Välkommen hit.

 

Detta handlar om vårt husbilsliv, våra resor

samt mina tankar och funderingar.

Vi har lata dar och tar det lugnt.

 

 


Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 augusti
Stannade kvar i dag

!5 plus och uppsprickande molntäcke och så gott som helt vindstilla. Gick runt sjön i dag.

Utsikt över sjön.

Det är hög snubbelrisk här med alla trädrötter som slingar sig ovan mark samt lite stubbar och annat.

En till vy över sjön. Det är vackert här.

Det tog bara en halvtimme att gå runt sjön så blev en tur längs med gatan som går genom stan.

Det finns en del finna blomsterarrangemang här.

Eftersom dom flesta molnen försvann så blev det en del sol under dagen.

Denna skylt gillar vi.

”Tryggare kan ingen vara” gick fort att läsa. Kunde knappt sluta läsa i gårkväll så det var inte så många sidor kvar i dag. Den var mycket spännande och kommissarie Ewert Truut hade det inte lätt varken på jobbet eller privat. Nu blir det ”Lång väg hem” av Eva Dolan, en Zigic & Ferreira-deckare. Bra och spännande inledning.

Satt ute i dag också och njöt i solen. Blåste lite men inte så det störde.

I dag så tittade vi på några grabbar som roade sig med basket och att gång på gång försöka få bollen i korgen. Senare på kvällen så blev det lite fotboll.

I morgon så kör vi till Karlstad och kräftskivan. Ska bli jätteroligt att träffa alla husbilsvänner igen. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 augusti
Lite från Deje

Började regna vid tiotiden i gårkväll så det blev en kort tur med Zacko. Var bara lite lätt regn till att börja med och vi hann hem innan det ökade i styrka. Tror att det regnade nästan hela natten. Vid åtta när vi skulle gå ut så hade det i alla fall upphört. Tog på regnplagg om i fall att. Men det kom inte mer regn i dag. Det var mulet och 15 plus, vindstilla.

Valde att gå på asfalt i dag och här finns det lång promenad/cykelväg.

Ända till Karlstad kan man ta sig och ännu längre om man vill.Lite ”på landet” känsla är det också här.

Valde sedan att gå längs med vägen tillbaka och där finns detta hus. Det är mycket charmigt tycker jag.

På huvudgatan som går rakt genom Deje ligger det en ICA vilket är den enda matvaruaffären här.

På torget så finns det några butiker, pizzeria, frisör och fotvård.

Denna väg kom jag tillbaka på och här syns husbilen.

”Nattmannen var en bok med högt tempo och den blev aldrig tråkig. Kanske lite förutsägbar på vissa ställen. Så kan det lätt bli när man har läst flera böcker av samma författare. ”Tryggare kan ingen vara” av Dag Öhrlund läser jag nu. Det är en författare som inte gör en besviken.

Molnen luckrades upp senare och det blev lätt molnighet mest sol och så klart varmt, 20 plus. Stolarna togs ut och där satt vi sedan och hade det skönt. Blev en härlig dag i det vackra vädret.

Satt och tittade lite på en del grabbar som var här och lekte med sina fotbollar. En del spelade med varandra och andra tränade lite på olika sätt. Något som var populärt var att försöka få bollen upp på nacken och få den att ligga kvar där. Att få dit den lyckades några med ett flertal gånger men att få den att ligga kvar gick inte så bra. Gratis underhållning tyckte vi att det var.

Vid sextiden började det bli svalare och det blev dags att flytta in. Dags för att börja på kvällen middag också.

Zacko har varit bättre i magen i dag och det är vi glada för.

Tror vi stannar här i morgon också. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 augusti
Fortsatte till Deje

Halvtre i natt så väckte Zacko oss. Han spydde. Bara att gå upp och hämta papper och torka upp. Sen ville han gå ut. Inget att välja på, bara att dra på sig kläder och ta ut honom. Vill han ut vid den tiden på natten så är det något på gång. Det blev hög fart och jag hade lite svårt att hänga med, mina ben var sömntunga. En bit bort hittade han rätt plats och jag kunde konstatera att han hade sprutdiarré. Efter en stund var han klar och vi gick hem och fortsatte sova.

Halvsju så var det dags igen. Han stod vid dörren och pep. Ut igen och det var samma procedur en gång till. Hem igen efter en stund och i säng igen och somnade om. Sen sov vi till strax efter nio. Det var välbehövligt.

Nu var det molnigt med lite sol emellanåt och 15 plus och varmare i solen. Gick en promenad och nu var Zacko hur pigg som helst men inte bra i magen.

Tyckte detta hus såg spännande ut. Verkar vara rätt så stort.

När vi kom till torget så hade han tur och träffade den lilla söta pudelflickan igen. Dom blev så glada att träffas i dag också. Pratade en stund med hundens husse och en annan invånare, trevligt, innan vi gick hem.

Efter vi hade fikat så var det dags för avfärd. Nu blev det väg 63 söderut. Stannade vid Dammtjärn för tömning. Körde sedan genom Filipstad och lite senare även Molkom. Bra väg med mittlinje och vackra omgivningar och lite trafik. Nästa väg mot Deje hade ingen mittlinje, den var smal, och vi var glada för att vi inte mötte så många fordon. Mycket slingrig och ofta med vacker utsikt. Den del vackra hus men också en del fallfärdiga och även såna som hade fallit.

Körde till ställplatsen i Deje och parkerade. Vädret var varmt och det var en del sol så stolarna åkte fram. Skönt att sitta ute.

Nu så ser det ut så här utanför vår dörr. Zacko gillar gräsmattan. Centrum ligger inte så långt härifrån. Ytterligare en bra plats som folk inte hittar till. Bra för oss som gillar att vara här.

Fin utsikt när vi sitter utanför. Kom en husbil som parkerade nere vid sjön. Senare så kom det en till som parkerade bredvid dom.

Gick några svängar med Zacko och han var inte bra i magen. Blev bara lite ris och lite hundmat till honom i kväll. Hoppas vi får sova i natt.

Tror vi stannar kvar här i morgon. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 augusti
Solig dag med lite moln

Det var kallt i natt omkring 10 plus och morgonen var sval. Men det var sol ifrån en klarblå himmel, svalt i skuggan och i solen var det varmare, det var mellan 13 – 20 plus.

Finns det bara något sånt här att promenera på så är vi helt nöjda. Nu finns det en hel till av liknade gång/cykelväg.

Den här gatan går rakt genom centrum. Är inte så stort men det finns en hel del affärer i alla fall och ett flertal matbutiker.

En fontän i centrum.

Zacko hade tur i dag och träffade en lite söt pudelflicka som dessutom löpte. Vilket pipande det blev. Vi pratade lite (hundens husse och jag) och sedan gick vi på olika håll. Efter en stund så kom vi till torget och där satt pudelflickan med sin husse. Vovvarna fick syn på varandra och dom skulle bara träffas igen. Och vilket pipande igen. Det var knappast att jag fick Zacko med mig därifrån.

En husbil hittade hit i dag och parkerade en bit bort. Det var en klubbkamrat som vi har träffat tidigare. Pratade en stund och det var trevligt att träffas. Vi ses igen om ett par veckor. 

På eftermiddagen så blev det lite molnigt och så fort ett moln la sig framför solen så blev det betydligt svalare. Många graders skillnad är det.

Mesta delen av dagen tillbringade vi utanför husbilen i solen. Skönt att sitta ute och läsa.

Vid halvsex så började vi få skugga och det var dags att flytta in. Även dags att byta från shorts och linne till långbyxor och långärmat.

Kom en till husbil hit och parkerade bredvid oss. Dom såg vi inte en skymt av.

I morgon fortsätter vi till någonannanstans. 2 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 augusti
Ingen trängsel i Hällefors

I natt och i morse så var det regn och 12 plus men det blåste inte. Tog lämpliga kläder på mig och Zacko och så gick vi iväg.

Vi gick till Kyrkparken som är en trevlig liten park.

Där finns en staty med poeten Dan Andersson.

Fortsatte sedan mot gågatan och här står/ligger dessa figurer.

Gågatan ligger regnvåt och folktom vid denna tid på morgonen.

Även här var det tomt denna regniga söndagsmorgon.

Regnet upphörde senare och det blev molnigt med lite sol ibland. Vi tog det lugnt i dag och körde inte förrän vid tvåtiden. Blev först till Lidl för lite inköp. Alltid något som fattas.

