären för att handla lite som jag tyckte fattades. Träffade en granne från tiden vi bodde i Viskafors och det var roligt. Har inte träffat henne sen vi flyttade därifrån 2007. Det har hänt en del på den lilla gatstumpen sen vi flyttade och det var mest tragiska saker. Men så blir det,ingen blir ju yngre

 Fortsatte till Rydal och parkerade på ”vår” vanliga plats. Nu var det dags att ta igen förlorad internettid. Konstaterade att det egentligen inte hade hänt så mycket på dom sidor som jag brukar besöka. 

Det blev enkel mat ikväll men gott. Makaroner med stekt falukorv, en favoriträtt.

Kollade lite på TV i kväll men det var inte mycket som jag tyckte var värt att titta på. Valde att läsa och kolla lite på datorn samt lyssna på radio.0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 juni
Kväll i Borås

Solig morgon med en svag svalkande vind. Det var 17 plus i skuggan och som vanligt mycket varmare i solen. Blev den vanliga rundan i dag.

Dagen fortsatte med att vara soligt och himlen nästan molnfri. Inne i lägenheten var det svalt så man fick ut i solen ibland för att bli varm.

Vid sextiden körde vi till Borås och stannade vid McDonalds i Knalleland och köpte varsin hamburgare. Fortsatte sedan till parkeringen utanför Ryahallen där vi parkerade och åt våra hamburgare som smakade jättegott. Vi hade köpt Jureskogoch dom var nästan lite för stora.

Tog inte med mig min dator och det kändes lite tomt utan den på kvällen. Men jag måste ju kunna vara utan internet ibland bara det inte blir för ofta.

Imorgon på förmiddagen så ska vi vara hos Borås Bilhall. Dom ska då sätta på vår nya klädsel på framstolarna som PeBe i Veddige har sytt, är beställningsvara och sys upp för att passa perfekt till våra stolar. Vi är väldigt nyfikna på hur det kommer att se ut.

Satt och läste det mesta av kvällen och lyssnade på radio. Var sömnig redan vid tiotiden men då gick jag ut med Zacko en sväng i den ljusa, ljumma sommarkvällen. Piggnade till och satt uppe och läste till efter midnatt.

Ute på parkeringsplatsen, där det inte var några parkerade bilar, så var det ett gäng killar som spelade fotboll. Låg och lyssnade på dom tills dom försvann efter en stund och då somnade jag.0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 juni
Hämtade min ryggsäck

Kändes något lite svalare på morgonen i dag. Det var ”bara” 17 plus strax efter åtta och det blåste en svag svalkande vind. Enstaka små vita moln fanns på himlen.

Jag hade tänkt gå en väg men den ville inte Zacko gå på så han fick som han ville. Efter en stunds promenerande bland vackra villor så kom vi ändå fram dit där jag ville gå. Jag var nyfiken på Laholms Stadspark och det var verkligen en lummigt grönskande oas med mycket att titta på. Saknade återigen min kamera. Kan ju fota med min telefon men det blir så dåliga bilder.

Sedan så kom jag tillbaka till ställplatsen och våra trevliga grannar satt ute vid ett av rastplatsborden. Zacko hade spanat in dom och satte full fart dit. Zacko var så glad att få hälsa på dom igen och dom verkade minst lika förtjusta. Pratade en stund och sa sedan hej då till dom. Hoppas vi träffas igen för ni var verkligen en mycket trevlig bekantskap tyckte både vi och Zacko.

Vi körde sedan mot Falkenberg och stannade vid Susedalens rastplats för att fika.Tänkte sätta oss ute vid ett bord en liten bit bort. Det blev upptaget av några som åkte personbil och då valde jag att fika inne. Gick ju bra det också.

Vi fortsatte sedan till Falkenberg och till den adress där vi skulle hämta min ryggsäck. När vi hade stannat  där så kom det ut en trevlig kvinna och överlämnade ryggsäcken till mig. Vi pratade en kort stund och jag tackade tusen gånger. Sedan så fortsatt vi mot Rydal.

