Välkommen hit.

 

Detta handlar om vårt husbilsliv, våra resor

samt mina tankar och funderingar.

Vi har lata dar och tar det lugnt.

 

 


Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 augusti
Lite höstfärger

Mulen morgon och milt, 17 plus. Det var hög luftfuktighet med hög regnrisk alltså regnplagg på. Kom inte en droppe på vår promenad och det var ju skönt.

Nu börjar naturen skifta över till höstfärger och ormbunkarna har blivit bli vackert brunröda.

Träden har börjat tappa löv och man ser genom skogen ner till sjön.

Rödvita flugsvampar pryder dikeskanten här.

Svampar är det gott om och vad detta är för sort har jag ingen aning om.

Ljungen lyser upp med sina vackra ljuslila färger.

Och tänk att jag hittade smultron också.

Dagen fortsatte sedan med regnskurar och uppehåll om vartannat. Någon sol såg vi inte till. Passade på att gå ut med Zacko när det var uppehåll.

Här är det bra och gratis Wifi så vi satt mycket vid våra datorer i dag och surfade på internet. Spelade lite olika spel och eftersom vädret var rätt så taskigt så kändes det bra att syssla med detta i dag.

Dagen gick fort och det blev kväll och dags för mat. Bruna bönor med rimmat stekt fläsk smakade jättegott. Detta är mycket mättande och vi var trötta efter maten.

I morgon så är det dags för oss att köra till Rydal. Har lite som är inbokat några dagar framåt. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 augusti
Tack och hej då för en trevlig helg

Började mulna till under sena kvällen och natten. Framemot femtiden så började det regna och lite åska hördes på avstånd.

Sov lite längre i dag och när Zacko och jag gick iväg vid halvnio så var det uppehållsväder. Gick till Valhall Park och den stora gräsmattan som igår var full med bilar var i dag helt ödsligt och tom.

Helt fantastiskt att det inte fanns ett enda litet papper, burk eller flaska här. Allt var prydligt hopplockat i svarta platspåsar. Inte pantbara burkar/flaskor förstås, dom hade redan blivit upplockade av traktens pantare. Bra jobb dom gör.

Bra jobb gör även dessa pojkar som samlar in alla sopbehållare av papper som hade funnits utställda på många platser i området i går.

På hemvägen så gick jag och hämtade frallor. Mötte många husbilar som var på väg härifrån och det blev en del vinkande. Fick också tillfälle att snacka en stund med ett par vänner som var på väg härifrån. Vid bullvagnen träffade jag en trevlig tjej och vi gick under glatt samspråk till våra respektive husbilar.

Vid tiotiden så körde vi bort till E4 och det blev norrut. Efter ca en timme så stannade vi vid en rastplats för att fika. Gott med frallor tyckte vi. Fortsatte sedan när vi var klara. Jag käkar ju långsamt så det tog ju lite tid.

Molnen kom nu ikapp oss och det började regna. Ibland var det duggregn för att sedan övergå till störtregn för att sedan………

Stannade sedan till vid köpcentret utanför Ljungby för att handla lite. Gick in på City Gross och där var det så stort att jag nästan gick vilse innan jag hittade bort till kassorna för att betala för mina inköp.

Vi fortsatte sedan en del mil norrut. Vid tretiden så kom vi fram till Hyltena vid Lovsjön och körde till ställplatsen vid Statoil och parkerade där. Kändes som att vi hade tillbringa hela dagen på väg i husbilen. Gick ner till macken och betalde för två nätter och deponerade 100:- för att få nyckel till elskåpet. Det är så bra att ha el när det är regnigt väder utan sol. Dessutom så finns det bra gratis internet här och trevliga promenadvägar.

Det var lite småregnigt med lite uppehåll ibland och då passade jag på att ta ut Zacko på en kissetur. Han blev ju lite våt ändå för det var ju vått på marken och i buskarna som han absolut skulle in i och nosa.

I kväll så åt vi fläskfilé med bratkartoffel och beasås och det smakade bra. Sedan så satt jag en bra stund och surfade runt på lite olika sidor på internet och tiden gick bara så fort.

Vi stannar kvar här i morgon också om inget oförutsett inträffar.0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 augusti
En dag med bilar och annat

Min telefon ringde klockan 7 i morse och jag svarade. Hörde en röst säga ”ringde fel, ursäkta”. Jag mumlade något yrvaket till svar och tryckte bort samtalet. Så var jag vaken men långt ifrån pigg. Låg kvar en stund men kunde inte somna om så det var bara att gå upp.

Vädret var lite småmulet men med en del sol och det var lite småblåsigt. Temperaturen var på 17 plus. Gick upp till parken

Blåsorkestern var i full gång med att spela glad musik och det låter störtskönt när dom spelar. Man blir liksom glad i hela kroppen.

Gick bort till matmarknaden en sväng och här var det ännu inte mycket folk. I stånden höll utsällarna på med att plocka upp sina varor.

Det var många veteranbilar som kom körande och dom körde bort och parkerade på ett stort fält i väntan på att dom skulle köra iväg på Lergökarallyt som skulle starta klockan 10.

På hemvägen så valde jag att gå på gatan där många husbilar hade parkerat. Det satt en del ute i solen och njöt. Tog lite tid att gå där för det var många som jag ville stanna och prata med. Är alltid trevligt att träffa gamla och nya husbilskamrater och prata en stund.

Hasse tog sin cykel och for iväg för att fota lite. Här har han parkerat sin elcykel framför en Koenigsegg. Visst är den läcker? Bilen alltså!

En hel del veteranmopeder på väg att köra sitt rally.

Satte mig sedan ute i solen för att fika men det blev sent i dag. Fick trevligt besök nämligen. Jag hann sedan dricka mitt kaffe och äta min fralla så kom nästa  trevliga besök för en pratstund.

Sedan så var det dags att ta en promenad till parken och titta på bilar och annat.

Lill-Babs var på scenen klockan 2 och henne ville vi lyssna på. Det är helt otroligt att hon har hållit på i 62 år som artist.

Vi gick sedan bort till matmarknaden och nu var det fullt med folk här. Om man ville köpa något att äta så fick man köa länge. Det blev ingen stekt sill med mos för oss i år. Men vi köpte en tvåliters dunk med äpplemust som smakade jättegott. Husbilsklubben hade 20:- rabatt på dunken som kostade 125:-.

Denna lilla trehjuling väcker lite minne ifrån ungdomen.

Nu har bilarna börjat komma tillbaka ifrån rallyt.

Vi gick sedan sakta hemåt till husbilen och det blev några stopp för trevliga pratstunder. Satte oss sedan ute i solen och läste och njöt av det behagliga vädret. Det var inte lika varmt som igår.

Jag var trött på kvällen och när Hasse föreslog att vi skulle dela på en kebabpizza så tyckte jag efter en stund att det var en bra ide. Det smakade gott och jag blev lite för mätt.

Hasse cyklade iväg för att slänga sopor och jag tog en promenad med Zacko. Hittade Hasse där han hade stannat för att snacka med några trevliga bekanta. Jag blev också stående där en stund. Det kom förbi andra vänner som vi pratade med. Blev mycket prat under en timmes tid. Sedan blev det lite kyligare och vi gick hemåt. Det var en del som satt ute och festade och sjöng och stämningen var god mellan en del av husbilarna.

Det har varit en mycket trevlig dag med härligt augustiväder. I morgon är det dags att börja köra norrut. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 augusti
På plats i Valhall Park, Ängelholm

Lika varmt i dag fast det var lite höga skyar på himlen på morgonen. Det var 20 plus och svag vind.

Gick mot centrum i dag och här är det också trevligt att promenera.

Några bilder ifrån stan. Det är en trevlig stad med en hel del att titta på. Köpte frallor på torget i ett mysigt konditori. Zacko satt inom synhåll utanför och han märkte inte att jag var förvunnen några minuter för det fanns så mycket som doftade intressant.

På vägen tillbaka så gick jag genom några mycket fina små gator. Husen här är mycket gamla, charmiga och välbevarade. Skönt att gå i skuggan och gott att det fläktade lite.

Det var skugga som gällde i dag också när jag skulle sitta ute och fika. Efter hand som solen flyttade sig så gjorde jag det också.

Vid tretiden så tyckte vi att det var dags att köra. Det var bara 4 mil att köra dit vi skulle. Körde bort till E 6 och körde söderut. Efter en stund så körde vi över Hallandsåsen och Skåne bredde ut sig framför oss. Nu var åkrarna skördade och det var mycket stubb på dom stora fälten. Efter en stund så svängde vi av mot Ängelholm och kom strax fram till Valhall Park. Vi kom fram till mottagningskommittén och fick lite info.

Sedan så körde vi ner genom den långa gatan som var kantad med husbilar och parkerade där vi brukar stå. Utsikten är ju inte så pjåkig.

Det var många husbilar som hade kommit. Om alla kommer så kommer det att vara 150 husbilar här, inte illa.

I morgon så är det dags för Lergökarallyt och då är Valhall Park full med många hundra veteranfordon. Det är bilar, mopeder, traktorer och mycket annan som har en motor och hjul.

Lite senare på eftermiddagen så började det att bli lite molnigt och det började också blåsa en hel del och temperaturen sjönk med några grader. Kändes faktiskt skönt.

Här kan man träffa många gamla vänner och lära känna nya klubbkamrater och det är roligt. Det var också trevligt när det stannade en personbil här och vi fick hälsa på ett trevligt par som vi brukar träffa när vi är i Spanien. Så trevligt att se att ni har det bra och vi ses i vinter hoppas vi. Sedan så blev det en del trevliga återseende och fler blir det i morgon.

Isterband med dillstuvad potatis och rödbetor åt vi till middag i kväll. Det smakade jättegott och det blev även  i kväll lite senare mattid.