Vi valde sedan väg 50 (egentligen så var det ju Agda, navigatorns som valde). Körde genom Grängesberg och kom sedan till rastplats Laxbäcken. Där blev det ett stopp för tömning. Vi kom sedan till Kopparberg och där blev det väg 63. Denna väg är otroligt kurvig med massor av upp och ner. Men den är omväxlande med den del skog, vattendrag och lite hus här och där. Dom verkar vara lite slumpmässigt utplacerade.

När vi kom till Hällefors så var det soligt och varmt med bara ett fåtal moln.

Vi parkerade vid ena kanten också här ser det ut utanför dörren.

Här är en liten Zacko som ligger i gräset och njuter.

Det är ingen trängsel här i alla fall.

Sedan så hörde vi en massa bilar som tutade och det tog inte så stund förrän dom kom förbi här. Sen blev det tyst en stund.

Tog ett tag sedan så började tutande igen och då var denna bil med i karavanen. Var det kanske ett bröllop.

Jag läst klart ”De små tingens gud” och det var ingen bok som jag gillade. Visste aldrig var någonstans i händelseförloppet man befann sig. Rörigt. Många meningar med adjektiv stapplade efter varandra. Så tjatigt och så långsamt. Nästa bok blir ”Nattmannen” av Jörn Lier Horst. Den är det mer fart i.

Blir nog kvar här i morgon. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 augusti
Trevligt med loppis i dag

Så var det dags för mulet väder igen, det var 15 -18 plus och svag vind.

Någon som tältar ute på den stora gräsmattan.

Utsikt över sjön Väsman denna lite gråa morgon.

En annan vy en liten bit längre bort. Det var i alla fall skönt promenadväder.

När jag kom tillbaka så var det knökafullt på parkering med personbilar. Många som skulle till dagens loppis.

Det var mer eller mindre trafikkaos här utanför. Alla skulle fram samtidigt. Och värre blev det under dagen.

På loppisen var det en del folk men inte just på denna bild.

Här är en som har bråttom till nästa stånd.

Vi tyckte det var trevligt att gå runt och titta men hittade inget fynd så det blev inget köpt. Det finns många hundar här och Zacko gick med nosen i backen hela tiden. Han nästan missade att Hasse hade köpt en korv med bröd. Men Hasse sparade en liten snutt till honom som han fick.

Men på vägen därifrån så köpte vi en stor påse med kantareller och en liten burk med blåbär. Blev varsin tallrik med mjölk under eftermiddagen, gott. När man inte gillar att gå i skogen så är det bra att det finns att köpa.

Jag tillbringade en stund på eftermiddagen med att göra i ordning kantarellerna. Skar dom i mindre bitar och la dom i platspåsar i lagom mängd. Pressade luften ur påsarna och förslöt och la dom i frysen. Blev 8 stycken. Lät en del vara framme och av dom så blev det en jättegod kantarellomelett till middag i kväll.  

Loppisen höll på till tre på eftermiddagen och sedan så blev det lugnt här. Vädret blev sämre och det blev lite svalare och det kom några skurar.

Vi blev kvar här i dag men i morgon så vänder vi och kör söderut. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 augusti
Nytt besök i Ludvika

Trodde Hallstahammar var en lugnt ort men icke. I natt så sköts det smällare på torget, bilar sattes i brand och fönsters krossades. Vi hörde inget av detta men på lokalradion så talade dom om det.

På morgonen så var himlen härlig blå utan ett moln, 16 – 20 plus och bara en svag vind.

Här finns det stora grönytor mellan bostadshusen. Där gick vi runt och tittade i dag.

Kvart i tio så var vi klara för att köra vidare några mil norrut. Vackra omgivningar längs med vägen och lite trafik. Det var sjöar, skogar och öppna landskap och några hus ibland.

Strax innan elva kom vi till den vackra rastplatsen Eskiln och här stannade vi för att fika. Satte oss vid bordet utanför husbilen och det var varm i solen och skönt med en svalkande vind.

Vi kom efter ytterligare några mil fram till Ludvika och parkeringen vid badplatsen.

Där möttes vi av fullsatta parkeringsplatser. Det var Fritidsgårdarna i Ludvika som hade sommarlovsaktiviteter. Dom skulle sluta sju på kvällen.

Denna buss stod nere på gräsmattan och det var clowner som roade barnen som hade den.

Och det var mycket barn här som verkade ha jättekul.

Finns en parkerings plats en bit ifrån och dit körde vi. Parkerade här och tillbringade några härliga timmar i solen. Det var varmt och det var skönt med den svalkande vinden.

Strax efter fyra så körde vi tillbaka till badplatsen och nu var nästan alla personbilar borta. Vi parkerade längs ut på parkeringen.

                 

Det var inte så många husbilar här ännu med det kom ett flertal senare. Dessautom så parkerade en utanför oss på bodelssidan och där är ingen parkeringsplats.

Vädret har under dagen varit väldigt fint högsommarväder med sol och värme. Kvällen var mild och det var skönt att kunna sitta med öppna fönster och dörr.

I morgon så är det loppis här och den ska vi besöka. Tror nog vi stannar kvar här i morgon också. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 augusti
Första gången i Hallstahammar

Bara mulet väder nu för tiden. Det var 16 plus och lite blåsigt.

Finns en liten hamn med några små båtar. Gick runt i villakvarteren och titta på hus. Några var väldigt fina med välskötta trädgårdar och andra var inte riktigt lika fina eller välskötta.

Kom så småningom fram till ortens ICA butik.

Tog ut Zacko på en promenad vid tvåtiden och sedan så körde vi. Började med att köra till Vingåkers Outlet. Vi hittade ingen parkeringsplats där som var tillräckligt stor så vi fortsatte i stället.

Efter några mil så kom vi till väg 56 och körde över Hjälmaresund och det är en mycket vacker vägsträcka. Vid Kungsör tog vi E 20 mot Arboga och sedan blev det E 18. Ville till en rastplats med latrintömning och det finns vid Skafta skans. Stanna där och eftersom där även finns en grill så passa Hasse på att köpa en korv med bröd.

När vi sedan hade kommit en bit till så blev det väg 250 och så kom vi fram till Hallstahammar. Körde till centrum och en parkeringsplats där det finns 2 husbilsplatser. Den ena var ledig och där parkerade vi.

Utsikt från dörren denna eftermiddag.

Inte trångt här utan riktigt rymlig plats. Men inget ställe att ta ut stolar på.

Trafiken hit var blandad. På dom mindre vägaren var det glest med bilar och på dom större var det mycket trafik. Mötte inte så många husbilar i dag.

Nu hade molnen få gott som försvunnit och solen lyste värmande över oss. Det var omkring 23-25 plus.

Sen gick jag och Zacko en sväng. Som sagt så står vi mitt i centrum med en hel del affärer nära.

Husbilen syns bakom häcken.

En del av gågatan med COOP

ICA ligger på andra sidan gågatan. En Lidl finns det också här.

Klockan var nästan 4 när vi kom hit så vi gjorde inte så mycket mer sedan. Hasse gick och handlade lite som vi behövde. Sedan så var det snart dags för mat.

I morgon så har vi tänkt fortsätta några mil längre norrut. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 augusti
Här händer det absolut inget

Mulen morgon och 17 plus och svag vind,

Trevlig promenadväg längs med ån en bit.

Den tog ju slut sedan och då så kom jag hit till Strumpboden. Där finns det mer än strumpor som dom säljer.

Här finns det en del info skyltar och där kan man läsa lite om Vingåkers historia.

Dagen var mest mulen men det var rätt så varmt så det var ändå rätt då skönt att sitta ute.

Jag läste klart ”Kemisten” och det var en bok som jag gillade. Det var i och för sig en

märklig fantasifull story men den var spännande och lite rolig också. Och så fanns det lite romantik också.

Nu så var det dags för lite omväxling i läsningen, Så nu började jag på en bok som heter ”De små tingens Gud” av Arumdhati Roy. Förstaboken som jag läser av denna författare.

Strax innan 5 så började det regna och det var väntat.Det blev bara en kort skur och det var ju skönt.

I kväll så åt vi stekt strömming med kokt potatis. Till strömmingen så åt vi hovmästarsås och det smakade så jättegott. Och till potatisen så blev det en klick smör. En hel del strömming blev sedan dränkt i ättikslag. Bara så gott att äta när man är lite sugen på något gott.

I morgon så fortsätter vi troligen några mil norrut.0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 augusti
Så lungt i Vingåker

På morgonen så var det lite moln men mest sol och 19 till 22 plus. Det var trångt här eftersom det kom en hel del husbilar hit rätt så sent på kvällen.