Men så klart fanns det något som fattades så vi tog en sväng till MiM och jag gick in handlade. Behövde mjölk bland annat och det var så skönt att gå i svalkan i mejeriavdelningen.

När vi sedan kom fram till Rydal och hade burit in ryggsäck och lite annat till lägenheten så plockade jag ur allt ifrån ryggsäcken. Min kära dagbok fanns där och även läsplattan som hade tydliga spår efter att ha blivit illa behandlad men den fungerade som den skulle. Sedan så fanns det mesta kvar som inte hade något värde men tyvärr inte min kamera men den hade tydligen något värde. Fanns inga bilder på minneskortet där för jag brukar radera kameran på bilder när jag har lagt över dom på datorn.

På eftermiddagen i dag så har jag beställ nya prylar på Netonnet och det blev istort sett samma grejor som vi hade blivit bestulna på. Kunde ju kört dit men det är ju inte så där kul att ligga och köra runt när man knappast kan se bakåt genom den vänstra backspegeln. Netonnet har ju flyttat och ligger nu långt bort halvvägs mot Bollebygd.

Hade tagit fram tre köttfärsbiffar från frysen i dag. Lindade in dom i baconskivor och stekte dom. Stekte även en gul lök i större bitar gyllenbruna. Till detta så åt vi pressad potatis med en klick smör. Om man ville så kunde man ta enklick beasås till och det ville jag. Det hela smakade jättegott.

Tittade på Solsidan ikväll och jag tycker verkligen att den är så rolig och mitt i prick. Sen blev det inte mer TV utan bara dator och radiolyssning.

Sitter nu för öppna fönster och njuter av svalkan.0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 juni
Ingen matlagning i dag

Värmen fortsätter i dag också. I morse var det 20 plus i skuggan när klockan var 8 och det var helt vindstilla. Gick längs med ån på en gång/cykelväg. Ibland kunde jag se någon lax som hoppade högt upp ur vatten och under ett ljudligt plaskande hamnade där igen. På några ställen så finns det en del träd som ger lite svalkande skugga men dock alldeles för sällan denna heta morgon. Lite senare på förmiddagen så började det blåsa lite och det var skönt.

Molnen hopade sig på himlen och blev till ett stort moln som var väldigt mörkt en bit bort. Såg några blixtrar och hörde muller därifrån. Väntade på att det skulle komma hit men det drog iväg åt ett annat håll. Eftermiddagen blev mulen och det var riktigt behagligt att sitta ute och läsa.

När molnen började försvinna så kom det faktiskt några droppar regn men dom syntes knappast på asfalten. Sen fick solen fritt fram igen och det blev kanonvarmt och det var dags att åter uppsöka skugga.

Läste klart ”Dödskärran” av Henning Hjuler och den var rätt bra fast det inte riktigt är en bok i min smak. ”Finns inte på kartan” heter en bok skriven av Carin Hjulström och den började jag läsa i dag. Den ska vara rätt så roligt och efter 100 sidor så tycker jag att den är det.

Vi har varit sugna på sushi ett tag och det finns Jasmine Sushi i Laholm. Hasse gick ner till stan på eftermiddagen och köpt detta till oss. Jag satte in dom två kartongerna med 8 bitar i varje i kylskåpet. Fanns också soppa med och den åt vi meddetsamma. Smakade bra. Tog inte så lång stund förrän Hasses längtan efter sushin tog över och han började med att ta en och en stund senare, efter några kylskåpsbesök till, konstaterade han nu var dom slut. Jag väntade med min kartong tills min vanliga middags tid och vad gott det var.

Gick sedan ut en sväng med Zacko och stannade och pratade lite med grannarna innan jag fortsatte.

Under dagen så kom det hit några husbilar men dom stannade bara för fika och körde sedan vidare. Men det kom hit en tysk husbil som stannade kvar och lite senare även en svensk som också skulle stanna över natten.

Jag har en underbar utsikt ifrån min dörr och tittar ut över Lagan och kulliga gröna fält. I kväll när solen sänkte sig ner bakom kullarna så saknade jag åter min kamera. Det var en vacker solnedgång.