Efter maten så försvann Hasse ut på egna äventyr och jag hade ingen lust att ränna runt så Zacko och jag stannade hemma. Det blir tillräckligt med ränna runt i morgon. Vinden hade slutat blåsa och det var riktigt behagligt ute och det var skönt att sitta med öppen dörr.

Ser fram emot en trevlig dag i morgon med mycket veteranfordon och mingel med en massa goa klubbkamrater. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 augusti
Varm och trevlig dag

Det var 20 plus i skuggan när klockan var åtta på morgonen och i solen så var det minst 25 plus och vinden var svag.

Gick ner till Lagan och där ligger denna fina båt vid kajen.

Finns även en liten småbåtshamn. här.

Det var skönt att komma in i den lummiga grönskan och få lite skugga.

En liten ö ute i ån.

Zacko var mer intresserad av att undersöka varje centimeter av marken än att promenera så det gick rätt så sakta i dag. Men det gjorde egentligen ingenting för det var för varmt för att promenera i raskt takt.

Längs med å kanten så var det var några som fiskade men jag vet inte om dom fick någon fisk. Men det så fridfullt ut.

Det var en del kanotister på väg nere på ån på eftermiddagen.

Den fina båten är på väg ut på en liten tur på Lagan. När den far ut och när den kommer tillbaka så tutar den fyra gånger i olika hesa tonläge.

På eftermiddagen så kom det ett par vänner till oss och parkerade här med sin husbil. Det var verkligen jätteroligt att träffa dom igen, det var ett bra tag sedan sist och vi hade mycket att prata om. Dom var på väg till Ängelholm så dom fortsatte efter ca en timme. Vi ses till helgen igen.

Lite senare så kom det en husbil och parkerade här och ännu senare så kom det en till. HBK märke, ja.

Helstekt fläskytterfilé med kantarellsås och kokt potatis åt vi till middag i kväll. Smakade jättegott. Vi åt inte förrän halvåtta när det hade börjat svalna lite.

I morgon så kör vi några mil till en husbilsträff och det ska bli mycket roligt. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 augusti
Dagens mål kom vi till idag. Laholm

Underbar sensommarmorgon i Rydal. Solen lyste och det var lite moln, vinden var svag när den kändes och det var 17 – 25 plus. Gick den vanliga promenaden och det doftade så gott när jag gick en bit genom skogen. Mötte en person på en timme, det är så lugnt här.

På förmiddagen så läste jag klart ”Och så levde de lyckliga” och den var roande och mysig. En bok av Lucy Dillon är alltid rätt tycker jag. ”Dödlig åtrå” heter nästa bok som jag har börjat på idag och den är skriven av Susanne Ahlenius. Den hade en bra början men kanske lite rå med ett grymt mord.

Halvtvå så tyckte vi att det var dags att köra. Då var allt klart för avfärd. Körde till Kinna och där tog vi väg 41 mot Varberg. Stopp i Björketorp för inköp av en hamburgare till Hasse. Fortsatte sedan och när vi kom fram till Varberg så tog vi E 6 söderut. När vi kom till Heberg var det dags  köra av till Laxbutiken och stanna för att köpa varsin laxtallrik. Hasse och Zacko stannade kvar vid husbilen och jag gick och handlade.

Vi fortsatte sedan och körde förbi Halmstad där vi tog av mot Laholm. En kort stund senare kom vi dit. Fanns ingen husbil på ställplatsen och vi parkerade på ytterplatsen med gräs utanför bodelsdörren.

Vilken härlig utsikt vi har här.

Kan det bli så mycket bättre.

Vädret var soligt och varmt och Hasse satte ut våra stolar. Där satt vi sedan och njöt och läste och kollade ibland ut över den bedårande utsikten. Zacko mådde gott och han krafsade runt i gräset för att göra en liggplats till sig. Sen la han sig där och sov. Men på bilden så kollar han vad matte håller på med. 

När det var dags för att äta vår goda laxtallrik så gick vi och satte oss här vid rastplatsbordet. Ja, det smakade verkligen supergott.

Det kom sedan hit tre husbilar till och två av dom hade HBK märke på husbilen. Den tredje hade inte det men den kom ifrån Nederländerna.

Sedan så gick solen ner och vi flyttade in. Det är varmt här i kväll och vi satt med takluckor, dörr och fönster öppna.

Vi blir kvar här i morgon, det är vi nästan säkra på. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 augusti
Tvätt och sedan en lat eftermiddag

Uppe med tuppen för att gå ner till tvättkällaren och mata tvättmaskinerna med smutstvätt. Det var fort gjort, var bara två fulla maskiner. Sedan så gick jag och Zacko på vår runda. Det var mulet och jag trodde det skulle bli regn så jag hade tagit på oss regnplagg. Men det blev inget regn och det var inget som jag var ledsen för.

När vi kom tillbaka så lämnade in Zacko till Hasse i lägenheten och fortsatte själv till tvättkällaren. Det var dags för att tömma maskinerna och hänga en del och lägga en del i torktumlaren. Gick sen till lägenheten. Efter någon timme till så blev det ytterligare en promenad dit för att plocka ihop det som nu var rent och torrt och lägga/hänga det på plats i husbilen.

Sen så blev det problem med internet. Kunde inte komma ut på en del sidor men det gick däremot bra på andra sidor. Mycket märkligt och frustrerande. Efter några timmar så fungerade det igen som det skulle. Fattade ingenting, det där internet lever ett eget liv ibland.

Eftermiddagen var annars lugn och jag tillbringade några härligt lata timmar i soffan och läste. Gillar verkligen min läskudde, är perfekt att använda vid soffläge och även på andra platser. Det var ett mycket bra köp.  Här kan du läsa mer om denna jättebra produkt. http://www.bookseat.se/.

Vädret var mycket varmt i dag och det var skönt att gå ut några gånger med Zacko. Det var växlande molnighet men med övervägande sol. 

I kväll så åt vi ”Pulled Pork” och det smakade som vanligt jättegott. Får passa på att käka det när vi har tillgång till ugn. Det är lite enklare att värma den där.

I morgon så kommer vi att köra några mil söderut. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 augusti
Vårgårda

Lätt mulet med lite sol och ingen vind och 17 plus.

Blev en promenad lite ”på landet”. Zacko gillade inte det.

Här låg det stora högar med ”ufo balar” färdiga för att kläckas. Undrar vad det blir för otäckingar? Visst ser dom lite skrämmande ut?

Någon har byggt sitt fina drömhus ute i skogen men ändå nära till Vårgårda.

En stund efter jag kom tillbaka till husbilen så körde vi mot Borås och klockan hade hunnet bli halvtio. Vi körde på väg 42 och där var det som tur var inte så mycket trafik. Gillar inte att köra den vägen för den är rätt så smal emellanåt. Men när vi kom till Borås så var det rätt så mycket trafik och som vanligt lite stopp på Kungsleden genom stan.

När vi kom fram till ICA Maxi så körde vi bort till parkeringsplatsen där och parkerade. Började med att gå bort till Djurbutiken vid Vettris för att köpa burkmat till Zacko och han följde med så klart. Han ska ju ha veterinärfoder som är anpassat till hans problem med bukspottkörteln och det finns bara att köpa hos veterinärer. Zacko fullkomligt älskade att vara där inne och han gick med nosen i golvet och glatt viftande svans hela tiden vi var där. När veterinären tittade på honom så sa hon att han läser visst Söndagsbilagan här. Och visst var det så, allt skulle ”läsas” väldigt noga.

Innan vi gick till ICA så gick vi tillbaka till husbilen och satte in Zacko som inte riktigt hann med att han blev lämnad ensam. Han var fortfarande lite borta i sin tidning. Det var lite mulet och småregnigt så det var ingen fara för att det skulle bli för varmt för honom i husbilen när vi var och handlade.

Affären här är så stor så det känns som att man går flera km för att hitta det man ska handla. Och det tar sådan tid. Vi är inte här så ofta så vi hittar inte så bra och vi irrar runt rätt så mycket.

När vi var klara och hade packat in maten dit den skulle så fortsatte vi mot Rydal. Stannade vi rastplats Transås för tömning av latrin. Vid tolvtiden så parkerade vi på vår vanliga plats i Rydal. Nu var det hög tid för fika som tydligen har blivit senarelagt den sista veckan. I dag så hade vi köpt ostfrallor på ICA och dom smakade supergott.

Bar sedan in datorer och lite annat till lägenheten som vi behöver ha där när vi är där. Det är inte så mycket som vi flyttar på. Blev sedan en del tid vid datorn på eftermiddagen.

Gick bort till tvättkällaren och bokade en tvättid och det blev en tid tidigt i morgonbitti. Känner mig redan trött.

Sedan så var det en del brev att sprätta upp och det var rätt så fort gjort. Fick påminnelse om att boka tid på Blå Stjärnan för Zackos vaccinationer och det fixade jag till under eftermiddagen.

Vi har längtat efter fläskpannkaka och det gjorde jag till middag i kväll. Det var bara så himla gott och vi blev verkligen jättemätta.

Jag tittade faktiskt på tv en stund i kväll och det var först ”Vi som vet mest” och det var trevligt som vanligt. Sedan så var det ”Antikrundan” med höjdpunkter ifrån sommaren och det var verkligen trevligt. Efter det så stängdes den där apparaten av och jag lyssnade på radion i stället.

För övrigt så tycker jag att mordet på en blott åttaårig pojke i Göteborg är så fruktansvärt. Och jag känner att detta är ett brott som alla i vårt land verkligen tycker är hemskt. Och det är inte det första! Om det är ”gängrelaterat” eller inte tycker jag inte har någon betydelse. Det som gäller är att vissa ”gäng” inte alls har någon heder alls över huvud taget och det är bara att beklaga. Om bara hälften är sant om vad jag har hört så är det så hemskt.