Husbilar lite överallt.

Jag och Zacko gick bort till Åpromenaden och där var det trevligt att promenera.

Här var det fint.

Och det var det här också.

Kanadagässen härjar här.

Ingången till borgen. Och där var det högtalare med en massa ljud. Skulle väl låta som det var på den tiden som som det begav sig. 

Det tog ett tag innan jag såg vad detta var. Så klart en nyckel.

När jag kom tillbaka så höll Hasse på med att köra ut ifrån vår plats. Han passade på att köra ut när grannen gjorde det för det var trångt här. Tog inte så lång stund förrän våra två lediga platser fick nya invånare.

Jag kokte ägg och gick igenom min morgonrutin. Sedan så körde vi vidare vid 10 tiden.

Vi tog oss ut till E 22 och där körde vi några mil. Vi tog sen av till väg 52 mot Katrineholm. Här var det gles trafik och det var en del skog och en del öppna landskap med massor av åkermark.

När vi kom till Katrineholm så var det rätt så rörigt på grund av en del anläggningsarbete. Missade en del pilar och kom fel men det ordnade upp sig sedan. Vi kom igenom röran och ut på andra sidan.

Efter ytterligare några mil så kom vi fram till Vingåker och det var vårt mål i dag.

Här var det bra skyltat till ställplatsen. Och det var nytt för i år.

Vi parkerade och inte var det den vackraste utsikt utanför dörren som vi har haft. Men den är ju bättre än att på en ställplats sitta och glo på en annan husbil.

Så här har vi parkera och det finns tre elstolpar med två uttag i varje och det kostar ingenting. Toa kan man använda på OKQ8 macken en bit härifrån och där kan man även få fylla vatten.

Hit känner man sig välkommen. 

Gick på en promenad med Zacko och det är fint här.

Verkar att man har glömt sina båtar här i ån.

Vår lilla Zacko gillar verkligen platsen här och han la sig utanför husbilen med en gång när vi hade parkera här. Han trivs här och det gör vi också.

Så skönt att vara här efter den trånga och bökiga platsen i Nyköping.

Stannar nog här i morgon. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 augusti
Så många husbilar i Nyköping

Det var en vacker fullmåne i går kväll i Valdemarsvik.

Äntligen så var det en solig morgon och inte ett moln på den super blå himlen. Det var visserligen lite blåsigt men 15 plus i skuggan och i lä i solen minst 23 härligt varma grader.  

Här finns Valdemarsviks Rosarium och jag gick en sväng där.

Här är många rosenbuskar men dom flesta verkade ha blommat klart.

Här kan man köpa glass och den är inte billig. En tivolistrut kostar 62:- men det är ju som en lunch.

Blir en båtbild till.

Vi kom iväg vid 10 tiden och körde först till Ingo för att fylla diesel. När det var klart så tog vi E 22 norrut. Det var en hel deltrafik och vi mötte många husbilar. Vi kom sedan fram till Norrköping och där tog det en stund att komma igenom Många trafikljus och mycket trafik.

När vi kom fram till Ingelsta köpcenter så körde vi dit och parkerade på ett ställe där det var i stort sett tomt. Det var dags för kaffe och mackor. Smakade bara så bus gott. Efter drygt en halvtimme så fortsatte vi.

Vi kom sen till E 4 mot Stockholm och här varnades det för en mycket olycksdrabbad vägsträcka. Hörde på lokalradion att det hade skett en olycka strax utanför Norrköping i södergående riktning. Vi kom förbi där och det var massor av blåljuspersonal på plats. Jag tycker det är så obehagligt att köra förbi så nära där det har skett en olycka. Mina tankar går till vilken katastrof det kan var för alla inblandade och deras anhöriga.

Efter en stund så svängde vi mot Nyköping och fortsatte till den till ställplatsen för husbilar som är gratis med el.

Fanns tre lediga platser med el när vi kom hit. Hasse backade in på en av dom. Står med aktern långt in i buskarna.

Jag gick en sväng med Zacko och här det fint. Men vi fick höra att här ska det snart byggas bostäder där husen ska ha tillgång till båtplats precis som tillgång till bilparkering. Detta har blivit så populärt i Sverige sedan en tid tillbaka.

På eftermiddagen så började husbilarna att parkera på parkeringen för personbilar. Och det kom fler senare på kvällen.

Här var det nu fullt.

Jag och Zacko gick en promenad över bron det ser så trivsamt ut på andra sida med en del restauranger.

Här är det hög mysfaktor. Men det är dyrt. Smörstekt strömming med hemlagat mos kostar 155:- . Och förrätterna kostar ännu mer. Vi tycker det är alldeles för dyrt.

Mycket fina nybyggda hus är det här. Detta är ju bara ett så fantastiks bra läge.

Så här fint är det är här. Hamnkontoret är i mitten.

Vi träffade en gammal husbilvän här när vi kom hit.Växlade några ord innan han fortsatte med sin permobil mot nya äventyr. Kul att träffas igen.

Senare på kvällen så var det verkligen mer än fullt här och det var husbilar överallt. Dom stod på personbilsparkeringen och var dom kunde hitta en ledig yta. Detta känns inte bra tycker vi.

I morgon så har vi tänkt köra inåt landet och lämna dessa husbils täta gästhamnar. Om man nu vill parkera vid vatten så var det någon som sa till oss varför inte köpa båt istället? Men kanske är det så att många båtägare har köpt husbil och nu söker sig till gästhamnar av gammal vana. 

 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 augusti
Väder stabilt ostabilt

Ytterligare en mulen morgon. Det var 16 plus och en svag vind.

Trevlig promenadväg här längs med vattnet.

Här bor man fint med egen båtplats och badbrygga.

Utsikt till andra sidan.

En del av hamnen i Valdemarsvik.

Ett lite annorlunda träd!! Det är en skapelse i någon typ av metall. Inte blommorna alltså. 

Högt beläget hus. Där har dom nog en fin utsikt ner över stan.

Det nya moderna fina servicehuset.

På förmiddagen så var det många husbilar som körde och vi var nästan ensamma ett tag. Även parkeringen var tom. Men det varade inte så länge. Kom några husbilar och parkerade och när det var 5 platser kvar (där vi kan se) så kom det 6 husbilar på rad och parkerade och en blev utan plats. Det var en klubbkamrat och han blev så besviken. Hasse sa till honom att han skulle köra till platsen på andra sidan servicehuset för där fanns det lediga platser för en stund sedan. Han körde dit.

När jag och Zacko lite senare tog en promenad för att betala så gick vi dit och kollade och då stod han där med sin husbil. Bredvid så stod den en annan klubbmedlem som jag pratade med en stund. Kul att träffas igen.

Nu var det rätt så soligt och Hasse hade tagit ut en stol. Varade inte så länge förrän det mulnade på och det kom en regnskur. Stol in. Sedan så började det blåsa en del. Ibland rätt så kraftiga vindar och Zacko blev lite orolig. Kom några fler regnskurar också.

Sedan så knackade det på sidorutan och där utanför så stod det en glad kille. Öppnade dörren och det var så roligt att träffa denna busiga klubbkamrat igen. Lite senare så kom han och han fru förbi och det var roligt att träffas.

Det var just då paus i fotbolls EM mellan Nederländerna och Danmark så det blev inte så lång pratstund eftersom dom skulle hem och kolla på andra halvlek. Vi lyssnade på radion. Nederländerna vann och vi hade ju hoppats på att Danmark skulle vinna. Men att ta silver är ju även det mycket bra.

I kväll så åt vi hemma och det blev svensk husmanskost också det var väldigt gott. Raggmunk med stekt rimmat fläsk med lingonsylt. Använde stekhällen och det var väldigt bekvämt att steka allt där.

I morgon har vi stått våra 48 timmar här och kör vidare troligtvis lite norrut. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 augusti
Plankstek i Valdermarsvik

Finns visst bara mulet/molnigt väder nu för tiden. Skönt att det i alla fall inte är kallt. Det var i morse 16 – 20 plus fast det inte var sol och vinden var svag.

Tog en promenad ner till centrum och här är det också en å som rinner genom stan.

Finns en del fina gamla hus här. Gillar det där med torn och tinnar.

Några fler fina hus.

Men torget som finns här var ju rätt så trist. Mest en massa parkeringsplatser.

Här fanns det lite fler affärer. Det finns ICA, Hemköp, COOP och en hel del andra affärer som man kan behöva. En hel del trevliga bostadshus med inglasade balkonger. Kisa verkar vara ett rätt så trevligt ställe att bo i.