I morgon så tänker vi lämna Laholm för att köra till Falkenberg och hämta min ryggsäck.0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 juni
En del timmar i telefon idag

I dag så var det morgonen efter inbrottet och vi sov ända till klockan nio. Satt uppe till rätt så sent i gårkväll och ältade det hela om och om igen och i morse mådde vi bra.

Värmen håller i sig och det var sol från en klarblå himmel i dag också och 20 plus och upp till 29 plus. Gick en sväng ner till stan och tog en tur upp till torget. En del av vägen gick längs med ån och där var det en del som fiskade. Laholm är verkligen en mysig stad med en hel del affärer runt torget. Finns också en massa små trevliga gator med fler affärer. På vägen hem så vart det mycket trögt att gå upp för den långa backen i solens hetta.

Hemma igen så var det dags att ringa Folksam och göra en skadeanmälan. Fick prata med en trevlig handläggare och hon skulle skicka ut en skadeanmälan som vi ska fylla i och skicka tillbaka. Glasrutan och dom stulna grejorna går på bilförsäkringen efter det är en husbil.

Sedan så var det dags för Hasse att beställa tid hos en glasmästare och det blev Ryds i Borås som har samarbete med Folksam. Fick tid till på torsdag i nästa vecka.

Pratade en stor del av förmiddagen i telefon. Det var några som ringde för att beklaga det som har hänt och jag uppskattade det verkligen. Uppskattar också allt stöd på HBK-s klubbsida och på facebook. Det känns bra.

På förmiddagen så ringde det också en okänd kvinna till mig och presenterade sig. Hon undrade om jag hade blivit av med en ryggsäck! -Ja, svarade jag, den har blivit stulen ur vår husbil i går. Det var så att ryggsäcken hade blivit dumpad på en skola i Falkenberg och hon hade hittat mitt namn på en av pillerburkarna och tagit reda på telefonnumret. Min läsplatta, dagbok och mina piller finns kvar och det blev jag jätteglad för. Finns kanske mer kvar. Vi ska hämta den på söndag.

Jag fick inte mitt elvakaffe förrän klockan halvtvå och då var jag hungrig och mackorna och ägget smakade jättegott. Satt ute i skuggan och njöt men flyttade ut i solen när det börja blåsa lite mer. Fick läsa i en papperbok idag och det gick så klart alldeles utmärkt. Den heter ”Dödskärran” och är skriven av Henning Hjuler och utspelar sig för många hundra år sedan.

Det kom hit en husbil och parkerade bredvid oss. Dom var förvånade över att hitta en så fin plats här och att det dessutom var gratis. Pratade med dom en hel del under dagen och det var verkligen trevlig. Hasse tyckte att jag var väldigt social i dag men jag är det ibland när jag känner för det. Och idag så kände jag för det.

I kväll så blev det till middag pyttipanna (från frysen) med stekta ägg och rödbetor. Smakade gott som vanligt.

Gick en sväng med Zacko och sedan så blev jag stående mellan husbilarna och pratade en stund till det blev svalare och dags för oss att gå in.

Det jag saknat mest i dag är min kamera. Här är så vackert.0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 juni
Inte vad vi hade tänkt

När jag gick till husbilen i natt så var det rätt så svalt och det kändes skönt. Men i husbilen var det varmt trots öppna tackluckor och fönster. Jag har svårt att sova när det är så varmt. Framemot 5 tiden så började det bli lite svalare och då somnade jag och sov till nästan halvnio och vaknade bara tre gånger. Det var 24 grader inne och 21 ute. När jag upp. Blev inte någon snabb promenad utan vi gick rätt så sakta i värmen. Zacko gillar inte denna hetta.

Satt och degade i värmen i tvärdrag från många öppna fönster i lägenheten. Men vid tvåtiden så bestämde vi oss för att lämna Rydal. En stund senare var vi klara för att köra och vi körde västerut mot Varberg. Där valde vi att ta E4 söderut. Det var inte så mycket trafik och det flöt på bra.