Nu så tackar jag för mig för i kväll. Gonatt och sov gott.0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 augusti
Flera mil söderut

Morgonen var lite mulen men solen tittade ofta fram mellan molnen och det var varmt, 18 plus och vindstilla. Det var mycket folk ute när jag gick iväg strax efter nio, hade sovmorgon i dag. Kom inte så långt för det var en några som stannade och ville prata och det var ju trevligt. Gick en liten kortare runda i dag för vi skulle gå på loppisen sedan.

Loppisen finns längs med grusvägen som man kör för att komma till sjön. Det är bakluckeloppis och den var väldigt välbesökt. Det fanns några stora vattensamlingar lite här och där och dom fick man gå runtom. Nästan alla gjorde det utan barnen som passade på att hoppa och plaska runt i pölarna.

Utbudet på denna loppis är stort och här finns det mycket att köpa och man kan säkert göra riktiga fynd beroende på vad man är ute efter. Vi handlade inget vilket är rätt så vanligt för oss.

Fikade sedan när vi kom hem igen och sedan så var det dags att lämna Sandbäckstjärn för denna gång. Kryssade långsamt fram på grusvägen mellan stånden tills vi kom ut på den större vägen. Vi valde att köra E 45 söderut för vi tycker den är trevligare än E 20. Trafiken var ibland mycket tät för att sedan bli gles några mil och sedan så tätnade det igen. Vi mötte många husbilar som var på väg norrut och det blev en hel del vinkande. Vädret var mulet och soligt om vartannat men det blev varmare ju längre söderut vi kom.

Tog som vanligt en hel del pauser och när vi stannade i Sollebrunn och gick ut så slog värmen emot oss. Det var 24 plus ute och vi var inte riktigt beredda på att det skulle vara så varmt.

När vi kom fram till Vårgårda så tyckte vi det var dags att stanna för dagen. Körde bort till OKQ8 macken och parkerade där. Utsikten från dörren är inte så illa för att vara på en mack.

Framför oss så finns E 20 med mycket trafik som vi gillar att titta på och lyssna till. På kvällen så avtar trafiken och det blir lite lugnare och tystare.

Kokte spagetti i kväll och det smakade ypperligt med en god pastasås med räkor och kräftor.

I morgon så drar vi till Rydal. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 augusti
Kräftskiva

Riktigt varm morgon fast det var mulet, 18 härliga plusgrader och vindstilla.

Gick en sväng med Zacko som vanligt och kom förbi tivolit där det också var marknad.

När jag kom hem igen så var det dags att gå runt och sätta upp frågorna till tipsrundan som Hasse och jag skulle hålla i. Kul att kunna hjälpa till tycker vi. Den började klockan tio och då så kom det folk för att hämta tipskuponger för att gå runt och den korta rundan med tolv frågor. Det var rätt så många som gick tipspromenaden. När klockan var 12 så var den slut och dom som gick sist plockade ner lapparna och tog dom med sig tillbaka.

Innan jag fikade så gick jag och tittade på visningsbilarna som var här i dag. Dom var trevliga men ack så små kök dom hade. Kom återigen fram till att den husbils som vi har är den bästa för oss.

Vi blev ombedda att passa en liten vovve medan husse och matte tog en tur till stan och det var vi gärna. Lilla Tessan och Zacko kom så bra överens och dom kunde dela stol en stund. Sedan så föredrog Tessan att ligga stolen och Zacko låg på marken vilken han gillar att göra. 

Det var många som tog sig in till centrum där det var mycket att hitta på i helgen men det var en del kvar också.

Det var en pilkastningstävling också och den var en del som ställde upp i denna tävling. Här är det final och det är inte vinnaren som kastar på bilden.

Jag tillbringade sedan en del tid med att rätta tipskupongerna och det fanns en med tolv rätt och en hel del med elva rätt. Sedan så överlämnade jag det till träffvärden.

Träffvärden är i full gång med att organisera prisutdelning. När klockan var fem så var dom flesta samlade och prisutdelningen började. Det var pilkastningen som hade en vinnare och så var det vinnare i tipsrundan som skulle få sina priser. Sedan så var det lottdragning på medlemsnummer och där var det många som fick priser men inte vi.

Sedan så var det dags för kräftskivan att dra igång. Det fanns 87 kilo kräftor och räkor att göra slut på och vi var 54 husbilar där. Dessutom massor av gott bröd och några kilo vitlöksdoftande aioli. När alla hade ätit så mycket dom orkade kunde vi gå och hämta det som kvar och jag hämtade lite räkor och kräftor att ha till i morgon.

Vi hade tur med vädret och kunde sitta ute och sörpla med skaldjuren. Vi hade mycket trevligt sällskap och vi hade mycket att prata om. Vid halvnio så började det regna.

Då blev det bråttom att ta hem sina stolar och bord. Vi gick hem och många andra gick också hem och sen tillbaka för att sitta i lokalen och lyssna på musiken och kanske dansa lite till orkestern som hade börjat spela.

Jag var trött och valde att sitta i husbilen och koppla av tills det var dags att ta ut Zacko en sista gång.

Det började störtregna vid tio så jag väntade en stund med att ta ut Zacko. En halvtimme senare var det uppehåll och jag gick en sväng. Pratade med några som stod utanför lokalen. Orkestern hade paus men började spela efter en stund. Dom spelade bra musik och jag stod kvar och lyssnade en stund innan vi gick hem för att sova och fortsätta lyssna tills dom sluta spela vid tolvtiden. Det har varit en trevlig dag. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 augusti
Nu är vi i Karlstad

Molnen hade parkerat sig här över oss denna morgon. Blåste inte så mycket i dag och det var skönt. Det var milt och 16 plus, rät så skönt. Gick längs med sjön, egentligen inget att fundera över, det är en bra promenadväg.

När jag kom tillbaka till ställplatsen så var det bar tre platser som var upptagna, såg nästan lite ödsligt ut.

Vid ettiden tyckte vi det var dags at köra till Karlstad. Tog ca en timme att köra dit, det var inte så mycket trafik förrän vi närmade oss den stora staden. På långt håll så såg vi att det var husbilar parkerade dit vi var på väg.

När vi kom fram dit så parkerade vi på samma plats som vi har stått på alla gånger som vi har varit här. Det var många husbilar som redan hade kommit, dom flesta tror jag.

Det står husbilar parkerade lite överallt.

Det fanns tre visningsbilar på plats här. Det var Husbilslandet som var här med en Morelo och två Knaus. Gick och kollade på dom och dom var verkligen jättefina men inte riktigt i min smak. Lite för eleganta och lyxiga.

Vädret var lite mulet en med en del sol mellan molnen. Jag stekte bacon och ätt till oss på eftermiddagen och det smakade jättegott. Skulle egentligen göra det lite oftare.

Sedan så var det dags för att gå och mingla lite vid husbilarna. Kul att träffa gamla vänner och lära känna lite nya husbilskamrater.

Klockan 17.00 var det dags för lite info. Vi tog våra stolar och satte oss på lämpligt ställe. Regnet hängde över oss men det blev bara några enstaka droppar.

Nu var det också dags för oss att hämta varsin flaska ”skumpa” att skåla i. blev lite rusning. Träffvärden informerade oss om vad som skulle hända i helgen. Här är det inte mycket inbokad utan man gör vad man själv vill göra.

Till knytisen i kväll så gjorde jag en väldigt läcker kantarellstuvning. Hasse hade köpt kantareller i Karlskoga i ett litet stånd där. Stuvningen la jag på mini mjuka tunnbröd och gjorde en rulle av det. Sedan så rullade jag in rullen i folie. Det var perfekt att ta med sig till knytis och det smakade verkligen jättegott.

Strax innan sju så började det att regna lite och då blev det bestämt att vi skulle sitta inne. Där fanns det gott om plats för oss alla. Vi hittade lediga platser som vi slog oss ner på och där fick vi trevligt sällskap.

Lite bilder ifrån kvällen.

Men som vanligt så blev det enligt mig en mycket hög ljudnivå och det är något som jag har svårt att stå ut med. Så det blev som vanligt att jag gick hem till husbilen och lyssnade på radion.

Jag har tinnitus och det är jag inte ensam om. Vi som har detta har det jobbigt med att sitta och i en lokal där det är mycket surrande av folk som alla pratar i mun på varandra. Kan inte höra vad någon säger över huvud taget. Därför valde jag att gå hem till husbilen och lyssna på radio. Och så klart blev Zacko jätteglad för att vi satt hos honom i husbilen samt att vi gick en liten runda med honom.

Hoppas att fotbollslandslaget fixar till ett guld till Sverige i kväll. Men det är mycket bra med ett silver också. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 augusti
Blåsigt

Blåsigt, mulet men inte så kallt, 15 plus och sol var det inte så mycket av. Gick längs med sjön som var grå med små vågor.

 

Jag gick ut på udden där Bofors kanotklubb håller till. Det är mysigt att gå här.

 

Man kan se husbilarna i grönskan på andra sidan vattnet. Det är verkligen en trevlig plats att stå på.

När jag kom tillbaka till ställplatsen så såg jag att ett par husbilsvänner hade kommit hit igen. Eftersom dom var ute så gick jag dit för att snacka en stund. Det var så trevligt att jag blev stående där längre tid än vad jag hade tänkt fast det kändes lite kallt i blåsten. Det fick till följd att även i dag så blev sen frukost.

Hasse och jag hade tänkt gå in till centrum på eftermiddagen men vi tyckte det blåste för mycket och det var risk för regn men det kom inget. Jag passade på att frisera Hasse i stället.