I dag så kom vi iväg redan vid halvtio. Körde en bit tillbaka på väg 35 för att sedan svänga österut och nu kom vi på väg 135. Mycket blandskog och mycket slingrig väg med lite trafik. Vi kom sedan ut på E 22 (mycket trafik) en bit och svängde efter ett tag av mot Valdemarsvik. Vi trodde inte att det skulle finnas någon ledig plats här men vi chansade. Det fanns två lediga husbilplatser och vi parkerade snabbt på en av dom.

Och nu står vi här med utsikt över gästhamnen. Här får man stå i 48 timmar och det har dom koll på.

Här står husbilarna på ställplatsen. Betalade 175:-/dygn i automaten vid servicecentret och då ingår el/dusch och toa samt latrintömning och VA.  Finns även tillgång till tvättmaskin och tid bokas hos turistbyrån. Ja, vatten och tömning är gratis här och det var det många som utnyttjade under eftermiddagen/kvällen här.

Det var lördagsmarknad här och caféet hade öppet. Var många som njöt av kaffe och bakverk samt lite annat.

Gick in mot centrum.

Och här var det fullt med folk.

En del grålle visades upp här.

Det spelades också musik och det stod denna lilla orkester för.

Här stod skepparen själv i samspråk med någon.

Det var också loppis här mellan dom små bodarna. Det var mycket hög mysfaktor här.

Här står det också husbilar parkerade på platser där det bara ska parkeras personbilar.

Denna skylt finns synligt placerad men det verkar som att vissa inte bryr sig.

På eftermiddagen så blev det faktiskt en hel del sol och det var så skönt att sitta ute i solen och läsa i några timmar.

Vid sextiden så var det några som tände sina grillar och fy pyton vad det luktar illa när dessa tänds upp med tändvätska eller vad dom nu tänder med. Och detta ska man stå ut med på många ställplatser.

I kväll så gick vi bort till Melke´s krog och pizzeria för att äta. Vi åt varsins plankstek och det smakade verkligen jättebra. Vi blev bara så mätta och gick sedan hem och myste i husbilen.

Blir nog kvar här i morgon. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 augusti
Ytterliggare en ny plats för oss, Kisa

Det var det kraftigt åskväder här i går kväll och blixten slog ner en bit härifrån. Det mullrade så kraftigt att vi hukade oss i husbilen och Zacko var mycket orolig och rädd. Och regnet forsade ner men det slutade senare på kvällen.

Vädret fortsatte att vara ostadigt men på morgonen så var det inget regn och det var 17 plus och nästan ingen vind.

Här började jag min trevliga morgonpromenad ut på dom olika holmarna.

Här är det sommarkafé på söndagar. Ser trevligt ut.

Emån rinner här och slingrar sig fram. En av alla broar som jag gick över till dom olika holmarna. 

Här forsar Emån.

Och här rinner det snabbt.

Den här gamla bron gick jag också över. Men på andra sidan var det bara den stora vägen att gå längs med så jag gick tillbaka överbron igen. Valde sen lite annan väg och kom över till några andra holmar. Det var verkligen trevligt att promenera här. Finns en del info tavlor att läsa på här och det tycker jag är intressant. Roligt att lära sig lite om orten som man besöker.

I dag så kom det upp två nya skyltar. Den ena visar där man ska parkera om man inte ska ha el och den andra visar där man ska parkera när man har betalt för el. Mycket bra. Var ju lite problem med det i gårkväll. 

Vi satt sedan med en karta och kollade på åt vilket håll och vart vi skulle köra sedan. Tittade på HBK ställplatslista och även i Husvagn/campings katalog. Så småningom så var vi överens. Klockan hade då hunnit bli en stund efter mitt på dagen.

Vi började med att köra till ICA för att lämna tillbaka nyckeln till elskåpet. Passade på att handla lite i den fina och välsorterade butiken. Det är helt klart en träffpunkt för dom boende i närhet. Det stod folk och snackade på många ställen i butiken.

Vi valde att köra väg 34 norrut och inåt landet. Det var rätt så mycket trafik här. Körde genom/förbi en del kända orter. Det var Målilla, Hultsfred, Vimmerby samt några andra också. Tog en paus på vägen för en liten bensträckare.

Strax innan tre så kom vi fram till Kisa och där vi inte har varit tidigare. Här finns det två parkeringar med tre husbilsplatser på vardera. På den vi körde först till så tyckte vi att det kändes trångt och det var för mycket träd. Ingen husbil här. Körde då till den andra. Där beslöt vi oss för att stanna. Mer utrymme och absolut inte trångt, inga träd. Och ingen husbil här heller.

Så här ser det ut utanför min dörr.

Visserligen så står vi bredvid en återvinningsstation och det har vi gjort förr. Vem bryr sig? Inte vi i alla fall. Asfalt utanför dörren är bra ibland. Innebär att det inte blir så mycket smuts som dras in i husbilen. 

Gick en sväng med Zacko ner mot stan. Nu så kunde det bli regn precis när som helst men det kom som tur var bara några droppar. Hade börjat blåsa lite mer också. Vi gick inte så långt. 

Men lite senare så mörknade det snabbt och helt plötsligt så öppnade sig molnen och bara släppte ut allt sitt vatten över oss. Oj vad det regnade mycket. Men sedan så försvann molnen och helt plötsligt så blev det sol igen. Det var skönt.

Här får man parkera i 24 timmar så i morgon så fortsätter vi mot en plats som vi har besökt några gånger tidigare och som vi tycker är så trevlig. 

I morgon så blir det en promenad till centrum och det ser jag fram emot. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 augusti
Fliseryd, det finns på kartan

Molnigt och varmt, 18 – 25 plus och nästan helt vindstilla så var denna morgon.

Valde idag att gå till vänster och kom då fram till denna informationsskylt.

En stund senare så kom jag fram till denna trevliga gång/cykelväg längs med vattnet. Här var det verkligen trevligt att promenera.

Ytterligare en bra informationsskylt.

Korsvirkeshuset Sjöhistoria och Båtsällskap.

Här ligger Nabbens Rökeri och fisk med utsikt över vattnet.

Vi tog det som vanligt lugnt och fikade innan vi började tänka på att köra vidare. Fyllde vatten och tömde och sedan så lämnade vi trevliga Timmernabben för denna gång.

Nu så blev det en mindre väg norrut till Mönsterås. ”Agda” (navigatorn) ville ha oss på en konstig väg till ställplatsen i hamnen vid turistbyrån. Hasse vägrade att köra där så då tog jag över. Jag tänkte att till turistbyrån och småbåtshamnen måste man ju hitta till, borde vara skyltat. Och vi hittade dit utan större problem.

Jättefin plats men tyvärr så var alla elplatser med utsikt över vattnet upptagna. Fanns några lediga platser utmed en vägg men där var det inte ett dugg trevligt att parkera. Nu hade det dessutom börjat regna lite lätt så att parkera för att gå en tur på stan var ju inte något alternativ tyckte vi.

Nu så valde vi att köra inåt landet några mil. Där brukar det vara lättare att hitta platser att stå på. Vi körde till Fliseryd en plats som jag aldrig har trott att jag skulle komma till. Men det är ju det som är en del av charmen med husbilslivet.

Vi körde och kollade på ställplatsen och gillade vad vi såg. Så vi körde till ICA för att betala ställplatsavgiften  som med el är 120:-. 90 för parkering och 30 för el. 

Så här ser det ut utanför vår dörr ikväll.

Nu har vi parkerat här.

Inne i huset så finns det toa och dusch. 

Tömning och fyllning.

Här ska jag gå i morgon.

Inte så många husbilar här på eftermiddagen men det kom hit fler under kvällen. Och det var tyvärr någon som inte tyckte att dom skulle betala för sig. Och dessutom så tyckte dom att dom kunde ta el utan att betala för det. Kom en husbil hit som hade betalt för el och fått en nyckel till en stolpe som en gratisåkare hade brutit upp och kopplat upp sig på. Blev lite strul en stund här och det kunde man ju förstå. Men det löste sig för den husbil som inte hade betalt ansåg helt plötsligt att han inte behövde el. Alltså varför hade han då kopplat in sin sladd på el ??? Och varför betalar man inte ställplatsavgiften vilket han inte hade gjort. Så bra att dom har koll här!