Vi bestämde oss efter lite resonemang att ta av till Laxbukten strax innan Falkenberg. Parkerade invid häcken och gick iväg en liten bit bort till Laxbutiken. Gick över parkeringsplatsen och där stod en kille vid en mörkblå bil och kollade på oss. Tänkte inte mer på det. Klocka var nu 16.15 och vi satte Zacko utanför Laxbutiken och gick in i butiken och köpte varsin stor laxtallrik. Betalade 16.19 enligt kvittot och gick ut och gick tillbaka till husbilen. Såg då att förardörren var öppen!! Hasse tog det långa benet före och rusad mot husbilen under vilda vrål. Han såg en kille som i hög hastighet rusade mot en bil som stod parkerad bakom vår husbil och den körde därifrån med rusande motor och däck som skrek. Det var en bil ifrån någon av dom baltiska staterna med en registreringsskylt som liknar den svenska. Så här är den POP 660 och om någon ser den så ta kontakt med polisen i Falkenberg.

Vi ringde omedelbart 112 till polisen och anmälde inbrottet. Vi skulle stå kvar och invänta en patrullbil och det gjorde vi. Efter en timme, när den inte hade kommit, ringde vi 11414 och blev kopplade till sambandscentralen och efter ha väntat i 2 gånger 30 minuter så gav jag upp. Men just då kom polispatrullen. Den bestod av en kille och en tjej och dom var verkligen vänliga och professionella men ack så unga dom var. Dom tog sig tid att lyssna och anteckna.

Tjuven hade tagit det som låg bak på sängarna och det var Hasse dator i väska samt min ryggsäck och den innehöll min läsplatta, kameran, Dorado routern och min dagbok samt mina piller och lite annat. Vad jag blev ledsen och mycket förbannad. Även min Asus tog dom med sig men den fungerar ju bara när den själv vill.

Ska få ett skadenummer på mejl ifrån polisen och göra en anmälan till Folksam i morgon. Ska även försöka få vår krossade sidoruta fixad i morgon men det tror vi inte att vi kommer att få fixat.

Vi fortsatte sedan till Laholm som var vårt mål idag. Körde först runt för att hitta någon glasmästare som möjligen kunde fixa till vår ruta i morgon. Hittade en och Hasse kommer att ringa dit tidigt i morgonbitti.

Det var rätt så sent när vi kom fram till ställplatsen, nästan halvåtta. Vilken vacker plats och vad jag saknade min kamera. Vi satte oss ute i den varma sommarkvällen vid utemöblerna och åt vår goda laxtallrik. Öppnade en flaska vitt vin och det hela smaka jättegott.

Det blev på kvällen lite svalar och det kändes skönt. Men vi känner oss lite omskakade efter dagens obehagliga händelse. Kunde ju varit mycket värre, varken vi eller Zacko är ju skadade och det som vi har blivit bestulet på går ju att köpa nytt.

Vi har ju Heosafe på våra dörrar men dom låste vi inte för vi skulle ju bara var borta i fem minuter och hade ju husbilen under uppsikt. Men i dag så hjälpte det inte. Nu kommer vi aldrig att lämna husbilen utan att låsa våra Heosafe lås. Lär er alla av detta.2 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 juni
Lite för varmt

Varmt i natt och ännu varmare på morgonen. 19 plus redan halvåtta och ändå så var det mulet. Ibland så kändes det en liten svag vind som knappast gav någon svalka.

En bit av min promenadväg.

Och en annan bit som jag promenerar på. Ner till vänster så rinner Viskan.

Vackra röda vallmo med ån och lite grönt i bakgrunden.

Hade tvättid i dag och det kändes jobbigt i värmen. Men det var svalt i tvättkällaren och till och med i torkrummet var det svalare än utomhus. Var inte så mycket tvätt i dag men det tar ju sin tid ändå.