Mitt på dagen så var det några lediga platser här och även eluttag men det varade inte så länge. Vid fyratiden så var det fullt här igen. På kvällen så var det några husbilar som hade parkerat på fältet bredvid som vanligt.

Eftermiddagen förflöt snabbt och här hände absolut ingenting. Dom flesta vistades inne i sina husbilar på grund av blåsten. Synd att det skulle blåsa så mycket för luften kändes annars rätt så mild.

Stekt kycklingbröst i gräddig currysås och kokt ris var riktigt gott till middag i kväll.

I morgon kör vi till Karlstad och husbilsträffen med kräftskiva. Ska bli riktigt roligt. Hoppas att det blir bra väder så vi kan sitta ute. 3 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 augusti
Liten tur på stan

Mulen morgon med svag vind och det var milt, 15 plus. Gick mot centrum och det hade Zacko inget emot. Började gå till ställplatsen för husvagnar/bilar som ligger centralt. Det är en grusplan utan markeringar på backen och där var helt tomt. Där träffade jag en jättetrevlig dam med en lite söt yorkshireterrier tik som ville hälsa på Zacko och han ville hälsa på henne. Under tiden som hundarna bekantade sig med varandra och busade lite så pratade vi människor med varandra. Det var verkligen trevlig och jag blev stående där i närmre 20 minuter.

Sedan så gick vi mot centrum och blomsterprakten här är mycket vacker.

På torget så var det en liten klädmarknad. Fanns även många små stånd där det såldes blåbär och kantareller.

En fin fontän finns här också.

När jag närmade mig ställplatsen så kom det en husbil därifrån och paret som satt där fram vinkade glatt till mig och jag vinkade tillbaka. Kände igen husbilen.

När jag hade varit hemma en kort stund så knackade det på dörren och utanför så stod ena hälften av våra vänner. Det var dags för dom att köra och vi hoppas verkligen att vi snart träffas igen.

Sedan så kom hunden Nora, som bor granne med oss, hem och vi släppte ut Zacko.

Nu blev det en del bus. Dom sprang runt och lekte en stund men sedan så nosade dom bara runt och lite på varandra ibland.

Men när Hasse kom med lite godis så satte sig bägge två och väntade på det goda. Visst är dom fina?

Det blev sen fika i dag också, börjar visst bli en vana. Vädret var mulet och lite blåsigt så det var skönast att sitta inne i dag. Gick några svängar med Zacko som vanligt.

Vi var sugna på pommes till middag i dag. Eftersom jag inte kan göra pommes i husbilen så bestämde vi oss för att köpa hamburgare och det kan man göra hos https://onlinepizza.se/. Gick in på deras hemsida och letade upp en lämplig restaurang och det blev Pizzeria Milano. Beställde två ostburgare med pommes och med utkörning och onlinebetalning så kostade det 135:- ett mycket rimligt pris. Nu strulade det till sig med utkörningen för budet kunde inte hitta adressen i sin GPS. Men efter några samtal och sms så lyckades han hitta hit men det tog över en halvtimme. Trodde att pommesen skulle vara mjuka och sladdriga men det var dom inte. Dom var varma, spröda och jättegoda. Ostburgaren var också mycket god. Himla bra att kunna beställa mat och få den utkörd till husbilen när man känner sig lite lat ibland.

Efter maten så satt vi mest och kollade på datorn och lyssnade på radio precis som vanligt. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 augusti
Fortsatt härligt väder

Även denna natt var kylig ner mot 8 plus men morgonen var solig och temperaturen ökade till 15 plus. Det var lite blåsigt och bara några få vita moln på den blå himlen. Gick ett annat håll i dag och nu var det andra hus att titta på.

Vid tiotiden så var vi klara och då körde vi söderut. Det blev en bit på väg 63 och sedan så den vackra vägen 205 som kurvar sig genom landskapet av skogar, sjöar och små samhällen. Efter en timme så kom vi fram till favoritställplatsen i Karlskoga.

Där fanns det 4 lediga platser och vi tog en av dom. Alla eluttagen var upptagna så någon el blev det inte i dag. Att parkera här känns lite som att komma ”hem”.

Så här ser det ut framför husbilarna som står längs med vattnet.

Så fort som jag kom ut ur husbilen så kom grannen bredvid fram och hälsade på oss. Hon berättade att hon brukar läsa min blogg och gillade den. Det blev jag väldigt glad för att höra och kände mig samtidigt lite generad. Dom har också med sig en hund som släpptes lös och lekte så fint med Zacko en stund. Det var mycket viftande på deras svansar. Det var trevligt att träffa er alla tre.

När vi körde in här så såg vi att det stod ett par husbilsvänner till oss parkerade på övre planen. Dom kom sedan ner och pratade en stund. Det var ett tag sedan som vi träffades och det var roligt att träffas igen.

Det blev lite sent elvakaffe i dag för det blev inte förrän klockan tolv. Satte oss ute i solen och fikade och kaffet smakade bara så gott. Sedan så satt vi ute hela eftermiddagen i solen och läste och jag gick några promenader med Zacko. Det blåste lite men det var milda vindar.

En bild av skogen som den ser ut en liten bit bort. Även här är det väldigt mycket rönnbär.

Det är fint att titta ut över det solglittrande vattnet denna varma och soliga sensommardag. Sommaren är inte slut riktigt än känns det som.

Läste klart ”Lögnaren” i dag och jag tyckte inte att den var så bra. Tunn story men det är fina miljöskildringar och personporträtt. En del trevliga och rappa dialoger finns det också. Men spännande, inte ett dugg, alldeles för förutsägbar. Började sedan på ”Och så levde dom lyckliga” av Lucy Dillon. Dom böcker jag har läst av henne har varit bra.

Råstekt potatis i fyrkantiga bitar med lök och ostschnitzlar från frysen blev det till middag i kväll. La på en klick vitlökssmör på köttet och det hela smakade alldeles utmärkt bra.

Kvällen var härlig och solen sänkte sig långsamt ner bakom träden och då blev det svalare.

Vi lyssnade på radion och fotboll Sverige – Brasilien i kväll. Det blev en mycket spännande straffsparksläggning som Sverige vann och nu är dom i final i OS. Det är helt fantastiskt och finalmatchen på fredag vill jag inte missa.

Sen så tackar vi så mycket för att vi fick eluttaget av våra vänner i kväll. Ni är så jättebussiga.

I morgon blir vi troligen kvar här. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 augusti
Underbar sensommardag

Det var ner till 8 plus i natt men det hade ökat till 13 plus på morgonen. Solen lyste välvilligt ner över oss från en nästan molnfri himmel och värmde snabbt upp luften och vinden var svag. Hittade lite trevliga smågator med bra trottoarer att promenera på. Efter ca en timmes promenerande hamnade jag på torget och då var det inte långt hem till husbilen.

Utanför husbilen så var det lite skugga ifrån träden så jag satt inne och fikade. Vi gick sedan en promenad till ICA och jag gick in dit och handlade lite. Hasse och Zacko väntade utanför och hjälpte sedan till med att bära hem inköpen. Hasse bar inte Zacko.

Vi hade sedan sol utanför husbilen i flera timmar och jag satt där och läste och njöt av värmen denna härliga sensommardag. Var några enstaka moln på himlen men dom störde inte. Det var en skönt och behagligt lat dag. Ja, inte för Hasse för han bytte stänkskydden vid bakhjulen på eftermiddagen så han var flitig i dag.

Vid hyreshusen en liten bit bort så finns denna fontän och det plaskar mycket i den. Vattnet syns tyvärr inte så bra på bilden. 

En liten bit neråt så finns det en del affärer, turistinfo och lite annat.

Mer rönnbärsträd i kväll och det är mycket rönnbär på alla träd här. Vad jag har hört angående rönnbär så kommer det till att bli en mycket kall och snörik vinter.

I kväll så blev det en favoriträtt nämligen gameldags mjölkstuvade makaroner med stekt falukorv och inte vilken falukorv som helst utan Melkers som är extra god. Vi blev nästan lite för mätta.

I morgon kör vi förmodligen tillbaka till en favorit plats.0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 augusti
Fram och tillbaka

En del sol mellan molnen, svag vind och 15 plus, rätt så behagligt morgonväder.

Blev den vanliga promenaden längs med sjön. Det är mycket äpple på träden och grenarna hänger tungt ner mot marken.

Här ligger det en del små båtar fast förankrade mellan stolparna.

I dag så hittade jag en rastgård för hundar, konstigt att jag inte har sett den innan. Finns även ett hundbad bredvid. Zacko och jag gick in i rastgården och jag släppte lös honom och han sprang runt en stund och busade. När han var klar så gick han fram och ställde sig vid grinden och så var det dags att gå iväg därifrån.

Det var många husbilar som hade lämnat platsen när jag kom tillbaka. Vi fikade och sedan så var det dags för oss att lämna denna favoritplats och då hade klockan hunnit bli tolv. Vi började med att köra bort och fylla vatten. Hade bara kommit dit så var det en husbil som hade kört in på platsen som vi hade lämnat.

Vi körde sedan mot Nora som vi passerade och fortsatte till Lindesberg. Letade oss med hjälp av navigatorn fram till ställplatsen som ligger bredvid golfbanan.

Den såg trevlig ut men vi kände att det inte var någon plats som vi vill stå på. Lite för långt bort från stan. På en skylt så stod det att det kostade 100:- och ville man ha el så fick man parkera på golfens parkeringsplats och då ville dom ha 200:- . Finns en, som det verkade, ny VA anläggningen bredvid. Vi körde iväg till rastplatsen och där får man parkera i 24 timmar vilket vi inte ville. Där stod det att det skulle vara gratis på ställplatsen. Vilket gäller egentligen??