Läste sedan klart ”Dolt i mörker” som jag gillade. Var lite långsam ibland men det var ett bra och spännande slut Intressanta och roande personporträtt. ”Kemisten” heter nästa bok som jag läser och den är skriven av Stephenie Meyer. Det är en spänningsroman.

I morgon så har vi tänkt fortsätta till någon annan plats. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 augusti
Fel håll vid Tempo

Regnigt i natt men inget regn på morgonen vilket jag uppskattade. När jag kom upp till den större vägen så undrade jag om vi skulle gå till höger eller vänster. Det blev rakt fram i stället.

Kom då fram hit och gick där en liten stund.

Sedan blev det promenad i villakvarteren.

Kom efter en stund fram till Tempo. Och där skulle jag då välja höger eller vänster. Gick till höger och efter ca 10 minuter så kom jag hit.

Här såg det ju trevligt ut.

Och detta var ju bara så mysigt.

Men jag insåg nu att jag hade gått på fel håll så det var bara att gå tillbaka samma håll. Kom alltså förbi Tempo en gång till. Sedan så tog det omkring 10 minuter innan jag var tillbaka till ställplatsen.

Det var många husbilar som körde under förmiddagen och det var nog bara 5-6 stycken kvar. Men på eftermiddagen/kvällen så fylldes det på igen och det var nog drygt 25 husbilar här till natten.

Hasse cyklade iväg till Tempo för att köpa mjölk som höll på att ta slut. Sedan så cyklade han till Nabbens Rökeri och fisk och där köpte han gravad lax, hovmästarsås, böckling, laxburgare och två bitar smörgåstårta med räkor. Helt klart vad det blir för mat i kväll. Men Hasse tog en böckling på knäckebröd och åt med en gång. Han gillar böckling vilket inte jag gör.

Satt ute i solen och läste på eftermiddagen när det kom ett glatt par på cykel och körde fram till oss. Tog en liten stund innan jag kunde placera vilka dom var. Det var ett tag sedan sist. Dom hade sett när Hasse var ute och cyklade och gissade att vi stod på ställplatsen. Det var så kul att ni tog er tid att cykla hit och snacka en stund. Blir ju mer sällan som vi ses nu när ni för några år sedan gick till husvagn. Hoppas vi ses snart igen.

Vädret var varmt och lite blåsigt med växlande molnighet men mestadels sol.

Gick en sväng till festplatsen och här hade man tydligen firat midsommar.

Finns en pir ut där det ligger några små båtar.

Maten smakade jättegott i kväll och vi blev väldigt mätta. Den gravade laxen sparade vi till ett annat tillfälle.

I morgon så tänker vi fortsätta ett par mil norrut. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 augusti
Nytt ställe för oss, Timmernabben

Efter en regnig natt så slutade det regna strax innan åtta på morgonen. Det var helmulet men rätt så varmt, 17 plus och helt vindstilla.Det var överhängande risk för regn men det kom inte en enda droppe på vårtrevliga morgonpromenad.

Rönnbären lyser så vackert röda på träden.

En liten fiskekutter är på väg ut eller om det är in?

Även större skepp går förbi här och under bron.

Här är det någon som har gjort sig en egen parkering.

Vi satt sedan och velade och kunde inte bestämma oss för om vi skulle stanna eller köra vidare. Tiden gick. På eftermiddagen så hade vi velat klart och bestämde oss för att köra vidare.

Vi började med att köra över bron till Öland och till Färjestadens köpcenter. Där har dom iordninggjort fina rymliga parkeringsplatser för husbilar och det kostar 100:- att parkera där, även om man bara ska handla. Vi skulle bara till ICA och inte tänkte vi betala för att parkera för att gå och handla.

Vi gick till köpcentret och ICA och herregud vad där var mycket folk och trångt var det. Skulle inte ha så mycket så det gick rätt så fort.

Sedan så körde vi tillbaka till fastlandet igen och fortsatte norrut några mil. Det var först rätt så mycket trafik men när vi kom till motorvägen så var det lite trafik. Efter några mil så svängde vi av mot Timmernabben. Nu blev det mindre vägar en stund.

Körde genom byn och kom sedan fram till Timmernabbens ställplats och här kände vi oss verkligen välkomna.

Vi parkerade på en plats nära utgången. Här finns det toalett/dusch, vatten och el. Latrin får man tömma på toaletten om man ser till att inte smutsa ner (man får väl göra rent efter sig).

Platserna med havsutsikt var alla upptagna.

Det kostar 150:- med el att stå här och det kommer hit en trevlig kille på kvällen för att ta upp betalningen. Det tar lång tid för han stannar och pratar en stund med alla och är det då 25 husbilar eller fler så blir det några timmar.

Det är väldigt tyst här efter dagarna på Svinö där trafiken över bron hördes hela tiden (vilket vi inte har ont av).

Det finns en del klubbkamrater här och några av dom har vi träffat tidigare på olika platser i Europa. Dessutom så finns det ett trevligt Borås par som vi träffar på lite här och där. Trevligt att träffa er alla tycker vi.

Här tycker vi det var fint att stå så vi blir nog kvar här i morgon också. Ska titta oss omkring lite på byn. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 juli
Sista dagen i juli

Sov så gott i natt till ljudet av den glesa nattrafiken över bron. Vid sjutiden så kom sopbilen och den väsnades rätt så mycket. Var nog irriterad på att inte komma fram för alla husbilar/vagnar som hade parkerat lite överallt så den väsnades lite mer än vad som behövdes.

Så här såg det ut i morse på ställplatsen. Där husbilarna har parkerat är det absolut inga parkeringsrutor för husbilar. Men ingen kollar ju här och då blir det som det blir.

Zacko och jag gick iväg på vår morgonpromenad och här ser det så mysigt ut. Det var 18 plus och det blåste lite och det var soligt och skönt.

Fin skogspromenad och Zacko gillade att gå här. Mycket att lukta på.

Här var det fin utsikt över vattnet.

En fin småbåtshamn.

Denna svamp står så stolt i gräset. Ingen aning om vad det är för en men jag tyckte den var fin.

När vi kom tillbaka så stod vi en stund och pratade med våra husbilsvänner innan dom skulle köra.

Så här kan det också se ut på en ställplats.

Eftersom det var många som körde och det blev lediga platser längt fram så flyttade vi dit. Blev inte så lång förflyttning i dag utan vi beslöt oss för att stanna kvar. Vädret var mestadels soligt och det var varmt. Skönt att sitta ute i solen och läsa. Helt klart mycket trevligare att titta ut över vattnet istället för att titta på aktern på en husbil. På bron var det mycket trafik och många husbilar/vagnar var på väg över till Öland. Detta är ingen plats man ska välja om man vill ha det tyst.

Det kom lite segelbåtar förbi ibland.

På eftermiddagen så gick Zacko och jag en sväng till hundbadstranden. Detta år inget vattenodjur.

Utan en badtokigt labrador.

Eftermiddagen tillbringade jag i solen utanför husbilen och läste. ”På sex meters djup” var en trevlig och lättläst kriminalroman med en del humor och lite romantik. Nu blir det en bok av Ellen Griffiths som heter ”Dolt i mörker”. En annorlunda kriminalare med en kvinnlig arkeolog i en av huvudrollerna.Hasse gick ut och fotade denna ovanliga husbil som var minst 30 år gammal enligt ägaren.

Kvällen var solig och skön och hela dagen har varit härlig.

Så var juli månad slut. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 juli
Här har vi inte varit tidigare, Svinön

Det mulna vädret fortsatte även denna morgon. Det var omkring 16 plus och ingen vind. Gick en sväng till centrum som är litet men rätt så mysigt.

Fina planteringar.

Vi är rätt så ensamma här denna söndagsmorgon.

Detta är en riktigt ”tant” som är placerad utanför kommunhuset.

Här vilar lilla andfamiljen. Visst är dom fina.

Det är här dom ligger.

Vid halv ett så var vi klara för att köra vidare. Det blev väg 27 mot Växjö och det var inte så mycket trafik här.

Vid Alvesta så korsar väg 27 väg 25 och här ligger Moasjöns rastplats.

Fint servicehus med en av dom bästa latrintömningar jag har tömt skit på. Här är den andra som jag har hittat som man skölja kassetten med hett vatten. Bra höjd och rejält med utrymme.

Dessutom är platsen vackert belägen vid Moasjön. Platsen var välbesökt när vi var här.

Här valde vi sedan väg 25 mot Kalmar. Nu var det väldigt mycket trafik och jag har inte sett så många husvagnsekipage på rull på hela sommaren. Antar att det var många som slutade sin semester och var på hemväg ifrån Öland.