Vid halvfyra körde vi till Skene och parkerade på andra sidan gatan från Skene Lasarett. Jag promenerade dit och hitta mammografivagnen utan problem. Gick upp för den obehagliga trappan och kom in i ett härligt svalt mottagningsrum. Där möttes jag av en trevlig kvinna som skrev in mig. Efter en kort väntan kom jag till ett litet bås där jag fick vänta ytterligare in liten stund samt ta av en del kläder. Knack på dörren och så var det dags för mig att få klämma ihop brösten i maskinen. Känns en del men det går ju fort. Sköterskan var mycket trevlig och vi småpratade under tiden. Det hela tog mindre än 30 minuter och sedan var jag ute i hettan igen.

Vi körde sedan till MiM för lite inköp. Stannade vid fiskdisken och köpte spättafilé och en burk med romsås. Blev lite annat också samt lite färskpotatis.

Körde sedan tillbaka till Rydal och njöt av den svala luften ifrån AC-n i bilen. Det forsade ut härligt kall luft. Sedan så slog hettan emot en när man öppnade bodelsdörren. Är alldeles för varmt.

Det blev så klart fisk till middag i kväll. Panerade spättafiléer med kokt färskpotatis. Lite smör på potatisen och romsås på fisken smakade jättegott.

Och värmen ska bara fortsätta ett tag till såg jag på väderprognosen.0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 maj
Sol och sedan moln idag

Sol även i dag ifrån en klarblå himmel utan ett moln och lite milda men ändå svalkande vindar.

Gick en tur på stan och hittade dessa blommor och har ingen aning om vad det för några men tyckte dom var fina.

En liten del av huvudgatan i Gislaved.

Gick runt i ett av villakvarteren där det finns många fina villor.

I en häck satt denna lilla rädda blåmes. Tror det var en unge som väntade på sin förälder som skulle komma att rädda den. Men kanske någon katt hinner före.

Vi kom sedan fram till parken och där blommar det för fullt.

En ankmamma som passar sina små telningar.

Fler ankor i dammen.

Finns några fler fåglar här som passar noga på sina ungar.

En stund efter jag hade kommit tillbaka till husbilen så lämnade vi Gislaved. Vi tog väg 27 och när vi kom fram till Kroksjön så tyckte vi det var dags för en paus. Här har vi för en del år sedan tillbringat många härliga husbilsdagar innan dom där irländska asfaltarbetarna förstörde det hela och den fria sidan blev stängd.

På det som nu är Kroksjöns Fiskecamp var det i dag väldigt lugnt. Fanns bara en husbil och ingen husvagn på plats. Och ingen fiskade. Förr om åren så var det mycket livligare här. En tråkig utveckling eller ska man kalla det avveckling?

Efter vi hade fikat så fortsatte vi till Borås och körde till ICA Maxi där vi parkerade. Hasse gick iväg till sin tandläkare där han hade en tid inbokad i dag. Jag öppnade alla takluckor och fönster i husbilen för att få lite vinddrag genom bilen som gav lite svalka. Det var mycket varmt nu, 30 inne och 29 ute men det kändes bättre när det fläktade.

Gick ut en sväng med Zacko och gick i skuggan av träden längs med den lilla ån. Där var det rätt så behagligt att vistas. Stannade kvar där en stund och njöt av att känna den något svalkande vinden.

Hasse kom tillbaka strax efter 2 och då var han mycket varm vilket inte var så märkligt. Sedan så körde vi till Rydal och vad skönt det är med AC i bildelen. Kom under resan ner till normal kroppstemperatur.

På eftermiddagen så kom det in lite vita moln som ibland la sig framför solen och då sjönk temperaturen med någon grad och det kändes bra.

Lägenheten som vi annars upplever som lite kall kändes nu behagligt sval, inte dumt alls. Men den känslan varade inte så länge utan här blev det också varmt eftersom vi öppnade fönster och släppte in varmluften.

I kväll så blev det köttbullar med potatismos, gräddsås, allt hemlagat,  och rårörd lingonsylt, Findus. Busgott. Finns goda köttbullar över till i morgon att ta en eller några när man känner för det. 

Efter maten så gick jag och Zacko en promenad och njöt i den något svalare kvällsluften. Sedan blev det dator och radiolyssning, ungefär samma som när vi är i husbilen. Och så klart så lyssnar jag på Karlavagnen i kväll.