Vi körde tillbaka mot Nora och förbi igen och fortsatte till Hällefors.

Där hittade vi denna parkeringsplats för husbilar/vagnar och här beslöt vi oss för att stanna.

Gick en sväng ner till centrum ca 500 meter. Här finns det 3 matvarubutiker samt en del andra affärer och restauranger. Vädret var soligt och varmt och det var skönt att strosa runt lite och titta.

Pytt i panna med stekt ägg och rödbetor blev det till middag i kväll och det gillas alltid av oss båda. Så blev vi mätta och goa i kväll också.

Rönnbären avtecknar sig mycket vackert mot den klarblå himlen här på kvällen.

Har inga planer inför morgondagen, får väl se vad det blir! 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 augusti
Hyfsat väder

Vädret i morse var mildare, 16 plus, men mulet och lite blåsigt. Tänkte gå på annat håll i dag men min lilla promenadkamrat ville absolut inte var med om det. Han ställde sig bestämt med hela tyngden på sina 4 tassar och tog på sig minen ”inte ett steg till”. Jag vände om och så blev han nöjd och glad och gick framför mig med nosen i marken och svansen rakt upp. Det blev i stort sett samma promenad längs med sjön som dagarna innan.

Solen lyste en del under dagen och trots blåsten så var det skönt. Satt ute och läste några timmar på eftermiddagen tills det började mulna på. Det blev också en trevlig pratstund med ett par grannar som har parkerat snett framför oss. Dom tycker också att denna ställplats är en av dom bästa som dom har varit på. Det är många som gillar denna plats för här var fullt på ställplatsen i dag också. På kvällen så var det 12 husbilar som parkerade runtomkring här.

Gjorde en kycklinggratäng med skivad kokt potatis i botten på järnet. La sedan på kyckling i mindre bitar som jag hade tagit fram från frysen. Hackade soltorkade tomater, lite gul lök och en vitlök som jag fräste ihop i lite smör och la det ovanpå kycklingen och täckte sedan med grädde och riven ost. Fick puttra en stund tills osten smälte. Det smakade jättegott tyckte jag men Hasse gillade det inte. Mycket sällan som han inte tycker om maten som jag serverar.

På kvällen så kom det hit ett par husbilsvänner till oss som parkerade lite bakom oss. Vi snackade en stund och det var kul att träffas igen, var ett tag sedan sist. Det blev snabbt kallare och dom gick hem till sig.

Blev inte en bild i dag för jag hittade inget att fota, så kan det bli ibland.

I morgon så är det dags att låta hjulen rulla igen. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 augusti
Populär plats

Vindarna var svala i morse och det var sol ifrån en blå himmel som bara hade ett fåtal moln. Temperaturen var omkring 13 och det blev inte så mycket varmare under dagen.  Det blev samma promenad längs med sjön i dag också, det är trevligt att gå där.

Vattnet glittrar i solen och små vågor slår in över stranden.

Husen på andra sidan gräsytorna har fin utsikt över Möckeln.

Sedan så blev det molnigare på förmiddagen och solen gömde sig bakom molnen och det blev så småningom väldigt grått. Blev några regnskurar också under dagen och luftfuktigheten var mycket hög.

I dag så var det bara ett fåtal som körde härifrån och det var rusning till dom platser som blev lediga. Så fort som någon började dra ut elsladden så stod det någon på kö för att köra in dit. Sedan så la sig rusning och då var det bara fyra platser kvar nere i skugghörnan men det kvittar ju när det inte är någon sol. Men det fanns ingen ledig el till dom platserna. Lite senare på eftermiddagen så var det fullt även där och dom som kom sen parkerade runtomkring.

På eftermiddagen så var det en husbil här vars ägare höll en plats till sina vänner som var på väg hit med husvagn. Hasse var ute och pratade med dom och talade om för dom att detta var en plats bara för husbilar. Då blev dom lite stötta och undrade vad det var för skillnad på en husbil och en husvagn!! Vad svara man på det?? Hur som helst så kom deras vänner och sedan så körde dom iväg, kanske till campingplatsen.

Rödvinsbräserad fläskytterfilé med champinjoner och lök med kokt potatis smakade jättegott till middag i kväll. Det bli så god skysås som smaksätts med salt, vitpeppar, lite kinesisk soja och en nypa socker.

Det är mycket lugnt här utanför i kväll, är väl ingen som går ut i onödan i detta trista väder. Dessutom så tror jag många sitter inne och tittar på tv och följer OS. Det gör vi också på radion och det är faktiskt riktigt rolig i synnerhet när det går bra för Sverige vilket det gjorde för damfotbollslandslaget i kväll. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 augusti
Sol, regn och hagel

Lätt mulen morgon men med rätt mycket sol. Lite svalt i luften, bara 13 plus och nästan ingen vind. Det var varmare i solen.

En morgonbild på ställplatsen.

Jag gick en promenad på gång/cykelvägen längs med Möckeln. Måsarna hade vi denna tid ensamrätt på badbryggan.

Här är de några som är ute och paddlar på djup vatten med följebåt.

Dom här verkar inte riktigt överens med sina paddlar. Svängde runt dom lite hit och dit. Är nog inte så lätt i början.

Här är det ett gäng som är ute och seglar och bristen på vind gjorde att dom inte kom så långt. Låg nog mest och skvalpade runt.

Förmiddagen var i huvudsak rätt så solig och folk satt utanför husbilarna och njöt i värmen. Karlskogas turistchef med fotograf och familj i husbil var här en stund. Det fotograferades en hel del bland annat med en ”drönare”. Det ska tydligen bli en reklamfilm av något slag om trakterna häromkring. Fick dessutom reda på att det finns långtgående planer på att bygga ut ställplatsen med ytterligare husbilsplatser. Som mest hade det varit 26 husbilar här på en gång i sommar så behovet av fler platser finns.

Strax innan klockan 2 så blev det mycket aktivitet här. Helt plötsligt från typ ingenstans så hade det dykt upp ett moln som började släppa ner lite hagel och regn. Folk fick bråttom med att sätta in sina utemöbler och lite annat. Det varade inte så länge utan försvann lika fort som det hade kommit.

Regnskurar var utlovade under eftermiddagen och den prognosen stämde. Ett stort svart moln placerade sig ovanför för oss och öppnade luckan undertill och släppte ut massor av vatten över oss. Det kom mycket regn under en halvtimme ungefär sedan så blev det lite sol igen.

Men det varade inte så länge och nu så blev det hagel igen och nu var det stora kulor som slog hårt på taket och studsade på gräsmattan och asfalten. Detta varade inte heller så länge och så blev det lite sol igen.

Läster klart ”Levande död” och det var en bra story men lite tjatigt att läsa om alla ”läkemedel” som huvudpersonen hela tiden proppade i sig. Nästa bok heter ”Lögnaren” och är skriven av Nora Roberts. Tycker att den känns lite trög och med otroligt massa folk som virrar runt. Men den tar sig nog och blir lite spännande för det ska ju en spänningsroman vara.

I kväll så stekte jag laxskivor som var skurna som fjärilar och dom fick vi av Hasses bror när vi var i Askers. Dom var jättefina, benfria och smakade bra. Till dom så gjorde jag en sås med kantareller, vitt vin och grädde. Hittade receptet på HBK-s sida för matrecept. Här finns receptet http://www.husbilsklubben.se/forums/t97103/. Det smakade jättegott till fisken. Serverade kokt potatis till. Vi blev lagom mätta och belåtna.

Molnet ser magiskt ut när det belyses av solen som är på väg ner.

På kvällen blev det fullt på ställplatsen och några husbilar parkerade runtomkring och det finns det gott om plats till.

Vi blir nog kvar här någon dag till. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 augusti
Buskallt och snålblåst

Lugnt här i går kväll, nej. Det var en samlingsplats för trailer med kylaggregat att skifta dragbil. Ett tag så var minst 5 sådana här och då lät det en hel del. Vid tolvtiden så var alla borta och det blev tyst. Då hade det börjat regna och man fick lyssna på plaskandet på taket.

Helmulen och grå morgon men inget regn. Blåste lite och det var bara 8 plus och fy vad kallt det var.

Gick en sväng mot centrum och här ligger detta hus som man kör förbi om man kör genom Malung.

Här finns en liten gågata som på morgonen var så gott som helt folktom. Här finns några livsmedelsaffärer plus en hel del andra också. Hade tur på promenaden för det kom inte något regn.

Vid halvett så fortsatte vi söderut. Vädret var tris och det regnade en hel del. När vi kom fram till Ekshärad så var det i stort sett fullt med personbilar där vi brukar parkera mitt emot kyrkan. Eftersom vi behövde handla lite så körde vi till parkeringen utanför ICA Indianen och parkerade. Gick bort till affären och gjorde våra inköp, det som stod på listan plus lika mycket som inte stod där. Men det var sånt som alltid går åt. Kolla sen på parkeringen och där var fortfarande fullt.

Nu så blev det lite dividerande fram och tillbaka. Vart skulle vi nu köra? Hade tänkt stanna en natt här och sedan besöka några andra orter i närheten. Men hur kul är det att kolla på olika orter när det är snålblåst och buskallt. Inte kul alls kom vi fram till. Vi bestämde oss för att köra till Karlskoga.

Våra navigatorer valde väg 240 söderut mot Molkom och Kristinehamn så vi tog den vägen. Här har vi inte kört förr. Det var en smal väg med mestadels bra underlag och mycket gles trafik. Vägen går genom en del skog och många sjöar på varje sida och man kommer genom en del små orter med få till flera hus. En vacker väg att åka på trots att det var grått och regnigt. Vi kom sedan ut på E 18 och susade förbi Kristinehamn och nu var det inte långt kvar till Karlskoga.