När vi ungefär halvvägs till Kalmar så svängde vi av mot Skruv och körde till fiskecampen där. Mycket vacker plats. Jag gick runt och konstaterade att det fanns en del lediga platser. Vi kunde inte bestämma oss för om vi skulle stanna eller inte. Då så kom det en lång kille gående mot oss och det var den gammal vän som vi inte har träffat på en del år. Vi stod och pratade en stund och det var verkligen roligt att träffas igen. Var några år sedan sist.

Men vi kände inte riktigt för att stanna. Jag funderade lite på varför sedan när vi körde och då slog det mig plötsligt varför. Det var alldeles för lugnt och tyst där.

Fortsatte mot Kalmar och det var nu verkligen mycket trafik åt båda hållen. Någon timme senare så kom vi fram till Svinön och ställplatsen där under Ölandsbron.

Fanns några lediga platser där och vi parkerade på en av dom.

Gick en sväng med Zacko och kom inte så långt förrän vi träffade på husbilsvänner som vi brukar träffa på lite här och där. Stannade och pratade en stund och det var verkligen roligt att träffas igen. Deras lilla söta vovve hälsade på Zacko och sedan så spatserade hon iväg med Zacko efter sig. Men sen så brydde dom sig inte om varandra, känner ju varandra sedan en del år tillbaka.

Under Ölandsbron är denna ställplats som än så länge är gratis. Man får stå här i 18 timmar (märkligt tid).

Utsikt åt andra håller. Mycket vackert här.

Gick en liten sväng med Zacko och hann lagom hem innan det började regna. Blev även några blixtar och lite åska.

I morgon så fortsätter vi norrut en bit och tror att vi ska komma till platser som vi inte har varit på tidigare. Ska bli trevligt.0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 juli
Regnigt

Rätt så varm morgon, 17 -20 plus och mulet utan vind. Valde att gå på gång/cykelstigen som ligger på andra sidan vägen. Mycket lugnt och det enda jag såg på vägen var en skrämd hare som skuttade runt. Den försvann sedan in i trädgård.

 

Här var det väldigt vackra liljor.

Vädret under dagen var trist med mulet och spridda skurar, duggregn och hög luftfuktighet. Väta i olika grader.

Alltså så satt vi inne hela dagen förutom när det var dags att ta ut Zacko på promenad. Fast det inte regnade så blev han fuktig i pälsen.

Läste en del och avslutade ”Stoft och aska” och den var mycket bra och jag hade inte väntat mig något annat. Två spännande historier som till slut visar sig hänga ihop.  Slutet var egentligen inget slut utan lämnade en massa frågetecken. Kanske rätas dom ut i nästa bok? ”På sex meters djup” av Denise Rudberg började på sedan. Hennes böcker brukar vara roande och spännande.

Satt och kollade lite på kartan i dag och funderade på vart vi ska köra i morgon. Har en plan för några dagar framåt. Får se vad som händer!  Men vi forsätter mot nya mål i morgon.

På kvällen så kom det hit några fler husbilar och här verkligen gott om plats. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 juli
Till Gislaved idag

Regnade i natt men inte på morgonen. Det var lätt sol mellan molnen, 17 plus och i stort sett vindstilla. Vanliga promenaden och i dag så gick det lättare att gå i uppförsbackarna.

Fikade i Rydal innan vi började bära ut lite av varje till husbilen som vi hade burit hit innan. Var egentligen inte så mycket men det blev ett par vändor ändå.

Vi tolv så var vi klara och då lämnade vi Rydal för denna gång. När vi kom till Kinna så tankade vi diesel för lampan lyste. I dag så var priset 13.09, rätt så hyfsat. Vill ju helst att det ska vara under 13:- ju lägre desto bättre.

Sedan så körde vi mot Borås och sedan så valde vi väg 27 österut. Var inte så mycket trafik i dag. När vi kom till Kroksjön så blev det ett stopp för en kort promenad samt latrintömning. Det fanns inte så många fritidsfordon på fiskecampen i dag.

Annat var det för några år sedan när man kunde stå gratis på andra sidan vägen. Då fanns det många fritidsfordon här både på gratissidan och även på betalsidan där det ofta var fullt. Platsen var inte så stor då men väldigt trivsam. På den tiden så var det många klubbisar som träffades här för att umgås och ha det trevligt. Vi har så många goa minnen ifrån den tiden. Saker och ting förändras ibland till det bättre och ibland till det sämre och det beror ju helt från vilken sida man ser det.

Vi fortsatte sedan till Gislaved och efterson vi behövde fylla på av lite av varje så körde vi till ICA för att handla. Blev som vanligt lite mer än vad som stod på lappen. Lite lyxmat som jag gillar att unna oss.

Fortsatte sen till ställplatsen där vi parkerade. Fanns två husbilar här och vi parkerade där vi brukar parkera. Skönt att slippa trängas tycker vi. Brandrisk ingen såvida inte vår husbil börjar brinna!!

På vägen hit så mötte vi många motorcyklar och jag tror att dom var på väg till en Mc träff i Viared utanför Borås. Där är det en stor Mc träff i helgen.

Nu så är det gratis igen att använda toa/dusch här. Koden finns ovanför informationsbladen på väggen utanför. Tydligen så har dom fått bort tiggarna som samlades här för att använda faciliteterna.Här är det verkligen säkerhetsavstånd mellan husbilarna. Visst är det skönt med utrymme mellan husbilarna?

Zacko är väldigt nöjd med att nu ha gräsmatta utanför husbilen.

Lilla övervakningmusen kollar så att jag sköter min vackra orkidé på rätt sätt. Har vattnat den i dag. Den är så vacker tycker jag.

Vi har tänkt vara kvar här i morgon också. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 juli
Husbilen på plats igen

Sov som väntat uselt i natt och var så stel och rådbråkad i kroppen när jag vaknade. Det var Hasse också. Efter lite uppmjukande rörelser så kändes det lite bättre. När jag sedan kom ut med Zacko i den varma vackra morgonen för promenaden så mådde jag strax riktigt bra (fast jag var trött). Det var 15 – 20 plus och bara en svag vind.

Den lilla hamnen bakom sopsorteringen är väldigt mysig.

På andra sidan ån så växer dessa vackra lila blommor i mängder.

Tittade på tv på förmiddagen vilket jag mycket sällan gör. Men i dag så tyckte jag det var mycket intressant att titta på nyhetsutsändningen där statsministern skulle tala om hur den nya regeringen skulle se ut. Har följt nyheterna under dagen med stort intresse men inte blivit så mycket klokare genom att lyssna på alla så kallade experter. Men en kris är det. 

Sedan så var det bara för oss att vänta på att det skulle komma ett sms från verkstan att husbilen var klar. Men det dröjde och dröjde. När klockan blev två så ringde jag och då upptäckte jag att min lur inte fungerade. Stängde av den och startade den igen. När den äntligen kom igång igen så hade jag fått ett sms om att husbilen var klar. Vi körde omedelbart till Borås.

När vi kom dit så gick vi in för att betala och det var inte billigt men det var absolut nödvändigt. Inte alls bra när oljan rinner ut. (Kan till och med jag förstå som inte fattar något om motorer).

Körde sen hem och parkerade på ”vår” plats. Så skönt att ha vårt hem på hjul på plats igen. I natt så kommer jag nog att sova riktigt bra hoppas jag.

I morgon har vi tänkt lämna Rydal och vi har väl inte riktigt bestämt oss åt vilket håll vi ska köra. Troligen blir det österut.0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 juli
Lämnade husbilen till verkstan

Uppe med tuppen är inte min grej. Kvart i sex lämnade jag sängen och var bara så trött. Hade som vanligt sovit dåligt som jag alltid gör när jag ska upp tidigt på morgonen. Vädret var härligt friskt och temperaturen 15 plus. Solen höll på att komma fram bakom molnen och Zacko och gick iväg. Efter ca 10 minuter var jag hur pigg som helst (nästan).

Hasse for i väg med husbilen för att lämna den när dom öppnade på morgonen. När jag kom tillbaka så la jag mig på soffan för att sova en stund. Hasse kom tillbaka strax innan 8 med lånebil. Efter ca 20 minuter så ringer dom från Borås Bilhall. Det var någon fel på oljetråget och det skulle behöva bytas och det skulle dom kunna få hem tills i morgon. Det var ju inte så mycket att välja på tyckte vi, bara att köra på.