I morgon så har jag bokat tvättid igen. Är en del tyngre grejor som ska tvättas. På eftermiddagen ska jag på mammografi i Skene och det är inget som jag ser framemot. Men jag är glad och tacksam för denna kontroll som kan upptäcka obehagligheter i god tid så det går att bota.

Och så var maj månad slut, vad den gick fort. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 maj
Mycket varmt i dag

Nu är det ordning på vädret igen. Klarblå molnfri himmel och det var 18 plus vid halvniotiden. Solen gassade och temperaturen steg snabbt upp mot 25 plus och det var skönt att det fläktade en del. Promenerade på gång/cykelvägen mot Willys, där var det skönt att promenera för det var lite skuggigt. Där var ingen trängsel, nästan folktomt.

Lupinerna har också börjat blomma och jag tycker dom är fina. Här finns det bara som blå.

Syrener i olika färger samt en hel del annat också.

När det var dags för fika så satte jag mig utanför husbilen i solen. Där satt jag sedan nästan hela dagen förutom några promenader med Zacko. Blev för varmt i solen så jag flyttade till skugga. Drog in lite vita moln under dagen och dom flöt långsamt fram uppe i det blå. Ibland så hamnade några av dom framför solen en stund. Det fortsatte blås med det var varma vindar.

Läste klart ”När inget annat återstår” och den var mycket bra och spännande. Började sedan på ”Jag heter inte Miriam” av Majgull Axelsson. Efter en rafflande kriminalare så kändes den mycket långsam men det är ju en helt annan typ av bok. Efter ca 30 sidor så var jag fast och hade hittat tempot i berättelsen.

Efter en härligt varm dag så var jag helt slut i kväll när det var dags för att laga till middagen. Det blev så att Hasse cyklade iväg till ICA där det ligger ett gatukök där han köpte varsin hamburgare och pommes till oss. Det smakade helt ok och vi blev mätta.

Flyttade in i husbilen senare på kvällen och det var skönt att sitta inne med dörren och några fönster öppna.

Imorgon så ska vi köra till Borås. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 maj
Förflyttade oss några mil

Mulen morgon i dag igen och 15 plus och inte ett löv rörde sig. Enligt väderprognosen så skulle det var soligt i dag men en prognos är trots allt bara en prognos.

Jag gick bort till Lovsjöns stugområde och där var det sig likt. Det fanns många vackra syrenhäckar som stod i full blom men jag tycker inte att syrenerna doftar så mycket som dom gjorde förr! Mötte lite folk som glatt hejade på oss och nån stannade för att prata med Zacko.

Nu har smultronen börjat sätta blommor och om några veckor så kan man plocka dess små välsmakande bär.  

När vi hade kommit hem så gick Hasse ut på en promenad och han råkade ut för en kort regnskur och kom hem rätt så våt.

Vid halv ett så var det dags för oss att lämna Hyltena för denna gång. Vi körde söderut på E4 några mil. Sedan så svängde av mot Hillerstorp på väg 152. Vacker väg att åka på. Sedan så blev det väg 151 ett tag och sedan så kom vi in på väg 27 mot Anderstorp. Efter en stund så kom vi fram till Gislaved och körde först till ICA för att fylla på förråden. När vi öppnade bodelsdörren så slog värmen emot oss. Handlade rätt så snabbt för vi vill ju inte att Zacko ska vara ensam längre tid än nödvändigt.

Vi fortsatte sedan den korta vägen till ställplatsen där vi har varit många gånger. Parkerade ungefär på samma plats som vi har stått på förr. Hasse tog ut stolarna och sedan så satt jag där ute och läste resten av eftermiddagen och det var rätt så soligt och varmt. Tror jag slumrade till en liten stund. Så klart gick jag några runder med Zacko så han fick nosa en del vilket är ett av hans största nöje.

Nu fick vi sällskap av ett tivoli som hade varit här i helgen eftersom det hade varit Gisledagarna. Dom flesta körde sedan iväg vid sextiden.