Körde till ställplatsen och såg att det var några lediga platser. Den plats som vi helst ville parkera på blev ledig och vi körde dit och parkerade.

Så ser det ut utanför vår dörr i kväll. Det finns rejäla vattenpölar här.

Framför bilen har vi härlig utsikt över sjön. Här är det ju gratis att parkera och kommunen bjuder på el. Inte illa alls och det är skönt att ha el när det är så uselt och kallt väder.

Detta var ju inte alls vad vi hade tänkt oss men det är inte så där roligt att fricampa när det är kallt, regnigt och blåsigt. Inte så kul heller att vistas ute mer än nödvändigt. Skönt att sitta inne i husbilen och ha det varmt och gott utan att behöva tänka på gasolåtgång och batterinivå.

I kväll så åt vi bruna bönor med stekt rimmat fläsk och det smakade supergott denna höstlika kväll. På kvällen kunde vi solen lysa över träden på andra sidan sjön och molnen verkade ha lättat lite. Hoppas på bättre väder i morgon. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 augusti
Fortsatte köra i dag

Mulen morgon och nu börjar det bli lite svalare ute. Det var bara 13 plus i morse och det var en svag vind.

Jag promenerade runt lite bland villorna och kunde se att det var mycket äpple på träden och många har ramlat ner på marken.

På en av parkeringsplatserna så var det en liten frukt och grönt marknad. Det var en del folk som var där och handlade.

Gick ut på bron över älven och tog dessa bilder över hamnen på båda sidor.

Vi lämnad fina Leksand vid tolvtiden och körde mot Tällberg. Valde att köra den mindre Turistvägen och det ångrade vi inte. Det var en vacker väg att köra och när vi kom till Tällberg så var det verkligen vackert som på vykort. Precis så som man tänker sig Dalarna när det är som bäst. Körde inte bort till campingen för vi hade kollat priset i campingkatalogen och vi tyckte det var för dyrt med 260:- per dygn.

Sedan så körde vi ut till väg 70 och fortsatte mot Rättvik. Där hittade vi utan problem en parkeringsplats som var stadsnära. Man fick parkera där två timmar med p-skiva och en sådan har vi.

Vi gick bort till stan och kom först fram till en trevlig gågata. Där fanns det en scen och några grabbar underhöll. Fortsatte tills gågatan tog slut och fram till en park. Där var det ytterligare en scen med lite äldre killar som spelade och sjöng. Där finns också denna mycket vackra fontän med spelande och dansande figurer. Gick sedan tillbaka på gågatan och gick nu på andra sidan. Detta var en liten trevlig stad med en hel del affärer och tre matbutiker.

Sedan så fortsatte vi på väg 70 en bit för att sedan välja E 45 söderut. Kom efter några mil fram till Siljansfors Skogsmuseum där vi stannade för en bensträckare och lite mat. Där finns en ställplats för 5 husbilar och det kosta 60:- att parkera där över natten. Här stannade vi inte.

Fortsatte några mil till och kom fram till Malung. Letade oss fram till en lastbilsparkering och där parkerade vi. Gick en sväng till stan för att kolla om det möjligen fanns någon annan husbilparkering. Hittade en men den låg inne mellan bostadshusen och där ville vi inte stå. Men vi fick däremot syn på en kinarestaurang och bestämde oss för att hämta mat där på kvällen.

Vädret har under dagen varit mulet och lite småblåsigt men vi har sluppit regn.

Vid halvsju så gick Hasse bort till ”kina” för att hämta mat. Vi åt varsin vårrulle och delade på ”tre små rätter”. Vårrullarna var jättegoda och det var den andra maten också. Vi åt tills vi var jättemätta och då var det en del mat över.

Här blir det säkert en lugn kväll och i morgon så fortsätter vi. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 augusti
Blandat

Det finns någon Pokémon på andra sidan grusplanen och dit var det en strid ström av barn och ungdomar hela dagen i går och i dag. Det kom även en del bilar under natten för att hitta vad som fanns gömt. Jag vet inte hur det funkar men dom som cyklar/går hit kommer med mobilen framför sig och i den så glor dom hela tiden. Gäller att se upp för dom för dom ser bara på skärmen.

På morgonen var det inte så blåsigt men det blev det senare under dagen. Det var mest mulet men solen tittade fram emellanåt och det var 15 plus.

Gick bort till bygdegården och tittade en stund. Fanns många välbevarade gamla byggnader.

Det finns några fina utsiktspunkter här med utsikt över Siljan. Trevlig promenadväg nere längs med sjön men det ligger långt ner och man ska ju upp därifrån också.

Hittade en skylt som pekade bort mot Japanska parken och jag gick ditåt.

På vägen dit kom jag förbi detta pampiga hus med jättemånga fönsterrutor.

Efter en stund så kom jag fram till Japanska parken som visade sig vara en rar liten park. ”En symbol för det långa vänorts-samarbetet mellan Tobetsu stad i Japan och Leksands kommun med näringsliv invigdes lördagen 7 augusti 2004” står det på stenen.

Där vände jag och gick hemåt igen. När jag kom förbi boulebanorna så var där full aktivitet med spelande pensionärer. Dom verkade ha roligt.

Vi fikade och tiden gick. Vi kom oss liksom inte för att köra vidare. Funderade på det en kort stund men det blev inget av med det. Gick en promenad till stan på eftermiddagen och i dag så var det liv och rörelse här. Mycket bilar på gatorna och det var mycket bilar på parkeringsplatserna.

Mot kvällen så var det många bilar som kom hit och så gott som alla hade cyklar med sig. Blev nästan fullt här. Det kom även många hit på cykel. På andra sidan så hade man satt upp lite tält och annat och där samlades cyklisterna. Det var något cykellopp som skulle gå av stapel här.

Så här såg det ut en stund innan starten. Hörde att det skulle vara 167 startande.

Nu så var det folk igen på boulebanorna och där hittade vi ett par av våra husbilsvänner som spelade. Vi hälsade på dom och snackade en stund. Fick en del tips på vackra ställen att besöka. Det var roligt att träffa dom, det var ett tag sedan.

Var lite mattrött så ikväll blev det ”bara” äggstanning med bacon och purjolök och det är jättegott.

Sedan så började cyklisterna komma i mål och efter någon timme så var det tomt igen på parkeringsplatsen och det blev lugnt här.

I morgon kommer vi att förflytta oss och köra och titta oss omkring lite i dessa vackra trakter. 1 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 augusti
Lite norrut

Efter en god natts sömn så randades morgonen. Himlen var i huvudsak blå med lite lätta höga skyar, ingen vind och 15 – 20 plus.

Gick bort till Vattenparken för där är det så fint att promenera. Var väldigt lugnt denna vackra söndagsmorgon. Efter en härlig promenad så körde vi norrut på väg 70.

När vi kom till Insjön så körde vi och parkerade på parkeringen för husbilar/vagnar. Det var dags för fika. När det var avklarat så lämnade vi Zacko i husbilen och gick in till Claes för att se om det var något som vi behövde. Vi köpte en ny termos för den vi har behövde bli utbytt. Blev även lite annat. Gick hem med våra inköp och hämtade Zacko och gick en sväng med honom och tittade lite.

Vid tvåtiden så körde vi vidare och efter en stund så körde vi av vid en rastplats strax innan Leksand. Där passade vi på att tömma och fylla. Lika bra att göra det när det finns möjlighet. Leksand var nu inte långt borta och vi körde genom centrum och kom strax bort till en stor grusplan där vi parkerade och här fanns det gott om plats.

Tog en promenad till stan och gick förbi ett café som såg mysigt ut. På gågatan var det inte så mycket folk. Gick ner mot vattnet och där låg det en båt med en mysig restaurang. Ligger fint där ute i vattnet.

Vi fortsatte på huvudgatan (tror jag det är) där COOP ligger på ena sidan och ICA på andra sidan gatan. Jag tycker att denna byggnad är mycket fin och att Leksand är en trevlig liten stad.  

På stan så hittade jag dessa otroligt charmiga figurer på olika platser, likadana som i Smedjebacken. Undrar vem det är som gör dom?

Vi hade parkerat en bit ifrån dom husbilar som stod här när vi kom. Men under eftermiddagen så kom det hit några till och dom parkerade på båda sidor om oss. Lite senare kom det flera och dom fortsatte att parkera på samma sida i en lång rad. Vi försöker alltid parkera för att få stå lite avskilt men det kommer jämt husbilar som vill parkera bredvid oss på båda sidor.

Förutom en mycket kort regnskur har vädret varit riktigt härligt i dag.

Spagetti med köttfärssås ifrån frysen blev det till middag i kväll. Gott som vanligt.

Har inga planer för morgondagen, får se hur det blir. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 augusti
Trevlig dag

Mild och mulen morgon, ingen vind och 18 plus.

Skulle egentligen gått ner till Säterdalen för jag hade fått ett tips om det, tack. Men det blev inte så för jag såg att det var 14 % lutning neråt och då måste det så klart vara lika mycket uppåt och det verkade bara för jobbigt. Får bli en annan gång. Promenerade runt på lite andra gångvägar.

Detta lilla turisttåg stod här en stund och samlade sig innan det var dags för att köra runt på stan i dag.

Säterstampen fick det något som heter och det var i dag. Efter vi hade fikat så gick vi till stan. Det var en hel del aktiviteter i trästan.

Många av innergårdarna var öppna så man kunde gå in och titta. Många hade på sig typ gamla kläder och dom var så fina. När vi närmade oss den gameldags marknaden så låg det en doft av halstrad sill och kolbullar över området. Det var långa köer för att köpa mat.

Barnen kunde få rida och det gick även en hästkärra runt på gatorna.

Dom här jättefina stolarna kunde man köpa på marknaden. Riktigt fint hantverk och det var det mesta som man kunde köpa här i stånden.