Det innebar att husbilen skulle stå kvar där tills nästa dag. Vi tog lånebilen och körde till Bilverkstan för att hämta lite av varje som vi skulle behöva under dagen och i morgon.

 

Här står vårt hem på verkstan.

Känns så tomt i Rydal när den inte står på sin vanliga plats och man kan gå ut och hämta det som man saknar ibland.

Eftersom vi inte tog någon middagsmat med oss så blev det pizza ikväll. Beställde från https://onlinepizza.se/ och pizzorna kommer från Fritsla kök och bar. I kväll så var maten tyvärr kall när vi fick den men smakade bra ändå.

Så i natt så får vi sova i soffan. Den är mycket bekväm och skön att sitta i men inte alls bekväm att sova i. Blir inte så mycket sömn i natt heller.

Hoppas att inget hakar upp sig utan att vi kan hämta husbilen i morgon.0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 juli
Det där med påslakan

Återigen en mulen morgon men rätt så varmt 17- 21 plus och svag vind. Vanliga promenaden det är enklast.

Sen var det dags för mer promenerande nämligen fram och tillbaka till tvättstugan. Det är så tråkigt med absolut nödvändigt ibland.

Sedan det där med att dra på påslakanet på täcket. Hade sett en video på FB om ett bra sätt att göra det på.  Hittar inte filmen igen så jag ska försöka förklara. Man lägger påslakanet med avigsidan ut. Därefter lägger man på täcket och rullar sen ihop det så att öppningen kommer sist. Då ska man vända det ut och in och rulla upp och vips så är det hela på plats. Såg enkelt ut.

Första problemet var någonstans jag skulle lägga ut det. Är ju inte så stora ytor i husbilen och vi har ju enkelsängar. Men det löste sig och jag rullade ihop och efter en del besvär vände det. Rullade ut det igen och inte blev det bra. Täcket var hur knöligt som helst därinne. Efter en del skakande och blev det bättre. Sen var det bara att köra in armarna och få det ordentligt på plats. Nästa täcke hamnade i påslakan på det vanliga sättet.

När jag var klar gick jag till lägenheten och la mig på soffan för att vila för då var jag trött.

I kväll så tittade vi på fotboll och Sverige förlorade lite snöpligt mot Italien. Det hade nog ingen räknat med efter vad jag kunde förstå.

I morgon ska vi gå upp redan innan 6 för Hasse ska köra husbilen till Borås Bilhall. Hoppas att dom kan fixa till oljeläckan. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 juli
Till rehab och lite annat

Mulen morgon och 17 till 21 plus. Det hade regnat lite i natt för det var lite fått på sina ställen. Det blev den vanliga promenaden med lite uppförsbackar och nerförsbackar. Enkelt att promenera och jag behöver inte fundera för fötterna vet vart dom ska gå. Och det tar omkring en timme.

Strax efter tio så körde vi till Skene och parkerade en bit ifrån rehab utanför restaurang Casablanca där det finns gott om parkeringsplatser. Vi fikade där.

Vid elva så gick Hasse bort till Rehabkliniken om ligger vid Skene lasarett. Är en bit att gå och han går ju fortfarande rätt så sakta men stabilt.

Zacko ville gå ut en sväng och så klart tog jag då ut honom. Vi gick och mötte Hasse som då var på tillbaka. Sjukgymnasten hade varig väldigt nöjd och tyckte att Hasse hade gjort stora framsteg. Det gladde oss båda.  Han fick utökat rehabiliteringsprogram och en ny tid till början av september.

Vi körde sedan till Lidl för fler inköp. Jag gillar deras kolsyrade vatten Saskia samt deras iste med citronsmak så det stod på inköpslistan. Även lite annat hamnade i kundvagnen och bland annat något som dom kallar för donuts persikor. Dom heter Paraguayo och är jättegoda.

Tillbaka i Rydal så satte mig sedan i soffan och slappade och det var bara så skönt.

Men vi hade ett problem. Det är oljefläckar under motorn på husbilen och dom har kommit efter vi hade husbilen på service hos Borås Bilhall http://www.borasbilhall.se/. Ringde dit och förklarade problemet och vi ska dit och lämna husbilen på onsdag morgon.

Jag läste klart ”Fallet Walter Dabney” och den var spännande. Amos Decker, huvudpersonen, är verkligen en annorlunda person. Började sedan på ”Stoft och aska” av Anne Holt. Hennes böcker brukar aldrig göra mig besviken, en mycket bra författare.

 

Fläskpannkaka med rårörd lingonsylt blev det i kväll och det smakade bara så busgott. Inget recept för alla vet väl hur man gör en fläskpannkaka i ugn. Jag googlade på det och fick fram hur många recept som helst. Gjorde till 4 personer så nu har vi lite gott att äta kallt i morgon när man blir sugen på något gott.

Vår tv stod på och det var Lotta på Liseberg och jag slö lyssnade lite på det. Men så hände det. In på scenen så kom det tre väl mogna snygga damer. Det var Lillbabs, Siw Malmkvist och Ann-Louise Hanson. Dom gjorde ett medley som var bara så bra. Still going strong kan man ju bara säga att dom är.

I morgon så är det tvätt som gäller. Tar ju några timmar.0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 juli
Lugn söndag

Morgonen började med sol och svag vind och varmt, det var arton plus i skuggan och i solen var det 25 plus.

Här är en annan del av Rydal på min promenadväg.

Liten hamn med brygga.

Här har någon dumpat en tvättmaskin i diket. Undrar vem så gör då här? Det är så djävla dumt! Det finns ju återvinningscentraler dit man ska köra sina gamla maskiner.

Hasse var nere i källaren i går och kom upp med en tung plastpåse som innehöll en massa kort. Jag trodde jag hade slängt dom men tydligen hade jag inte gjort det. Satte mig en stund i dag och började kolla lite. Rätt så roligt faktiskt. Har inte hunnit med alla än men det är en stor del av mitt liv som inte finns digitalt. Minst 30 år tillbaka i tiden. Ska fortsätta i morgon.

På eftermiddagen så körde vi till Skene och MiM. Behövde fylla på lite som hade tagit slut. Det var rätt så mycket folk som handlade i dag, behövs tydligen söndagsöppet. Eller är det så att vi har vant oss vid att kunna handla alla dagar i veckan. Jag tycker det är bra i alla fall.

Började blåsa rätt så mycket sedan och vi väntade på att det skulle blir regn för det skulle det bli enligt prognosen men det kom inte en droppe. Och skönt var ju det. 

Köpte bakpotatis till middag ikväll samt varsin kotlett. Köttet var dyrt tyckte jag, 36:-  för två kotletter. Men dom var värda det priset för dom smakade verkligen bra och var möra. Det var kött från svenska gårdar.

I kväll så tittade vi faktiskt på en film på ettan. Den hette ”Små citroner gula” och den var trevlig. Visserligen kunde man ju förutse slutet redan från början men det det gjorde inget.

I morgon så ska Hasse till rehab i Skene och det är därför som vi har kört till Rydal i stället för att vara kvar norrut. Det är viktigare att Hasse får kollat upp hur det har gått med träningen sedan han var där för ca 4 veckor sedan. Jag tycker att Hasse har gjort stora framsteg vilket gläder både han och mig mycket. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 juli
Hamnade i Rydal

Varmt även denna morgon, 18 plus, soligt med svag vind. Underbart sommarväder även i dag. Promenerade längs med Vänern.

Sjön låg blank och blå.

Några små hamnar finns lite här och där.

Lite senare blev det lite molnigt men det var mest sol och skönt att sitta ute. Det var minst 25 plus i solen.

I dag blir det 3 dygn som var har parkerat här och det är så länge som man får stå. Vädret var ju strålande så vi bestämde oss för att köra senare på eftermiddagen. Som vanligt så körde det en del husbilar på förmiddagen och det började fyllas på igen. Vid tvåtiden så var det fullt igen. Inte bara vi som tycker det är bra att parkera på en asfaltplan med stora rutor.

Vid tretiden så var det någon i närheten som plockade fram sin gitarr och började spela. Sällskapet där började då sjunga och det lät inget vidare tyckte vi.  Det värsta var en dam som ylade i höga toner, det lät som om någon stack henne hårt med en nål. Dags för oss att dra så vi började plocka ihop vilket inte tog så lång tid.

Vår plats blev upptagen av en annan bil som redan fanns här, han ville ha el. Och hans plats blev upptagen mindre än minut senare.