Vi fick sedan besök av ett trevligt par som bor här i Gislaved.  Dom var ute med personbil och körde en sväng och fick se att vi stod här så dom svängde hit för att prata en stund. Dom har också husbil och är med i HBK. Vi har träffats några gånger på olika träffar och det var jätteroligt att träffa dom igen. Fick också höra att ställplatsen här är mycket välbesökt och det gladde oss.

I kväll så åt vi fläskkarré, som jag hade lagt i en god marinad i några timmar, och sedan stekte på grilljärnet. Blev jättegott och till det så åt vi potatissallad, ICA-s hemgjorda, och la på en rejäl klick beasås på köttet. Det var länge sedan vi åt sådan mat och det smakade sommar.

Vad gör vi ikväll då? Lyssnar på radio och myser i största allmänhet.0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 maj
Lugn och skönt

Lite mulet på morgonen, 13 plus och vindstilla.

Gick en trevlig promenad i skogen och vägen går rakt in i den fina härligt försommargröna skogen.

Liljekonvaljerna har börjat blomma och dom är så vackra. Plockade inga idag för jag tyckte att dom skulle få växa till sig lite.

Molntäcket sprack upp några gånger under eftermiddagen och det blev riktigt skönt när solen tittade fram. Men tyvärr så var det bara kortare stunder.

Hände inget under eftermiddagen och det är rätt så skönt när det är lugnt. Blev en del promenader med Zacko och han gillar att gå runt på rastplatsen och nosa. Det är många som stannar till här för att rasta sina hundar så det finns mycket dofter som Zacko gillar att köra nosen i.

Det finns två båtar att hyra här. Den ena var på drift och den andra som ligger vid stranden var det bara att ta om man ville. Kedjan var inte fast i hänglåset. Men det finns ju inga åror så man kommer ju inte så fort fram.

Spagetti (nykokt) med köttfärssås Bolognese (från frysen) serverade jag till middag i kväll. Det smakade bra.

I morgon har vi tänkt köra vidare.0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 maj
Så har vi hamnat här igen

Molnentäckte himlen denna morgon när vi vaknade i Ulricehamn.  Bara svag vind och 13 plus.

Detär som vanligt mycket fint att promenera här längs med vackra Åsunden.

Strax utanför parkeringsplatsen så står denna bänk tjusigt inramad av dom blommande träden. Sätter man sig där så tittar man ut över sjön och kallbadhuset.

På vår promenad så mötte vi en liten svart dvärgpudel som hette Olle och som Zacko busade med en stund. Hundens matte var trevlig och vi pratade en ett tag innan vi gick iväg på varsitt håll.

Inte så många båtar ännu vid denna brygga.

Så här kan man också använda en båt som ligger på land.

Strax efter tolv så lämnade vi Ulricehamn. Tiden som man får parkera här är begränsad till 24 timmar men man kan nog stå längre om man vill. Fortsatte mot Jönköping och där tog vi av till E4 och fortsatte några mil söderut. Och så kom vi framtill Hyltena där vi körde bort till ställplatsen för husbilar och husvagnar. Parkerade på plats nummer 4. Gick sedan ner till macken för att betala och få nyckeln till elstolpen. Hasse kopplade in sladden och nu har vi det bekvämt. Dessutom så finns det väldigt bra gratis internet här.

Vädret under eftermiddagen var mulet och ibland så var det mycket hög luftfuktighet men ingen nederbörd. Inget väder att sitta ute i med det var helt ok att gå några sköna rundor med Zacko.

Ikväll så gick jag ner till Road Star för att köpa mat till oss. Det blev samma mat som förra gången som när vi var här för drygt en månad sedan, nämligen schnitzel med pommes. Det smakade alldeles utmärk och pommesen var jättegoda men trots det så blev det en del över för portionerna var väldigt stora.

Det är lugnt här på kvällen förutom lite ljud ifrån någon tradare som kommer hit och någon som kör härifrån.

Blir en del tid vid datorn nu och så klart lyssnar vi på Karlavagnen i kväll.0 Kommentarer
Skriv ny kommentar
TalkActive Blog - Copyright 2008 - Talkactive ApS - all rights reserved.