På vägen tillbaka så var det dags för Hasse att köpa en parisare. På vägen till husbilen så kom det några regndroppar. Funderade på om vi skulle stanna kvar men bestämde oss för att köra vidare. Jag gillade inte gruset utanför dörren, blir så grusigt inne.

Vi valde att köra mot Borlänge på väg 70. Där var det mycket trafik och det var en personbil som genomförde en rad direkt livsfarliga omkörningar. Tur det inte hände något. Men det höll på att gå illa för oss i rondellen utan för Kupolen. Vid en avfart så kom det en bil i vänsterfilen och svängde rakt av framför husbilen där vi låg i högerfilen. Hasse tvärbromsade och girade åt höger så han undvek att kör in i sidan på bilen. Det var otäckt och vi hörde hur innehållet i en del skåp flyttade på sig. Fick sedan öppna försiktigt så inte något for ut på golvet. Skönt att det inte hände något.

Vi körde till Biltema och parkerade och så var vi här igen. På kvällen så var det 8 husbilar här. Vädret var lite småtaskigt med några regnskurar och ingen sol.

Stekte en fryst schnitzel och till den så blev det kantarellstuvning och klyftpotatis med lökklyftor. Smakade jättegott.

Kvällen här verkar till att bli lugn. I morgon fortsätter vi åt något håll. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 augusti
Hit och dit och tillbaka

Nu har det varit småmulet med korta regnskurar i flera dagar och även denna morgon var mulen. Men det var en del sol mellan molnen som lyste upp min morgonpromenad, 18 plus och ingen vind.

Vissa träd växer märkligt.

Gick förbi Prästabadet och det är väldigt fint. Finns också toaletter där. Efter vad jag har hört så är vattnet längs framme mot stranden uppvärmt på något sätt.

Det här samhället hänger med i utvecklingen.

En stund efter jag hade kommit hem så kom det en rejäl skur. Vi fikade och när jag var klar så körde vi iväg och då så var det helt tomt på husbilar. Vi körde lite norrut på en mindre väg, den var trevlig och vacker och underlaget var bra. Ringlade sig mellan massor av sjöar, skogar och några små samhällen.

Vi kom efter några lugna mil fram till väg 70 som vi tog. Körde förbi Säter och fortsatte till Hedemora. Kolla på en ställplats vid Folkets park.

Den låg en bit från centrum så vi körde dit och parkerade centralt på en stor parkeringsplats. Sedan så gick vi till centrum.

Kom förbi ett torg som såg trevligt ut. Här irrade det runt folk med mobiler som letade efter Pokémon figurer.

En bit av gatan genom centrum. Hittade ingen gågata här. Finns en del affärer med lite av varje. Helt plötsligt så kom det en regnskur och vi skyndade oss till en busshållplats för att få skydd för regnet. Där fanns det flera som inte heller ville bli våta. Efter en stund minskade regnet och vi skyndade oss tillbaka till husbilen.

Vi körde sedan till en ICA för lite inköp. Som vanligt något som fattas. När vi var klara där körde vi tillbaka till Folkets Park och tänkte parkera på ställplatsen. När vi hade ställt husbilen där vi ville stå så kändes det inte bra, lite innestängt. Vi körde därifrån.

Tog väg 70 tillbaka mot Säter och där hittade vi en rastplats där vi parkerade.

Här står vi och här kändes det bättre, lite mer öppet.

Tog en promenad till centrum och detta är en liten bit av det.

Här finns en fin gammal trästad och på denna fina gräsmatta kan man sitta ute och fika. Finns ett konditori i huset på andra sidan gatan.

En bild på av en av gatorna med gamla väl bevarade trähus.

Detta samhälle är inte heller så stort men här finns det mesta som man behöver.

När vi kom tillbaka till husbilen så bestämde vi oss för att stanna kvar här tills i morgon. Det är lite liv här och tåget går förbi en liten bit härifrån och det går ofta.

Hade tagit fram strömmingar från frysen för att ha till middag i kväll. Panerade dom som vanligt. Hasse tog fram stekhällen för det är enklast att steka alla på samma ställe. Kokte potatis som skulle bli mos. När dom nästan var färdigkokta så satte jag på elverket för att få fart på stekhällen. Den blir varm mycket fort och strömmingarna hamnade där i olja och smör. Under tiden som dom stekte klart fixade jag till moset som blev lite kletigt eftersom jag använde nypotatis. Men det smakade gott och det gjorde fisken också. Strömmingarna som blev över hamnade i ättikslag med massor av gul lök.

Det kom sedan en regnskur på kvällen och jag hoppas att det inte blir mer regn i kväll, i alla fall inte när jag ska gå ut med Zacko.

I morgon kör vi vidare till något annat ställe. 1 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 augusti
Vi blev kvar

Mitt problem med routern löste sig efter att jag hade lagt in en fråga på klubbsidan. Fick svar i stor sett omedelbart och gjorde som det stod och vips så fungerade det som jag ville det skulle fungera. Bra med HBK där får man oftast bra och användbara svar snabbt.

I går kväll så var det underhållning på restaurang Bryggan. Var en del folk som satt ute och pratade rätt så högt framemot tvåtiden och hela tiden så spelades det musik på hög volym. Men det var inget som störde utan jag låg och lyssnade på det samtidigt som jag lyssnade på radion innan jag somnade. Men när det var någon som någon timme senare startade en kraftfull båtmotor så satte jag mig klarvaken rätt upp i sängen och undrade vad i all sin dar det var som lät så högt. Fattade att det var en båtmotor och la huvudet på kudden och somnade igen.

Morgonen var mulen med hög risk för regn men det kom inget. Det var rätt så milt, 15 plus och ingen vind. Gick ut med vattnet bort mot Prästabadet.

Det kom en båt körande med en del flytvästklädda folk på väg ut mot öppet vatten.

Det är en stor sjö och den fortsätter nog långt bortom horisonten.

Här går kanadagässen och betar och gödslar. Kyrktornet ser man nästan var man än befinner sig i Smedjebacken.

Gick sedan förbi bygdegården och här finns ett vagnslider med en del grejor utanför.

Här har det funnits lite olika små bodar en gång i tiden. Undrar hur det var då?

Det var en rätt lång promenad så klockan var rätt mycket när jag kom tillbaka. Sen vet jag inte riktigt vad som hände men det var någon som snodde en timme ifrån mig och det blev inget kaffe förrän 12, lite väl sent. Dessutom så lyckade jag tappa ett löskokt ägg på mattan i dag. Kunde ta upp det med en matsked för det hade inte blivit helt krossat. Nu är jag trött på att tappa ägg!!

Som vanligt så försvann alla husbilarna under förmiddagen och under eftermiddagen så fylldes det på med nya husbilsgäster och vi fick nya trevliga grannar igen.

Sedan så hade vi lite överläggning och var överens om att stanna en natt till. Vi trivs ju bra här. Gick bort till hamnkontoret för att betala och pratade en stund med tjejen som sköter om hamnen. Det är en trevligt båtälskande kvinna som det är kul att snacka med.

För övrigt så gjorde vi i stort sett ingenting under dagen och det var lite tröttsamt. Fick vila en stund innan det var dags för att börja på kvällens middag.

Det är så att ofta när man köper kött i förpackning så är det ojämnt antal skivor och då fryser jag in den där ensamma biten. I dag så tog jag fram en minutbiff, en karréskiva och ett kycklinglår. La det i en kastrull och täckte med vatten. Gul lök, vitlök, hela kryddpeppar- och vitpepparkorn, en halv köttbuljongtärning och salt fick hålla köttet sällskap i nästan två timmar kokande på spisen. Fiska upp det lagom sönderkokta köttet och skar det i mindre bitar. Silade buljongen och hällde ner en del av den i en kastrull och la dit köttet. Hällde över grädde, en klick smör åkte i och kryddade på lite, smakade av och kryddade lite till. Det blev jättegott och serverades med kokt potatis och lingonsylt.

Satte mig sedan tillrätta i min goa soffhörna och läste klart ”Nicholas Warg, förrädare”. Den hade ett högt tempo med en mycket spännande story och slutet var bra. Ser fram emot nästa bok med samma huvudpersoner. Nu blir det en bok av Mikael Ressem som heter ”Levande död”.

I kväll så hörs det också musik ifrån restaurangen och det är skönt att det inte är alldeles tyst här. Hoppas ingen startar någon supermotor i natt. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 augusti
Lite från Smedjebacken

Helmulen morgon, nästan ingen vind och 16 plus. Rätt så behagligt väder för en morgonpromenad.

Gick mot centrum och då kom jag förbi Slöjdgården som ännu inte hade öppnat för dagen.

Strax därefter kommer man förbi den gamla smedjan.

Denna fina plantering låg vid en gatukorsning.

Efter en stund så kom jag fram till torget där det står många krukor med fina växter. Ser ut som dom var nyvattnade.

En fontän finns på torget. Var det marknad? Nej det var bara en ”knalle” med en hel del kläder.

En liten bit ifrån torget så hittade jag ett loppis med ett fik. Utanför så stod denna fina dockvagn och en sådan hade jag när jag var barn (fast jag hade inga blommor i min).

Sedan så gick jag ner till vattendraget som rinner genom Smedjebacken och här är det en trevlig promenadväg.

På eftermiddagen gick jag till stan för det var dags för ett besök på apoteket för lite påfyllning. Där var det inga köer så det besöket var snabbt avklarat. Strosade långsamt tillbaka i solen som nu visade sig ett tag för molnen var tillfälligt borta.