Vi valde att ta väg 26 mot Skövde och sedan väg 46 mot Ulricehamn. Det var mycket lite trafik. Körde igenom många små fina samhällen så det blev en del rondeller och andra farthinder. Fälten bredde ut sig på båda sidor om vägen och det är så vackert nu. Såg många betande kor också. På ett ställe så var alla på väg hem till ladugården. Var väl dags att bli mjölkade antar jag.

När vi kom till Ulricehamn så körde vi och kollade på ställplatsen men där var det fullt. Fortsatte bort till reningsverket men där var det full med personbilar. Vi körde därifrån och då var det en motorcyklist som vinkade till oss. Jag vinkade tillbaka men jag tror inte att han såg det.

Sen blev det väg 40 mot Borås och där tog vi sen väg 41 mot Kinna. Körde till McDonalds och köpte två hamburgare. Dom tog vi med oss och körde till Rydal. Satte oss ute vid ett bord med bänk och åt dom där. Smakade alldeles utmärkt gott.

Sen var det dags att packa ner datorer och lite annat och bära bort till lägenheten. Jag var bara så jättetrött nu och när allt hade kommit på plats orkade jag bara sitta framför datorn och surfa en stund. Piggnade sedan till och flyttade över till soffan och läste en stund.

Det är Hasses födelsedag i dag men vi firar ju inte så det har varit en helt vanlig dag. 

Blir kvar i Rydal några dagar. 2 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 juli
Så många norrmän

Småblåsig morgon med varierande molnighet och sol, 17 – 20 plusgrader. Ännu så var det fullt här på ställplatsen men när jag kom tillbaka efter ca en timme så fanns det många lediga platser och fler blev det.

Nästan överallt där man befinner sig i Mariestad så syns det stiliga kyrktornet. Det har ett mycket vackert klockspel som spelar upp melodier av olika psalmer. Mycket vackert att lyssna på.

Ligger många fina båtar i gästhamnen.

Jag och Zacko gick bort till den bro som ligger en bit bort och där såg vi över till den närmsta bron. Här gick vi över till andra sidan.

Gick längs med vattnet tillbaka till den första bron som ligger närmast. Här gick vi över till andra sidan (eller första sidan).

Utsikt på andra hållet ut mot Ekudden.

Trots att det var mest molnigt så var det varmt och det var skönt att sitta ute och läsa. Lite sol ibland men rätt så sällan. Gick en del promenader också. Zacko gillar att gå här för det är många hundar som rastas här.

Dom tomma husbilsplatserna fylldes på under eftermiddagen och vid tvåtiden så var här helt fullt igen. Och det är fortfarande mycket norrmän här. Känns som en norsk invasion av husbilar. Åker det iväg tre norrmän så kommer det fem hit.  Dom flesta är väldigt trevliga och hälsar så glatt.

Här lyssnar vi på radio Skaraborg och deras väderrapport. Enligt SMHI så skulle det bli mulet och regn här på eftermiddagen. Vi väntade på det men blev varken mulet eller regnigt. Bara lite molnigt. Det var absolut inget som vi blev ledsna för. Njöt istället av det rätt så härliga sommarvädret.

Så var det dags för EM i damfotboll i kväll. Vi lyssnade på matchen på radion mellan Sverige och Ryssland. Det var så roligt att Sverige vann med 2-0. Vilket härligt lag det är!

I morgon är det dags för oss att fortsätta söderut. Kanske kommer vi till Rydal eller i alla fall i närheten. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 juli
En underbar sommardag

Det är inte bra att tvätta sin husbil på en ställplats.

I går kväll så fick en norrman för sig att han skulle tvätta sin husbil på ställplatsen.

Var väl inte en så bra ide tyckte dom som fick smutsvattnet rinnande utanför sin husbil. Det är väl rätt så korkat att tvätta husbilen på en ställplats, eller hur. Jag har märkt att dom som har stora husbilar ofta bär sig åt som dom vill och nu sticker jag ut hakan när jag säger att norrmän är nästan värst.

Vilken varm och strålande morgon det var i dag. Temperaturen låg på mellan 18 – 22 härliga plusgrader. Himlen var nästan molnfri och det var bara en svag bris. Så fint att promenera längs med Vänern.

Kom fram till detta fina hus med så många och stora balkonger. Finns både inglasade och såna utan inglasning. Verkar att man kan ha bådadera här!

När jag kom hem igen så hade Hasse flyttat husbilen så nu hade vi utsikt över vattnet. Det är trivsamt här så vi bestämde oss för att stå kvar här i dag. Nu på förmiddagen så var det många lediga platser.

Här finns det ett bra utegym. När jag gick förbi här så var det tomt. Jag hoppas att Mariestads invånare använder sig av denna friskvårdsanläggning. Det är en bra satsning av kommunen.

Sedan på eftermiddagen så gick jag en sväng bort till hamnbodarna. Kollade deras utbud. Tyckte att deras räkmackor för 79:- var helt ok.

Här var det mycket folk.

Kö till att lägga i sin båt.

Efter flytten av husbilen så är det inte så illa att sitta och titta ut över vattnet.

Hemma igen så tyckte jag att Hasse skulle cykla iväg och köpa 2 räkmackor till oss vilket han gjorde, Dom åt vi till middag i kväll.

Satt ute i solen i det härliga sommarvädret och läste under dagen. Läste klart ”Där satan har sin tron”. Verkligen två hemska skrämmande fall som verkade ligga långt ifrån varandra. Efter hand så började man inse att dom hängde ihop. Spännande och bra story. ”Fallet Walter Dabney” blir det sen av David Baldacci. Intressant början.

Det var många lediga platser här på förmiddagen men på eftermiddagen så blev det snabbt fullsatt. Många husbilar kom hit och fick köra härifrån. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2017 juli
Fullt med husbilar i Mariestad

Solig och varm morgon, 17 -22 plus och bara en svag vind och nästan inte ett moln på den härligt klarblå himlen.

Gick en härlig promenad på en fin gång/cykelväg längsmed sjön Väsman.

Underbar utsikt över sjön.

Växtligheten frodas på båda sidor.

Får gå över två broar och här den ena. Det är ”djup ravin” under bron tycker jag som är otrolig höjdrädd.

På förmiddagen vid 11 tiden så var det dags för oss att fortsätta söderut på väg 50. Det var mycket trafik när vi skulle ta oss utifrån Ludvika men sedan så glesnade det rätt så fort.

Tog några pauser på rastplatser längs med vägen och det blev bara varmare och varmare för varje paus. Antalet husbilar ökade markant ju längre söderut som vi kom. Efter att ha kört på väg 50 många mil så blev det sedan E 20. Vi körde förbi Örebro och nu var det rätt så mycket trafik.Fortsatte flera mil och svängde sedan av till Mariestad. Mycket trafik genomstan för att komma till småbåtshamnen och ställplatsen. Det är ju semestertid inte att förglömma.

Vi körde till den större ställplatsen och det så väldigt full ut. Men vi hade tur, det fanns en ledig plats här. Körde in dit och parkerade. Här ska det finna ett eluttag till varje plats enligt Husvagn/husbils katalog. Alltså 46 platser/46 eluttag. Men det fanns inte ett enda ledigt! Men vi klarar oss bra ändå när solcellen jobbar på för fullt i detta härligt soliga sommarväder. Klockan hade hunnit bli strax innan 3 när vi kom fram.

Här är det rena husbilsgettot. Platserna är stora och plana med bra avstånd till grannen. Men om man vill parkera dörr mot dörr med stor uteplats emellan så blir avståndet till dom andra husbilarna bara någon meter. Alltså den sida som inte har bodelsdörr. https://www.facebook.com/Mora-Brandk%C3%A5r-111233768966135/

Angående avstånd så länkar jag hit.

Det finns även båtliv här.

Hörde någon som sa så här: Oj vad gullig han är.Jag vände mig om och trodde det var Zacko som dom menade men det var denna urgulliga lilla husvagn. Och jag tyckte som dom. Några fler bilder från veteransbilsträffen.

Här är det en ny husbilsparkering och även här var det fullt på kvällen.

Trevlig plats att sitta och ta igen sig på en stund under cykelturen.

Så mycket bättre var det när vi var längre norrut. Inte alls så trångt och med lite friar vidder.

Pratade med ett par klubbkamrater som bor i Gislaved och det var trevligt. Kul att träffas och vi ser fram emot nästa gång.

Kvällen var ljummen och det var skönt att vara ute till rätt sent. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentarTalkActive Blog - Copyright 2017 - Talkactive ApS - all rights reserved.