När jag kom hem så satt Hasse härligt tillbakalutad i stolen och småslumrade lite. Zacko låg under husses stol och kollade läget. Hasse var rätt så trött efter att ha tvättat husbilen både i går och idag. I dag blev det dessutom fälgtvätt och behandling av framrutan med Rain off, ett medel som gör att regnvattnet bara liksom försvinner när man kör. Husbilen glänser så vackert nu.

Kollade på Telia ”mina sidor” och kunde konstatera att det i går hade gått åt många fler GB än vanligt. Det är så att vår router inte är stängd utan andra har kunnat använda sig av vår uppkoppling och det har troligtvis hänt i går. Så idag så la jag in en kryptering och stängde den. Det fungerade så bra att min dator inte kunde koppla upp sig på routern. Men däremot så kunde min Asus platta logga in genom att ange koden. Det var likadant för Hasse. Vad sur jag blev. Tog bort krypteringen så nu blev det öppet igen. Det är bara att stänga av routern när vi inte ska vara uppkopplade och hoppas att ingen hittar den då.

Kände inte för att fixa till mat i kväll. Någon hade sagt att dom på ICA hade väldigt goda smörgåstårtor så Hasse cyklade dit och köpte en sådan. Den var lagom stor med massor av räkor uppe på och kallades för ”Räkbomb”. Den smakade verkligen busgott och det blev inte mycket kvar. Kände att jag nog åt lite för mycket vilket är lätt hänt när det smakar gott.

I morgon så kommer vi nog att köra vidare och vi har ingen aning om åt vilket håll det blir. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 augusti
Växlande väder

I går kväll vid niotiden mulnade det till och vi hörde åskmuller på avstånd. Blåsten ökade och plötsligt så var regnet över oss. Det blev en ordentlig skur men ingen åska och det var rätt så snabb över.

I morse så var det soligt med en del moln. Vinden var svag och det var 15 plus. Efter en kort stund på vår promenad så kom det en liten svart kattflicka smygande. Den kom fram till mig och strök sig tillgivet mot mina ben. Sen kom Zacko.Katten blev väldigt förtjust i Zacko och Zacko i henne. Kan nog påstå att han blev stört kär, han ville absolut inte lämna henne. Jag fick ta upp honom och bära honom en bra bit därifrån. När jag satte ner honom igen ville han tillbaka och jag såg att katten var på efter oss. Men nu så drog jag iväg med honom och fick strax andra intressen.

Fint att promenera här längs med sjön Barken.

När jag kom tillbaka så var vädret soligt och varmt. Satte mig ute med kaffe och mackor. Strax innan ett så hördes det muller på avstånd och vinden ökade och sedan så öste det ner.Var över på en kort stund.

Solen lyste sedan över oss igen.

I vattnet så står denna lilla staty. Jag tycker att den är otroligt söt och balansen verkar vara bra.

Gick sedan en tur med Zacko och det blev inte så långt. Han skulle nosa länge överallt och det gick långsamt framåt. Men det där med att nosa är ju bland det roligaste och bästa en hund kan göra så det får ta den tid som han tycker att det ska ta.

Hasse passade sedan på att ta en cykeltur när det var soligt med bara lite moln. Då kom det en kille på elcykel hit (likadan cykel som Hasse har). Han stannade till och pratade en stund.Sen så kom Hasse tillbaka och det blev ännu mer snack. Det var trevligt att träffas och vi ses nog fler gånger.

Jag hade tagit fram ett paket oxfärs från frysen och visste inte alls vad jag skulle göra med det.Började med att hacka en gul lök för det passar ju till det mesta. Brynte den och la sen i färsen och finfördelade den. Salt, peppar, japansk soja och lite aromat kryddade jag med. Hällde över vatten och mjölk, en halv buljongtärning,lite ketchup och en nypa socker. Skalade potatis och skivade den tunt och blandade i den. En del riven ost hamnade där också och nu började det smaka något. Färgen var lite trist så en skvätt sockerkulör blandades i. Fick puttra tills potatisen var mjuk. Det smakade riktigt gott. Det blev över till en middag till som hamnade i en plastbytta i frysen.

Lyssnar på Karlavagnen ikväll med Rickard Olsson och det handlar om saker som folk retar sig på. Riktigt roligt tycker jag. Det finns tydligen hur mycket som helst som man kan bli irriterad och förbannad över. Nu ska jag fundera på vad det är som retar mig!!0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 augusti
Mycket kort körning

Sol med lite moln, småblåsigt och 16 plus. Under tiden som jag promenerade till Lidl så körde Hasse husbilen dit. Han passade på att gå in och handla under tiden som han väntade på mig.

Här fanns det inte mycket vatten.

Kyrkparken är mycket vacker och erbjuder skön skugga under varma sommardagar.

Jag träffade en trevlig dam med en Cavalier som jag gick och pratade med. Våra hundar kom mycket bra överens. Vi hade sällskap bort till Lidl och hon bodde där i närheten.

Vi körde sedan iväg och valde väg 66 mot Västerås. Nu skulle vi inte dit utan vi skulle till mysiga Smedjebacken. Körde till småbåtshamnen och där var en ledig plats som vi parkerade på. Efter en stund så blev en ytterplats ledig och vi flyttade dit. Vi var här redan strax efter 10. 

Här har vi utsikt mot restaurangen och den nybyggda gästhamnsbryggan. Även restaurangen har byggt ny stor uteservering. 

Genom fönstret fram har jag utsikt över småbåtshamnen. Det kostar 100:-  att parkera här och då ingår el, toa, dusch och VA.

Lite gräsmatta utanför dörren uppskattas både av oss och Zacko.

Vi gick till hamnkontoret och betalade.

Efter en stund så var det bara vi och en husbil kvar men det fylldes på under eftermiddagen.

Det var dags att koka ägg i dag. Brukar koka 6 ägg åt gången men så hade jag 7 ägg kvar. Stod och funderade på vad jag skulle göra med det ägget när jag kände att det bara gled ifrån mig och landade med ett kras på golvet. Alla som har torkat upp krossat ägg vet hur lätt det är!! Fy, så kladdigt.

Satt sedan ute i solen och fikade och hann dricka upp kaffet innan det blev dags att flytta in för det började droppa lite. 

På eftermiddagen passade jag på att gå en runda med Zacko medan det var sol. Det har börjat blåsa lite mer och det kom snabbt in lite mörka moln. Träffade en klubbkamrat precis när det började regna så han följde med in en stund till regnet upphörde. Var trevligt att träffa honom och nästa gång vi ses blir troligtvis på Värmlandsträffen som vi gärna åker till.

Sedan så slutade regnet och det blev åter sol en stund mellan molnen. Vädret var verkligen omväxlande.

Hade plocka fram en plastburk ifrån frysen med en gryta i. Det visade sig vara fläskfilé med champinjoner, bacon och lök. Kokte bara lite potatis till och det smakade jättegott.

Här verkar det att bli hur lugnt som helst i kväll. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar

Skrivet av: wse113273Kvällskvisten 2016 juli
Obehagligt överfall på Zacko

Vi gick en sväng vid elvatiden i går kväll och då var det fullt ös här. Rockmusiken ifrån Gamrocken hördes överallt och det satt många utanför och lyssnade. Utanför baren så var det lång kö för att komma in. Efter en trevlig promenad så gick vi hem och så småningom gick vi till sängs. Musiken höll på ett tag till och sedan så var det ju folk som skulle ta sig härifrån. Blev väl tyst vid tretiden.

Solen lyste och det var bara ett fåtal moln på den blå himmeln. Dock så blåste det lite och temperaturen låg på 16 – 24 plus.

Gick ner på en mindre stig som går längs med vattnet. Såg att det gick en tjej en bit framför oss med en större hund. Hon stannade sedan och hennes hund gick ner till vattnet och drack kunde jag se, och hon stod med mobilen och fotade hunden. När vi kom dit så kom hunden rusande mot i oss full karriär. Den stannade inte upp för att hälsa utan dök rakt på Zacko. Helt plötsligt så stod han över Zacko som då befann sig under magen på hunden och han hade sin käft rakt över nacken på Zacko. Jag buffade och puffade på den men den brydde sig inte ett dugg om det. Tjejen kom rusande och tog tag i selen och drog bort besten. Jag sa till henne att det vore ju bättre om hon höll koll på sin hund istället för att hålla på med mobilen. Hon sa inte ett ord. Jag fortsatte och sa till henne att en ursäkt vore på sin plats. Ja, förlåt då, kom det. Det är ok sa jag och gick vidare. Jag var rätt så upprörd efter denna obehagliga händelse.

Eftersom det blåste lite så gick det en del vågor ute på sjön.

På denna parkeringsplats så brukar det alltid så rätt så många husbilar men i dag så var det bara en husbil och en husvagn.

Hasse tog ut våra stolar på gräsmattan och där satte vi oss och njöt i solen. Kom några moln ibland och då blev det svalare. I dag så blev det ingen musik här för det var slut i går. Kändes så tyst här efter två dagar med musik.

Jag läste klart ”Rosie effekten” och den var trevlig. Lite relationsproblem skrivit med humor, och en del udda personligheter. Rätt så rolig ibland. ”Nicholas Warg, förrädaren” heter nästa bok som jag började på och den hade en spännande inledning. Den är skriven av Jimmy Lindgren och Peter Lindmark.

Panerad spättafilé och dillkokt potatis blev det till middag i kväll. Hade en läcker romsås till och det var en god middag.

I kväll är det otroligt lugnt här, bara lite folk som är ute och promenerar.

Har tänkt  lämna Ludvika i morgon och köra till nästa ställe.

I dag är sista dagen i juli månad och jag bara undrar vart den har tagit vägen. Har varit en månad med mycket sol och värme och det har varit skönt. 0 Kommentarer
Skriv ny kommentar
TalkActive Blog - Copyright 2008 - Talkactive ApS - all rights reserved.